{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
3.965 visninger | Oprettet:

Det at løfte hunden op!? {{forumTopicSubject}}

Ja, jeg var så idag ude for det som så ofte bliver snakket om herinde - Er ude og gå med mine to tøser, da der pludselig står en Corgi C og en springer spaniel bagved os, de er umiddelbart venlige og vil bare lege, men det vil pigerne bestemt ikke. Forsøger at gå videre, men de følger selvfølgelig efter - min ældste tæve reagere ret kraftigt, så vælger at løfte dem begge op, da jeg ingen ejer kan se, hun kommer så lidt efter og hundene løber "hjem" efter der er blevet kaldt nogle gange og jeg sætter hundene ned og går videre. Har oplevet dette en gang før, hvor jeg gjorde på samme måde.

Men man får altid afvide at man ikke skal løfte hunden op i en utryg situation, hvad er jeres mening omkring det?

Jeg gør det altid på en rolig måde og uden at pylre mm. Har svært ved at se hvad jeg ellers kunne have gjort?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Det at løfte hunden op!?
  • #1   10. dec 2014 Jeg ville også ha løftet min den lille op ,som du gjorde Jeg kan så ikke løfte Linka smiley
    Derfor hader jeg løse hunde smiley


  • #3   10. dec 2014 Hvis der kommer hunde, uden snor/ejer over til os, så ryger Baby også op på armen.

  • #4   10. dec 2014 Det skal man heller ikke, i mit hoved har det en kraftig signalværdi for hunden at blive løftet fra en utryg situation. Så er den vel farlig, når nu ejer flytter en fra situationen?

    Med det sagt, ville jeg dog til en hver tid løfte en af mine hvis det var for deres egen sikkerhed og jeg intet alternativ havde, eks. løs og aggressiv hund der går målrettet efter min hund og ingen ejer i nærheden.
    Så nægter jeg at lade min hund blive ædt, eller komme op at slås pga. en idé om at den tager skade af jeg løfter den én gang. For jeg ved den tager skade hvis jeg lader den blive nede smiley Men det er jo bare min personlige holdning


  • #6   10. dec 2014 Helt enig med Calule

  • #8   10. dec 2014 Synes ikke som sådan at situationen var farlig, da de fremmede hunde blot ønskede at lege, men ikke accepterede en afvisning - da min ene tæve så bliver lidt mere kontant, vælger jeg at løfte dem op, fordi det jo så tydeligvis er ubehageligt for dem (aggressive eller ej). Jeg tror det ville være svært for mig at skulle blokere dem på anden måde?

    Skrigehunden - sikke en ubehagelig oplevelse smiley føj da....
    det er lidt ufatteligt at folk ikke har mere ansvar!!


  • #9   10. dec 2014 ..... ikke at jeg, ikke godt kan se at det giver mening det du skriver Calule, det er lidt at udvise forkerte signaler til hunden..

  • #10   10. dec 2014 Lucky er blevet vænnet til fra hvalp at det var noget hyggeligt at blive taget op. Han elsker at komme op på armen. Og det har klart givet mig en fordel for så ser han det ikke som at nu ser der noget farligt. Næh han tror bare han skal op og snakke osv. Jeg ville aldrig lade ham blive nede hvis jeg er utryg ved situationen, for lucky ville blive taberen og det ville jeg ikke kunne leve med hvis jeg kunne have reddet ham hvis han var kommet op osv.
    Jeg kan simpelthen ikke beskytte ham godt nok når han er på jorden.

    Har heldigvis aldrig stået I en situation hvor der faktisk skete noget. Men har taget ham op fordi jeg ikke vidste om der kunne ske noget.


  • #11   10. dec 2014 Enig med Calule.

    Jeg ville dog til enhver tid sige fra på min hunds vegne, hvis hun ikke selv kan.

    Det oplever vi meget med uopdragne hormonfyldte hanhunde, der ikke har lært at lade andre hunde være i fred, og hvor ejeren er ligeglad (det sker MEGET efterhånden og ender ofte i at enten hanhund eller tæve, hvis ikke dem begge to, ender med skrammer på psyke og krop).

    Kia skal ALDRIG tvinges ud i en så grænseoverskridende situation, at den eneste udvej hun ser er at bide, hvis det står til mig. Hun viser mig tydeligt når hun har fået nok og hun gerne vil have at jeg overtager.

