{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
784 visninger | Oprettet:

Værd at vide om køb fra udland? {{forumTopicSubject}}

Min kæreste og jeg har muligvis fundet en avler vi ønsker at købe hvalp fra i det nye år, og dermed tænkte jeg at det kunne være en god ting at høre lidt om folks råd mm. til at købe hund fra udlandet.

Vi snakker om en kareler hvalp fra en god og anerkendt avler i Spanien, og tanken er at vi selv ønsker at tage ned at hente hvalpen når den tid er.

Så er det bare, hvilke ting skal vi tænke på?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Værd at vide om køb fra udland?
  • #1   14. sep 2017 Importreglerne
    Manglende sikkerhed i form af købelov
    Regler for overførsel til DKK.

    Det er de vigtigste ting at læse op på før indgåelse af udenlandsk hvalpekøb.


  • #3   14. sep 2017 Hvis i vil hente den som 8 ugers skal det jo være med fly, så regler ved flyselskabet for at få hunden med hjem. Hvis i vil køre mener jeg den skal være 15 uger og så er socialiseringen jo ved at være slut. I de tilfælde er det super vigtigt opdrætter har samme tilgang til det at have hund som en selv.

    Andre eller ikke eksisterende normer for at tjekke sundhed før avl.


  • #4   14. sep 2017 Importregler (tjek med fødevarestyrelsen). Spanien er et at de lande hvor man kun kan hente 8 ugers hvalpe med fly pga EU reglerne for rabiesvaccination (hvorfra DK har en undtagelse).
    Overførsel til DKK.
    Og så ikke mindst - som andre nævner - sundhed og prægning/socialisering. Med det kendskab jeg har til opdræt i Spanien, så ville jeg tænke mig MEGET grundigt om og undersøge hvalpenes opvækst MEGET grundigt. Det er lidt mere almindeligt med opvækst i 'stalde' dernede og jeg har mødt importer fra Spanien i den ene af mine racer, der i den grad manglede prægning på en almindelig dagligdag og på mennesker (og det er altså opdræt med FCI stambøger).


  • #7   14. sep 2017 #1
    Tusind tak.

    #2
    Tæven er fra Danmark. Da der ikke længere er nogle avlere er i Danmark, er jeg nødt til at søge udenlands, og er af flere blevet anbefalet netop denne avler, som jeg også har kendt online gennem 5-6 år. Men tak for tippet. Bestemt en god ting at have skrevet bag øret.

    #3
    Okay, det anede jeg ikke, men det er jo sådan set en ret vigtig faktor, for havde bestemt tænkt mig at det skulle være som 8 ugers.

    #4
    Mange tak. Det er skrevet bag øret.

    #6
    Tusind tak, det var faktisk en stor hjælp. Kunne godt forestille mig det var en anelse rodet at stå med, hvis ikke man ved det på forhånd. Jeg vidste faktisk slet ikke at man kunne få sin hund med i kabinen.


  • #9   14. sep 2017 Held og lykke med projektet smiley

  • #11   14. sep 2017 Husk at flyet skal gå direkte fra Spanien til Danmark. Mellemlanding er ikke tilladt, da rabies så kræves. Ikke mange selskaber flyver med hund i kabinen, og slet ikke direkte.

  • #12   14. sep 2017 Min hanhund er fra Spanien.
    Han blev fløjet ind og havde stempel i sit pas fra dyrlæge, at han var rabies vaccineret, alm vaccineret samt sund og rask 48 timer før afrejse. Opdrætter skulle dokumentere, at han ikke havde været i kontakt med syge dyr og han fløj godt nok med i kabine, men de fleste selskaber tillader kun cargo.
    Husk desuden at bede om eksport stambog, det koster ekstra, og hvis du ikke betaler for det ved opdrætter, kan det tage mindst 6 mdr førend den ankommer.


Kommentér på:
Værd at vide om køb fra udland?

Annonce