{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.072 visninger | Oprettet:

Lua
Lua
Tilmeldt:
28. dec 2014
Følger: 1 Følgere: 1 Emner: 66 Svar: 246

For og imod sterilisation {{forumTopicSubject}}

Jeg ved godt, at det er et emne, der er taget op før, men nu prøver jeg altså lige igen.

Jeg overvejer nemlig kraftigt at få min 5-årige JRT steriliseret, men der er nogle ting, som jeg er lidt nervøs for (udover selve operationen ).

Hun har det fedeste sind og det skønneste drive - hun er flot slank og dejlig aktiv. Det jeg er nervøs for, er om en sterilisering vil gøre hende "doven"/mindre aktiv og også ændre hendes sind/temperament/mentalitet? Eller gøre hende overvægtig?

Jeg overvejer det blandt andet, fordi hun er rigtig dårlig til at holde sig (og omgivelserne) ren, hun bløder meget OG hun skal ikke have hvalpe.

Hvad er jeres tanker for og imod sterilisering? Lyder det helt skørt, at jeg overvejer det?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  For og imod sterilisation
  • #1   23. jun 2019 Begge mine er steriliserede af forskellige årsager, og jeg har ikke fortrudt et sekund!

    Den ene er kraftig, men har altid været det. Om hun ville være mindre hvis hun var intakt, ved jeg ikke. Men doven er hun bestemt ikke!!

    Ingen af dem har fået kraftig underuld eller er inkontinente. Eller jo, den store kan være inkontinent når hun har været bedøvet, eller når hun har virkelig ondt.



  • #3   23. jun 2019 #1
    Ok, det lyder fint. Hvad er/var dine begrundelser om man må spørge?

    #2
    Ok, det er især det med sindet, jeg er nervøs for. For hun har det skønneste temperament og personlighed. Og det vil jeg ikke have, at hun mister.


  • #5   23. jun 2019 Hun har en MEGET stærk psyke smiley og er på ingen måder nervøs eller bange.

  • #6   23. jun 2019 Den store blødte i 4 uger, og huset lignede et slagtehus. Hun var deprimeret, og virkede til at være rigtig utilpas. Hun blev steriliseret 8 uger efter 1. løbetid, og blev falsk drægtig 2 dage senere (på det tidspunkt hun ville have født, hvis hun var blevet parret). Så det var helt sikkert den rigtige beslutning!

    Den anden havde 2 løbetider. Efter 2. løbetid fik hun skedekatar. Hanhundene rendte hende konstant i numsen, og hun blev bundhysterisk. Jeg snakkede med dyrlægen som anbefalede at sterilisere hende, fordi katar er en ubalance og kan give livmoderbetændelse ved næste løbetid. Hun blev steriliseret med kikkert, og var slet ikke mærket af at være blevet opereret.

    Jeg er ret overbevist om at min kommende tæve også bliver steriliseret.


  • #7   23. jun 2019 I øvrigt måtte jeg ringe til dyrlægen og brokke mig, da nr. 2 var blevet steriliseret. Jeg spurgte om han havde skruet op for hendes turbo, imens han var derinde. Jøsses, hun gav den gas smiley

  • #8   23. jun 2019 Min blev steriliseret pga løbetidsproblemer, så jeg har selvsagt ikke fortrudt det.
    Men hun blev mindre driftig af det, desværre.

    Det er så den eneste ulempe vi har haft, pelsen er den samme, vægten og madlyst den samme.

    Hun blev gladere, men mindre driftig. Så vi træner minimalt, og lever et glad liv.

    Den næste hund bliver kun steriliseret hvis der er problemer igen. Jeg synes det et et voldsomt indgreb at lave når det kun er forebyggende, og uetisk overfor hunden især når det, som nævnt her, er for at undgå bøvlet med løbetid.


  • #10   23. jun 2019 #6
    Ok, det er også gode grunde. Når operationen blev lavet med kikkert, blev livmoderen så også fjernet eller "kun" æggestokke? Uh det lyder godt - min har også knald på, det skal hun gerne fortsætte med.

    #8
    Hvad mener du med driftig?

    #9
    Okay smiley Min er glathåret, så jeg tror ikke hendes pels kan blive påvirket.


  • #11   23. jun 2019 I mine øjne opererer man ikke på sunde og raske dyr
    Hvis ikke man kan leve med løbetider, så burde man nok have valgt en hanhund.
    Og gudskelov, så er der kommet nye neutralisering anbefalinger sidste år, hvor man anbefaler ikke at neutralisere sunde og raske dyr.

    Jeg har en veninde, som har fået to tæver steriliseret på grund af tilbagevendende falsk drægtighed.
    Hun træner på konkurrenceplan med sine, og de har begge mistet en del af "arbejdsgnisten"

    Ved at neutralisere kan du få en træls pels, væsensændrig, en kamp for at holde vægten og måske få en i indkontinent hund, som drypper over det hele resten af dens liv.


  • #13   23. jun 2019 Nicole, nu kan man jo ikke forebygge alt.
    Jo jo, du forebygger livmoderbetændelse, men samtidig øger du så chancen for andet.
    Det er jo ikke uden grund, at det er kommet nye neutralisering anbefalinger sidste år.

    Og som sagt, så kan man altså ikke forebygge alt ved at operere påvores dyr.
    Skal vi så også til at fjerne analkirtlerne så de ikke får betændelse i dem?
    Og øjnene, de kan jo også få øjenbetændelse - og sådan kan man så blive ved.

    Hvis man er så angst for livmoderbetændelse, at man vælger at operere på et dundt og rask dyr, så burde man købe eh ha hund i stedet for, de får ikke livmoderbetændelse.


  • #15   23. jun 2019 Det er jo et valg man må tage med sig selv, vægte for og imod.

    Jeg mener bestemt ikke at det er et lille indgreb og det gjorde min hund godt nok heller ikke! Hun havde ondt den første aften, pev og ville ikke bevæge sig. Hun tissede ikke det første døgn og hun havde først afføring efter næsten tre døgn. Der gik 5 dage inden hun blev normal igen, indtil da lå hun bare og var trist.
    Hendes mave er vel omkring 30cm lang og hendes snit var vel omkring 10cm langt, det er sørme ikke noget lille snit.

    Livmoderbetændelse er helt sikkert en farlig sygdom, men hvad med risikoen ved sterilisation? Som Anni nævner er der negative ting, at dømme hunden til et liv med lortepels ellers endnu værre evig inkontinens og medicinering, hvis det virker, fordi man er bange for at noget anden måske sker?

    Havde jeg haft råd havde jeg taget kikkertoperation, men jeg var studerende på det tidspunkt, så det kunne ikke retfærdiggøres når den gammeldags metode kostede 5000kr mindre. Jeg har så sidenhen hørt fra nogle forskellige dyrlæger at mange er gået væk fra kikkert igen, jeg tænker den anden metode foretrækkes af en årsag...

    TS: driftig handler sådan kort sagt om ivrighed og energi til at træne. Min hund blev gladere og deraf mere energifyldt i hendes dagligdag, men hendes lyst til at arbejde blev mindre. Hun er blevet svær at tænde, hvor hun før var en lille kanonkugle.


  • #19   23. jun 2019 Dejligt for dig, Nicole, men hunde reagerer forskelligt. Min har så senere været i narkose af andreårsager og hun er altid dårlig bagefter, men det ved man jo ikke før det er prøvet..

    Jeg tænker ikke dyrlægen har været ualmindelig dårlig, da det blev lavet på KU's dyrehospital, så der har været rigeligt med opsyn på hvad der foregik;) 10 er måske i overkanten, måske "kun" 7-8cm, størrelsen på snittet er dog ikke så relevant. Der er jo også hul "ind i hunden" uanset str på snittet, og det ændrer ikke på, at jeg synes det er et voldsomt indgreb når der reelt ikke er noget i vejen med hunden.

    Har dine hunde hormonelle problemer, så giver det jo fint mening at forsøge at forbedre hundens liv, især hvis det er så meget at hunden slet ikke fungerer, som det var tilfældet med min. Men bare fordi man er bange for livmoderbetændelse?

    Hvorfor får man så ikke fjernet andre kropsdele/organer, som hunden måske kan få problemer med? Hvorfor lige livmoderen, når der ikke er noget i vejen?
    Jeg synes det er en arkaisk tilgang.


  • #20   23. jun 2019 Se, så pga irritation over en potentiel dårlig pels, så har du pludselig en anden holdning, Nicole.
    Trumfer potentiel dårlig pels virkelig risiko for livmoderbetændelse? Hvorfor?? Det giver ingen mening for mig..


  • #23   23. jun 2019 Jamen jeg tænker da du skulle overveje at tilbyde din ekspertise indenfor dyrlægefaget til dem så, Nicole smiley
    Du lyder da til at mene at være mere inde i tingene end dyrlægen smiley du har jo også rigelig med erfaring med dyrlæger...


  • #24   23. jun 2019 At du kan vægte dårlig pels, en visuel ting, højere end risikoen for livmoderbetændelse er mig da en gåde?
    Får langpelsede hunde ikke livmoderbetændelse?


  • #27   23. jun 2019 En joke;) Jeg er meget ironisk anlagt, især når logikken i folks argumentation forsvinder.

    Men uden ironi:
    Jeg kan sagtens se at et lille snit er at foretrække, men nu var snittet praktisk takt helet dagen efter, så det handler jo ikke om snittets størrelse, det handler om indgrebets størrelse og en livmoder er jo en livmoders størrelse, hvis ikke den er syg, uanset hvor lille/stort et snit.

    Du har haft mange hunde som du har fået steriliseret og ikke oplevet problemer, jeg har haft én hund, som ikke havde en god oplevelse med det. Risikoen for at du får en hund engang, som kommer til at lide pga din overbevisning eksisterer altså.
    Men indtil videre så er det da dejligt at du ikke har haft problemer, især for dine hunde er det dejligt.


  • #28   23. jun 2019 Nicole, pels handler vel om ejers indsats. Og har man sagt A må man så også sige B og tage konsekvensen af ens handlinger og overbevisninger. Mener man at livmoderbetændelse er så stor en risiko, så må man vel også være villig til at børste hunden oftere?

    Jeg ville da frygte inkontinens langt mere, hvad hvis det ikke kan behandles? Hvad hvis det kræver en ny operation for at fikse? Det er da en langt værre risiko at løbe. (I mine øjne)


  • #31   23. jun 2019 Min Luna blev steriliseret som 3-årig. Hun havde da haft 4 løbetider uden at være højløbsk i en eneste af dem. Efter hver eneste løbetid blev hun falsk drægtig og det blev værre og værre for hver gang.

    Hun fik en djævelsk masse underuld og blev som 9-årig lidt inkontinent, men det klarede vi fint med lidt propaline (medicin).

    Om Quila bliver steriliseret ved jeg ikke endnu, hun får ihvertfald lige løbetid nr. 2 med først.


  • #32   23. jun 2019 Tak for jeres inputs. smiley

    Jeg er selv ikke så vild med tanken om, at hun skal igennem sådan et stort indgreb, når hun jo egentligt er rask. Men jeg er i tvivl. Hun bløder fx mere og mere for hver løbetid, bliver dårligere til at holde sig ren, virker lidt "trykket", og hendes løbetidsperioder er uregelmæssige.

    Måske skal jeg ringe og få en snak med min dyrlæge imorgen? Eller tænker de kun på penge?


  • #36   23. jun 2019 #35
    Jeg har to dyrlæger (de arbejder sammen på klinikken). Den ene er jeg ikke vild med, så jeg skal have fat i den anden når det handler om sådanne ting.

    Jeg hæller mest til ikke at få hende steriliseret.


  • #37   23. jun 2019 Nicole, hvor er det lige at jeg skriver, at jeg ikke mener at du bør have dine hunde ?
    Ikke et eneste sted.

    Jeg fatter bare ikke, at hvis man er så sygdomsforskrækket, at man vælger at operere på sunde og raske hunde, hvorfor man så ikke vælger at anskaffe sig hanner i stedet for. så slipper man for at begå unødige overgreb på en sund og rask hund.

    Jeg kan så hellere ikke forstå, at du påstår at det "bare er et lille indgreb". Det er det ikke, hverken for mennesker eller dyr.
    Jeg forstår hellere ikke, at ikke synes at det er et problem, hvis hunden bliver inkontinent og skal have daglig medicin resten af dens liv.
    Det er så sandelig ikke sund at blive fyldt med medicin hele sit liv, og alt medicin har bivirkninger

    Og hvorfor tror du, at der kom nye anbefalinger angående neutralisering sidste år ?
    Mener du, at dyrlægeforeningen er kommet med dem fordi de har siddet og kedet sig ?

    Jeg mener, at vi engang debatterede kuperinger, og at du var imod det, da det var unødvendige operationer ?
    At fjerene indre organer på en sund og rask hund er nøjagtig det samme, nemlig en unødvendig operation.


  • #38   23. jun 2019 #37
    Jeg forstår dig godt, Anni. Eller i hvert fald, hvad du prøver at sige, ikke måden.


  • #39   23. jun 2019 Isabelle, TS skriver Jeg overvejer det blandt andet, fordi hun er rigtig dårlig til at holde sig (og omgivelserne) ren, hun bløder meget OG hun skal ikke have hvalpe.
    Og det giver vel ikke nedsat livskvalitet for hunden. Kun for ejerern, som må gøre lidt mere rent.


  • #40   23. jun 2019 Det skal lige siges, at dette opslag ikke handler om rengøring. Det er på ingen måde pga. ekstra rengøring, at jeg overvejer sterilisation. Det ville da være vanvittigt.

  • #43   23. jun 2019 Begge mine to tæver er neutraliseret. Ingen af dem har ændret personlighed - Huskyen hviler lidt mere i sig selv, men hun havde også en del cyster på æggestokkene, så det har nok drillet hormonbalancen en del.

    De er også begge to pæne og slanke stadig. Selvfølgelig har neutraliserede tæver nemmere ved at tage på, men hvis man er opmærksom på det, så bliver det ikke et problem.

    Huskyen har så fået rigtig nedern pels af det. Beauceronen har ikke ændret pels. Jeg tænker en nedern pels er værd at leve med, med de helbredsmæssige fordele der er smiley Jeg neutraliserede pga. risikoen for livmoderbetændelse. Og så for at nedsætte risikoen for mælkekirtelkræft. Huskyen blev også falsk drægtig, så det var endnu en årsag.


  • #45   23. jun 2019 Jeg har aldrig steriliseret vores tæver, da jeg heller ikke er for at neutralisere en rask hund.
    Jeg tænkte dog på om du kunne give hende en p-sprøjte en enkelt gang. Jeg er meget mod p-sprøjter da de langt fra er sunde i længden, men tænker du kan få et hint om, om hun ændrer adfærd. Har sprøjten ingen negativ effekt på hende, så kunne du jo vælge at neutralisere.


  • #46   23. jun 2019 Nicole, jeg ville aldrig mene, at du ikke bør have dine hunde. De har det vist som blommen i ægget.
    Jeg ville endda betro Gaddafi til dig, hvis altså ikke du skar bollerne af ham smiley

    Anbefalingerne er her, og der er ikke bevist, at sterilisering giver et længere og bedre liv.


    http://www.hunden.dk/nyheder/neutralisation-ny-vejledning-til-landets-dyrlaeger/55758


  • #49   23. jun 2019 Jo da Nicole, at skære bollerne af på en han forebygger også en del sygdomme.
    Læs anbefalingerne.


  • #50   23. jun 2019 Uanset køn, bryder jeg mig overhovedet ikke om, at foretage kirugiske indgreb, når ikke der er noget i vejen.

  • #53   23. jun 2019 Skulle jeg nogensinde få en tæve, så skulle hun helt sikkert også steriliseres. Der er så mange fordele. Og jeg har set den grimme side af konsekvenser for fertile dyr.

    For kort tid siden fik vi sterilieret en 3 år gammel hunkat, der havde kræft i livmoderen, og kort inden det fik vi en på knap 4 aflivet med underlivsinfektion. Det er et hårdt slag som opdrætter.


  • #54   23. jun 2019 Som Anni har nævnt, kan man jo godt undre sig over logikken engang imellem. De samme folk som ryger helt op under taget bare man nævner hale/ørekupering, river glad og gerne kønsdelene ud af kroppen på deres hunde (eller klipper dem af, afhængig af køn), uden anden anledning end forebyggelse af potentielle problemer smiley

    Jeg ville ikke tøve et sekund, hvis min hund fejlede noget helbredsmæssigt, som kunne afhjælpes med et indgreb, men at bruge kirurgi som adfærdsregulering eller bekvemmelighedshjælp, er for mig helt utænkeligt.

    Jeg har en søster som fik steriliseret sin tæve (for at undgå løbetider). Hun, og desværre hendes hund, betalte så den pris, at der skulle tørres pis op de mærkeligste steder, da hunden ikke havde nogen kontrol over sin blære.


  • #55   23. jun 2019 Det kommer selvfølgelig fra en mand, der aldrig har haft bøvl med underlivet. smiley

  • #56   23. jun 2019 Har du også en forklaring, når det gælder de kvinder i tråden, der mener det samme?

  • #62   23. jun 2019 Det er også temmelig "sygt" at dø af en livmoderbetændelse, som kan være lukket og pludselig sprænge med døden til følge. Ret sygt egentligt. smiley

  • #63   23. jun 2019 Isabelle:
    Det du beskriver, lyder da som noget der ville falde ind under "helbredsproblemer" hos mig.

    I en så høj alder, er de vist også ude over det stadium hvor man kan beskyldes for at der er tale om den "nemme løsning"

    Tilfældene som A med B og T nævner, er da også oplagte som eksempler på, at hundene vil få det bedre.

    Jeg tænker bare, at man som minimum kan vente til der ER et helbredsproblem, før man finder kniven frem.


  • #64   23. jun 2019 Isabelle, nu var der jo en god grund til at neutralisere dine.
    Koks med hormo er er jo også en sygdom.
    Men der er da stor forskel på at neutralisere dine og så en sund og rask hund for at slippe for løbetider og fordi dem måske Kunne gå hen og få en livmoderbetændelse.
    Samt at man kastrerer hanner frem for at opdrage kræet.


  • #66   23. jun 2019 På hende der blev aflivet pga. underlivsinfektion. Der var intet at mærke på hende. Ingen feber, ingen adfærdsændringer, ingen tegn på smerter (selvom de må have været meget store), ingen tegn på noget som helst - andet end at hun ikke blev drægtig. Så bare at vente til den er syg kan koste liv.

  • #67   23. jun 2019 Kære trådstarter

    Så voldsom blødning, som du beskriver er ikke normalt. Det kan være hormonelt eller meget fortykket væv eller andet


    Personligt ville jeg henvende mig til specialist omkring dettte

    Jeg er enig i at sterilisation er et større indgreb - dog skal det vel også se i en større sammenhæng


    En anden indskydelse er, at det er skræmmende at læse om, hvor mange ældre tæve som mistes eller er meget syge pga livmoderbetændelse


    Jeg ønsker dig en god dag og pøj med dit valg


  • #68   23. jun 2019 Er 110 procent for at sterilisere tæver. Både Zenta, Laika og Tøsen er det.
    Kan kun komme på positive ting ved det.


  • #69   23. jun 2019 Men uden ironi:
    Jeg kan sagtens se at et lille snit er at foretrække, men nu var snittet praktisk takt helet dagen efter, så det handler jo ikke om snittets størrelse, det handler om indgrebets størrelse og en livmoder er jo en livmoders størrelse, hvis ikke den er syg, uanset hvor lille/stort et snit.


    Sådan af nysgerrighed, A-S, hvor stor er en rask livmoder på en hund?


  • #70   23. jun 2019 Livmoderens str. kommer selvf. an på hundens størrelse, men de er ikke særlig store smiley Og mange steder fjerner man jo også kun æggestokkene nu om dage, medmindre der er noget galt med livmoderen smiley

  • #71   23. jun 2019 Einstein, det er såmænd fordi A-S mener at hullet på hunden skal være stort, for at livmoderen kan komme ud. Og så undrer jeg mig over hvor stor hun egentlig tror sådan en er smiley

  • #72   23. jun 2019 A med..
    Nej, det, du skriver der, er misforstået. Det mener jeg ikke.
    Så du mister desværre din mulighed for at gøre grin med folk uden nogen særlig grund.
    Det var en skam smiley


  • #73   23. jun 2019 Jeg kender kun tæver hvor det er gjort af fysiske årsager og de trives alle med det

  • #74   23. jun 2019 #67
    Jeg er også lidt i tvivl om det er normalt, for hun plejer ikke at bløde så voldsomt.

    Jeg kontakter nok min dyrlæge for at være på den sikre side. Men jeg regner ikke med, at hun skal steriliseres. Tak for jeres kommentarer.


  • #76   24. jun 2019 Holly, det gør de i USA, samt mange andre forfærdelige ting

  • #77   24. jun 2019 Lua, unormal voldsom blødning kan nemt være et tegn på hormonelle problemer og optakt til livmoderbetændelse.

    Jeg har oplevet det på 2 af mine hunde, og den ene måtte opereres med det samme, hvilket ikke er så nemt ved voldsom blødning. Den anden fik en lukket livmoderbetændelse et par uger efter løbetidens ophør. Hun blev meget dårlig og det gik voldsomt hurtigt, vi snakker ganske få timer. Hun blev aflivet, hun var 13 år gammel, og jeg ville ikke trække hende igennem en operation på det tidspunkt.


  • #78   24. jun 2019 Enig med Lene.
    Unormal kraftig blødning indikerer jo at der er et eller andet galt, og så er det jo at få gjort noget ved det, så er det jo ikke at operere på en sund og rask hund.

    Men pøj pøj med hunden, håber, at alt er ok.


  • #79   24. jun 2019 Jeg kender virkelig mange der har fået neutraliseret deres hunde. Både hanhunde og tæver. Aldrig har jeg hørt om nogen problemer i nogen retning. Bortset fra et par langhårsracer der døjer med ekstra underuld.
    Jeg har aldrig selv fået neutraliseret en hund. Begge mine tæver fik kræft i mælkekirtlerne smiley og min søsters tæve døde af livmoderbetændelse.
    Så jeg vil klart overveje neutralisering hvis jeg får en tæve på et tidspunkt.
    Jeg kan se en masse fordele og meget få bagdele ved neutralisering.


  • #81   24. jun 2019 Gaia blev steriliseret som 8-årig pga cyster på æggestokkene. De gjorde hende sådan lidt "løbetidskælling" overfor andre tæver, og det forsvandt jo så sammen med æggestokkene.

    Hun fik både nedsat stofskifte og en del mere underuld, men eftersom hun hele livet havde været til den tynde side, når hun levede aktivt, og i øvrigt havde nærmest ingen underuld, så gjorde det hende egentlig bare til en almindelig aussie i pels og vægt smiley

    Men at påstå at pelsproblemerne bare handler om at ejer må gøre en bedre indsats er godt nok at negligere det. Det afhænger da i høj grad af dels hvordan pelsen er normalt (en chow kan jo nok potentielt blive værre end en BC) og dels hvor meget den forandres.
    Vi havde en collie da jeg var barn, som blev kastreret som ca 5års. Han havde jo før også meget pels, men efter kastration blev den ekstrem. Han var ved hundefrisør et par gange om året for at få så meget underuld som muligt af, og min mor børstede og børstede hjemme, men underulden var bare ekstrem.
    Pelsproblematikke alene er nok til, at jeg kun ville neutralisere ved tvingende nødvendighed ved den type hund jeg har.


  • #82   24. jun 2019 De andre har egentlig skrevet en masse gode ting.
    Keg vil bare knytte en kommentar til urininkontinens. At folk synes at tænke det er en sjælden bivirkning ved operationen.
    Incurin og propaline er nok nogen af de præparater - efter smertestillende og flåt/lopper handling - vi på apoteket sælger aller mest af til hundene.

    Jeg tror bare ikke det er noget man snakker så meget om med naboer og kollegaer - at man hver morgen står op til vådt gulv eller sætter vækkeuret i løbet af natten for at kunne lukke sin gode kammerat på 4 ben ud og tisse.

    At steriliserer for bekvemmelighed - så ved man ikke hvad det evt kræver i tid, energi og omtanke at have en kronisk inkontinent hund. Også selv om den får medicin - tænk hvis man glemmer en dosis. Hunden skal passes. Økonomien i det osv. Og de tvivls spørgsmål der kommer når hunden så er lidt utæt - går det i ro igen? Er det i virkeligheden en urinvejs betændelse vi bør reagerer på. Osv. Og hvilken indsats pelspleje af en skod pels kan kræve - måske flere gange ugentlig. Måske ens drømme og forhåbninger med hunden ikke kan lade sig gøre med en pelskappe så tyk. Feks en god aktiv tur en sommervarm dag. En gigtplaget ejer med dårlige hænder kan få store problemer osv.

    Jeg synes det er fint man overvejer operation når det giver mening. Og selvfølgelig når hunden er syg. Men med i overvejelserne skal man simpelthen også have worst case af riciko.
    Det sker og ikke kun hos naboen.


  • #83   24. jun 2019 #82
    Tak for info Ginne. Det er tankevækkende.


  • #84   27. jun 2019 Jeg er ret enig med Ginne i, at man skal overveje risikoen ved sterilisation, samt risikoen ved narkose, inden man tager beslutningen om at sterilisere, for det kan gå galt (jeg har selv mistet en hund under narkose).

    Men når det så er sagt, så er jeg helt klart for at sterilisere. Jeg har 2 gange stået med ældre tæver med livmoderbetændelse, og det var dælme ikke sjovt smiley smiley Den ene tæve, som var 11 år, da hun blev opereret for livmoderbetændelse, var meget længe om at komme ovenpå igen.
    Så jeg tør ikke andet, end at sterilisere, hvis jeg skal have tæve igen. Jeg har haft/fået steriliseret 6 tæver. Ingen af dem har ændret adfærd. Den ene fik en skodpels med tæt underuld. De 3 af dem tog på i vægt. Ingen af dem blev inkontinente.

    Det er en stor operation, og meget kan gå galt under og efter operationen, så det skal overvejes grundigt. Men der er også en del fordele ved operationen. Den vigtigste er, at du slipper for risikoen for, at stå med en ældre/gammel hund som er dødsyg af livmoderbetændelse.


Kommentér på:
For og imod sterilisation

Annonce