{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
721 visninger | Oprettet:

Emma A
Emma A
Tilmeldt:
11. jul 2017
Følger: 1 Emner: 4 Svar: 18

Hund gør når vi sætter os i sofaen om aftenen {{forumTopicSubject}}

Hej herinde

Vi har den dejligste hvalp på snart 5 måneder.
Vi har dog et lille problem, at så snart vi sætter os i sofaen om aften for at slappe af, begynder han at gø af os, bliver hyper, vil hoppe op i sofaen (der må kan ikke være) og begynder at bide i ben og tæer (hvilken han ellers aldrig gør).
Dette sker næsten lige meget hvor meget han er blevet aktiveret. I går aftens havde jeg sågar trænet med ham lige inden vi satte os.
Hvis vi bare sidder ved spisebordet inde i stuen i stedet for siger han ingenting og er meget mere rolig.

Er der nogle der har lignende erfarringer med dette?
Gode råd modtages gerne.

-EmmaKommentarer på:  Hund gør når vi sætter os i sofaen om aftenen
 • Ida og Figo
  Ida og Figo Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 5 Emner: 24 Svar: 2.501
  #1   3. jan Beder hunden klappe kaje og lægge sig...

 • #2   3. jan Han har lært at han får noget ud af at gøre det Han synes sikkert det er mega skægt når han bider jer i storetåen og i hyler op

  Hvor længe fortsætter det? Og går han død og sover som en sten bagefter?
  Så er der nok tale om den kendte ulvetime
  Og så skal han ha hjælp til at finde ro.
  Stryg ham stille og rolig henad kroppen og snak stille og roligt. Lær ham at gå i kurven og slappe af der, evt. Med en tyggepind så han selv finder ro


 • Jeanette O
  Jeanette O Tilmeldt:
  jun 2014

  Følgere: 6 Emner: 1 Svar: 1.893
  #3   3. jan Jeg ville stikke ham en tørrede snack som tager lang til at spise

 • #4   3. jan Jeres hvalp er helt normal

  Det er ulvetime, og det sker som regel når familien falder til ro så gearer hvalpen op og holder fest!

  I siger "nej" "stop" "du må ikke være i sofaen" altså en hel masse skældud som hvalpen ikke kan bruge, og den bliver kun mere irriterende.

  Forsøg at ændre det til "her må du ligge" "her er noget du kan tygge i"

  1. har hunden en plads? lav en plads til den, helst et tæppe (wetbed tæppe er godt) eller en firkantet bademåtte. Læg den tæt på sofaen så hvalpen er tæt på jer. med tiden kan man flytte den laaangsomt hen der hvor i synes hunden skal ligge når den bliver stor. Men den skal have en plads som er sin!

  2: Tyggeben. Køb en røvfuld forskellige tyggesager, og når i er klar til at gå i sofaen så er der 1 person som følger hvalpen på tæppet og giver tyggebenet. Hver gang hvalpen rejser sig så følges den tilbage. Så istedet for at skælde ud når den bider i tæerne så følg den over på tæppet og stik den et tyggeben.

  Den skal lære at nu vil i gerne have ro! Det kan tage lidt tid, men det skal nok lykkes.

  3. Undgå vild leg, vild træning, eller en for lang gåtur inden. Faktisk synes jeg i skal nøjes med en lille gåtur hvor hvalpen får tisset, og så lave den søge øvelse i et træ som jeg lagde op den anden dag. (kan findes på min profil)
  Den giver hvalpen lidt at arbejde med, og det giver lidt ro i hovedet så den kan bedre ligge stille bagefter. Den må i gerne træne hver aften fordi hvalpe har brug for rutiner, så hvis der sker det samme hver aften inden den skal slappe af så lærer den hurtigere.

  I løbet af dagen skal i huske at træne ro!

  Følg hvalpen hen på tæppet, beløn med en godbid, og bliv ved, der skal så begynde at gå lidt længere tid, 1 sekund, 2 sekunder, 3 sekunder, imellem godbidder så hvalpen lærer at ligge på tæppet og slappe af, og bliver belønnet når den gør det.

  God fornøjelse med jeres helt normale hvalp, og husk det er kun en periode


 • #5   3. jan Og nu så jeg racen! Islandsk fårehund.

  I skal være obs på om den bliver aktiveret rigtig i løbet af dagen

  Man kan få rå kødben i diverse barf butikker, det giver også hunden noget at arbejde med og det kan anbefales.

  Ellers er der Fairmoors.dk de har tyggeting, feks Okseører, oksepandelapper, og diverse, det er noget jeres hvalp kan tygge i lang tid på og det er naturlige tyggeting altså ikke noget med en masse kemi og sukker i! • #6   3. jan Zakho er 1,5 år, jeg træner stadig min kæreste i ikke at sige "stop så" "lad så være" "gå nu væk" "lad være og bide i mine fingre" osv. Osv. :D
  Det er åbenbart svært bare at sige "NEJ" ...
  gæt hvorfor hunden altid driller sin far og aldrig mig


 • #8   3. jan min kærestes gudforældre har en islandsk fårehund.

  De har fået den gamle svada om at hunden vil bestemme (blablabla)

  de har endda haft en ude der har sagt at han vil være konge i huset fordi de har holdt ham på armen

  Min uproffesionelle holdning er at han "bare" er snotforkælet, han er så sød at det halve kunne være nok

  De er ikke god til at være faste overfor ham, og han udnytter det

  Ikke på en dominant måde, men på en forkælet snothvalp måde

  Hvis man løber (gør min datter på 8 år nogle gange) eller har flagrene bukser (guilty) jagter han ens ankler pga instinkt..

  hvis vi ikke er samlet vil han også gerne samle os, igen rent instinkt

  Jeg tror i bare skal være fast og sige nej og/eller distrahere ham.

  Det er efter min erfaring nogle selvstændige små hunde der ved hvad de vil og ikke vil


 • #9   3. jan #4 TAK!!! Jeg synes jeg har søgt højt og lavt på nettet og har ikke kunne finde noget brugbart. De der råd var lige hvad jeg havde brug for til min egen hvalp. Han har ikke rigtig gidet bruge sin kurv og stor i stedet op hopper op af mine ben/sofaen som TS skriver. Jeg har nu rykket kurven fra siden af sofaen om under bordet der står foran og han sprang lige op i den. Tænk at det var så simpelt - man skal bare lige vide det er sådan (:

 • #10   3. jan Jeg vil også sige det er helt normalt, Sam er rigtig god til at gå til ro om aftenen, men en gang i mellem, så kommer de der gø flip stadig.
  Sam har lært nej kommando, men i denne sammenhæng hjælper det overhovedet ikke.
  Jeg ville slet ikke bruge nej eller skælde ud her, specielt hvis det ingen effekt har også kun gør hvalpen endnu mere frustreret.

  Sam får ligeledes noget at tygge på /gå til ro med, enten tørrede tygge snacks af med lang tygge tid (heste haler, heste ribben, heste brusk, struberør fra hest med dåsemad i frosset ned, heste ører med pels, rådyr ben, grise haler osv. eller rå ben.
  Sam tåler ikke okse som det eneste.

  Han kender rutinen om aftenen efter endt fodersøg af hans aftensmad, imens vi også har spist, går vi til ro i sofaen samtidig med han får sin tygge snack, han vælger selv om han vil ligge i sofaen eller sin hundeseng.
  Skulle det ske han ikke går til ro efterfølgende og han stiller sig op og gør, ignorer vi han.
  Så ved han, han intet for ud af det og går til ro meget kort tid efter

  Hvis ikke din hvalp skal lærer at gå til ro, kan du hjælpe den ved eventuelt at sætte en snor på den, så dens mulighed for at gejle rundt er begrænset, læg tæppet op af sofaen så den er tæt på jer og giv den tygge snacken


 • Emma A
  Emma A Tilmeldt:
  jul 2017

  Følger: 1 Emner: 4 Svar: 18
  #11   3. jan tusind tak for de fine svar, vi skal have købt noget der tager lang tid for ham at tygge igennem, for de fleste tyggeting har han gnasket efter 2 min og så starter han jo bare igen
  Han hundepude ligger lige ved sofaen, og jeg forsøger så vidt mulig at træne "ro" hver aften hvor han bare ligger stille og bliver aet og får nogle godbidder, men når han er i ulvetimen skal godbidderne komme lidt for tæt på hinanden før han mister interessen


 • #12   3. jan Du skal træne ro uden for ulvetimen, fordi at det er der han kan koncentrere sig. Du står heller ikke op kl 3 om natten og tager eksamen i matematik

  Man skal tænke på at træningen skal være en succes, for jo mere succes jo hurtigere går det. Så hvis kravene er for svære, så bliver det svært at lære.

  Det er svært at have uro i kroppen og halløj i hovedet og ligge stille og vente på en godbid.
  Så vælg et tidspunkt hvor hunden er rolig i forvejen, og så med tiden når den har lært det så træner man videre om aftenen.

  Men start med at lave øvelsen i træet, og så giv ham 5 små tyggepinde iaften når du ikke har en stor. Og se om i ikke bare kan få LIDT ro. • #13   3. jan Jeg er helt med på at ulvetime er pisse irriterende, særligt når man selv er træt efter en lang dag. MEN! Hvalpen er ikke træt! Den har noget overskudsenergi og en pokkers masse livsglæde, og det skal brændes af.

  Jeg har altid brugt ulvetimen (som retfærdigvis oftest kun varer max 30 min) på at lege med mine hunde. Jeg vil gerne at mine hunde har opfattelsen af, at jeg både er hende der bestemmer alt, men at jeg også er hende man kan have det skide sjovt med. Jeg ønsker hunde der er kontaktsøgende og ivrige for at lege med mig.

  Så hvis hvalpen bare gerne vil have det sjovt, så leg lidt med den. Den skal selvfølgelig ikke køres op i, men lidt ruskeleg, kasten med legetøj osv., ser jeg ingen skade i. Når I har leget lidt, kan du geare ned, give hvalpen sin tyggeting og putte den i sin kurv.

  Mine hunde er nu hhv. knap 4 og 7 år, og de har stadig ulvetime af og til. Heldigvis er det mest med hinanden, men det sker da at de beder mig om at være med. Og det gør jeg! Jeg kan såmænd sagtens slappe af og hygge mig med tv'et kørende i baggrunden, imens jeg leger og tumler med hundene


 • #14   3. jan Og jeg stemmer helt med i kor at hvalpen selvfølgelig skal være brugt fornuftigt i løbet af dagen, så man ved at den faktisk er træt og ikke gør det på grund af manglende aktivering, for så er det jo en anden snak

 • #15   3. jan Jeg vælger så at udnytte energien, når vi har spist og før vi går ind foran fjernsynet går jeg ud og leger med mine hunde, vi fiser rundt og hygger med trækketov og slutteraltid med 1/2times søgeøvelser, så er hundene dejlig trætte og klar til at slappe af medens jeg får set fjernsyn;)

 • #16   3. jan Jeg ser kun hvalpeflip på noget yngre hunde. Det lyder som om den helt generelle opdragelse er glippet.
  Jeg ville indlære et seriøst nej og bede hunden stoppe, forudsat at den naturligvis er aktiveret korrekt. Stopper den ikke, kan den komme en tur i haven og løbe krudtet af.


 • #17   3. jan Snart 5 måneder Malene, det er da en hvalp?:-)

 • #18   3. jan Hvor længe er hvalpe så hvalpe? Den er ikke engang i nærheden af at være kønsmoden?

  Jeg forstår ikke den generelle forskrækkelse mod at lade hunde være hunde, særligt når de er vilde hvalpe. Deres leg og ballade er næsten altid bare et udtryk for livsglæde, og det skal der altså være plads til.

  Den kan snart nok blive voksen og fornuftig!


 • Emma A
  Emma A Tilmeldt:
  jul 2017

  Følger: 1 Emner: 4 Svar: 18
  #19   3. jan Jeg vil ikke selv sige at vi har været dårlige til at opdrage på ham, vi træner hver dag og går ture og han forstår normalt også et nej, lige udover det tidspunkt, hvor han er helt oppe at køre. Og han får aldrig foder i en skål men spredt på plænen, pakket ind i håndklæde eller i snusemåtte samt via øvelser. Så jeg tvivler helt ærlig på at han er understimuleret.
  Han er desuden stadig meget hvalpet i hans væremåde.
  Nu bor vi også i lejlighed så vi kan ikke bare lige smide ham ud i haven.


 • #20   3. jan Hvordan er kropssproget når han gør det? Er det legende, eller virker han mere sur?

 • Emma A
  Emma A Tilmeldt:
  jul 2017

  Følger: 1 Emner: 4 Svar: 18
  #21   3. jan han er meget legende, logre med halen osv.

 • #22   3. jan Okay, så er det klart blevet en leg for ham

  Hvad sker der hvis i ignorer ham? (Også selvom det gør ondt)


 • Emma A
  Emma A Tilmeldt:
  jul 2017

  Følger: 1 Emner: 4 Svar: 18
  #23   3. jan hvis vi ignorerer ham begynder han at hoppe op i sofaen og bide efter os, og så er det jo svært at ignorere. Men vi bor også i lejlighedskompleks så vi er også lidt forsigtige med bare at lade ham gø for meget for ikke at genere naboerne.
  Jeg har lige været ude og lave lidt snuseleg med ham (foder stoppet ind i træ, som der var forslået længere oppe) så må vi se om det har fået ham kørt lidt træt


 • #24   3. jan Leger i nogensinde? Altså hvor I løber rundt efter legetøj, rusker, kaster og er vilde? Hvad sker der hvis I giver ham en masse legetøj, når I sætter jer i sofaen?

  Jeg har vist brugt de fleste aftener på gulvet med legetøj i hånden det første år af hver af mine hundes liv. Som sagt vil jeg gerne at de ser mig som hende den sjove.


 • Emma A
  Emma A Tilmeldt:
  jul 2017

  Følger: 1 Emner: 4 Svar: 18
  #25   3. jan Det kan godt være at vi skal prøve at lege lidt mere vildt med ham, men normalt når vi gør det kan han bare være lidt svært at få ham til at falde til ro igen, men vi prøver i aften hvis han skulle blive hyper
  Alt er et forsøg værd


 • #26   3. jan Som sagt skal I jo ikke køre ham yderligere op, men at hjælpe ham til at knalde lidt energi af, skader ikke. Efter 7-10 minutter gearer du ned til at I sidder tæt og smårusker i lidt legetøj, og så videre til ro. Du kan også, som Bodil skriver, lave nogle søgeøvelser (fx find godbidden under 1 af 3 glas eller gem nogle godbidder forskellige steder i lejligheden).

  Hvad laver I med hunden på en almindelig dag?


 • Emma A
  Emma A Tilmeldt:
  jul 2017

  Følger: 1 Emner: 4 Svar: 18
  #27   3. jan Han begyndte så småt at ligge an til at gø og så legede vi lidt med ham, som du foreslog og nu har han faktisk lige lagt sig ud i kurven, så måske det bare et det der skal til
  En normal dag: morgen-gåtur hvor vi øver at gå pæn og holde lidt kontakt. I løbet af dagen går jeg ned og tisser med ham ca hver anden time. (Når jeg selvfølgelig ikke er på Uni)
  I dag til middag var jeg så omme på en Mark hvor han løb fri og søgte efter foder, andre dage er det legeaftaler med en anden hund eller en gåtur/øvelser. Om eftermiddagen/aften er det mest øvelser eller en gåtur afhængig af hvad vi har lavet om middagen.
  Og så får han altid foder i et håndklæde hvor vi har bundet en knude han skal få op, i foderbold, gemt rundt i lejligheden eller i snusemåtte samt marvben. ??
  Nogle dage hvis jeg kan mærke han er meget træt og jeg sidder hjemme Skipper jeg morgen turen og tager en længere om middagen.


Kommentér på:
Hund gør når vi sætter os i sofaen om aftenen