{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.570 visninger | Oprettet:

Forestil dig du skal købe en hund {{forumTopicSubject}}

Forestil dig, at du skal købe en hund, og morhunden er udstationeret. Hvordan/hvor vil du helst møde morhund? Og hvad med at se hvor hvalpene skal vokse op?
Hvad ville du som potentiel købe ønske (og hvorfor?) smiley smiley
(Som udgangspunkt bliver hvalpene født og vokser op hos mig. Det kan dog være i nogle tilfælde hos udstationeringsfamilie)

Jeg spørger, da jeg som opdrætter benytter mig en del af at udstationere, så jeg kan holde de hjemmeboende hunde til et minimum, men stadig have mulighed for at kunne beholde de bedste fra hvert kuld.

Nu nærmer det sig så, at jeg skal til at lave kuld på mit eget opdræt smiley Hvorfor jeg søger erfaringer fra "køber siden" smiley

(Billede bare for blikfang)


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Forestil dig du skal købe en hund
  • #1   12. jul 2019 Jeg ville have det fint med bare at møde morhund hos dig, når det er dig der skal stå for hvalpe osv smiley hvis den er komfortabel hos dig siger det jo mere i mit hoved end at se den hjemme i egne rammer smiley

    Smuk smuk hund i øvrigt smiley


  • #2   12. jul 2019 Jeg tænker jeg ville være mest tryg ved at se morhund hos dig smiley
    Og enig med Anya, smuk vaps smiley


  • #3   12. jul 2019 Jeg ville møde hvor hvalpen er vokset op smiley
    Men selvfølgelig vide, at hun er udstationeret, og ikke bor hos dig normalt.
    Måske vil nogle gerne se det "rigtige" hjem/"rigtige" ejere.
    For mig er hvalpene opvækst den vigtigste og det er jo hos dig smiley

    Held og lykke med projektet smiley


  • #5   12. jul 2019 jeg ville se moren i dens vante omgivelser med dens familie. men ville forvente at opdrætter var tilstede når jeg skulle besøge hvalpene den første gang.

  • #6   12. jul 2019 Det der for mig siger mest om en hund er hvordan den er på udebane. Ikke i dens trygge og vante rammer, hvor langt de fleste hunde jo virker trygge og ligevægtige. Jeg vil derfor rent faktisk allerhelst møde både mor og far hund til fx en udstilling, MH, en konkurrence eller et andet lidt stressende sted. Her ser jeg reaktionerne, når hunden presses lidt. Og det er faktisk det, der suverænt betyder mest for mig smiley
    VIl jeg se hvor hvalpen vokser op. Ja, men det er ikke det vigtigste for mig. Det suverænt vigtigste for mig er at jeg får en hvalp, der har den genetiske balast til at møde verden frygtløst og med åbent sind.


  • #8   12. jul 2019 Anya: Tak for svaret smiley Alle udstationeringer er som udgangspunkt vant til og glade for at komme her, men de er nok lidt mere "opkørte" og frække end de plejer, når de besøger deres "mormor" smiley smiley

    Anine: Mange tak smiley smiley

    Ida og Figo: Det første får man af vide uanset hvor *griner* Jeg ville jo være der uanset hvor det var mødet foregik.

    K&T: Lidt afhængigt af hvem af udstationeringerne det er, kunne man nok godt som køber støde ind i hundens forældre, der jo også besøger smiley Men ja, det er mig der står for det hele og her de små vokser op smiley


  • #9   12. jul 2019 * med: Som udgangspunkt fødes og bor hvalpene hos mig. Så dem vil man selvfølgelig se hos mig. Men selve moren (tænker inden hvalpe/parring). Normalt tager jeg folk til samtale før der overhovedet er sket noget (hvis der da er folk der henvender sig). Vil gerne have det første møde uden pres for hverken mig eller dem. De skal helst danne sig et indtryk af mig og min opdræt på et så velovervejet fornuftigt grundlag som muligt uden små nuttede hvalpe der tøffer rundt og præger deres beslutning.

    Så det er mødet med morhund inden hvalpene og lokation af det smiley



  • #12   12. jul 2019 Jeg vil se hunden arbejde/træne, og se hvordan hun er at arbejde med. Så er det ikke så vigtigt for mig, hvor hun sover.
    Hvalpene vil jeg besøge hos opdrætter.


    Så du vil se en tæve, som stadig er diegivende, arbejde med en person, som hunden ikke er vant til at arbejde med? But why??? Du kan lige præcis se nul og en prut, af at se en tæve, som er fuld af mælk, forsøge at efterkomme kommandoer fra et menneske, som hunden ikke plejer at træne med.


  • #13   12. jul 2019 Jeg ville være fint ud tilfreds med at se tæven og hvalpene hos dig. Synes faktisk ikke der er nogen grund til at spilde ejers tid.
    Det er jo dig der har valgt at få hvalpe og der kan hurtigt gå en del tid og energi med besøg fra x antal familier og måske x antal gange.


  • #14   12. jul 2019 Mette: Interessant vinkel ift det med "ude vs hjemme" smiley Vil tro, at udstationeringerne opfører sig lidt anderledes her ift hjemme. Men her skal de jo også pludselig indgå i en flok (selvfølgelig ikke når de har hvalpe), men ellers smiley

    Sofia: Nu er det ikke ligefrem en arbejdsrace jeg har, og det er min oplevelse at det er de færreste der kommer her og snakker hvalp som har ambitioner ift. træning. Men det er sjovt at høre hvad fokus er, alt efter hvilken race man har.

    Kenzie: Normalt har jeg folk på besøg inden hvalpene kommer/parring. Debatten her er lidt for at spore mig ind på om disse besøg skal foregå her eller hos udstationeringsfamilien (forudsat at de self har lyst til at åbne deres hjem for fremmede). Jeg er tilstede uanset hvor det er smiley
    Men ja, man ser jo mit hjem og min flok når man besøger hvalpene inden afhentningen.

    C F: Gør mig umiddelbart ikke i mårhunde smiley smiley smiley Jamen, den holdning skal der også være plads til. Jeg oplever, at udstationering gør noget godt for mit opdræt ift særligt sundhed, men også eksteriør. Hvis jeg sammenligner med folk der ikke benytter sig af det. Dermed ikke sagt at alle gør sådan, men jeg oplever lidt, at der er en tendens til nogle tager nogle lidt uheldige valg (imo), fordi de måske i højere grad føler sig nødsaget til at alle hjemmeboende skal i avl. Og så ser jeg en tendens til at man trækker flere kuld på den samme hund og der for nogle (forhåbentlig ret få) er en "brug og smid væk" kultur ift hundene der ikke var gode nok til at indgå i avl + de der er pensionerede bliver omplaceret. Så er jeg mere til at beholde mine egne penisonister, selvom de tager en plads, og hvis en udstationeringshund ikke kan indgå i avl fordi den ikke lever op til mine krav, ja så sker der ikke en dyt smiley Den bliver jo bare i sin familie, hvor den har været hele tiden smiley


  • #15   12. jul 2019 nu tillod jeg mig så at gå ud fra at man har set tæven før både arbejde og stambog osv. altså FØR man kontakter opdrætter.. det har jeg da selv praktiseret.. jeg kommer ikke for at kigge på hvalpene kun. Jeg kommer også for at se moren..

  • #16   12. jul 2019 Jeg er muligvis lidt småhystrisk, men jeg vil ikke købe en hvalp, som er født og opvokset et andet sted end der hvor den bor til daglig. Med mindre opdrætter kan overbevise mig om, at mor-hunden ofte er hos hende og er helt og aldeles ustresset der.
    Jeg ved godt, at det er almindelig praksis i flere racer, at en udstationeret/samejet tæve flytter tilmopdrætter og får hvalpene, men jeg har set eksempler på, at tæven stresser over flytning samtidig med at hun skal have hvalpe. Det har helt sikkert ikke en positiv effekt på hvalpene, så jeg vil sige nej tak.


    Så til dit spørgsmål: jeg vil se hvalpene der hvor de er født og bor til daglig.
    Tæven og hanhunden har jeg sikkert set før, så den del af det skulle gerne være klaret.


  • #17   12. jul 2019 Men Randi, hvalpene bliver jo født og bor i 8 uger hos opdrætter, så det er vel der hvalpene er til daglig. Tæven er ikke, men hvalpene er.

    Så mener du at du vil se hvalpene hvor tæven er til daglig?

    I så fald hælder jeg til din holdning. Mest fordi jeg ved hvordan mine hunde ville have, hvis de skulle bo et andet sted i 10 uger. Jeg kunne ikke forestille mig at det var i mine hundes interesse, og derfor ville jeg heller ikke støtte avl, hvor tæven skal fjernes i en periode.

    Jeg ville foretrække som med CH's Bels, hvor tæve og hvalpe var hjemme i vante omgivelser, men solgt i opdrætters navn. Satellitkuld, hedder det vist? Forudsat at tæveejer kan magte opgaven.


  • #18   12. jul 2019 Jeg ville, inden fødsel, forvente at kunne møde mor-hunden i dens vante omgivelser og, hvis muligt, også far-hunden. Hvalpene ville jeg følge hvor de bliver født og opholder sig og der ville jeg jo så også kunne se mor-hunden.

  • #19   12. jul 2019 Mit fokus er jo hvalpene og deres prægning, så det vigtigste for mig er det miljø, de lever i. Tævens faste hjem er ligegyldigt for mig. Jeg kan ligeså godt vurdere hendes egenskaber det ene sted som det andet.







  • #20   12. jul 2019 A med Bomstærk: Bare lige som side-note udstiller jeg en del af udstationeringerne, hvorfor vi også træner sammen. Men det er klart at deres mennesker har en bedre træningskontakt (ihvertfald ift lydighed, spor og hvad de ellers går til).

    Zenta: Enig, det skulle absolut kun være hos udstationeringsfamilierne hvis de har lyst til det. De skal ikke belemres med alverdens besøg, hvis de ikke har lyst smiley Det er klart!

    Randi: Det er mest ift at møde moren FØR hvalpene kommer, ikke når de er der. Det siger sig selv man møder hvalpene hvor de er født og bor - medmindre man evt. er med på en socialiseringstur af en art smiley
    Der er helt sikkert nok nogle, som synes det ikke er noget for dem - og fred være med det smiley Der skal absolut være plads til forskellige holdninger smiley smiley
    De fleste af mine piger er vant til at være her, og vant til min flok. Typisk har jeg dem herhjemme i forbindelse med udstilling, træning eller evt tandskift. Og så bor de her typisk når deres forældre skal på ferie smiley
    De få der ikke har været her så meget, er som udgangspunkt fordi de bor meget tæt på, og gerne vil have hvalpekuldet. Fordi de bor meget tæt på, vil jeg kunne komme i tide og utide så jeg er sikker på at alt følger den standard jeg har af pasning, pleje, socialisering, miljøtræning mv smiley


  • #21   12. jul 2019 Nu har vi jo haft et kuld udstationeret og oplevede ikke en eneste forespørgsel på at besøge os før hvalpene var født.
    Enkelte af køberne kendte os og tæven i forvejen, men ikke fra vores hjem.
    De fleste hvalpe var solgt inden de var født.





  • #24   12. jul 2019 Jeg vil møde morhund sammen med hvalpene smiley

  • #25   12. jul 2019 Min første tæve var delehund indtil hun havde haft første kuld, som ikke var mit, men som blev født og var hos mig til indtil 8 - 9 uger, hvor de i to omgange flyttede til opdrætteren, der havde faderen til dem.
    Der var 8 hvalpe, og opdrætteren beholdte en, jeg beholdte en, og en blev solgt til Canada, men de resterende blev solgt som familie hunde i Danmark, og de så kun faderen og hvalpene, og ingen bad om at se moderen.

    De blev så først annonceret til salg, da de var flyttet til opdrætteren. Jeg havde sagt, at de var velkomne til at komme her og se moderen, men enten var 150 km. hver vej for langt, eller også synes folk ikke, det var så væsentligt.


  • #26   12. jul 2019 Jeg har det stramt med udstationeringer, for jeg vil se tæven der hvor den bor og lever.
    Når man fjerner en tæve fra det, vil den ofte have en anden adfærd. Den er pludselig i en fremmed flok og skal have sit afkom der. Det kan give udfordringer for mange. Det er ikke naturligt for hundene. Så jeg tror faktisk slet ikke jeg ville købe en hvalp hos en tæve, der har hvalpe et andet sted end hvor den bor og lever.

    Jeg ved at mine købere går højt op i hvordan floklivet er for hundene, og det indtryk ville de slet ikke kunne få, hvis min tæve lå i et andet hjem med sine hvalpe.


  • #27   12. jul 2019 @14: Den ene af mine racer er bestemt heller ikke en typisk arbejdsrace. MEN de skal være nogle 'daredevils'. Det er nok næsten den mest karakteristiske egenskab ved racen smiley Det kan være særdeles svært at se om en hund virkelig er en vovehals, der ikke viger tilbage for noget og er godt fremme i skoene, hvis man kun oplever tæven i sine vante omgivelser hvor den trisser rundt og hygger sig. Showstopper for mig - uanset race - er en nervøs/ængstelig/usikker tæve. Der hvor folk siger den er nervøs ved ditten eller datten fordi den engang havde en dum oplevelse. Nej, den er nervøs ved det fordi den grundlæggende ikke er iorden mentalt. En mentalt robust tæve ryster den slags af sig og slæber det ikke med gennem livet.
    Jeg har endnu ikke selv købt hvalpe fra en udstationeret tæve, men kender en der har. Skøn hund, mentalt meget velafbalanceret og fed arbejdshund. Jeg kender en opdrætter ,der udstationere tæver engang imellem. Hun har meget tæt kontakt med de familier der er udstationeret i og passer de udstationerede i fx i ferier. Mit indtryk er at de udstationerede hunde bare falder ind i hendes flok når de kommer der. Hun tager tæven hjem nogle uger før nedkomst og har den hjemme mens den har hvalpe. Folk der skal have en hvalp besøger tæve og hvalpe i hendes hjem. Oftest er alle hvalpene reserveret på forhånd dvs. folk har valgt opdrætter og tæve lang tid før hvalpene er kommet.
    Skulle jeg finde på at købe en staff så ville det også for mig være vigtigt at have set tæven (og gerne også hannen) 'ude i samfundet'. Jeg ved godt at racen typisk ikke bruges til andet end selskab, men det gør det ikke mindre vigtigt at få en mentalt robust hund smiley
    Når hvalpene så er ankommet så ville jeg besøge dem, der hvor de nu bor. Selvfølgelig er prægning vigtigt osv men for mig er genetik det vigtigste. Og jeg synes det er superærgeligt at så mange opdrættere af 'selskabsracer' ikke anerkender det og anlægger det synspunkt at 'jeg opdrætter jo bare familiehunde, der ikke skal ud og præstere noget til konkurrencer'. Nej, men dine hvalpe skal præstere i en almindelig hverdag HVER DAG. Ofte med ejere der ikke helt har styr på fx at støtte hunden mentalt, hvis den har brug for det. Den skal kunne tåle at komme i hundeskoven og klare sig på egen pote, den skal kunne være alene, den skal kunne kapere at komme med i byen lørdag formiddag uden at blive trænet specielt til osv osv osv.


  • #28   12. jul 2019 Jeg ville som køber nok forvente, at hvis det var det jeg efterspurgte - at se tæven i sit vandte hjem inden hun ligger hos opdrætteren med hvalpene og snakke med hverdagsejerne, at så var det muligt.

    Om jeg ville efterspørge det ville nok komme an på så meget. Måske.

    Vi har jo en udstationering og har tilbudt opdrætter at alle interesserede i racen og hendes opdræt er velkommen her til et kig og klap. Og vi har også været tilgængelige hos opdrætteren nogle af weekenderne hvor G lå med hvalpene. Vi ville jo alligevel gerne være med på oplevelsen smiley
    Der var dog ingen der ønskede det op til kuldet. Så alle har kun mødt G hos opdrætteren.


  • #29   12. jul 2019 Jeg er fudstændig ligeglad med hvor jeg møder tæven, hvis der er før hvalpene er født.



  • #30   12. jul 2019 Jeg har lige købt hvalp, hentet den i dag.

    Og jeg mødte morhunden, hver gang jeg besøgte hvalpene, 4 gange mindst blev det vist til.
    Med undtagelse af i dag, hvor hvalpene flytter. Der er morhunden taget hjem til sin ejer igen.

    Morhunden er vant til at komme hos opdrætter, og morhundens ejer var også til rådighed, hvis man havde behov for det.

    Så begge forældrehunde, og hvalpe var til stede hver gang. Tæven så ud til at føle sig hjemme, en naturlig del af opdrætterens hundeflok og familie.

    Det har været en meget meget positiv oplevelse generelt.


  • #31   12. jul 2019 jeg vil se mor og hvalpe der hvor de er født og opholder sig til de er klar til deres nye fam. Da det er vigtigt at se det for mig og ikke hvor mor hund bor til daglig...

    og skal jeg møde mor hunden før hvalpe bliver født skal det være hvor hun bor normalt....


  • #32   12. jul 2019 Jeg synes, at det er et enormt svært spørgsmål at svare på.
    Som udgangspunkt vil jeg foretrække, at en udstationeret tæve får sine hvalpe hjemme (hvor den bor til dagligt). Fordi den naturligvis vil føle sig mest tryg der.

    Men når det så er sagt, så er der selvfølgelig rigtigt mange ting som spiller ind. Og hvis tævens “ejer” ikke har overskud/erfaring/lyst til at have et hvalpekuld/huset fuld af hvalpekøbere, og tæven ellers er tryg ved at blive flyttet over til opdrætter, for at få et kuld der. Ser jeg ingen problemer i, kun at besøge tæve og hvalpe hos opdrætter.


  • #34   13. jul 2019 Jeg har overhovedet ingen erfaring med udstationering, er bare lidt nysgerrig, hvad gør man hvis hunden vurderes til ikke at kunne tåle at få hvalpe hos opdrætter?

    Jeg tænker at fødsel og opfostning af hvalpe er en sårbar periode for tæven. Har kendskab til et kuld hvalpe, hvor moren har løbet agility tæt op til fødsel og resultatet, pga mors stress niveau, er at hele kuldet lider at kronisk stress og flere har måtte aflives af den grund.
    Pointen er at stress i forbindelse med drægtighed og fødsel kan ha store konsekvenser.


  • #35   13. jul 2019 Maya, der kommer den gode opdrætter ind i billedet. Man avler naturligvis ikke på en tæve, der ikke egner sig og man sørger naturligvis for at tjekke at forholdene for hunden og de kommende hvalpe generelt er i orden.

  • #36   13. jul 2019 PS - er der ingen begrænsninger hvad angår drægtighed i konkurrencer i agility?

    I IGP må en drægtig hund ikke stille i halvdelen af drægtigheden.


  • #37   13. jul 2019 Må indrømme at jeg også er lidt ligeglad med at se morhunden i sine vante omgivelser, der er mange andre ting jeg synes er meget vigtigere.


  • #38   13. jul 2019 CH tak for svar. Jeg kender ikke til reglerne i agility, og kender ikke opdrætteren, snakkede med hvalpe ejeren. Det var bare lige en tanke.

  • #40   13. jul 2019 Kennel: det kan sagtens være, kender kun hvalpe køberens side af historien. Men forhåbentlig vurdere de fleste avls hundenes sind, om de bør bruges, inden avl.

  • #44   13. jul 2019 Uuh kenzie, hvad er det for en du skal ha e og hvornår? smiley

  • #46   13. jul 2019 Hearthitter: De er jo alle født her og kommer her på ferie når deres forældre selv er på ferie smiley Jeg oplever generelt set ikke problemer med at "falde til". De hvirvler selvfølgelig rundt med mine hjemmeboende nogle timer, og så er det dét smiley

    Malene: Om hundene har en anden adfærd her vs hjemme, er svært præcis at svare på. Men det er jo også en individuel vurdering, man må lave. Hvis morhunden bliver helt anderledes, stresset, utryg og "mystisk" af at være her er det jo hverken her man skal se hende eller her hun skal have hvalpe. Nu kommer de her jo til træning, over weekender og når familierne er på ferie, fordi det er vigtigt for mig at de er trygge og vant til at være her. Staffen skal jo være modig, udadvendt, glad mv, og hunde der har tendens til stress er desværre noget der forekommer i racen, men imo ikke ønskeligt. Men hvis en af udstationeringerne blev SÅ stresset af at være her, at de ikke kunne magte det (uden hvalpe), så synes jeg egentlig ikke det harmonerer hvad jeg vil have af sind i mine hvalpe, så den havde nok pensioneret sig selv på dén måde smiley
    Når de har hvalpe har de jo selvsagt en anden adfærd, end når de ikke har smiley

    Mette: Kan kun være enig smiley Som skrevet ovenfor til Malene, så ville jeg godt nok genoverveje om hunden overhovedet havde en mentalitet til avl, hvis den IKKE kan være her (hvor den er født og bliver passet i ferier) uden hvalpe uden oceaner af stress. Den skal kunne falde ned og afreagere ligesom i mentaltesten.

    Ginne: Man kan jo også sige, at det afhænger af om den daglige familie er interesserede i det. Jeg tror nu nok de fleste der har hunde fra mig ville være ret nysgerrige over at møde de nye ejere, og være ret stolte over deres hund var "udvalgt" smiley Men hvis de ikke har lyst til gæster, må det jo respekteres smiley

    Sanne: Tillykke med din lille nye smiley Så du moren før hvalpe/parring og evt hvor?
    Her ville moren jo også være her når man besøger sin hvalp smiley

    Maya: Hvis morhunden ikke kan tåle at få hvalpe et andet sted, må man jo tage den derfra. Måske dens familie har lyst (det er min oplevelse at de fleste er meget ivrige for at få lov at have hvalpene hos sig, faktisk), og hvis ikke, så må morhundens ve og vel nok veje højest smiley Men morhund vil være vant til at komme her, være født her og kende mine hjemmeboende hunde (så hendes egen hundemor vil også være her).
    Men hvis morhund slet ikke ville kunne være her fx i ferier(uden hvalpe) pga stress og hun ikke kunne "falde ned", så ville jeg nok sætte stort spørgsmål til om dét er en mentalitet jeg ønsker i mit opdræt smiley

    Kenzie: Hvor spændende med en lille ny smiley


  • #48   13. jul 2019 Calule: Tak smiley

    Nej jeg så ikke moren før parring. Opdrætteren ligger opdateringer op fra når kuldet besluttes, og billeder af parring, etc. Alt kan man følge på hjemmesiden.
    Og jeg snakkede med opdrætter omkring kuldet, og formålet med det (skal bruge en terapi/servicehund), egenskaber etc. og blev forsikret om, at jeg ville kunne møde begge forældre og også moderens ejer.
    Det dækkede fint mine behov. Jeg kunne jo allerede ved 1. besøg se, hvordan forældrene var, og de kunne ikke være mere velafbalancerede.
    Alle dyr jeg mødte hos opdrætter, trives og var skønne.
    Det hele har været en god oplevelse.


Kommentér på:
Forestil dig du skal købe en hund

Annonce