5.902 visninger
|
Oprettet:
FølgFølg ikke
27 Svar
Bløde, luftige boller... Bløde, luftige boller...
Ja, nogle der har en opskrift på det??
Og kan de bages dagen før?
Dem jeg har lavet før er altid blevet så hårde...
Og det er ikke fordi de får for meget,,,
Kan du hjælpe mig?
Lea
0 synes godt om
feb 2006
Følger: 35 Følgere: 36 Hunde: 5 Emner: 761 Svar: 4.807
dec 2006
Følger: 45 Følgere: 46 Hunde: 4 Emner: 168 Svar: 2.402
feb 2006
Følger: 35 Følgere: 36 Hunde: 5 Emner: 761 Svar: 4.807
sep 2004
Følger: 36 Følgere: 35 Hunde: 2 Emner: 289 Svar: 2.462
sep 2004
Følger: 36 Følgere: 35 Hunde: 2 Emner: 289 Svar: 2.462
sep 2004
Følger: 36 Følgere: 35 Hunde: 2 Emner: 289 Svar: 2.462
dec 2006
Følger: 45 Følgere: 46 Hunde: 4 Emner: 168 Svar: 2.402
sep 2004
Følger: 36 Følgere: 35 Hunde: 2 Emner: 289 Svar: 2.462
dec 2006
Følger: 45 Følgere: 46 Hunde: 4 Emner: 168 Svar: 2.402
dec 2006
Følger: 45 Følgere: 46 Hunde: 4 Emner: 168 Svar: 2.402
feb 2006
Følger: 35 Følgere: 36 Hunde: 5 Emner: 761 Svar: 4.807
dec 2006
Følger: 45 Følgere: 46 Hunde: 4 Emner: 168 Svar: 2.402
nov 2004
Følger: 6 Følgere: 10 Hunde: 3 Emner: 220 Svar: 1.227
25 g gær
4 dl lunken mælk
100 g smeltet smør
1 æg
12-13 dl hvedemel
1 dl sukker
1 tsk groft salt
Opløs gæren i den håndvarme mælk. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt grundigt. Hold noget af melet tilbage. Det er vanskeligt at sige, hvor meget der præcist skal til. Der må hellere være for lidt end for meget i. Dejen er klæbrig, og det skal den være.
Sæt dejen til hævning et køligt sted, til den er hævet flot op. Herfra kan man så forme den, til hvad det skal være.
Generelt skal bagværket hæve lunt anden gang. Det skal pensles med æg, så snart det er formet på pladerne, og inden man sætter det til hævning, og så skal det bage ved 200 grader i forbløffende kort tid.
sep 2007
Følger: 40 Følgere: 36 Hunde: 2 Emner: 588 Svar: 5.757
nov 2004
Følger: 6 Følgere: 10 Hunde: 3 Emner: 220 Svar: 1.227
maj 2007
Følger: 42 Følgere: 145 Hunde: 5 Emner: 1.145 Svar: 38.478
aug 2007
Følger: 28 Følgere: 53 Hunde: 2 Emner: 314 Svar: 16.240
Du kan lave dejen dagen før men så skal der ikke helt så meget gær i, lad den hæve i en STOR skål overdækket i køleskab. Så er den lige klar til at ælte sammen og forme dagen efter.
Du kan også bage bollerne dagen før til de lige knap nok begynder at tage farve, men har dannet form og lidt skorpe. pak dem i poser, når de er afkølet og smid dem i ovnen næste dag ca 5 min.
nov 2004
Følger: 6 Følgere: 10 Hunde: 3 Emner: 220 Svar: 1.227
En dej kan faktisk også hæve for meget.
Jeg er dog enig i, at mange har det med at komme for meget mel i.
En god fidus er også at man i bunden af ovnen stiller en gammel bradepande, som man hælder ca ½ liter vand i - den stilles i ovnen samtidig med at man forvarmer ovnen, og lader vandfadet stå bagetiden ud
maj 2007
Følger: 42 Følgere: 145 Hunde: 5 Emner: 1.145 Svar: 38.478
Den opskrift, som du har lagt herind er det en dej, man kan lave dagen før og lade hæve i køleskabet natten over?
sep 2004
Følger: 36 Følgere: 35 Hunde: 2 Emner: 289 Svar: 2.462
Helene... Hehe.. Og ja, jeg hopper med på vognen... Omo... lyder da meget godt
maj 2007
Følger: 42 Følgere: 145 Hunde: 5 Emner: 1.145 Svar: 38.478
SÆBEkassevognen???
sep 2004
Følger: 36 Følgere: 35 Hunde: 2 Emner: 289 Svar: 2.462
maj 2007
Følger: 42 Følgere: 145 Hunde: 5 Emner: 1.145 Svar: 38.478
Ja, det ved jeg...........*GGGGGGGG*
dec 2006
Følger: 45 Følgere: 46 Hunde: 4 Emner: 168 Svar: 2.402
sep 2007
Følger: 40 Følgere: 36 Hunde: 2 Emner: 588 Svar: 5.757
Hvis man skal opvarme boller - fra dagen før - fryseren eller lign - så stik bollerne/brødet ind under den kolde vandhane - kom dem i ovnen til de er tørre igen - og de smager som nybagte - så længe de er lune altså!
aug 2007
Følger: 28 Følgere: 53 Hunde: 2 Emner: 314 Svar: 16.240
sep 2007
Følger: 40 Følgere: 36 Hunde: 2 Emner: 588 Svar: 5.757
Bløde, luftige boller...
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside