1.125 visninger
|
Oprettet:
Tilmeldt:
2. aug 2007 Følger: 28 Følgere: 53 Hunde: 2 Emner: 314 Svar: 16.164
Gammeldags oksesteg {{forumTopicSubject}}
Jeg har købt sådan en på godt 800 gram, og det er ½ menneskealder siden jeg har lavet sådan en, så kom med jeres bedste opskrift.
Jeg har bl.a. porrer, gulerødder, pastinakker, løg, kartofler, rødvin, øl, bouillontern, fløde, krydderier - men dog ingen laurbærblade - div. frosne grøntsager o.s.v.
mar 2008
Følger: 77 Følgere: 75 Hunde: 9 Emner: 1.503 Svar: 10.017
brunede den godt på alle sider - tog den op - svitsede grøntsager og kom kødet tilbage. smed to løg - et par gulerødder og kartofler i gryden og 1½ cm vand. godt med salt og pepper.
lod den simre under log i gryden i 2 timer - slukkede og lod den stå yderlig en time..
lavede sovs af saften. kartofler og pastinak og gulerod til. med bønner stegt med bacon..
også lavede jeg gude dejlige perleløg. af lys sirup og brun farin
aug 2007
Følger: 28 Følgere: 53 Hunde: 2 Emner: 314 Svar: 16.164
aug 2007
Følger: 28 Følgere: 53 Hunde: 2 Emner: 314 Svar: 16.164
mar 2008
Følger: 77 Følgere: 75 Hunde: 9 Emner: 1.503 Svar: 10.017
jeg har brugt frosne perleløg. de er lidt mere rå i det.
givet dem en tur på panden først. ved middel vsrme. også kom jeg lidt sirum og brun farin ved...
jeg kan godt lide der er lidt bid i dem og de ikke er for smattet.
aug 2007
Følger: 28 Følgere: 53 Hunde: 2 Emner: 314 Svar: 16.164
jan 2008
Følger: 12 Følgere: 115 Hunde: 6 Emner: 248 Svar: 7.818
´Har du evt et par svesker at smide i også så giver det et genialt pift til sovsen.
Sovs laves af stegeskyen og den bliver himmelsk.
Serveres med kogte kartofler, tyttebærsyltetøj, dampede grønne bønner eller anden grønsag efter smag og lyst.
Serverer den osse tit med kartoffelmos i stedet for - det smager super godt osse :o)
Og ja det er en af mine livretter mums
Restenre er super på rugbrød i tynde skriver med peberrod eller peberrodsalat som pynt.
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 46.983
Smager SKØNT - fik det i sidste uge, det var en fornøjelse.
aug 2007
Følger: 28 Følgere: 53 Hunde: 2 Emner: 314 Svar: 16.164
Brunede Brunede kødet i en stegegryde, kom godt med groft peber og lidt salt ved, samt 1 julebajer, en slat hj.lavet slåensnaps, 1 bouillonterning, porre, gulerod, pastinak, løg og hvidløg. Lod den simre ca 2½ time, kogte skyen ind, tilsatte lidt fløde og smagte til med salt og ribsgele og jævnede.
Dertil kogte kartofler, gulerødder, slikporer, glaserede små løg og tytebærsyltetøj. Det var virkelig lækkert!
Tak for jeres råd og inspiration
Gammeldags oksesteg
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside