{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.806 visninger | Oprettet:

Burde jeg sende min unghund tilbage? {{forumTopicSubject}}

Jeg sidder virkelig og tænker som en gal lige nu.

Nogen husker måske at jeg længe har drømt om at få cavalier nr. 2. Det måtte udskydes da tæven gik alt alt alt for sent i løb, så jeg kunne ikke få hvalpen hjem i min sommerferie.

Men da den eneste tævehvalp i kuldet endte med at komme tilbage til opdrætter som 12 ugers, netop da min juleferie startede, kontaktede de mig om jeg ville have hende.

Jeg har nu haft Kenya i lidt over 8 måneder og hun bliver 1 år lige om lidt.

Jeg knuselsker min banditbaryl, men hun giver også mange problemer. Hun har et enormt drive og energi. Og med teenagertiden, som netop har ramt os hårdt er hun simpelthen begyndt at blive rigtig destruktiv. Hun har altid været lidt slem til at ødelægge ting, men den er blusset voldsomt op igen.

Jeg efterspurgte lidt hjerneøvelser i vores gruppe på FB, for at finde noget som hun kunne lave. Hun har absolut ingen lyst til at arbejde for sit foder, og jeg kan jo heller ikke fylde godbidder i hende hele dagen.

Vi træner allerede af flere små intervaller om dagen, men hun er stadig sprængfuld af energi. Hun er typen der slet ikke bliver træt af en times træning til rally. Hun sover på vej hjem i bilen, og er derefter helt vågen og fuld af spilopper igen. Jeg har pt aldrig kunne køre hende træt. Det er kun efter ophold hos opdrætteren at jeg har oplevet at hun har været rigtig træt på den gode måde.

Opdrætteren har så kontaktet mig, og har halvt i spøg, men også med lidt alvor i stemmen tilbudt mig en byttehandel.

De passede Kenya og Saphira en enkelt nat for 14 dage siden, samt de næsten lige har haft os på besøg en hel dag til hvalpetræf.

De fornemmer at Kenya virkelig stortrives i en større hundeflok. Og det kan jeg sagtens give dem ret i. Hun ELSKER at lege, fører an i legen og er absolut utrættelig. Saphira vil gerne lege med hende, men Saphira kan slet ikke følge med i længden. Kenya kan simpelthen blive ved og ved og ved og ved og ved og ved.... Et vaskeægte livsglad dampbarn på speed.

Og nu har opdrætterne så flot tilbudt mig at tage hende tilbage, og bytte hende med en hvalp fra det kuld de planlægger næste gang (det venter bare på at tæven kommer i løb). Det er ikke Kenyas mor der skal parres denne gang, men det bliver med samme far.

De leder allerede efter en tæve, som skulle parres med Kenyas kuldbror. I stedet tænker jeg at de vil få et kuld eller to på Kenya når hun er klar. De har i hvert fald sagt at de i så tilfælde beholder hende.

Jeg tuder allerede nu ved tanken om at skille mig af med min vidunderlige baryl. Men jeg sidder virkelig og spekulerer på om det måske ville være den rigtige beslutning.

Kenya elsker at være hos dem. Hun elsker den noget større flok, elsker at de camperer hver weekend lige ved siden af hendes kuldbror, som også gerne vil slås hele dagen.

Opdrætterne er hjemme hele dagen, og de elsker deres hunde over alt på jorden.

Meget inde i mig siger imod. Man sender da ikke sin hund væk bare fordi man ikke kan gøre det hele godt nok til hende. Og man skiller sig da slet ikke af med sit vidunderlige barylerbarn bare fordi hun har mere energi og drive, end hvad jeg lige kan tilfredsstille.

Men jeg sidder virkelig og tænker på lige nu, om det ikke er mig der er dum og egoistisk over at ville beholde hende. Og at Kenya bare trives meget bedre under andre forhold end det jeg kan tilbyde hende. Og at jeg i virkeligheden er rigtig dum, hvis jeg ikke vil erkende at hun måske vil trives langt mere med en anden dagligdag, hvor der vil være noget mere fart over feltet.

Men årha hvor er det bare svaært, og hvor tuder jeg allerede ved tanken om det. Det er jo min lille bandit, som elsker at løbe rundt og lave ballade. Men det er jo også min lille trold, som kan putte sig ind til min hals med et dybt suk af ren og skær velvære.

Hvad f*nden gør en klog?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Burde jeg sende min unghund tilbage?
  • #1   24. aug 2015 Jeg synes jeg kan mærke, at du selv kender rette beslutning for jer smiley
    Det er en svær beslutning, så mørk godt efter.
    Du står midt i den mest udfordrende tid med en hund. Den bliver som regel nemmere efter hunden er fyldt to år, så pas på med at tage en beslutning ud fra tilstanden lige pt.


