{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.294 visninger | Oprettet:

Hver 5. hund bliver aflivet pga adfærd {{forumTopicSubject}}

Rapporten: "Afdækning af årsager til aflivning af familiehunde i Danmark" er en opfølgning på en lignende undersøgelse foreningen lavede i 1999, hvor vi havde det samme høje tal for aflivninger.
Det er meget nedslående, at så mange raske hunde aflives på grund af aggressionsproblemer, siger informationschef Gitte Staffeldt.
- Vi havde håbet at tallet var faldet efter vores undersøgelse fra 1999. Den undersøgelse gav anledning til, at vi fik lavet et stort informationsmateriale omkring hunde og hundeadfærd. Et materiale der er gratis og som er blevet brugt flittigt.
Men der skal åbenbart endnu mere viden til, inden vi får nedbragt tallet for aflivninger af hunde på grund af deres opførsel.
Derfor vil Dyrenes Beskyttelse i fremtiden være ekstra omhyggelige i kommunikationen med hundeejere, siger Gitte Staffeldt.

I mange tilfælde er det et tilfælde hvilken hund en familie får. Måske falder de for udseendet, kender måske et rigtig sødt eksemplar fra venner og familie. Ser på størrelsen. En lille hunde er mere handy tror man.

Men det er helt forkerte parametre at gå efter, når man vil af hund.
Det første og det vigtigste er at se på sig selv og sin familie. Hvad kan vi tilbyde en hund?
- Vil vi gå lange ture?
- Vil vi have en livlig hund som vi kan gå til træning med - f.eks. agility?
- Skal den være en meget social hund, der også kan lide børn?
- Har vi brug for en vagthund?
- Har vi tid til megen pelspleje?
- Hvor lang tid skal hunden være alene?

- Der er rigtig mange spørgsmål man skal stille sig, inden man vælger sin hund, og jo mere man matcher sine svar med en hunderace, jo større er chancen for at det bliver et godt og lykkeligt samliv, siger Gitte Staffeldt.
Mange racer er oprindeligt avlet til at være meget aktive og selvstændige, og de kan få problemer med at være en helt almindelig familiehund.
Andre racer er gennem århundreder avlet til at udføre en bestemt type arbejde, og de har behov for at bruge deres evner. Bliver de understimulerede, giver det både hunden og dens mennesker problemer.
Anskaffer man sig en aktiv hund, anskaffer man sig automatisk et højt aktivitetsniveau, og så skal man huske, at hunden ikke bare skal have motion, men også mentale udfordringer,

- I håb om at vi kan få nedbragt tallet af aflivninger på grund af adfærdsproblemer, har vi indset at det er nødvendigt med tættere dialog med hundeejere.
Derfor gennemfører vi i samarbejde med analyseinstituttet, Indsigt, i løbet af efteråret og vinteren 2007 en undersøgelse blandt hundeejere om deres hundevalg, slutter Gitte Staffeldt.

Rapporten "Årsag til aflivning af familiehunde i Danmark" er udarbejdet af Hundeadfærdsforsker Jørgen Damkjer Lund, fra det Biovidenskabelige Fakultet ved Københavns universitet. Alle hunde blev aflivet på danske dyrlægeklinikker, og da stort set alle hunde ender deres dage der, er dødsårsagerne repræsentative for alle danske hunde.

Spar penge på din forsikring



  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
Hver 5. hund bliver aflivet pga adfærd

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce