{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
863 visninger | Oprettet:

Hvor langt må vi løbe? {{forumTopicSubject}}

Hej.

Det er planen at jeg fra i morgen skal begynde at løbe med min ene hund, som desværre har taget godt på indenfor det sidste år, af flere grunde.
-Men jeg tænker lidt, om det er sundt for ham at løbe længere ture til at starte med? Min kondi er helt i bund, så det er ikke fordi jeg planlægger et halvmaraton, men blot nogle hyggeture - både for min og hundens skyld.

Hvor langt ville i starte ud med? Han er Labrador/breton/springer spaniel blanding, ca. breton størrelse og vejer lige knap 30 kg., så han skal i gang nu.


Kommentarer på:  Hvor langt må vi løbe?
 • #1   4. feb 2015 Løbeture er ikke sundt for en overvægtig hund, da det ligger en stor belastning på leddene. Det er bedre med lange gåture, svømning, waterwalk og særligt ture til stranden på grund af det bløde underlag giver god træning og ture i klitterne.
  Hvis du insistere på at ville løbe med ham, så husk på at han er i lige så dårlig form som du siger at du er hvis ikke dårligere på grund af overvægten. Start ud med meget korte ture og hold hvile dage.


 • #2   4. feb 2015 Han er bange for vand - så svømme, det bliver svært.;)

  Men vi bor ude på landet, så vi har ikke andet end marker - bløde underlag - at løbe på.

  Men han er smæk fyldt med energi, og vil rigtig gerne - og nu hvor jeg begynder at få gang i mit knæ efter operation, efter 2 år, er det jo en god mulighed for os begge at komme ud og få os rørt.
  Min fys mener også at det er en god idé, så det er mest Luffen jeg tænker på. -Ville det heller ikke hjælpe hvis jeg bare tager snoren af ham? -Så han selv kan styre hvor hurtigt det skal gå?


 • #3   4. feb 2015 Jeg er enig AboutMyDogs.
  Vand, lange gåture og terræn vil være bedst i første omgang. Og så er kosten altså mindst lige så vigtig..
  Men hvis du mener at det er bedst at løbe med ham, så sørg for, at han hele tiden KUN løber i trav. Hvis han alligevel er vant til lange ture, hvor han tonser rundt hele tiden, vil jeg ikke mene at en mindre løbetur i konstant trav, på hans præmisser vil være umulig smiley


 • #4   4. feb 2015 Han får foder fra dyrlægen, som skulle hjælpe på vægten, og bliver dagligt taget med ud på en god lang tur over markerne, hvor han løber uden snor. -Og jeg ved, at han gerne vil løbe.;) -Så trav kan vi nok klare.:)

  -Men tænker at han skal have sele på.. Er brystsele (K9) eller en alm. Y sele bedst?


 • #5   4. feb 2015 Jeg tror det er ligegyldigt hvilken sele du vælger, der vil nok være lige mange meninger om begge. Det er dog stort set ligegyldigt, da han ikke skal trække dig, men helst løbe i slap line ved siden af dig..
  Jeg bruger selv retriever line med stop, så når hun løber ved siden af mig, er kransen så stor, at den nærmest hænger på ryggen af hende. Og på den måde ligger mindst mulig belastning på hende.
  Men jeg tænker at en Y sele vil være mindst generende at løbe med smiley


 • #6   4. feb 2015 Han kan ikke finde ud af at gå pænt uden halti - og den vil jeg selvfølgelig ikke løbe med, så det kommer til at tage lidt træning også, før vi bare kan løbe.;)

  Men må prøve begge seler lidt indenfor de næste par uger, og se hvad der fungere bedst.;)


 • #7   4. feb 2015 Jeg vil skyde på at Y selen er bedst.
  Min terrorist går heller ikke fantastisk pænt almindeligt i snor, men det var sindssygt nemt at lærer hende når vi løb, for der gik det jo lidt stærkere.
  Men jeg vil foreslå, at du øver det rigtig meget i starten. Så kan det godt være, at turene ikke vil handle så meget om selve løbeturen, men mere om det at i følges.
  For det er helt sikkert, at han ikke med sin overvægt både kan holde til at løbe, og trække dig hele vejen.
  Og halti er som du siger, en rigtig dårlig ide ..


 • #9   5. feb 2015 Ulla - jo, men så får jeg jo ikke så meget ud af det, for så skal jeg holde øje med ham hele tiden. Vi prøvede kort i går uden snor, og det blev noget rod.;)

 • #10   5. feb 2015 Hvis du selv heller ikke er i for god form så sker der nok ikke det helt store ved at i begynder at løbe sammen smiley Kan du evt løbe med ham i en flexiline ?
  Jeg har selv en hund der kan finde på at trække temmelig meget når jeg går med hende, men når jeg løber så er det aldrig et problem af den simple årsage at mit løb passer bedre til hendes naturlige tempo smiley Jeg løber med hende i flexiline (10 m), da det giver hende mulighed for at veksle lidt og vi undgår de der situationer hvor hunden pludselig stopper op og snuser og man får revet armen af. Med flexilinen kan jeg nå at stoppe.


 • #11   5. feb 2015 Vi har ingen flexline til hans størrelse, desværre.

Kommentér på:
Hvor langt må vi løbe?

x