  • #2   24. aug 2015 Jeg har altid kæmpet med hendes energi. Lige fra dag et, har jeg bøvlet med at køre hende træt og tilfreds. Selv ikke som 6 måneders kunne hun blive træt og tilfreds efter en times rallytræning med de store hunde. Hun har så meget drive, og hvis opdrætterens datter beslutter sig for at træne seriøst med hende, så kan de nå langt.

    Det ville jeg også gerne selv, men tiden er bare ikke til mere end 1 x træning om ugen for mig. Og pt træner vi slet ikke, da vores hold er blevet nedlagt, og det eneste andet hold ligger oveni nogen af mine lektioner på universitetet.

    Jeg ved godt hun er værre nu end nogensinde pga hun er teenager, men hvis hun kommer tilbage på den energi hun havde for bare nogle måneder siden, så vil jeg stadig sige at hun ikke er tilfredsstillet energimæssigt.

    Men den er fanme svær smiley


  • #4   24. aug 2015 Jeg er måske meget hård og kontant men jeg havde taget i mod tilbudet smiley
    Jeg stod selv i en svær sition for små to år siden tror jeg det er, med en chihuahua jeg knus elskede men som slet ikke trives med det jeg kunne tilbyde, hun kørte utrolig højt og lige meget hvad jeg fandt på var der aldrig helt ro på jo når hun en sjælden gang i mellem som ellers ikke jeg kan kun have en hund det sted jeg bor og hun trives bestem ikke som alene hund så efter et års tid gav jeg op og hun røg tilbage til opdrætter som så fandt den helt rigtig familie med flere hunde til hende smiley


  • #5   24. aug 2015 Opdrætteren har lovet mig at de beholder hende indtil hun er mæt af dage, hvis jeg ender med at sige ja tak til byttet.

    Så jeg ved helt 100% hvor hun havner og hvordan hun får det. Jeg kunne jo netop mærke på hende at hun var tilfreds og træt efter 24 timers pasning hos dem. Hun var helt ligeglad med at jeg kom og hentede hende, hun styrtede bare rundt og nød livet.

    Helt modsat end Saphira, som blev ellevild for at se sin "mor". Hun klæbede til mig resten af dagen og den næste med, og nød at være tilbage hjemme. Kenya var bare træt og tilfreds.


  • #7   24. aug 2015 Det er en meget svær beslutning, men hvis du mærker rigtig godt efter, så finder du nok det helt rigtige svar.

    Hvis du beslutter dig at give hende tilbage til opdrætter, så skal du måske tænke en ekstra gang, inden du tager imod en hvalp af samme linier. Måske er det ikke det bedste match til dig.



  • #8   24. aug 2015 Du har jo taget beslutningen. Det kan du også se hvis du læser din tekst med andre briller på smiley Det er en svær beslutning, men som det er nu er ingen af jer jo super lykkelige. Er det så ikke federe at se hende blomstre og trives ved opdrætter også få en hvalp til dig og Saphira der bare passer på jeres kemi frem for en "hovsa-løsning" med damp?

  • #9   24. aug 2015 Tak smiley

    Sidder og skriver med opdrætteren. Han siger at hvis Kenya flytter hjem til dem, så sætter de nok planerne om julekuldet i stå. Tæven er i løb nu, så de kan ikke nå at mærke hvordan hun vil trives med en ny hund i huset, inden hun pludselig står med sit første kuld. Det synes jeg er helt i orden.

    Omvendt betyder det bare at Saphira bliver alenehund i et godt stykke tid. Men jeg TROR næsten at det kan klares med ekstra kys og kram til hende. Kenya er sød synes hun, men mor er altså bare den bedste.


  • #11   24. aug 2015 Det er en anden mor der bliver brugt denne gang. Men Kenya er absolut også den i kuldet med mest damp. Selv sine brødre kan hun køre flade.

    Men opdrætteren har både tilbudt bytte med en hvalp fra julekuldet, en hvalp fra Kenya når hun engang er klar (men der går jo så 2 år endnu, inden de kunne drømme om at få hvalpe på hende) eller et alm tilbagekøb, hvor jeg så kan få tid til at kigge mig rundt efter en hvalp fra en anden opdrætter, hvis det er det jeg vil.

    Der skal godt nok snakkes med manden om det når han kommer hjem. Og tænkes og overvejes grundigt.

    Jeg har faktisk allerede smset med ham - sådan noget her kan jeg ikke sidde og rumme alene. Han er ikke så meget til hunde. Det er mine hunde, mig der træner dem og betaler alt. Han gruer lidt for renlighedstræning, men hans eneste erfaring er også en "genbrugshvalp", som ikke var blevet holdt ved lige hvad det gælder renlighed i de 4 uger hun var ved første ejer.

    Opdrætteren meddeler at den helbror de lige har sendt afsted i lørdags er helt renlig og pt ikke har haft et eneste uheld hos ejeren. Han var et lille forsøg. Alle kuldbrødre og søskende rejste da de var 8 uger. Han blev til han var 11 uger, og de har virkelig haft stor succes med det.

    Jeg tror da bestemt at manden vil komme til at savne Kenya (som han skrev på sms, så kan han jo godt lide hende, og det er jo en mindre kærlighedserklæring når han skriver sådan smiley )


  • #12   24. aug 2015 Jeg tror virkelig at jeg måske bør sige at jeg knuselsker min baryl - men at hun bare trives et sted med flere hunde.

    Nu er det en times tid siden at opdrætteren skrev til mig, og selvom jeg har tudet næsten nonstop i den time, så kan jeg mærke at jeg begynder at synes at det her faktisk slet ikke er nogen dårlig ide.

    Gud hvor føler jeg mig et eller andet sted grusom. Sådan at sende min minimås væk.


  • #14   24. aug 2015 Det lyder på dig til at det rette vil være at sende hende tilbage. Selvom det må være noget af et dilemma at at stå i smiley Jeg ville så også lige, som der bliver nævnt, tænke ekstra grundigt over om det mon er en god ide at få en hvalp i bytte - du kan jo ikke være sikker på, at den bliver lettere, så hvordan er du sikker på, at du ikke havner i samme situation igen? smiley

  • #16   24. aug 2015 Jeg er ikke helt sikker på hvad jeg vil, hvis jeg sender Kenya tilbage.

    Kenyas mor er ikke i familie med den tæve, som jeg evt vil få en hvalp efter. De får kun samme far. Hvor stor forskel det vil give, har jeg ingen anelse om.


  • #17   24. aug 2015 Det bøvlede er nemlig at denne opdrætter simpelthen har hvalpe lige efter mit hoved. De er simpelthen så velsocialiserede at jeg er temmelig sikker på at jeg ikke kan finde en som gør det bedre.

    Samtidig er begge forældre i mine øjne perfekt typede.

    Men jo jeg skal klart ud og snuse til hvad der ellers findes af opdrættere. Det har jeg slet ikke styr på.


  • #19   24. aug 2015 Ulla - det har jeg heller aldrig skrevet. Jeg skrev at min kærestes eneste erfaring med en hvalp var en 12 ugers hvalp, som havde glemt alt om sin renlighedstræning i de 4 uger hun var hos sin første ejer. Andet skælder jeg skam ikke første ejer ud for. Der lå noget mere arbejde i hende i det første par måneder vi havde hende, men det er ikke noget vi mærker til i dag.

    Jeg er udmærket godt klar over at en hund ikke kan programmeres efter mit hoved. Men jeg tænker også at genpuljen jo er 50% anderledes ved en anden mor.

    Men som sagt har jeg jo endnu ikke sat mig på en hvalp fra det kommende kuld.


  • #20   24. aug 2015 Det eneste jeg tænker her er at en klog tager en så svær beslutning 100% ud fra hvad du ser og mærker er bedst for hunden!! Drop fordomme og andres evt. tanker om din beslutning og tænk KUN på hvor du tror hunden vil have det bedst! Det er klogt, smukt og det rigtige at gøre i min optik. smiley

  • #21   24. aug 2015 Hvis du vælger at levere hende tilbage, så syntes jeg at det vil være hul i hovedet(undskyld udtrykket) at få en anden hvalp fra sammen mor, far, bror eller sågar hende selv som du er inde på, for så står du med al sandsynlighed i samme situation til den tid med en hund/hvalp som der er mere gang i end du ønsker og kan håndtere.
    Hvis ikke denne opdrætter har tænkt sig at lave hvalpe efter andre linjer, så må du finde en anden opdrætter som nogle som er knap så energiske. Og ja, det er da super træls, når du syntes om denne opdrætter, men nu er der en del som laver CKSC i dk, så det er nok ikke umuligt at finde en anden, hvor linjer/adfærd passer bedre til dig.


  • Rollo
    Rollo Tilmeldt:
    maj 2011

    Følger: 9 Følgere: 13 Svar: 924
    #22   24. aug 2015 Jeg synes det er synd det nogle gange virker lidt som en dødssynd at ville sende en hund videre - selvfølgelig er der dem som en uge efter hjemkomst finder ud af at hold nu op var den ikke renlig og alene hjemme vant fra dag 1, eller gud blev hunden teenager - eller gud blev den SÅ stor osv. osv.

    Men, uanset hvor godt et forarbejde man gør med at udvælge osv. så KAN det jo udvikle sig i en forkert retning - og nogle hunde trives i stor flok og andre gør bare ikke.
    - Desuden synes jeg nu ikke man skal afvise en linie,fordi én hund er 'hyper' smiley Sappie er jo af samme linie, ikke? Hun er da ikke hyper, hun er bare en sød pelsbunke smiley

    Synes ikke det er forkert at lytte til sin hunds behov, hvis hun er vokset op i en stor flok og bare trives bedst i det, er det da også synd at hun ikke får det behov opfyldt - det kan selvfølgelig også være en undskyldning for at få 5 hunde mere?! smiley

    Bliver Sappie trist af at være alene låner du bare en westie af mig smiley

    Desuden vil jeg påstå, at vide, at du ikke ville sende Kenya tilbage til opdrætter, uden at have vendt alle muligheder og prøvet hvad du kunne - det er næppe nogen nem beslutning.


  • #25   25. aug 2015 Jeg kan se hvad de fleste har rådgivet dig om. Jeg synes du skal mærke efter hvad du helst vil.

    Jeg har været ude for næsten det samme da jeg købte min Gaby. Hun var også et damp barn på speed kan du tro. Og jeg kunne ikke få hende rigtig træt. Men hende jeg købte hende af have selv 6 hunde hvor den ene var søsteren til Gaby, plus hun altid have hunde til pasning, så der var godt og vel altid 20 hunde mere eller mindre.
    Hvis Gaby var hos hende og når hun kom hjem igen var hun træt og godt tilpas.

    Jeg snakkede med damen om det, og hun sagde at Gaby har det godt hvor hun er, men hun skulle da nok tage hende hvis det var. Hun gav mig nogle fif og den dag i dag er jeg overlykkelig for at jeg ikke sendte hende væk. Gaby og jeg fandt en løsning en mellemvej hvor vi begge er tilfredse smiley
    Og i dag er hun rolig og nem indenfor i hvert fald. Og man er heller ikke i tvivl om hvem hendes mor er.

    Jeg synes du selv skal tage beslutningen
    Hel og lykke med det


  • #28   31. aug 2015 Tak for svar.

    Jeg sidder stadig her og summer.

    Det ene øjeblik vil jeg ikke give hende fra mig. Hun er MIN minimås, og jeg elsker hende jo. Men i næste øjeblik griber jeg hende i at opfordre Saphira til leg for 117 gang om dagen (med afvisning nr 110). Jeg har en fornemmelse af at der er noget mere leg i de hunde, som opdrætteren har.

    Jeg er en hel del inde i den kennel. Jeg kender begge hendes forældre rimelig godt, og har mødt dem begge flere gange. Ligesom jeg også har mødt den evt kommende mor mange gange.

    De er alle dejlige og velafbalancerede hunde. Kenyas helbrødre får alle ros for hvor rolige og nemme de er. Kenya er simpelthen et enestående eksempel i kuldet. Hun har en drive og energi, som de andre slet ikke har. Til hvalpetræf var det hende der styrtede rundt, mens brødrene krævede en pause.

    Jeg ville ønske at hun kunne fortælle mig hvad hun helst vil. Jeg er ikke så meget i tvivl om at hun har det fint her, og føler sig godt tilpas. Men jeg kan ikke helt slippe fornemmelsen af at hun måske vil have det endnu bedre hos opdrætteren.


  • #30   31. aug 2015 Sappie, jeg kan godt forstå at du synes det er svært. Jeg ved ikke om jeg kunne lægge min egoistiske følelse tilside for min hund, men det kunne jeg vel hvis det betød den fik det bedre.

    Men for mig lyder det altså som om du allerede har valgt, du har bare svært ved at slippe.

    Hvis jeg var dig, og det er jeg ikke, så du skal gøre 100% hvad du føler er bedst. Så ville jeg kigge udelukkende på hende og gøre op med mig selv, om hvor hun får opfyldt hendes behov bedst, og hvor får hun det ekstra, der bare gør hele hendes liv perfekt, ikke godt, men perfekt.
    Og så ikke tænke på hvalp og hvor den skulle komme fra osv. For så ville jeg personligt, hurtigt komme til at se regnestykket helt forkert, for så ville jeg føle at jeg kom af med hende, for at erstatte hende med en anden som var mere som jeg ville have den, og det er jo slet ikke sådan det hænger sammen. Jeg siger ikke at du ikke skal have hvalp, men at du måske skulle vente helt med de tanker, til beslutningen er taget. Hvis du så vælger at hun skal flytte, så kan du begynde at tænke på det når hun er flyttet, så det ikke bliver en erstatning, men bliver en ny dejlig hund. smiley


Kommentér på:
Burde jeg sende min unghund tilbage?

Annonce