{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.068 visninger | Oprettet:

hunde der dræber katte-langt {{forumTopicSubject}}

Sidder og har en stor diskussion kørende på kattegalleri der omhandler noget om en muskelhund der åd en kat.

Så skrev jeg noget lignende at min hund engang dræbte min kat...


jeg skrev først:
jeg må indrømme at kommer der en kat i min have og min hund er ude og den slår katten ihjel ja så er det ikk mit ansvar. Det er sket før og har været ved at ske igen. "Heldigvis" var det vores egen staldkat den dræbte men har været ved at dræbe naboens.... Der må jeg sige det er eget ansvar...


Der var en der svarede og skrev til mig:
Trine : Jeg sys da det er noget underligt at skrive at det ikke er dit ansvar hvis din hund æder et andet dyr fordi det er i din have ?? så hvis et barn forvilede sig ind i haven er det vel osse bare synd ?? man kan altså godt opdrage sine hunde til ikke og æde andre dyr. uanset om det er egen have eller ej..
jeg ville ihvertfal ikke sidde og poste herinde på sådan en ligegyldig måde hvis min hund havde ædt en kat. stakkels kat. uanset om det var jeres egen eller en andens


Jeg svarede:
Helt ærligt.. Det er MIN have, ergo MIT teritorium.. Der kommer en fremmet kat derind... Sådan tænker min hund. Så tænker den oss at den forsvarer sit teritorium og derfor slår den katten ihjel og jeg er ked af det men når det er min have er det sgu ikk mit ansvar om andres dyr løber der.. Han gjorde det ved min egen kat og gu pokker græd jeg og var ked af det og sur på ham men det var jo min egen skyld for jeg vidste han ville gøre det og jeg vidste godt den kat skulle være inde i stalden når han var ude...

Det er sgutte mit ansvar at folk har udekatte som ikk kan blive væk fra min have. Det er min have og ikk deres kattebakke eller spisested for den sags skyld for de spiser vores fugle og jager dem væk, skider i min have og strinter hvor den vil.. Vi andre skal sgu ha pose med når vi skal nogen steder. Bare fordi det er en hund.
En hund og en kat er et rovdyr og ja.. Jeg gider ikk tjekke hvert hjørne når jeg lukker min hund ud... Thats it- Det er sådan set ikk fordi jeg står og griner og siger hahaha så kan den kat sgu lære at blive væk fra min have.. Nej jeg går hen og rusker i hunden for den skal da ikk dræbe en kat men tror du selv det er nemt når den er dybt optaget, blodtørstig og vant til at må slå rotter og mus ihjel? En hund tænker ikk: Nå det er en kat den må jeg heller lade være, slet ikk når han har fået lov til at dræbe de rotter der løb rundt på vores gård da vi boede der.
En kat er en rotte for en hund...
OG min hund er sådan set opdraget, min hund gør ikk mennesker noget men har den dræberinstinkt for dyr der er mindre end den selv ja så har den det- Det kan du stort set ikk ta fra den og ham her har smagt det søde og det glemmer han ikk.

Ja gu pokker er det stakkels kat. Men wha med os.. Er det ikk oss synd for min hund? jeg kan ikk lukke min hund ud i haven af bare frygt for at naboens blinde kat med kun et øje og en afstumpet hale kommer rendende i haven og dør lige den dag. Jeg har sådan set revet min hund fra at ha ville dræbe den... og katten satte ham på plads. Han er den eneste kat min hund kan tåle at se... Ellers bliver hans øjne kulsorte og jeg er da ked af at sidde og sige sådan noget i et katteforum men nu er det sådan at jeg er både katte og hundemenneske og ja... Mine katte bor sikre steder nu og dør ikk pga hunde.. For de bor ikk hos mig. Så må du syns jeg lyder ligegyldig for jeg syns det er synd for katten... men er det min grund så er det deres ansvar for jeg åbnede ikk min have for deres katte. De kommer selv. Jeg har altid snor på min hund... Er det nu oss helt fair at skulle ha det i egen have som jeg rent faktisk har? NEJ gu pokker er det ikk det!!!!!!
Min hund er noget videre godt opdraget.. Dræberinstinktet ligger til dem og har de dræbt en gang bliver de ved. Vi havde oss en anden hund der hvor jeg boede og den slog vores høns ihjel... jeg græd hver gang men wha skulle jeg gøre? Ku jo ikk forhindre ham. Han blev ved og ved og han var altid rundt om den hønsegård når vi ellers ikk vidste hvor han var... Det er noget der ligger til dem.

Så det vel oss syndt hvis vi to var naboer og jeg havde en lille rotte boende i min have som jeg evt fodrede fordi jeg faktisk ku li den var der og så at den løb ind i din have og din kat tog den. Det er sjovt det ser folk ikk som værende synd og når rotten kommer fra min have og jeg fodre den, ja så det jo min.. En kat ku lige så godt være et vildt dyr ligesom mus og rotter er. De er jo ikk ligefrem typisk kæledyr.. altså rotter og mus..


En bekymre sig over at min hund har det der kaldet instinkt og har fået smag for at dræbe. Dette instinkt mener jeg ikk bare lige er sådan til at fjerne men er jeg hel galt på den i det jeg siger. Jeg vil ku lufte min hund uden at skulle tjekke alt efter selvom jeg selv har kat men de bor jo så ikk hos mig men hos mine heste på mit opstaldningssted.....

Jeres meninger tak


Kommentarer på:  hunde der dræber katte-langt
  • #1   23. apr 2009 Man har som katteejer pligt til at holde sin kat på egen matrikel. Kan man ikke det må man jo leve med at der er risiko for at en hund æder den.

    Selvfølgelig kan man træne sin hund, men der er nu engang hunde der har så stærkt et jagtinstinkt, at hvis der kommer en kat løbende, så tager de den.


  • #2   23. apr 2009 Det er lige det jeg mener. Sådan er min og han er jo en gravhundeblanding og de har altså lidt ekstra instinkt for det der. og som jeg siger når min hund har dræbt en rotte så er han da ligeglad med om vi kalder det andet dyr en kat..

    Det er sådan at jeg ikk kan åbne min dør og lukke min hund ud i min have fordi alles katte kommer i vores have


  • #3   23. apr 2009 tak fordi du tog dig tid til at læse det

  • #4   23. apr 2009 har oss skrevet at hunde lever ligesom næsten alle andre dyr på instinkt og følelser... Det gør de jo...

  • #5   23. apr 2009 tak.. så jeg ikk den eneste

  • #6   23. apr 2009 Absolut enig med dig Trine Aa F...ingen tvivl.

  • #7   23. apr 2009 mange tak... blev sgi lidt knotten da hun sagde sådan til mig

  • #8   23. apr 2009 Jeg er også helt enig Trine Aa F!
    Dine svar er rigtig gode og til at forstå.
    Så må hende den anden mene hvad hun vil. Du har netop ikke en have for at deres katte skal rende og skide derinde.
    Og nu siger jeg ikk dette fordi jeg ik ka li katte, for gu er det da synd. Det var sikkert også ens kæledyr. Men udekatte render overalt. Ergo, er der mange farer der lurer.


  • #9   23. apr 2009 Hold kattene inde, det er endnu engang katteejernes ansvar at holde deres katte på egen grund. ;o)

  • #10   23. apr 2009 nej for så vil jeg da ha penge for at være deres kattesitter

  • #11   23. apr 2009 altså det kan vel ik være vores problem om folk vælger at være ligeglade med deres katte.
    selfølgelig er det ik legalt at pusse sin hund på katte. men hunde har et medfødt instinkt at jage..
    man kan vel osse vende den om og spørge om katte ejere ik burde tage hensyn til fuglene. men det gør de ik.. er det ik mindst lige så synd når en kat får fat i en fugl.?
    de leger med deres bytte i lang tid før de dræber det.
    det er sku da psykopatisk!
    jeg lukker jo heller ik bare min hund ud og lader den jage og pølle hvor det passer den.


  • #12   23. apr 2009 jeg siger ik at folk skal holde op med at lukke deres katte ud.. men det er sku da på eget ansvar!
    den kan jo os risikere at blive kørt over...


  • #13   23. apr 2009 læste ikke det sidste for blev simbelthen SÅ forarget!!!! tænk at du kan være så ligeglad med andres dyr som de elsker højt og at du ikke engang så meget som har nogen medfølelse!!!!!
    FØJ FOR SATAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  • #14   23. apr 2009 hvis din kat kan lide at dræbe dyr der er mindre end den selv, hvordan går det så ikk med små hunde, fuglene som du sir kattene dræber burde den også dræbe!!!

  • #15   23. apr 2009 citat "Min hund er noget videre godt opdraget.. Dræberinstinktet ligger til dem og har de dræbt en gang bliver de ved. Vi havde oss en anden hund der hvor jeg boede og den slog vores høns ihjel... jeg græd hver gang men wha skulle jeg gøre? Ku jo ikk forhindre ham. Han blev ved og ved og han var altid rundt om den hønsegård når vi ellers ikk vidste hvor han var... Det er noget der ligger til dem."

    den hund burde sq ikke have lov til at komme nogen steder uden snor og dine øjne på den konstant.. det ligger i hunden ja, men det kan formindskes gennem træning og lydighed!!!!


  • #16   23. apr 2009 "citat Så det vel oss syndt hvis vi to var naboer og jeg havde en lille rotte boende i min have som jeg evt fodrede fordi jeg faktisk ku li den var der og så at den løb ind i din have og din kat tog den. Det er sjovt det ser folk ikk som værende synd og når rotten kommer fra min have og jeg fodre den, ja så det jo min.. En kat ku lige så godt være et vildt dyr ligesom mus og rotter er. De er jo ikk ligefrem typisk kæledyr.. altså rotter og mus.."

    det der er jo helt hen i vejret og fuldstændig urealistisk.. sådan kan man BARE IKKE STILLE DET OP!!!!!!! ÅÅÅÅÅH du gør mig sur... sikke en ond verden med nogle onde mennesker!


  • #17   23. apr 2009 Jeg gi´r dig ret, Marie... syns osse det er en kold holdning overfor andres elskede dyr... på den anden side fatter jeg så heller ikke at folk lukker deres katte ud.. og så bagefter sidder og klynker over den er blevet kørt ned... Synd for katten, rigtigt synd endda, men det er for f.. da ejerens skyld det er sket.
    Jeg ved bare, at min hund aldrig ville få lov at ta en kat... og det tror jeg nu heller ikke han ville, da han bor med 6 af slagsen og respekterer dem og deres grænser....


  • #18   23. apr 2009 jamen som en hund socialiseres med mennesker og andre hund, mener jeg den også bør socialiseres med andre dyr så vidt muligt, og her er der bestemt sket det modsatte :S
    jeg har hele mit liv haft udekatte (pga allergi, men kærlighed til katte), de tager musene og bor hos mine forældre på landet... mange er blevet kørt ned nu hvor de bor ved en større vej, og derfor har de nu kun en kat, da dette ikke nytter sig at få flere.. selvfølgelig er det en risiko at katten bliver kørt ned, spist af en ræv eller lign., men synes nu det er grotesk bare at 'lade sin hund' æde diverse katte :S smiley


  • #19   23. apr 2009 selvfølgelig kan det ikke være rigtigt, men det kan heller ikk være rigtig med en hund der får lov at æde høns, katte osv., så må man sq holde øje med hunden når den er ude.

  • #20   23. apr 2009 jo men er hendes nu også det... hun burde nu stadig holde øje med sin hund! syns jeg sq godt nok.... den holdning ændrer jeg ikke.
    hun har en hund med et problem, det er også hendes ansvar.


  • #21   23. apr 2009 loven siger rent faktisk at man skal holde styr på sine dyr!såvel hunde som katte.
    vi har alle et ansvar for at holde styr på sine dyr.
    man må rent faktisk ikke have sin kat til at rende rundt i andres haver.
    derfor er det vel på eget ansvar at man gør det.
    jeg ville blive rigtigt ked af det hvis min hund en dag slog en kat ihjel men jeg ville helt bestemt give katteejeren skylden.
    det er heldigvis aldrig sket men jeg har styr på min hund.
    så er det op til andre at have styr på deres dyr.


  • #22   23. apr 2009 ja selvfølgelig skal man holde styr på katten, men man skal lige så meget holde styr på hunden og det gør hende her bestemt ikke!!!

  • #23   23. apr 2009 det har man vel os gjort sit til hvis man har den i snor eller inhegnet have.

  • #24   23. apr 2009 det mener jeg nu ikke.. hun ved hunden har et problem... så må hun også gå med den ud.

  • #25   23. apr 2009 ellers må folk passe på deres katte.. og eventuelt hegne deres haver ind så katten ik kan komme ud.
    det er jo katte ejerene der har det største problem.


  • #26   23. apr 2009 tjae.. forskellige meninger, men må indrømme jeg aldrig i min vildeste fantasi havde forestillet mig en hund kan finde på at dræbe en kat!
    tror jeg mange katteejere ikke er klar over!!!


  • #27   23. apr 2009 marie - Andres dyr har intet at lave på min grund, og kan folk ikke holde deres dyr fra min grund kan jeg ikke garantere hvad der sker for dyrene.

    Min mors rottweiler bor sammen med 2 katte, de kan sagtens gå rundt på grunden uden noget. Men kommer der en fremmede kat ind, så er den plysset hvis hunden får fat i den.

    Ens hund skal have lov til at gå frit på ens egen grund, det kan virkelig ikke være rigtigt man skal gå og holde øje med sin hund på ens egen grund fordi folk mener deres dyr har ret til at være der.

    Nixen, sådan hænger det ikke sammen. Katte må ikke være fri, de skal blive på matriklen præcis som hunde ikke må løbe fri.


  • #28   23. apr 2009 synes folks holdninger herinde nogle gange er helt hen i vejret og hensynsløse.. men siger bare hvad jeg i hvert fald ville gøre hvis jeg havde sådan en hund... men tvivler også på jeg ville eje sådan en hund - ikke på vilkår.

  • #29   23. apr 2009 marie - Sådan en hund???

  • #30   23. apr 2009 det er sku da hensynsløst at lade sin kat rende og skide overalt.. og i børnenes sandkasse..

  • #31   23. apr 2009 det er jo i øvrigt begrænset hvor meget en chihauhau kan snuppe;)


  • #32   23. apr 2009 malene hammer... - hvad en chihuahua kan snuppe? det forstår jeg vidst ikke helt?? smiley

  • #33   23. apr 2009 mia - ja, en sådan hund, med en sådan blodtørst eller hvad man må sige

  • #34   23. apr 2009 marie - Det er jo ikke fordi hunden er blodtørstig, det er jo selve jagten der er spændende for hunden. Præcis som når katte jagter mus, det har intet at gøre med sult, det er instinktet det får katten til at jage den.

  • #35   23. apr 2009 jeg mener at en chihauhau nok ik kan tage en kat da den ik er havlt så stor som en.
    og i øvrigt er jeg vokset op som en bonderøv.. katte avler som rotter og en gang i mellem er der for mange. og så skal jeg nok lade være med at fortælle hvad der så sker med dem.


  • #36   23. apr 2009 malene ... bare der ikke bliver overskredet nogle love når der så sker det med kattene du sir, så er det sådan det er.

  • #37   23. apr 2009 mia - det har jo ikke noget med racen at gøre.. det er hunden og ejerens 'afsmitning' på hunden.

  • #38   23. apr 2009 marie - Jeg har ikke nævnt noget om at det var racen, det er instinktet i hunden. Og nej det er ikke ejeren der har smittret af på hunden, vores hunde er aldrig blevet opfordret til at jagte katte, da vi selv har katte.



  • #39   23. apr 2009 rolig marie n.
    det sker helt humant.. men det er stadigt lidt trist for katte er nu nuttede..


  • #40   23. apr 2009 Jeg har selv haft op til flere katte, de har altid fået lov til at gå frit rundt, og ja et par stykker af dem, er da også blevet snuppet af naboens hund. Og self blev jeg ked af det, men det er sådan det er. Hvis man vil sikre sig, at ens kat ikke bliver dræbt, må man holde den inde, for rævene kan s... også finde på at tage dem og det kan man jo bare ikke rigtigt gøre så meget ved. Vi har også alle mulige katte til at rende i vores have, og min den ene hund dræber da også de katte, hvis han kan komme af sted med det. Hvis han ser en kat, så kan han være trænet nok så godt, for så er der bare lukket for alt kontakt og det eneste han tænker er at få fat i katten og nej det har ikke noget at gøre med at han har et problem. smiley

  • #41   23. apr 2009 synes det er en underlig verden hvis man skal holde sin kat inde 24/7,,.. men det er det nok bare så

  • #42   23. apr 2009 Man skal heller ikke holde sin kat inde 24/7, men så må man bare leve med den risiko der er for at den bliver kørt over, taget af en hund osv.

  • #43   23. apr 2009 (link fjernet)

    Katten skal holdes under opsyn og på egen grund, det står i loven.


  • #44   23. apr 2009 marie N
    ej ta dig lige sammen. Hvis du havde læst det hele havde du oss fattet meningen med den,,, Jeg pusser hverken min hund på katte eller nogle andre dyr men min hund har dræbt MIN kat engang og som jeg siger er det jo ikk sjovt for mig at skulle gå hen og finde en kat død som min hund har dræbt hvilken den kun har gjort en gang og den dræber ikk andre dyr men det er sgu da ikk mit ansvar at andres katte render rundt i min have... Jeg går ikk uden snor på min hund og du skal ikk sidde og nedgøre ham sådan.. Fat lige det. Og sige fy for satan over det. Syns du er latterlig ærlig talt.. Hvis du havde læst det hele havde du fattet meningen med det og samtidig med så er jeg ikk ligeglad men jeg lukker da heller ikk min hund fri og lader den gå ind i andres have og ødelægge diverse ting og sager. Havde du læst det hele ville du oss vide at jeg rent faktisk syns det er synd for kattene og rusker min hund når den gør noget forkert men ved du wha.. Du kommer bare og bruger en forsøgskat hvis det er det du har brug for og ja ligesom prøver at opdrage min hund så siger jeg held og lykke. en hund med dræberinstinktet for smådyr i orden det kan du ikk tage fra dem. Han har sågar angrebet en sutsko der lugtede og lignede en kat... Og hvis du havde læst det hele ville du oss ha set at hunde gør han ikk noget og der findes jo ikk andre hunde en end Chihuahua stortset der er lavere end ham... Ihh ja det er lidt af en Amstaff jeg har her..


  • #45   23. apr 2009 Marie: du skriver:det har jo ikke noget med racen at gøre.. det er hunden og ejerens 'afsmitning' på hunden.


    Det er jo så helt forkert, hvilket du også ville vide, hvis du havde sat dig lidt ind i tingene.Hunde har forskellige tærskeværdier for forskellige handlinger og nogle hunde vil have en meget lav tærskelvrdi for jagt af objekter der bevæger sig. Du kan ALDRIG ændre denne tærskelværdi. Man kan til dels træne hunden, men tærskelværdien vil altid være den samme og der vil altid være en risiko for at hunden tager et bytte.

    en chihuahua eks. har en meget høj tærskelværdi for jagt af katte ift. en tysk pinscher.


  • #46   23. apr 2009 + han har jagthund i blodet--det han udøver kaldes overlevelsesinstinkt. og det kan jeg ikk bare sige jeg vil forhindre. Det står som sagt i loven at de skal holdes under opsyn... jeg holder min hund PÅ EGEN GRUND OG UNDER OPSYN HELE TIDEN, GÅR TURE I SNOR TRE GANGE OM DAGEN HVOR AT HVIS VI MØDER EN KAT STÅR JEG OG SIGER TIL HAM AT DEN ER SÅ FIN OG MÅ GERNE VÆRE HER. NU ER HAN JO IKK EN DRÆBERMASKINE MEN EN HUND OG JEG ER SGU IKK LIGEGLAD MED DE KATTE FOR SÅ HAVDE JEG DA BARE LUKKET HAM UD NÅR JEG SÅ EN JEG VILLE HA VÆK. NEJ OG MIG SKAL DU IKK KALDE OND BETTE VEN. DET KAN DU SGU SELV VÆRE

  • #47   23. apr 2009 Maria jeg citerer selv her:
    jo men er hendes nu også det... hun burde nu stadig holde øje med sin hund! syns jeg sq godt nok.... den holdning ændrer jeg ikke.
    hun har en hund med et problem, det er også hendes ansvar.


    Jo min have er nemlig indhegnet men nu er det sådan at katte kan rent faktisk gå igennem de mindste huller i hækken og det kan jeg jo ikk gøre noget ved. Min hund har ikk et problem.. Han er bare en hund der følger sit instinkt... Og ja han er mit ansvar men det var ikk mig der i tidernes morgen lærte ham at dræbe rotter og som jeg siger. En hund ser ikk forskellen på rotter og katte... Du kan være noget så sur og syns jeg er noget så ond men havde du læst det ordenligt havde du fattet det


  • #48   23. apr 2009 $ Mia $ The ONE and ONLY .
    tak for dine gode og meget korrekte holdninger... De holder sig til loven smiley

    Malene Hammer Nej til mundkurv-ja til ansvar! N
    Oss tak til dig. Mener du har ret...


    Siri R
    ER fuldkommen enig med dig.. det har intet med mig at gøre heller om hvorvidt hunden dræber katte for jeg syns det noget møg men han har fået smag for det..


    marie N
    Jeg ved ikk hvor meget du har studeret hundeadfærd inden du anskaffede dig en hund men havde du læst en smule så ville du vide at det noget værre gåsevin det du lukker ud der. En hund gør aldrig efter det ejeren gør.. Det er noget den skal opdrages til og wha er det for noget at sige at det smitter af. Nu går jeg ikk rundt og dræber katte og slet ikk med tænderne... Jeg elsker katte,,, Men her bor min hund og det har vi sågar advarslelsskilte om så folk skal ikk sige at de ikk er advaret,,
    Min hund er mere gæstfri end noget andet over for mennesker og naboens kat men fremmede katte skal holde sig væk,...
    Hunde har deres egne meninger om tingene og det er ikk en omgang påklædningsdukker hvor du kan sidde og sige:Så sagde vi at Emil ikk spiste katte fordi så ond er han ikk.. Prøv at vågn op og se det fra den virkelige verden. Min hund er ikk en chihuahua... Har du nogensinde set hundevæddeløb? De løber efter en "hare" og ja.. Det er sørme oss et dræberinstinkt der kommer op i dem eller et jagtinstinkt og en mulighed for at dræbe, Det er sjovt for dem... men det er da ikk ens betydning med at jeg giver min hund lov. For det gør jeg ikk


  • #49   23. apr 2009 M T - nu med Emilie
    jaer det tror jeg oss.
    Jeg har nu heller ikk lyst til at lave en løbegår til min hund med 2 meter højt pigtrådshegn og stød i bare fordi naboen har en kat.. Nixen.. ikk på vilkår..


  • #50   23. apr 2009 Jamen så lad os lige vende den lidt... er dt så også min skyld og mit ansvar hvis jeg køre en kat eller hund ned fordi den kommer farende ud på vejen???? Jeg vil da så vidt mulig prøve at undgå det, men vil da mene at det er ejerens ansvar at holde ens dyre forsvarligt inde på ens grund om det er hund eller kat.
    Vil lige tilføje at jeg selv har to katte og de kommer kun ud i et kattebur vi har bygget af dem simple årsag jeg vil ikke ha dem til at rende rundt af fare for de bliver kørt ned eller bidt ihjel af en hund.
    Og selv om min hund er vant til vores katte og ikke gøre dem noget, ja så skal han da nok prøve at fange en fremmede kat der kommer ind i haven. han har heldigvis ikke været heldig med det endnu.


  • #51   23. apr 2009 Vi havde en dejlig kat da jeg var barn og han var både ude og indekat. Man ved der er en risiko i at de kan blive kørt ned, men vis de holder sig i nabolaget, så må biler maks. køre 30 km/t, så i forhold til antallet af katte, så er det ganske få, der bliver kørt ned. Jeg havde aldrig forestillet mig at der også kunne være en frygt for at ens kat kunne blive dræbt af en hund. Nu er Lumi ikke en jagthund, men prøvede også fra starten at lade hende møde katte og hilse på dem, så hun ikke ville se dem som nogle der skulle jages. Hvis hun en dag dræbte en kat ville jeg være fuldstændig ude af mig selv og ikke lade hende være alene i haven af risiko for hun skulle gøre det igen. Og ellers måtte haven hegnes fuldstændig ind, så katte ikke kunne komme ind på nogen måde..
    Synes det er skønt at katte stadig kan gå frit omkring og ikke skal hegnes inde - det ville da være ærgerligt...


  • #52   23. apr 2009 Jo jeg ville bestemt også være ked af det hvis min hund dræbte en kat, men jeg mener bare ikke vi kan/skal ta hele ansvaret for det. Det må ejeren af katten også være med til.

  • #53   23. apr 2009 jeg er da glad for jeg har nogle der er enige her

  • #54   23. apr 2009 trine Aa f - jeg har læst det hele.. hvert et år alle har skrevet og er dybt uenig - heldigvis er der andre der ha rdet som mig

  • #55   23. apr 2009 MT - sagde jeg noget om nogen var dårlige hundeejere - mener bare begge parter skal tage ansvar.
    katteejeren skal da også tage ansvar, men folk herinde kan kun se tingene fra egen side, og fornuft forstår de ikke


  • #56   23. apr 2009 trine Aa f - det kan godt være du synes det jeg skriver lavt, men du gør nøjagtig det samme selv??
    kan godt se jeg skrev det hårdt fordi jeg blev påvirket af at alle gav dig ret uden undtagelse og det gjorde mig sq sur.


  • #57   23. apr 2009 men jeg mener altså en hund SAGTENS kan se forskel på katte og rotter.. præcis som de kan se forskel på hunde og katte

  • #58   23. apr 2009 vibeke t - nej selvfølgelig skal du ikke hegne din have ind på den måde.. kattens ejer har også sit ansvar, men dyr render nogle gange væk eller lign og syns da det er lii så meget ens skyld at man kører et dyr ned som hvis det er et menneske, mener dog ikke man skal straffes for det med mindre det var med vilje.

  • #59   23. apr 2009 aina b - jeg er fuldstændig enig med dig... du er en hel del bedre til at få sagt det rigtigt, men er der så nogen som lytter? det føler jeg i hvert fald ikke.. folk skal åbenbart sparkes i røven for bare at sætte sig ind i andres følelser og meninger - dermed ment at de IKKE skal ændre egne holdninger

  • #60   23. apr 2009 Marie F- du menneskeligegør mange begreber og dyrene. Det kan koste inventar og psykolog besøg (adfærd). Gør du bare dine erfaringer, du skulle jo nødig lære af andre. Held og lykke.

    Trine Aa F: Dem der er bedst til dyr, er dem der har (hovedsaglig) et sort/hvidt syn - forsæt med det.


  • #61   23. apr 2009 shit det bliver kørt langt ud.


  • #62   23. apr 2009 Ja for langt - - -

  • #63   23. apr 2009 mt det er jo noget helt andet

    men igen gider egentlig ikke være med på denne tråd lægere.. folk har kørt det for langt ud fra starten og kan kun se tingene som de selv mener det skal være uanset


  • #65   23. apr 2009 Jo der er da noget helt galt hvis man for sin hund til at slå ihjel, men mener bare at vi kan jo ikke være over vores hunde hele tiden, når de er i en forsvarlig indhænget have, det er jeg altså ikke, kald mig bare dårlig hundeejere hvis der er nogen der mener det.
    men ansvaret gå begge veje og som sagt vil jeg da også blive enorm ked af det hvis min hund dræbte en kat, men igen skal man også tænke på det er narturligt for en hund at jage ligeså vel som det er for en kat der jager mus og fugle.


  • #66   23. apr 2009 vibeke t - du laver heller ikke en tråd som denne og skriver som hende ? mig forarger du ikk på samme måde som opretteren af denne trd gør

  • #67   23. apr 2009 mt - ja selvfølgelig? men det er ikke møntet på nogen herinde

  • #68   23. apr 2009 marie n: nu kender jeg ikke trådstarter og hun kommer sikkert også med sit eget svar senere.
    Men jeg kunne ikke forstille mig at hun står og klapper i hænder over at hendes hund en dag muligvis vil dræbe en kat, men det hele munder ud i at vi som hunde ejere har hele ansvaret for det. Det er der jeg mener at katter ejeren også har et ansvar til at holde deres katte inde på egen grund af de årsager at katte kan blive dræbt at en hund eller bil. Da de altid vil være naturligt at hunde vil jage også vidt muligt dræbe et byttedyr. Derfor gør man jo også opmærksom på at hunde ikke skal være løse i skove af frygt for de jager det vildt der er der. Alle må ta deres ansvar seriøst. om man er hunde eller katte ejer


  • #69   23. apr 2009 ja selvfølgelig har katteejeren også ansvar..

  • #70   23. apr 2009 marie
    ja men det sgu ikk særlig mange der giver dig ret og det jeg skriver står meget af det sjovt nok i loven, det vil sige du syns den danske lov er lav eller wha? Måske er det jeg siger lavt men sandt og realistisk,,,,

    En hund tænker ikk på de dyr som værende forskellige arter... Du skal oss passe på ikk at menneskeliggøre hundens opfattelse og hjerne af det forskellige for de tænker ikk som os og kommer de aldrig til...


  • #71   23. apr 2009 Fuld ud enig med trådstarter...

    mine naboer har et par katte og de kom lige for tæt på matrikkel, i soveværelses vindu, det havde nær kostet den livet..

    Folk i nærheden tror jeg banker min hund, så meget hyler han når han ser en kat på vores grund.. er den uden for grunden gør han ikke noget...

    og de ved det er på egent ansvar at deres katte render ind hos os... min have er hegnet in med ekstra høj hegn så jeg har mit på det rene *S*


  • #72   24. apr 2009 trine Aa F - du er godt nok et surt pigebarn.. du opfører dig i hvert fald sådan :S

  • #73   24. apr 2009 marie nej da. jeg er ikk sur. Det kommer an på hvorn DU læser det smiley men jeg må da sige jeg bliver sgu lidt sur når du sidder og mynter mig som dårlig hundeejer for det er jeg ikk, og min hund som sindssyg, det er han heller ikk.. Har jeg ikk en grund så? Det er stadig hans natur

  • #74   24. apr 2009 Butler`s Mor C
    vi har en halvanden meter høj busk hvor der er hegn forneden rundt om HELE haven og så en terasse hvor der er almindelig stakithegn... Altså så vil jeg mene vores er på det rene.. smiley hehe


  • #75   24. apr 2009 trine Aa f - jamen det har du da, men du beskytter dig bare med at det er hundens instinkt?

  • #76   24. apr 2009 marie ja for det er wha det er. jeg lukker jo ikk hunden ud når jeg ved der render katte rundt... Jeg er jo ikk dum vel smiley og at han har lyst til at dræbe en kat er da fint nok. Det er bare lige den detalje at det kun er sket en gang og det sker ikk igen.! Håber den var til at forstå

  • #77   24. apr 2009 Jamen det ER jo netop hundens instinkt! Det er jo hele pointen

  • #78   24. apr 2009 siri r - så fordi det er hundens instinkt er det okay? skal den så også have lov til at angribe andre hunde hvis det er dens instinkt?
    trine aa f - det er netop det med at du synes 'det er fint nok' der er så grotesk!!!


  • #79   24. apr 2009 Hvis hunde har en lav tærskelværdi for agression mod andre hunde, så holder man den jo væk fra andre og holder den naturligvis på egen grund, memindre dne bliver luftet.
    Når hunden har en lav tærskelværdi for at jage katte og slå dem ihjel, så holder man dem naturligvis også på egen grund, men når der så kommer katte derind - ja så er man jo lige vidt.

    Det er aldrig hundes "instinkt" at være agressiv mod andre generelt. Det kan være instinkt at hunden forsvarer territorium eller er egetkønsaggresiv, men ofte er det tillært. Det er derimod hundens instinkt at jage.


  • #80   24. apr 2009 min bine er en gang blevet angrebet af en kat.
    så snart den ser katte udenfor flyver den efter den.. med hvilket formål ved jeg ikke. men ser den en kat indendørs så er den skide bange for den.

    men helt ærligt jeg tror bestemt ikke at folk med vilje lader deres hunde angribe katte.


  • #81   24. apr 2009 marie N
    nu bliver jeg sgu hidsig!!! Fat det dog tøs jeg siger det er ok at han har lysten til det men har har ikk tilladelsen.. Han er et rovdyr så det er sgu mere normalt end unormalt. Måske skulle du tage at læse noget mere om hunde inden du anskaffer dig en. En chihuahua er sgu heller ikk en jagthund så jeg kan jo selvfølgelig ikk forlange at du ved noget om det men nu er det sådan at jeg er jæger datter og vi ser anderledes på hunde end du gør, vi bruger typisk ikk vores som små påklædningsdukker men som man bør bruge en hund, nemlig som et hjælpemiddel der skal lave noget fordi en hund elsker at søge og arbejde plus jage, hvis altså den får lov til at være en hund. Wha er det du ikk fatter af den del der? Ja jeg er sgu et surt tøsebarn nu men jeg har så sandlig oss mine grunde for du læser jo ikk det man skriver. Du skriver bare det samme og samme igen og igen. Derfor gør jeg oss for måske var der håb for at du læste det på et tidspunkt. Så nu skriver jeg så du kan forstå det: MIN HUND HAR LYSTEN TIL AT DRÆBE MEN IKK TILLADELSEN OG SÅ LÆNGE DET IKK ER DIN HUND KAN DU JO VÆRE LIGEGLAD FOR POKKER!!!!!!!


  • #82   24. apr 2009 trine: du kom til at kalde en chihauhau for en hund;)

  • #83   25. apr 2009 Malene nårh ja ups haha

  • #84   26. apr 2009 Connie P: har det på helt samme måde.

    Ville aldrig kunne se så kynisk på det som til at sige at det er katten og katteejerens ansvar...


  • #85   26. apr 2009 malene og trine Aa f kan ikke forstå i skal nedgøre racen chihuahua.. og det er jo heller ikke den eneste hund jeg har, så derfor kan jeg endnu mindre forstå det. men jer om det

  • #86   26. apr 2009 marie N
    Nærtagende? Det er ligesom i sjov vi sidder og gør det. Det jo ikk værre end folk laver grin med en gravhund.. Vel...


  • #87   26. apr 2009 hehehehe og lol...
    en chihauhau er mindre en en rigtig kat..
    jeg vil lige sige til denne disku at jeg elsker katte.. men altså osse hunde og katte er jo ik venner i følge teroien.. men at de kan blive det er der ingen tvivl om..
    jeg syntes bare at det er et ansvar man har som katte ejer at passe på sine dyr..
    jeg håber på ingen måde (og det er der ingen normale mennesker der gør)
    at min hunde tager en kat.
    men man skal bare være obs på at det kan ske..
    hvis det skete ville jeg self blive frygtelig ked af det..
    men den slags sker.
    heldigvis meget sjællent.
    men altså man kan ik undgå det.


  • #88   27. apr 2009 Connie P
    Syns du det er kynisk at sige det er katteejerens ansvar? Ligesom en siger til dig det er.


  • #89   27. apr 2009 VIL LIGE SIGE TIL DEM DER NU MENER JEG ER DÅRLIG HUNDEEJER AT HER I GÅR FIK JEG EN HUND TIL AT IGNORERE EN KAT. HAN KIGGEDE PÅ DEN OG VILLE TA DEN SOM HAN HVERKEN KUNNE ELLER VILLE FÅ LOV TIL FORDI HAN VAR I SNOR. SÅ SAGDE JEG AT DEN GODT MÅTTE VÆRE DER OG AT DET BARE VAR EN KAT. JA SÅ GIK VI VIDERE MEN SÅ VIL JEG OSS GODT SIGE TIL ALLE DEM DER TROR DE ER KLOGE PÅ DYREVENSKAB AT HUNDE OG KATTES HJERNEBØLGER OG HJERNER IKK TÆNKER ENS OG DU KAN IKK TVINGE TO DYR TIL AT VÆRE VENNER MEN MAN KAN ARBEJDE PÅ DET. TVINGER IKK MIN HUND TIL AT KU LI KATTE HVIS HAN IKK KAN DET OG HAN SKAL IKK VÆRE KATTENS BEDSTE VEN BARE LADE DEM VÆRE. HAN SKAL HAVE LOV TIL AT VÆRE EN HUND OG SØGE EFTER DET DER VIRKER SPÆNDENDE MEN BARE SØGE OG HOLDE DET VÆK FRA TERITORIET. IKK JAGE DET.

    SYNS EFTERHÅNDEN DER ER MANGE MENNESKER DER DØMMER DYREEJERE PÅ DERES ALDER OG DET ER IKK OK. BARE FORDI JEG ER SNART KUN 18 OG HAR HAFT DEN HUND SIDEN JEG VAR 13 SÅ GØR DET MIG IKK TIL EN DÅRLIGERE EJER. MEN EN FORSTÅENDE EJER FORDI JEG SÆTTER MIG LIDT IND I HUNDENS SITUATION. DET BURDE MANGE MENNESKER MÅSKE GØRE I STEDET FOR BARE AT TRO AT DEN TÆNKER OG ER SOM ET MENNESKE.. FOR DET KOMMER MAN IKK LANGT MED.


  • #90   27. apr 2009 OG NÅR JEG SIGER HOLDE DET VÆK FRA TERITORIET MENER JEG IKK DRÆBE MEN AFMÆRKE SIT TERITORIUM...

  • #91   29. apr 2009 Nu har jeg altså ikke hegnet min have ind for at jeg skal gå og holde øje med min Berner bamse når han er der ude, så kommer der en kat ind i vores have, så det kattens/kattens ejers eget ansvar. Min bamse går ude i haven flere timer om dagen, skulle jeg så sidde på en stol ude i haven for at holde øje med ham ????.... Nej !!! Haven er og bliver hans !! Og til hende længere oppe der samligner en kat med et barn.... underlig instilling efter min mening !

  • #92   29. apr 2009 Marianne jeg er helt enig

  • #93   29. apr 2009 enig med connie p!!

  • #94   29. apr 2009 Connie

    Læs det dog- Det var sagt i sjov det med chihuahuaen... Der findes det der hedder ironi. ved ikk om du kender det???

    Og altså.. jeg gider simpelthen ikk forklare jer der ikk gider læse det jeg skriver at jeg har opdraget min hund godt nok. Ok? Men syns da jeg har fået nok sympati. Har da fået mere medspil end modspil... og altså som sagt så ser en fra landet og en der samtidig er jægerdatter en smule anderledes på det end dem der er fra byen hvis altså man vel og mærke høre til på landet... Det er sgu heller ikk en hunds instinkt at være venner med en kat. De har to vidt forskellige nature... Hvis ikk vi kan blive enige om det så er der noget helt galt for så er det jo som at samligne dem med hinanden og man skal ikk samligne to dyr.... slet ikk af den slags. Måske ku jeg godt vide mere om hunde ja. Det kan vi alle. vi alle kan blive klogere men fornem nu ironien tøser smiley


  • #95   30. apr 2009 katrine
    ja det gør man altså.. og når eller hvis ens hund dræber en kat så ser man slet ikk på det sådan som at nå det var bare et dyr til... f**k det. Der er jo nok. Det siger man ikk fordi man kommer fra landet og er jæger eller bondedatter eller søn for den sags skyld.. Det er dejligt med en jægertøs mere. smiley ville dog aldrig selv være det. Det kunne jeg ikk klare at skulle gøre det med at dræbe dyrene

    Mener når ens hund dræber et andet dyr så er det fordi den har et insinkt oss ligesom katte har, ved godt jeg har sagt man ikk skal samligne to dyr og det skal man heller ikk, men deres insinkter er jo ens smiley og de er tilladt at samligne. Det er oss hundes natur at dræbe, men mennesket har bare deldelt dem lidt for gode manere og har været pivet over deres natur og har prøvet at ændre på det så godt de kunne... Det er sgu ganske normalt at de hugger lidt en gang i mellem men syns det er surt når det er andre kæledyr. Det skal ikk ske sådan noget. Men det gør det. En hund har et dræberinstinkt om det er en flue den vil dræbe eller noget der er større end den selv som den muskelhund der ville dræbe en hest for noget tid siden.
    Det er sgu surt at man ikk kan have hund i dag uden at blive kaldet en dårlig ejer hvis den har dræbt noget. Nej lige der er det ikk kun ejerens ansvar, der har hunden altså lidt at skulle have sagt og som jeg siger så piller jeg ikk noget af det af som en hund lever på og det er instinkt, det er jo som at bede et menneske om at droppe det de lever på og det er følelser,,, Nogle siger jeg ikk får det medspil jeg har brug for. Syns nu det kører for mig smiley


  • #96   30. apr 2009 Men det her er jo ikke sket på landet. For mig er det netop det der er pointen. Hvis man har en jagthund, som bruges til jagt eller er vant til f.eks. at dræbe mus på landet eller hvad ved jeg, at så den skulle finde på at dræbe en kat ville ikke "ligge så langt væk". Det ville stadig være en tragedie - ingen tvivl om det - men mere forståeligt. Men når det er inde i byen, så er spillereglerne noget andet. Ihvertfald i mine øjne. Der synes jeg det er kynisk at sige at det er katteejeren og kattens eget ansvar, hvis katten bliver dræbt fordi den går ind i den forkerte have. Hvis man flytter fra by til land, så skal man indstille sig på at der er andre forhold for dyrene, men sådan er det jo også den anden vej.
    Min farbrors hund PÅ LANDET dræbte deres kats killinger på et tidspunkt og jeg var dybt chokeret og rystet da jeg hørte om det. Og det var heller ikke noget, som de ønskede skulle ske, men hunden var vant til at holde gården fri for rotter o.l. (sammen med katten) og må have mikset dem sammen. Og nej der ville jeg ikke sige, den skulle have mundkurv på fremover eller aflives. Eller de skulle opdrage den bedre. Jeg ville dog mene at de så skulle holde kattekillingerne et sikkert sted, men det er igen svært, når katten gemmer dem i halmen. Men hvis det havde været inde i byen, så havde det været en helt anden sag..


  • #97   30. apr 2009 En kat går altså ikk ind i en forkert have fordi den troede det var dens egen,, ?

  • #98   30. apr 2009 nej men der er sq som hun siger stor forskel på om det er i byen og på landet.. i byen kan man ikke have en hund der dræber andres dyr, efter min mening, hvor det altså er mere acceptabelt på landet!

  • #99   30. apr 2009 ja men for pokker jeg bor sgu oss på landet og alligevel sidder du og disser mig ned konstant.! Bare fordi min hund har dræbt en kat så er han sgu ikk værre end din hund.!

  • #100   30. apr 2009 trine aa f - det syns jeg nu den er!

  • #101   1. maj 2009 Uanset hvad så kan i ikke samligne to forskellige slags dyr, hunden er et forsvarsdyr, det er katten også men på hver deres måde, hest feks. er flugt dyr.... osv. osv.
    Men lad os lige vende den en gang, hunden løber ind i naboens have, naboen har en kat der går til angreb på hunden og river den snude og øjne til blods.... Hva så ?????..... Er det kattens ejers skyld fordi vedkommende ikke har styr på sin kat ???? vel og mærke selvom det foregår i "hans" have !!!


  • #102   1. maj 2009 Katrine - Mener du det du har skrevet helt bogstaveligt?? ^^

  • #103   1. maj 2009 Katrine - Okay, ja det er kommet alt for langt ud. Derfor jeg ikke rigtigt har deltaget de sidste lange stykke tid ;o) Men den kommentar kunne jeg ikke lade være med at bemærke.... GG

  • #104   1. maj 2009 marie N
    Hvorfor=? fordi den ikk har tøj på og bor i en taske eller wha?



    katrine .
    Heller ikk her. Det lader jeg min far om


  • #105   1. maj 2009 trine aa f - bliv voksen....

  • #106   1. maj 2009 marie
    Det har jeg sgu ikk travlt med smiley


  • #107   1. maj 2009 trine aa f
    nej det er tydelig, men det handler altså ikke om at jeg har en chihuahua og du synes det er sjovt det her.


  • #108   1. maj 2009 marie
    Nej. Det handler om at du syns jo stort set min hund skulle dø selv fordi han havde dræbt en kat. Det er wha det handler om. Bare fordi du ikk kan lide hunde med temperament som en gravhund jo rent faktisk har og han har jagtinstinkter ja så gør det ham ikk til en dårligere hund. Men du jo oss så glad for at han ikk er din og det er jeg sgu oss for hvor herre til hest et liv han ville have så. Det ville jeg ikk byde min hund og du ville ikk byde din et som min har. Er vi så ikk enige om det er godt vi hverken deler køterer eller hus?


  • #109   1. maj 2009 hmm.. har sq ikk sagt din hund skal dø!

  • #110   1. maj 2009 marie.
    du mener da at han bør aflives fordi han har dræbt en kat som var min egen...


Kommentér på:
hunde der dræber katte-langt

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce