{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.158 visninger | Oprettet:

Intet overskud og energi {{forumTopicSubject}}

Hej alle,

Som nogle ved har jeg for nogle år siden været igennem et 2,5årigt langt højdosis kemo forløb (incl store mængder binyrebarkhormon) pga akut leukæmi..

Efter det forløb er utroligt meget ændret og desværre ikke til det positive.. Jeg fejler nu en virkelig masse forskellige ting og jeg havde desværre i forvejen meget dårlig ryg og fibromyalgi hvilket gir mig stærke smerter som kræver morfin for at jeg kan noget som helst og selv da har jeg rimelig mange begrænsninger i det daglige..

Men det der nok går mig mest på, det er at jeg simpelthen bare INGEN energi har og jeg kan næsten ikk overskue noget som helst som følge af det smiley Jeg får gjort det daglige herhjemme og jeg prioterer Mille MEGET højt så hun får altid præcis hvad hun har behov for og mange dage mere! (faktisk stort set dagligt) Jeg er utrolig fokuseret på at det ikke skal gå udover hende at jeg ikke har energi til ret meget og overskud.. Så det overskud jeg har, det bliver brugt på Mille (det meste af det) også på at få hjemmet til at fungere og ikke ligne en slagmark og derefter er jeg færdig..

Jeg har indtil nu tænkt at det ville komme (Altså energien og overskuddet) når jeg fik forløbet på afstand og min krop kom sig bare lidt mere.. Men jeg må erkende at der ikke rigtigt er sket noget på den front mht mere overskud i lang tid, det er bare samme lave energiniveau som det plejer smiley

Jeg prøvede en overgang at tage spirulina fordi det hjalp min mor, men det havde ikke rigtigt nogen effekt, desværre.. Og jeg er nok lidt kommet dertil hvor jeg ikke rigtigt tror på at det bliver bedre, hvilket gør mig trist, fordi det er virkelig ikke meget jeg har overskud og energi til! Jeg ville super gerne mange ting og feks kommer jeg ikke i bad hver dag, der går faktisk generelt længere tid imellem end jeg ønsker simpelthen fordi jeg ikke har overskud og at de andre ting trods alt er vigtigere (Altså ikke fordi jeg går rundt og stinker!).. Jeg synes jo bare at jeg burde have overskud til bare lidt mere, men nej smiley

Derfor håbede jeg virkelig at I måske kendte til feks et tilskud der giver energi eller bare generelt har nogle tips og tricks eller ting der kan prøves/gøres, fordi det går mig virkelig meget på - jeg er fandme kun 33år! Jeg burde jo netop ha masser af energi og overskud!

Sover også næsten altid til middag og jeg skal ihvertfald sove 12timer om natten! Men selv da er jeg ikke engang frisk smiley Skal dog siges at det er afbrudt søvn da jeg skal tisse tit om natten og pga mine smerter..

Jeg har fået taget blodprøve hos lægen og jeg mangler ikke noget.. Men mit stofskifte er lavt og det er jeg sat i behandling for..

Så ja, hvis I sidder inde med gode råd, tips eller tricks eller blot har en ide til noget jeg kan prøve eller gøre, så tages det imod med kyshånd!


Kommentarer på:  Intet overskud og energi
 • #1   26. jun 2020 Det lyder ikke sjovt smiley
  Håber du finder noget der kan hjælpe din krop, jeg har ingen erfaring på det område, men vil bare lige sende et kram afsted til dig smiley


 • #2   26. jun 2020 Tak smiley Og nej, det er bestemt ikk spor sjovt.. I ramme alvor, min mormor på 83år har faktisk næsten mere overskud end mig.. Jeg er konstant træt eller bare uden spor energi..

 • #3   26. jun 2020 Typisk symptom på lavt stofskifte. Meld dig evt ind i stofskiftesupport på fb. Der er nok mange råd.

 • #4   26. jun 2020 Har du fået tjekket dit D-vitamin niveau?

