{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.784 visninger | Oprettet:

Min hund er syg efter vaccine... (Langt) {{forumTopicSubject}}

Godmorgen HG smiley

Jeg er ked af det og kunne godt bruge et par beroligene kommentarer med på vejen.
Min hund ligger lige nu og vil intet. Jeg kan se at hun ligner en der både har smerter og er helt vild træt, hun kan/vil ikke sove og vil ikke rykke sig ud af stedet, hun ligger blot lige nøjagtig hvor jeg lagde hende, da vi kom fra dyrlægen...

I går kl 14:15 blev hun vaccineret med L4 vacc. samt den mod kennelhoste(ikke den i næsen).
Hun har det rigtig svært med fremmede, så da vi var færdige hos dyrlægen, hvor hun havde været så dygtig, gav jeg hende en et lækkert ben. Den næste time gnavede hun på benet uden videre.
Herefter gik vi en lille tur, hvor hun sidst på turen begyndte at søge mig og kigge meget "bedende" på mig- jeg tænkte ikke videre over det og sagde blot: "vi er snart hjemme".

Op ad trappen til vores lejlighed gik hun meget langsomt og forsigtigt og da vi endelig var hjemme, søgte hun mig meget og først dér kunne jeg se hun faktisk havde ondt.
Hun begyndte at ryste og pibe hvis hun bevægede sig! Det her er ca 2 timer efter vaccinen er injiceret.

Jeg ringer med det samme til dyrlægen fordi at hun for to år siden reagerede, da hun fik L4 og dengang måtte vi ind og hun blev undersøgt og fik smertestillende og det blev noteret at hun havde reageret på denne vacc.

Dyrlægen vil gerne se hende igen, så vi tager afsted igen. På vejen til dyrlægen begynder hun at halse meget mens hun også ryster med jævne mellemrum.
Dyrlægen giver sig god tid og kigger hende godt igennem, tager hendes temp. som er 39,2 (feber) og finder ud af at hun er øm i højre forben (hvilket hun også var for to år siden efter samme vacc.).
Dyrlægen giver hende lidt morfin og jeg for smertestillende med hjem som jeg skal give hende når vi er hjemme fra dyrlægen og de næste par dage frem.

Ca 4 timer efter hun har fået smertestillende halser hun ikke nær så meget og ca 6 timer efter er der mere "ro" på hende(hun halser ikke).

Jeg ligger mig til at sove med hende ved min side og vågner i løbet af natten flere gange, da hun kommer med små pibelyde, end til jeg stod op kl 03:00 og tænkte nu lufter jeg hende ( hun ville/kunne ikke tisse om aftenen, som hun ellers plejer), så jeg bærer hende ned ad trapperne ud på græsplænen.
Efter lidt tid for hun heldigvis tisset og jeg tænker yes, så er der da lidt gang i systemet. Jeg bærer hende op og ligger hende i sin kurv ved siden af mig, hvor hun stadig ligger og ser meget træt ud og med jævne mellemrum kigger hun på mig.
Hun har lige drukket af det vand jeg tilbød hende og jeg blev helt glad for hun har nægtet både vådt og tørt siden vi var hos dyrlægen for 2. gang (ca kl 17 i går)
Jeg kan se hun har det bedre end i går, men er bekymret over at hun ikke vil røre sig, og de få gange hun har prøvet piber hun smiley .

Hvor er det hårdt at tage sin hund til dyrlægen i god tro, når hun i forvejen er ræd for at komme der og så bliver hun så dårlig efterfølgende.. Jeg føler mig som en meget ond hundemor.. Og håber virkelig at vi "slipper" med skrækken og at vi er ovre det værste..

Nåede i igennem min smøre vil jeg gerne sige tak for din/jeres tid.
Vil i sende positive tanker til min hund og jeg..

Hun skal fremover ikke have L4 vaccinen.

Tak for at jeg må dele min bekymring med jer.


Kommentarer på:  Min hund er syg efter vaccine... (Langt)
  • #1   24. nov 2017 Stakkels jer smiley
    Håber det går over snart, og hun bliver frisk igen smiley
    Så masser af positive tanker herfra.


  • #3   24. nov 2017 smiley

  • #5   24. nov 2017 Rigtig god bedring.

    Du er en god mor der har handlet i bedste hensigt smiley

    Jeg har da Ziva var dårlig givet vand med vandet fra tundåse. Så har jeg fået noget ekstra væske i hende.


  • #6   24. nov 2017 Birgitta, man anbefaler ikke længere at vaccinere hvert år. Derudover, så er det ikke noget godt råd, at hunden "bare skal vaccineres oftere, for så bliver den mere vant til det". Det er jo ikke uhørt, at der forekommer individer, der ikke kan tåle de forsk. vacciner. Det er jo netop derfor, at vi, der har dyr, der kan (i ift mnsk: vi, der selv kan) tåle vacciner, får dem på de rigtige tidspunkter. Så der ikke render raske smittebærere rundt, og smitter dem, der af forsk. årsager ikke kan vaccineres.
    Hvis man vil, kan man jo sætte himmel og hav i bevægelse, og få undersøgt til bunds hvorfor, hunden ikke kan tåle vaccinen, eller man kan lade være at give den. Jeg ville nok bare vælge at lade være at give den smiley



  • #7   24. nov 2017 Hejsa smiley

    Tak for jeres trøstende ord smiley
    Har ikke fået læst alle kommentarer helt, da jeg lige har snakket med dyrlægen som gerne vil se hende igen, fordi hun ikke har det meget bedre smiley

    Hun fik L4 vacc. sidste år men reagerede ikke på den dér.

    Hvor er jeg ked af det, det er hårdt at se sin hund ligge og have ondt, håber at hun snart får det bedre.
    Vi skal ind til dyrlægen kl 9:15..


  • #8   24. nov 2017 Den fordømte /%&() vaccine.
    9 ud af 10 hundeejere jeg kender, deres hunde reagerer på den L4, så derfor giver de den aldrig sammen med nogen anden vaccine.
    Jeg overvejer ikke at give mine den vaccine igen.
    Man kan titter teste sine hunde nu, så man kan se om hunden har rigelige antistoffer mod sygdommen i blodet. Testen koster godt nok lidt, men den opvejer for eventuel allergisk reaktion på hunden.


  • #9   24. nov 2017 Hov, og den L4 skal du kun give hvert 3. år.
    Min dyrlæge anbefaler vacciner ikke gives hyppigere - netop pga de nyeste undersøgelser, som understøtter dette.
    Nogle hunde er undersøgt igennem en årrække, og de var dækket fuldt ud af hvalpevaccinen, selv da de var 6 og 7 år.


  • #10   24. nov 2017 Få hunden titertestet i stedet for. Det havde sparet jer for denne omgang.
    Rigtig god bedring til vovse.

    Jeg kender ingen, virkelig ingen, der reagerer på L4. Og den gives sammen med hele pakken af vacciner, inkl. nasal kennelhoste.


  • #11   24. nov 2017 L4 skal gives hvert år - faktisk helst hver 11. måned. Jeg kender nu altså heller ingen der har reageret på L4 vaccinen. Mine får den hvert år.
    Leptospirose er en rigtig træls sygdom, som desværre bliver den mere og mere udbredt i DK og den skal tages seriøst.
    Min Dobermann var en hårsbredde fra at dø af Leptospirose. Hun var virkelig syg. Bl.a. fik hun nyresvigt. Hun var 8 mdr om at blive helt rask igen og hun har en permanent nyreskade. Derudover så kan din hund smitte dig med Leptospirose. Sygdommen kan også være dødelig for mennesker. Får mig er der ingen tvivl; de mulige bivirkninger ved IKKE at vaccinere er langt værre end de mulige bivirkninger ved vaccinen.
    Når alt dette er sagt, så er det jo selfølgelig rigtig træls når man oplever bivirkninger ved vacciner. Der er nogen der får dem; der er mulighed for bivirkninger ved alt medicin, vaccine osv. Man er altid nødt til personligt at opveje fordele mod ulemper og træffe et valg ud fra det.
    Rigtig god bedring til din hund smiley


  • #13   24. nov 2017 Hejsa smiley

    Tak for alle jeres kommentarer smiley

    Min vovse er heldigvis i bedring og vi er hjemme igen.

    Jeg har spurgt til titertest inden jeg bestilte tid til vaccination, men min dyrlæge udfører ikke "in house" titertest, så prøven skulle sendes til lab. et andet sted- hvilket var temmelig dyrt, derfor valgte jeg det fra i denne omgang. Ja og man kan altid være bagklog.
    Det er i sammenråd med dyrlægen besluttet, at hun ikke skal have den vaccine fremover, fordi hun reagere som hun gør, og fordi reaktionen her 2. gang har været meget værre end første gang.
    Nu skal hun bare have lov at komme sig helt.

    Det er ikke fordi jeg med min oplevelse, vil fraråde andre at give deres hund L4. Det er helt op til ejer og dyrlæge, men jeg er nu glad for denne beslutning for min hund og mig.

    Og jeg er da glad for at de fleste ikke har problemer med L4 vaccinen smiley

    Jeg har fået lidt ro i maven igen, da det lader til at hun nu, ca 21 timer efter vaccinen har fået det noget bedre.


  • #17   24. nov 2017 Ja kan godt se der kan være flere årsager til, at en hund af den ene eller anden grund ikke kan vaccineres som "almindeligt".
    Da jeg spurgte til testen fik jeg fortalt at det var dyrt, fordi de ikke kunne lave den på deres lab. hun mente det var omkring de 3000kr men var ikke sikker, det var ikke noget de gjorde særlig ofte.


  • #23   24. nov 2017 Hvor er jeg ked af, at du, og ikke mindst din vov, har haft disse oplevelser med den meget vigtige vaccine.

    Kunne du næste gang vælge at bruge en dyrlæge, der laver de tests, og på den måde spare penge? Jeg har en fast dyrlæge jeg bruger til det meste, men specialiserede ting etc. det bruger jeg et dyrehospital til, hvis nødvendigt.

    Bare en idé, jeg ved ikke om det kan lade sig gøre for dig, men det virker som en oplagt mulighed ...


  • #24   24. nov 2017 #18-19: Jeg har faktisk slet ikke hørt om snap-tests, det er jo værd at forhører sig om.
    Og Ja jeg vil nok være nervøs for vacciner lang tid viderefrem.. Der er i hvertifald ingen tvivl om, at det har været dybt traumatiserende for min lille vovse, at skulle igennem de her par dage. Samtidig er det rigtig hårdt som "hundemor" ikke, at kunne gøre mere for sin lille vovse og bare se til da hun fik det værre og værre.

    #20: Ja har desværre godt set på nettet at hunde er gået til pga L4 vaccinen og nogle bivirkninger først optræder flere uger/måneder senere, jeg krydser fingre for at vi slipper uden om det.

    #22: Er ked af at hører din erfaring med vacc. Hvilken vaccinationskade er det? Er det noget du vil uddybe? Det lyder dog frygteligt at en af dine opdrættede hunde muligvis er død pga vacc. smiley Hvilke vacciner er under mistanken?

    #23: Det er jeg helt bestemt også rigtig ked af.
    Jeg har overvejet at tage til et dyrehospital der udfører "in house" titertest. Jeg har dog endnu til gode, at få undersøgt hvilke hospitaler der ligger nær mig og kan udfører testen.




  • #25   24. nov 2017 Leptospirose kan hunde få, hvor de går i mosevand, vandhuller eller jagt, hvor de kan risikere at møde rotter (iflg min dyrlæge).
    Ingen af mine hunde er i nærheden af at gøre dette, så de fik sidste vaccine af den i år. Det er slut med den vaccine. Især pga min tæve er 7 år om lidt, og hun får i forvejen reaktion på rabies vaccinen.

    Og det er IKKE pjat, at der er mange, som har hunde med reaktioner, selvom nogle folk herinde aldrig selv har mødt nogen, hvor hundene har reageret.
    Jeg kender maaange opdrættere, og stort set alle kender mindst 2 hunde, som har haft en kraftig reaktion. Og det udelukkende på den vaccine.


  • #28   25. nov 2017 Hvis jeg kunne bestemme, så blev mine hunde heller ikke vaccineret hvert år for andet end leptospirose.
    Men da vi rejser meget, er det krav, at de bliver vaccineret hvert år.


  • #29   25. nov 2017 Vaccinerne holder i 3 år, så mine vaccineres kun hvert 3. år.

    Jeg synes stadig det er spøjst, at menneskevacciner kan holde et helt liv, men hundes kan MAX holde 3 år...meget meget underligt.


  • #31   25. nov 2017 Min lille vovse har i dag ville lege og er stort set sig selv igen smiley

    Ja der er forskel på hvor længe de forskellige vacciner holder.

    #29: Jeg har nu også hørt mit, omkring det med hvor længe vacciner holder. Det jeg har hørt handlede om økonomi. For hvis ejer ikke skal vaccinere deres hunde hvert år-hvert 3. år kommer de så til sundhedsundersøgelserne hvert år eller sparer de dem væk, så mister dyrlægerne penge? Desuden vil firmaerne, der producere vaccinerne jo meget gerne sælge dem, så de er jo heller ikke interesseret i at hunde kun skal vaccineres 1-2 gange i deres liv.
    Dette menes at være grunden til de anbefalinger der er om vaccinerne end til videre, ifølge nogle af mine bekendte.

    Det er desværre ikke så enkelt, som hvis alle bare havde haft dyrenes bedste i interesse. Der er så meget økonomi i det hele, derfor kræver det sit at være dyreejer ind imellem, man skal selv være oplyst eller opsøge viden og være lidt kritisk.

    Lige nu er jeg blot glad for at min vovse har det markant bedre smiley


  • #32   25. nov 2017 Birgitta - jeg ved godt L4 kun holder i ca 1 år, men det gør den desto mere farlig for hundene, når de skal bombarderes med en vaccine som ovenikøbet kan give dem kraftige bivirkninger.

  • #33   25. nov 2017 Jeg har altså oplevet opdrættere, som har mistet hvalpe til den vaccine, så den er ikke "bare" nyttig.

  • #34   26. nov 2017 Influenzavaccinerne til mennesker gives jo også årligt, så det er vel individuelt med de vacciner ...

    Dækker ens sygeforsikringforsikring til hunden, hvis man ikke overholder et årligt sundhedstilsyn mon?

    Kia vaccineres kun hvert 3. år, med de vacciner, hvor dette er anbefalet, og så får hun lepto'en hvert år, da hun har dårligt immunforsvar, og elsker alle former for mudder, vandhuller, søer og åer etc. Jeg ser helst ikke hun omgåes hunde der ikke vaccineres ... Men jeg er også en pylremoar ... Hun omgåes heller ikke andre hunde, hvis jeg ved de bor i et hjem, hvor der ofte er lopper etc.

    Personligt synes jeg det er uansvarligt, at bruge fx. hundeskov etc. hvis ikke man vaccinerer ens hunde. Dem der kan selvf. De hunde skal beskytte dem, der ikke kan vaccineres. Reagerede min hund, som TS's, så ville jeg prøve det med at få målt de titre, og ellers ville hun ikke blive vaccineret ... Det må være noget med at opveje fordele og ulemper, hvis hunden ellers er rask (ikke normalt har dårligt immunforsvar)


Kommentér på:
Min hund er syg efter vaccine... (Langt)

Annonce