{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.693 visninger | Oprettet:

At aflive hunden {{forumTopicSubject}}

Hej hg.

vil gerne høres jeres mening. vores hanhund døjer meget med dårlig tænder og har været ved dyrlægen 4 gang for at få fjerne tænder og får også speciel foder fra dyrlægen som gerne skulle mindske tandsten og andet. Nu er problemet så tilbage igen og det passer med der går 3 måneder fra han har fået det fjernet til det kommer igen. Har har fået scannet hovedet for og se om der var noget der gjorde at det kom men de fandt intet.

Ville i vælge at aflive eller få fjernet tænder?
Kommentarer på:  At aflive hunden
 • #1   7. jul 2018 Jeg ville afgjort ikke aflive p.gr.af dårlige tænder.
  Børster du hans tænder dagligt?
  Giver du ham ben og/eller andet, der kan hjælpe med at rense tænderne?


 • #2   7. jul 2018 Fejler hunden andet end dårlige tænder? For så synes jeg der på ingen måde der er grund til aflivning

 • #3   7. jul 2018 Jeg kan se, at du bor i Storkøbenhavn. Har du fået tjekket hundens tænder hos tanddyrlæge Jens Ruhnau i Måløv? Han kan VARMT anbefales.

 • #4   7. jul 2018 Daglig tandbørstning

  Ville ikke aflive pga. dårlige tænder.


 • #5   7. jul 2018 Han ville ikke have børstet tænder, det ender med at blive en kamp. Ja han får ben og andet og får tandrensnings vand i hans vand

 • Pernille
  Pernille Tilmeldt:
  jun 2018

  Følger: 1 Følgere: 1 Svar: 7
  #6   7. jul 2018 Jeg ville se på hundens livskvalitet.
  Har den ondt og er den ellers ved godt mod og er “ sig selv”

  Ligeså snart jeg kunne se at kvaliteten dalede og der ikke var andet at gøre ville jeg få den aflivet.
  For mig er det essentielt at hunden er umærket og upåvirket


 • #7   7. jul 2018 pernille

  han får smerter og er panisk angst når han får det. og han er panisk angst bagefter fordi han skal have medicin en uge efter. og så hader han dyrlæger.


 • #8   7. jul 2018 Jeg ville tage til Jens ruhnau i Måløv som Isabelle foreslår og lade ham kigge på tænderne og tage den derfra ,det lyder ikke rart sådan som du beskriver det

 • #9   7. jul 2018 Jeg ville tage ham til Jens Ruhnau, der kan give ham noget at falde i søvn på og så gennemgå hans tænder grundigt. Først herefter ville jeg tage beslutning.
  Hvis hunden fremover jævnligt skal have smerter, ville jeg overveje aflivning.


 • #10   7. jul 2018 Vi er vist ret enige, Annette

 • #11   7. jul 2018 Ja det er vi vist
  Jeg skal selv ringe til ham i næste uge
  Og har kun hørt godt om han


 • #12   7. jul 2018 For mig handler det om hundens livskvalitet. Først ville jeg dog tage forbi ham Jens og derfra se hvad han siger om fremtiden.

 • #14   7. jul 2018 Det handler afgjort om hundens livskvalitet, så hvis der ikke kan gøres noget, skal den selvfølgelig ikke lide. Men hunde kan klare sig med vel nærmest nul tænder, da de ikke tygger - altså andet end tyggeben og den slags

 • #15   7. jul 2018 Som de andre foreslår, ta' hunden til Jens som er specialist og lad ham vurderer det. Kan der ikke gøres noget ift de dårlige tænder, så ville jeg pille tænderne ud - hunde kan sagtens klare sig uden tænder. Og så skulle smerterne jo være væk. Så nej, jeg ville absolut ikke aflive pga dårlige tænder.

 • #16   7. jul 2018 Får han plaque off..?
  Det hjælper rigtig godt på min mors labrador..


 • #17   7. jul 2018 Man kan også sagtens klare sig helt uden tænder i princippet. Efter lidt tid bliver gummerne hårde og man kan faktisk godt tygge med dem - omend self ikke særligt hårde ting.
  Hvis det er sådan et bøvl med smerter og panik hver tredje måned ville jeg nok vælge at fjerne alt og så tage den derfra.

  Tal evt også med Ruhnau, men husk den store pengepung, det er vanvittigt dyrt derude.....


 • #18   7. jul 2018 Enig i at hunden faktisk kan klare sig uden en tand i kæften, så snak da med Jens.

 • #19   7. jul 2018 Jeg ville så afgjort tage til tanddyrlægen nu. Måske ligger der en underliggende sygdom der gør tænderne bliver virkelig dårlige og det skal der tages hånd om først.
  Fremfor bare at pille tænder ud i et væk


 • #20   7. jul 2018 Jeg ved ikke, hvor sammenligneligt det er, men jeg fik fjernet alle tænderne på en kat engang, og det var en stor succes. Selvfølgelig har det gjort ondt, lige da tænderne var blevet fjernet, men hun fik smertestillende, og det varede ikke længe, så spiste hun som normalt.

  I tilfældet med min kat havde hun gentagne gange af tandkødsbetændelse, men ingen belægninger eller noget, så tandbørstning ville næppe have løst problemet.

  Min dyrlæge var ikke meget for operationen, da jeg bad om det, men jeg havde hørt om det i kattekredse og kunne henvise til at en af de dyrlæger, som mange katteejere sværgede til i hvert fald den gang, havde gjort det nogen gange og med god succes.
  Så min dyrlæge endte med at gøre det, og nogen år senere fortalte han, at de havde aldrig hørt om den løsning tidligere, men at de havde benyttet den flere gange siden, og altid med god succes.


 • #21   7. jul 2018 Måske hunde også kan have for meget mavesyre? Kaster han meget op? Får han evt syreneutraliserende foder?
  Min mor lider af dårlige maveklap til mavesækken (kan ikke huske det latinske navn) så alle hendes tænder er ætset i stykker og hun har fået krone på dem alle. Jeg har lidt af det samme problem, især når jeg får stærkt mad, så ætser det i mavesækken og jeg har én gang haft mavesår pga overproduktion af mavesyre.

  Det kan være du evt skal have undersøgt om enten mavesækkens lukkemuskel ikke lukker korrekt eller om der produceres alt for meget mavesyre?


 • #22   7. jul 2018 Jeg kan godt fornemme at jeg kommer i modvind, men lade en hund leve et liv uden tænder? Nej, det ville jeg altså ikke gå med til! Jeg havde uden tvivl søgt at finde årsagen, og kan årsagen ikke findes, må hunden have fred.

  Og ja, de kan sikkert fint klare sig uden tænder, gummerne bliver hårde og alt det der, men for mig er det ikke et værdigt hundeliv at den ikke kan tygge i ben, æde græs, bide fra sig hvis den bliver overfaldet osv. Det er simpelthen ikke rimeligt at hunde skal trækkes gennem SÅ meget, fordi vi mennesker vil beholde dem. Det er ikke på hundens præmisser.


 • #23   7. jul 2018 "Tal evt også med Ruhnau, men husk den store pengepung, det er vanvittigt dyrt derude....."

  Jeg synes ikke, det er så dyrt


 • #24   7. jul 2018 Reiki har på sine gamle dage ret dårlige tænder. De er meget slidte, og han må derfor ikke længere få ben o.l., som jo ellers er blevet brugt til at holde tandsten nede ( og nej, tandbørstning er heller ikke en realistisk løsning for ham). Derfor får han selvfølgelig mere tandsten end tidligere. Herudover får han desværre af og til flækket en tand, senest en af de bagerste kindtænder, som krævede lidt mere omstændig operation.
  Han har ikke længere nogen fortænder og mangler også en håndfuld kindtænder, men er ellers fit for fight, så hos os er løsningen bare hyppigere tandtjek inkl. rensning hos dyrlægen, og så fjerner de tænder, hvis de knækker.
  Har slet ikke så meget som overvejet at dette skulle være grund til aflivning. Men det løber da selvfølgelig op, når hunden ofte skal til dyrlægen og rodes i munden, så det skal man lige have lagt i budgettet.


 • #25   7. jul 2018 A - de kan nu fint æde græs uden tænder og ang. ben er der jo andre ting de kan gnave i.
  Reiki siger selv til og fra, hvad han kan spise uden en god del af kindtænderne. Han får stadig "bløde" ting som grisehaler, kyllingehalse o.l. mens egentlige knogler er no go.
  Kan ikke rigtigt se, at det skulle koste noget på livskvalitetskontoen.


 • #26   7. jul 2018 Personligt kan jeg ikke se den store tandrensning i ben medmindre de har en eller anden helt bestemt størrelse og konsistent.
  Sally bruger generelt tandsættet rigtig meget, så hun har rigtig fine tænder. Men det som jeg synes hun arbejder mest for er faktisk kød, og særlig de lakserester vi får. Nogle bestemte stykker af det kræver rigtig meget tykke arbejde, og så står hendes tænder helt blanke bagefter.

  Har du ikke mulighed for at bruge hans tænder? Gnave i pinde, spise en bestemt type råt kød/brusk. Og ellers er det jo at oparbejde et samarbejde om at børste bisser


 • #27   7. jul 2018 A, de kan faktisk alt uden tænder.

 • #28   7. jul 2018 Uden tænder er ikke det store problem. De kan det meste. Man bliver overrasket. Jeg kan ikke se nogen mindskelse af livskvaliteten. Det eneste de nok ikke kan er helt hårde knogler. Men det kan de fleste hunde vidst også leve uden med alle de alternativer der er.

 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 7 Emner: 29 Svar: 2.858
  #29   7. jul 2018 Jeg synes der er forskel på et gammelt slidt tandsæt hvor nogle tænder mangler og så at rydde hele gebisset grundet tandsygdom. Ved sidstnævnte ville jeg også seriøst overveje hundens livskvalitet.

 • #30   7. jul 2018 Ida, hvad er forskellen for hunden?

 • #31   7. jul 2018 Jeg har en blind kat uden tänder han har det super

  Jens kan råde dig bedre


 • #32   7. jul 2018 Vi havde også mange patienter da jeg arbejdede hos tandlæge som havde 1-2 tænder tilbage eller ingen. Tandlægerne forstod simpelthen ikke hvorfor de ikke ville have gebis. Men de følte ikke der var noget de ikke kunne. De havde det fint og manglede intet.

  Min mor har heller ingen kindtænder - hverken de store eller små. Hun spiser alt. Hun har manglet tænderne siden hun var 15 - idag er hun 62. Hun tænker aldrig over at hun mangler så mange tænder.

  Tilpasning er vidst kodeordet.


 • #33   7. jul 2018 Her vil jeg så lige sige, Nicole, at jeg mangler en kindtand - og det irriterer mig faktisk. Men jeg er ikke hund - eller din mor

 • #34   7. jul 2018 Så fik vi det på plads

 • #35   7. jul 2018 Isabelle:
  Jeg fik en voldsom regning derudefra, så det er nu min erfaring at de er pænt dyre.

  Coco havde en overtallig tand, der skulle ud, derudover fik hun en tandrensning, og de tog røntgenbilleder (hvor de så påstod hun havde mega dårlige tænder, de var nærmest allerede på vej ud, rødderne var næsten væk! Nu er min mor tandlæge og hun så billederne og sagde, intet at bekymre sig om! Og her 3år senere har vi da heller aldrig oplevet nogen problemer overhovedet).
  Nå, men min egen dyrlæge skulle have 2500kr for det, og ude ved Ruhnau tog de, efter at have trukket diverse fra og givet mig en rabat, da dyrlægen ellers syntes, det ville være for dyrt, 5000kr.
  Det synes jeg godt nok var helt hen i vejret for at rykke en tand ud! Og havde jeg spurgt til beløbet inden og fået den melding, havde jeg helt sikkert fundet et tredje sted.
  Derudover ville min forsikring ikke dække, da de mente overtallige tænder er en arvelig defekt, og det ville Ruhnau ikke sige dem imod med, selvom at ingen i linjerne bagud har haft det, og min mor, der jo selv er tandlæge (ja, dog for mennesker) sagde, at det kun meget sjældent var arveligt. Så jeg måtte ovenikøbet betale hele beløbet selv.
  Efter min mening ikke en dyrlæge, der er på ejerens side, han sørger for at holde sin egen ryg fri, og det er jo fint for ham.

  Men det var dyre lærepenge for en ung studerende.


 • #36   7. jul 2018 Isabelle, jeg tror du er en af de få der føler sig generet over at mangle én kindtand jeg har selv manglet to, manglede dem overhovedet ikke - har kun fået dem erstattet fordi jeg arbejdede i faget. Ellers havde jeg aldrig i livet betalt den fulde pris for implantat. Men manglede dem, dét gjorde jeg ikke. Og der er SÅ mange mennesker der faktisk mangler ganske mange tænder uden overhovedet at føle sig generet.

 • #38   7. jul 2018 Jeg skulle ikke have en hund uden tænder. Måske der er forskel på racer, for min race bruger tænderne til alt fra leg til kommunikation og indtagelse af føde, så jeg ser absolut et problem for livskvaliteten og evnen til at fungere i flok ved at mangle dem alle.
  Men nu er jeg også brugshundeejer og her lader vi ikke hundene leve med mindre de kan leve godt. De skal ikke bare være til.


 • Radar
  Radar Tilmeldt:
  aug 2010

  Følgere: 9 Emner: 18 Svar: 2.126
  #39   7. jul 2018 Mange hunde- og katteejere siger jo det fungerer fint for dyrene at være tandløse. Jeg har ikke nogen klar enten-eller- holdning til det, men synes, det er lidt voldsomt at rydde hele munden på nogen, og synes også at rovdyr uden tænder er lidt .... sørgeligt. Rent praktisk ville jeg være mest bange for, at et tandløst dyr skulle løbe væk, og få brug for de tænder, det så ikke længere har.

 • #40   7. jul 2018 Til A-S
  Min vanlige dyrlæge konstaterede, at Lina havde to knækkede kindtænder. De skulle ud - og det kunne ikke gøres af én gang, hvilket indebar en pris på omkring 7000 kr. x 2.
  Jeg valgte at få Jens Ruhnau til at kigge på Lina. Han røntgenfotograferede, rensede tænder, fjernede en ANDEN knækket tand (de to skulle ikke fjernes, for der var ikke hul igennem), fjernede en lille byld, og i den forbindelse var det så nødvendigt at fjerne to små fortænder i undermunden. Pris omkring 6400 kr. hvilket jeg fandt helt rimeligt - og NOGET andet end de 14.000, min egen dyrlæge mindst havde skullet have - for at fjerne tænder, der ikke behøvede blive fjernet.


 • #41   7. jul 2018 Det er mange år siden jeg var der med Zenta. Hun er 11 år og det var måske da hun var 3.
  Hun fik fjernet 2-3 knækkede tænder og jeg husker ikke prisen som vild.


 • #42   7. jul 2018 Ts

  Det er dyre priser på sjalland kan jeg se. Du kan få det lavet til ca det halve i jylland. Egelund Dyreklinik er gode også og Jens samarbejder med en del. Spørg ham eventuelt om hvem


 • #43   7. jul 2018 Isabelle:
  Det kan jeg sagtens forstå, er egentlig enig

  Jeg havde bare en helt anden oplevelse hos dem.


