{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
928 visninger | Oprettet:

Aless
Aless
Tilmeldt:
17. mar 2012
Følger: 1 Emner: 1 Svar: 4

Hvad hund skal jeg have? {{forumTopicSubject}}

Hej HG smiley .

Min kæreste og jeg har besluttet os for at købe hund når vi flytter i hus. Vi er begge vokset op med hunde, dog forskellige slags. Fælles for dem alle var at de var meget atypiske for racebeskrivelsen, hvilket (tada!) bare gør det sværere at finde ud af hvad slags faktisk vil være det bedste match for os.

Vi har overvejet følgende racer - Staffordshire Bull Terrier, Labrador, Vizla, Schæfer og Collie.
Min kæreste er vokset op med labrador og staffie, jeg er vokset op med collier.

Vi kommer til at bo i et ok størrelse hus, lille have men med national park tæt på. Planen er selvfølgelig hvalpetræning og hundetræning efterfølgende.
Daglig motion og aktivering. Vi arbejder ofte forskudt af hinanden, men der er tidspunkter hvor det måske alligevel bliver en god arbejdsdag.

Det er pt. Kun min kæreste og jeg, men der vil nok blive tilføjet en udviddelse i løbet af de næste par år. Det skal derfor ikke være en race der er kendt for ikke at kunne udstå børn.
Min kæreste arbejder sent aftener og der er en høj sandsynlighed for at han også kommer til at arbejde nat. Jeg vil derfor gerne have en hund der ville beskytte mig og få en evt ubuden gæst til at tænke oh hell no.

Det er faktisk en af mine prioriteter - energiniveau, størrelse, gøen og pelspleje kan vi tilpasse os efter.
Vi havde tænkt os at tage ud at snakke med avlere og se forskellige hunde, men det er lidt svært når vi ikke er helt sikre på hvad vi skal gå efter i første omgang.

Vi bor i England, så der er ikke samme restriktioner på racerne som i Danmark så vidt jeg har forstået.

Hvad ville jeres bud være? Og nogle erfaringer der er værd at tage med i betragtning? smiley
Kommentarer på:  Hvad hund skal jeg have?
 • #1   16. apr 2018 Staffen er der ikke meget vagthund over smiley

 • #2   16. apr 2018 - og der er dæleme ikke mange der tænker "Oh hell, no" ved at blive mødt af Lassie smiley

 • #3   16. apr 2018 Trine, en ven i gymnasietiden havde Collier (eller hans forældre havde) - ikke alle helt stabile i temperamentet. Den de havde da jeg lærte dem at kende bed gæster og blev derfor lukket væk - undtagen når jeg kom, jeg var ligeglad, den måtte gerne nappe i mig indtil den blev tryg ved mig smiley - og de havde på et tidspunkt indbrud hvor tyven kom ind, men vedkommende kom ikke ud igen af sig selv. Hunden trængte vedkommende op i en krog og blev ved med at bide hver der blev lagt an til bevægelse. smiley

  Men ok, den var som sagt heller ikke helt stabil i temperamentet, så det er nok ikke lige dét man ønsker i en Collie. Men lige her var den dog effektiv! smiley


 • #4   16. apr 2018 Nicole, det ved jeg godt, det har desværre været et problem med collier at de havde et ustabilt temperament smiley Det er der dog stille og roligt ved at være rettet op på her i DK..

  Men det ændrer ikke på at folk ikke har den store frygt for collier ift eksempelvis en schæfer der står og gør ved døren - taler af erfaring, har selv en collie (heldigvis med et super temperament) som i den grad også kan advare ved døren og ved lågen, de flestes reaktion er "Ja ja", og så får hun et klap, hvorefter de går ind... Det er kun folk der er i forvejen er usikre på hunde som lader sig skræmme...


 • #5   16. apr 2018 Trine, indlægget var også skrevet med et glimt i øjet smiley er helt enig med dig. Det er godt der er ved at være rettet op på temperamentet igen. De er fine hunde smiley men nej, ikke så skræmmende smiley

 • Aless
  Aless Tilmeldt:
  mar 2012

  Følger: 1 Emner: 1 Svar: 4
  #6   16. apr 2018 Det er min anke ved collien og labradoren. Jeg ville bare ikke være særlig betænkelig hvis de stod og ventede ved døren. Vi har dog overvejet dem pga familieaspektet - min kæreste var meget junior da de havde labrador og jeg voksede op med den skønneste collie.

  Staffen synes jeg personligt ser lidt for spændende ud til at jeg ville turde gå ind på dens territorie, men det er nok bare mig smiley . Min kæreste havde dog en i starten af 20’erne og var ret vild med racen, hvilket er en af grundende til at den bliver ved med at blive nævnt.

  Jeg havde tænkt på Rottweileren også, men min kæreste er ikke hooked på den. Overhovedet. Vi så en blanding af rottweiler og amerikansk mastiff i Six puppies and us i går og den kunne han dog godt lide.

  Jeg ved bare ikke helt hvad der ville være det bedste match for os, og tænkte det her nok var et af de bedste steder at spørge smiley


 • #7   16. apr 2018 Schæfer er en udpræget børnehund. De knytter sig stærkt til alle i familien. Os, der er vokset op med schæfer har haft uforglemmelige soulmates.

  Schæferen virker også afskrækkende på uindbudte og venlig mod gæster.
  De har ret meget energi, de skal trænes og de fælder som pokker smiley
  De er drønirriterende som unghunde, men fuldstændig fantastiske som voksne.

  Men husk på, at der er to versioner af racen og at de er ret forskellige.
  Der er meget nødvendigt at sætte sig ind i disse forskelle inden man vælger.


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 7 Emner: 33 Svar: 3.157
  #8   16. apr 2018 Altså min golden har skræmt et par indbrudstyve væk smiley Men de var også et par enormt vattede eksemplarer (min gamle far skræmte dem senere væk inde hos naboen).

  Jeg tænker schæferen er et godt bud?

  Rottweileren er faktisk en rigtig charmerende hund, men der er rigtig meget forskel på dem (hvilket der også er på schæfere)! Kender en der har en lækker lille kvik sporty model men kender også en stor tung sofamodel som fatter hat når jeg prøver at sætte lidt gang i den med tricks smiley


 • Aless
  Aless Tilmeldt:
  mar 2012

  Følger: 1 Emner: 1 Svar: 4
  #9   16. apr 2018 Min oldemor havde en schæfer i hendes yngre dage - den snakker hun stadig om til tider selvom hun nu er 98. Alle de schæfere jeg har mødt har været skønne, hvad enten det har været brugshunde eller familiehunde.

  Hvad er de to typer? Det vil jeg gerne læse mere om.

  Min eks’ familie havde en rottweiler og efter jeg havde set en angribe familiens datter, var jeg fuldkommen ræd for den. Min eks’ families hund var dog den skønneste, venligste og opmærksomhedsglade hund jeg har mødt. Hun tog fuldkommen min frygt for racen fra første øjeblik.
  Hun så egentlig tung ud, men var ret kvik. Jeg tror dog stadig ikke jeg havde valgt at gå på ubudent besøg der smiley


 • Amalie og Walther
  Amalie og Walther Online Tilmeldt:
  jan 2014

  Følgere: 1 Emner: 17 Svar: 257
  #10   16. apr 2018 Ved godt den ikke står på listen, men en bomuldshund skræmmer IKKE indbrudstyve væk - vi havde indbrud i stuen mens min fars hund lå og sov der, en kanin havde sikkert været bedre her smiley

 • #11   16. apr 2018 Jeg tror schæferen er det bedste bud af dem du lister op, hvis den skal fungere som vagthund smiley Der er dælme ikke meget vagthund over en collie eller en lab smiley

 • #12   16. apr 2018 Du kunne også overveje en Chodsky Pes. Der er nok ikke så meget røv i bukserne som på en Schæfer, men den kan finde ud af at sige vov når der kommer nogen, og de fleste synes den ligner en Schæfer, det i sig selv kan være nok til at skræmme folk væk smiley

 • #13   16. apr 2018 ""Jeg vil derfor gerne have en hund der ville beskytte mig og få en evt ubuden gæst til at tænke oh hell no. ""

  Et godt alarmanlæg er svaret her. • #14   16. apr 2018 Knap nok her, Maj-Britt.
  Schæferen råber når tyven er i indkørslen.
  Alarmen først når han er i gang.

  Men generelt er jeg enig i, at en hund ikke skal være en indbrudssikring


 • Jinx
  Jinx Tilmeldt:
  jan 2014

  Følgere: 8 Emner: 16 Svar: 2.196
  #15   16. apr 2018 "Schæferen råber når tyven er i indkørslen"

  Collien råber lang tid før tyven når ind i indkørslen smiley


 • #16   16. apr 2018 Hvis jeg boede i England, så ville jeg købe en Broholmer.

  Englænderne elsker dens deres historie, og da der er Engelsk Mastiff i den så er der lidt sådan lidt fælles forståelse, så giver det nogen hyggelige snakke.

  Det er jo den perfekte familiehund. Selvom et barn skulle være lidt hårdfør ved den i et uopmærksomt øjeblik, så er det ikke noget der vil hverken få den til at reagere uhensigtsmæssigt eller ryste den psykisk.

  Plus, den er god med andre hunde, så den er nem at have med i parkerne.


 • Jinx
  Jinx Tilmeldt:
  jan 2014

  Følgere: 8 Emner: 16 Svar: 2.196
  #17   16. apr 2018 #16

  Og så er der den virkelige broholmer som er en tand mere skarp, kan trække som et ondt år, kan finde på at nappe, og kan være meget voldsom i leg med andre hunde.

  Der er ikke en eneste af de broholmere jeg har mødt der har været perfekte børne-familiehunde.. måske de er som voksne, men 100% ikke som utrænede unghunde.


 • Aless
  Aless Tilmeldt:
  mar 2012

  Følger: 1 Emner: 1 Svar: 4
  #18   16. apr 2018 Hunden ville ikke skulle være alarm, det skal vi skam have installert alligevel. Men derfor vil jeg gerne have en hund der siger fra hvis en fra alligevel, hvis en fremmed gik ind i mit hjem, i stedet for en hvor man giver den et klap på hovedet og får en ny ven..

  Børn ville ikke være relevant lige nu og her, men det er stadig noget der vægter eftersom hunden bliver en del af familien og der på et tidspunkt også kommer til at være børn i den ligning. Så den ville nok være en 2-3 år før ville blive en realitet.


 • #19   16. apr 2018 @Jinx.
  Den beskrivelse forstår jeg ikke.

  En Broholmer anbefales også til førstegangsejere, og det er vel fordi den er ret nem og rolig.

  Naturligvis kan den trække som en i helvede. Den vejer jo for pokker mellem 50 til 75 kg udvokset. Hvoraf det nok er mest normalt med at den er tættere på 75 end 50 kg. Så uden træning vil den da ikke være sjov at gå rundt med. Men det er en Schæfer eller Collie vel heller ikke.

  Nu nævner du selv du taler unghunde, og naturligvis er det en unghund som alle andre hunde. Men af hvalpe vi har haft er vores lille dame den nemmeste jeg har oplevet.

  Vi har tit vores med i hundeskoven, men kommer der nogen andre med en 8 måneder Corgi eller anden lille race, så kalder jeg vores 8 måneder gamle dame ind, da hun er for kluntet endnu til at lege med små racer.

  Voldsomt undrer jeg mig over at du siger. Det er bare at være stor og kluntet. (måske definerer vi orderne forskelligt).

  Jeg er mest bange for at hun træder på dem ved et uheld. At nappe andre hunde ved jeg ikke hvad du mener med. Jeg har aldrig hørt at napperi skulle være et problem.

  Størrelsen er vil ulempen/glæden ved at have en af Gigant racerne. 8 måneder gammel som vores er, så rager hun jo allerede højere op end en udvokset labrador eller Schæfer (hun er allerede over 70 cm).

  Men hvis man sammenligner Broholmeren med en Schæfer eller Collie. Så tror jeg, at begge de racer, kræver mere stimulation, da de er så pissekloge, og i øvrigt har langt mere energi der hver dag skal brændes af.

  Det synes jeg lyder mere udfordrende i praksis. Jeg har dog aldrig ejet en af racerne, så jeg formoder bare ud fra hvad folk skriver om racerne herinde.

  Omkring napperiet, så lagde jeg en video op (har lagt link til sidst), hvor hun netop leger bideleg med en Grosser, hvis det er voldsomt napperi, så fatter jeg hat, og har i øvrigt kun oplevet hende lege den med ham. :-D.

  Jeg skal dog til Generalforsamling i Broholmer foreningen på søndag, og så skal jeg da gerne høre ad, hvad der er normalt omkring napperi. Jeg skal selvfølgelig passe på med at tro, at vores er gennemsnitlig.

  https://www.hundegalleri.dk/video/off-topic/45508-broholmer__grosser_bidleg_


 • #20   16. apr 2018 Jeg må indrømme at jeg ikke synes en hund bør være den, der siger fra i den situation.
  Vi passer på hundene når de har fortalt st noget ikke er rigtigt.

  Ikke omvendt


 • Aless
  Aless Tilmeldt:
  mar 2012

  Følger: 1 Emner: 1 Svar: 4
  #21   16. apr 2018 Det er fint du synes det - den kommer hverken til at skulle fungere som alarm eller superhelt, der skal forsvare hjemmet.

  Vi kommer til at have top of the range sikkerhedssystem alligevel, men derfor vil jeg stadig gerne have en hund der gør (siger fra!) og ikke som en skrev oven over, sover igennem et eventuelt indbrud eller bare synes det er fjong at få gæster.
  Jeg forventer på ingen måde at min hund ville skulle forsvare hjemmet, men jeg vil gerne have en hund hvor man kigger på den og lige genovervejer om det er en god idé..

  Vi køber hund fordi vi gerne vil have hund. Den skal være en del af vores familie i mange år. Det er den primære årsag - ellers kunne vi da sagtens gå efter en broholmer som en nævner oven over. Det ville sikkert få mange til at tænke to gange over at gå ind i vores hus, men den virker ikke til ellers at passe ind, så det kommer ikke til at ske. Men derfor vil jeg også stadig gerne have en hund, der som sagt, siger fra ved uindbudne gæster - ikke tager dem ned på egen hånd og holder dem grædende i et hjørne til politiet kommer. Det synes jeg ærlig talt ikke er hverken udyrevenligt eller unfair ...


 • Jinx
  Jinx Tilmeldt:
  jan 2014

  Følgere: 8 Emner: 16 Svar: 2.196
  #22   16. apr 2018 #19
  Martin, jeg indrømmer at jeg nok har overdrevet en del når jeg skriver "den virkelige broholmer"

  Hunde er forskellige og fordi jeg har mødt et par broholmere betyder det jo ikke at de alle er som dem jeg har mødt.

  Mit møde med dem har bare været anderledes end beskrivelserne du kommer med, jeg har oplevet en lille hund blive jagtet skrigende af en broholmer der heldigvis var for langsom til at fange den, og min egen hund har fået hakket ørene til blods under leg med en broholmer, og så har jeg mødt en der bed (nappede hårdt) sin ejer hver gang den blev irettesat, så jeg har bare en anden opfattelse af dem.


 • #23   16. apr 2018 @Jinx
  Hvis der en dag, er en DKK hundeudstilling i nærheden af hvor du bor, så skulle du prøve at finde Broholmeren når de udstiller.

  Mange kommenterer, at de ligger helt tæt op af hinanden, på den måde de gør. Her taler vi endda fuldvoksne intakte hanner. Den er kendt for deres ro og afslappethed i forhold til andre racer.

  Det du beskriver lyder helt forkert.


 • #24   17. apr 2018 Den eneste Broholmer jeg kender er nu heller ikke en man vist skal komme i nærheden af med andre hanhunde - sidst jeg hørte om den, havde den været oppe at slås med den lokale mastiff af en art, havde vist været ret voldsomt og spektakulært...

Kommentér på:
Hvad hund skal jeg have?