{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.125 visninger | Oprettet:

Gammeldags oksesteg {{forumTopicSubject}}

Jeg har købt sådan en på godt 800 gram, og det er ½ menneskealder siden jeg har lavet sådan en, så kom med jeres bedste opskrift.
Jeg har bl.a. porrer, gulerødder, pastinakker, løg, kartofler, rødvin, øl, bouillontern, fløde, krydderier - men dog ingen laurbærblade - div. frosne grøntsager o.s.v.


Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Vaskemaskine med vand problemer 490 kr.
  • Ophænging af 80’ tv og væg reol 1.299 kr.
  • 2x Radiator der skal genstartes 1.200 kr.
  • Hjælp til at samle skab 490 kr.
  • Reparation fuge i bruser mellem flise og afløbsrist. 1.500 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  Gammeldags oksesteg
  • #1   13. jan 2011 jeg lavede sådan en lige før jul


    brunede den godt på alle sider - tog den op - svitsede grøntsager og kom kødet tilbage. smed to løg - et par gulerødder og kartofler i gryden og 1½ cm vand. godt med salt og pepper.

    lod den simre under log i gryden i 2 timer - slukkede og lod den stå yderlig en time..


    lavede sovs af saften. kartofler og pastinak og gulerod til. med bønner stegt med bacon..

    også lavede jeg gude dejlige perleløg. af lys sirup og brun farin



  • #2   13. jan 2011 Jeg regner også med at brune den i gryde/på pande og derefter lade den stå og simre i noget væde nogle timer. Har desværre ingen peberrod, for det smager ellers godt, men kommer ikke ud at handle idag.

  • #3   13. jan 2011 Uhhm det lyder godt, Sidsel. Perleløg har jeg desværre heller ikke, men kan jeg lave sådan nogle glaserede løg af mini-scalotteløg? og i så fald, skal de så koges lidt først?

  • #4   13. jan 2011 jamen det kommer jo an på hvor lang tid de skal have...

    jeg har brugt frosne perleløg. de er lidt mere rå i det.

    givet dem en tur på panden først. ved middel vsrme. også kom jeg lidt sirum og brun farin ved...

    jeg kan godt lide der er lidt bid i dem og de ikke er for smattet.


  • #5   13. jan 2011 Ok mange tak - jeg prøver smiley

  • #6   13. jan 2011 Jeg bruner i en gryde og tilsætter løg og gulerødder i store stykker, masser af salt og peber, lidt paprika og måske et laurbærblad eller to, hvi sjeg har nogen hjemme. En oksebouillionterning og / eller en grønsagsterning - vand og vend et par gange undervejs i løbet af de ca. 2 timer den skal ha'.
    ´Har du evt et par svesker at smide i også så giver det et genialt pift til sovsen.

    Sovs laves af stegeskyen og den bliver himmelsk.

    Serveres med kogte kartofler, tyttebærsyltetøj, dampede grønne bønner eller anden grønsag efter smag og lyst.

    Serverer den osse tit med kartoffelmos i stedet for - det smager super godt osse :o)

    Og ja det er en af mine livretter mums

    Restenre er super på rugbrød i tynde skriver med peberrod eller peberrodsalat som pynt.


  • #7   14. jan 2011 Jeg laver den på mormorfaconen: http://spisemedmormor.blogspot.com/2010/01/gammeldags-oksesteg.html

    Smager SKØNT - fik det i sidste uge, det var en fornøjelse.


  • #8   14. jan 2011 Jeg kunne ikke lade være med at eksperimentere, og lavede en super lækker steg med en fantastisk sovs:

    Brunede Brunede kødet i en stegegryde, kom godt med groft peber og lidt salt ved, samt 1 julebajer, en slat hj.lavet slåensnaps, 1 bouillonterning, porre, gulerod, pastinak, løg og hvidløg. Lod den simre ca 2½ time, kogte skyen ind, tilsatte lidt fløde og smagte til med salt og ribsgele og jævnede.
    Dertil kogte kartofler, gulerødder, slikporer, glaserede små løg og tytebærsyltetøj. Det var virkelig lækkert!

    Tak for jeres råd og inspiration smiley


Kommentér på:
Gammeldags oksesteg

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce