{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
967 visninger | Oprettet:

Papillon {{forumTopicSubject}}

Jeg er lidt nysgerrig på papillonen..

Hvordan er racen som helhed at træne med? Arbejdsglæde, træningsvilje, samarbejde?
Jeg ved af erfaring, at jeg personligt finder det super demotiverende og kedeligt med en hund, som ikke ELSKER at arbejde, eller som skrider hvis man beder om gentagelser. Den skal have energi, arbejdsiver og førerfokus - selvom det naturligvis ikke er nogen brugshund.

Jeg har bare den oplevelse, at opdrættere nogle gange taler deres egen race lidt for meget op i træningssammenhæng.
Kommentarer på:  Papillon
 • #1   9. feb Hvis jeg skal have anden race, så bliver det en papillon, for magen til livsglad, lærenem og villig lille hund skal man da lede længe efter. En går NW med rigtig gode resultater.

  At den samtidig er smuk, sund og kendt for at blive gammel er da ikke at kimse af.

  Jeg forelskede mig dybt og inderligt i Kaspers lånehund, det samme gjorde han smiley  profilbillede
 • #2   9. feb Se ham her, Felix, opvakt, han er på, og han har været til ordinær bedømmelse, til juniorhandling og han stråler stadig af iver og glæde.

  profilbillede
 • #3   9. feb næsten den perfekte hund til alt! Vicki var min soulmate, simpelthen!

  profilbillede
 • #4   9. feb Jeg følger med for jeg er lidt forelsket i den race, selvom kæresten synes den er for lille xD

 • #5   9. feb Hvis du går ind her:

  http://www.papillon-klubben.dk/side.asp?ID=49973

  og kigger lidt på de forskellige typer: Rally, AG, NW og LP, så er en fører godt nok meget på, men også andre bruger deres hund, og det ikke da ikke helt galt.

  Og det er kun dem, der så er til prøver, så er der alle andre, der bare træner løs.


 • #6   9. feb Det er en skøn lille hund, der står højt på min ønskeseddel smiley
  Jeg så den første gang, som barn, på et Anders And samlekort. Siden har jeg været smaskforelsket.


 • #7   9. feb Tak for jeres svar smiley
  Jeg tænker helt konkret på, hvordan racen er at træne med - for jeg er rigtig nok med på at det er en livlig lille arbejdsglad hund, men det er jo aldrig til at vide, om det stemmer overens med ens egen opfattelse af de egenskaber.

  Hvordan er den at have i hænderne til træning, hvordan er dens udholdenhed, hvordan er dens førerfokus..?
  (sagt med det forbehold, at linjer og individforskelle selvfølgelig spiller ind)


 • #8   9. feb De papillons jeg har mødt har alle været ejerfokuserede og meget villige og ivrige i træning.


 • #9   9. feb jeg har mødt lidt forskellige papillon på ag banerne nogen mega ivrige for at lave noget sammen med deres ejer, andre var mega nemme til at glemme ejer og finde på noget der var sjover, og det var ikke fordi ejerne ikke prøvede, eller forlangte for meget af dem. dog er det ikke en hund du kan terpe med, så skrider de. plus jeg synes en del af dem er sådan nogle hidsige nogen, der oftes vogter over deres ejer..

 • #10   9. feb Min Laban blev 17 år, det er bestemt en af de sødeste og sjoveste hunde vi har haft.
  Vi fik ham, da vores ældste søn var knap et år, og en bedre børnehund skulle man lede længe efter.
  Det var en stor sorg, da han ikke kunne mere.
  Laban var meget lærenem, og jeg er sikker på, at hvis jeg havde haft tiden og lysten til seriøs træning dengang, så havde det også været super.


 • #11   10. feb Okay, er det noget, som I andre også har indtryk af? At racen generelt keder sig nemt ved gentagelser, eller er de rimelig let motiverbare? Ved nogle racer skal man jo hele tiden tænke variation i øvelserne, og hos andre kan man lidt lettere tage gentagelser i træningen, hvilket jeg helt klart er mest til.

 • #12   10. feb Dem jeg har mødt på træningspladsen har været søde og sjove ja, men jeg vil da ikke kalde dem førfikseret og dem jeg kender er bestemt ikke til gentagelse og de keder sig ret hurtigt smiley
  Ikke sådan at man ikke kan nå langt med racen, men den er ikke hvad jeg vil kalde en let trænbar hund;)


 • #13   10. feb Nu har jeg trænet meget med min papillion. Han har nogle gange sin egen mening og går sin vej når han ikke vil, eller syntes han lige skulle der over selv om vi er under komando (fri ved fod), men dette er lige så meget at jeg syntes det var kedeligt fra starten af da jeg over to ham.

  Han er meget plaget af hvad jeg syntes er sjovt, for hvis jeg syntes der er sjovt lære han det meget hurtigt.

  Men vil sige han er ekstrem lærenem ved de ting jeg også syntes er sjov at lære ham. Mange af hans tricks har han læret på kort til. Han elsker at skulle tænke selv og træne en form for shaping.

  Ham jeg har holder sig meget til mig når han er utryg og han er meget min hund og følger mig hvor jeg er.

  Helt klart en race jeg vil træne med igen. Men vil nok vendet lidt da jeg har et helt særtligt bånd til ham jeg har. Og han er så speciel at jeg aldrig vil finde en som ham


  profilbillede
 • #14   10. feb 'Loner er bare "all-round" - de er jo alene avlet for menneske-kontakt og træning, de ejer ikke køns-/aggretion..

  Altså, en 'lon er den perfekte familiehund, når manikke ønsker en større model


 • #15   13. feb Ja, #12 er jo ikke som jeg normalt har set racen beskrevet, så det er rart at vide smiley

 • #16   13. feb #12 - WHAT"!!!!

  papillon ikke let trænbar?? ... den er netop let trænbar, villig og let ar arbejde med ..

  Men, der er vel forskel på individerne.
  Men racens kendetegen er netop lærevillighed, og intilligens (ja, og det gør at den jo keder sig ved uendelige gentagelser)


 • #17   13. feb Syntes kun min keder sig hvis han ikke forstår det jeg vil eller han ikke lige gider den øvelse den dag. Ellers syntes jeg godt jeg kan lave en del gentagelser ned min

 • #18   19. feb Hov, jeg glemte helt at svare.

  Så hvis man bl.a. er bidt af en gal klikker, mener I så, at racen generelt trives godt med den form for træning: at tilbyde adfærd (i et tilrettelagt setup) med udholdenhed/vedholdenhed til en vis mængde gentagelser?

  Jeg er i tvivl, om den vil være samarbejdende og arbejdsivrig nok til min smag, eller om den lidt for meget har sine egne meninger. Overordnet vil jeg jo gerne have en "utrættelig" hund med krudt i røven, som elsker at arbejde og har et rimelig højt førerfokus.


 • #19   20. feb det er jo lidt svært, at vide om du vil finde 'lonen "god" nok, men den er arbejdsivrig, letlært, og pleasende .. men om det er nok .. fisk? Utrættelig , hvad er det? hvor meget?

  Den er nok ikke lig med en lab hvad ovenstående angår, der er nok mere frisind, og selv-påfund i 'loner end blind lydighed. • #20   20. feb Det er rigtigt, det kan andre selvfølgelig ikke give et svar på, jeg ville nok bare lige dele mine tanker - men tak for at svare alligevel smiley

  "Utrættelig" er for mig lig med en hund, der altid er på, og altid er klar hvadend du smider i hovedet på den. Ikke, at den aldrig bliver træt - men den er altid klar, hvis du er.


 • #21   20. feb jeg vil mere beskrive papillon som en hund, der skal kunne se meningen med at arbejde - ikke bare gøre noget, bare fordi smiley

 • #22   20. feb Vil sige at min selv om han er 8 snart 9 skal der nogle gange meget til at gøre ham træt, vi kan træne længe og gå lange ture, har nydt at have ham som trænings makker og helt klart en race jeg ville vælge igen da det er de virkelig gerne vil smiley

 • #23   20. feb Men racens kendetegen er netop lærevillighed, og intilligens (ja, og det gør at den jo keder sig ved uendelige gentagelser)
  ...
  jeg vil mere beskrive papillon som en hund, der skal kunne se meningen med at arbejde - ikke bare gøre noget, bare fordi

  Jeg skal bare lige være sikker: en papillion viser at den er intelligent ved at kede sig ved gentagelser, og den er trænbar, hvis den selv kan se meningen med arbejdet?

