{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
3.315 visninger | Oprettet:

Silje P
Silje P
Tilmeldt:
10. feb 2016
Følger: 1 Emner: 1 Svar: 10

Min hun er "traumatiseret".. Hjælp! {{forumTopicSubject}}

Hej, hjælp mig!
Min lille langhårede chihuahua på 2,5 år lider af stress, angst og "anoreksi".. Hun har flyttet en del gange, og jeg mistænker meget dette for at være grunden til alt dette.. Vi er lige flyttet for 3 måneder siden, og dette er det 7 sted hun bor.. Udover det har der været en del skift i de mennesker og dyr hun har været omgivet af. Først hendes opdrætter, dernæst min eks og mig samt vores kat dengang, derefter svigerfamilien dengang og deres børn + 5 hunde, bagefter kun min eks og mig, og så senere min far, lillebror, deres hund og mig, og nu til sidst, mig, min nye kæreste og hans hund. Desuden er de 7 steder hun har boet placeret i 4 helt forskellige byer. Hun plejede at være super sød, energisk, glad og frygtløs, men siden vi forlod det andet sted hun har boet er det gået stille og roligt ned af bakke.. dog her efter vi flyttede for 3 måneder siden gik det helt galt.. hun startede med ikke at ville spise(jeg prøvede alt!), gå (hun plejer at elske at gå lange ture), eller noget som helst.. hun lå bare på et tæppe hele dagen og rystede (det varede den første halvanden uge), dernæst gik det lidt bedre i en uges tid.. men så gik det ned af bakke endnu engang, og det er ikke stoppet siden.. hun står næsten hele tiden inden under spisebordet eller sengen, og hun ligger næsten aldrig ned, hun står bare med krum ryg og halen nede.. nogle gange vil hun gerne spise, andre gange vil hun ikke.. og hun er bare ikke livlig eller energisk mere.. heller ikke frygtløs - hun virker bange for alt. Hun plejede at veje 2 kg, og vi fik af vide at det var helt perfekt (især skulle hun ikke tabe sig), men hun vejer nu 1,4 kg, og alle knogler stikker ud på hende samt hun taber sit lange hår i store totter... Hun er også blevet bange for min "nye" kæreste (som vi jo bor med), og jeg ved ikke hvorfor? Det kom ud af det blå.. Når han kommer ind i rummet stopper hun med at spise, hvis hun er i gang med det, og hvis hun ligger på tæppet i stuen skynder hun sig ind under spisebordet. Hun piver også hvis han vil tage hende op, og hun vil kun gå tur med mig.. Nogle gange hvis han skal have fat i hende begynder hun endda at stille sig op at skide eller tisse på gulvet.. Jeg forstår det ikke? Hun har aldrig været bange for nogle andre før?.. Men jeg ved ikke om det bare er fordi stressen, angsten osv. har gjort hende helt sær?..
Jeg kan så slet ikke finde ud af hvad jeg skal gøre nu.. derudover kan jeg slet ikke finde ud af om det er forsvarligt af mig at beholde hende hos mig.. Jeg går med seriøse overvejelser om det ville være bedre for hende at komme et sted hen, hos en stabil familie, som har tid og overskud til at hjælpe hende og som ikke har planer om at flytte mere imens hun lever. Jeg er 23 år, så jeg ved med sikkerhed, at jeg kommer til at flytte minimum 2 gange mere imens hun lever (første gang, allerede om halvanden år), og jeg ved ikke om hun kan klare det?? Udover det er jeg selv syg.. jeg har diagnosen bipolar affektiv sindslidelse (i gamle dage maniodepressiv), så dvs. at jeg svinger meget stemningsmæssigt - i nogle perioder er jeg meget hurtigkørende, og i andre meget deprimeret. Når jeg har været hurtigkørende eller neutral har det været nemt nok at passe hende (da hun ikke var syg), men når jeg var deprimeret var det meget svært.. Nu hvor hun er også er syg, er det selv svært at tage sig ordentligt af hende, når jeg er hurtigkørende eller neutral. Jeg er simpelthen ved at indse, at jeg måske ikke har det mentale overskud, eller kræfter til at tage mig af en meget syg lille hund, når jeg har svært nok ved at tage mig af mig selv og passe min behandling... Men det er sådan en svært beslutning at stå med! Jeg elsker hende jo så inderligt, hun er min baby! Men jeg vil gerne gøre det rigtige. Hvad ville I tro er det rigtige i hendes situation?? Er det bedst, at hun kommer hen til et andet hjem, hvor de har overskud og et stabilt liv.. eller ville det ødelægge mere for hende at komme væk fra mig, som stort set hele vejen igennem er den eneste gennemgående person hun har haft?.. Og hvis hun skal blive.. hvad sal jeg så gøre??
Hjælp! Mit hjerte bløder - jeg græder næsten hver aften, fordi jeg kan se hvor skidt hun har det!
Ps. det skal lige siges, at hun også har været udsat for en del højlydte skænderier tidligere, og en del angstanfald, hvor hun hver gang er løbet væk og har gemt sig, og hvor hun har rystet lang tid efter.
Pps. Hun har også haft noget OCD-lignende adfærd helt fra hvalp af.
Ppps. Vi skal også se en dyrlæge snart, men jeg hører mig alligevel rundt omkring, for at få så meget feedback som muligt.
Mvh. Mig

*Billedet er fra inden hun blev syg.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Min hun er "traumatiseret".. Hjælp!
  • #1   10. feb 2016 Tror bare du skal få hende tjekket af dyrlæge hurtigst muligt, og helst for længe siden.

  • Silje P
    Silje P Tilmeldt:
    feb 2016

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 10
    #3   10. feb 2016 Det skal vi heldigvis også snart! Vi har fået en tid.

  • #4   10. feb 2016 Nu du tager til dyrlægen, så ville jeg også kontakte en adfærdsbehandler så hurtigt som muligt, hvis det ikke er fordi hunden har fysisk ondt. Din hund skal ikke gå og have det sådan. Din kæreste skal med det samme stoppe med at tage hende op eller "skal have fat i hende". Det kan forværre problemet rigtig meget hvis din kæreste overskrider hendes grænser gang på gang.

    Jeg kender dig ikke, så det er jo svært som fremmed at afgøre, om du kan tage vare på din hund eller ej, du må være ærlig over for dig selv - men din hund skal have hjælp NU.

    Du siger at hun har været udsat for højlydte skænderier "hvor hun hver gang er løbet væk og har gemt sig, og hvor hun har rystet lang tid efter" - hvad har i gjort ved dette?


  • #6   10. feb 2016 Hvordan er din hunds søskende egentlig? Ved du det?
    Har i ikke været til dyrlæge med disse problemer før?


  • #7   10. feb 2016 Sådan en hund sender man ikke videre.
    Enten får du hende på ret køl igen, og ellers afliver du.
    Sikke en skæbne!


  • #9   10. feb 2016 Det lyder som noget af en tur i begge har været igennem - og jeg forstiller mig ikke det var din mening at i skulle igennem så mange flytninger.
    Jeg tænker at hvis hun skal ud til en familie og være, at du må igang med forarbejdet der hjemme først - så hun er i bedring, og ikke risikere at den næste familie også giver op, og sender hende videre på landevejen.

    Jeg ville forsøge at hjælpe hende selv, du siger du har 1½ år der hvor du bor nu. En dyrlæge på - måske en adfærdsterapeut der kan støtte i hvordan man takler de forskellige situationer.
    Så må du se tiden an - hvis hun ikke får det bedre er aflivning måske en mere etisk løsning end at sende hende videre i verden? Det er en hård tanke - men en overvejelse blot.

    Held og lykke med det hele i hvertfald!


  • #10   10. feb 2016 Hun skal ikke til dyrlægen snart, men nu. Lad være med at trække den.
    Du sender hende IKKE videre. Hvis du giver op overfor hende så lad hende sove ind. Det er IKKE synd for hende.
    Jeg er modstander af at man afliver bare for at aflive, men jeg er lige ved at sige i dit tilfælde, at hun allerede nu er bedst tjent med at sove ind. Sorry.


  • #11   10. feb 2016 Jeg synes også hun lyder syg. Håber dyrlægen kan hjælpe.

  • Silje P
    Silje P Tilmeldt:
    feb 2016

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 10
    #12   10. feb 2016 Vi har en tid hos dyrlægen i næste uge.. men det kunne godt være jeg skulle ringe og få en akut tid her i morgen eller fredag!
    Jeg ved ikke noget om hendes søskende? Hun har kun en bror.. Hendes forældre havde det fint, så vidt jeg ved, men faren er død for et års tid siden.
    Med OCD mener jeg, at hun altid havde bestemte steder hun ville gå (sådan helt off i forhold til hvor vi andre gik) og man kunne nærmest ikke trække hende hen til sig (fx hvis der kom en bil eller cykel kørende på stien - hun ville ikke trække ind til siden - hun satte neglene i jorden - så man måtte hive til) - det er lidt svært at forklare. Men det var altid de samme steder.. Hun kunne gå normalt ved siden af én, og pludselig løbe så langt hun kunne over til højre, for så lidt tid efter at løbe hele vejen over i venstre side (men igen bestemte steder). Og hver gang vi går hen over en parkeringsplads SKAL hun gå inde under bagenderne på bilerne.
    Efter skænderier eller angstanfald har jeg altid taget hende op til mig og siddet og aet hende og snakket sødt til hende, for at berolige hende.
    Vi må jo så sørge for at min kæreste ikke tager hende op eller noget, så vidt muligt, men det kan vi bare ikke undgå, hvis jeg ikke lige er hjemme og hun skal luftes.. Men vi tænkte også, at vi måske ville gøre hende mere bange for ham, hvis hun aldrig vænnede sig til ham? Hun tager hende jo kun op, hvis de skal gå tur, eller fordi han vil sidde med hende og ae hende, for at vise, at han ikke gør hende noget ondt.


  • #21   10. feb 2016 Hunden har mistet over en fjerdedel af sin kropsvægt, og var snarere undervægtig end overvægtig, da problemerne startede.
    Den står og krummer ryg - et tydeligt tegn på smerte.
    Den taber pelsen i store totter.
    Den vil ikke spise
    Den er bange, ja det tror da pokker.

    For mig lyder det som en syg hund, der burde have haft dyrlæge for længe siden, og det kan kun gå for langsomt nu.
    Hvis det du skriver er sandt, hvordan kan du så forestille dig at vente med dyrlæge til næste uge ?


  • Silje P
    Silje P Tilmeldt:
    feb 2016

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 10
    #22   10. feb 2016 Tak for alle jeres svar! Jeg vil kontakte dyrlægen med det samme...
    Jeg må snakke med dem først, men hvis der skal så meget til for at håndtere og hjælpe hende, så bliver jeg nødt til at erkende, at jeg simpelthen ikke ved om jeg er i stand til dette.... Jeg er så ked af det hun har været udsat for, og nej, det var aldrig min mening at skulle flytte så meget, og nej det var aldrig min mening, at hun skulle have med så mange forskellige hjem/familier at gøre... Jeg har kun haft gode hensigter og intentioner.
    At høre, at en aflivning, så nok er det bedste alternativ, hvis jeg ikke kan hjælpe hende selv.. det dræber mig inden i... jeg havde jo håbet, at hun kunne få det bedre et andet sted, hvis jeg ikke magtede opgaven... men det kan jeg godt høre bare ville være egoistisk. Men det er den mest forfærdelige beslutning nogensinde! smiley
    Jeg er dog også klogere nu... min kæreste har godt nok bragt en hund med sig her hvor vi bor.. men én ting er helt sikkert - jeg skal aldrig købe en hund igen, før end jeg har mig sygdom under kontrol, og før end jeg ikke regner med at flytte mere i dens leve tid.

    Ps. Der var en der sagde at OCD'en lød som stress.. vil det sige at hun har været stresset helt fra hvalp siden vi fik hende??


  • #24   10. feb 2016 Du mistænker at det pga flytning,, så er det da helt hen i vejret at overveje om hun skal flytte til en anden familie.. Eneste rigtige er at kontakte dyrlæge NU og som andre skriver, at enten må du få hende på rette køl igen eller giv hende fred,, det er din pligt som ejer, at sørger for din hund trives og mistrives den og du ikke formår at rette op på det, så har du pligt til at vælge hvad der er bedst for hunden og i dette tilfælde, syntes jeg bestemt hun skal til dyrlægen og kan de ik hjælpe, så giv den lille hund fred, enten fred i hjemmet-livet, eller fred i hundehimlen ,, og ikke et nyt hjem

  • #25   10. feb 2016 Ts, dyrlæge i næste uge er IKKE godt nok! Det bedste ville være i dag..

    Din hund er syg, og ud fra din beskrivelse, så mener jeg også at den lider. Og det er imod dyreværnsloven, ikke at få hjulpet et dyr der lider prompte.

    Har ikke læst hele dit svar. Krydser fingre for jer, og håber at det lykkedes at komme af sted i dag helst


  • #27   10. feb 2016 En aflivning er det eneste rigtige hvis ikke du selv magter opgaven. Tanken om et nyt godt hjem er den dejlig tanke, men sådan vil det aldrig blive i hendes tilfælde. Hun fortjener bedre.
    Lige nu er det svært, men med tiden vil du vide at du gjorde det eneste rigtige for hende. Husk altid på, at en død hund ikke lider, en aflivning kan også være en befrielse.


  • #28   10. feb 2016 22# har jeg først læst efter at jeg postede mit svar.

    Ja super godt at få ringet og snakket med dyrlæge. Thumps up!!


  • #31   10. feb 2016 En så lille hund, der taber 600g skal ikke til dyrlægen i næste uge, men i denne her uge.. Stakkels lille pus

  • #33   10. feb 2016 Vent nu med at bestille aflivning til dyrlægen har haft en chance for at stille en diagnose. Det kan jo være hunden fejler noget, der kan gøres noget ved.

  • #34   10. feb 2016 Men håber du vil opdatere os herinde, når den lille har været hos dyrlægen smiley

  • #35   10. feb 2016 Den skal have receptpligtig angst/stress medicin hos dyrlægen - afsted med jer, du skal nok klare det, tving dyrlægen(tidsmæssig) til at give dig gode råd om videre vejledning i forløbet.
    - op med snuden og afsted med jer to til Doktor dyr NU smiley


  • #36   10. feb 2016 Den hund burde have været til dyrlægen for længe siden, uanset hvad du fejler, så skal en hund altså ikke gå og lide så længe smiley
    Jeg er ked af at sige det, men jeg tror at du pgå din sygdom ikke har evnen til at se hvor alvorligt det er, i alt fald ikke i tide.

    Hvis du ikke kan tage vare på et længere sygdomsforløb for hunden, skal du vælge at give hende fred.

    Og lad være med at anskaffe dig en ny, før end at du kan tage vare på et levende væsen.
    Jeg er ked af at sige det, men det er sådan jeg ser det.

    Held og lykke med det hele smiley


  • #37   10. feb 2016 Det lyder som om hun har været en glad og sund hund før i flyttede sammen med den nye kæreste og hund?

    Sådan som du beskriver hun pludselig blev dårlig og rystet og ikke vil spise lyder som min hund for 3 uger siden var hun også pludselig dårlig lagde sig under sengen og rystet og ville ikke spise hun kom til dyrlægen og fik antibiotika, kvalmestillende og modgift mod rottegift ( det var bare for en siklerhedsskyld) hun fik sovet 2 timer da vi kom hjem og var så god som ny.
    Din hund skal til dyrlægen NU

    Hun lyder ikke stresse hun lyder bange og usikker. Det med gå tur har intet med ocd eller stress at gøre IMO lyder som om hun ikke er tryg ved at gå tur det altså ikke fuldstændig unormalt for små hunde hvis de ikke er socialiseret ordentligt at hun stritter imod når du hiver i hende er altså også normalt det sgu da ikke sjovt pludselig at blive hevet i når man er så lille og i forvejen er usikker.lad vær med det og få hjælp til at gøre hende tryg ved at gå tur.

    Var det min hund der reagerede sådan overfor en kæreste ville jeg være 99 % på at han havde overskride hendes grænser! Højest sandsynligt været modbydelig overfor hende, Hun lyder ekstrem angst overfor ham , ville finde ud af hvad han havde gjort ved hende og indtil hun er rask så skal han lade hende være! Og i skal havde professionel hjælp til at han langsomt kan få hendes tillid igen. Det ikke fair hun skal bo sammen med et menneske hun er så bange for.

    Jeg håber virkelig du ser at komme til dyrlægen og ikke først i næste uge også beslutte dig for om du kan overskue at hjælpe hende og tage hensyn til hende ellers vil det eneste fair være at give hende fred.
    Hvis det lyder hårdt så det altså bare fordi det her virkelig skær mig i hjertet og jeg er utrolig ked af det på din hunds vegne.


  • Silje P
    Silje P Tilmeldt:
    feb 2016

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 10
    #38   10. feb 2016 Hej alle sammen, vi fik en tid klokken 15 i dag hos vores gamle dyrlæge i København, som jeg har meget mere tillid til, og som Nova har gået hos siden hun var hvalp (vi bor i Holbæk nu).
    Vi fik noget smertestillende medicin med, og noget antibiotika, samt skånekost og noget at putte i vandet (da hun har haft diarré de sidste to dage også, plus var lidt dehydreret). Så fik vi også noget recovery vådfoder, og noget andet meget kaloriefyldt tørkost med. Alt dette skulle gøre at hun kommer sig fra sit diarré og ondt i maven, samt at hun gerne skulle tage på igen. Lige nu handler det bare om at få noget mad og vand i hende.
    Næste skridt er så at hun skal have noget der hedder KALM, som hun skal spise, (nok over en længere periode) der skulle gøre, at hun slapper mere af og det kan tage noget af stressen (da dyrlægen konstaterede at hun er stresset).
    Så har vi fået af vide, at hun kun skal gå korte ture.. bare lige ud på græsset og gøre det hun skal.
    Hvis hun gemmer sig under sengen, må ingen af os tage hende ud, selvom vi skal ud at gå.. så må vi vente til hun selv kommer ud.
    Ift. det med min kæreste, så må han ikke røre hende medmindre hun selv kommer hen til ham. Men han skal genvinde hendes tillid, så det skal være ham, der giver hende mad hver gang (men uden at røre), han skal tale blidt til hende, men uden at smile/ vise tænder for meget, og til sidst skal vi gå alle ture sammen, hvor han holder snoren, men jeg skal være der ved siden af.
    Så nu kommer der til at gå et godt stykke tid med alt dette, og hvis det så ikke virker har de sagt, at vi skal kontakte en adfærdsbehandler.
    Tak for alle jeres svar endnu engang - og godt at vi tog til dyrlægen, det gav mig en del mere håb! smiley


  • #39   10. feb 2016 Der har faktisk lige været et emne hvor dyrlægen konstaterede stress og hunden kun skulle ud på korte gåture, men husk for guds skyld at det ikke hjælper på en hunds stress at holde den i komplet ro! Er der sat andet i gang for at finde ud af, om der er noget fysisk galt? smiley

  • #41   10. feb 2016 Silje: Flot at du har taget rådene til dig, og har været forbi dyrlægen smiley Jeg har haft overtaget genbrugshunde, med stress, og det kan lade sig gøre at få rettet op på det igen, med masser af ro, kærlighed og tid. Men det kan være en mangeårig kamp. Håber sådan at det går bedre for din lille hund, og for dig. Det lyder som om at I begge trænger til lidt fred og ro i livet.

  • #42   10. feb 2016 Super godt at i kom afsted til dyrlægen med det lille pjok,, nu kan du forhåbentlig også slappe lidt af, når nu du ved, at du har gjort det rette, nemlig at tage til dyrlægen og i har fået nogle gode råd derfra som i skal følge til punkt og prikke,, gør i det og ikke laver om på dyrlægens råd, så får du forhåbentlig en glad hund igen,, og skulle det blive ved med at være noget møg, så kan du sige til dig selv, jeg prøvede trods alt .. Held og lykke med hende.. Håber hun snart er frisk igen smiley

  • #43   10. feb 2016 Du skal fandme have ros for at lytte og handle! Respekt herfra smiley


  • #45   10. feb 2016 Hov og jeg vil da selvfølgelig også stemme i med de andre og sige GODT at du fik hende til dyrlæge smiley

  • Silje P
    Silje P Tilmeldt:
    feb 2016

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 10
    #48   11. feb 2016 Tak alle sammen smiley Vi gør hvad vi kan herhjemme og må bare kæmpe og klø på med det hårde arbejde - det vil være det hele så meget værd når hun forhåbentlig bliver frisk igen!

  • #49   11. feb 2016 Dejligt at I kæmper for at hun kan få det bedre igen smiley Og sig endelig til, hvis du har brug for hjælp/spørgsmål smiley
    Håber at det hele lykkes for jer, og vil blive glad for en tilbagemelding, når I har afprøvet dyrlægens råd.

    Hvordan tager din kæreste forøvrigt det hele ? Er han indstillet på at følge dyrlægens råd ?


  • #52   11. feb 2016 Flot, det er længe siden der har været en her, som bare har taget råd til sig, uden at det er endt i en hysterisk tråd hvor den er blevet slettet.

    Stor ros til dig Silje smiley dælme sejt gået, håber du får din lille vovse på ret køl igen smiley
    Held og lykke smiley


  • #53   11. feb 2016 Jeg har ikke været på nettet siden i går eftermiddags, så jeg var spændt på at se i dag, hvordan tingene havde udviklet sig. Og hvor er det godt at høre, at du fik hende til dyrlægen og fik nogle redskaber at arbejde med.

    Held og lykke med hende, og vi vil da meget gerne høre hvordan det går fremover.


  • Silje P
    Silje P Tilmeldt:
    feb 2016

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 10
    #54   11. feb 2016 Jeg skal nok prøve at opdatere jer smiley

  • #57   11. feb 2016 Jeg mindes faktisk en bestemt hund herinde, som havde tvangstanker. Om man kan kalde det direkte OCD, det ved jeg ikke, men den havde altså nogle handlinger, som den følte sig nødsaget til at gentage, dag ud og dag ind.

    Den endte så med at blive aflivet, fordi det var synd for den, at den ikke kunne bryde mønsteret.


  • #58   11. feb 2016 Alex: Var det ikke parabolen?

  • #64   11. feb 2016 Jeg synes heller ikke det er det samme...og så alligevel...altså de grundlæggende neurologiske baggrunde er de samme. Der er en ubalance i nogle neurotransmittere -jeg mener det er serotonin og dopamin man forsker meget i ligenu. -Begge er linkede til det der så populært kaldes belønningscentret og både mennesker og hunde har de hjernefunktioner. Tvangshandlinger udløser en veltilpasheds-følelse versus angst fordi det retter lidt op på ubalancen i hjernen.

    MEN der hvor der altså er en forskel...det er de højere kognitive evner et menneske altså har...hvor hunden ganske rigtigt kan følge angst...og dermed søger at fjerne den..så er der et rationale som mangler. Den kan skelne mellem lyst og ulyst /behag og ubehag men den har ikke komplekse tvangstanker, den oplever heller ikke stigmaet, de sociale og hverdags konsekvenserne på samme måde.

    Og jeg er lidt træt af at psykiske sygdomme bliver overført til hunde fordi de -skønt de har så mange andre fordele...altså virkelig langt fra har de samme kognitive evner som mennesker -som i den grad gør sygdommene særligt uudholdelige at leve med.


  • Silje P
    Silje P Tilmeldt:
    feb 2016

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 10
    #73   18. feb 2016 Hej igen alle sammen, jeg er ked af hvis jeg nu har skabt en kæmpe debat mens jeg har været væk.. det var slet ikke meningen med tråden.. da jeg skrev "OCD-lignende adfærd", mente jeg bare tvangshandlinger... også derfor jeg ikke kun skrev "OCD"..
    Nå men anyways.. Jeg ville bare lige opdatere alle herinde.
    Vi var jo til dyrlægen sidste onsdag (altså ikke i går, men det ved I), og vi havde aftalt, at jeg skulle ringe om fredagen ind til klinikken.. Allerede om torsdagen blev jeg så ringet op af dyrlægen derinde fra. Hun sagde, at hun havde tænkt så meget på Nova og derfor allerede dér ville høre hvordan det gik (de er SÅ søde på den klinik!).. Vi snakkede frem og tilbage, og hun sagde til sidst, at hun havde tænkt over om det overhovedet var smart, at Nova skulle være hos os.. altså om hun overhovedet nogensinde ville blive helt rask her... Altså vi kunne jo godt rette op på hendes mave, og vi kunne sikkert også få hende til at tage på... Men hun overvejede om min kæreste var en så stor stressfaktor for hende, og noget så angstprovokerende så hun muligvis aldrig ville få det godt med ham...
    Jeg har også selv kunne se, at når han ikke var hjemme gik hun bare rundt ude på gulvet og virkede til at have det fint, og jeg tænkte "der er håb, vi kan klare det her", men ligeså snart han trådte ind af døren, og hun løb rystende ind under bordet, tænkte jeg "det her er håbløst".. det snakkede jeg også om med dyrlægen... (Og faktisk var det som om Nova blev mere og mere bange for ham, efter det var ham der skulle holde snoren og give mad).. Jeg fortalte også, at jeg selv havde tænkt på det med at finde et andet hjem til hende, men havde håbet vi selv kunne rette op på det hele.. Men jeg vidste også at, det kunne godt være, vi kunne nå rigtigt langt på det her halvandet år vi skal bo her endnu, men så når vi flytter igen, kunne alt arbejdet blive smadret og vi ville være tilbage til square one. Hun sagde så også, at hvis det var hende der skulle vælge mellem sin kæreste og sin hund, havde hun nok valgt sin kæreste - det har flere af mine veninder også sagt, men jeg havde været i tvivl.. bortset fra, at hvis jeg valgte ham fra og valgte Nova til.. ville vi skulle flytte med det samme endnu en gang igen... og nok også igen kort efter, da jeg nok ville blive nødt til at flytte hjem indtil jeg kunne finde noget.. og det ville ikke være godt for Nova.
    Dyrlægen kom så i tanke om, at klinikassistenten hos dem (som vi rådgav os om adfærd osv. dén onsdag der) måske kunne finde på at tage Nova til sig - det havde hun gjort før med syge hunde. Vi aftalte så, at hun ville spørge hende med det samme efter, og så skrive til mig, så jeg kunne tage det med i mine overvejelser, til vi så skulle snakke igen om mandagen (i mandags).. Hun skrev så kort efter, at klinikassistenten gerne ville adoptere Nova - så det tænkte jeg meget igennem i løbet af weekenden...
    Jeg prøvede så at lægge alle tingene sammen.. Det her er en kvinde, som bor i et hus ude på landet med sin mand og deres barn, og hvor de har boet i 8 år. De har også nogle andre hunde og dyr - alle deres hunde har de taget ind fordi de kom fra dårlige hjem og har været syge. Hun har førhen arbejdet på et internat og flere gange haft dyr i pleje.. Samtidig arbejder hun lige nu på dyreklinikken, der er den bedste dyreklinik, jeg kender. Hun har ikke bare praktisk erfaring, men hun er også uddannet indenfor dyr, så hun har også så meget teoretisk viden, og så er det hende, der rådgiver om dyreadfærd på klinikken..... Da jeg havde tænkt det igennem, kunne jeg godt se, at det var nok den bedste mulighed, jeg nogensinde kunne få, hvis jeg ville finde et andet, godt og stabilt hjem til Nova. Og samtidig kunne jeg ikke bare gå og se på min hund lide så meget hver dag, og være så angst. Så jeg takkede ja til tilbuddet, og vi kørte så ud og afleverede hende, sammen med alle hendes ting, i går. Det var den bedste dag at gøre det, da vi har vinterferie nu, og jeg ville gerne have en hel dag til det. Jeg ville være sammen med hende hele tiden indtil, og jeg ville ikke have vi skulle stresse.. så vi var der klokken 17 med hende, og så det hele og sad og snakkede med dem og fik en kop kaffe til klokken 19, hvor vi kørte igen.
    Jeg er lovet updates og billeder hen af vejen, og så skal vi snakke om, om jeg måske kan komme og besøge på et tidspunkt, når hun er på benene. Men nu må vi se.. jeg skal ikke sætte snuden op efter for meget, for vi ved ikke endnu om det vil være smart, men vi ser på det.
    Jeg fik også en sms i går, da vi var kommet hjem, om at hun tog det pænt, da jeg var gået, og at de havde været ude at gå en lille tur, og nu var hun gået omkuld i sin taske (som hun elsker smiley ) - det var dejligt at høre.
    Jeg har dog været utroligt ked af det - men jeg vidste også at jeg blev nødt til ikke at være egoistisk... Det her skulle handle om hvad der er bedst for Nova, og ikke mig.


  • #76   21. feb 2016 Hvor er det bare dejligt at høre, at du valgte at sætte Novas behov, før dine egne. Respekt til dig.

    Er ikke i tvivl om at det er en hård beslutning, og at du vil savne hende. Men det lyder som om, at du har fundet verdens bedste hjem til den lille Nova.


  • #77   21. feb 2016 Kære Silje. Sidder helt med tårer i øjnene...

    Dit første indlæg gjorde mig ærlig talt lidt vred. Jeg tænkte hvorfor har hun ikke reageret før? Hvorfor lader hun kæresten opsøge hunden osv.
    Nåede hele tråden igennem og læste dit sidste indlæg, og blev virkelig overrasket og imponeret.
    Hvor er det bare sindssygt flot og ansvarsfuldt af dig at du valgte et nyt hjem til din hund. Jeg synes det viser at du har en kæmpe kærlighed til din hund.
    Jeg har selv angst, og har i perioder haft det i virkelig virkelig svær grad. Jeg har en fransk bulldog og pasningen af ham har i de perioder også skrantet med hensyn til eks at komme ud og gå tur. Han har så bare gudskelov ikke nogen psykiske problemer og vil bare helst være hvor jeg er. Så er vi begge trygge.
    Husk at give dig selv et kæmpe klap på skulderen. Så mange mennesker kunne lære af dig. Kh Nanna


  • #78   22. feb 2016 Hvor er du bare sej, det er så flot gjort af dig og hvor er det godt der findes dyrlæger som din.

  • Silje P
    Silje P Tilmeldt:
    feb 2016

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 10
    #79   22. feb 2016 Tak alle sammen, og ja, det er fantastisk er der findes sådan nogle dyrlæger!
    Jeg har hørt fra hende et par gange siden, og hun siger at det virker som om hun er faldet ret godt til, så det er super dejligt at høre.. og så siger hun at hendes man normalt siger at dyrene ikke skal være i møblerne, men så snart han ser sit snit til det, kommer Nova op at ligge på hans mave under tæppet smiley
    Jeg er simpelthen så glad for, at jeg valgte at følge min intuition og dermed tage til dén dyrlige i København i stedet for den vi har tæt på os i Holbæk - så meget turen værd! ..Og hvis I bor "tæt på" og står og mangler en god og ordentlig dyrlæge, så bare sig til, jeg anbefaler gerne! smiley


  • #80   23. feb 2016 Hvor er det bare dejligt at høre, at det går godt med den lille stjerne smiley

    Håber at du er ok ?


  • Silje P
    Silje P Tilmeldt:
    feb 2016

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 10
    #81   25. feb 2016 Det er hårdt, men jeg prøver at tage det stille og roligt smiley

  • #82   25. feb 2016 Selvom det er hårdt, så er det helt sikkert en trøst, at hunden trives i det nye hjem. Sådan har jeg i hvert fald haft det med min kat, Blackie.

  • #83   25. feb 2016 Det er hårdt at sige farvel til en hund, specielt på den måde. Men nogen gange er det bare det bedste for alle parter.
    Og det lyder som om at hun får de allerbedste muligheder for at trives, i sit nye hjem. Er sikker på at du vil finde trøst i det, med tiden.


  • Silje P
    Silje P Tilmeldt:
    feb 2016

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 10
    #84   25. feb 2016 Det gør mig også bare så glad, når jeg får af vide, at hun har det godt og får det bedre og bedre.. Jeg har bl.a. også hørt fra dem i dag, og hun er næsten oppe på 1600 g nu - hun er med på klinikken hver dag i øjeblikket, indtil hun er helt på den vægt hun skal være, sådan så hun kan få hende til at spise mange gange i døgnet... Og så skriver hun, at de er blevet så glade for hende. Det varmer altså en "mors" hjerte smiley smiley ..så det gør det da også bedre.

  • #85   25. feb 2016 Hvor er det bare dejligt at høre smiley Det lyder som om at hun trives, så der er vist ingen tvivl om at du fandt det rette sted til hende smiley

Kommentér på:
Min hun er "traumatiseret".. Hjælp!

Annonce