{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
875 visninger | Oprettet:

Hvad kan min hund fejle? {{forumTopicSubject}}

DYRLÆGEN ER INDE OVER!

Min 9 årige labrador er syg, og vi kan ikke rigtig finde ud af hvad han fejler. Han er en gård hund, og går frit rundt dagen lang.

Det hele startede for ca. en måned siden, hvor han havde ørebetændelse, og fik en stærk antibiotika kur mod dette. Han begyndte så her efter at miste appetitten og tabe sig. Han begyndte at kaste op efter han havde spist, nogen gange direkte efter og andre gange 1-2 timer efter. Opkasten var enten gul eller hvidt skum. Han hoster også en del gennem dagen.

Vi tog ham til dyrlæge her fandt vi ud af han havde tabt sig 6 kg den seneste måned. Dyrlægen mente det kunne være den stærke antibiotika, der havde slået hans mave helt ud. Vi prøvede derfor med zoolac og proteinrig mad, og aftalte at ses om en uge til en opfølgende kontrol.

Men da der ingen bedring var efter 2 dage tog vi til dyrlægen igen, hvor han fik taget blodprøver, og yderligere havde tabt sig 1 kg. Svarene på blodprøverne var fine. Hen over weekenden var der stadig ingen bedring. Så vi tog igen til dyrlægen mandag for at få taget røntgen billeder. Disse var også helt normale. Han har derfor nu fået kvalmestillende piller til de næste par dage.

Lige nu svinger hans humør meget i løbet af dagen, det samme med hans appetit. Han spiser meget lidt, og vil helst kun have kød.

Nogen der har oplevet nogen lignende? Eller har forslag til hvad det kunne være?

Vi har selv tænkt på noget orm, måske hjerte/lunge orm?Kommentarer på:  Hvad kan min hund fejle?
 • #2   9. aug Tak for dit svar

  Nej ingen forsikring. Vi er netop ved at prøve at få en afføringsprøve fra ham, men laver det desværre meget sjældent foran os.

  Der blevet taget billeder af hele førdøjelsessystemet ja, hvilket der ikke kunne ses noget fremmedlegeme på, da det også var det vi havde i tankerne til at starte med.

  Vil helt klart prøve at hører til det med parasitter og snaptest.


 • #3   9. aug Tænker også hjerte lunge orm

 • #4   9. aug Tænker hjerte lunge orm

 • #5   9. aug Tænker orm eller kræft

 • #6   9. aug De andre har godt styr på de andre prøver der skal tages, men jeg ville anbefale at I startede ham op på en solid gang probiotikum i mellemtiden. Zoolac har kun 1 bakteriestamme og det forslår som en skrædder i helvede, når hunde har 10-12 bakteriestammer forekommende naturligt i tarmene. En ordentlig antibiotikakur dræber jo alt, og en smadret mave kan sagtens give de problemer, du beskriver.

  Jeg hopper lige over på computeren og linker til nogle forskellige produkter fra Amazon med flere gode stammer i.

  Edit:
  https://www.amazon.de/Pet-unterst%C3%BCtzende-Bakterienst%C3%A4mme-Verdauungssystem-Mundgesundheit/dp/B01LY6GUPR/ref=sr_1_15?ie=UTF8&qid=1502312718&sr=8-15-spons&keywords=probiotikum+hund&psc=1

  Denne er i pulverform og skal strøs ud over maden. Opbevares på køl. Giv gerne en ske (medfølger) morgen og aften til at starte med. Hvis hunden er småtspisende, kan det godt være svært at få den til at spise nok mad til at den indtager al pulveret, så hvis det er tilfældet, vil jeg anbefale jer at købe det næste produkt OGSÅ, og starte op på det, og så gå videre til det første jeg linkede til efterfølgende.

  https://www.amazon.de/hochentwickeltes-Erg%C3%A4nzungsmittel-Bakterienst%C3%A4mmen-Verdauungsenzyme-Qualit%C3%A4tsstufe/dp/B01DCNI1VQ/ref=sr_1_5?ie=UTF8&qid=1502312718&sr=8-5&keywords=probiotikum+hund

  I pilleform, dette er lidt lettere til "førstehjælp", fordi man lige pakker den ind i leverpostej og hælder den ned i vovsens mund. Jeg giver gerne dobbelt op (altså en dagsdosis morgen, og en dagsdosis aften) de første par dage efter en antibiotikakur.

  Der er lidt overlap af bakterier i de to produkter, men de har alle gode stammer ift. en hunds naturlige mikrobiota.


 • #7   9. aug Hvaa .. Kaster han stadig op?

 • #8   9. aug Jeg tænker måske for meget mavesyre/Begyndende mavesår pga det stærke medicin han har fået ?

 • #9   10. aug Vi har ingen opkast set de sidste dage. Men han hoster, og hoster som om han prøver at få noget op, uden der kommer noget. Og har stadig ingen appetit.

  Der er normal afføring. Og ingen blod i hverken opkast eller afføring.


 • #10   10. aug Ups mit bud var fremmedlegeme. Men ellers få en kikkert ned igennem systemet?
  Orm er også et bud


 • #11   10. aug I skal simpelthen finde jer en ny dyrlæge, hvis den nuværende ikke har testet for lungeorm på en hund, der har hostet og været dårlig i så lang tid. Det er da det første man gør.

  Hoste kan være symptom på orm i hjerte og lunger, fremmedlegeme i halsen, kræft i hals og lunger, og virus. I må udelukke dem én ad gangen, og det skal være med det samme. Det er ikke ok at lade hunden gå rundt skidt tilpas.

  Det er også en mulighed, at hunden har en anden sygdom, og hosten er sekundær grundet dårligt immunforsvar.


 • #12   10. aug Han skal ikke være løs, før I har fået tre afføringsprøver på ham - på tre på hinanden følgende dage. Dvs. han skal ikke have mulighed for at skide, uden at I kan samle op. Undgå at få græs eller andet (end pølse) med i posen.

 • #13   10. aug min hund hostede som en kat der havde en hårbolle galt i halsen, men syntes også det er for dårligt hvis ikek dyrlægen har nævnt dette som en mulighed

 • #14   10. aug Har i rottegift liggende?

 • #15   10. aug Er hans skjoldbruskkirtel tjekket?
  Er det en hestedyrlæge, I bruger?


 • #16   10. aug det lyder ret meget som rollo. han havde et hår siddende i klemme i halsen.

  han kastede op, og kastede op, hostede og hostede, havde humør svingninger, var stresset om aftenen,.

  vi fik lagt ham i fuld bedøvelse, også sad der et åndsvagt lille hår er bestemt sted i halsen, som jeg lige har glemt ordet på


 • #17   10. aug Et vægttab på 7 kg er altså temmelig voldsomt på en måned
  Tabte Rollo sig også voldsomt, AT?


 • Kennel Hearthitter
  Kennel Hearthitter Online Tilmeldt:
  jul 2017

  Følgere: 1 Emner: 2 Svar: 728
  #18   10. aug Dårligt hjerte kan også give hoste samt vægttab.

 • #19   10. aug lungeorm giver også hoste.. nu ved jeg ikke hvad i har på gården, men jeg arbejdede på en gård med malkekvæg hvor den ene havde haft det.. dens lunger var stadig ødelagte og den hostede sådan en tør hoste hele tiden.. Men den havde det fint og gav fint med mælk

 • #20   10. aug Måske er det mig der læser startindlægget forkert, men har i virkelig ladet en hund gå og begynde at hoste, miste appetiten, kaste op osv og først kontakte dyrlægen efter en måned ?
  Min første tanke er hjerte/lungeorm. Men nu er det jo en ældre hund så jeg kan ikke lade være med at tænke dårligt hjerte eller dårlige nyrer også. Det kan nemlig også give den slags symptomer og når er så slemt som beskrevet så er det ret fremskredent


 • #21   10. aug Nej han har ikke gået og haft det så dårligt i en måned. Det er taget gradvist til. Hosten var til at starte med kun få dage. Da han havde været noget dårlig pga sin ørebetændelse troede vi det var følge her af, at han havde mistet appetitten. Opkast er først begyndt for nylig, og det samme med hosten der er kommet tilbage.
  Nyrer og lever fungere som de skal, de er tjekket.

  Vi er igang med at tage afføringsprøve fra, så vi kan få testet for orm


 • #22   10. aug ja, men vi fandt problematikken efter kort tid, men han nåede alligevel at komme ned på 46 kg, hvor han normalt ligger på 50 ca.

 • #23   10. aug @21: OK - så er jeg mere rolig
  Hvis nyrer og lever fungere som de skal, så er det jo godt. Jeg tænker at i - ud over at få ham testet for hjerte/lungeorm - måske i også lige skal få tjekket hans hjerte og kredsløb.


 • #24   10. aug Jeg ville få scannet hans hjerte
  håber det bedste for jer


 • #25   11. aug Katrine N, hvordan går det med Kaido?

  Hvad var det, dyrlægen kikkede efter i blodprøven? Man kan tage blodprøve for hundredvis af forskellige ting, så det fortæller ikke ret meget, at "svarene på blodprøverne var fine". Det fortæller kun, at der er nogle ting, han IKKE fejler. Og så ville det jo være rart at vide hvad han i hvert fald ikke fejler.

  Det lyder nemlig som om Kaido har hjerteorm. Det kan nemlig godt give hoste og opkastning.
  ...man kan godt se om en hund har hjerteorm ved at undersøge blodet. Men det skriver du ikke noget om..

