{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.023 visninger | Oprettet:

Endnu et af de der "hvilken race til os"-emner {{forumTopicSubject}}

Jeg må jo nok desværre indse, at Louie ikke lever for evigt, og at han er ved at være en lidt gammel model. Der er ikke så mange tænder tilbage, hans slidgigt viser sit ansigt, når vejret slår om, han får lidt småskavanker hele tiden. Forhåbentligt går der 5-6 år endnu, før det er aktuelt med en ny hund i familien, men man ved jo aldrig.

Så derfor går der jo også lidt tanker på, hvad man skulle have i fremtiden.

Så det tænkte jeg, at I kunne hjælpe med.

Kravene og mulighederne er:

- Ikke en mikro-race, men skal stadig være til at have med forskellige steder. Jeg tænker en 15-20 kg max.

- Pelspleje er intet problem. Jeg gider dog ikke de helt ekstreme som fx puli. Jeg elsker en stor lækker pels med en masse underuld. Helt korthåret dur ikke. Hvis den ikke lugter af hund, er det MEGA bonus.

- Realistisk set så vil en dag byde på en gåtur på 10-15 minutter om morgenen, en times tid om eftermiddagen og 10-15 minutter til aften. Her ud over er der lidt træning, aktivering med hjernearbejde og finde-godbidder-i-haven. Det er ikke hver dag, at der vil være tid til det.

- Alene hjemme fra 7:45 til 16:15. Kun alene én gang om dagen.

- Skal være venlig overfor fremmede, men behøver ikke kravle på skødet af dem. Jeg vil gerne kunne tage den med på arbejde (kontor med en del folk, der vader ud og ind)

- Skal kunne lide småbørn, som aldrig vil være alene med hunden, før de har lært at respektere den.

- Jeg er vild med spidsernes selvstændighed, men jeg vil gerne have en hund, som godt gider træne med mig. Jeg er vant til "What's in it for me"-mentaliteten, men en smule mindre "fuck dig, du har ingen godbidder" attitude vil være sjovt at prøve.

- Af hensyn til kæresten og hans nattesøvn, så skal det ikke være en hund med en masse lyde i - altså snorken, grynten og den slags er ikke ønsket.
Alarmegenskaber skal kunne begrænses til kun det reelle fx folk ved døren, men ikke folk udenfor på vejen. Vi bor i rækkehus.

Hvad tænker I?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Endnu et af de der "hvilken race til os"-emner
  • #1   30. okt 2016 Glathåret kromfohrlander. Ved dog ikke, hvor meget underuld, de har.

  • #2   30. okt 2016 hvad med en keeshound....ved godt nok ikke med træning men det er da en dejlig pelset spidshund.

  • #3   30. okt 2016 Jeg kender slet ikke kromfohrlænderen. Den
    ryger på listen over mulige smiley

    Keeshonden har jeg været forelsket i i flere år. Den og eurasieren. Så de er allerede med i overvejelserne.


  • #4   30. okt 2016 Jeg synes, den passer til dine krav, det er en race, jeg virkelig har forelsket mig i. Kunne sagtens overveje en, når Vaks ikke er mere. Synes alligevel at én border collie er nok for mig ^^

  • #5   30. okt 2016 Border collien bliver min pensionist-hund. Når jeg en gang har tid til at lave alt det med hunden, som jeg egentlig gerne ville, men som realistisk set aldrig kommer til at ske, så længe jeg er på arbejdsmarkedet og har 400 andre ting, som skal passes.

  • #7   31. okt 2016 Finsk Lapphund smiley

  • #8   31. okt 2016 Islandsk Fårehund er den, jeg først kommer til at tænke på.
    Den har både størrelsen, spidshunde-delen, pelsen, venligheden - og vil gerne træne uden at være fuldstændig hyrdehunde-pleasende smiley


  • #9   31. okt 2016 Karina: Grunden til at jeg skrev Finsk Lapphund og ikke islænderen var det her:
    "Alarmegenskaber skal kunne begrænses til kun det reelle fx folk ved døren, men ikke folk udenfor på vejen. Vi bor i rækkehus." Jeg kender simpelthen ikke nogen islændere, der ikke gøer temmelig meget af alt og ingenting smiley
    .... og jeg kender faktisk en hel del islændere.
    Lapphunden er tilgengæld ikke særlig gøende.


  • #10   31. okt 2016 Det kan der være noget om Mette Marie.

    Hmmm - mit næste bud må så være Norbottenspids smiley


  • #11   31. okt 2016 Den Norbottenspids vi har i klubben er mildest talt ikke særlig trænbar. Den er MEGET spidshund smiley
    Jeg holder stadig på Finsk Lapphund eller måske alternativt Norsk Buhund.


  • #13   31. okt 2016 De par Norbottenspidser jeg har mødt på træningspladserne har været MEGET trænbare - og utroligt venlige, omgængelige og kvikke.
    Jeg synes, det er en fantasitisk race, hvis man gerne både vil har noget spidshunde-selvstændighed og noget samarbejdsvilje.

    Jaaah Kenzie, jeg har også mødt et par ret gøende Lapphunde. Men må indrømme, at jeg kun kender omkring en håndfuld af henholdsvis Islandsk Fårehund og Finsk Lapp, så det er ikke nok til, at jeg gør udtale mig generelt smiley


  • #15   31. okt 2016 Jeg ved ikke, om jeg har været uheldig med de finske lapphunde, men da jeg var på Specialklubbens udstilling var det de finske, som larmede allermest og flere kom op og toppes, når de mødtes i ringen. Ud over det så bor der en tre stykker i nærheden af os, og de er alle nogle værre hysteriske bæster, som går amok i snoren, og den ene tæve har bidt en hanhund. De er muligvis fra samme kuld, da de dukkede op som hvalpe i samme periode.

  • #16   31. okt 2016 Jeg kender en opdrætter af Lapphunde; ingen af hendes har nogensinde gøet særlig megtet - og det er ikke noget hun ligefrem træner dem til ikke at gøre smiley

  • #17   31. okt 2016 OK - det lyder somom du har været pænt uheldig med dem du har mødt smiley Normalt er de altså ret flinke og tæverne kommer fint ud af det med andre hunde. Hannerne kan være egetkønsaggresive.

  • #19   31. okt 2016 Haha Kenzie, så er det nok de samme, jeg har mødt smiley

  • #20   31. okt 2016 vi har en buhhund i kvarteret, som jeg KNUSELSKER, men han har den der fedtede pels (ala labrador) og han lugter af hund. Det kan jeg næsten ikke med.

  • #22   31. okt 2016 @20: Prøv at møde et par andre Buhunde smiley De to jeg kender har da ikke fedtet pels og de lugter ikke mere af hund end alle andre hunde smiley Det med hvor meget en hund lugter hænger mere sammen med pelspleje og fodring end med race smiley

  • #23   31. okt 2016 Mette Marie: ikke nødvendigvis. Flere af spidserne har selvrensende pels og får ikke den der fedtede, vandskyende pels. Min lugter aldrig af hund hverken tør eller våd.

  • #24   31. okt 2016 Du må altså ud og klappe på nogle flere buhunde og forvisse dig om at deres pels ikke er anderledes end andre spidshundepelse.
    PS. Jeg kommer altså til at have en definition af selvrensende pels; det er godt nok noget mange hundetyper udnævnes til at have smiley


  • #25   31. okt 2016 Det må jeg prøve smiley han fælder også ALTID, så det hænger nok sammen. Han er nemlig elskelig som bare pokker.

  • #26   31. okt 2016 Hvad med västgötaspidsen? Er den for aktiv til, hvad vi kan tilbyde?

  • #27   1. nov 2016 Västgötaen passer også ret godt på dine kriterier - men må indrømme at de 8-10 stykker jeg kender, faktisk gør MINDST lige så meget som både islænderen og lapphunden..

    Og så er det meget individuelt, om man kan lide deres kropsbygning, der jo er temmelig langt fra de fleste andre af spidshundene smiley


  • #28   1. nov 2016 Jeg undre mig godt nok stadig over at i siger at Lapphunden gøer smiley En ting er hvordan hundene teer sig i en udstillingsring, en meget unaturlig situation. Noget helt andet er hvordan de er når det er normal hverdag. Lapphunde gøer, hvis de fc ryger afsted efter noget dejlig vildtfært eller hvis der kommer nogen og ringer på. Jeg har godt nok aldrig oplevet nogen af dem 'jappe' efter andre hunde på gåturene - og jeg har dælme gået mange mange kilometer sammen med Lapphunde i mit liv. De holder sig også forholdsvis tæt til deres mennesker og strejfer ikke. Islænderen kan finde op at gø uden at der er noget at gø. Fx kender jeg et par stykker, der faktisk ikke kan galopere uden at komme til at gø smiley Det oplever jeg bestemt ikke Lapphundene gøre.
    Västgöta'en kender jeg ikke så godt; jeg kender én og den har jeg aldrig hørt gø.


  • #29   1. nov 2016 Mette Marie: som sagt, så har jeg kun oplevet dem på udstilling og så de tre, der går i mit kvarter. Men de tre kan godt være fra samme (uheldige) kuld.

  • #31   1. nov 2016 Lige mht. lapphunden og gøen er det et spørgsmål om træning og at starte med det samme..
    Vi lærte aldrig vores den ældste at hun ikke måtte gø - vi ville gerne at hun gjorde det! Det var først da nummer to også begyndte at vi indså fejlen, og da var det bare noget svære at "komme af med".. vi har accepteret at vores gør og vi fortæller det til gæster før de kommer, så man ikke bliver overrasket..

    Min hanhund har lært at skelne mellem de steder han er.. Han gør én gang i lejligheden når nogen banker på og venter så med logrende hale til de kommer ind - Hos mine forældre er han den der gør mest og gladest.. Vores mindste gør overhovedet ikke, kun i leg når hun synes de andre overser hende smiley

    Med lappen er det generelt vigtigt med socialisering helt fra lille.. Vi ser tydeligt de hunde, der aldrig rigtig har mødt andre end deres egne mennesker, blive mere aggressive og udfarende, end dem der er vant til at være med og se andre mennesker og hunde..


  • #33   1. nov 2016 Melanie: altså jeg har intet imod en levende ringklokke- sådan en har jeg allerede. Det er mere det med at gø, fordi det er rart, som jeg gerne vil undgå. Vi bor et sted med vej på den ene side af huset og parkering på den anden side/ved haven. Jeg har nogenlund styr på at få det begrænset og kender træningsmetoderne, men det er sgu svært at træne instinkter helt ud.
    Jeg vil ikke have en hilsehund, som skal snakke med alt og alle, så den skal kunne trænes til at ignorere andre hunde men uden at være aggressiv, hvis der så kommer en "den gør ikke noget"-hund løbende op i hovedet på den.


  • #36   1. nov 2016 Julie det er præcis min hanhund du beskriver smiley
    Han er ikke trænet utroligt meget i de her ting, bare konsekvent - det man ikke må idag, må man heller ikke imorgen..

    Mht. hilsehund så er jeg helt på din side.. JEG vil gerne bestemme om min hund skal hilse og den skal kunne acceptere et "nej, ikke i dag", uden at gå amok og gø helt vildt, og derfor har min hanhund også lært det.. Mine forældre har en anden holdning og de kan godt være lidt "jamen den skal da hilse på alle" og det har jeg kæmpet en kamp med at få ud af dem, og derfor har vi også et par tæver der har haft rigtig dårlige oplevelser..

    Vi har hele spektret lige fra hunden der råber "skrid" til hunden der køligt ignorerer.. Og for os har det været et spørgsmål om mangel på træning.. Efter jeg er begyndt at ligge mere tid i "Skrid-hunden" så har hun fået en meget mere rolig tilgang til andre hunde, der er stadig lang vej endnu, men det viser jo at hvis vi(læs, mine forældre) bare havde været der fra starten, så havde det ikke været et problem..

    Jeg elsker jo Lapphunden fordi den er så trænbar og alsidig.. og det irriterer mig med ejere der ikke vil lægge den nødvendige tid i at lære deres hunde at omgås med andre.. Men det gælder vel for alle racer: man er sur på de ejere, der giver racen en dårligt ry smiley

    Men hvis du slet ikke er interesseret i Lapphunden, så er jeg også helt okay med det - jeg skal ikke sidde og tvinge meninger ned over dig smiley Men du er hjertens velkommen til at møde min Ainu-dreng en dag - så om ikke andet har du mødt en lapphund der hviler godt i sig selv smiley





    Fun fact - sakset fra canis-minor.dk om Pomeranian:
    "Racen Pomeranian stammer fra middelstore Pomerske spidshunde, som oprindeligt var indført til Pommeren af en gruppe finner(samer), som slog sig ned med deres hunde.
    De tidligere Pomeranier var meget større end dem vi ser i dag( vejede ca 15 kg), og blev brugt til slædekørsel, som hyrdehund, til at vogte får og rener, og til at bevogte ejendommene." Det lyder jo umiskendeligt meget som om Poms udpringer fra tidlige Lapphunde


  • #38   1. nov 2016 Jeg ville elske en lapphund- den er smuk, har den rigtige størrelse og virker til at ramme mit sweet spot med træning og spids. Og så må jeg jo indrømme, at det tiltrækker mig, at den kommer i så mange varianter rent farvemæssigt. Det kommer sidst på listen, men det er da en faktor smiley
    Jeg regner med at komme til Herning på søndag, så må jeg ude og klappe lapper


  • #39   1. nov 2016 Skønt Julie! smiley

    Du er meget velkommen til at rode rundt i Ainus pels søndag - så længe du er klar over at han er i EKSTREM fæld lige nu og eneste grund til jeg ikke blæser det af, er at vi skal stå for Finsk dommer lørdag smiley


  • #40   1. nov 2016 Ej hvor super smiley jeg finder dig nok så smiley


  • #41   1. nov 2016 Tager I andre hunde med på søndag?
    Jeg kan huske, da Mystique blev født smiley jeres lille overraskelse smiley


  • #42   2. nov 2016 Vi har LouLou med også, resten bliver hjemme sammen med én fra familien og holder hvalpene med selskab smiley

  • #43   2. nov 2016 Jeg glæder mig til at hilse på dem. Og dig smiley

Kommentér på:
Endnu et af de der "hvilken race til os"-emner

Annonce