{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.868 visninger | Oprettet:

Tis overalt. 6 måneder gammel. {{forumTopicSubject}}

Jeg bliver sindssyg. Det er som om det bliver værre.
Hun tisser når hun sover eller ligger.
Hun fik konstateret struvit og stafelykokker for nogle uger siden. Hun blev startet på penicillin og smertestillende og urindiæt og kosttilskud.
Efter 5 dage blev det bedre. Men så efter 10 dage var vi tilbage på nul.
Så til dyrlægen som sagde at struvit var væk og hun så kun kokker og ingen stave i urin. Nu ny bredspektret penicillin.
Her efter 4 dage er det fandme nærmest blevet værre. Her er tis overalt! Det er som om det bare løber ud af hende og hun rejser sig altså fint fra sin kurv (hvor hun sover om natten) for ikke at tisse i den, men lækker så på sin vej og lægger sig ned på gulvet og tisser liggende og når man så verfer hende ud, ja så løber det ud på vej hen til døren også. Nogle gange i dryp, men også nogle gange mere. Og jeg synes ikke at hun rengør sig når hun er våd af pis. Hun lader det bare sidde i pelsen og så bliver det vådt af pis alle steder hun sætter/lægger sig.
Altså wtf? Hvad skal vi gøre?


Kommentarer på:  Tis overalt. 6 måneder gammel.
 • #1   5. jun 2019 Du må afsted til dyrlægen igen. Mht renligheden, min hanhund på et år, er først lige begyndt at interessere sig for, at holde sig selv ren. Jeg tror ikke du kan forvente at en hvalp på 6 måneder kan finde ud af at holde sig ren i pelsen.

 • #2   5. jun 2019 Tak, LP det er beroligende at vide at det nok skal komme med tiden!
  Vi ringer til dem i morgen og hører ad (det skal vi alligevel, fordi vi løber tør for urindiæt snart)


 • #3   5. jun 2019 Nones tisser ofre stadigvæk på sig selv, og er ligeglad med det. Men han bliver mere og mere sart hvad de angår, heldigvis ! Det er godt nok en ordentlig omgang hun har været igennem! Der må da være noget helt galt. Tisser hun også hele tiden udenfor ?

 • #4   5. jun 2019 Du skal have tjekket der ikke er en anden fejl i de urinveje..

 • #5   5. jun 2019 Nej, der sætter hun sig rigtig ned og tisser. Så der er bare voldsomt meget tis i hende.
  I dag har det været ekstra slemt, måske fordi det er så varmt og hun så har drukket mere.
  Vi roser når hun tisser udenfor (og ultra-roser når hun tisser på gåture).
  Men ja, jeg tænker også at vi må få taget en blodprøve og en urinprøve mere og få dyrket.


 • #6   5. jun 2019 Jeg tænker også om hun ikke lige skal scannes, det ville være træls at symptom behandle hvis det faktisk er noget andet der giver problemer og infektion.

 • #7   5. jun 2019 Ginne-Bolognese; ja det er vi nok nødt til. Men eftersom hun godt kan holde tæt når hun er i sin kurv om natten og hun sætter sig ned og tisser udenfor var det bare ikke første tanke hos dyrlægen tror jeg.

 • #8   5. jun 2019 Shit, jeg er glad for at vi tegnede både forsikring og ekstra dyrlæge-forsikring....
  Men det koster nok stadig en halv arm få scannet?


 • #9   5. jun 2019 Der er da et eller andet rivende galt. ALDRIG har jeg hørt om så ukontrolleret tisseri fra en hvalp/unghund smiley smiley

 • #10   5. jun 2019 Isabelle, jo, men hvad? Har du nogen bud?

 • #11   5. jun 2019 Desværre nej, Maria.

 • #12   5. jun 2019 Nej, vi må se hvad dyrlæge siger når vi ringer i morgen.
  Jeg forstår det bare ikke, når hun godt kan holde sig 6-7 timer om natten jo.


 • #13   5. jun 2019 Måske kan hun heller ikke holde sig 6-7 timer om natten, hvis hun drypper når hun skal ud om morgenen. Hvad hvis i tager hende ud ved 3 tiden, er det så lige slemt med at dryppe når i vågner om morgenen ?

 • #14   5. jun 2019 LP ja det er det tror jeg. Men det er svært at sige fordi det jo har bølget op og ned de sidste par uger. Men jeg er ikke så sjældent oppe at tisse om natten og nogle gange skal hun slet ikke tisse, når jeg er oppe kl 3-4 stykker. Så bliver hun bare liggende i sin kurv og vil ikke ud. Så jeg tror altså ikke at det er blærens størrelse der er problemet.
  Men det forklarer heller ikke hvorfor det er så slemt om dagen. Nu her til aften er det helt åndssvagt synes jeg.


 • #15   5. jun 2019 Man skulle jo tro at hun ingen kontrol har over blæren. Men det er lidt mærkeligt at hun fint kan holde sig i kurven så.