    Det lyder til at din hund fortæller dig klart og tydeligt at den her situation er meget grænseoverskridende, og "jeg har brug for din støtte moar", og den støtte får din vapper så ved at du denne gang løfter den op.

    Ja, det er i princippet en virkelig uhensigtsmæssigt ting at løfte hunde op, men det betyder jo ikke, at det ikke i nogle situationer er absolut det mest fornuftige at gøre.

    Jeg var der ikke, så hvorvidt det var nødvendigt og hensigtsmæssigt i din situation ved kun du, med dit kendskab til din hund :o)


  • #12   10. dec 2014 Meget enig Sanne.
    Jeg ønsker ikke at sætte min hund i en grænseoverskridende situation og ikke hjælpe hende/dem, jeg forsøgte at gå derfra - men da hundene følger efter, ser jeg det som eneste mulighed. Hvis jeg kun havde haft en enkelt hund, kunne man måske placere sig, så hunden kan søge væk under/bag en - men det er måske lidt svært med to, kunne jo forsøge (hvis det sker igen). I situationen virkede det bare nemmest og mindst smertefrit at løfte dem væk smiley


  • #13   10. dec 2014 Det er førerens ansvar at beskytte hunden. Hvis førerens vurdering er at det er sikkerest at løfte en lille hund, så må det være sådan det er.
    Man har set tråde herinde, hvor ejere siger, at deres små hunde er blevet overfaldet flere gange. Og jeg tænker hvofor har de ikke samlet dem op?
    På samme måde undre jeg mig så også over ejere af store hunde, som mener at deres hunde burde have "ret til at forsvare sig"


  • #14   10. dec 2014 Jeg har selv nu en voksen og en hvalp begge papillon. Min voksne gider simpelthen ikke at hilse på andre hunde og bliver sur hvis de prøver at snuse til hende! Hun opsøger ikke andre og vil egentlig bare passe sig selv.

    Jeg tager hende op når jeg kan se at folk har en løs hund som kommer farende mod os, og som de absolut ikke har styr på! Jeg kan ikke vurdere om en hund som kommer farende mod mig er venlig. Så de kommer op og ingen af dem er angste for andre hunde, de ved at jeg beskytter dem (vist min opgave;-)))
    Better safe than sorry!


  • #15   10. dec 2014 Jeg synes egentligt også at det er lettere at lære den lille hund fra hvalp, at det er hyggeligt at komme op, møde søde store hunde, så den ikke var bange for dem osv. Altså almindelig socialisering.
    End det er at træne den op til ikke at være bange for dem, hvis den først er blevet overfaldet eller har fået en dårlig oplevelse med store hunde.

    Lucky har aldrig haft et problem med store hunde, men jeg har også altid sørget for at være et skridt foran ham i hvordan sitiuationen var, eller tage ham op og snakke med ham, hvis der kom en meget stor hen stormende hen til os. Han måtte så gerne komme ned og hilse på den, når ejeren kom, så ejeren havde styr på den og vi var sikre på at det var ok. Og det synes jeg har fungeret rigtig godt smiley

    Lucky er også tryg på armen, og bliver han lidt utryg, f.eks. da vi var på udstilling i herning her i nov (Første udstilling han nogensinde har været med på, vi var bare tilskuere) så kommer han op, så han får den tryghed han har brug for og kan se det hele an. Nu var det også virkelig svært at skulle gå med en så lille hund på jorden, for folk kunne jo komme til at træde på ham osv. Men udenfor rendte han selv rundt.


  • #19   11. dec 2014 Jeg har kun løftet Coco ifm. hanhunde, som forfølger os på gaden, men vi har aldrig prøvet, at en aggressiv hund kom hen til os heller. Når jeg gør det, i en så rolig situation, tager hun slet ikke skade, kan jeg konstatere, men jeg ville fx ikke løfte en hund, som skælder en anden hund ud, op, for den skal ikke bekræftes i at, når den skælder ud, så redder jeg den med at tage op. Jeg er sikker på, det vil gøre det værre til næste gang umiddelbart..