 • #44   7. jul 2018 Æv, A-S. Men jeg håber, det ikke er sådan, klinikken er generelt. Dette er ihvertfald (heldigvis) ikke min oplevelse

 • Salla
  Salla Online Tilmeldt:
  maj 2015

  Følger: 52 Følgere: 847 Emner: 171 Svar: 5.257
  #45   7. jul 2018 Radar, ang at rydde alle tænder, det kan være nødvendigt, ved tandligelse eorth, tror det staves sådan. Kroppen angriber tænderne, og det gør ondt på dyret. Meget ondt.

  Om dyret kan leve et godt liv bagefter, må blive en indibiduel vurdering fra dyr til dyr


 • #46   7. jul 2018 Min har været igennem samme tur - han har fået rykket ud over flere omgange og skal ind igen på mandag. Denne gang er det med en grim tandbyld, som har krævet både antibiotika og smertestillende. Jeg har aldrig overvejet aflivning. Han kommer til at leve af kvali-vådfoder, når der ikke er flere

 • Radar
  Radar Tilmeldt:
  aug 2010

  Følgere: 9 Emner: 18 Svar: 2.126
  #47   7. jul 2018 # 45 Øhhh, jamen det siger vel sig selv, at jeg ikke mener, at dyr skal gå rundt med tandpine! Så "nødvendigt" - ja, hvis man vil lade dyret leve. Trådstarters dilemma er jo, om hunden bør aflives eller have fjernet tænder.

 • #49   7. jul 2018 Jeg tror næsten, at jeg vil gå lige så langt, AG Hvad er værst - at skulle kæmpe for at få vejret eller at skulle spise søbemad? Jeg ved, hvad JEG ville foretrække - selv som tyggende dyreart

 • #51   7. jul 2018 Jeg er med på at I er mange der synes det er ok, og at hunden fint kan leve et langt liv uden tænder. Jeg ville bare ikke lade mine hunde gå det igennem. JEG synes ikke at det er et liv på hundens præmisser, og da slet ikke mine hunde, som elsker at lege, gnave, ruske, tygge og alt det andet, de bruger deres tænder til. Jeg synes det er på linje med dem der får bygget hjul til hunde uden bagben - det er en hund der lever på menneskets præmisser.

  Hvis det er en gammel hund, og der er tale om en kortere periode, ville jeg synes det var ok-ish, hvis operationen kan gennemføres uden smerter for hunden.

  Men i det store hele, så nej, jeg ville aflive en hund frem for at fjerne alle dens tænder.


 • #52   7. jul 2018 Vores kat spiser som de andre katte....

 • #53   7. jul 2018 Sådan sagde jeg også A indtil jeg fik ham her uden. Jeg er dybt overrasket over at det intet betyder andet end trivsel.

  Jeg skulle I øvrigt heller aldrig have en blind kat eller hund så han var heldig at ingen opdagede før han var tre år han var lidt märkelig da han flyttede ind og gik vi til ham når han ikke så os fik han et chok men så fik vi forklaringen

  Men jeg synes stadig han er dårlig avl. Det er så en anden snak


 • #55   7. jul 2018 Malene, jeg synes måske dine sidste sætninger er lidt groft skrevet. Som om vi almindelig hundeejere vil lade hundene leve bare for at være til men uden at have det godt?! Ah vel...

 • #56   7. jul 2018 Hvis jeg havde haft det sådan, at min Lina bare skulle leve for min skyld - pyt med eventuelle smerter - havde hun stadig været her

 • #57   7. jul 2018 Jeg har aldrig oplevet en tandløs hund, så har ikke en afgjort holdning egentlig. Kan hunden spise uden problemer og samle en bold op og den slags, så ser jeg egentlig ikke hvor hunden skulle mangle noget. Men det virker bare så mærkeligt at tænke på...
  Indtil videre mangler Lego 5 tænder, det har ingen forskel gjort overhovedet.


 • Radar
  Radar Tilmeldt:
  aug 2010

  Følgere: 9 Emner: 18 Svar: 2.126
  #58   7. jul 2018 # 48 "Det er jo heller ikke noget man gør for sjov. "

  Nej, dét er jeg helt klar over, at det ikke er!

  Jeg har tænkt over, hvad jeg ville gøre, hvis jeg fik en kat med FORL (som utrolig mange katte har). Og det, jeg (tror jeg) har bestemt mig for, er, at så må det blive aflivning. Simpelthen fordi jeg ville være endnu mere nervøs, end jeg er i forvejen for, at katten skulle løbe væk.
  Nok anderledes med en hund, for trods alt bliver de fleste bortløbne hunde da fundet. Bortløbne katte ender desværre alt for ofte som vilde, der må klare sig selv.


 • #59   7. jul 2018 Louie har 8 tilbage - han spiser stadig frosne knogler.

 • #61   7. jul 2018 Jeg var også imod amputation indtil jeg mødte to dyr med tre ben. Dyr er individer

  Min gamle kat måtte desværre aflives pga forl. Han kunne ikke opereres fordi vi kendte hans psyke ved mild sygdom

  Herhjemme skal der snart fem tänder ud en på en gammel kat og fire mere på aslan.

  Aslan er I øvrigt ikke sur på andre hunde mere efter han fik to ud som avr fläkket vi venter i samråd med en specialist fordi hans levertal var høje efter forgiftning så de vil ikke tage de sidste fire før efter en pause til leveren


 • #62   7. jul 2018 Jamen, AG, jeg ved at det er svært for dig, men du er nødt til at acceptere at vi er uenige. Du synes jeg er vanvittig, fint. Jeg synes det er på mennesket præmisser at have et dyr uden tænder. Et ROVdyr!! Som skal kunne flå og flænse, gnave og tygge. JEG synes det er lige så tosset som at have en hund uden bagben. Det er MIN holdning, og du KAN ikke flytte på den, uanset hvor umage du gør dig (selvom du meget hårdt arbejder på ikke at gøre dig umage).

 • #63   7. jul 2018 A hvor mange hunde kender du uden?

  Måske du kan overraskes som mig

  Jeg kan dog sagtens forstå dig. Alle har noget de ikke vil. Jeg ville fx aflive ret hurtigt ved alvorlig allergi.


 • #65   7. jul 2018 Men altså A, hvornår skal din hund flå og flænse i sin hverdag?

  Jo, det er vel en del af rovdyret, men nu er en hund jo mere et kæledyr end et vildt rovdyr:)


 • #66   7. jul 2018 Mine hunde gnaver HVER dag, uden undtagelse. Jeg kender én hund uden tænder (den har faktisk fortænder og to rovtænder), og den burde imo have fred. Det er min holdning.

  TS spørger til forskellige holdninger, ikke efter undskyldninger for ikke at aflive sin hund. Flertallet er for at lade den leve uden tænder, jeg er i mindretal. Og det er TS der suverænt bestemmer. Jeg kommer ikke til at skifte mening, uanset hvor meget nogen løber tør for god debatstil og kalder det for bavl.


 • #67   7. jul 2018 Ej det kan da ikke være et seriøst spørgsmål

 • #68   8. jul 2018 Jaja, men de kan jo netop godt gnave div ting, derfor jeg spørger hvornår de skal flænse og flå? Det er da ikke dårlig debatstil at stille spg ved dine argumenter for din holdning!

 • #69   8. jul 2018 Kommer an på hvilken hund imo. Hvis ham jeg har vågner op i morgen uden tænder, så dur det ikke helt. Selvom at hundene "kan alt" uden tænder, så er der en ting, som jeg ihvertfald bruger dem til, som ikke rigtigt kan lykkes.
  Hans alder taget i betragtning - hans glæde ved arbejdet - min glæde ved arbejdet med ham - nej, så ville jeg sende ham over regnbuen.

  Vores Rick - som er 10 år om lidt og lever som en avarage familieting .. han må gerne leve videre, selvom bisserne røg ud, for det ville give noget mere mening i hans tilfælde.

  Synes måske det giver endda rigtigt god mening, at kigge lidt på hunden og vurdere - istedet for at være så katagorisk som, med tænder, liv - uden, død.

  Og nej, jeg har aldrig mødt en tandløs hund.


 • #70   8. jul 2018 A-S, nu var det ikke dig jeg hentydede til, men super at du føler dig ramt

 • #71   8. jul 2018 Enig martine

 • #72   8. jul 2018 A: super at du sådan svarer på mit spørgsmål?

 • #73   8. jul 2018 "Synes måske det giver endda rigtigt god mening, at kigge lidt på hunden og vurdere - istedet for at være så katagorisk som, med tænder, liv - uden, død. "

  Hvis vi lige gør henvisning til tænder lidt mere general, så kan den sætning simpelthen bruges i så mange tilfælde. Det kan jo ikke nytte at vurdere ens egen hund ud fra hvordan en anden bruger vil gøre med en helt anden hund, der lever en helt anden tilværelse.


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 7 Emner: 29 Svar: 2.858
  #74   8. jul 2018 Jeg kendte en gammel hund, der manglede nogle af sine tænder og hvor resten var slidt godt ned. Den kunne bestemt ikke spise det samme som den plejede. Måske det bare var fordi den var gammel... omvendt synes jeg det lyder super mærkeligt at hunden slet ikke vil være påvirket af at miste alle sine tænder, hvorfor har man ellers tænder hvis man lige så godt kunne undvære...

 • #75   8. jul 2018 Selvfølgelig vil en hund være påvirket af at miste alle tænder. Den kan fx ikke spise kødben, tyggeting mv.

 • #76   8. jul 2018 Min kat var påvirket da han havde dårlige tänder. Det samme var aslan. Uden dem ikke overhovedet....

  Tror man glemmer at det er syge tänder der tages ud


 • #77   8. jul 2018 Igen er ordet vidst tilpasning. Mange individer, om det så er hunde, katte eller mennesker tilpasser sig selvom de mister vigtige dele hvad enten det er tænder, et ben, syn, hørelse mv. Langt de fleste vil kunne opnå samme livskvalitet uden - men der vil da altid være nogen som netop ikke kan tilpasse sig at mangle den/de dele. Fx som Martine skriver vil det da nok ikke være sandsynligt at hendes malle ville kunne tilpasse sig til et liv uden tænder qua den træning de laver. Men mange kan sagtens.

  Så som andre påpeger må det jo altid handle om at kigge på individet. Der findes ingen universel liste over hvad hunde kan leve med eller uden.


 • #78   8. jul 2018 Tilpasningsevne og individ. Helt enig

 • #79   8. jul 2018 Ida og Figo: men hvis de andre tænder var nedslidte, har nerverne jo nok været blottet og det gør godt nok ondt, så det er svært at sammenligne med hunde, der ikke har det problem..

 • #80   8. jul 2018 Enig de nedslidte tänder er nok snarere årsagen end de tänder der er väk

 • #81   8. jul 2018 Hvad er tandrensnings vand?

 • Salla
  Salla Online Tilmeldt:
  maj 2015

  Følger: 52 Følgere: 847 Emner: 171 Svar: 5.257
  #82   8. jul 2018 Muligvis dette, fra virbac.

 • Salla
  Salla Online Tilmeldt:
  maj 2015

  Følger: 52 Følgere: 847 Emner: 171 Svar: 5.257
  #83   8. jul 2018 Tvivler dog selv lidt på effekten, jo måske på fortænderne, men hvis det skulle virke på kindtænderne, så skal hunden vist lære et nyt trick

 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 7 Emner: 29 Svar: 2.858
  #84   8. jul 2018 Nej hunden havde ikke smerter.

 • #85   8. jul 2018 Jamen, jeg vil da gerne svare igen - ikke at det gør nogen forskel. Mine hunde får ben 2-3 gange om ugen, og det er ben med knogle, kød, sener og nogle gange pels. De er nødt til at kunne flå og flænse, og de er nødt til at kunne knuse knogler. De får dagligt hårdt godbidder - tørret lever, kylling, lammekød.

  Og ja, jeg har set hr. Tandløs ligge og sutte på en oksehudspind. Han kunne under ingen omstændigheder gøre andet end at patte på den til den blev blød nok til at sluge. Ja, han får tørkost og vådfoder, og ja, han er både gammel og selskabshund (chi). Det ændrer ikke på at JEG synes det er uværdigt! Hunde lever på vores præmisser, og det mindste vi kan gøre er at træffe gode valg for DEM, og sætte vores egne behov i anden række.

  Omtalte hund i denne tråd er 9 år gammel, og har vel 5-6 år tilbage. Et liv hvor den ikke kan fange mus, æde dejlige godbidder, bide fra sig ved overfald eller alt det der ellers er naturligt for sådan en hund.

  Jeg siger det gerne igen - var det min hund, fik den fred. Men nu er det ikke min hund, og jeg synes det er helt i hampen at tråden skal gå på hvad hvem synes og hvorfor, når TS egentlig bare gerne ville have nogle tanker om det.

  Mine tanker om emnet er givet, jeg ændrer ikke holdning, og selvom det er hårdt, håber jeg at TS gør det mest rigtige for sin hund - uanset hvad det bliver.


 • #87   8. jul 2018 Min kat knaser tørt... Er det nu også rigtig at hunde uden ikke kan det?

  Katten kom hjem fra operationen og gik direkte i tørt


 • #88   8. jul 2018 Min kat spiste også tørfoder uden problemer og for den sags skyld også daggamle kyllinger.
  Hun var ikke den store musefanger hverken før eller efter, at hun fik fjernet tænderne i 7-8 års alderen, så det gav ingen ændringer i hendes liv.

  Mine hunde nyder også kødben, men jeg kender da en del hunde, der aldrig får kødben, men jeg har da aldrig tænkt, at de hellere måtte aflives af den grund. Er det virkelig så uværdigt at være en hund, der aldrig får kødben, at livet så ikke er værd at leve ?
  Hvis jeg havde en tandløs hund, der ikke kunne tygge oksehudsben, så ville jeg nok finde et lækkert alternativ og give den, i stedet for at give den noget den ikke kunne klare. Der er rigeligt med alternativer, der er nemmere at få ned, hvorfor udsætte den for noget, den ikke kan klare ? • #89   8. jul 2018 Aslan får jo ikke den slags mere efter hans tandskader. Han er pænt ligeglad.... Han får andre bløde ting: Det er for at forebygge. Men jeg har da givet ham kyllingeben fra brugsen. De er bløde jo

  Det var marvben, der knækkede hans mener vi. Fra før jeg blev klogere


 • #90   8. jul 2018 Præcis Lens, og du har formentlig ikke tænkt dig at aflive ham, fordi han ikke længere kan klare alle slags ben.

 • #91   8. jul 2018 Lene: Helst ikke da

  Men i dag da han væltede mig overvejede jeg det

  (neeej... han er tilgivet )


 • #92   9. jul 2018 Jeg har aflivet en hund pga. dårlige tænder.

  Og afhængig af omfanget og alder, så ville jeg gøre det igen.

  Og er meget enig med A her Det ændrer ikke på at JEG synes det er uværdigt! Hunde lever på vores præmisser, og det mindste vi kan gøre er at træffe gode valg for DEM, og sætte vores egne behov i anden række. Det kunne jeg selv have skrevet.


 • #93   9. jul 2018 Louie mangler pr dags dato 30 tænder
  De sidste er “desværre” de store, så han kan ikke få ryddet hele molitjavsen på én gang - så længe skal han ikke være i narkose. Så nu må vi se, hvor længe vi synes, at det er forsvarligt at lægge ham i narkose. Han er trodsalt 12


Kommentér på:
At aflive hunden