Gammeldags oksesteg hjælp? Gammeldags oksesteg hjælp?
Hejsa
Jeg skal i dag lave en gammeldags oksesteg i ovn.
Det er en oksebov på 1,8 kg. Jeg tænker at jeg bare skal lade fedtet sidde og give god smag?
- hvor lang tid vil I mene, den skal have?
- Skal den bindes sammen med snor (lige som roastbeef)?
min tanke om den er indtil videre:
Den skal brunes på alle sider i ovnen (eller er det bedre at gøre det på en stor pande i smør, så endestykkerne også kan blive brunet? og i så fald, tænker jeg at hælde stege-smøret med i bradepanden, når den kommer i ovnen?)
I ovnen skal den ligge i en dyb bradepande med godt med væde omkring.
Der skal en masse grønsager i, hvornår skal de i?
Planen er at purere dem til en lækker grønsagssauce bagefter med lidt af væden...
grønsagerne er:
- knoldselleri
- persillerødder
- pastinak
- gulerødder
- løg eller porrer, eller begge dele
Så skal der selvfølelig serveres kogte kartofler til.
Hvad siger I til det?
feb 2008
Følger: 6 Følgere: 5 Hunde: 5 Emner: 261 Svar: 2.129
feb 2008
Følger: 6 Følgere: 5 Hunde: 5 Emner: 261 Svar: 2.129
feb 2008
Følger: 21 Følgere: 16 Hunde: 1 Emner: 443 Svar: 2.851
Det er simpelthen derfor... og inden jeg købte den søgte jeg lidt på nettet og så, at man sagtens kunne lave den i ovnen
nov 2011
Følger: 3 Følgere: 2 Hunde: 1 Emner: 8 Svar: 696
feb 2008
Følger: 21 Følgere: 16 Hunde: 1 Emner: 443 Svar: 2.851
feb 2008
Følger: 6 Følgere: 5 Hunde: 5 Emner: 261 Svar: 2.129
feb 2008
Følger: 21 Følgere: 16 Hunde: 1 Emner: 443 Svar: 2.851
Og nu er jeg desværre heller ikke i besiddelse af et ildfast fad med låg. som jeg skrev tidligere, så har jeg læst mig frem på nettet, at det godt kan lade sig gøre i ovn og uden ildfast fad med låg. nu er stegen købt, tilbehøret er købt, og nu skal den altså laves i aften... Jeg er ikke millionær så kan heller ikke bare gå ud og købe alskens tilbehør til at lave en steg en enkelt gang...
Anja - når nu du giver sådan en steg 3 timer, hr stor er den så?
Jeg tænker at den skal steges ved ca 150-160 grader i ovnen...
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 47.191
Jeg gør det helt enkelt. Bruner den i fedstof, bruner den meget uden fedtet branker. Hælder vand ved, salter, og koger. Jeg putter ingen grøntsager i kogevandet, for den smag kødet giver i sig selv, den vil jeg på ingen måde "forstyrre".
Grøntsagerne koger jeg ved siden af og serverer til sammen med den fabelagtige sovs.
Jeg koger det meget gerne i nogle timer indtil fibrene er helt møre.
feb 2008
Følger: 21 Følgere: 16 Hunde: 1 Emner: 443 Svar: 2.851
Jeg tror det bliver en stegepose så, for det er da til at få fat i...
Jean - nej, for har heller ikke det vilde af gryder, men jeg har en velfungerene almindelig ovn med varmluft, almindelige bradepander, en dyb bradepande + en rist.
feb 2008
Følger: 6 Følgere: 5 Hunde: 5 Emner: 261 Svar: 2.129
Charlotte......vi beder dig skam heller ikke at du skal købe alt muligt men du må da ha to gryder:)
feb 2008
Følger: 6 Følgere: 5 Hunde: 5 Emner: 261 Svar: 2.129
dec 2007
Følger: 25 Følgere: 23 Hunde: 3 Emner: 103 Svar: 1.394
feb 2008
Følger: 36 Følgere: 38 Hunde: 3 Emner: 76 Svar: 4.082
I alle de år jeg var tjener blev oksestegene til Gl. dags oksesteg altid lavet i ovnen... (jeg kommer fra lolland og det var mere eller mindre standart menu til fødselsdage hvor fødselaren var over 60)
feb 2008
Følger: 21 Følgere: 16 Hunde: 1 Emner: 443 Svar: 2.851
og jeg har to gryder, en på 2-3 liter og en lille kasserolle... (+ to pander)
feb 2008
Følger: 21 Følgere: 16 Hunde: 1 Emner: 443 Svar: 2.851
feb 2008
Følger: 6 Følgere: 5 Hunde: 5 Emner: 261 Svar: 2.129
feb 2008
Følger: 6 Følgere: 5 Hunde: 5 Emner: 261 Svar: 2.129
feb 2008
Følger: 21 Følgere: 16 Hunde: 1 Emner: 443 Svar: 2.851
Det kan jeg love dig for jeg gør... jeg har lige fået et sæt med stavblender, minihakker og piskeris af min onkel og tante, og dét lettede min madlavning meget
Jeg gør så også det, at jeg overrisler stegen med noget af væden ofte i løbet af stegetiden, ligesom ved and
feb 2008
Følger: 21 Følgere: 16 Hunde: 1 Emner: 443 Svar: 2.851
Jeg kan se, at det ville være det eneste, jeg skulle købe, og der er en smulelangt til indkøb her, så det er lidt til genovervejning, også taget i betragtning, at jeg ikke vil have at den steger tør og vil komme ekstra væde ved i løbet af stegetiden...
feb 2008
Følger: 21 Følgere: 16 Hunde: 1 Emner: 443 Svar: 2.851
Vi er vel enige om at den egentlig skal "koges" i ovnen?
feb 2008
Følger: 21 Følgere: 16 Hunde: 1 Emner: 443 Svar: 2.851
og hvis jeg skal have fat i en stegepose, hvordan kommer jeg så ekstra væde ved?
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 47.191
Kødet man bruger til det bliver meget sejt og tørt, hvis det ikke koges. Sådan rigtig koges.
feb 2008
Følger: 21 Følgere: 16 Hunde: 1 Emner: 443 Svar: 2.851
men skal den snøres med kødsnor??
feb 2008
Følger: 21 Følgere: 16 Hunde: 1 Emner: 443 Svar: 2.851
Laver lige en opdatering:
- Fedtet skal blive siddende og give smag
- brunes i en pande på alle sider i smør, stege-smørret med ned i bradepanden sammen med væske
- grønsagerne i, så de får halvanden time - skal senere blendes sammen med væden til sauce, hvor der evt. kan komme en smule fløde i også
- selvfølgelig krydre med salt og peber
- ingen snor på
- ingen varmluft
- steges ved 150 C
MEN hvor længe???
en siger 2½ time, andre siger 3 timer, og en anden siger 4 timer
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 47.191
Og alt mellem 2½ og 3½ time er rigtig godt....
feb 2008
Følger: 21 Følgere: 16 Hunde: 1 Emner: 443 Svar: 2.851
feb 2008
Følger: 21 Følgere: 16 Hunde: 1 Emner: 443 Svar: 2.851
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 47.191
Det smager skønt med den sovs til.
feb 2008
Følger: 21 Følgere: 16 Hunde: 1 Emner: 443 Svar: 2.851
Det er begge to lækre muligheder, så hvilken skal vi vælge....???? Ihhh...
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 47.191
Det er mest af alt suppeurter, kan jeg se. Dem ville jeg selv gemme til en anden god gang, men skal de spises til dette måltid, så tror jeg, jeg ville skære dem i grove strimler og enten bage dem i ovnen med olie, salt og krydderurter eller stege dem på en pande med samme.
Normalt ville jeg putte hvidløg ved, men ikke lige til oksestegen.
feb 2008
Følger: 21 Følgere: 16 Hunde: 1 Emner: 443 Svar: 2.851
og så foreslog noget familie den mulighed med purerede rodfrugter som en form for sauce til (hvor manden er jæger og bestemt god til madlavning
feb 2008
Følger: 21 Følgere: 16 Hunde: 1 Emner: 443 Svar: 2.851
Hvis jeg altså kan finde en frossen pose i kvickly
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 47.191
Lige til gammeldagsoksesteg synes jeg det er synd fordi det i sig selv giver så meget smag, og den smag er det rene mund-magi. *GG*
Her får vi de gode gammeldags grøntsager til - blomkål, gulerødder... Kogt med bid.
feb 2008
Følger: 21 Følgere: 16 Hunde: 1 Emner: 443 Svar: 2.851
+ har set det et par steder på nettet...
Jeg er virkelig på bar bund nu, synes jeg!
Ihhhh altså!
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 47.191
feb 2008
Følger: 21 Følgere: 16 Hunde: 1 Emner: 443 Svar: 2.851
nå.... må tage en beslutning
Tænker lige mens opvasken bliver klaret, kødet brunet og kommes i ovnen
Hvorfor skal bagepapiret egeltig fugtes, hvis det skal over stegen og staniol ovenover??
feb 2008
Følger: 21 Følgere: 16 Hunde: 1 Emner: 443 Svar: 2.851
jan 2009
Følger: 12 Følgere: 11 Hunde: 3 Emner: 63 Svar: 1.399
Steg den på alle sider eventuelt på en pande (nu du ikke har en gryde der er stor nok)
drys salt pepper og lidt hvidløg hend over fedtet.
Hæld øllen vedsiden af den igen og smid den i ovnen (sammen med de grøntsager du kan lide).
Kødet bliover fantastisk mør og sovsen bliver skøn. Jeg var bange for at sovsen smagte af øl men det gør den ikke, det er bare super lækkert.
feb 2008
Følger: 21 Følgere: 16 Hunde: 1 Emner: 443 Svar: 2.851
feb 2008
Følger: 21 Følgere: 16 Hunde: 1 Emner: 443 Svar: 2.851
http://hundegalleri.dk/for_messagedetail.aspx?msg_id=490052
Og tusind tak for hjælpen alle sammen
nov 2011
Følger: 3 Følgere: 2 Hunde: 1 Emner: 8 Svar: 696
nov 2011
Følger: 3 Følgere: 2 Hunde: 1 Emner: 8 Svar: 696
Det er egentlig lidt sjovt at høre hvad folk spiser til. Herhjemme får vi altid grønne bønner med bacon om, lavet i ovn. Perleløg, stegt på panden med en lille smule sukker, ribsgelé/tyttebær, asier eller andet surt. Og kartofler selvfølgelig. Mums, det er dælme god mad:-)
Gammeldags oksesteg hjælp?