{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.142 visninger | Oprettet:

stress {{forumTopicSubject}}

Jeg kan ikke sove.

Jeg har idag været ved lægen, fordi jeg frygtede min depression var kommet tilbage.

- Min læge siger til mig jeg har stress.

Jeg har taget nogle stress test idag, som alle fortæller, at jeg er meget stress ramt og ligger i "det røde felt".

Jeg er knap 26 og er lige blevet student - Så det er lidt svært for mig at acceptere, at jeg har stress..

Jeg aner ikke hvordan pokker jeg skal håndtere det eller hvad man gør ved det?

Jeg har kun hørt om skræmme eksempler på stress, hvor arbejde, uddannelse osv.
bliver helt uoverskueligt - jeg skal forsætte på studie efter sommerferien, og har absolut ikke råd til at lade være.

Min læge har henvist mig til samtaler med en stress specialist på sygehuset som jeg skal snakke med i næste uge-men syntes godt nok der er lang tid!

Er der nogle HG der er eller har været stress ramt som vil fortælle mig lidt om sådan et forløb.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  stress
  • #2   17. jun 2020 Min læge har åbenbart en i huset, som har speciale i stress.. Aner intet om det, blev bare henvist til en samtale.

    Jeg har været presset længe, og det har jeg godt været klar over.
    Jeg havde sagt til mig selv, at alt ville blive godt når jeg blev student - men jeg kan overhovedet ikke mærke forskel, føler mig faktisk bare lidt mere presset.

    Jeg har så meget at være taknemmelig for i hverdagen, men det drukner i mine bekymringer og mit manglende overskud.
    Jeg føler mig så utaknemmelig.

    Min læges bedste råd til mig, sådan lige her og nu, var at jeg kun skulle gøre de ting jeg har lyst til, og droppe alt der på nogen måde kunne presse mig..
    Men det kan jeg da ikke bare?
    Jeg har en lejlighed der skal pakkes ned fordi vi skal flytte + en besværlig udlejer, jeg skal planlægge min studenter fest på fredag og skal tjene penge i løbet af sommeren...
    Og når ja, så har jeg min 4. kæbeoperation lige om hjørnet

    Man kan da ikke bare gøre de ting man kan lide, og droppe alt det man ikke orker....


  • #5   17. jun 2020 Det er på fredag - så det skal bare overstås. Der er bestilt bord på restaurant og den slags.

    Jeg går lige nu og håber alt bliver bedre, når vi flytter.
    - Men hvis jeg tænker de sidste 5 år tilbage, har det været tanken hvor gang jeg har været presset.. "det bliver bedre, når jeg starter i skole" "det bliver bedre når jeg bliver opereret" "det bliver bedre næste år" - men det ændre sig ikke rigtig.
    Eller jo nogle ting! Men jeg kan ikke nyde de gode ting rigtigt, fordi der altid er noget der skal kontrolleres, eller noget der ikke går som det skal.


    Stress er desværre heller ikke fremmet i min familie. Men alligevel er det ikke en tanke der har strejfet mig tidligere...


  • #6   17. jun 2020 Jeg døjer normalt ikke med at falde i søvn da jeg får en del smertestillende.
    - men jeg vågner en milliard gange om natten. Og jeg er begyndt at gå i søvne, og desværre også begyndt at tage min medicin i søvne. - det skal jeg klart have snakket med lægen om. Tror det er fordi jeg sover hurtigere igen, hvis jeg tager mine piller...

    Jeg vil undersøge kranio sekral. Mig og kæresten havde snakket om at få en omgang massage, pga mine spændinger i kæben og nakken - men måske skal vi tage krano sekral med i overvejelserne. tak.


  • #10   17. jun 2020 Det der med at sige "det bliver bedre" har været en trøst i mange år. Men det føltes bare mere og mere halvhjertet.

    Jeg føler mig ikke ked af det i hverdagen. - derfor har jeg i tvivl om det var en ny depression.
    Men jeg får langt nemmere er sammenbrud, end jeg har gjort længe. Som fx. den eksamen jeg havde for knap 14 dage siden, hvor jeg slet ikke kunne stoppe med at græde. Til trods for jeg aldrig i mit liv har været eksamens angst eller bare noget der ligner.
    - igår brød jeg sammen igen, fordi jeg opdagede hvor skrækkelig min lejlighed ser ud. Jeg syntes jeg rydder op hele tiden, men det ligner alligevel noget der er løgn.

    Efter min snak med lægen idag, har jeg bedt min kæreste om hjælp. Jeg er ikke ret god til den slags, men jeg har brug for hans støtte.
    Men jeg har ikke sagt noget til min familie. Jeg aner ikke hvordan de vil tage det.


  • #12   17. jun 2020 Jeg har kronisk stress, fordi mine stressorer ikke kan fjernes. Det er ellers løsningen på stress: fjern den udløsende faktor.
    Lav mindre af det, der trigger. Lav mere af det der giver energi. Find en bedre balance.
    Stress findes i mange former og med mange forskellige baggrunde. Samtaler kan hjælpe dig med at finde dine stressorer.


  • #15   17. jun 2020 Det er helt rigtigt at du kun skal lave dét du har lyst til. Du skal bede om hjælp til pakning/flytning, studenterfest osv. Der er du nødt til!
    KST lyder slet ikke dumt.
    Desværre kan "ubehandlet" stress ret nemt føre til depression og også angst. Så du skal tage det alvorligt og din familie skal også vide det, så de kan hjælpe og forstå hvorfor.
    Håber du hurtigt er på den anden side igen.


  • #16   17. jun 2020 Jeg fik konstateret stress, eller akut belastningsreaktion, sidste sommer, fordi der skete en masse i familien. Jeg gik i søvne og lavet tossede ting, sov kun få timer og begyndte at få voldsomme hævelser i benene.

    Jeg startede med at få udskrevet noget sovemedicin, fordi lægen vurderede, at søvnen var det vigtigste at gribe. Det hjalp på det meste, men jeg er fortsat med at gå i søvne, og gør det stadig.

    Jeg fik tilbudt et forløb hos en stresscoach, i tilfælde af at søvnen ikke gjorde tricket. Og have det med at få sovet ikke løst de fleste problemer, havde jeg taget imod.

    Mit forløb var sådan meget koncentreret, og det var relativt simpelt at få styr på tingene igen. Det hjalp på min stress at komme tilbage på arbejde - i modsætning til de fleste, som oplever arbejde som en stressfaktor.

    Jeg har en veninde som pt har været sygemeldt i et halvt års tid for 2. gang. For hende er det arbejde der udløser det, og det er sgu et sejt træk for hende. Hun går til noget psykolog, og det har en effekt, men det går langsomt.

    Jeg håber du får styr på dit. Jeg ville nok tage fat i lægen ret hurtigt, og fortælle om det med søvngængeri og at du tager piller imens. Det er der en nem løsning på, som kan gøre en kæmpe forskel.

    God bedring smiley


  • #17   17. jun 2020 Æv, hvor træls at du har det så skidt. Jeg kan ikke rigtig give et godt råd, da jeg aldrig har prøvet det, men stort kram til dig. Håber du snart får det bedre. Og godt, at du har bedt din kæreste om hjælp smiley

  • #18   17. jun 2020 Angående at falde i søvn.

    Jeg er blevet super glad for dyb ro, på Youtube, men især the honest guys, som er på engelsk, det falder jeg i søvn til.

    Har du prøvet baldrian? Ellers er der nogle piller fra lægen, det er ikke sovepiller, men til indsovning,få ro på tankerne, de hedder qantiapine, eller noget i den retning smiley


    Har før haft svært ved at falde i søvn, lå og spekulerede for meget, på ting man alligevel ikke kan gøre noget ved, midt om natten.


  • #19   17. jun 2020 Salla: Quetiapin er antipsykotika, og ja det sløver, men bør være absolut sidste udvej, til almindelig stress, da bivirkningerne kan være ret så skadelige.
    Jeg kalder det zombiemedicin.


  • #20   17. jun 2020 Ok, det vidste jeg ikke. Har kun fået det som indsovning. Lav dosis. Men så må der være noget andet, som kan hjælpe.

  • #21   17. jun 2020 Jeg har været nede 2 gange med stress, så jeg kender det godt. Det har både været arbejdet der har givet mig stress og så min daværende kæreste. Begge omgange krævede det en ændring, hvilket ikke har været til deres fordele, men enormt stor betydning for mit velbefindende.

    Og derfor hopper jeg i med de andre. Fjern det som udløser din stress, for det bliver ikke bare bedre af at holde det ud i længere tid. Der skal laves nye rutiner og nye regler for dig selv, og dette kan din stress coach hjælpe dig med.
    Få hjælp med at pakke ned og drop festen - så fed er den sgu heller ikke. Få hjælp til at håndtere udlejer og så få dig noget søvn. Der er masser af lydfiler på YouTube der kan hjælpe lidt på vej der. Sig ikke ja til mere, før du har fået styr på din søvn. Og så 1 skridt af gangen


  • #22   17. jun 2020 Og husk så at stress ikke er et nederlag eller en svaghed. Det er fuldstændigt ligesom hvis man er træt efter en lang dag. Det er din krop, som fortæller dig, at nu skal der ske noget andet.


  • #23   17. jun 2020 Har du fået taget blodprøver i forbindelse med den diagnosticering?

  • #24   17. jun 2020 Er sikker på at hg gerne kommer og hjælper med flytning smiley

  • #25   17. jun 2020 Hej alle sammen. Tak for jeres råd og hjælp!
    Jeg læser med og sidelinjen og skal nok svare jer smiley
    - jeg skal bare lige sluge jeres svar.


  • Jinx
    Jinx Tilmeldt:
    feb 2020

    Følgere: 1 Hunde: 1 Svar: 135
    #26   17. jun 2020 Jeg synes ikke rigtig jeg kan se det nævnt så jeg vover pelsen.

    Motion motion og en masse grøntsager og frugt, og så slut af med noget meditation.

    Jeg siger ikke at det er et mirakelmiddel der fjerner stress totalt, men det gør det hele lettere, det tømmer hjernen, fjerner stresshormoner og så bliver kroppen naturlig afslappet.


  • Jinx
    Jinx Tilmeldt:
    feb 2020

    Følgere: 1 Hunde: 1 Svar: 135
    #27   17. jun 2020 Man kan også bare istedet for motion starte med at gå en lang tur uden forstyrrelser, lyt til vinden træerne etc. smiley

  • Jinx
    Jinx Tilmeldt:
    feb 2020

    Følgere: 1 Hunde: 1 Svar: 135
    #29   17. jun 2020 Jeg snakker om alm motion.. ikke voldsom overdrevet 10 timer om ugen som den artikel handler om.

    Og det er simpelthen så sørgeligt hvis man tror at normal motion kan skade hvis man har stress... man har BRUG for motion istedet for sådan en artikel der bliver grebet med kyshånd af nogen og brugt som den dårligeste undskyldning i verden for ikke at dyrke motion!

    Så kan man rigtig blive ved at vade rundt i den dårlige cirkel uden nogensinde af få det bedre.



  • #30   17. jun 2020 Man skal dælme passe på. Cellerne kører på overload, så der skal trædes varsomt.


  • #31   17. jun 2020 Det er i øvrigt komplet umuligt at anvise en kur, hvis man ikke kender årsagen til symptomet - stressen.

    Derfor spørger jeg til det fysiske aspekt - hvis denne følsomhed stammer fra noget så simpelt som vitamin- og/eller mineralmangel, så skal løsningen findes der. Ikke ved terapi eller løbeture.



  • #32   17. jun 2020 Jeg kan anbefale app'en HelloMind, hvis du har svært ved indsovning eller ved at finde ro.
    Den er fantastisk god og hjalp mig meget for to år siden.


  • #35   17. jun 2020 Mange tanker til dig. Mit råd som jeg fik da jeg selv var syg af stress:
    Træk vejret dybt og lyt til dig selv, lav en liste over de ting du elsker aller mest og sæt dig for at lave noget du elsker flere gange dagligt, for mig var det simpelthen ture med hundene i skoven som vandt de fleste gange, jeg gik mange lange ture og hver gang jeg følte mig skidt tilpas slap jeg hvad jeg havde i hænderne og gik en tur;) i starten var det mange gange dagligt, senere blev det knap så tit men jeg gør det stadig;) dit liv er meget vigtigere en alt andet, derfor skal du gøre det som gør dig glad, ikke hvad du bør eller hvad andre forventer, men det som gør dig glad.
    Pas på dig selv, du er den nærmeste til det.


  • #36   17. jun 2020 Psykoedukation (hvad er stress, stressorer, hvilke mestringsstategier kan man bruge etc.) er noget af det mest essentielle, og så selvf. hjælp til at fjerne evt. unødvendige stressorer.
    Hvis du er kendt med depression, så er du jo ret udsat, i forhold for, at det går den vej igen, hvis ikke du virkelig, passer på dig selv.

