{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.774 visninger | Oprettet:

Hver 5. hund rammes af gigt.. {{forumTopicSubject}}

Gigt, også kaldet artrose, er kort fortalt, når brusken i leddet nedbrydes. Brusken fungerer som støddæmper, så når den nedbrydes, og den underliggende knogle blottes, bliver en bevægelse i det led smertefuldt for hunden.

Gigt kan være arveligt, men kan også opstå som følgerne af en skade – primært hofter, albuer og knæ rammes.

Når hunden har fået konstateret gigt vil et af de første skridt være at se på kosten, dernæst på motion. Gigthunde skal motioneres moderat – og overvægtige hunde skal hjælpes til vægttab for at reducere belastningen på leddene. Kosttilskud, akupunktur og indlagt guld kan også nedsætte gigtens udviklingshastighed. Der kan uden tvivl nævnes en håndfuld andre muligheder.

Massage til en gigthund fokuserer primært på to ting:

1. Løsne muskelspændinger – hunden vil naturligt undgå at støtte på det ømme led. Dette belaster andre led i kroppen og skaber spændinger og ubalance i bevægeapparatet.

2. Styrke muskler – har hunden haft gigt et stykke tid, vil den, fordi den skåner leddet, bruge musklen mindre, så den svinder ind. Har du eksempelvis haft en arm i gips i nogle uger vil du tydeligt kunne se forskel på størrelsen af den arm i gips og den arm der er blevet brugt dagligt. Det er musklerne der støtter leddet, så jo stærkere musklerne er, jo bedre støttes og smertelindres leddet.

Det vil variere fra hund til hund, hvor ofte den bør masseres, og dette påvirkes også af vejret – det kolde vejr er altid mere smertefuldt for gigthunde, og der vil derfor være behov for hyppige massager. Man kan hurtigt fornemme på hunden, hvor langt der kan gå mellem besøgene.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hver 5. hund rammes af gigt..
Kommentér på:
Hver 5. hund rammes af gigt..

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce