Aftensmad, hvad skal vi lave? (alt om madlavning)

Aftensmad, hvad skal vi lave? (alt om madlavning)

Medlemmer: 338
Forside Forum Medlemmer Annoncer Hunde
3.321 visninger | Oprettet:  FølgFølg ikke 10 Svar

Gammeldags oksesteg hjælp? Gammeldags oksesteg hjælp?

Hejsa

Jeg skal i dag lave en gammeldags oksesteg i ovn.
Det er en oksebov på 1,8 kg. Jeg tænker at jeg bare skal lade fedtet sidde og give god smag?
- hvor lang tid vil I mene, den skal have?
- Skal den bindes sammen med snor (lige som roastbeef)?

min tanke om den er indtil videre:

Den skal brunes på alle sider i ovnen (eller er det bedre at gøre det på en stor pande i smør, så endestykkerne også kan blive brunet? og i så fald, tænker jeg at hælde stege-smøret med i bradepanden, når den kommer i ovnen?)

I ovnen skal den ligge i en dyb bradepande med godt med væde omkring.
Der skal en masse grønsager i, hvornår skal de i?
Planen er at purere dem til en lækker grønsagssauce bagefter med lidt af væden...

grønsagerne er:
- knoldselleri
- persillerødder
- pastinak
- gulerødder
- løg eller porrer, eller begge dele

Så skal der selvfølelig serveres kogte kartofler til.


Hvad siger I til det?


Play video
Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Dishwasher not working 900 kr.
  • Handyman 500 kr.
  • Udskiftning af dørbælg på Samsung EcoBubble vaskemaskine 750 kr.
  • Handyman needed – URGENT (Before 12:00 Today) 1.200 kr.
  • IKEA sofa moduler monteres 800 kr.
  • Stikkontakt 205 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  Gammeldags oksesteg hjælp?
  • #1   19. nov 2011 Brunes på panden ja - inden da pudser du kødet af, giver salt og peber - evt rids i fedtet hvis der er en del..

    Men hvorfor vil du putte den I bradepanden med vand?
    - Jeg tænker sjapkød der nærmere er kogt end stegt?

    På en rist over bradepanden, grøntet i et ovnfast fad stilles ved siden af.. Evt kan du når grøntsagerne stilles ind lægge kødet i fadet sammen med grøntet.

    Vælger du alligevel at den skal i vand, så ville jeg grydestege frem for at komme den i ovnen =)


  • #2   19. nov 2011 øøh... sjapkød? puha... har samme tråd i det åbne forum med en del tilbagmeldinger... spørger lige det, for det vil jeg selvfølgelig ikke have! smiley



  • #3   19. nov 2011 Skal den ligge i vand skal det være i gryde.. Det er på ingen måde det samme i ovnen, der er ikke samme damp som i gryden =)

  • #4   19. nov 2011 jamen så er der nogen, der foreslår stegepose...

    men hvordan så med ekstra væske i?


  • #5   19. nov 2011 Jeg ville grydestege den med masser af løg og gulerødder, salt og peber og evt. lidt svesker.

    Først brunes stegen i gryden og derefter hældes grønsagerne i samt krydderrier. Tilsæt vand, så det går ca. 1/3 op med stegen og vend den en gang imellem. Jo længere den steger stille og roligt, jo mere mør. Det er den "gammeldags" måde som jeg har lært fra min mor, der har lært det af sin mor etc.

    Sovsen bliver genial - smager fantastisk med kartoffelmos til :o)


  • #6   19. nov 2011 Jeg har desværre bare ikke en gryde, der er stor nok...

    med mindre den krymper og bliver ca 5 cm kortere,


  • #7   19. nov 2011 Nu fik jeg ikke kigget her før nu - men den krymper rent faktisk ret meget... og sikkert også mere end de 5 cm du har brug for...

  • #8   19. nov 2011 Ok... så kan den måske komme i gryden senere - alt efter hvordan og hvorledes, for skal jo også have kogt kartofler smiley

  • #9   19. nov 2011 men nu er den i hvert fald i ovnen, med bagepapir over + så tætlukkende stanniol som muligt smiley

  • #10   19. nov 2011 Hejsa... tidligere i dag søgte jeg hjælp til at findpudse min opskrift på dagens aftensmad - Gammeldags oksesteg.

    Her er en opdatering:

    Stegen har fået ca 4 timer i ovnen, den står nu og hviler - vil skære i den om lidt, efter den har hvilet i lidt over en halv time, bare for at tjekke, at den er god nok.

    grønsagerne er blevet:
    - porre
    - gulerødder
    - en smule knoldselleri
    - persillerødder

    De kom med ved stegen i ca 15-20 minutter fordi jeg syntes vandet manglede smag. De kom derefter op og lagt i et ovnfast fad med lidt af væden, stanniol over og ind i bunden af ovnen under bradepanden med stegen.
    Jeg har senerehen tilføjet kartofler.

    Pga manglende smag kom jeg lidt oksebouillon i.

    Jeg tog lidt af gangen noget af væden fra bradepanden og begyndte at koge den ind lidt af gangen, tilføjede mere væde fra bradepanden, kogte ind, mere væde osv. Jeg sørgede selvfølgelig for at erstatte væden med vand og lidt ekstra bouillon.

    Da stegen kom ud kom det meste af det resterende væde op i gryden, for at koge ind. Det er nu kogt halvvejs ind, og får en bedre og bedre smag.

    Planen er at der skal fløde i den indkogte væde, når smagen er lige tilpas intens. Jeg har også en smule rødvin, jeg vil smage til med udover.

    Grønsagerne står og bliver færdig i ovnen, stadig med væde + stanniol over, for ikke at tørre ud, og der dufter lækkert, når ovnen åbnes...

    Vi glæder os rigtig meget herhjemme til at det hele bliver færdigt smiley



Kommentér på:
Gammeldags oksesteg hjælp?

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce