Usocialiseret tæve på knap 6 år Usocialiseret tæve på knap 6 år
Da vi for knap 2 uger siden hentede vores nye hund på internat, fik vi at vide at hun kunne med store hunde, men var ikke glad for små. Dog gik hun normalt bare væk fra dem.
Vi har så efterhånden erfaret, at det ikke er tilfældet. Vores tæve er ikke er god med andre hunde, uanset størrelse og køn. De få gange hun har fået lov at hilse, har hun reageret med børster, snerren og går i angrebsmode - én gang var hun hoppet på en husky der ville lege, havde jeg ikke stoppet hende.
Vi kender ikke hendes baggrund, andet end udfra hvad internatet sagde, og har ej heller mulighed for at skaffe information, da vi ikke kender tidligere ejer.
Det er en ting der går os lidt på, da vores eneste hundepasser (svigerne) selv har hund, og vi havde sådan håbet at de ville kunne sammen, men det er et no-go. Det er også ærgerligt, da vi normalt holder jul mm. hos dem.
Nu har jeg ikke den store erfaring med at tage voksne hunde ind. så jeg vil gerne høre om der er håb for at kunne socialisere hende bare en smule via. hundetræning nu hun er knap 6 år, eller om vi bare må acceptere at vi har en hund der ikke kan med andre? Jeg er nervøs ved tanken om at skulle forsøge at socialisere hende, for jeg stoler vitterligt ikke på hvad hun kan finde på, og ønsker ikke at komme ud i en ubehagelig situation hvor hun angriber en anden hund.
Søger meget gerne råd og evt. erfaring fra folk der har oplevet samme/lignende. Hvordan håndterer I det?
okt 2010
Følger: 18 Følgere: 1326 Hunde: 1 Emner: 203 Svar: 13.638
min erfaring er at sådan noget er svært at rette op på
aug 2008
Følger: 32 Følgere: 1466 Hunde: 9 Annoncer: 2 Emner: 30 Svar: 30.013
mar 2017
Følger: 6 Følgere: 9 Emner: 56 Svar: 2.811
Så længe den ikke er agressiv og skal lave udfald og alt det bøvl, så hold den da langt væk fra andre hunde.
Hvis det er vigtigt for dig, så forbered på en lang om gang træning og øvelser. Personligt gad jeg ikke, men nogen har jo den der vilje til den slags.
Men hvad race er det egenligt?
mar 2009
Følger: 67 Følgere: 135 Hunde: 9 Annoncer: 1 Emner: 159 Svar: 12.874
Hub har været hos jer i bare to uger. Hvorfor har hun allerede skullet tage stilling til andre hunde? Jeg synes I går alt for hurtigt frem, både med dette og med al den køren, der gør hende dårlig.
Når man køber en omplaceringshund, skal man gå meget langsomt frem.
Hun er så gammel at hun ikke kan socialiseres nu. Det er noget man lærer dem som hvalpe. Hun kan, med træning, lære at arbejde tæt på andre. Men I kan altså ikke lære hende at elske andre. Og sådan skal hun have lov at have det. Man må indrette livet efter hundene, ikke omvendt.
dec 2006
Følger: 125 Følgere: 148 Hunde: 3 Emner: 614 Svar: 1.480
Jeg har kun langtidserfaring med én anden hund, der som skrevet kunne med alle. Jeg skal til at lære at have en hund der ikke kan. Og mit spørgsmål er sådan set bare om det endnu er muligt at gøre noget ved socialiseringen, eller om vi bare skal acceptere at hun ikke kan med andre, og så undgå kontakt med andre hunde. I tilfælde af sidstnævnte, så bliver det sådan, og så må vi arbejde ud fra det.
Jeg er ikke nervøs når vi møder andre, og har heller ikke været til at starte med. Jeg er selvfølgelig opmærksom, men jeg roser hende og snakker med hende i en glad og rolig tone.
Jeg siger tak for de erfaringer der er kommet indtil videre.
maj 2009
Følger: 2 Følgere: 35 Emner: 190 Svar: 10.576
Hvorfor tænker du dig ikke ordentligt om, INDEN du anskaffer dig en hund.
Dette her er åbenbart igen en hund du har anskaffet dig med hovedet under armen.
Denne gang har du kun haft den i knap to uger, men har allerede nu så store problemer som allerede er uoverskuelige for dig.
Din hund er utryg ved at køre bil, du spørger om råd, du får råd, men dem vil du ikke følge, for hunden SKAL altså med på køreture, om den nu er tryg ved det eller ej, så SKAL den med til kobberbryllup om en uge.
Hundene bryder dig ikke om andre hunde, men nej nej nej, det er et stort problem, den SKAL socialisere og lære at elske andre hunde.
Hvorfor kan du ikke bare acceptere hunden som den er og lade den blive fri for at omgås andre hunde.
Hunden har ikke et problem fordi den ikke gider andre hunde. Det er dig, som absolut vil gøre hunden til en problemhund.
Og selvfølgelig har du andre pasningsmuligheder end svigerforældrene.
Hvad, hvis der skete svigerforældrene noget, bliver du så nød til at omplacere dine hunde fordi du så ikke kan få dem passet?
Der findes både pensioner og andet privat pasning.
Jeg er fuldkommen enig med Bodil.
Accepter hvordan hunden er frem for at gøre den til en problemhund, hvilket den ikke er
Kan du ikke acceptere dens væsen, så skynd dig at aflevere den tilbage inden den får endnu flere ting med i bagagen, for den socialisering du efterlyser får du aldrig gennemført når ikke engang du har tålmodighed og forståelse for hundens utryghed ved bilkørsel.
nov 2008
Følger: 9 Følgere: 9 Hunde: 2 Emner: 18 Svar: 69
Først og fremmest: STOP med at hilse på andre hunde! Hun viser tydeligt, at hun IKKE ønsker kontakten, og det skal respekteres af både dig som ejer, og andre hundeejere i møder.
Hvis det skal kunne trænes, skal det foregå på en måde, hvor hun ikke føler sine grænser overtrådt - Eksempelvis gå tur med en anden hund og ejer, i kender, og så gå med en afstand, hun er tryg ved. Måske kan i så have held med at komme tættere og tættere på hinanden at gå, og MÅSKE med tiden lære at være i hinandens selskab.
Men lad endelig være med at presse hende ud i møder med andre hunde. Så gør i bare ondt værre.
Det er så absolut heller ikke umuligt, at du har fået en hund, som ikke bryder sig om andre hunde - Og så er det bare noget, i må leve med.
mar 2015
Følger: 4 Følgere: 6 Hunde: 1 Emner: 3 Svar: 122
Han kunne slet ikke med andre hunde, fløj i flæsket på alle og brugte angreb som et forsvar. Altsammen noget der bunder i en møgusikker hund, når der kommer til fremmede hunde. Det tog knap 3 mdr. med ro, faste rutiner og uden anden hundekontakt end nogle få møder med mine forældres hanhund på 5, før han fandt lidt ro og selvtillid. Jeg presser ham ikke til at møde hunde i hverdagen, det er ikke i hverken hans eller min interesse.
Den gamle ulv er typen, der helst vil tudse rundt for sig selv, og ikke er ret social. Min har jeg med tiden fået til at falde til ro, netop fordi jeg kun præsenterer ham for de yderst få hunde, som han "skal" lære at kunne tolerere.
Han har 2 gange i starten forsøgt at hakke ud efter Ulven, men et nej og separation fik ham hurtigt til at miste interessen. Siden har der intet været, og nu trives de fint side om side, spiser, tigger, sover og hygger gerne forholdsvis tæt, omend de ikke føler noget behov for fx. at lege sammen eller fysisk røre hinanden. Men det gør heller ikke noget for mig.
Jeg ville give hende ro og tid. Hun skal først falde til, lære jer at kende og gerne undgå fremmede hunde. Jeg ville nøjes med at gå nogle ture sammen med den hund i gerne ser at hun skal kunne med til en start.
Men jeg ved også at tæver og karelere kan være nogle småsure tanter
dec 2006
Følger: 125 Følgere: 148 Hunde: 3 Emner: 614 Svar: 1.480
Ja, vi er nok gået for stærkt frem med andre hunde, og det er så min fejl. Vi passerede hinanden i et kryds, og hun spurgte om hendes to måtte hilse. Jeg havde fået at vide at Maika kunne fint med store hunde og hun viste iver for at komme over, så vi lod dem snuse, og det gik ikke. Den anden var en løs hund der kom ud i det jeg var ved at stige ud af bilen med Maika.
Men det er ikke sådan at hun møder hunde dagligt. vi bor langt ude på landet, og møder faktisk relativt sjældent andre hunde.
Beklager jeg ikke har 30 års erfaring med 10 forskellige hunde, men jeg foretrækker at høre folks personlige erfaringer, fremfor at læse et eller andet standardnonsens på google, som du reelt set ikke ved hvor meget hold der er i. Her er det til at dømme folks svar på andres kommentarer/likes mm.
mar 2015
Følger: 4 Følgere: 6 Hunde: 1 Emner: 3 Svar: 122
nov 2008
Følger: 9 Følgere: 9 Hunde: 2 Emner: 18 Svar: 69
At din hund viser det, der let kan fortolkes som "iver" efter at hilse, er bestemt ikke ensbetydende med, at hun er tryg ved situationen.
Giv hende en chance og gå stille og roligt frem, HELE tiden med øje på hendes signaler.
aug 2013
Følger: 11 Følgere: 74 Hunde: 3 Emner: 263 Svar: 7.794
Mht pasning kunne der jo findes en privatperson, eller I kunne sende hende i pension hvor I så selvfølgelig oplyser at hun IKKE skal være sammen med andre hunde.
Nu googlede jeg lige, og på DKK`s hjemmeside står der : " Venlig og imødekommende over for hele familien, noget mere tilbageholdende over for fremmede og temmelig stridbar i forhold til andre hunde" . Så mit gæt er at du har en HELT normal hund med en HELT normal racepræget adfærd. Det undre mig egentlig lidt hvis du ikke er klar over det.
nov 2008
Følger: 9 Følgere: 9 Hunde: 2 Emner: 18 Svar: 69
apr 2007
Følger: 13 Følgere: 16 Hunde: 1 Emner: 19 Svar: 1.419
Jeg har stået lidt i samme situation med min labrador, som ellers er kendt for at være en ret social race. Men af en eller anden grund stresser det ham helt vildt. Jeg har trænet og arbejdet med ham for at få ham til at kunne håndtere andre hundes selskab bedre, men har efterhånden erkendt, at det ikke hjælper. Han stresser stadig rigtig meget over det.
Så i dag hilser vi nærmest ikke på fremmede hunde mere. Han kender nogle hunde fra nabolaget og dem får han lov til at hilse kort (!!!) på, når vi møder dem på gaden. Alle andre hunde undgår vi. Det har vi gjort i en periode nu og det har givet en meget roligere hund. Han stresser ikke længere hver gang han bare skal passere en hund på gaden og det har også resulteret i, at hvis han så engang imellem ikke kan slippe for at hilse (f.eks. hvis hunde løber op til ham) så snuser han ganske kort til dem og så går han stille og roligt videre.
Det var helt utænkeligt for 3 måneder siden! Jeg mistolkede hans stress som interesse, men det viste sig jo som sagt at være helt forkert.
Så mit råd til dig vil helt klart også være at undgå de de tilfældige hundemøder. Hvis du ved, at der er nogle hunde, som hun kan med, så prøv at arrangere møder med dem og resten ville jeg undgå.
sep 2017
Følgere: 552 Emner: 159 Svar: 10.941
Giv hende nogle måneder med god afstand til andre hunde, og om nogle måneder kan du prøve at gå tættere på en eller to hunde du kender. Hold dog stadig mere afstand end at de kan nå hinanden, og se hvordan hun reagerer. Det vil være fint hvis det er en hund hun "kender", fx en I har gået bagved mange gange, så de kender hinandens fært.
Hun vil næppe kunne være alene med svigernes hund uden opsyn - det er simpelthen for risikabelt. Men de kan måske kunne fungerer på samme matrikel under opsyn.
dec 2006
Følger: 125 Følgere: 148 Hunde: 3 Emner: 614 Svar: 1.480
For nej, jeg ved ikke om hun er socialiseret ikke ikke. Det kan hun jo sådan set sagtens være. Internatet snakkede ikke om deciderede udfald, så om de også har oplevet en anden side end jeg har, ved jeg ikke, men det lød til at hun havde været sammen med andre hunde der. Men som en anden påpeger, har jeg også haft snor på.
Og så vil jeg lige understrege, at jeg ikke siger hun er unormal eller at jeg skal "lave om på hende". Jeg ser hende som helt normal. Jeg ved at det er forskelligt fra hund til hund, selv indenfor samme race, og hvis det forårsages af stress, jamen så må vi undlade vi at møde andre hunde.
Jeg tænker vores bedste chance er at finde en fast passer der ikke selv har hund, når hun er faldet mere til, og så bare undgå kontakt med andre hunde. Nu er kareleren meget "sin egen", så hun har egentlig ikke behov for at være social. Det var mere en ting der havde gjort det noget nemmere for os, da alle i vores omgangskreds har hund, inkl. familie. Og at gå fra en svigermor vi alle omtalte som vores gamle tæves "bedstemor", til en hund vi muligvis ikke kan have med derop er lidt af en kamel at sluge. Dog kan det være det kan hjælpe med en låge så deres kan være i køkkenet og vores i stuen. Vi må se på det og så tage ét skridt ad gangen. Men det næste lange stykke tid er det slut med at hilse på hunde, og så ser vi hvordan situationen ser ud når hun er faldet til og vi har lært hende bedre at kende.
Tak for alle jeres bidrag.
aug 2013
Følger: 11 Følgere: 74 Hunde: 3 Emner: 263 Svar: 7.794
Vil man have en hund der er stor chance for at den kan med andre hunde, så må man jo netop bla. gå efter en race hvor der sjældent opstår problemer med andre hunde.
Det kan godt være din gamle hund ikke var sådan, men når det står som en del af beskrivelsen af racen at den er stridbar mod andre hunde, så er det jo fordi at racen er lavet sådan, og de fleste vil være sådan, hvor der så kan være nogen der falder lidt udenfor.
Vores Mailo er f.eks virkelig tungnem, og overhovedet ikke nem at lære noget, men sådan er racen normalt ikke, ergo ved jeg at Mailo ligesom fraviger lidt fra hvordan dværgpinscheren egentlig er
jan 2007
Følger: 18 Følgere: 52 Hunde: 4 Emner: 553 Svar: 30.951
Det er helt normalt for mange racer (herunde en god stak af spidshundene) at de ikke er pjattede med fremmede hunde, når de er blevet voksne. Og det lyder jo egentligt ikke som om du har en vanvittigt aggressiv hund - som dur fortæller det reagerer hun med rejste børste og snerren efter at have snust osv? (og har altså ikke selv aktivt opsøgt en anden hund med det formål at slås/gå til angeb). Det lyder for mig meget almindeligt for en hund af den type.
Men vælger man omplaceringshund ja så vælger man en hund med en eller anden bagage. Fra internat er man så begrænset til den info de kan give udfra et sikkert begrænset kendskab til hunden i dens vante omgivelser (og måske også til racen). Der SKAL man altså være forberedt på overraskelser.
Hvis jeg har misforstået, og den aktivt gør udfald/opsøger ballade, så ja, dette kan man sagtens arbejde med selvom hunden er voksen. Jeg ville i så fald, som andre nævner, starte med god afstand til de andre hunde, træne med den på den afstand og gradvist mindske afstanden den kan acceptere.
Hvis ikke den aktivt laver udfald mm. så ville jeg ganske enkelt acceptere, at hunden ikke gider andre hunde - jeg ville ALDRIG lægge hund til "projekt-socialiser-min-voksne-kareler". Selv hvis den måske umiddelbart når til at kunne slippes med en anden, må man forvente konflikter der let resulterer i regulære slagsmål, når man har med en hund at gøre, som i forvejen har vist sig at have en noget lav tolerancetærskel overfor andre.
maj 2008
Følgere: 65 Hunde: 2 Emner: 124 Svar: 6.618
I starten syntes jeg, at det var synd for hende, at hun ikke kunne lege med andre hunde. Jeg spurgte både autoriserede og selvbestaltede hundeadfærdseksperter, og alle sagde samstemmende: "Synd for hende? Ikke en skid. Hendes sociale omgangskreds er familien, og det er nok for hende."
nov 2012
Følger: 94 Følgere: 214 Hunde: 4 Emner: 287 Svar: 8.262
Lucky er blevet bidt 2 gange (heldigvis uden nogen skade) og han beskytter Rosa, han er generelt en ret reserveret hund overfor fremmede hunde, så det er ikke kun pga dårlige oplevelser. Det er jo ellers en race der er kendt for at kunne sammen i kæmpe flokke, og jeg er faktisk også sikker på at mine kunne, HVIS det var deres flok og ikke bare fremmede hunde de møder på gaden.
jeg gør det at jeg holder dem på afstand, så vidt som muligt. Vil de selv hilse får de lov, men oftest går vi bare forbi. Kommer der en hund hen til os, ryger de op på armen, det kan du jo så ikke, men så må du skærme hende og råbe meget højt til ejer/hund, hvis den er løs..
jeg ser det som helt normalt at voksne hunde (og egentligt også tildels hvalpe) har nok i egen flok, specielt de selvstændige racer gider ikke andre end få hunde de kender eller den flok de bor med. Så jeg ville simpelthen bare holde den fra andre hunde, medmindre der lige var en enkelt eller to som i kender den kan med, men ellers alene. Og som de andre siger er det meget svært at ændre på i den alder, især hvis man ikke ved hvorfor. hvis man ved en bestemt oplevelse der har gjort det, kan man arbejde med det, men hvis hun bare er en hund der generelt ikke gider andre, så er det nok bare sådan det er.
dec 2006
Følger: 125 Følgere: 148 Hunde: 3 Emner: 614 Svar: 1.480
Så dette er ikke et problem vi ikke kan komme ud over - Igen, vi er bare ærgerlige over det, når nu vi havde fået at vide, at hun godt kunne med store hunde. Det havde trods alt gjort rigtig mange ting noget nemmere, og når man har levet med samme hund i 10 år, kræver det lidt tilvænning at skal ændre rigtig meget når man får en ny. Men hun er dét værd, og så er hun så bare så meget nemmere end vores gamle på så mange andre områder, så det går nok det hele
jan 2007
Følger: 18 Følgere: 52 Hunde: 4 Emner: 553 Svar: 30.951
Du kan naturligvis stadig være heldig, at det ændrer sig, når hun er faldet til - en vis del stress må forventes i forbindelse med flytning til nyt hjem, og stress kan godt give lidt voldsommere reaktioner end under normale omstændigheder. Men jeg ville ikke forvente en videre social hund og som nævnt ville jeg ikke selv lægge hund til sådan et socialiseringsprojekt, hvis det skulle foregå uden snor osv.
Jeg siger ikke, at i burde levere hende tilbage e.l. - i er jo (går jeg ud fra) glade for hende, så det er næppe en løsning
Men det havde bare været SÅ meget nemmere at vælge rigtigt INDEN man har anskaffet og knyttet sig til hunden. Så når nu omgang med andre hunde er væsentligt, jamen så havde det sgu været smart at vælge en, som kan dette (af samme grund var Reiki med ude at kigge på Gaia ligesom mine forældres lille hund var med ti at kigge på ny hund til dem). Garantier for at alt går glat findes naturligvis aldrig - men man gør mange ting nemmere ved trods alt at have det bedst mulige udgangspunkt
dec 2006
Følger: 125 Følgere: 148 Hunde: 3 Emner: 614 Svar: 1.480
Det er jeg enig i, men jeg har ikke før købt internat hund, så jeg må indrømme at jeg har været naiv og stolet på internatets ord. Men vi mener så heller ikke at jeg har valgt forkert. Det er et bump i vejen, og de kan da jo heldigvis fyldes ud eller køres udenom, så selvom det havde været nemmere hvis hun kunne med andre, så er det ikke noget der slår os ud. Det er naturligvis tisse-ærgerligt hvis bedstemor ikke kan få samme forhold til hendes nye "barnebarn", som hun havde til Fifi, men det er ikke jordens undergang. Kan vi finde en privat passer der kan tage hende engang imellem, og som hun kan blive rigtig glad for, så vil det være en rigtig fin løsning. Og så kan vi jo starte med at passeren måske kunne komme på besøg her og lære hende at kende i vante omgivelser - Maika elsker trods alt gæster - og så prøve at rykke derover. Men det bliver først når hun er faldet helt til her og vi føler hun er klar til at kunne være alene med andre. Først skal hun dog igennem alene hjemme træning (som det siges hun godt kunne før). Så langt er vi så ikke kommet endnu.
Men igen - Vi lægger planerne udfra hvordan det passer til Maika. Fx må vi formenlig aflyse vores roadtrip til Ungarn pga. hendes køresyge, men det er så bare dét vi gør.
jan 2007
Følger: 18 Følgere: 52 Hunde: 4 Emner: 553 Svar: 30.951
Ja, vi bliver alle klogere efterhånden som vi prøver ting og får erfaring. Men der er ingen grund til at skulle opfinde alting selv og ikke lære af andres erfaringer. En god del af de problemer du er rendt i og har lavet tråde om herinde den seneste tid kunne være undgået ved simpelthen at undersøge først og handle bagefter. En simpel Google-søgning ville allerede have fortalt lidt om ting man skal have i baghovedet ved køb af internathund.
Ang. Om i har valgt forkert - lidt har i jo. I synes det er ærgerligt hvis hunden ikke kan med andre. Selvom det ikke er et altoverskyggende problem, så har i jo kun næsten fået hele den pakke i ønskede. Når hunden først er der så tilpasser man sig oftest, men det havde da været federe, sådan set i bakspejlet og uden at det er fordi man ikke vil have hunden mere, hvis man faktisk havde fået HELE den pakke man ønskede sig.
dec 2006
Følger: 125 Følgere: 148 Hunde: 3 Emner: 614 Svar: 1.480
Nu er kareleren jo ikke en hund du går ud og shopper efter, som man fx vil kunne shoppe efter en schæfer, BC, lab mf. Havde jeg fået en hvalp istedet, jamen så kunne jeg præge den selv hvilket da ville være et kæmpe plus, men jeg ville stadig ikke være 100% sikker på at den i fremtiden ville kunne med andre hunde, eller have andre ting der måske ikke passede lige ind i vores rytme.
Jeg står ved hvad jeg siger - Vi fortryder ikke at vi har taget Maika hjem, og dermed har vi jo heller ikke valgt forkert. Du kan aldrig sikre dig 100% at få lige præcis det du ønsker, med mindre du har lært hunden at kende over længere tid.
Stop nu med at overfortolke mine ord, og lav et kæmpeproblem ud af noget vi ikke selv ser som en komplet hindring. Du kan da på ingen måde sige om vi har valgt forkert eller ikke - Vi har en hund som vi er SÅ glade for, og vi ventede fra start at der ville være noget at arbejde med - Faktisk har hun vist sig at være langt nemmere end ventet, så bare på andre områder.
Jeg synes bare vi skal stoppe her. Jeg har fået den hjælp jeg havde behov for. Resten er bare mundhuggen.
Det er ikke noget vi kan komme udenom, og NEJ, vi har IKKE fortrudt eller haft second thoughts. vi har en fantastisk hund, og vi har en løsning nu, så lad den ligge...
God dag til jer alle...
jan 2007
Følger: 18 Følgere: 52 Hunde: 4 Emner: 553 Svar: 30.951
Min pointe er, at I åbenbart har haft et ønske om en hund der kunne med andre og derfor kunne passes hos svigermor osv. Det har i så ikke fået. Altså har i ikke fået helt den pakke i håbede - det må man jo så tilpasse sig og det gør i jo også. Men når i igen engang skal have hund, så var det nok værd at undersøge tingene INDEN i får hunden, så i faktisk får hele pakken.
Det er ikke en overfortolkning, men en konstatering. For jo kareler kan også shoppes som div. andre racer, det kræver bare lidt bedre tid end hvis man leder efter f.eks. labrador.
Nu har i hunden og tilpasset jer, så det er jo fint. Jeg opfordrer blot i fremtiden til at undersøge tingene før der handles, mere var der ikke i det.
feb 2007
Følger: 36 Følgere: 54 Hunde: 4 Emner: 78 Svar: 2.734
okt 2006
Følger: 29 Følgere: 48 Hunde: 4 Emner: 135 Svar: 4.930
nov 2008
Følgere: 18 Hunde: 5 Emner: 214 Svar: 1.204
feb 2013
Følger: 8 Følgere: 25 Hunde: 3 Emner: 85 Svar: 7.568
Din hund lyder som en helt normal kareler som jeg kendte dem fra Kennel Bjørnehuset i '80'erne; de gad slet og ret ikke andre hunde, men havde nok i sig selv og måske et par enkelte gode hundevenner
Hele vores familie har hunde og ja, det kræver lidt planlægning når man skal være sammen og der er hunde der ikke kan lide hinanden. Jeg har fx ikke kunnet tage mine irertæver med hjem til min mors tæve; de ville slå hinanden ihjel. Dvs. min tæve sad i buret i bilen når hun var med. VI har flere gange passet min mors tæve; det kan lade sig gøre med nogle børnegitre
Nu har jeg heldigvis ikke de problemer mere for jeg gider ikke flere irer-tæver og hannerne i racen er ikke nær så stride
Usocialiseret tæve på knap 6 år