{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.587 visninger | Oprettet:

Alene om hvalpen {{forumTopicSubject}}

Hvad gjorde I, der er alene om hunden, da hvalpen ikke lige landede i jeres planlagte ferie eller lignende?

Fuldtidsansatte - kunne I (der er nødt til at ønske ferie længe før) afspadsere eller på anden måde pludselig skrabe 2 ugers ferie sammen og deltid i en periode derefter?
Studerende - kunne I blive væk fra al undervisning m.m. i 2 uger og derefter kun komme til halvdelen i en periode?

Jeg ved godt, hvad jeg ville gøre, men jeg vil gerne høre fra folk, der ikke på magisk vis lige kunne holde en måned fri, arbejde hjemmefra eller have nogen til at komme og være ved hvalpen i alle timerne.
Kommentarer på:  Alene om hvalpen
 • #1   9. aug 2018 Jeg har aldrig haft mulighed for at holde ferie når jeg fik nu hund.
  Jo måske med Vega. Men det var 1 uge.
  Men casio og Mike havde jeg weekend arbejde og fik dem hjem så jeg havde 5 dage fri men derefter min 2 x 12 timers vagter.
  Men jeg tror min hunde passer hjalp den gang.

  Da jeg fik padde. Fik jeg fri om torsdagen hvor jeg fik hende og så havde jeg 7 timer hjemme fra om fredagen. Så havde vi weekenden fri sammen og om mandagen var det fuldtids job igen.

  Det er ikke der hvor jeg arbejder man bare lige snupper 4 ugers ferie fordi man har fået hvalp smiley
  Nu har jeg weekend arbejde igen. Så en fri weekend vil give mig 2 uger hjemme og det må være nok.


 • #2   9. aug 2018 Da jeg hentede Taiko for 8 år siden, var jeg hjemme 1 uge. Og derefter afsted fuldtid. Dengang vidste jeg ikke så meget om alle hensynene, og han klarede det til UG. smiley

 • #3   9. aug 2018 her passede det en gang med der kom en hvalphvor jeg kun kunne have 5 dage sammen med den. og så gik der en mdr så havde jeg 14 dages ferie, min mor gik hjemme på det tidspunkt så begge mine hunde røg i dagpleje hos hende. og hun hjalp med at starte alene hjemme træning. det var ikke noget problem. mine hunde bliver altid passet der, og nogen af dem har også boedet der sammen med mig og uden mig. det er deres andet hjem.

 • #4   9. aug 2018 Hmm Lego fik vi om fredagen ( han var 10 uger) og mandag var vi væk 6 timer. Han har aldrig haft problemer med at være alene. Mini var 5 mdr. Da vi fik hende og kunne også være alene fra starten.


 • #5   9. aug 2018 Jeg så gerne at jeg havde mindst 2 ugers fri (hvem foretrækker i grunden ikke det), men det er bare ikke altid, at man har den traditionelle feriemulighed, eller at det er så oplagt at tage fri - og deltid bagefter - som folk fremstiller det smiley

 • #6   9. aug 2018 Ved vores første havde vi en uge fri og fik derefter naboen til at være ved hvalpen indtil vi kunne få ferie. Der gik nogle mdr før hun kunne være alene de seks timer vi var væk (arbejdede forskudt).
  Ved de næste har vi haft cirka 10 dage hjemme, men der har jo så været andre hunde til selskab.
  Jeg vil altid mene at tre uger er minimum og derefter deltid, når man taler hvalp der skal lære at være helt alene et nyt sted.


 • #7   9. aug 2018 Malene, hvad så hvis ikke man lige kan gå ned på deltid?

 • #8   9. aug 2018 "Da jeg fik padde. Fik jeg fri om torsdagen hvor jeg fik hende"

  HVAD - skal skildpadder også trænes i at være alene hjemme? smiley smiley


 • #9   9. aug 2018 Jeg tog Lina med på arbejde, for jeg kunne ikke lige holde fri mere end få dage.

 • #10   9. aug 2018 Problemet opstår jo, hvis man netop er alene om det, og altså ikke lige kan få naboen til at passe og arbejde forskudt.

  Jeg ville selvfølgelig aldrig anskaffe mig en hvalp velvidende at jeg ikke havde tiden til alene hjemme-træning, men jeg synes godt nok det er lidt af en kabale at få til at gå op, hvis man gerne vil kunne tage 2-3 ugers fri og dernæst på deltid uanset hvilket tidspunkt på året.


 • #11   9. aug 2018 Jeg tænker man bør alliere sig med nogen som kan hjælpe hvis hvalpen viser sig at være længere om at lære at være alene end man har afsat.

 • #13   9. aug 2018 Idéen i indlægget er at jeg gerne vil høre fra folk, som ikke har haft den traditionelle feriemulighed eller "XX kan passe hvalpen hele tiden". Hvad gjorde de, så de netop tilgodeså hvalpens behov alligevel?

  Jeg forstår ikke hvor dårlig opvækst og egoistiske mennesker kommer ind henne. Men du har da iøvrigt ganske ret - selvfølgelig skal folk ikke købe hvalp hvis ikke de har forholdene til det.


 • #14   9. aug 2018 Jeg kan komme på 3 muligheder
  1. Man bliver selv hjemme med hvalpen
  2. Man har nogen til at hjælpe sig- nogen man kender eller nogen man betaler
  3 man tager hvalpen med på arbejde.


 • #15   9. aug 2018 Jeg planlagde at jeg skulle have 4 uger med min lille Ronja der kommer næste lørdag smiley Men skæbenen vil at jeg nu er i job søgnings kursus og bliver derfor nød til at tage fra hende allerede mandag smiley Har dog fri om onsdagen. Jeg er slet ikke vild med det, men sådan er det altså bare. Gør alt for at jeg kommer så hurtigt som muligt hjem igen og når jeg så er hjemme så har hun 100% min opmærksomhed og planlægger at stå extra tidligt op så hun kan få opmærksomhed før jeg går. Man kan ikke altid planlægge sit liv.

 • #17   9. aug 2018 Nu har jeg ikke nogle i min omkreds der hvor jeg bor. Så skulle hun til en helt fremmed, som jeg ingen informationer har om. Ville det ikke være mere stressende at hun. 1 lørdag bliver taget fra sin mor og afleveret hos mig, 2 søndag har en dag hvor vi bare tager det stille og roligt, 3 mandag bliver afleveret i helt nye hænder igen, frem for at hun sover og har en masse lege tøj hvor hun skal være resten af hendes liv? Lidt alene tid skader ikke, og hun skal lære det. At det bliver så hurtigt, er lidt øv, men tror ikke at det skader hende forfærdeligt meget når jeg søger for at hun er godt aktiveret og stimuleret. Hun vil have fri tilgang til mad, vand, toilet, legetøj, og hendes kurv hvor mors lugt er på tæpperne, og god lejlighed til at undersøge alt omkring hende. Vi snakker desuden "kun" om 7 timer højest og det gælder kun for den ene uge. Efter den uge har jeg "fri" til at være hjemme. Tænker da også at jeg vil spørge om jeg må tage hende med på kurset hvis hun bliver helt ulykkelig. Men det er så ikke sikkert at jeg må det, og det kan også være en endnu størrer stressfaktor at være blandt så mange mennesker, selvom det skal hun også lære, på et tidspunkt.

 • #19   9. aug 2018 Hun er 9 uger når hun kommer. Og det skal nok gå, har snakket med opdrætter om det, og hun mener heller ikke at hun vil tage skade af det. Jo kan godt se at hun nok kommer til at pive og ikke syntes det er særlig sjovt. Men tror også der kommer lidt hønemor over det hvis hvalpen ikke må være alene. Der er mange måder at have hund på. I følge dyrværnet må hunde ikke være alene i mere end 5 timer smiley Det er sq de færeste der kan overholde den og have et fuldtids job, den holder bare ikke. Så kan man sige at det er selvisk... Og det er så en holdning som man kan have.

 • #20   9. aug 2018 "Jo kan godt se at hun nok kommer til at pive og ikke syntes det er særlig sjovt"

  Line lige i dén situation kan du ødelægge så gevaldigt meget både for dig og hvalpen ift. seperationsangst fremadrettet. Det er virkelig dårlig håndtering af situationen hvis man lader sin hvalp pive og være ulykkelig flere gange i træk og du skal ikke regne med at det på magisk vis går væk.

  Det har intet at gøre med at være hønemor, men at se fremad - har du hørt om tillært hjælpeløshed? Det opstår sådan set bare når hunden er i en ubehagelig situation, den med ingen midler kan komme ud af, og til sidst accepterer at den ikke kan påvirke sine omgivelser og bliver passiv.
  En passiv hund er ikke en veltilpas hund!

  Nå, det var ikke meningen at det skulle gå hen at blive en hel roman - men med indstillingen at "hun kommer nok til at pive og blive ulykkelig, men det går nok", så sætter du allerede fra starten din hund op til at fejle.
  Jeg tror i bund og grund din holdning kommer af uvidenhed, så hermed en opfordring til at tage separationsangst seriøst - både for din hvalp og din egen skyld smiley


 • #21   9. aug 2018 Med en hvalp er mit minimum altid 3 ugers ferie og derefter deltidspasning hvis man ellers er afsted fuldtid. Ellers ville jeg ikke få en hvalp.

  Hvad angår at blive væk fra studie 2 uger og derefter deltid, ja det ville absolut ikke være et problem for mig. Jeg ville blive hjemme i minimum 3 uger og derefter deltid. Man kan jo læse med hjemmefra.

  Jeg var nærmest ikke til stede på de to første moduler på min uddannelse (hvert modul af 10 ugers varighed) pga egen sygdom og sygdom hos hundene. Det hele er gået fint alligevel og med rigtig gode karakterer smiley

  Da vi fik Camy (som var knap 1 år gammel), som på ingen måder var planlagt i forvejen at vi skulle have, der havde vi netop afsluttet tre ugers sommerferie. Men vi fik skabt 1,5 uges ferie sammen (begge med fuldtidsjob) og så havde vi min mor til at komme over efter x antal timer alene hjemme efterfølgende. Vi nåede dog lynhurtigt op på 8 timer, da hun var fuldstændig ligeglad fordi hun havde tre andre hunde at være sammen med. Hun kunne netop ikke være alene-alene. Derfor var vi nødt til at forberede os på worst case.


 • #22   9. aug 2018 Jeg fik mine forældre til at passe hvalpen mens jeg var på arbejde.

 • #23   9. aug 2018 med Aika var jeg arbejdsløs - så det var intet problem

 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 8 Emner: 35 Svar: 3.293
  #24   9. aug 2018 Jeg tænker lidt at medmindre man laver impulskøb af en hvalp, så ved man jo faktisk i forholdsvis god tid hvornår man skal have ferie. Hvis man har kontakt med opdrætter i god tid har man en ide om hvornår tæven går i løbetid, når tæven er parret kan man ungefær sige hvornår hvalpen kommer til verden og derefter skal man så regne 8 uger frem.

  Så det er jo ikke sådan "hey jeg vil gerne have tre-fire ugers ferie fra i overmorgen", så med lidt samarbejde fra skemalæggere/chefer og kollegaer på arbejde tænker jeg ikke det er umuligt.

  Jeg var arbejdsløs med Figo, så der gik jeg hjemme i en lang periode, men jeg kender altså en del hunde der har haft det fint med en alene-hjemme-tid på 6-8 timer efter 3 uger, uden de er blevet ødelagte pga. manglende "barselsorlov" fra ejerne. Ja sjovt nok er det de hunde der virker mest harmoniske.


 • #25   9. aug 2018 Nu hedder tråden jo også alene med hvalpen, ergo. Jeg er alene om det her. Jeg har selv været tæt på at tude over tanken over at jeg skulle forlade hende så hurtigt, men min omgangs kreds, opdrætter og min mor har forsikret mig om at det nok skulle gå. Bor for langt væk til at min mor kan tage hende, og nej, vi har ikke bil, så vi kan ikke bare ligeeee... Har forsøgt at snakke med sagsbehandleren om det, men det er ikke en "god nok undskyldning" at skulle have en hvalp. Jeg ville med glæde blive hjemme hos hende, men sådan er systemet ikke. :I

 • #26   9. aug 2018 Da vi hentede Ajo i foråret have Michelle(udstationeringsværten) ikke selv mulighed for at holde ferie med ham det første stykke tid..
  Jeg var næsten færdig med alt undervisning for semesteret, og da vi kun har tre undervisningsdage om ugen(resten gruppearbejde og selvstudie) så missede jeg faktisk kun én forelæsning fordi jeg måtte blive hjemme med hvalpen smiley Jeg var så heldig at to forelæsninger og ét interview til projektet blev afholdt i en bygning hvor hunde er velkomne, så kom han med og fik på den måde også lidt socialisering.. Havde jeg gået på et større studie med 100-200 studerende så var han aldrig kommet med, det ville have været for mange mennesker på én gang.. Han boede ved mig i tre uger, kom på visit hos Michelle så ofte som muligt og så fik hun ferie i 1,5 måned og kunne overtage derfra - hun fik en alene-hjemme-trænet og næsten renlig hvalp hjem smiley

  Da jeg fik Ainu havde jeg sidste eksamen tre dage efter, og derefter ferie, så dér var jeg heldig..
  Vi skal dermed helt tilbage til Ollie og Qira før vi finder en hvalp der kom udefra.. Der ved jeg at min mor tog afspadsering og min far tog en uges ferie i forlængelse af hendes to uger smiley


 • #27   9. aug 2018 "Jeg har selv været tæt på at tude over tanken over at jeg skulle forlade hende så hurtigt"

  Jamen stakkels dig da. At din hvalp så skal sidde i timevis og "tude" - pive er så noget, både du og opdrætteren har det helt OK med. FØJ, siger jeg bare smiley Stakkels stakkels hvalp smiley og sikken en uansvarlig opdrætter.


 • #28   9. aug 2018 Jeg ved godt du ikke kan lide mig Isabelle. Men jeg kan forsikre dig at min lille Ronja nok skal få det godt, om du så gider at tro på det er en anden sag.

 • #29   9. aug 2018 Jeg kender dig ikke, Line, så jeg ved ikke lige, hvorfor jeg ikke skulle kunne lide dig - men at du har til hensigt at behandle din hvalp så usselt, DET kan jeg ikke lide.

 • #30   9. aug 2018 jeg ville personligt aldrig tage en hvalp hjem - og så skulle forlade den få dage efter med flere timer.
  pylret - ja måske.
  jeg har til gengæld aldrig haft en hund der har været ulykkelig eller smadret noget som helst.
  jeg går heller ikke særlig meget op i at decideret træne alene hjemme - det kommer bare stille og roligt - vi går i haven, ud til hønsene - pludselig en kort tur til byen.
  gerne når de allerede sover og er rolige.
  har altid fungeret. - nu er vores heldigvis sjælendt alene hjemme - men de kan uden problemer.


 • #31   9. aug 2018 Tiderne har godt nok ændret sig. Jeg tror ikke nogle jeg kender nogensinde har haft mere end 2 ugers ferie med en hvalp og vi har aldrig haft hvalpe med alene hjemme problemer? Jeg tvivler da i øvrigt os på at en gennemsnitlig familien danmark tager ferie i 1 måned + deltid længe efter?

  Kommer det an på racen også? Meeko havde lidt engang men det var fordi han pludselig var helt alene og havde været vant til kat som selskab.


 • #32   9. aug 2018 Du påstår at jeg skulle være en helt forfærdelig hundeejer. Undskyld mig hvis jeg tager det lidt personligt. Jeg har skrevet at jeg vil tage hende med til kurset hvis jeg må tage hende med. Det hele lyder bare lidt ala når folk ikke lader deres børn falde og få skrammer på legepladsen fordi u'ha de for jo ondt. Men hei livet gør sq ondt nogle gange og man kan hurtigt gøre dem en bjørnetjeneste. Det er sådan jeg tænker, det er ikke for at være ond mod Ronja, men på et eller andet tidspunkt skal hun lære at være alene, og jeg tror ikke at ynke hende vil hjælpe noget.

  Jeg tænker jeg vil se hvordan hun tager det. Og så tage forholdsreglerne derfra.

  Syntes bare det er pænt nederen af dig Isabelle at kalde mig en ussel hundeejer, når du ikke ved noget somhelst om hvordan jeg passer hunde, og at du kalder mig det selvom jeg er førstegangs hundeejer. Flot mudderkast rigtig flot.


 • #33   9. aug 2018 jeg må indrømme jeg er så priviligeret at jeg kan få mine forældre til at passe min hund - så længe de nu engang er i stand til det.
  så for mig ville en ny hund aldrig være et problem - også selvom jeg ikke kunne tage ferie.
  havde jeg ikke kunne få dem til det. og både kæresten og jeg havde 37 timer - så tror jeg ikke jeg havde kunne få det til at fungere med 1-2 ugers ferie.
  jeg synes det for hurtigt.
 • #34   9. aug 2018 og jeg tror jeg ville blive så stresset over at det skulle fungere på kort tid - at det netop ville ende med ikke at fungere.

 • #35   9. aug 2018 Line s. Kan hvalpen ikke være en uge ekstra ved opdrætter så ? Du skriver jo at efter den første uge der har du tid til at være hjemme. Jeg synes det er meget synd for hende at skulle være alene ! Og 7 timer er meget længe ! Og hvordan aktivere man en så lille en hvalp til den skal være alene. Da Nones var så lille der handlede det ikke om aktivering som sådan, han var så ny at det skulle tages meget stille og roligt, så at skulle gøre klar til at gå på arbejde allerede om mandagen er søreme hård kost.

  Jeg havde 16 dage hjemme ved Nones, han blev 3 dage ekstra ved opdrætter så det passede med jeg havde fri. Da jeg startede på arbejde igen, kunne han være alene en lille time. Jeg er så heldig at min mor kan passe ham, han kom hjem til hende om morgen inden jeg skulle på arbejde, og så hentede jeg igen efter arbejde. Nu er han så 17 uger, og han kan være alene på mine korte arbejdes dage, jeg kører 6.30, min mor kommer og lufter ham 9.30 og så er jeg hjemme igen mellem 12-13. På mine lange arbejdes dage 8 timer, er han hjemme ved min mor hele dagen.

  Jeg har overvågning på herhjemme, og jeg kigger ofte ! Får også besked hvis han er vågen. Jeg kunne overhovedet ikke være i mig selv, hvis jeg bare skulle lukke døren og være væk 7 timer ! Han kan slet ikke holde sig om dagen så længe. • #36   9. aug 2018 At lade en hvalp være alene hjemme i timevis efter TO dage i sit nye hjem er usselt, Line.

  "men på et eller andet tidspunkt skal hun lære at være alene"
  Ja da, men først skal hun falde til i sit nye hjem - og så skal hun lære at være alene.
  At sammenligne det med, at børn ikke må falde er såååååååååååå langt ude.
  Beklager, hvis jeg sårer dine følelser. Jeg tager hvalpens parti hér.


 • #37   9. aug 2018 Line S, det er HELT off det der! At du mener at det er at ynke en hvalp at tage god tid til alene hjemme træning. Det er ikke ynk. Vi snakker om en lille hvalp. De skal ikke lære noget som helst på den hårde måde. Det skal KUN være gode oplevelser at lære at være alene.

 • #38   9. aug 2018 Tror det kommer meget an på hvalpens eget temprement og hvordan det gøres. Som Mikes Mor også skriver så stod hun i ligende situation som jeg på et tidspunkt, og der er kun en times forskel. Men det er mig der er en ussel hundeejer, ja, ja, logik?

  Jeg vil når hun kommer aflæse hende, prøve at gå ud af rummet, og tilbage og øve lidt se hvordan hun tager det, og forberede alt hvad jeg kan så har har noget at give sig til når hun skal være alene. Dvs. legetøj, kongs med frossen leverpostej, en måtte ting hun kan tisse på, m.m.

  Jeg kunne godt tænke mig et overvågnings kamera så jeg kunne holde ordenligt øje med hende, men det ville kræve en ny telefon der kunne tage apps og en bunke penge jeg pt ikke har smiley

  Men jeg vil da tage det med at jeg vil kontakte opdrætter og høre om hun kan hentes hvis det ikke går. Så har hun været her og lugtet, og så kan hun komme tilbage når jeg er færdig med kurset. Men jeg tror på vi godt kan få det til at fungere. Det er jo nettop ikke fra den ene dag til den anden, hun har søndag til at venne sig til stedet.

  Jeg vil virkelig gøre alt for at det kommer til at gå godt. At der er mistro til det kan jeg jo så kun trække på skuldrene over, for jeg ved at jeg gør hvad jeg kan, og de næste mange år med Ronja bliver en kæmpe udfordring for mig, men også fantastisk dejlige smiley


 • #39   9. aug 2018 Hun har søndag til at vænne sig til stedet?! Det er jo SLET ikke nok! Og opdrætter skal ikke hente hende når det er gået galt. Hun skal blive ved opdrætter for at forebygge at det går galt! Alene hjemme problemer er ikke for sjov.

  Og alle der har den tilgang til at have hundehvalp burde ikke anskaffe sig en. Det er ikke møntet kun på dig Line, det er alle der synes den slags er ok!


 • #40   9. aug 2018 Man er jo nød til at kunne gå før man kan løbe. At bare lukke døren og sige, så nu kan min hund nok snart være alene hjemme, er sørme ondt! Man er jo nød til at lære hunden at være alene.

  Jeg har virkelig gjort meget ud af alene hjemme træningen, jeg er så ræd for at han skal få separations angst, og jeg ved jo at på et tidspunkt når han bliver lidt ældre, så kan det gå gevaldigt tilbage med alenehjemme, så jeg har virkelig gjort alt for at lægge et solidt grundarbejde.


 • #41   9. aug 2018 Jeg synes så også det siger RIGTIG meget om opdrætteren at vedkommende synes det er fjong... smiley

 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 8 Emner: 35 Svar: 3.293
  #42   9. aug 2018 Jeg havde en træner i retrieverklubben, som også opdrættede hunde. Hendes hunde var alene hjemme efter en weekend. Hun havde haft hunde i en menneskealder og ingen af dem tog skade af den fremgangsmåde, og var rigtig velfungerende hunde.

  Nej de andre trænere var ikke enige med hende, jeg ville aldrig gøre det, MEN det kunne jo tænkes at hunden ikke eksploderer i en sky af angst og utilfredshed...


 • #43   9. aug 2018 Ida, og hvad så hvis den gør? Så går der 7 (!!) timer før Line er hjemme igen....

 • #44   9. aug 2018 Jeg ser hvordan hun tager det"

  Jeg bare nød til at sige, at du får ikke et rigtigt billede af hvordan hun reelt har det, så tidligt! Nones var de første 3 dage meget selvstændig og kunne lægge sig og sove ude på badeværelset helt alene længe. Men det er ikke det billede jeg har af ham nu, det har været en kæmpe omvæltning for ham at flytte, og det gav bare ikke et reelt billede af hvordan Nones faktisk er.


 • #45   9. aug 2018 Har forsøgt at snakke med sagsbehandleren om det, men det er ikke en "god nok undskyldning" at skulle have en hvalp. Jeg ville med glæde blive hjemme hos hende, men sådan er systemet ikke. :I

  Nej, at tænke sig at det ikke er kommunens problem at du skal have hvalp. Dumme system smiley

  Stakkels lille hvalp. Og så må jeg bare sige at du har virkelig dårlig dømmekraft i forhold til det med at få et levende væsen. Men ok, ud fra dine tidligere tråde, virker du meget behovsstyret og måske ikke så løsningsorienteret. Bare ærgerligt at det skal gå ud over hvalpen smiley

  **********************************

  Jeg har aftalt med chefen at jeg overfører mest mulig ferie, og kører min flexkonto helt op. Så når hvalpen kommer, vil jeg kunne tage mindst 4 uger hjemme, hvor hvalpen skal lære at være alene hjemme med de andre to.

  Når jeg vender tilbage på arbejde, må der nødvendigvis komme en og kigge til hundene 1-2 gange om dagen, så længe det er nødvendigt. Hvis jeg til den tid bor hvor jeg regner med, vil jeg have et fint netværk der kan komme og kigge til hundene. Hvis jeg stadig bor her, vil jeg finde en pensionist eller lignende, som vil tage tjansen mod betaling.

  Det koster penge og overskud at have hvalp. Har man ingen af delene, skal man ikke anskaffe sig en. Og et hundenetværk er nemt at stable på benene - hvis man vil opsøge det.


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 8 Emner: 35 Svar: 3.293
  #46   9. aug 2018 #43 Hvad hvis den gør efter 4 ugers ferie og et halvt års deltid? Så går der også 7 timer før ejer er hjemme?

 • #47   9. aug 2018 Ida, hvis du jævnlig holder øje med din hund via overvågning, mens den er alene hjemme, så er du ret sikker på at forebygge den slags smiley

 • #48   9. aug 2018 Jeg har en mor der lever på "hvad nu hvis!" (kronisk angst), og det vil jeg ikke lade mig eller min hund styre af :I Som sagt så vil jeg evaluere situationen når hun kommer. Hvis uheldet er ude, så finder vi en løsning.

 • #49   9. aug 2018 Du kan da intet evaluere eller vurderer på én dag! Og jeg lever også med angst og en masse bekymringer - men det skal sørme da ikke gå udover mine hunde!

 • #50   9. aug 2018 Nej, nu det jo heller ikke alle der har røget i 40
  År som får lungekræft, men vi kan vist godt blive enige om at det ikke er sundt.

  Nu der jo også forskel på om folk reagere på hunden rent faktisk er ked af det, nogle folk hører det heller ikke, fordi de bare lukker døren. At de så får en hund der måske bare opgiver og bliver passiv, istedet for at smadre hele hjemmet, er jo så heldigt for dem. - men ikke for vovse.

  Selvfølglig er der jo nogen hunde som er total cool med det fra dag 1. Men det er nok fåtallet.


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 8 Emner: 35 Svar: 3.293
  #51   9. aug 2018 #47
  Ja hvis der er behov for at forebygge. Tænk hvis hvalpen *GISP* bare går rundt og hygger sig og sover...


 • #52   9. aug 2018 Ida, men det VED du jo ikke. Og statistisk set hvor stor er chancen så for at en lillebitte hvalp er total cool med at blive forladt i 7 timer efter kun én dag i hjemmet?

 • #53   9. aug 2018 Det da ikke noget med, hvad nu hvis!

  Selvfølgelig bliver hunden da ked af, at blive forladt et sted den overhovedet ikke kender ! Af et menneske som den faktisk heller ikke kender. Og så i 7 timer !

  Please, lad hunden blive den ekstra uge ved opdrætter ! Det taget hunden nemlig tvært i mod ikke skade af.


 • #54   9. aug 2018 LP, enig! Den der hvad nu hvis/ligegyldige holdning og gambling med om hvalpen synes det er fedt eller ej at blive efterladt i et fremmed hjem, det er sgu ikke ok.

 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 8 Emner: 35 Svar: 3.293
  #55   9. aug 2018 Vi ved jo heller ikke at den absolut VIL blive ked af det.

  Men nej jeg havde heller ikke gjort som Line, bestemt ikke, men altså det KUNNE jo være det kommer til at gå fint.


 • #56   9. aug 2018 Jeg håber for hvalpens skyld at den bare er total ligeglad.
  Men jeg er godt nok noget chokkeret over tilgangen til at skulle have en lille hvalp :(.


 • #57   9. aug 2018 Ida, jeg håber da for alt i verden at hvalpen ér ligeglad. Men selvom den skulle ske at være ligeglad, så mener jeg stadig ikke man bør have hund med sådan en tilgang til tingene som Line har. Det er så uansvarligt!

  Line, hvordan tjekker du om hvalpen er ok med at være alene? Du skriver du ikke har overvågning. Hvad er din plan så?.....


 • #58   9. aug 2018 Så vidt jeg husker, er den hund som Mikes mor omtaler, ikke en hvalp, men en omplacering. Det er IKKE standard at lade en hvalp være alene i 7 timer når den knap er landet.

  Ida og Figo, der er en chance for at den træner du omtaler, har haft hjælp af at der var andre hunde i husstanden? Eller at hundene gik i hundegård?

  Og så tænker jeg i Lines situation - hvordan vil hun opdage om hunden har været ked af det? Hvordan vil hun finde en nødløsning tirsdag, hvis hun ikke kan finde en nødløsning til mandag? Jeg må erkende at jeg bare slet ikke forstår tankegangen. Jeg håber for hvalpen at den er ualmindelig robust, og at den opdrætter har klædt hvalpen på til alt - inkl. at blive ladt alene en hel arbejdsdag anden dag i sit nye hjem.


 • #59   9. aug 2018 A, når opdrætter synes det er helt fint at hvalp lades alene i 7 timer efter én dag, så kunne man godt have en bekymring for hvor ansvarlig opdrætter er og dermed hvor godt hvalpene er klædt på når de sendes i nye hjem.... Eller er det bare mig der tænker det?

 • #60   9. aug 2018 Aj altså smiley

 • #61   9. aug 2018 Nicole, jeg får straks tanken om en “stueopdrætter som ikke skal bruge en stamtavle til noget”. Jeg gætter på at det er en af dem der laver et kuld hvalpe på egne hunde når det lige passer ind... • #62   9. aug 2018 Øh er det mig i går efter med de 7 timer.... jøsses....
  hunden var 10 måneder. Og var vant til at være alene 6 timer. Desuden havde den selskab af Mike... dog med børnegitter smiley

  Tak A havde helt overset at det var mig som var dårlig hvalpe ejer.... loool....


 • #63   9. aug 2018 Mikes mor, nej det er Lines hvalp der skal være alene 7 timer dagligt i en hel uge efter hun har haft den én dag.

 • #64   9. aug 2018 Mike's Mor. Naaah det er mig de er ude efter, fordi jeg får en hvalp på næste lørdag, som uheldigvis skal lære at være alene lidt hurtigt. Men som får massere af tid sammen med mig efter den ene uge. Måske syntes du også det er forrygt?

  Syntes det er sjovt at jeg bliver kladt uansvarlig når jeg er blevet anbefalet dette af min mor og opdrætter som sjovt nok selv har, og har haft hunde i mange år der fungerede fint. smiley

  Opdrætter bor på en gård hvor hvalpene kommer indenfor og er helt ok. De lære enda at håndtere høje lyde da der er en mink farm tæt på hvor de skyder. Det er deres mor 100% ligeglad med, så hvalpene er rolige selvom der er høje lyde.

  Det er bare meget svært for mig at se hvornår der er et egentlig problem, og hvornår det bare er pylder... For der er pyldrede mennesker her inde. Og jeg tror pylder/bjørnetjenester nok mere er skyld i at hunde får seperationsagnst end så meget andet.

  Ok lad mig fortælle en lille historie. Jeg har for ikke så lang tid siden passet en boxer/rottwieler som akut skulle passes fordi den stressede over at være med sønnen til den ejer, med på arbejde på en instudition. Da hunden kommer er den stresset og den bliver gejlet op af sønnen som så efterlader den hos mig. Uheldigvis ved den ikke hvad den skal gøre i den situation og den napepr mig i hånden. Jeg lader den være og lader den få 100% ro på. Den knurre af mig og jeg bliver ved med at give den ro. Efter noget tid giver jeg den en smule godbidder. Og lige så stille efter 3 timer har den varmet op til mig og lægger sit hoved på mit skød. I al den tid, aflæser jeg den og føler hvordan den har det. Dagen efter er den super glad og vi har det godt med hinanden, resten af tiden der er hos mig.

  Moralen er at jeg godt kan aflæse en hund. Og at jeg nok skal tage det rigtige valg når jeg står i situationen.


 • #65   9. aug 2018 Line, der er intet morale i det der som har noget som helst at gøre med det din hvalp skal ift alene hjemme.

  Hvordan vil du aflæse om den er ok med at være alene, spørger jeg så lige igen?


 • #66   9. aug 2018 Nej men jeg tænker hvis du har mulighed for at Hvalpen kan blive en uge mere ved opdrætter og så får i masser af tiden sammen. Så havde jeg klart ventet...
  Synes det må være træls ikke at ha god tid fra start.
  Men ja ja kan opdrætter ikke have hvalpen... ja så må du jo bare få det bedste ud af den første uge


 • #67   9. aug 2018 Der er for øvrigt også mange mennesker der synes Cesar Milan eller Hundehviskerens metoder er gode og virksomme. Gør det dem gode eller gør det at de tager hundens ve og vel i betragtning? Nej.

  Bare fordi nogen synes det er ok at overskride hundes grænser, ikke tage ansvar mv så gør det jo altså ikke metoderne rigtige eller ok smiley


 • #68   9. aug 2018 line hvad race er det du får?

  jeg synes du skal lade den blive en uge ekstra hos opdrætter. Jeg ser hunde hvor det er gået galt og tro mig. Det bør du ikke stræbe efter.


 • #69   10. aug 2018 Hun er en dansk svensk gårdhunde blanding Lens smiley det er 25% Jack russel der har sneget sig ind smiley

  Syntes at nogle brugere skal notere ned på hvordan Lens og Miks svare, hvis man kigger godt efter så er det løsninger uden at kalde mig alt muligt smiley tænk sådan kan man også kommunikere smiley


 • #70   10. aug 2018 Hun ser sød ud:) så hende lige.

 • #72   10. aug 2018 Glæder mig sindssygt meget til lære hende rigtig at kende smiley


 • #73   10. aug 2018 Jeg har ikke et bur til hende ud over transportkassen, men har sat hendes kurv under bordet tæt på hvor jeg arbejder der hjemme så der ligesom er lidt hule over det smiley

 • #74   10. aug 2018 Mikes mor, Line kvalificerer sit valg (med at lade hvalpen alene i 7 timer mandag, efter hun henter den lørdag) med at du skriver at du hentede en hund og lod den være alene. Jeg skriver så, at den hund vist var en omplacering, og altså ikke en hvalp. Bare for at få det helt på det rene at jeg ikke har kaldt dig en dårlig hvalpeejer.

  En anden her i tråden, mjaa. Det er en ualmindelig træls måde for hvalpen at starte sit nye liv, hos et menneske hvor den gerne skulle være tryg og glad resten af livet.


 • #75   10. aug 2018 Line
  Lad dig ikke gå på af folks måde at tiltale dig på... der sidder en fast skare herinde som køre op i det røde felt ved først givende lejlighed dem om det. Det er deres problem og ik dit.
  held og lykke med den lille..


 • #76   10. aug 2018 A :

  Nej det var ikke dig smiley
  Det var jeg godt klar over smiley


 • #77   10. aug 2018 Jeg er ikke single, men Quila er min hund. Så da jeg først kunne få ferie fra uge 29 var min opdrætter så sød at beholde Quila 3 uger ekstra smiley

  Så vi fik Quila hjem, 11 uger gammel og jeg har 4 ugers ferie, som desværre snart er slut. Min kæreste havde ferie i uge 30. Og så har jeg brugt de sidste 2 uger her på at lære hende, at være alene hjemme.

  Men jeg var single, da jeg i 2003 fik Luna, der havde jeg dog planlagt og fået ferie, fra hun kunne hentes grundlovsdag smiley


 • #78   10. aug 2018 Jeg vil ikke håbe at hvalpen udvikler seperationsangst ved den behandling.
  Som en ejer af en boxer med seperationsangst kan jeg sige at det er ikke lutter lagkage. ALTID skal der være en hjemme til at passe Bello. Det betyder at familiefødselsdage osv ikke er en mulighed at gå til for os begge. Det betyder at ferie er altid med Bello..

  Var det min hvalp blev den en uge længere ved opdrætter. Det bør opdrætter også være interesseret i ellers vil jeg sætte stort spørgsmåltegn ved vedkommende.
  Her havde du ikke fået hvalpen hjem, det ligger helt fast.

  Og husk.. EEN DAG er rigeligt til at hunden får seperationsangst resten af dens liv.


 • #79   10. aug 2018 Bello er aldrig blevet efterladt alene her. Han havde det desværre da vi hentede ham 9 uger gammel. Han er blevet passet af min mor til han var over 1/2 år og kunne ligge i bilen i de 2 1/2 time jeg arbejder sammen med en af tøserne, som ikke havde problemer med at være alene.
  Han er panisk bare jeg går ud af stuen nogle gange feks ved sengetid. Det forplanter sig i maven på ham, hvor han er en hund med tendens til mavesår og colitis med racermave til resultat.
  Nogle gange må jeg opgive at handle ind da han bare galper i bilen og det ved jeg udløser den dårlige mave.
  Han finder ellers normalt ro i bilen, da han jo så er med.
  Det har så bevirket at på trods af min bil står åben med vinduer helt nede, og bagklappen åben og blæsere på, at jeg er anmeldt til både politi og Dyrenes Beskyttelse, trods at hundene blot sover i de lidt over 2 timer.

  Så jeg vil godt råde dig til at tænke på din hvalp fremfor alt andet..
  Ville du kunne leve med en hund der er så plaget..?
  For det er faktisk hvad du risikerer..


 • #80   10. aug 2018 Jeg er den bedste hundeejer i hele verden. Ingen overgår mig, når det gælder serviceringen af hunde. Aktivering=helt i top. Alenetid=helt i bund. Jeg tilkalder fx en hundesitter, hver gang jeg slår en streg. Og jeg sidder ikke og laver i tusindvis af indlæg på hg. Den slags tager jo tid fra min hund.

 • #81   10. aug 2018 Hold da op, det eskalerede da vist lidt.

  Hvis jeg må komme med min forklaring - især til Line - på, hvorfor jeg reagerer som jeg gør, så er det mest pga. sætningen:
  "Jo kan godt se at hun nok kommer til at pive og ikke syntes det er særlig sjovt. Men tror også der kommer lidt hønemor over det hvis hvalpen ikke må være alene."

  Her er dømmekraften helt væk, hvis man tror det enten er ulykkelig hvalp ELLER den ikke må være alene.
  Jeg reagerer sådan på lige præcis dit indlæg, Line, fordi du meget tydeligt forklarer at du har det helt fint med, at hvalpen sidder i mange timer og piver og er ulykkelig.

  Én ting er at forlade en hund efter et par dage, det går fjong eller også gør det ikke. En anden ting er altså at beskrive scenariet hvor det til gengæld ikke går godt og man sidder med en bundulykkelig lille hvalp, og stadig ikke kunne se konsekvenserne af dette!

  Hvis opdrætter først henter hvalpen når det allerede er gået galt, så er det, well.... gået galt. Hvorfor tage den risiko? Du har en gylden mulighed for at lade hvalpen være hos opdrætter en uge og så har du fri til at træne alene-hjemme.

  Jeg håber du ser mit indlæg som konstruktiv kritik smiley Min dømmekraft svigter også mig nogle gange. Din dømmekraft svigter dig lige her.


 • #82   10. aug 2018 Mikes mor, ja vi kører da op i det røde felt helt uden grund. Det er da overhovedet ikke fordi at Lines plan kan blive vejen direkte til en hvalp med separationsangst. Men pyt med hvalpen, bare Lines samvittighed er ren, så er det jo fint.

  Søren, hvem har skrevet at de er perfekte? Der er forskel på at påstå man er den perfekte ejer og så på bare at tage den smule ansvar det kræver at LÆRE sin hund at være alene i dens tempo og ikke bare efterlade hvalpen i 7 timer mens man retfærdiggøre sit valg med at vi andre er pylret.


 • #83   10. aug 2018 Det der provokerer mig ved Lines indlæg, er den måde hun får fralagt sig ansvaret på “man kan jo ikke 100% styre sit liv”, “kommunen vil ikke lade mig holde fri”, “vi har jo ikke bil” osv. Sammenholdt med at man er pylret og gør hvalpen en bjørnetjeneste ved ikke at lade den være alene.

  Det er så gennemsyret af egne behov, nemlig at få hvalpen hjem på den planlagte dag, og fuldstændig tilsidesættelse af hvalpens behov for en tryg start i sit nye hjem.

  Jeg ventede 2 (TO!!!) år på Dorit, og hun var klar til afhentning om onsdagen. Vi hentede hende lørdag, for så kunne vi begge være med i bilen, og hun kunne få den bedste start i vores hjem. Hun begyndte at være alene efter en uges tid, hvor hun var alene i 15-20 minutter, som hun brugte på at gumle i en eller anden tyggedims. Fanden hellere om jeg havde efterladt hende i 7 timer smiley

  Nej, ikke alle har muligheden for at gå hjemme i flere måneder, men det må være et minimum at hunden får et par uger til at vænne sig til sit nye liv. Én dag er på ingen måde nok.


 • #84   10. aug 2018 Og for lige at skyde Lines teori ned med at vi er pylret, gør vores hunde en bjørnetjeneste og at dét er vejen til separationsangst, så har ingen af mine problemer med at være alene (de optages jævnlig) og jeg ved også at Annes hunde er helt cool med det. Så så stor en bjørnetjeneste var det vidst heller ikke at vi holdt fri sammen med vores hvalpe. smiley

 • #85   10. aug 2018 Søren

  ang hg jeg ved Ikke om du har opdaget at folk også er på fra mobil... jeg tror ikke det tager en masse tid fra deres hunde. hvorfor tror du det?

  til emnet

  man når langt ved at skynde sig langsomt med dyr


 • #86   10. aug 2018 Jeg ville helt klart have ladet hvalpen blive en uge længere hos opdrætter, men det er da muligt, at det går godt for Line, selv om jeg synes, det er synd for hvalpen.

  Vi læser jo også herinde om folk, der har hentet hvalp lørdag og gået på arbejde mandag og ladet hvalpen alene hjemme og sluppet heldigt fra det, men hvorfor tage chancen ?

  Alene hjemme problemer og separationsangst er nok et af de problemer, vi læser allermest om herinde, og et af de problemer der ligger bag ved rigtig mange omplaceringer, så det er virkelig ikke noget, der skal bagatelliseres. Det, der måske tager et par uger fra starten af, kan tage rigtig lang tid at rette op på, hvis det først er gået galt. Og det kan det hurtigt. Så nej, det er ikke bare pylder, når mange af os synes, at tid i begyndelsen med en ny hvalp skal prioriteres højt.


 • #87   10. aug 2018 Bello er snart 2 år, nogle gange kan jeg lufte Luie alene, mens Bello spiser et griseøre..
  vi snakker max 10 min.. men det er langt fra altid det kan lade sig gøre..
  jeg tager ham nogle gange i bilen og træner Luie lige ved siden af. Det er heller ikke populært altid..
  så det er virkelig træls ikke kun for hunden, at have en hund der er så angst for at blive forladt..
  og her er det prøvet at gå fra ham i 10 sek ad gangen nærmest.
  Vi er dog nået så langt nu at jeg kan bade om morgenen mens han ligger på værelset..
  det er ca 10 min så det er jo stort..!


 • #88   10. aug 2018 KH, det må virkelig være anstrengende, og et eksempel på, at selv om man virkelig gør alt efter bogen, så kan man ende i problemet alligevel.
  Men risikoen er helt sikkert større, hvis man efterlader hvalpen alene hjemme i 7 timer 2 dage efter man har fået den.


 • #89   10. aug 2018 KH ved du om andre i kuldet har det? Det en nemlig en skrækkelig situation. Som slider en op. Og er synd for hunden er virkelig bange. Dens verden bryder sammen og det skal man ikke gamble med.

  Jeg har haft en. Han kunne rettes op, men det tog 6 mdr. Han var med ALLE steder. Også på job. Det var en voksen hund jeg overtog. Pga allergi, men det ved vi vist alle godt sjældent er den egentlige årsag. Første gang jeg gik fra ham ud til postkassen gik han gennem stueruden og skadede sig selv. Så var stilen lagt. Heldigvis var han nem at have med i bilen

  Men den dag jeg forlod mit hjem uden ham var en lettelse af dimensioner.

  Nogle lærer det aldrig igen. Det er dumt at gamble med...


 • #90   10. aug 2018 Lene Det er MEGA belastende.. også på ens forhold faktisk, netop fordi at vi ikke altid kan være til familietamtam sammen, og min kære mand ikke helt har samme forståelse for at Bello ikke skal sidde og galpe, når det netop udmynter sig i han gylper og får dårlig mave..
  han har nogle gange haft et par bloddråber i sit gylp/hvide skum og det er jo tegn på at maven er irriteret i høj grad.

  Det er skide synd for hunden.. og vi har simpelthen ikke kunnet greje hvad der trigger det i de samme situationer. For nogle dage går det fint og andre dage kan jeg ikke gå fra ham overhovedet..


 • #91   10. aug 2018 Lens Søsteren har lidt af det men ikke så ekstremt. De andre ved jeg ikke da de bor i Spanien og de ikke er på Facebook. Og så har de jo hundene på en anden måde dernede, som med garanti også påvirker dem forskelligt. Og ejere der ser forskelligt på det i forhold til danske forhold.
  Bello er ikke så stærk mentalt heller som Luie f.eks er.. Men Luie er jo blevet smittet af det galperi, men har jeg ham med alene er han fuldstændig ligeglad med hvor jeg parkerer ham.
  Bello er altid med eller også er en af os hjemme. Han bliver ikke efterladt, da det jo netop gør det hele langt værre.
  Men ind imellem kunne jeg godt ønske at han fik en returbillet til Spanien.. for hold da op hvor er han en udfordring.. en mandagsmodel som hvalp og nu døjer vi så med maven og alene hjemme.. han kommer aldrig til at være hjemme alene.. det tør jeg simpelthen ikke.. tror han ødelægger sig selv i sin panik..


 • #92   10. aug 2018 Jeg tænker tit om nogle hunde genetisk rammes. kh du har fx gjort det rette og derfor er det ekstra uretfærdigt at i står med det

 • #93   10. aug 2018 Lens, MED GARANTI det er genetik der spiller ind. Nogle er bare bedre rustet, tror jeg.
  Men derfor kan der godt stadig være individuelle forskelle i kuldet.

  Jeg er glad for at Luie er ud af Bellos mormor, og derved mangler det led. Og selvfølgelig efter en anden hanhund også. Netop med tanke på genetik, og at han skal bruges i avl, hvis han er sund og rask.
  Luie er fandenivoldsk med fuld smadder, også langt fra Bellos sind, som er mild men lusket..


 • #94   10. aug 2018 Det burde undersøges mere. der er lavet en del men ikke sådan på medfødt mig bekendt.

  I har min medfølelse. Jeg glemmer aldrig det halve år med Hugo. for pokker det sled på mig


 • #95   10. aug 2018 Jeg tror da helt sikkert, at genetik spiller ind. Og ikke bare på alene situationen men helt generelt.
  Nogen hunde er bare mere mentalt robuste end andre, og så kan en ejer måske få det maksimale ud af hunden, en anden måske kun det minimale eller et sted midt i mellem.


 • #96   10. aug 2018 "Lad dig ikke gå på af folks måde at tiltale dig på... der sidder en fast skare herinde som køre op i det røde felt ved først givende lejlighed"

  Synes du sådan helt seriøst, Mikes mor, at Lines måde og bortforklaringer er OK?
  Normalt prøver jeg virkelig at være pædagogisk og konstruktiv - også når jeg er uenig i dette eller hint. Men i dette tilfælde må jeg blankt erkende, at jeg bliver rasende på den lille hvalps vegne. EN dag til at lære sit nye hjem at kende OG lære at være alene hjemme smiley
  Det er en HVALP, der aldrig før har været uden sin mor og sine søskende. Dette er, i min optik, voldsomt anderledes end fx en 10 måneder gammel hund.
  At Line kalder det pyller og bjørnetjeneste at give hvalpen tid til at lære at være alene er noget af det tåbeligste, jeg længe har hørt.

  MÅSKE klarer hvalpen det fint. Men for det første aner Line ikke, om den gør. For det andet er sandsynligheden nok ikke så stor.

  Til ære for hvem er det, at hvalpen ikke bare bliver hos opdrætteren en uge mere?

  PS. Da Lina var 10 måneder skulle jeg på skitur med min skole. Min kæreste passede hende hjemme hos ham selv, hvor Lina havde været en enkelt gang tidligere. Kæresten passede sit arbejde også. FORDI Lina ikke var hvalp, fandt jeg det helt OK, at hun, efter et døgns tid, var alene hjemme hos kæresten. Jeg kendte jo Lina - og det gik helt fint smiley


 • Christina & Slædehundene
  Christina & Slædehundene Hjælpe-administrator
  Online Tilmeldt:
  aug 2008

  Følger: 7 Følgere: 280 Hunde: 3 Emner: 9 Svar: 1.418
  #97   10. aug 2018 Alligevel rystende at vandene kan være så delt, og havde spørgsmål fx været omfumuleret så var alle enige om at det er ikke ok at lade en lille ny hvalp alene i 7 timer uden den forgående træning op til.

  Jack kom en torsdag aften kl.23 og var alene 8 timer (dog med Acilla) dagen efter - men det er også en voksen hund - en omplacering!

  Lobo kom med en del baggage og jeg var da hjemme den første uge (10 dage) for at sikre mig han var ok med det hele. Han var ikke alene hjemme - der var andre hunde.

  men om jeg ville byde en 9ugers hundehvalp 7timer alene i et fremmet hjem... Jeg tror kun det giver bagslag og om 6mdr omplaceres den pga støj gener fra naboerne.


 • #98   10. aug 2018 Det med alene hjemme er en så stor skræk for mig, for får jeg en hund der ikke kan være alene, har jeg simpelthen ikke mulighed for at beholde den.

  Mine lærte det stille og roligt, og over en periode på 4-5 uger. I dag kan de være alene (jeg har en enkelt gang ladet dem være alene i lige over 9 timer), og de kan være alene alle steder - hvis vi er i sommerhus, når vi lige er landet i et nyt hus osv.

  Om jeg har gjort dem en bjørnetjeneste? Næppe! De har bare, helt uden stress og jag, lært at det er ok at være alene, både sammen og hver for sig, og at man kan sove eller finde noget legetøj.

  Når jeg med min kommende hund har lagt et KÆMPE arbejde i at finde den helt rigtige hvalp, betalt en god slat penge, bekostet 4 ugers ferie og afspadsering og investeret en pokkers masse tid og kærlighed i kræet, så vil jeg ikke risikere at skulle af med min hund, fordi jeg ikke har gidet lære den at være alene.

  Arrogance og uvidenhed er sjældent godt for noget - og slet ikke i forbindelse med hundehvalp.


 • #99   10. aug 2018 Til TS (til dit startindlæg, som jeg tænker du stadig gerne vil have input til?)

  Jeg var single da jeg hentede Coco. Hun blev hos opdrætter 4dage mere, da jeg skulle forsvare min BA først, men derefter havde jeg næsten 3mdr fri. Og der gjorde jeg så mig selv en bjørnetjeneste smiley

  Jeg var så nervøs for at Coco skulle blive dårlig til at være alene at jeg udsatte det til de sidste tre uger... og lige i de tre uger havde jeg ingen hjælp ift madindkøb etc. Og nemlig.com eksisterede ikke, de kom året efter smiley

  Jeg øvede, det gik skidt.. den aller første gang trak jeg den for lang tid, fordi det gik SÅ godt! 15min den første gang jeg stak hende et ribben og lukkede døren, hvilket resulterede i at jeg glemte at gå ind igen smiley Flot!
  Derefter var hun på stikkerne, enkelte gange hylede hun, når jeg var nød til at bruge 12min på at løbe ned og købe ind... Efter en uges tid blev det mindre, kaotisk uge! Husker det som en psykisk hård uge, nøj hvor jeg græd meget..!
  Til sidst fik jeg en opsang af min mor i tlf om at min usikkerhed smittede af på Coco og jeg simpelthen måtte holde op med at gøre den lille hund ked af det! Lade være med at hænge på trappen, hun ved jo jeg er lige på den anden side af døren, gå heeelt ud af huset, giv frossen leverpostejskong og gå! Og det gjorde jeg så og ret kort tid efter blev det bedre. Dog spiste hun ikke, før jeg kom hjem.. så jeg vidste jo godt det ikke var helt fjong.. det kom dog med tiden:)
  Og kort tid efter fik jeg en lejer, så var hun sjældent alene jo, tænkte jeg:)
  Da hun var teenager fik hun tilbagefald og hylede efter mig, når jeg gik om morgenen nogen gange.
  Jeg fandt ud af at hun bedst kunne med et babygitter ind til mit værelse, så kunne hun se, at den person der gik rundt ikke var mig, men min lejer og min lejer fik strenge instrukser om at lade hende være, når jeg ikke var der.
  Den skarpe linje med at når jeg ikke var der, så var hun i princippet alene var god, for så betød det intet om lejer kom eller gik:)

  Men ja, alt i alt en ret kaotisk tilvænning.. jeg håber nr 2 bliver nemmere smiley

  Og idag? Idag har hun det ok med det, hun spiser det hun får og så er hun rolig men bevæger sig rundt i løbet af dagen. Hun er ikke 100% cool og sådan, men det er OK for hende:)


 • Radar
  Radar Tilmeldt:
  aug 2010

  Følgere: 9 Emner: 19 Svar: 2.184
  #100   10. aug 2018 Jeg begriber bare ikke, Line, at du ikke lader tvivlen (som du da MÅ have?) komme din hvalp tilgode ved at vente den ene snolle uge. En uges ventetid betyder jo ingenting ift. de næste 10-15 år.

 • #101   10. aug 2018 DKK har nogle tips, Line:

  1. De første dage og nætter

  Hvalpen bliver hurtigst tryg i sit nye hjem, hvis du lader den være i din umiddelbare nærhed de første par dage og nætter. Husk på, at hvalpen kommer fra trygge, kendte omgivelser, hvor den har haft selskab af både sin mor og sine søskende, og nu er den pludselig alene et fremmed sted. Lad derfor hvalpen sove ved siden af sengen, eller læg dig på en madras der, hvor du ønsker, at hvalpen skal sove fremadrettet. Når hvalpen efter en tid er faldet til, kan du trinvis flytte kurven derhen, hvor du ønsker, at hvalpen skal sove. Denne metode virker og er ikke stressende for hverken dig eller hvalpen.

  Skrøne: Det er altså en gammel skrøne, at den eneste måde hvalpen lære at sove alene på, er, at lade den hyle sig i søvn bag en lukket dør, og metoden er både stressende for hvalp og ejer.

  8. Alene hjemme-træning

  Når hvalpen, efter nogle dage, er faldet godt til i de nye omgivelser, er det tid til at starte alene-hjemme træningen. Hunden er et flokdyr, og det er derfor unaturligt for den at blive ladt alene.

  Begynd træningen, når hvalpen er træt og har været ude og besørge. Det er vigtigt, at du placerer hvalpen, med dens kurv og legetøj, et sted den er tryg ved og vant til at være. Afled dens opmærksomhed med en tyggepind og forsvind ud af syne nogle få minutter. Lad gerne radioen spille og lidt lys brænde, som om du stadig er der.

  Tag ikke afsked med hunden, men gå blot væk. Ideelt skal du returnere, før hunden bliver urolig. Hvis hvalpen piber, venter du med at gå retur, til hunden har været i ro i ca. 2 min. Ignorer hvalpen, når du genser den (det er svært, men det er med til ikke at dramatisere oplevelsen for hunden).

  Gentag alene-hjemme træningen i få minutter flere gange dagligt. Udvid gradvist tidsrummet hunden er alene, men gå ikke for hurtigt frem.

  https://www.dkk.dk/k%C3%B8b-af-hund/den-f%C3%B8rste-tid-med-hvalpen/10-tips-til-en-god-start-med-hvalpen


 • #103   10. aug 2018 PUha Kennel hearthitter - sådan en hund kunne jeg godt nok ikke leve med. Tror jeg havde valgt at give den fred - den må da heller ikke have det rart hvis det er så ekstremt

 • #104   10. aug 2018 Nina, tanken er der til tider, men vi tilpasser os jo ham. Det kan kun lade sig gøre fordi jeg kun arbejder 2 1/2 time 4 gange om ugen og er der noget vi skal til begge 2 kan han passes ved min mor.
  Den det går udover er jo lille Luie som ikke kommer ud og afsted uden Bello.
  Nu er de heldigvis meget venlige begge 2 men havde Bello været udfarende som mine tøser så havde Luie jo lært det.


 • #105   10. aug 2018 Åh, det må simpelthen have været så frustrerende, A-S smiley og psykisk hårdt, ja. Det er svært selv selv at slappe af i sådan noget

 • #107   10. aug 2018 Så har man sovet på det.

  Dette er et klassisk tilfælde af at man ikke skal gå på forums kort før sengetid. Man læser en masse og alt bliver et personligt angreb som man hængøjet forsøger at forsvare, med svar som ikke er fyldestgørende eller som alle misforstår.... Hvis jeg går på igen så sent, så sig jeg skal gå i seng :P. Har en klar aftale om at jeg ikke skal være her da jeg tager det hele for meget til mig og det skaber DRAMAAAAA. Men i går skulle jeg liiiiiigggeeee tage en kigger....

  Jeg har INGEN intentioner om at være ond eller skade Ronja. Jeg tog det bud jeg fik fra min omgangskreds da jeg pludselig stod i den situation at skulle på kursus. At vente en uge mere havde simpelthen ikke fladet mig ind, eftersom man jo næsten ikke kan vente med at få hende hjem smiley og man blev forsikret om at det kunne hun godt klare, da sådan lever så mange andre hunde (altså at være alene hjemme en arbejdsdag). Så da det først bliver nævnt her i tråden, at jeg kan vente lige den ene uge mere, så tænker jeg at... fuck det er sq da også en mulighed smiley

  I kontrast til den mulighed har jeg så en mor i ørene her til morgens der siger "jammen du kan jo træffe at være blevet sat i arbejde den uge så hun skal lære det alligevel". Det skal siges at hun ikke har nogen fornemmelse for hvordan jobsøgning er i dag og hvad de gør eller forventer på jobcentrene.
  Jo jeg søger jobs og jeg skal have et job på et tidspunkt. Men pt er målet virksomhedspraktik, som jeg først er ved at lære at skrive ansøgning til og i ugen (ugerne) hvor jeg har "fri" skal jeg selv søge praktikken, de sender mig ikke bare ud i et eller andet randome arbejde som min Mor tror.

  Så har to lidt modstridende informations-kilder, hvilket gør det dejligt nemt at være førsterangs hundeejer til en hvalp smiley (sarkasme kan forkomme)

  Har skrevet til opdrætteren og hørt hvorvidt hun var ok med at beholde Ronja en uge extra. Det er helt fint og Ronja kommer først hjem eftermiddag d. 24 august (Fordømt være den vente tid!). Men det er best for hende sådan.

  Håber det kan give nogle ro i maven, og kan forsikre jer om at jeg på absolut INGEN!!!! måde vil gøre skade på min kommende hund og bedste ven!

  Når jeg skriver at det er ok at hun piver, så menes det i forhold til den piven hun kan komme med de første dage fordi hun jo selvfølgelig savner hendes mor og søskende. Plus jeg ville i alenehjemme træningen ikke lade hende pive i mere end, skal vi sige... 10 min. alt efter hvordan jeg føler hendes temperament er når jeg får hende. Man kan som jeg har forstået det, ikke undgå piven når man får en lille hvalp i huset. Men forklar mig gerne hvordan man skal håndtere det, og hvor grænsen går for piven, mellem tough love og at være overbeskyttende?

  Hvis hun blev ved, ville jeg da selvfølgelig ikke efterlade hende, og bestemt ikke i så mange timer! Det er absurt selv for min trætte hjerne. Men hvis hun tager det i fast hånd (pote) så kan man jo fortsætte med længere intervaller.

  I skal huske på at det er første gang jeg har en hvalp, så mange ting der er logisk, måske naturligt for jer, veteraner, er ikke nødvendigvis basis viden for mig, og det skal jeg ikke klandres for da jeg først skal til at lære, og jeg vil sikkert lave mange fejl, ligesom så mange andre har gjort ved deres første hund.

  Krydser fingre for forståelsen er i orden
  Og her er et lille billede af min lille Ronja smiley


  profilbillede
 • #108   10. aug 2018 Godt at du har fået sovet på det, jeg kender udmærket til følelsen af at gå på HG når man er lidt for meget i følelsernes vold smiley

  Hvor er det bare godt at høre, at du har fået tænkt over det, og jeg tror du har taget den helt rigtige beslutning ved at få Ronja hjem når du virkelig har tiden til det.
  Jeg har aldrig betvivlet, at du vil det bedste for hende, men nogle gange kan man komme til at træffe nogle uovervejede valg, selvom man inderligt kun ønsker det bedste.

  Ift. til spørgsmål så ville jeg slet ikke lade hvalpen sidde og pive i 10 minutter, så er jeg i hvert fald gået for hurtigt frem; den skal helst være OK med tingene hele vejen igennem. Det kræver måske at du starter vældig langsomt (30 sekunder ud til postkassen), og kun går videre når du er sikker på, at hun er helt afslappet med det. Der er en del emner i forum om det, men en idé kan jo være at oprette en tråd, hvis du er lidt usikker på, hvordan du går fremad med det.

  Tillykke med din kommende hund!! smiley


 • #109   10. aug 2018 Det er rigtig gode nyheder. smiley

  Vi får ind i mellem smidt i skoene herinde, at vi er bare for meget, så det er dejligt at se, at der altså også er nogen, der kan tage rådgivningen til sig og få nytte af den. Folk skriver jo ikke bare for at nedgøre andre, men for at finde en bedre løsning for hunden. Hatten af for at du valgte at lytte og revurderer.


 • #111   10. aug 2018 # 80
  Enig med dig Søren smiley


 • #112   10. aug 2018 flot line og tillykke igen smiley

 • #113   10. aug 2018 Mikes mor, kan du så vise mig hvor nogen udråber sig selv det den perfekte ejer? For jeg kan ikke se det. Jeg kan kun se folk der bekymrer sig om en hvalp og dermed råder til at holde fri med den og ikke tage den direkte vej til separationsangst. Den slags kaldes ansvarlighed.

  Line, hvor er det dejligt at du har taget rådene til dig! Det bliver din lille hvalp glad for. Det er 100% den ekstra uges ventetid værd smiley


 • #114   10. aug 2018 Super god beslutning, Line.
  Jeg ønsker alt det bedste for dig og den lille lækre hvalp smiley


 • #115   10. aug 2018 Hvor det dejligt at læse ! Jeg håber i får en masse glæde af hinanden ! Og hvor ser hun fræk ud smiley

 • #116   10. aug 2018 Hvor er det godt at høre, Line! Jeg håber at I får den allerbedste start på jeres liv sammen. Jeg fik altså helt ondt i maven ved tanken om at det lille myr skulle være alene så længe så hurtigt smiley

  Men din mor har jo til dels ret, så sørg for at komme igang med alene hjemme træningen ret hurtigt, gerne efter 3-4 dage. Altså bare sådan at du lige kan smutte ud med skraldet osv.

  Netop til det formål kan du købe nogle brugte babyalarmer - så kan du godt nok ikke se hende, men høre hvis hun bliver ked af det. Rækkevidden er begrænset, men det er fint til de indledende øvelser.


 • #117   10. aug 2018 Min Lina lærte at være alene hjemme i først ét hus og så et andet hus. Indenfor hendes første leveår nåede hun til hus nummer fire smiley Her glemte min nye kæreste og jeg at lukke en dør i soveværelset. Lina kom ud. DET var noget møg. Nu ville hun ud, når hun var alene. Hun fik havedøren op. Den blev sikret. Så fik hun et vindue op (det havde samme håndtag som døren). Det blev sikret. Men en utryghed havde sat sig. Lina VILLE ud - og der blev kradset på såvel døre som vinduer. Hun blev filmet, og vi så en hamrende urolig hund smiley
  Lina var ellers en harmonisk og tryg hund, men udbrydermulighederne havde sat sig. Der var kun ét at gøre: starte helt forfra med træning af alene hjemme. Det gik heldigvis fint smiley

  Med ovenstående vil jeg bare sige, at vi alle kan lave fejl. Der er bare ingen grund til at lave dem sådan bevidst smiley
  Jeg er meget glad på dine men især din hvalps vegne, Line - og sikker på, at du vil blive SÅ glad for, at du gør det ypperste for et lille væsen, der forhåbentlig skal være din kæreste ven og følgesvend gennem mange år smiley


 • #118   14. aug 2018 Dejligt at du har ombestemt dig. Hvis hun skulle være så meget alene i en uge, kunne du meget vel risikere, at have en hund med separationsangst og den er svær at komme til livs. Den kunne også have været grobund for at andre ting. Så der er ingen grund til, at håbe og be til, at det nok skal gå. Sådan en lille fis, kræver livrem og seler.

  Stort tillykke med den lille ny smiley


Kommentér på:
Alene om hvalpen