  Hvis han ikke er blevet undersøgt for hjerteorm ved den blodprøve/snaptest (det må stå på regningen) -så gætter jeg på at I bor i Jylland eller et andet sted fjernt fra Sjælland. For ingen dyrlæge i et højrisikoområde som Sjælland, ville undlade at teste en hund med hoste og opkastninger af slim, -for hjerteorm.

  Desværre ER der hjerteorm overalt i Danmark nu. Så du må sørme få undersøgt Kaido i en fart! Hoste med opkastning af slim er tit et af de sidste stadier af sygdommen.. Og der er hverken blod i opkastet eller i afføringen ved hjerteorm.
  Det er fint at samle afføringer. Men det er hurtigere at få snaptestet med en blodprøve. Der kan I få svar mens I venter.

  Hvis I skal aflevere afføringer på mandag, så kan det alligevel være fornuftigst at få snaptestet hans blod også mandag. For hjerteormen er virkelig farlig. Og det kan gå helt galt mens i venter i flere dage på svar på afføringsprøverne...

  .....men hvis snaptesten er negativ, så har han ikke hjerteorm. Han kan bare godt have lungeorm alligevel. Og det kan man ikke se ved snaptesten. Kun i afføringsprøverne..
  Heldigvis er lungeorm ikke lige så farlig som hjerteormen...
  Jeg håber, han har det nogenlunde? • #26   11. aug Han har det okay så længe han får kvalmestillende, han taber sig dog forsat lidt. Vi bor i Nordvestjylland, så det er langt fra Sjælland ja. Blodprøverne var bl.a lever, nyrer, stofskifte og nogle flere ting jeg ikke lige kan huske nu (men ikke hjerteorm).

  Vi forslog selv dyrlægen at tjekke for orm, og vi venter på svar fra afføringsprøverne, som blev afleveret imorges. Vi krydser fingre for vi snart finder ud af hvad han fejler.

  Men det skal siges han er glad, og følger med rundt på gården som han plejer, gør når der kommer fremmede, vil med på gå tur osv. Det er vægten, kvalmen, hoste og appetitten den er galt med.


 • #27   11. aug Igen, probiotika. Bare for en sikkerheds skyld.

 • #28   11. aug Har klinikken åbent i weeekenden? Eller bliver afføringsprøverne sendt til et laboratorium?
  Almindeligvis afleverer man ikke afføringsprøver til baermanns test (for hjerte/lungeorm) på en fredag, for når testen er blevet opsat, så skal der gå 24 timer før man tager lidt af prøven og undersøger det i et mikroskop...

  ........så det betyder, at der om lørdagen skal være nogen på klinikken der er rutinerede udtagning af væske fra afføringen, og i brug af mikroskop, og i genkendelse af de to typer orm..
  jeg forstår ikke, hvorfor dyrlægen ikke bare har snaptestet Kaido... Så kunne behandlingen have været i gang nu...

  Min Silke mistede appetitten og tabte sig endda også noget, selv om hun endnu ikke var udvokset (6 mdr).
  Først flere måneder senere begyndte hun at hoste og derefter at brække hvidgråt slim op. Og kom øjeblikkelig til dyrlæge..
  Og da var hun så inficeret, så dyrlægen ikke kunne love at hun ville overleve ormekuren..
 • #29   11. aug Min himmelhund (dalmatiner) havde samme symptomer( dog ikke et stort vægttab). Han blev testet negativ for hjerte/lunge orm. Dyrlægen var temmelig overbevist om at dårligt hjerte var årsagen, men jeg sagde nej tak til yderligere udredning. Han blev desværre aflivet få mdr efter denne besked, da han bare fik det dårligere og dårligere.

  Håber i finder en årsag og kan få sat en behandling i gang...


 • #30   23. aug Lige en lille opdatering.

  Vi har idag sagt farvel til vores hund Kaido.
  Det har ikke været muligt at finde nogen diagnose på trods af mange undersøgelser.
  Han blev tiltagende dårlig og spiste ingenting tilsidst, vi tog derfor den hårde beslutning at aflive ham uden yderligere udredning.

  Han vil blive savnet utrolig meget, men rart at vide han har det bedre, hvor han er nu


 • #31   23. aug Åh det er jeg ked af at høre. Det må have været en hård beslutning, men også den ultimative kærlighedsgave til ham ikke at skulle have ondt længere. Kram.

 • #32   23. aug Øv da
  I overvejede ikke en obducering?


 • #33   23. aug Oh det var en trist opdatering. Kæmpe kram

 • #34   23. aug Åh hvor trist at høre, Katrine
  Men godt, at Kaido ikke lider mere.


 • #36   23. aug Det var en trist opdatering, men I har virkelig forsøgt, og ja, nu lider han i hvert fald ikke mere.

Kommentér på:
Hvad kan min hund fejle?