 • #16   5. jun 2019 LP jamen det er præcis dét der er så forbandet mærkeligt smiley

 • #17   5. jun 2019 L.P. min hanhund på 6 år, har så kaldt "tisben" det pisser han på hver morgen smiley men han skal sku ikke have andre tis på sig eller i nærheden af andre hundelort smiley haha

  Vi snakke med dyrlægen for det lyder som noget inkontinens pga alt det hun har/er igennem, så det skal der styr på, nu ved jeg ikke om din dyrlæge har speciale inde for nyre og det?? Ellers ville jeg nok få hende tilset ved en specialist ..


 • #18   5. jun 2019 Ansofie, det ved jeg ikke om min dyrlæge er. Vi har ikke boet her så længe og valgte bare den dyrlæge med flest gode anmeldelser. Men de er vist 3-4 dyrlæger tilknyttet klinikken, så jeg krydser fingre for at der også er en med noget nyre-viden. Det må vi lige huske at spørge om.

 • #19   5. jun 2019 Hun skal tjekkes for fejl i urinvejene.
  Det der er hamrende unormalt.
  Få hende samtidig tjekket for sukkersyge og lignende, der kan øge væskeindtag og dermed mere der skal ud igen.


 • #20   5. jun 2019 Og nu lækkede hun så faktisk i sin kurv kan jeg se.
  God dammit.


 • #21   5. jun 2019 Dyrlæge i morgen, helst en specialist.
  Fuld blodprofil og en scanning af systemet.


 • #23   5. jun 2019 Godt input, Canmax, det vil jeg spørge dyrlægen om i morgen.

 • #24   5. jun 2019 Selvfølgelig er det godt at rose når hun tisser udenfor, men husk lige dig selv på, at det her ikke er noget du kan opdrage dig ud af. Det er ikke et spørgsmål om at rose på de rette tidspunkter og genne hende ud ad døren, eller hendes manglende vilje til at rengøre sig selv.

  Det her er helt klart noget der skal undersøges grundigere hos dyrlægen. Det er selvfølgelig allerede blevet nævnt og vendt, så ingen grund til gentagelse - men lad være med at bebrejde hvalpen, fordi du synes hun er klam af tis smiley Det her lyder slet ikke som noget, din hvalp kan styre.


 • #25   5. jun 2019 Får hun andet end penicillin? Fx. binyrebarkhormon eller lign.?

  Lækker hun også selv om du lukker hende ud hver time?


 • #26   6. jun 2019 Husk at din irritation kan forværre problemet smiley

  Ud over det - det er vist tid til en specialist smiley


 • #27   6. jun 2019 Cystopro til at forebygge og syreneutral c-vitamin i samråd med dyrlægen for at hjælpe med at stabilisere PH-værdien i blæren og undgå flere struvitkrystaller.

  Har i overvejet at skifte foder? Vi brugte Hills Urinary Care. Du behøver ikke læse på ingredienslisten, den er ikke noget at skrive om, men den hjalp os enormt. Det er svært at pege på om det virkelig var kosten for vi satte ind på mange områder, men det var efter min bedste overbevisning helt klart med til at hjælpe Ziva og hun havde det rigtig godt på det foder. Deres dåsemad er lidt kedeligt som godbidder, og det er lidt mere prøvende at træne med. Vi kørte halvt års forløb hvor hun aldrig måtte få andet - ingen andre godbidder overhovedet, men det gjorde at Ziva fuldstændig stoppede med at udvikle struvitkrystaller og stille og roligt blev mere og mere tryg ved at have urin i blæren og havde lyst til at holde sig i flere timer. Synes du skal nævne det for dyrlægen

  Vi fik skrab og scanning af blæren hos Fakse Dyrehospital, og jeg fandt dem meget dygtige og de hjalp helt klart Ziva som havde store problemer fordi krystallerne sad fast i blærevæggen, og havde lavet små sår som var medvirkende til at Ziva slet ikke var interesseret i at forsøge at holde sig mere end nogle timer af gangen.

  Hvis Ziva tissede mens hun lå ned og/eller dryppede mens hun gik vidste jeg at blærebetændelsen var blusset igen. Den var stensikker.

  Jeg kan ikke tælle alle de dyrlægeregninger vi havde for test af bakterier i urinen det første år. Vi sendte MANGE, som i RIGTIG mange for hele tiden at sikre hvordan det så ud i et fornuftigt niveau mellem bakterier <-> medicin og fik lavet nogle blodprøver for at passe på lever og nyrer.

  God bedring


 • #28   6. jun 2019 Læs det her link : https://www.dmk-online.dk/opdateret-ektopiske-ureter-eu/


 • #29   6. jun 2019 da min yngste som ½ år gammel kom til dyrlæge med sin 3 blærebetændelse på 3 måneder sagde dyrlægen at stoppede det ikke nu så skulle hendes blære/urin veje undersøges til bunds . det stoppede heldigvis der, men er enig med de andre få det undersøgt ordentligt inden du smider endnu flere penge i foder og medicin der måske intet ændrer ...

 • #31   6. jun 2019 Kom I til dyrlæge i dag?

 • #32   7. jun 2019 Ja og vi er henvist til Københavns dyrehospital. Vores dyrlæge kontaktede dem selv og sagde at det var bedre at de tog sagen videre, for de er eksperter.


 • #33   7. jun 2019 håber I hurtigt får en tid ... hold os endelig opdaterede om hvad de finder ud af, vi kan kun blive klogere ..

 • #34   7. jun 2019 Vi har fået en tid på fredag.

 • #35   8. jun 2019 Altså om en uge?
  Havde de ikke tid før?


 • #36   8. jun 2019 Nej det havde de ikke. Vi arbejder forskudt og delvis hjemme, så vi har tid alle dage, alle tider, så nej. Tror du vi ville sige nej til en tid?

 • #37   8. jun 2019 Nej, jeg troede bare de prioriterede sådanne emner højere, fordi hunden har det skidt.
  Jeg håber de kan hjælpe jer godt videre.


 • #39   8. jun 2019 Nå for pokker smiley
  Det er ikke sjovt da.


 • #41   16. jun 2019 Vi afventer svar på prøver.
  Hun blev også scannet og umiddelbart kunne de kun se een urinleder.
  Hvis blodprøver og urindyrkning ikke viser noget, skal hun CT-scannes så vi kan se om den anden urinleder evt kobler på blæren for langt nede (dvs efter lukkemusklen)
  Jeg regner halvvejs med at det er dét der er problemet for det stemmer helt overens med hendes symptomer.


 • #42   16. jun 2019 Oh det er fandme noget øv.
  Kan man gøre noget ved sådan en deffekt hvis det viser at være det?


 • #43   16. jun 2019 Ja, man kan operere og forbinde lederen det rigtige sted. Godt vi tog en stor hundeforsikring smiley

 • #44   19. jun 2019 Blod- og urinprøver viste ingen infektion og helt normal nyrefunktion.
  Tid til scanning på mandag 24/6.


 • #45   24. jun 2019 Hun har uretral sphincter mechanical disfunction.
  Altså noget der bedst kan beskrives som doven lukkemuskel. Det kan behandles medicinsk og hun vokser med stor sandsynlighed fra det
  efter første løbetid.
  Hvis hun skulle blive steriliseret, så vil det dog komme igen sagde de.
  Så det er jo dejlige nyheder. Det er heller ikke arveligt (sagde de, vi vil lige undersøge det nærmere)
  Nu skal hun bare forkæles og forhåbentlig ikke på noget doktorbord igen før hendes obligatoriske røntgenbilleder når hun bliver 1½ år.


 • #46   24. jun 2019 I øvrigt, dagens regning: knap 19.000kr smiley smiley
  Hurra for forsikring!


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 16 Emner: 56 Svar: 5.037
  #48   24. jun 2019 Dejligt at I har fået en afklaring! Jeg håber hun vokser fra det, eller i hvert fald ikke skal generes mere af det smiley

 • #49   24. jun 2019 Tusind tak, vi er meget lettede over at hun ikke skal opereres, det lille skind. Hun har været nok igennem nu synes vi smiley

 • #50   24. jun 2019 Man kan give samme medicin som man giver steriliserede tæver der har inkontinens, så det vil vi forsøge. Hvis hun ikke har bivirkninger og det virker, så fortsætter man og trapper ud ved første løbetid. Ellers må vi bare være tålmodige.

 • #51   25. jun 2019 Det er godt, at I har fundet årsagen, og at hun måske vokser fra det. Det lyder som noget lavt kønshormonniveau, ud fra hvordan du beskriver sygdommen, og behandlingen.
  Der er særligt et kønshormon ved tæver, der påvirker blærens lukkemuskel. Når hunden endnu ikke er kønsmoden, og ikke er begyndt at danne rigelige mængder af dette hormon, eller når tæven steriliseres, og når op i alderen, så kan kønshormonniveauet være utilstrækkeligt til, at lukkemusklen holder tæt, og det kan give en inkontinent vov.

  Hvis det er pga. mangel på dette hormon, er det jo nemt at behandle, da det "bare" er, at tilføre dette hormon.

  Min steriliserede tæve fik Incurin (tilført det kønshormon), da hun som senior blev inkontinent (pga. øget pres på blæren grundet binyrebarkhormonbehandl. imod allergi).
  Og det virkede fantastisk smiley Hun skulle kun have meget meget lidt Incurin, så det var helt uproblematisk smiley


 • #52   25. jun 2019 Dejligt at I har fundet ud af, hvad der er galt og at det kan behandles - x'er fingre for at hun vokser fra det smiley

  Og ja, en forsikring er guld værd smiley smiley


 • #53   25. jun 2019 #51 - super info ..

 • #54   25. jun 2019 Hvor er det godt at høre smiley

 • #55   10. jul 2019 Hun tager medicinen uden bivirkninger og vi skal egentlig give 3 x 0,45ml dagligt, men vi kan se at vi klarer os med to gange 0,4ml uden problemer, så det er vi landet på.
  Når hun får første løbetid skal vi i samråd med lægen finde ud af noget udtrapning. Medicinen virkede med det samme og alt er godt.


Kommentér på:
Tis overalt. 6 måneder gammel.

x