{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.078 visninger | Oprettet:

Stor hvalp - skal / skal ikke {{forumTopicSubject}}

Jeg er faldet for en halvstor hvalp - den er pt 4 mdr - og jeg er enormt i tvivl om, hvorvidt jeg skal lade den stå, eller ...

Mine tvivl er flgn
Jeg har ikke selv haft den i hænder fra den var 8 uger
Jeg har ikke selv opstartet sportræning med den, da den var 8 uger
Min fig har ikke haft fingrene i den fra starten af

I, der har købt "brugte hvalpe" og trænet dem. Hvordan er det gået, kontra de gange, I har købt 8 ugers hvalpe?

Jeres input vil alle blive læst - det er dog ikke sikkert, at jeg kommenterer dem allesammen smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Stor hvalp - skal / skal ikke
  • #3   9. apr 2019 4 mdr. - det kan du sgu godt rette op! Forudsat at hvalpen ellers kommer i den rette pakke. Og når det er dig der kigger, tænker jeg at der er fuldstændig styr på linjer og sundhed. Eneste der KAN være, er hvis den er blevet totalt smadret af de mennesker den bor hos nu, og har fået for store issues til at der kan arbejdes ud over det.

  • #4   9. apr 2019 Argh, tilføjelse:

    Og så skal du selvfølgelig have in mente om du har tiden til sådan en lille Børge. Altså, og du kan undvære dén tid hvalpen kræver, fra din træning med den anden hund?


  • #5   9. apr 2019 Det kan du sagtens med din erfaring. bom smiley

  • #7   9. apr 2019 Lån den en lørdag eftermiddag. Derefter ved du mere om den, end det samlede hg-panel - undertegnede fraregnet, da jeg ved næsten alt smiley
    Kan det ikke lade sig gøre af praktiske årsager, så råb 'pik og patter' og løb alt, hvad du kan. Læs køb den ikke.


  • #8   9. apr 2019 Den er stadig hos opdrætter - der bliver formentlig lavet lidt med den, men naturligvis ikke det vilde.

    Tak for jeres kommentarer - jeg er godt nok i tvivl .. og som min bror altid siger "er der tvivl, er der ingen tvivl" .. hmm smiley


  • #9   9. apr 2019 Jeg er slet, slet ikke i tvivl om at du kan få en pisse fantastisk hund ud af den. Men det springende punkt for mig er, om du har tiden til begge hunde? Altså om du kommer til at ofre dine drømme, fordi der skal lægges så meget arbejde i den lille i starten.

  • #10   9. apr 2019 Tid har jeg masser af - jeg laver jo ikke andet end hund og job smiley

    Lige den del, er jeg ikke så nervøs for.

    Og Czhap er en genial hund, så ham ville jeg heller aldrig ofre for en anden hund.
    Men .. ja ...


  • #14   9. apr 2019 Det kommer helt an på hvordan opdrætteren er i omgangen med sine hunde.

  • #16   10. apr 2019 Altså jeg siger go for it..

    Og i modsætning til andre vil jeg synes det var fedest hvis der IKKE var blevet lavet det store med den endnu. (for så har den ikke fået indlært ting anderledes end du måtte ønske, og dermed skal du ikke til at korrigere en hel masse)



  • #17   10. apr 2019 Min erfaring er at der er en kæmpe forskel.
    Har hunden intet oplevet, kan det måske gå, men har den negative oplevelser, er det straks sværere at rette op.


  • Magnus  J
    Magnus J Tilmeldt:
    feb 2017

    Følgere: 21 Emner: 3 Svar: 247
    #18   10. apr 2019 Nu har jeg fået en på 8 uger, en på 12 uger, en på 14 uger, og en på 14 måneder..
    Jeg er ikke nervøs ved at tage dem selvom de har lidt alder.. Slet ikke når den stadig er hos opdrætteren..

    Hvem har lavet hunden? For det ikke mit indtryk at malle opdrætterne særlig ofte har nogle tilbage i den alder


  • #19   10. apr 2019 Vi overtog hund som 1 år - dét var sent ifht at skabe et tæt bånd inden teenagealderen osv, men Walter er heller ikke så vild med det træning (og godbidder) 4 måneder er for mig så tæt på de 8 uger at jeg ville sige gør det! smiley Forudsat at du har været forbi hvalpen, måske gået en tur og set den ordentlig an.

  • Hama
    Hama Tilmeldt:
    apr 2015

    Følgere: 2 Svar: 247
    #20   10. apr 2019 ".. og som min bror altid siger "er der tvivl, er der ingen tvivl" "
    Jeg ville holde mig til din broders vise ord smiley


  • #21   10. apr 2019 Jamen altså jeg holder med "er du i tvivl, så er du ikke i tvivl". Mød hvalpen, brug tid med den og mærk efter. Er du stadig i tvivl, så drop det og find en anden! smiley

  • #22   10. apr 2019 Altså 4 mdr er jo ikke rigtigt nogen alder og man kan stadig forme hvalpen i den retning man ønsker. Men ja, man mangler jo stadig de første 2 mdr.
    Hvis råmaterialet er iorden så ville jeg nok godt turde. Men kan så heller ikke lade være med at tænke på hvorfor den stadig er hos opdrætter ?


  • #23   10. apr 2019 Den drillede mig og gad ikke sende mit indlæg, så du får det lige som screenshot. smiley

    profilbillede
  • #24   10. apr 2019 Med dig i den anden ende af linen ville jeg ikke være i tvivl. Hvad kommer tvivlen af?

  • #25   10. apr 2019 Er hvalpen velsocialiseret, så er der lagt en god bund at arbejde videre på.

  • #26   10. apr 2019 Altså... HVIS jeg selv skulle gøre det, så skulle det være fordi det var HUNDEN.
    Jeg ville ikke gøre det for andet.
    Og så naturligvis med den forudsætning at hunden træningsmæssigt er rå og kun de helt basale ting er varetaget.
    16 uger er helt klart smertegrænsen.


  • #28   10. apr 2019 Hmmm - først og fremmest, så er jeg med på den der om, at hvis der er tvivl, er der ingen tvivl. Så hvis mavefornemmelsen ikke er helt rigtigt, så vil jeg sige nej.

    Hvis det derimod "bare" er et spørgsmål om, om man kan få en fuldstændig fantastisk hund ud af én, som man ikke har fået som 8-ugers, så er svaret Ja, Ja, Ja. Og 4 måneder er jo ingen alder i den sammenhæng.


  • #29   10. apr 2019 Lyder spændende smiley

    Tror ikke du ikke mister noget specielt ved at få hvalpen det senere. Jeg synes faktisk det kan være lidt for tidligt med de 8 uger, og mener ikke det gør noget man trækker den lidt. Tror ikke det vil være et problem for dig at indhente den træning du nævner. Det er jo ikke meget man kan træne og udsætte så lille en hvalp for alligevel.

    Min "brugte hvalp" var en del ældre da jeg overtog. Det har jeg aldrig tænkt over i forbindelse med hendes træning, da det var som en leg med hende. Utrolig nem hund i forhold til Mina. Har ikke lagt mærke til nogen fordele ved at have Mina det tidligere.
    Men træningen var/ er ikke oppe på dit niveau, og det er forskellige racer, så ved ikke om du kan bruge sammenligningen til noget.


  • #30   10. apr 2019 Jeg tror uden problem du kan få en lækker hund ud af det
    Men, jeg tror ikke du skal gøre det, mest fordi du selv beskriver mere hvorfor det er en dårlig idé end hvorfor du ikke kan undvære lige dén hvalp
    Pøj pøj med beslutningen uanset hvad den bliver


  • #31   11. apr 2019 Jeg har haft en travl dag med job og hundetræning igår, så jeg fik slet ikke kommenteret på jeres indlæg.
    1000 tak skal I allesammen have.

    Jeg er ikke kommet ret meget nærmere hvad jeg skal gøre, må jeg indrømme smiley

    Det er ikke HUNDEN for mig - ham har jeg gående her pt, den anden kender jeg jo ikke endnu. Jeg har kun set den anden på video og især én ting gjorde, at jeg i det hele taget begyndte at overveje smiley

    Men ihvertfald - tusind tak - jeg tænker lidt videre og måske er der en, der snupper den for næsen af mig, og så er der nok en grund til det smiley


  • #32   11. apr 2019 Jeg synes det lyder til du søger svar på hvorfor du netop ikke skal tage hunden. Og så mener jeg din underbevidsthed siger du skal lade vær. Din søgen er på “lad vÆr” siden.

    Hvis du der i mod havde en underbevidsthed der sagde tag hunden, køb den, så ville du lede efter forklaringer på hvorfor dit og dat kun var positivt, og faktisk gjorde denne hund endnu mere perfekt. Og så er det man skal hente hunden smiley

    Til den overordnede debat så er jeg generelt ikke så nervøs ved lidt ældre hvalpe. I flere af vores nabolande er folk nødt til at vente på hvalpen bliver 15 uger hvis de køber udenlands. Men jeg ved så også godt at ingen af mine hunde skal yde andet end alm. Hverdags opdragelse.. hvorfor mit udgangspunkt er et helt andet sted smiley


  • #33   13. apr 2019 Jeg synes også at det lyder til at du underbevidst søger bekræftelse i at det ikke er den. Du skriver at hvis en anden køber den før dig, så er det nok af en grund. Men lige netop der, vil jeg sige at du nok i bund og grund har svaret. De gange jeg har købt kæledyr, har jeg haft en frygt for at jeg ikke var hurtig nok, tænk nu hvis.. Hvor ved dig lyder det mere som at det faktisk måske var lettere hvis nogen bare købte den, så skulle du ikke tænke mere på det smiley ret mig gerne hvis jeg tager fejl, men hvis det var mig der følte sådan var det nok netop for mit vedkommende fordi det ikke føltes helt rigtigt.

    For at svare på dit spørgsmål. Nu bruger jeg jo ikke mine hunde i nærheden af hvad du gør, men jeg fik Lucky da han var omkring 4 mdr gammel og jeg elsker ham. Vi har haft et helt specielt bånd fra den dag jeg hentede ham, og jeg synes ikke der har været noget der var sværere at lære ham. Med tanke på hvad du har skrevet tidligere omkring krav til hund og hvor meget træning du lægger i, ville det ikke afskrække mig med en hvalp på 4 mdr.
    Men igen det skal føles rigtigt, hvis det gør det, kan man klare det meste smiley


Kommentér på:
Stor hvalp - skal / skal ikke

Annonce