    Ellers så skal du sætte alle krav helt ned.
    Jo mere du bekæmper dig selv, jo længere tid tager det, at komme sig over.
    Invalidererende stress kommer når kroppen længe har prøvet, at få dig til, at drosle ned, og du ikke har lyttet. Så ender den med at prøve at TVINGE dig i ro. Derfor bliver man også ofte fysisk syg, i starten.

    Der er 3 hovedpunkter, hvis man gerne vil have det bedre, når man har stress:
    - Obs. på din søvnrytme, når du sover restituerer din hjerne, så det kan godt være, at du har brug for at sove, flere gange dgl.
    - Spise så sundt, og varieret som muligt
    - Få mindst 30 minutters frisk luft hver dag. På de gode dage kan du måske gå en tur, på de dårlige, kan du måske sidde foran et åbent vindue. Det der motionshejs, spring op og fald ned på det, medmindre DU personligt har lyst og overskud til det.

    Det er rigeligt, ikke flere skal-ting på. Alt andet skal helst være lystbetonede.


  • #37   17. jun 2020 Hej alle sammen.
    Tusind tak for jeres beskeder! Man kan altid regne med HG smiley

    Min søvn er kun et problem om natten. Om dagen kan jeg sagtens sove, og har faktisk fået en lur hver dag, ligeså længe jeg kan huske. - Så jeg tror jeg får de timer jeg skal have (og mere til) bare på forskudte tidspunkter på dagen.
    Men jeg har ikke prøvet sådan noget med lydfiler eller naturmedicin udover CBD olie (uden virkning)

    Jeg har ikke fået taget blodprøver, men vil høre lægen i næste uge, om det er noget h*n syntes givet mening! Og jeg ringer og snakker med dem, om det søvngængeri. Det er kun sket et par gange, men jeg har blandt andet taget halcion fra mit medicinskab, som er stærkt beroligende jeg får i forbindelse med tandlægebesøg.

    Det med at fjerne det der stresser. Hmm. Jeg er jo langt fra sikker på, hvad det er der har startet det, og holder det i live.. Jeg troede jo det var skolen, men har som sagt ikke mærket en positiv ændring.
    Jeg tror måske 33# har fat noget af det rigtige - at jeg skal have hjælp til at ændre mine tankemønstre.

    Jeg lider i forvejen af en ængstelig evasiv personligheds forstyrrelse - mit tankemønster er præget af frygten for angst. Så jeg undgår ting, der kan udløse en angst reaktion. (fx. at snakke i telefon og tage bussen)

    Jeg er utroligt bange for, at give efter for mig stress. Jeg er bange for at blive hjælpeløs, fordi jeg ikke kan overskue hverdagen.
    Jeg har svært ved at sige nej eller aflyse en aftale.
    Jeg er generelt en meget glad pige, som plejer at være den der holder humøret oppe, når andre har det svært. Og jeg føler jeg svigter, hvis ikke jeg opføre mig som jeg plejer. Giver det mening?

    Idag har jeg klippet hund for Babys opdrætter, selvom jeg ikke orkede. Jeg har altid klippet deres pudler, og aldrig takket nej - så det fik jeg så heller ikke gjort idag.
    - Det var skide hyggeligt, det er slet ikke det, men det har taget alt mit overskud, så jeg igen er gået tør.

    Motion får jeg rigeligt af med mange ture med hundene (dog færre i varmen)
    Jeg har tidligere gået meget op i min kost og min krop, men efter min første kæbeoperation, gik det ret meget i stå..


  • #38   17. jun 2020 CH nu du nævner det med at være fysisk syg.. Min migræne er blevet værre, og jeg får ind i mellem "influenza dage" hvor jeg ligger med influenza lignende symptomer, som kun vare en dags tid.

  • #39   17. jun 2020 Det er helt sikkert kroppen, der prøver at råbe dig op smiley

  • #40   17. jun 2020 stress er ikke aldersbetinget smiley

    jeg får det rigtig nemt især fordi jeg har en dårlig sammensætning af diagnoser..

    Bare det der sker noget uventet kan være nok til at jeg får stress-opkast og er helt rundt på gulvet..


  • #41   17. jun 2020 Man siger, at det tager lige så lang tid at komme over stress, som det gør at opbygge den. Så at du er færdig med skolen for en uge siden, vil ikke give en øjeblikkelig lindring.


  • #42   17. jun 2020 Jeg vil gerne fortælle hvad jeg har gjort. måske kan du bruge noget af det men jeg mener du skal udredes og finde din vej smiley så det er min erfaring. Jeg var stresset men er det ikke mere.

    årsagen var min opvækst og et overbelastet nervesystem. mit kortisol niveau lå milehøjt. I dag kan jeg mærke når jeg er tæt på overstimulering og stoppe det.

    lad mig lige summe over hvad jeg præcist har gjort:) så skal jeg beskrive det her efter bedste evne

    god bedring smiley


  • #43   17. jun 2020 Tusind tak HL. Det må du meget gerne!

  • #44   17. jun 2020 Tager ligeså lang tid at fikse det, som det gjorde at opbygge det! Puuh det lyder som lange udsigter så....

  • #45   17. jun 2020 Men du er heldigvis allerede i gang smiley

  • #46   17. jun 2020 Babyer kan blive stresset. Alle kan blive det.
    Min nevø, som bliver et år til August, han går til noget adfærdsterapeut noget, fordi han blev stresset inden i sin Mors mave, og bagefter af en for tidlig fødsel med svære komplikationer. De kan se det på scanninger af hans hjerne. Så han render til forskellige behandlere .,. eller bliver båret ...
    Så der er det også søvn etc. der driller meget.

    Vi skal nok alle være bedre til, at lytte efter vores kroppes signaler. For kroppen lukker ned, og tvinger en i ro, med fysisk sygdom først, som regel, og derpå med psykisk udmattelse, som kan blive invaliderende, og udvikle sig til reel psykisk sygdom.

    Så pas på dig selv.


  • #47   17. jun 2020 Jeg mærkede en umiddelbar forandring vil jeg sige. Det tog ikke 26 år at rette op smiley

    det første jeg fik var en forklaring og en årsag hos en specialist. Jeg troede jeg var angst men mit nervesystem var overbelastet. Det var en kæmpe lettelse.

    herefter fik jeg fokus på egenomsorg. at sige nej, fra og til, før jeg blev overstimuleret. og så dyrkede jeg motion og fik massage som frigør endorfiner mm som kortisol mistrives med. kosten er også vigtig. jo mindre sukker og hurtige kulhydrater jo bedre. grønt, groft, tyggemad fx gulerod, og protein.

    og søvn! og hvile. og vand. at være dehydreret gør intet godt for mig. et stabilt blodsukker er også vigtig.

    Jeg skulle lære at lytte til min krop og genkende.

    Jeg dyrkede mindfullness, meget simpelt ved at fokusere på mit åndedræt. Det er et smart redskab som jeg altid har med mig. Jeg lærte at trække vejret helt ned i maven.

    Jeg var åben om det. hvis jeg var træt tog jeg et hvil eller en lur, hvis jeg var i omgivelser jeg ikke brød mig om, flyttede jeg mig.

    Jeg undgik altid at være på. loggede af sociale medier, slukkede min mobil og lærte folk at jeg svarer når jeg har overskud og tid. på mit job var der ting jeg sagde nej til. eller ja til.. og spurgte hvad jeg så ikke skulle lave.

    Jeg bad om hjælp. til at flytte fx, pakke ned. Jeg stoppede med at gøre alt selv. Jeg delte opgaver ud. mange ville gerne hjælpe. senere hjalp jeg dem.

    på dage hvor jeg kan mærke at jeg er tæt på min grænse går jeg i seng. ren Maude smiley så hviler jeg eller sover i ro i et rum, uden forstyrrelser, i en halv time til en time. og så kan jeg igen.

    jeg har en kronisk tilstand som er præget ind i mig. Jeg har lært at leve med at der kan komme en uro. Jeg kan dæmpe den via egenomsorg.

    I dag mærker jeg det sjældent. meget sjældent.
    At kunne sige pyt er en gave. Det bruger jeg tit. og så giver jeg slip.

    Jeg går ikke og bruger en masse energi på det jeg ikke kan ændre... og i bund og grund er det alt undtagen mig selv og min egen indstilling til det.

    en stor øjenåbner har været at jeg ikke er mine følelser. uanset hvad jeg føler kan jeg derfor adskille det og se på det og undersøge det. jo mere jeg har trænet det, jo lettere sker det. Jeg har fået lagt en pause ind mellem følelse og handling. Tidligere følte jeg og handlede samtidig. meget usmart...

    Jeg kalder det nuets selvransagelse. hvis en fx gør mig ked af det så stopper jeg op og mærker efter før jeg svare. måske sover jeg på det. Det hjælper mig med at se hvad jeg skal handle på og hvad ikke. ofte skal jeg ikke. Jeg undersøger mit motiv. Det er ikke altid pænt smiley men det er ok. Det er mig.

    jeg laver desuden små lister over ting jeg skal nå. nogle gange dage frem. når det er skrevet ned, tænker jeg ikke mere på det før jeg får en reminder i min mobil. nogle dage har jeg ingenting og de er også vigtige. listerne skaber orden. er der noget jeg ikke når så flytter jeg det til dag en efter eller weekenden smiley

    Det er lidt svært at forklare for det er to års arbejde jeg beskriver kort... men måske kan noget af det bruges smiley





  • #48   17. jun 2020 Jeg har prøvet det to gange og har lært mig selv så godt at kende nu, at jeg kender tegnene. Så dropper jeg alt der ikke er vigtig. Har to børn, så kan lade være med at sørger for dem.

    Og så laver jeg altid en liste (kort en) over hvad jeg skal den dag.
    Jeg har max en ting i min kalender om dage, som er vigtig, alt andet er ikke bindene aftaler, og det ved alle der kender mig. Så får jeg ikke dårlig samvittighed når jeg aflyser.
    Jeg har lært at sige pyt til rod og mange andre ting.
    Og så det vigtig man gør noget for sig selv som bringer din livskvalitet op. Hos mig hjælper motion også meget.

    En sidste ting, så skal du lære at kigge indad, og mærke dig selv, så kan man oftes finde grundlagt for hvorfor filmen knækker.

    Jeg bruger en livsstil coach og hun har lært mig at miditere og finde min indre ro .


  • #49   18. jun 2020 Hl, det du skriver om at kunne sige pyt og slippe det og ting du ikk har kontrol over, det ramte mig virkelig meget at læse.. Shit det skal jeg lære!! Det er egentlig ikk noget jeg har tænkt over før, men da jeg læste den del, det var som om der gik et lys op for mig! Måtte læse det flere gange.. Det har virkelig sat tanker i gang hos mig.. Det vil uden tvivl gøre mit liv mærkbart bedre hvis jeg kan lære det - og det trænger jeg VIRKELIG til kan jeg pludselig mærke.. Så tak fordi du lige gav mig en øjenåbner smiley

  • #50   21. jun 2020 Jeg har desværre også været stressramt smiley Kunne ikke sove om natten, ligesom dig, så jeg var konstant træt, havde uro i benene, og kunne på ingen måde finde ro i “bare” at sidde i min have eller lignende fredelige ting. Var heldigvis ikke sygemeldt, fordi jeg nåede at stoppe op, inden det gik helt galt.

    Jeg lånte en bog om stress, hvor jeg blev inspireret til at sætte mig ned og skrive en liste over ting der stresser mig.
    Øverst på listen var, at jeg skulle blive bedre til at sige nej, til at hjælpe venner med alt muligt og ingenting. Det var faktisk lettere end forventet, fordi jeg kunne begrunde mit nej med, at jeg var stressramt. Folk havde fuld forståelse for det.

    Næste problem var, at jeg blev stresset over altid at komme for sent ud af døren. Det fik jeg ændret, ved at lægge realistiske tidsplaner, med luft i.

    Fordi jeg blev bedre til at sige nej, fik jeg også mere tid og overskud til at tage ud i naturen med hundene, og begyndte stille og roligt at kunne finde ro, og energi, igen, ved at være i naturen.

    Jeg har måtte lave flere ændringer i mit liv, og har accepteret, at stressen altid vil ligge og lure, lige under overfladen. Jeg kan simpelthen ikke overkomme så meget, som jeg kunne før, uden at begynde at føle mig stresset smiley En gang stressramt, altid stressramt, desværre.
    Men heldigvis er jeg så blevet god til at genkende tegnene, og stoppe op, inden jeg bliver for hårdt ramt.

    Håber at du kan få knækket koden, så du kan få din stress under kontrol smiley

    Ps. En ting der hjalp mig til at sove, var at lade tv’et være tændt. Normalt fraråder man brug af tv/pc inden man skal sove. Men for mig hjalp det, fordi jeg kunne slappe bedre af pga lyde/lys, så jeg kunne abstrahere fra uro i ben.


  • #51   21. jun 2020 Når kroppen er ramt af stress, så er den udsat for en massiv biokemisk ubalance. En af de problemer, der lynhurtigt opstår er omdannelsen af aminosyren tryptophan til serotonin og deraf melatonin. Det circadine system - det, der regulerer vores døgnrytme via koglekirtlen - bliver forstyrret og nattesøvnen bliver enten helt manglende eller fuldkommen ineffektiv.
    Den manglende serotonin kan også medføre depression.

    Det er uendelig svært at trumfe kroppens kemi med en beslutning om at sove. Det er noget nært umuligt. Meditation, yoga, ture i skoven og massiv ro hjælper på den lange bane, men kan ikke løse det biokemiske problem her og nu.

    Det, der kan hjælpe her og nu er, at tilføre melatonin og at gøre dets virkning mulig.
    Man kan tage tilskud, men kan også spise sig til det - og årstiden er perfekt!
    En time eller to inden sengetid, kan man spise kirsebær. De har et højt indhold af melatonin. En portion havregryn giver også et boost.
    At gøre virkningen mulig. Lys hæmmer melatonins virkning så når man har spist sin godnatsnack, drosler man alt lys ned, inklusive skærmlys. Man skruer ned for aktivitet, og har gjort alle forberedelser færdige.
    Dette forgår FØR midnat. Når der kommer grus i øjnene, virker melatonin og så skal man tøffe i seng. Intet skarpt lys og ingen skærme. Bare ind og lukke øjnene.

    Melatonin virker kort og er hurtigt ude af systemet. Normalt får vi et skud ca hveranden time, når det er mørkt, men er produktionen forstyrret, og man uheldigvis vågner i løbet af natten, så skal man op af sengen og starte processen igen. Det er vigtigt, at man ikke bliver i sengen og vender og drejer.

    Og - sex hjælper på det hele! Den eneste anden ting, der må foregå i sengen udover søvn smiley
    Hold fast i sexlivet med næb og klør selvom det kan være svært, når man har stress smiley


  • #52   21. jun 2020 Ann-marie nævner i øvrigt to ting - fjernsynets beroligende virkning - det kan man opnå uden lyspåvirkning med en lydbog i ørerne.
    Og uro i benene kan afhjælpes med et tilskud af magnesium om aftenen - hvilket både virker muskelafslappende og hjælper melatonin på vej.


  • #53   21. jun 2020 Tak igen alle sammen..
    Jeg forsøgte igår at række ud efter noget hjælp, fra min familie, til at pakke lejligheden sammen.
    Og jeg fik hjælp, og får også hjælp idag og imorgen.

    Jeg blev desværre bare også mødt med ord som "det kan ikke passe at man som 26 årig skal have hjælp til at rydde op og gøre rent" og "det er jo fordi du er doven, at det hele vokser sig over hovedet" - og flere gloser i den dur.
    Jeg blev så ked af det, at jeg ikke kunne komme ud af bilen, da vi kom hjem og var klar til at gå igang.
    Jeg havde lyst til at bede dem om at gå. Men havde brug for hjælpen.
    - og vi nåede meget mere, end hvad kæresten og jeg kunne have klaret selv.
    Jeg håber stemningen er bedre idag..

    - Jeg elsker kirsebær! Så det vil jeg da forsøge. Men hjælper det på en fuld nattesøvn, eller kun indsovning?

    Det med lyd i ørene har hjulpet før, det havde jeg slet ikke tænkt på!

    Jeg håber at få noget mere overskud, når flytningen er færdig. Regner med, at alle mine ting står i den nye lejlighed til weekenden, så jeg kan gå og tumle med det i ro.

    Jeg savner mine daglige lange ture med hundene, men jeg kan slet ikke få en plads til det, i dagligdagen for tiden. Har faktisk haft svært ved at få det passet ind, siden min første operation.
    - hundene virker heldigvis ikke til at lide overlast smiley så det er ikke dårlig samvittighed der plager mig..


  • #54   21. jun 2020 Melatonin er et indsovningshormon, men kroppen frigiver det i alle mørke timer,men med et par timers interval.
    Derfor kan man godt vågne igen og så gentager problemet sig, hvis der ikke er melatonin til rådighed.
    Så må man starte processen igen smiley

    Alternativt kan man tage et tilskud af melatonin med 6-8 timers depoteffekt.det frigives langsomt og gør, at man falder i søvn igen, hvis man vågner.

    Men bedst er det jo, hvis man kan hjælpe kroppen i gang selv smiley


  • #55   21. jun 2020 ang det CH skriver. helt korrekt. Det er bla den virkning kalm har til hunde smiley der må findes et lignende produkt til mennesker.

  • #56   21. jun 2020 CH du skrev lige samtidig smiley

    det kan man kan jeg se.


  • #57   21. jun 2020 Kan man købe sådan et tilskud i håndkøb?

  • #58   21. jun 2020 Ikke i DK, men det kan købes ganske sikkert og lovligt indenfor EU.
    Jeg har i mange år købt der i England - hvad der sker med det efter Brexit ved jeg ikke lige smiley

    I DK kan man købe tilskud med tryptofan, blandt andet produktet Tryptonat. Nogle har glæde af det og behøver ikke mere.


  • #59   21. jun 2020 CH hvad med råmælk? Det virker på hunde og katte.... Jeg ved intet om det på mennesker men kunne man prøve det ellers? I tablet. colestrum mener jeg det hedder.... Jeg har kun brugt kalm men virkningen eller resultatet skulle være samme... Jeg ved dog ikke om de aktive stoffer er de samme men resultatet er

    tilføjelse det hedder colestrum


  • #60   21. jun 2020 nogle siger at grøn te også er godt ved stress. Jeg har heller ikke prøvet det

  • #61   21. jun 2020 Jeg ved ikke om det påvirker det circadine system.

  • #62   21. jun 2020 Hvad med baldrian evt med humle?

  • #63   21. jun 2020 CH jeg tør heller ikke sige hvordan det virker... Jeg har set det virke på katte... men det er ikke et produkt jeg selv har brugt, heller ikke til dyr

  • #65   21. jun 2020 Tak Sofia!

  • #67   21. jun 2020 Jeg sidder og gufler kirsebær som aftensslik smiley

    Tak Sofia. Jeg ved ikke hvad jeg skal sige til min familie længere. Uanset hvordan jeg vender og drejer det hele, er jeg bare doven i deres øjne..
    Min kæreste er heldigvis gos til at snakke med mig og støtte mig i alting - han er min klippe smiley


  • #68   21. jun 2020 Det er slet ikke den værste aftensnack smiley
    Sov godt!


  • #69   21. jun 2020 Nej det kan jeg ikke klage over! Mange tak. Når kassen er tom, lukker og slukker jeg. Så må vi se om det virker smiley

  • #70   22. jun 2020 Nå jeg havde ikke så meget virkning af kirsebærene.
    Men de smagte fantastisk! smiley Så prøver igen i aften smiley


  • #71   24. jun 2020 Jeg var ved stress coach i tirsdags. Hun har arbejdet i psykiatrien i 20 år, og har nu valgt at specialisere sig i stress.
    Hun kendte godt til min ængstelig evasiv personligheds forstyrrelse, og kunne godt forstå jeg er stresset.
    Stress er desværre ofte noget der følger med min diagnose, fordi jeg belastes lettere end andre.
    Så jeg forsøger så vidt muligt, at få tingene under kontrol.

    Jeg har fået en advokat på sagen med min udlejer, som mener jeg har en sikker sag - så det overlader jeg så vidt muligt til ham, så jeg ikke skal bekymre mig om flere beskeder og opringninger fra udlejer.

    Alt flytning bliver fikset i weekenden, så kommer der styr på det. Min svigerfamilie kommer og fikser det, så vi forhåbentlig kan flytte alt på et læs.

    Jeg går desværre stadig en del i søvne. Jeg er bange for det er det der er sket i nat, da Melanie blev lukket ude.
    Jeg lukkede Thea ud og tisse i nat, og plejer at lukke døren i soveværelset, efter mig. Måske er Melanie gået med ud, men jeg har ikke set eller hørt hende.. Jeg er bange for jeg har lukket hende ud i søvne.

    Med alt det smertestillende jeg får, ville stress coachen ikke anbefale medicin at sove på i frygt for at give mig mavesår... Så min kæreste sover lige nu med min medicin under hovedpuden, så jeg ikke kan få fat i det.

    Jeg spiser massere af kirsebær inden sengetid smiley - men de hjælper kun med at falde i søvn, ikke at sove igennem.

    Min kæreste er god til at hjælpe mig med at falde til ro, når det hele blive for meget. Han er en kæmpe støtte!


  • #73   25. jun 2020 Når du vågner om natten, må du have flere kirsebær klar. (Som jo desværre kræver, at man skal tisse på et tidspunkt smiley )

    Og så kan det være, du skal prøve at få en kost ind, som øger tryptophanniveuaet. Det hjælper på den lange bane, hvor kirsebær og havregryn er mere her-og-nu.


Kommentér på:
stress

Annonce