{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
3.079 visninger | Oprettet:

Hårsækmider !! {{forumTopicSubject}}

Nogen der har erfaringer med hårsæk mider ?
Jeg har en hvalp på 5 måneder, og for tre uger siden begyndte han at tabe plamager af pels i hovedet, havde egentlig læst mig frem til at det nok var hårsæk mider, og at det typisk blev set hos hvalpe i 3-8 måneders alderen, og der skulle være stor chance for at det gik i sig selv efter en måneds tid uden behandling, og da han ikke været videre generet af det, hverken kløet sig eller noget, har jeg ventet lidt med dyrelægen..
Men idag skulle det så være, og dyrlægen konstaterede ganske rigtigt hårsæk mider, og jeg fik så udleveret nogen pippetter "advocate" og gav ham sådan en, og nu virker han netop til at være generet af det, de plamager han har er blevet meget røde i forhold til hvad de var, er det normalt ?
Jeg spurgte dyrlægen om det var noget der virkede og til det svarede hun at det var det eneste med dokumenteret virkning... Jeg kunne nærmest fornemme på hende at det faktisk ikke virker (min fornemmelse kan jo være gal) Men jeg har fået konsultation om en måned igen, og jeg skulle ringe om tre uger og sige om det har hjulpet, så hun evt til konsultationen kan få bestilt noget mere "skrapt" som hun kaldte det hjem..
Hvad har folk af erfaringer med hårsækmider og i særdeleshed advokate produktet ?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hårsækmider !!
  • #1   14. mar 2015 smiley
    Tror vist ikke - uden at vide det - at det er den helt "korrekte" behandling til hårsækmider. Så vidt jeg har læst mig til, så kræver det bad med shampoo af en speciel slags. Men aner det faktisk ikke, da jeg aldrig har haft en hund med det.


  • #3   14. mar 2015 I "gamle dage" brugte man sebacil, noget djævelsk noget som er blevet forbudt, men det slog alt ihjel smiley

    Min tæve havde hårsækmider som ung, og fik advocate.
    Det fungerede godt og ret hurtigt.


  • #4   14. mar 2015 Jeg havde en mops med hårsækmider.
    Min dyrlæge på Varde dyrehospital behandlede med IVOMEC, som bliver givet i munden.
    Præparatet er ikke godkendt til hunde, men til køer og heste. Til hunde kan der gives kompensation.
    Til understøttelse fik han advokate i nakken og efter 2 måneder var det hele overstået og pelsen begynde at vokse igen.


  • #5   14. mar 2015 Advocate hjalp også min hund, hun var svært angrebet. Man det hjalp ikke alene, vi måtte sterilisere hende, da vi er farede at hun fik tilbagefald når hun kom i løbetid.
    I skal passe på med prednison, det giver nogle dyrlæger som kløestillende, men det forværrer hårsækmiderne.


  • #6   14. mar 2015 Ja det er yderst vigtig, at dyrlægen ikke giver prednisolon!!

  • #7   14. mar 2015 Sebacil er ikke forbudt, det bruges stadig til blandt andet skab.



  • #8   14. mar 2015 Skab er ikke hårsækmider.

  • #9   14. mar 2015 Jeg ved så sandelig godt at skab ikke er hårsækmider - prøv lige at læse hvad det er jeg skriver.
    Jeg skriver at det IKKE er forbudt som en anden skriver.
    Endvidere kan Sebacil også bruges til hårsækmider, da skab også er mider.


  • #10   14. mar 2015 Det var min dyrlæge der var glad for at det ikke blev brugt mere. Det er noget krads stads.

  • #11   14. mar 2015 MLA - Det bliver stadig brugt. En af mine venners hunde har lige haft skab, han fik Sebacil til at vaske hunden i.