  Jeg har aldrig set intelligens målt med gentagelser - det kan du måske uddybe?

  Og trænbar/pleasende, hvis den gider? Hmm.... Det lyder netop som det modsatte, altså en hund der godt gider, hvis lønnen er stor nok, og altså ikke bare fordi ejer beder den om det. Så den er hverken trænbar eller pleasende, sådan som man ellers forstår det med trænbar og pleasende racer smiley

  Jeg kender kun 3. Ingen af dem kan andet end at trippe afsted i snor og gø smiley Smukke, ja, men på ingen måde noget jeg opfatter som en super trænemakker i en lille pakke.


 • #24   20. feb Har ejerne af de tre bedt hundene om at gøre andet end at trippe, gø og være smukke, A? smiley

 • #25   20. feb Jeg tænker bare, at mange hunde kan du egentlig beskrive som "trænbare..... når de kan se meningen" eller "pleasende.... når det passer dem", men der kan jo være langt imellem, at de lige finder træningen meningsfuld nok? Det kan da være beskrivelsen af flere spidshunde eller nogle af bichonerne, og det er bare slet ikke min kop te træningsmæssigt.

  Men det er også super svært - og især på skrift - fordi det er så individuelt, hvordan man definerer så brede begreber. Uanset hvad er det spændende at høre lidt spredte erfaringer. Meningen er jo netop at indgrænse, i hvilken grad racen er trænbar, for jeg er ikke i tvivl om, at den er livlig og lærenem.


 • #26   20. feb A - så siger vi det, nej jeg gider ikke uddybe noget for dig - tag det jeg har skrevet og drej det som du vil.

 • #27   20. feb Dejlige reklame for racen, Pia, det skal nok trække folk til. Jeg kan se at TS også misforstår dit ellers så tydelige budskab, men det er helt sikkert os der er noget i vejen med smiley

  Isabelle, jeg tror, TROR, ikke at ejerne har bedt dem om at gø smiley Den ene hedder “holdsåkæftmorfarslillehomohund” smiley


 • #28   20. feb a - JEG HAR FORSØGT AT FORTÆLLE HVORDAN JEG OPFATTER MIN RACE - AT DU IKKE MAGTER AT FORSTÅ ET TYDELIGT SKREVET ORD, ER DIT PROBLEM.

  JEG REKLAMERER IKKE FOR RACEN, JEG SVARER PÅ ET SPØRGSMÅL

  SRY FOR CAPS.. GIDER IKKE RETTE


 • #29   20. feb Kære Pia.

  Læs hvad TS skriver i #25 - jeg er TYDELIGVIS ikke den eneste der misforstår. Måske har du lissom bare ikke formået at skrive det, så budskabet trænger igennem. Eller måske beskriver du bare ikke det folk generelt opfatter som trænbar og pleasende.


 • #30   21. feb Jeg elsker HG - jeg lærer hele tiden nyt.

  Denne "den er trænbar og pleasende, sålænge den kan se meningen med det" smiley smiley smiley smiley

  You gotta love it smiley


 • HL
  HL Online Tilmeldt:
  apr 2018

  Følger: 30 Følgere: 391 Emner: 19 Svar: 4.864
  #31   21. feb Den kommentar studsede jeg også over Martine... Jeg håber afsender selv kan se hvor sjov den kommentar er smiley

 • #32   21. feb Lens, det tror jeg ikke du skal regne med smiley Hun synes ihvertfald ikke at det var særlig sjovt, da jeg spurgte til det. Selvom jeg ikke spurgte for sjov, men fordi jeg faktisk vitterligt ikke forstår det smiley

 • #33   21. feb Selv jeg er rimeligt trænbar og pleasende, sålænge jeg kan se meningen med det smiley

 • HL
  HL Online Tilmeldt:
  apr 2018

  Følger: 30 Følgere: 391 Emner: 19 Svar: 4.864
  #34   21. feb Det er jeg også hahaha

 • #35   21. feb jeg er nu hverken trænbar eller specielt pleasende, men gør mit arbejde, når jeg får løn for det... smiley

Kommentér på:
Papillon