    Nu siger du, at de to hunde var legesyge, hvorfor vender du dig ikke imod dem, og giver dem en gedigen verbal skideballe? Det har jeg gjort med de hanhunde, vi har haft rendende efter os, og det virker hver eneste gang smiley Skæld ud, sig "GÅ HJEM!" peg ved fra dig, evt. træd en smule truende frem imod hunden (kommer jo an på hunden), så fiser de af, selv hormonfyldte hanhunde smutter, når mor her ruller sig ud smiley


  • #20   11. dec 2014 Generalt så er løse hunde irriterende . Normalt har jeg ikke noget imod løse hunde så længe ejer er i nærheden og har styr på dem . Men kiara er ikke lige glad for alle hunde efter hun blev bidt . Og har så kun gudskelov mødt en (alkoholiker) som var ligeglad med at kiara krøllede sig sammen og gemte sig bag mig . Han lod sin hund fare hen til hende så hun pev . Blev skide sur og hans undskyldning var at hun skulle jo lære det . Men gudskelov har de fleste herude været gode til at gøre det efter hendes behov så det går meget bedre når vi møder hunde . Prøvede det også en mørk aften med Coco som ikke er særlig god med andre hunde i forevejen . Der kom en gravhund og en chi løs rundt om hjørnet . Og chi'en begyndte selvfølgelig at løbe mod Coco . Og ejerne kom først længe efter . Gudskelov stoppede chi'en da den så hvor stor Coco var . Og mine hunde løfter man ikke bare og slet ikke Coco . Forstår slet ikke folk kan være uforstående over at de ikke burde have løse hunde . Tør slet ikke tænke på hvis chi'en var løbet helt hen til Coco .

  • #21   11. dec 2014 Nogle hunde reagere negativt på at man løfter sin hund op, det ligesom om det tricker et eller andet hos de andre hunde, hvis en hunde ejer hiver sin lille hund op i "sikkerhed" men jeg har selv måtte gøre det en enkelt gang med Sigurd, men først da jeg så hvordan den fremmede hund ændrede kropssprog , anden gang vi så mødte samme løse hund, råbte jeg så højt at kræet smuttede ind på sin grund igen. Men ellers vil jeg fraråde at løfte vovse

  • Irene L
    Irene L Tilmeldt:
    mar 2011

    Emner: 2 Svar: 120
    #22   11. dec 2014 Min holdning er, at hvis min hund føler sig truet er jeg en skidt ejer, hvis jeg ikke hjælper den - signalværdi eller ej!

    Jeg kan da ikke stå og se på, at min hund føler sig presset/truet og sige: "Desværre du, hvis jeg løfter dig op, viser jeg dig, at det er en farlig situation"!

    Skulle man ved at tage hunden op forværre dens oplevelse, må man arbejde på dette bagefter.
    At løfte en presset/truet hund ud af en situation er brandslukning, stop ulykken eller hvad vi vælger at kalde det.

    Min cairn fik lært et signal til "op" og opdagede jeg før hende, nu er jeg jo en del højere end en lille hund, en hund jeg ikke ville have hun kom i nærkontakt med, fik hun stille og roligt "op" signalet og så gik vi bare forbi.


  • #23   11. dec 2014 Skrigehunden - min ældste tæve er heller ikke en hund der går i vejen for et slagsmål, hvis hun føler sig presset og det er som du siger ikke smart når man vejer 4 kg.

    A-S - For at være ærlig bryder jeg mig ikke om at råb/true af to lalleglade og venlige hunde, fordi deres ejer er en klaphat - men det kan man jo nok blive nødsaget til smiley


  • #24   11. dec 2014 Det vigtigste for mig er, at Baby ikke får en dårlig oplevelse.. Om jeg så skal løfte ham op. Det er mit ansvar, at sørge for, at han ikke kommer ud i en situation, der kan være farlig.

  • #25   11. dec 2014 Teletubbies: Det skal du selvfølgelig helt selv om smiley Jeg har følt mig nødsaget til det, når hundene fulgte efter os flere gader rundt i nabolaget, bare fordi min hund er i løbetid.. Det er egentlig ikke min erfaring, at hundene tager sådan "på vej" over det, men jeg er nok i sidste ende også bare ligeglad, sålænge Coco ikke lider overlast..:)

Kommentér på:
Det at løfte hunden op!?

Annonce