  • #13   14. mar 2015 Den lille hårdt ramte kriger

    profilbillede
  • #15   14. mar 2015 Ulla - Det som er beregnet til grise og som nogle dyrlæger giver er Sebacil og Imovec


    Bluntbull - Alle hunde har hårsækmider, de skal være der. Det er når der er en overproduktion af hårsækmider at de giver problemer.
    Et Demodex udbrud skyldes en gendefekt og er arveligt. Nogle hunde får milde udbrud, som ikke generer, andre kan være så hårdt ramt at de må aflives.
    Nogle får det kun som hvalp, andre får et udbrud hver gang hunden er udsat for stress.


  • #17   14. mar 2015 Min havde det.... og da din bliver behandlet for det skal du være obs på IKKE at bruge ham i avl.

    Der er, når behandling er nødvendigt, ofte tale om et dårligt immunforsvar, og derfor er avl udelukket.

    I min verden er advocate ikke den bedste behandling, men der er vi forskellige.

    Min fik Interceptor plus penicillin i over 6 mdr.


  • #20   15. mar 2015 Der er den lokale form, som uden behandling går i sig selv... Altså hundens immunforsvar bliver bedre og hunden klare det selv.

    Og der er den generaliserede... og den kræver behandling... og ved at man har behandlet hunden kan man ikke udelukke den generaliserede/arvelige og dette er grunden til at man ikke skal give det videre i avl.

    Hårsækmiderne er i min verden ikke det værste, men der er frygtelige følgesygdomme, og de kan volde meget større problemer, og af samme årsag at en del hunde bliver aflivet pga hårsækmider og følgesygdommene.


  • #23   15. mar 2015 Bluntbull.... ved ikke om du er uenig med mig smiley :-)

    Mit håb er blot, at man ikke bruger hunden i avl smiley


  • #25   15. mar 2015 Bluntbull ... netop .. og det er jo netop "problemet", når man behandler er det i min verden lig med den arvelige form.

  • #26   15. mar 2015 Hej alle sammen, kan se at der er nogen forskellige meninger om hvad der virker, min bekymring lå blot i om det her advokate produkt ikke virker, da dyrlægen ikke ligefrem virkede synderligt begejstret for det !
    Han får kornfrit foder, og godbider og den slags er også uden korn.. Så på den måde burde han have de bedste kår for at styrke immunforsvaret ville jeg mene!
    Han skal heller ikke bruges til avl da det ingen interessere har for mig og ydermere pga af hårsækmiderne er der slet ingen grund til at overveje det !


  • #27   15. mar 2015 Lyder fornuftigt Casper.. Hvor i landet bor du?

  • #28   15. mar 2015 Får hunden gentagne gange hårsækmider, så ville jeg mene noget er galt. Men fordi en hund får en enkelt gang behøver jo ikke betyde noget som helst.

  • #29   15. mar 2015 Jeg er fra jyllinge på Sjælland smiley

  • #30   15. mar 2015 Ok.

    En løsning kunne være at besøge Lene Boysen, som er hudspecialist ... hvis din egen dyrlæge ikke er super til hudproblemer.


  • #31   15. mar 2015 Det er jo ikke et spørgsmål om hvorvidt "det behøver at betyde noget som helst" og om det er en eller flere gange, men det er jo et irritationsmoment for hunden og jo til dels også mig ! Og det er da skide ærgeligt at rende og give hunden præparater hvis det ikke virker smiley

  • #32   15. mar 2015 Louise det må jeg lige kikke på, nu får han lige lidt tid at komme sig på, så må vi se løbet af den næste uges tid om der er bedring smiley

  • #33   15. mar 2015 Det var spørgsmålet om hundens immunsystem og avl jeg kommenterede på.
    Selvfølgelig skal behandlingen da virke, og helst hurtigt.



  • #34   15. mar 2015 Casper.. enig man vil jo have, at ens hund har det godt.

    Min holdning til Advocate er, at der hvor det "virker" ville hundene også have klaret det uden Advocate.

    Interceptor er dyrt og ikke så krads som Ivomec... men vigtigt at man giver penicillin sammen med for at undgå hudbetændelse. Og binyrebarkhormon er et mega no go... Det kan få miderne til at gå amok!!


  • #35   15. mar 2015 MLA min pointe er, at når du først behandler, så ved du ikke om hunden kunne have klaret det selv.. Bulldogs døjer så meget med hudproblemer, så derfor min anbefaling med ikke at bruge i avl.

  • #36   15. mar 2015 Jeg vil også anbefale dig at gå til hudspecialist, hvis advocate ikke virker indenfor kort tid. Mange almindelige dyrlæger aner ikke ret meget om hårsækmider og de begynder bare at behandle lidt på må og få. En hudspecialist er mere kompetent og i det lange løb sparer du hunden for mange gener og du sparer dig selv for mange penge.
    Min hund blev ud over advocate også behandlet med medicinsk shampoo og antibiotika. Min almindelige dyrlæge startede med at fejlbehandle hende, så det udviklede sig til en helt forfærdelig hudbetændelse og hårsækmiderne nærmest eksploderede i antal fordi hun behandlede med prednison. Hun troede det var mange forskellige ting - svamp, skab, ringorm osv osv - så vi prøvede en masse forskelligt inden jeg kom til hudspecialist og han fik styr på det og reddede min hunds liv.


  • #37   15. mar 2015 Louise, det var ligesom også det jeg kunne fornemme på min dyrlæge, uden at hun direkte ville sige det, altså hvad angår advocate.. Jeg synes bare det er ærgeligt at skulle gå og vente en måned for MÅSKE at få resultater, men at jeg dybest set på forhånd sagtens kunne have undværet det og startet en ordentlig behandling !


  • #38   15. mar 2015 Louise - ikke alle hunderacer tåler ivomectin, mange hyrdehunderacer dør af det, så derfor kan man ikke bare bruge det til alle og derfor fik min hund advocate.

  • #39   15. mar 2015 Kennelmor - hvor er det egentlig skræmmende at dyrlæger generelt ikke er bedre uddannet, altså jeg tænker deres hyrer fejler jo ikke noget.. Synes sku det er skræmmende, havde jo en engelsk bulldog som min tidligere dyrlæge til sidst foreslog aflivning på, han havde også hudproblemer, men nu jeg tænker over det eskalerede det faktisk først ekstremt efter dyrlægen begyndte at give ham "ting" og der var på intet tidspunkt snak om hårsæk mider, men når jeg tænker tilbage var det cirka samme "symptomer"

  • #40   15. mar 2015 Kennelmor enig... men Bulldog gør smiley

    Casper ja jeg kan følge dig, og ja er nok enig med din dyrlæge. Min havde også hudbetændelse i lidt svær grad sammen med miderne, så derfor startede vi Interceptor (1500 kr pr måned i 6 mdr) plus penicillin, og hvis det ikke havde hjulpet, så var Ivomec næste mulighed.. og worst case, så kan man vaske dem i noget frygteligt gift, hvor hunden skal vaskes udendørs og lufttørre..

    Syge hunde er ikke sjovt smiley


  • #41   15. mar 2015 Casper alm dyrlæger er gode til alm sygdom... ligesom din alm læge kan klare alm ting, og sender dig til specialist, hvis dette er nødvendigt.

    Dyrlæger bør også sende dig videre, hvis de ikke kan hjælpe... problemet er at mange ikke vil "give op", og man ender med at kaste mange penge efter den måske ikke ret behandling.


  • #42   15. mar 2015 Louise vi må se hvad det ender med, jeg håber på snarlig bedring og at der kommer styr på det, og nej syge hunde er ikke sjovt, synes jeg har været rigeligt uheldig gennem tiden smiley

  • #43   15. mar 2015 Det er bare ærgeligt hvis en dyrlæge ikke vil give op, det er jo en ærlig sag at det ligger uden for ens kompetence, personligt har jeg da tilbøjelighed til at komme tilbage til en dyrlæge hvis de fra start melder ud dels sparer det mig for en masse penge, men også min hund for at skulle "bokse" for længe med det

  • #44   15. mar 2015 Casper jeg er helt enig.

    Jeg bruger kun alm dyrlæger til vaccination, kennelhoste, maveproblemer osv... Til hjerte, øjne, led/knogler og hud bruger jeg specialister.. I min verden sparer man i længden på det smiley


  • #45   15. mar 2015 Louise - det kan vi så godt være enige om

  • #46   17. mar 2015 Nogen der ved hvor længe der typisk går før man ser bedring med advokate ?

  • #47   17. mar 2015 Der gik en uge til 14 dage her.

  • #48   17. mar 2015 MLA - altså før der begyndte at komme hår ud igen ? Og hvad med huden hvordan så den ud da det begyndte at cirka ? Hans hud var meget rød til at starte med, hvor det er blevet meget "blegt" nu og ikke så rødt

  • #49   17. mar 2015 Forresten, bor tæt på stranden, kan saltvandet være sundt for huden ? Tænker at det renser, ved ikke om det er tilfældet for hunde ?

  • #50   17. mar 2015 Jeg ville skylde det af... ingen grund til at det generer smiley

  • #51   17. mar 2015 Jeg tænkte nu mere i forhold til hårsæk miderne, om det evt ville fremskynde processen og hjælpe med heling af huden ?

  • #52   17. mar 2015 Ja, indtil hårene begyndte at komme ud igen.
    Hunden var ret hurtig pæn, max en uges tid.


  • #53   17. mar 2015 MLA jeg venter spændt så !

  • #54   17. mar 2015 Casper det kan også irriterer huden.. og da immunforsvaret er nede, så ville jeg ikke lave for mange ændringer.

  • #55   17. mar 2015 Min huddyrlæge sagde at vi skulle lade Frida bade i havet, så det gjorde vi og det blev ikke skyllet bagefter- Det gjorde virkelig underværker. Vi lod hende så ikke rulle sig i sand bagefter, for sand generer.
    På alle sygehuse renser man sår med saltvand, netop fordi det renser så godt, på plastikkirurgiske afdelinger bruger man det i særdeleshed, også til de patienter der skal hudtransplanteres.
    Vores hund havde stor gavn af havbad - tænk også på at mange psoriasis patienter tager til Det Døde Hav, der er ekstremt saltholdigt og bader deri, de får den flotteste hud af det.


  • #56   17. mar 2015 Jeg dropper den ide så !

  • #57   17. mar 2015 Kennelmor var det i forbindelse med hårsæk mider ?

  • #58   17. mar 2015 JA, det var Michael Butler i Ålborg der sagde vi skulle lade hende svømme i saltvand da hun var hårdt angrebet af hårsækmider - og hun blev aldrig skyllet efterfølgende, det gør man jo heller ikke ved urene sår på hospitalerne.
    Men indimellem blev hun også vasket med medicinsk shampoo, for hendes lange pels blev lidt fedtet af alt det saltvandsbadning, men efter strandturene blev hun ikke skyllet.


  • #59   17. mar 2015 Okay meget interessant, ringede også lige til en hud specialist, og de havde aldrig hørt om det før..
    Igen kommer det op, sjovt så stor en forskel der er på dyrlæger, hudspecialister osv smiley


  • #60   17. mar 2015 Jeg er selv sygeplejerske og vi renser alle sår med saltvand, så for mig er det logik smiley

  • #61   17. mar 2015 Det gør det egentlig også for mig.. Nu ser jeg om det advokate virker ellers kommer i en tid i vandet smiley

  • #62   17. mar 2015 JA og badning i havet skal I selvfølgelig koordinere med advocate, så hunden ikke bader så snart den er dryppet, det skal gøres omvendt - I lader hunden bade og så drypper efterfølgende.
    Saltvand hjælper jo på den hudbetændelse der kommer ifm hårsækmiderne, det fjerner ikke hårsækmiderne, derfor kan badning selvfølgelig ikke stå alene, hunden skal behandles medicinsk alligevel.


  • #63   17. mar 2015 Det er jeg med på, og hunden må ikke være våd 48 timer inden, eller 48 timer efter den har fået advokate

Kommentér på:
Hårsækmider !!

Annonce