{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.755 visninger | Oprettet:

Mislyd på hjertet {{forumTopicSubject}}

Elmo har fået konstateret dårligt hjerte eller nærmere betegnet underudviklet kropspulsåre (hypoplastisk annulus). Er der nogen, som har erfaring med dette.. jeg tænker hunden fremtid, medicin og særlige hensyn. Pt får han ikke medicin og jeg synes ikke umiddelbart, at han er påvirket af det dårlige hjerte, men frygter lidt fremtiden.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Mislyd på hjertet
  • #1   11. jun 2010 Uha, lyder ikke godt. Fik du ikke nogle anbefalinger af dyrlægen

  • #2   11. jun 2010 Jo.. men ville bare gerne høre, hvis andre har erfaringer med det.. hans tilstand er pt mild.. men han skal tjekkes hvert år, og så skal vi tage den derfra.. så der er ingen garantier, og jf. dyrlægen kan det forventes, at det vil påvirke ham senere i livet..... og ja det er bare træls..

  • #3   11. jun 2010 Synes nu nok den lille charmetrold har været igennem meget, håber ikke det kommer til at påvirke ham særligt meget.



  • #4   11. jun 2010 Ja netop... men ville blive glad hvis en bare skrev, at det slet ikke ville påvirke Elmo, og at han bliver 20 år gammel... :-))

  • #5   11. jun 2010 Er det aorta stenose han har fået konstanteret? AS er netop at den store pulsåre er forsnævret, hvilket en del hunderacer lider af.
    Hvis du har fået blodets gennemløbshastighed at vide, så kan jeg fortælle dig hvilken grad han har pt.
    Hvis det er en mild grad, så kan det være, at han lever et normalt langt hundeliv uden at udvikle symptomer.
    Symptomer kan bla. være besvimelse ved fysisk aktivitet, inaktivitet osv. AS kan lindres med en behandling med beta-bloker men kan ikke helbredes.
    Du kan læse mere om det i RAS (racespecifik avlsstrategi), som findes på www.engelskbullterrier.dk

    Håber det bedste for ham.

    Buller hilsener
    Sannie



  • #6   11. jun 2010 som jeg har forstået det er det ikke AS.... som jeg har forstået det så udvikler AS sig ikke.. altså bliver værre og værre.. det gør det Elmo har.. har kun det latinske navn og så at det er en underudviklet kropspulsåre.. blodet har vanskeligere ved at blive pumpet ud af hjertet i systolen.. og det er denne øgede belastning, som kan få betydning for ham.

    Pt var det mild grad.. mener omkring 3 gennemløbshastighed.. men kan ikke huske det præcis, da jeg fik alt for mange oplysninger under denne scanning og nok bare tænkte mest på Elmos fremtid.


  • #7   11. jun 2010 AS er ikke en stationær lidelse, men kan forværres med tiden (især hos det unge dyr). En hund, der får konstateret en mild grad af AS, vil sædvanligvis ikke være synligt påvirket af lidelsen og forventes at kunne leve et normalt langt liv. En moderat grad af AS kan give problemer, men det tager ofte flere år før symptomerne opstår, mens en svær grad af AS med stor sandsynlighed vil give dyret fysiske problemer i form af nedsat tolerance overfor motion, evt. hoste samt besvimelsesanfald tidligt i dyrets liv. Prognosen er endvidere dårlig og hunden lever oftest kun få måneder til år.

    Aortaudløbshastighed
    • Under 2 m/s: Ingen tegn på aortastenose
    • 2,0-2,25 m/s: Gråzone tilfælde. Aortastenose kan ved disse hastigheder hverken udelukkes eller diagnosticeres med sikkerhed med de nuværende diagnostiske muligheder. En del af disse hunde kan have aortastenose under udvikling.
    • 2,25-3,5 m/s: Mild aortastenose. Hunde med mild aortastenose lever ofte et normalt liv uden symptomer på sygdom, men det kan ikke udelukkes, at de dør tidligere end raske hunde.
    • 3,5-4,5 m/s: Moderat aortastenose. Hunden kan være symptomfri eller vise de samme symptomer som beskrevet nedenfor for alvorlig aortastenose.
    • Over 4,5 m/s: Alvorlig aortastenose. Hunde med alvorlig aortastenose udvikler ofte symptomer som træthed, nedsat kondition og besvimelsesanfald i de første leveår. Ligeledes kan pludselig død forekomme. Mange af disse hunde dør inden de bliver 3-4 år gamle.

    AS findes i tre forskellige former, hvilket betyder, at forsnævringen enten er placeret over, på eller som en ringdannelse umiddelbart under hjerteklappen.

    Buller hilsener
    Sannie


  • #8   11. jun 2010 Sannie.. ok. ja som sagt så mener jeg ikke at det er AS.. men ja jeg må vist ringe til hjertespecialist igen.

    Det er mild grad pt... og håber ikke det får en større betydning..


  • #9   13. jun 2010 Tusind tak Britta. Men som du også ved, er jeg ikke den bedste til alt det offentlige - ej heller til ros smiley

    Jeg kan forklare, så kan du klare foredragene ;-)) Det ved jeg, du er meget bedre til smiley Og formidlingen er mindst lige så vigtig emnet - det har du jo lært mig :-))) Og det glemmer jeg ikke igen...

    Mange hilsener
    Sannie


Kommentér på:
Mislyd på hjertet

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce