{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.258 visninger | Oprettet:

Hvalpekøbere {{forumTopicSubject}}

Da jeg fik mit første kuld var det med stor spænding jeg modtog de første "nye forældre" på besøg.

Til min store overraskelse var det kun hver anden jeg syntes det ville være ok at sælge en bullmastiffhvalp til ................. hvilke kriterier mener du en hvalpekøber skal opfylde??


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvalpekøbere
  • #1   19. mar 2007 Jeg bruger min sunde fornuft, og stille ikke ret mange krav til dem.
    Jeg vurderer dem individuelt, og er der noget jeg ikke bryder mig om, så vælger jeg dem fra.

    Måske er det "latterlige" og "vattede" kriterier i andres øjne, men det er nu dem jeg har. Jeg vil kunne sove roligt om natten, uden bekymring om jeg nu også har truffet det rigtige valg for hvalpene....


  • #2   19. mar 2007 Hvalpekøberne skal kunne svare på hvorfor lige den race - dvs. de skal have tænkt over hvilken hunderace der passer til dem.
    Hos mig skal de have et formål med hunden, en eller anden form for træning. Ikke kun hvalpemotivation. Jeg laver aktive hunde der ikke egner sig som sofahund.
    Jeg skal kunne lide deres holdning til hunde og opdragelse.
    De skal besøge hvalpen mindst et par gange inden afhentning også selvom de bor langt væk.
    De skal acceptere at jeg er med i udvælgelsen af hvalpen.
    Det var bare lidt af mine krav, og ja.. jeg ved jeg er streng


  • #3   19. mar 2007 Kære Anette

    Jeg synes det lyder meget fornuftigt ...........


  • #4   19. mar 2007 skønt du ved hvad der er dit mål det gør det sandsynligvis nemmere for dig at stille de rigtige spørgsmål til hvalpekøberne og kende den forkerte svar.

  • #5   19. mar 2007 Nete.
    Jeg er skam meget fornuftig *SS*
    Men der er en del der render skrigende væk, når jeg begynder at stille krav, de tror at de gør mig en tjeneste ved at hjælpe mig af med hvalpene. Meeen jeg beholder dem hellere selv end sælge dem til nogen jeg ikke er tryg ved.
    Jeg vil tro du må sortere ligeså meget som mig. det er jo ikke alle der egner sig til dine bullmastiffer.


  • #6   19. mar 2007 Ja og så er vi opdrættere så "onde" at advare andre opdrættere hvis vi har haft en "underlig" henvendelse. Men det sker ikke så tit. Men jeg har været ude for en der ikke kunne købe hos mig, og så prøvede han hos en anden og havde lært de rigtige svar. Men heldigvis var det en opdrætere jeg havde kontakt til, og hun spurgte mig om mit indtryk. Han var kommet til at sige han havde snakket med mig.

  • #7   19. mar 2007 Hej Anette

    Det er sjovt at du beskriver at folk tror de gør dig en tjeneste **SS**............................ jeg oplever at folk kan have den atitude at jeg skal "sælge"mine hvalpe til dem og jeg oplever at de er til "adoptionssamtale" ***GG****

    Jeg er meget interesseret i at finde ud af om de har den nødvendige tid og respekt for de krav en så stor hund stiller og jeg vil også gerne vide hvorfor de har valgt racen (for at sortere alle over/impotente) og så "tæller jeg børn ............. ikke for mange (1) under 10.

    Jeg har så prøvet at redegøre for hvorfor jeg opdrætter og hvordan forløbet har været (liniavl og tid) og hvordan jeg udvælger avlshanner og hvad der for mig er målet med mit opdræt................ en ambivalent situation hvordan griber I det an så det handler om hundene og ikke socialising?? .....................


  • #8   19. mar 2007 Jeg har været så priviligeret at jeg har en kontakt der er hundeinstruktør og hun har været villig til at starte et hvalpehold kun for mine hvalpe. Så kan jeg følge med i hvordan det går med dem og sikre mig at alle får startet træning. Det kan jeg klart anbefale for mange af de nye forældre er blevet hængende og har fortsat holdet ud over det jeg havde arrangeret.

  • #9   19. mar 2007 Nemlig Nete - det ER til adoptionssamtale. Dybest set skylder du dem ikke at sælge til dem - du skal følge dit hjerte og sunde fornuft - som det klart afspejler her du har i rige mængder.

    Jeg har også nogle ting inde i mit hoved, jeg vil konfrontere evt. køvere med - hvis altså Násly og gud vil at vi skal have et kuld hvalpe igen :o) Kunne da enormt godt tænke mig at vide hvad du spørger om - gerne på PM, så jeg kan stille dumme spørgsmåk uden at blive "afsløret" *GG*....


  • #10   19. mar 2007 Mht. børn vil jeg have at de kommer med på besøg. Man kan se meget ud af børnenes opførsel og forældrenes reaktioner overfor børnene. De skulle lige vide at de bliver vurderet som opdragere, når de kommer hos mig *GGG*
    Jeg er i den heldige situation, at mange af mine hvalpekøbere, er folk der i forvejen er aktive indenfor hundeverdenen. Der er altid nogen der kender dem, som også kender mig. Så jeg får lidt insider viden.
    Og så er der jo de hvalpekøbere der vender tilbage for at købe en hund mere - Det er den bedste reklame man kan få.


  • #11   19. mar 2007 Hej Smydi

    Du er velkommen

    Mvh


  • #12   19. mar 2007 Jeg er meget enig m jer -
    Køber skal vide noget om racen, kunne gøre rede for hvorfor det lige er den race de ønsker, og spørge ind til de ting de ellers er i tvivl om (eksempelvis spurgte jeg min opdrætter 4 gange om hun var helt sikker på at racen ville kunne klare at bo i lejlighed og indre by... selvom jeg havde læst mig til det)
    Køber skal ville noget m hunden, ud over hvalpetræning, da min race ligesom Anettes er særdeles aktiv og aktiveringskrævende.

    Jeg skal føle mig tryg ved dem... Ligesom i andre nævnte - opdragelsesmetodik og attitude skal være nogenlunde på linie med mig.

    Osv


  • #13   19. mar 2007 Hej Kipler ..... er du Kipleren fra Dogin?? og du kender til Pernille??

    Jeg sælger ikke hvalpe til folk på Bornholm medmindre de har meget erfaring med bullmastiif eller lignende race.

    Folk med flere børn under 10 år har ikke tid til en bullmastiff.

    Men der er ingen regel uden indtagelse men den der med børn tror jeg ikke jeg kommer til at fravige. Pernille har fået mig til at fravige fra en konsekvent regel om "ikke nogen bullmastiff i lejlighed"


  • #14   19. mar 2007 og dem de erfarne har andre behov og går som regel kun til hvalpetræning langt væk (50 km) på grund af hyggen.

  • #15   19. mar 2007 Jeg sælger hvalpe til hele landet, men hjælper gerne med at finde et egnet sted at gå til træning. Jeg kender efterhånden dygtige trænere / trænigssteder(især agility) i hele landet


  • #16   19. mar 2007 ...... en bullmastiff er ikke for alle og enhver, specielt ikke i disse "muskelhunde-tider" men det er jo lidt svært at sige nej hvis den eneste kvalifikation en familie mangler er erfaring, må jeg vende tilbage til dig hvis jeg har brug for et godt træningssted Anette??

  • #17   19. mar 2007 Nete. Ja det må du gerne.

  • #18   19. mar 2007 Ikke hvis det ikke er en der har erfaring med hunde a la bullmastiff ............. jeg tager problematiken med muskelhundene meget meget alvorligt og jeg mener ikke en bullmastiff er noget for en førstegangskøber uden nogen erfaring .............. synes du det Kipler???

    ............ tænker du på en bestemt form for hjælp?? hvorfor kan du prise dig lykkelig??


  • #19   19. mar 2007 Jo det er det da også men jeg har jo også skrevet at jeg ikke vil sælge til uerfarne hundekøbere. Jeg har flere spændende kontakter rundt om i verden som jeg håber at udveksle hvalp med på et tidspunkt.

    Spændende med jeres nye hund hvad er en AKC og hvordan er dens mentalitet? hvilke sundhedsproblemer har de??


  • #20   21. mar 2007 Hej

    Kipler og Nete, så kan jeg berolige jer med at VI bornholmere ikke er bange for at rejse langt for de ting vi gerne vil have. Og kommer vi og besøge din hvalpe nete, så kan du ved gud grød ikke tillade dig ikke at sælge hvalp fordi vi er fra Bornholm og uden erfaring for racen (man skal jo starte et sted).

    Nu er jeg selv opdrætter og bor på Bornholm og jeg må d anok sige, at der findes da ikke et mere rejsesky folk en sjællændere. De bor så pokkers tæt på (2 timer fra KBH til Bornholm) og alligevel føler de de skal rejse jorden rundt for at komme hertil.

    Ingen af mine hvalpekøbere har været og besøge deres hvalp, i stedet har vi talt meget i tlf. og jeg kommer til dem med hvalpen, så kan jeg se om forholdene er gode nok til mine putter. Det føler jeg er vigtigere end de ser hvordan jeg bor.

    Jeg sælger ikke hunde til folk der i forvejen har en hund på under 1 år. Ellers er det vigtigt for mig, hvordan de bor, hvad de skal bruge hunden til, hvor gamle de er, og ikke mindst deres forventninger til mig.

    Heidi


  • #21   21. mar 2007 Jeg lader nu heller ikke geografien bestemme om jeg vil sælge en hvalp - men....Heidi, dette udsagn:

    "så kan du ved gud grød ikke tillade dig ikke at sælge hvalp fordi vi er fra Bornholm og uden erfaring for racen (man skal jo starte et sted)."

    Jo. Man kan sagtens nægte at sælge en hvalp, jeg føler mig ikke forpligtet til at sælge til nogen som helst. Jeg bestemmer suverent om jeg vil sælge. At det så mere er andre ting der spiller ind når jeg godkender hvalpekøbere.


  • #22   21. mar 2007 Nej men det er racisme at melde folk fra, fordi de er Bornholmere.... Det har du ikke lov til.

    Så må din grund jo være en anden....

    Heidi


  • #23   21. mar 2007 Heidi: Ja. kun på grund af geografi ville jeg aldrig fravælge købere, men uanset det, kan man jo ikke kræve at få lov at købe en hvalp selvom man ikke er enig i opdrætters opfattelse.
    jeg har jævnligt nogen henvendelser, hvor de mener at jeg skal sælge til dem, når de nu har henvendt sig, og jeg har flere hvalpe tilbage. Men jeg er lidt mærkelig *SSS* Jeg sælger kun til mennesker jeg kan lide. Jeg VIL nemlig have kontakt til mine hvalpe resten af deres liv.
    Jeg ved godt at det nok kikser for mig et par gange.


  • #24   21. mar 2007 Det er sandt, det er jo hvad hele debatten handler om. Nete skriver dog at hun sælger ikke til Bornholmer som ikke har kendskab til racen. Sådanne krav kan du ikke stille fordi du er fra Bornholm. Hun bør da så heller ikke sælge til Holbæk, hvis den person som henvender sig ikke har forstand på racen. Jeg skriver at du må ikke vælge folk fra pga. de er fra Bornholm eller andre øde steder i DK. Det må man ikke. Men du må godt sige til den kære Bornholmer der nu end ringer at du ikke synes kemien passer og så det sgu ligemeget om personen er fra Borholm, KBH, Arhus eller andet.

    Heidi


  • #25   21. mar 2007 *****SSSS***** jeg har ikke noget specifikt mod Bornholmere det var den uerfarne del der var det vigtigste men hvis man er uerfaren og fra Bornholm og villig til at komme hvae Søndag til hvalpetræning er det helt ok med mig hvis de øvrige forhold er opfyldt

  • #26   21. mar 2007 Her vil jeg da godt lige bjæffe lidt....for jeg synes ikke at man kan skære alle "uerfarne" hvalpekøbere over med én kam....-det sidste kuld som vi havde på Dina, var der 5hvalpe i...1 har jeg beholdt,2 er solgt til anden opdrætter med stor erfarring inden for racen,3er solgt til et erfarrent hundemenneske,4 er solgt til en familie hvor det meste af "muskelhunde" videnskaben lå på faderens skuldre og det var også ham der ønskede en Bullmastiff..(familie/mor,far og to børn under 10år) og de sidste hvalpekøbere til hvalp nr5 er solgt til det som jeg vil betegne som uerfarrne på hundeområddet generelt.......-og hvor er de nogle gode ejere..bedre kunne man ikke ønske sig når man skal vælge ny familie til sine små hvalpe........

    så NEJ..vi er ikke totalt og aldeles stramme i måsen når vi vælger hvalpekøbere og snørrer dem ikke ind i forpligtelser og kontrakter osv, selvom der dog bliver sorteret fra i hvalpekøberne......men hvis de mennesker der kommer og forhører sig om en hvalp,falder i god smag.....ja...så har jeg altså ikke andre krav til dem end at de fremover skal passe godt på deres nye lille hvalp og vedligeholde kontakten til mig eller min mor.......


  • #27   21. mar 2007 GGGGGGGGGGGGGG hvad betyder det at være "stram i måsen"?

  • #28   21. mar 2007 Heidi A.... Kanon idé med at aflevere hvalpen selv i det nye hjem.
    Jeg tror - hvis altså mine tæver og hende gud vil at jeg får hvalpe igen - jeg vil lave en kombi... Bede hvalpekøberne komme her og se deres hvalp et par gange, men jeg kommer med hvalpen til dem. Så får man hjemmet at se hvor éns lille guldklump skal bo. Man får jo også et ret godt billede af de mennesker, når man ser deres hjem.
    Ser du hjemmet før du skal aflevere hvalpen ?
    Har du nogensinde været i den situation, at du har valgt at sige - desværre - og taget en hvalp med hjem igen ?



  • #29   21. mar 2007 Altså - Nej. Jeg har hvalpen med, men de ved også at de ikke med sikkerhed har hvalpen før jeg er kørt derfra, og derfor er hvalpen aldrig betalt før jeg afleverer... Når vi ved første kontakt taler om alt det her, så siger jeg også at jeg ønsker selv at levere, så vidt det er muligt, så de er forberedt og kan ikke bilde mig noget ind mh. til boligforhold. Købskontrakten har jeg i forvejen sendt til dem til besigtigelse, det får de ingen besked om, men jeg henvender mig et par dage efter, for at høre om de er eninge før den endelige bliver skrevet. Dernæst så ved jeg da om jeg har fået den rette adresse ;0)

    Heidi


  • #30   21. mar 2007 Lyder meget fornuftigt. Men så har de ikke set deres hvalp live, før du kommer med den ???

  • #31   22. mar 2007 Marie : Præcis køreturen - mit hjerte bløder, både når jeg afleverer og henter hvalpe. En ting er den lille fyr skal afsted fra sin mor og søskende, men med fremmede mennesker - for selvom hvalpen og vi har set de nye mennesker før, så er det jo stadig en stor omvæltning for den lille hvalp.....
    Jeg vil da overveje at levere mine hvalpe fremover - den service vil jeg godt yde.


Kommentér på:
Hvalpekøbere

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce