{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.598 visninger | Oprettet:

At skrive sig op til hvalp? {{forumTopicSubject}}

Hei.

Så. Nu står jeg her og tænker at jeg gerne vil skrive mig op til en hvalp. Men hvordan forgår processen og er man bundet af at skrive sig op?

Alt efter hvordan livet udartner sig, så vil jeg måske få en hvalp midt Juli (kunne være den beste fødselsdagsgave til mig selv smiley ). Men! Hva nu hvis livet og økonomien spiller mig et pus, er det så tilladt at sige fra inden man betaler depositum?

Går ud fra at det må man godt, men vil gerne være helt sikker smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  At skrive sig op til hvalp?
  • #1   23. apr 2018 Alle de ting tror jeg er individuelle fra opdrætter til opdrætter, så det er nok bedst at spørge der hvor du gerne vil have hvalpen fra. smiley

  • #2   23. apr 2018 Ah ok smiley Jeg var lige ved at tro at man sådan blev skrevet op på en liste i racens special klub og så blev kontaktet når der så var hvalpe. Men det er nok mere sådan DKK's hjemmeside fungere. smiley

  • #3   23. apr 2018 Altså jeg ved intet med sikkerhed, men lige det med at blive skrevet op til en hvalp kommer nok an på hvilken opdrætter du vælger. smiley

  • #4   23. apr 2018 Jeg er da sikker på, at man ikke er bundet, før noget som helst er underskrevet endeligt. Opdrætter har vel heller ingen interesse i at sende en hvalp ud til en køber, som har fortrudt smiley

  • #5   23. apr 2018 Hvis du vil have hvalp i juli, skal kuldet fødes snart. Find de opdrættere der venter hvalpe, besøg dem og skriv dig op de steder du synes om. Selvfølgelig må man hoppe fra, men det er dårlig stil at give besked i sidste øjeblik.

  • #6   23. apr 2018 Du kan altid springe fra! Har du betalt reservationsgebyr så vil du i de fleste tilfælde blive mødt med at dette så er tabt. Men man kan altid sige, jeg beklager jeg er løbet ind i dette, hvalp duer ikke loge nu.
    Kontakt nogle opdrættere hvis hvalpe du kunne være interesseret i og bliv så noteret som interesseret.


  • #7   23. apr 2018 Du kan formentlig også blive skrevet op på en specialklubs hvalpeliste, som du forestiller dig og så får du besked, når der er hvalpe hos en opdrætter, men det er der vel ikke rigtig nogen grund til, hvis du regner med at skulle have en hvalp i juli, så er tæven jo parret nu, så det er da bare at få kontakten til den opdrætter, du gerne vil købe fra, så hurtigt som muligt.

    Men specialklubbens hvalpeformidler kan muligvis fortælle dig, hvor der ventes hvalpe. Man skal bare være opmærksom på, at ikke alle opdrættere melder sig jo på hvalpeliste.


  • #8   23. apr 2018 Jeg ville nok personligt ikke turde at købe hvalp, hvis jeg ikke var mere sikker på min situation. Altså vi snakker om et par måneder, man skal gerne have en rimelig sikkerhed i hvert fald de første år og så stadig vide at man har livet til en hund i 15 år, selvom der godt kan ske uforudsete ting.

    Derudover er det ret sent at være ude hvis det er en race hvor der er mange interesserede (eller få hunde/kuld) da hvalpene som malene siger må være lige på trapperne, så det kan være svært at finde et sted, men selvfølgelig ikke nødvendigvis umuligt.
    Jeg har aldrig hørt om et sted hvor man bandt sig, hvis man valgte at blive skrevet op, men man skal selvfølgelig kontakte dem hurtigst muligt hvis man må springe fra.


  • #9   23. apr 2018 Jeg kan nu ikke lade være at tænke som opdrætter her, og på en eller anden måde virker det ikke særlig betryggende, hvis man 3 mdr. inden man har tænkt sig at investere i en hvalp føler sig usikker på, om livet og økonomien nu også tillader det.

    Nu ved jeg ikke om du har et eller andet bestemt i tankerne, der bare lige skal afklares, men ellers vil en generel usikkerhed på økonomi og liv vel også være der om 4 mdr., om 5 mdr. osv.
    Men selvfølgelig er du ikke bundet af at købe en hvalp fordi, du står på en opdrætters hvalpeliste. Men den dag man står hos opdrætteren og reserverer en hvalp, så synes jeg man bør føle sig ret overbevist om, at man har midlerne og at det kan passe ind i ens liv her og nu.


  • #10   23. apr 2018 Som opdrætter vil jeg også sige at jeg kun tager folk på venteliste med en fuldstændigt klar argumentation for racevalget og plan for fremtiden med hunden.
    Er der usikkerhed omkring job eller boligforhold så vent. En hvalp kræver rigtigt meget tid og træning, så der skal ikke gerne være uro på andre områder.


  • #11   23. apr 2018 Rigtig mange tak for svarene. Jeg har lige skrevet til opdrætter og hun siger også at man kan springe fra indtil man har været og reservere en hvalp, så udbetaler man depositum og hvis man så springer fra der, er det ens eget økonomiske tab smiley

    Pt. er jeg i den situation at jeg er i Arbejde, 9 - 18, 5 dage om ugen, men pga, uforudsete ændringer i firmaet så mister vi alle arbejde pr. slutningen af Maj, jeg har dog i sinde at spare så meget som muligt op fra det arbejde så jeg har råd til prisen på hvalpen (hvilket jeg faktisk har råd til pr. næste måned hvis jeg har regnet rigtigt). Jeg har lagt et budget over min økonomi i tilfælde af at jeg ryger på dagpenge og der kan jeg stadig have råd til hund. Endvidere så har jeg tænkt mig at tage små jobs indtil Juli måned så der er flere penge til den første tid smiley
    Det der gør at jeg ikke er 100% sikker, er min arbejds situation. Jeg kan træffe at komme i arbejde hvor jeg ikke har mulighed for at tage en måneds fri for at hvalpen kan komme godt til rette. Jeg kan også komme i den situation at jeg har nogle uforudsete udgifter som kan gøre at jeg ikke har råd til hvalpen. Det er alt sammen de ting man aldrig kan vide sig sikker på. smiley


  • #12   23. apr 2018 Jeg tror ikke der er særlig mange (seriøse) opdrættere der vil sælge en hvalp til så usikker en fremtid som du står i lige nu. Jeg ville personligt ikke. Og som køber ville jeg vælge at vente til jeg var sikker på hele min situation.

  • #13   23. apr 2018 Jeg ville ikke turde købe hvalp i din situation. Det er for usikkert og ustabilt. Indkøbsprisen på hvalpen er så absolut det billigste i det at have hund. Hvad indgår i dit budget? Foder? Dyrlæge? Træning? Forsikring? Udstyr?

  • #14   23. apr 2018 Har lidt svært ved at se hvordan man kan vide sig 100% sikker på sin situation? Der kan altid komme et eller andet som gør livet lidt mere "spændende". Jeg har afsat 500 kr til hunden om måneden, i tilfælde af at jeg er på dagpenge, alt arbejde over dagpengesatsen = flere penge til hunden. Det vil så også sige at i lav perioder bliver det nok ikke creme del a creme foder, men det beste jeg nu har råd til at betale. Vil 100% anskaffe mig en forsikring som vil hjælpe på dyrelæge regningerne. I lav perioder, har jeg også tid til at aktivere hunden selv, med længere gå og lege ture, som så kan gøre op i at jeg evt. ikke tager til hunde træning den måned.

  • #15   23. apr 2018 Du skal regne med mere end 500 kr pr måned i det første år. Der kommer træningshold, vaccination x 2, udstyr, mere udstyr osv.
    Et godt foder er fuldstændigt essentielt for korrekt vækst og trivsel, og det samme er frihed fra arbejdet til at lære hvalpen at være alene og samtidig kunne begå sig i verden. Det kræver ressourcer og er slet ikke let som enlig. En lille hvalp kan ikke være alene en hel arbejdsdag før væsentligt senere.


  • #16   23. apr 2018 Må jeg spørge hvilken hund der er tale om? størrelse betyder jo alligevel noget for foderudgifter.

    Men 500 kr pr måned er ikke meget. Bliver der sparet op af der beløb også? Der kommer jo dyrlægebesøg og vaccinationer som forsikringen ikke dækker. Jeg kan ikke have hund for 500 kr pr måned. Det første år har hun kostet i et sted mellem 1500 og 2000 kr pr md - dog inkl indkøbsprisen.


  • #17   23. apr 2018 Sort Spids smiley


  • #18   23. apr 2018 Nu er de 500 kr jo minimums beløbet, når jeg går arbejdsløs. Det skal slet ikke være et helt år med kun 500 kr til hunden.

  • #19   23. apr 2018 Men en forsikring koster jo hurtigt 150-200 kr i måneden i sig selv og så kommer selvrisiko og egen betaling oveni. Selvrisiko er ofte omkring 700-1000 kr, og så betaler man selv en procentdel derefter. Derudover er der jo almindelige ture til dyrlægen som vaccination det betaler forsikringen ikke smiley

    Jeg kender ingen steder hvor man betaler træning fra måned til måned, enten betaler man for et hold (der foregår i en bestemt periode og derfor har en bestemt pris) eller for et helt år/sæson.

    Hvis du ikke ved på forhånd at du har råd til at give din hund det bedste (og foder er altså vigtigt) hvorfor så ikke vente til du kan ?
    Det behøver da ikke være ekstremt dyrt, men tænker bare det er dumt at anskaffe sig en hund man på forhånd ved at man skal gå på kompromis med.


  • #20   23. apr 2018 Jeg tænkte heller ikke at jeg skulle gå arbejdsløs ret længe. Der gik alligevel 1.5 år.

    Jeg forstår godt ønsket om at få hund, men for hundens (Og din) håber jeg du vil overveje kraftigt at vente til din situation bliver stabil.


  • #21   23. apr 2018 Jeg kan godt forstå du gerne vil have en sort spids smiley De er skønne!

    Hvis jeg var dig ville jeg vente til næste kuld. Så har du ro på.
    Men jeg vil også give dig ret i, at man aldrig helt ved, hvad livet bringer, og ofte så går det hele jo alligevel smiley


  • #22   23. apr 2018 Jamen Sol, det er jo ikke et kompromis. Det er da værre at anskaffe sig en hund og så ikke være ops på at livet ikke lige køre efter ens hoved. Derfor prøver jeg at sætte realistiske tanker for hvad jeg kan tilbyde hvis uheldet er ude (ergo arbejdsløshed). Jeg kommer nok ikke til at arbejde det samme sted 10 år i træk. Men jeg vil se hunden som et familiemedlem, ergo jeg flytter ikke fra den, eller giver den væk pga arbejde, jeg giver den det jeg har mulighed for at give og hvis det betyder vi begge må leve et lille stykke tid på rygbrødsmader og tørkost i stedet for fleskesteg og barf, jamen så kommer man nok igennem det sammen.

  • #23   23. apr 2018 Hvis du på forhånd ved at du ikke kan give det bedste foder og derfor går på kompromis med det, forstår jeg ikke hvorfor du ikke venter til der er styr på job og økonomi igen.

    Du ved jo ikke engang hvor du kommer til at arbejde eller om du skal i gang med noget, man får jo ikke lov til bare at gå hjemme selvom man er på dagpenge, og så ved du ikke om du kan holde fri til hvalpen kan være alene osv.

    Jeg ved godt man ikke kan forudse alt i sit liv, men lige nu ved du jo at der bliver noget, så ville jeg personligt vente til der igen var vished og stabilitet og ikke mindst økonomi til det.

    Jeg ville personligt ikke få en hvalp med den uvished der pt er, så hellere vente.
    Jeg snakker ikke om ting der måske kan ske i fremtiden, men om at der allerede inden hvalpen kommer er så meget usikkerhed.

    Og jeg kan ikke lide den der tankegang om at det var værre hvis.. ja det var det måske, men det gør det ikke nødvendigvis godt at gøre det.


  • #24   24. apr 2018 Jeg ville også vente.
    Jeg har været på SU hele den tid, hvor jeg har haft Chico (minus hans første 3 mdr. hos mig), men jeg har altid prioriteret godt foder, som giver de bedste vækstbetingelser. Desuden kostede han mig 2000 yderligere i dyrlægeudgifter det første halve år foruden de obligatoriske vacciner.
    Foder er et sted, jeg ikke ville gå på kompromis - især ikke med en hvalp, som vokser. Og nej, det betyder ikke, at jeg ikke indimellem fodrer med det billige fra Rema, men det er aldrig Chicos primære kost.
    Det handler for mit vedkommende ikke om at kende sin fremtid - det gjorde jeg så langtfra som 17-årig, da jeg købte Chico, men når man ligefrem ved, at man går en usikker tid i møde, så synes jeg ikke, at der er nogen grund til at udfordre skæbnen, om man så må sige smiley


  • #25   24. apr 2018 Hvis du ved du er opsagt slut maj så skal du da ud og søge arbejde nu.

    Nej ingen kan vide sig sikker x antal år frem i tiden, men din situation er jo netop ikke usikker. Du ved du er arbejdsløs lige om lidt. hvis man på forhånd ved ens situation bliver kaotisk så er det ikke klogt at spæde til med ansvar for et lille nyt liv. Nyt arbejde - der kræves også rigtig meget af en tidsmæssigt og mentalt i den situation. Det er faktisk tit en ret hård process. Jeg tror ikke mange vil sælge hvalp til dig hvis du oprigtig fortæller hvordan det står. Ikke fordi man ikke vil sælge til arbejdsløse, men fordi din situation er så ny for dig og uafklaret.

    Så sæt endelig igang med at få den afklaret. Der skal nok være en skøn hvalp til dig til den tid smiley


  • #26   24. apr 2018 Jeg var på SU og havde planer om at Ziva skulle være på budget de første 3 måneder indtil jeg startede på elevløn. Vi blev ramt af en del uheld som sygdom inden karensperioden var udløbet hos forsikringen, dyr medicin der ikke dækkes og speciel kost i en lang periode der heller ikke dækkes af forsikringen.

    Alt der er gået til Ziva fra legetøj mad og dyrlæge er konteret i netbank til hendes egen konto. Den tæller ikke brændstof og slid på bil til og fra træning og ture. På 1 år kostede hun 50.000. Det kunne have været gjort lidt billigere men ikke ret meget.

    Jeg havde ikke turde. Købssummen er så lille en del. Vi har 500 kr i træning alene om måneden eksl. Transportusgifter. Så kommer mad medicin og et stykke legetøj hist og her. Vi mangler i teorien også en ny kurv på jobbet, dem gamle eksploderede åbenbart - Ziva siger at det er Thomas - han er sådan en ballademager påstår hun. (Jordens roligeste mand)

    De fleste har gjort det billigere end os, men ind i mellem er man uheldig.


  • #29   24. apr 2018 En sort spids har en voksenvægt på omkring 20-23 kg, ikke? Sådan en hvalp spiser en halv sæk foder om måneden. Et mellemklasses hvalpefoder koster omkring 400 kr pr måned. Så kommer der forsikring, som koster omkring 150-200 kr pr måned. Allerede her er budgettet presset.

    Der skal købes godbidder, tyggeting, legetøj og udstyr. Hvalpetræning koster typisk omkring 1.000 kr for 3-4 mdr. (gebyret betales ved kursets start). Og loppe/flåtbehandling, som koster 100 kr om måneden, næsten uanset hvordan man vælger at gøre det.

    Så er der vacciner, typisk 500 kr ved 12. uge og måske igen ved 16. uge.

    Skal hvalpen til dyrlæge ud over det, skal man som udgangspunkt selv lægge pengene ud, og får derefter en del refunderet af forsikringen. Afhængigt af forsikringsbetingelserne, koster hvert dyrlægebesøg en slat (selvrisiko+egenbetaling).

    500 kr. om måneden er alt, alt for lidt til en hvalp! Et forsigtigt bud er, at en hvalp koster mindst 1.000 kr om måneden det første halve år, eller nok nærmere det første år. Og så er købsprisen ikke regnet med.

    Jeg synes det virker meget uovervejet at gå igang med projekt hundehvalp lige nu. Vent, spar op og find ud af hvordan fremtiden ser ud.


  • #30   24. apr 2018 Konsekvensen af at du vil køre på billigt foder i opvæksten, kan og vil give store problemer for din hvalp. Det er SÅ vigtigt, at de får det rette foder, med rette indhold.

    Her er et billede på et af de problemer der kan opstå...

    En herinde overtog en huskyhvalp, og den bærer i den grad præg af total fejlernæring, skæve ben der voldede hvalpen store smerter, så den så sig nødsaget til at bide...


    profilbillede
  • Rollo
    Rollo Tilmeldt:
    maj 2011

    Følger: 9 Følgere: 13 Svar: 925
    #32   24. apr 2018 En anden ting er, at det måske ikke er så ideelt med lille ny hvalp + potentielt nyt arbejde, hvad skal prioriteres? Nyt arbejde, eller hvalp der skal have en god start og først lære at være alene hjemme? smiley

    Og nej man ved aldrig rigtig hvad der sker med ens fremtid, alting kan være usikkert - men lige nu VED du jo så hvad der sker, du VED der bliver noget arbejdsløshed, arbejdssøgning, usikkerhed, lav indkomst, potentielt kan du ramle ind i at hvalpens ankomst + opstart af nyt arbejde kolliderer, og det er immervæk ikke særlig hensigtsmæssig, for hverken lille ny hvalp, eller dig selv.

    Tænker det er bedre at vente, og fokusere på jobsøgning, og på at finde den rigtige opdrætter - hvis der kom en til mig nu, hvor vi har hvalpe, med lignende baggrundshistorie, ville jeg blive utryg for hvalpens opstart.

    Det er jo også en ret lille tidsramme, - jeg tænker at sort spids ikke er det mest udbredte? Uden at vide det! Så måske det er lidt et stort sats at forvente der lige er en hvalp klar præcis når man lige synes det passer ind - når det er så kort varsel.

    Ift. at blive skrevet op, er det vel forskelligt hvordan opdrættere gør. Hos os snakker vi med folk, noterer ned hvem er intr. i hvad, og så må folk komme fra hvalpene er 3+ uger, og ingen hvalpe kan reserveres før de er 5+ uger, for den der med at folk er skrevet op til et bestemt køn og hvalpene er afsat fra start kun baseret på køn, det kan jeg ikke med - jeg vil godt pinpointe lidt på hvad hvalp matcher med hvad familie. Men det er så hvad jeg foretrækker.


  • #33   24. apr 2018 Om 500kr. om måneden kan være nok, afhænger rigtig meget af om du har et andet sikkerhedsnet? Hvis du skal til dyrlægen med noget som forsikringen ikke dækker - f.eks. bare den første vaccine du skal sørge for, den sluger jo hele det beløb.
    Foder behøves selvfølgelig ikke købes hver måned, men den måned hvor du skal, sluger den også en god del. Vil du også lægge til side hver måned til forsikring?
    Træning betales meget ofte for en vis periode, så skal der også hver måned lægges til side til det, medmindre du vil tage hele beløbet i én måned, men så overstiger du igen de 500kr. Og hvalpetræningen er nok den træning som jeg mindst ville springe over pga. manglende penge.

    Jeg fik Tucker på kontanthjælp = begrænset budget. Men den eneste grund til at det var muligt, var at jeg havde mine forældre som sagde; bliver der en udgift du ikke kan klare, så træder vi ind. Ergo var der altså ikke noget hvor Tucker måtte nøjes med "dårligt" foder eller lige udskyde et dyrlægebesøg eller droppe hvalpetræning.

    Det er korrekt at man ikke kan forudsige hvad livet bringer, men jeg tænker også at det er nemmere at stå med den voksne hund og løse de udfordringer, end det er og stå med en hvalp i dem - og lige nu KAN du netop forudse hvordan tingene er.


  • #34   24. apr 2018 Ingen kan nogensinde forudsige hvad fremtiden bringer. Vi kan alle blive ramt af sort uheld, omstruktureringer, konjunktursvingninger osv osv osv. Jeg havde selv bestilt en hvalp, da drømmejobbet pludselig var der. Det var ikke en chance jeg ville lade gå fra mig og det samme gjaldt hvalpen; det var ikke en kombination jeg lige ville kunne få igen. Det passede så med at hvis opdrætter beholdt hvalpen til den var 9 uger så kunne jeg holde 14 dages ferie mellem sidste dag på gammelt job og første dag på nyt job. Opdrætter fik det at vide og solgte mig alligevel hvalpen. Og er blevet en af mine gode venner. Min hvalp blev en yderst velfungerende hund uden issues af nogen art og var min søde, sjove og rare træningsmakker i 10 år.
    Min første egen hund købte jeg på SU og et job som lørdagsafløser hos posten. Jeg sparede op i lang tid så jeg havde til hunden og dens 'underhold' det første år, mens jeg skrev speciale. Da jeg var færdig med min uddannelse gik jeg ledig på dagpenge i 6 mdr inden jeg stod med min første lønseddel i hånden. Min hund manglede ikke noget og fik den bedste start på livet; jeg havde jo alverdens tid til at lære hende at være alene, socialisere hende, træne med hende osv osv osv.


  • #35   24. apr 2018 Hvis jeg var dig, så havde jeg ventet til næste kuld - Fordi du netop ved at din arbejdssituation i nær fremtid ændrer sig. Better safe than sorry.

  • #37   24. apr 2018 Jeg er sådan set bedøvende ligeglad med hvad folk bruger døgnets 24 timer på, men det der får lamperne til at blinke hos mig, er at TS kun har 500 kr om måneden, og tilsyneladende ikke nogen opsparing til at dække uforudsete udgifter. En omgang øjenbetændelse er nok til at slå hele økonomien i stykker - og hvad er planen så? Låne penge? Omplacere hvalpen?

    Jeg ville vente til der stod 10.000 kr på en konto som sikkerhedsnet, ud over hvad hvalpen koster at købe. Det er simpelthen for usikkert når der ikke er et økonomisk råderum.


  • #38   24. apr 2018 Altså for mig er det ikke så meget det med jobbet.
    Det kan ske for os alle.
    Det er mere beløbet på de 500 kr.


  • #40   24. apr 2018 Da jeg flyttede hjemmefra, der købte jeg hvalp samtidig. Seriøst samtidig. Ikke noget med lige at komme på plads og få et overblik over pengene og de nye udgifter.
    Jeg sprang bare ud i det.
    Som sagt er det mere de 500 kr jeg mener er for lavt.


  • #41   24. apr 2018 Jeg var selv på kontanthjælp (uddannelses hjælp fordi jeg jo er ung) da jeg fik Lucky, og på su da jeg fik Rosa.
    Nu har jeg aldrig stået helt alene med udgifter, men jeg har da ikke altid haft mange penge. Men jeg har et rigtig godt sikkerhedsnet og har altid haft penge til hundene.

    Så det er ikke fordi jeg mener at man på en lavere indkomst kan have en hund, man skal bare have det hele på plads først, og det lyder det ikke til at ts har, som det er lige nu.

    Alle kan komme ud for noget i livet, og det skal man altid have med i overvejelserne når man skal have hund. Men jeg synes det lyder meget usikkert for ts at få en lille hvalp lige nu, når hun ved det kommer nogle ændringer, både økonomisk men også i forhold til job, hvad hvis hendes job kræver for mange timer fra hunden, hun ikke kan få fri osv.

    Derfor mener jeg det var bedre at spare mere op, og så vente til der var lidt mere styr på det hele igen smiley


Kommentér på:
At skrive sig op til hvalp?

Annonce