 • #5   26. jun 2020 Frk Jensen, ja og der er ingen mangler

 • #6   26. jun 2020 Tænker også, det måske retter sig i en eller anden grad, hvis I får styr på stofskiftet - det håber jeg for dig smiley

  Er det følger fra kræften/behandlingen er der måske råd at få via kræftens bekæmpelse?
  Der er jo mange "bivirkninger til kræftforløb, so kan være langvarige, og som ikke rigtigt snakkes om.


 • #7   26. jun 2020 Louise, har ikk fb og ønsker det heller ikke.. Jeg synes jeg så rigeligt ser hvordan folk opfører sig online i forvejen og det ønsker jeg ærligt talt ikke ligefrem mere af (synes virkelig generelt - også herinde - at folk tror de ved ALT udfra få skrevne ting som måske endda opfattes anderledes end det er ment, prøver folk at forklare hvordan det faktisk er, det ændre intet og angrebet bliver ved og kommer måske også bare frem i andre tråde.. Det er i rigtigt mange tråde at der kommer angreb eller at TS skal forsvare sig synes jeg og det er en virkelig grim tendens) Jeg må også erkende at jeg tit tænker at droppe HG netop pga disse ting.. Jeg magter simpelthen bare ikke den adfærd og synes helt ærligt det ødelægger det med at man kan søge viden.. Fordi jeg tror ikke fb er bedre på det punkt - tværtimod har jeg hørt.. Også har jeg hørt at det er en tidssluger.. Men alligevel mange tak for tippet, kan være jeg alligevel engang ender på fb også kan jeg jo kigge smiley Så tak smiley

 • #8   26. jun 2020 Michelle, det er uden tvivl pga kræft forløbet! Jeg har også fået noget med hjertet, lunger, overgangsalder, madlede, kvalme konstant, MEGA ondt i maven flere gange om måneden (ala galdesten i smerte niveau), stofskiftet er for lavt, angst osv osv.. Det er efterhånden en LANG liste og jeg har egentlig prøvet ret ihærdigt at søge hjælp flere steder for at få hjælp til alle de ting der følger med men der er bare ingen hjælp at hente nogen steder rigtigt..

  Egen læge er at tale for døve ører plus han ikk ved nok om det og dem hvor jeg fik behandlingen, de tjekkede ud mentalt så snart jeg var færdig med kemoen også stod jeg helt alene med at ha det af h til og ingen hjælp kunne jeg få.. Feks hjertet, lunger, stofskifte og flere andre ting blev kun opdaget fordi jeg var med til en undersøgelse/studie som skulle undersøge tilstanden efter kemoen hos de patienter der var med i den forsøgs behandling som jeg deltog i.. Ellers var disse ting bare blevet overset.. Dog fandt lægerne (åbenbart) ud af at der var noget med mit hjerte mens jeg fik behandling men de sagde INTET til mig! - det fik jeg at vide af dem i undersøgelsen.. Det er sgu heller ikk okay synes jeg! Jeg gik feks også med svamp i huden i skridtet i 2ÅR hvor jeg blev ved med at sige det gjorde skide ondt og jeg var helt hudløs.. Men alligevel blev der intet gjort ved det til trods for at svamp er super almindelig under kemo.. Det ENESTE de fokusere på er vitterligt at gi kemoen smiley Jeg er blevet SÅ skuffet over at der er så lidt hjælp at hente! Fordi jeg har godt nok fået nogle henvisninger (først efter den undersøgelse/studie blev lavet) men lægerne aner intet om det når det er en kemo skade så igen er der ikke rigtigt nogen hjælp at hente også bliver det bare endnu en ting man bare skal leve med, men jeg er efterhånden der hvor jeg fejler så meget og skal acceptere så mange ting der påvirker mit liv i høj grad eller skal acceptere at jeg har det endnu mere af lort, at jeg snart ikk kan magte mere.. Det påvirker virkelig meget min hverdag med alle de senfølger/sygdomme smiley Jeg tænker faktisk nogle gange hvad det dog er jeg har overlevet til.. Altså ikke fordi jeg ikke er glad og glad for at leve, men.. Ja, det er sgu svært at forklare..

  Jeg har tidligere prøvet kræftens bekæmpelse men igen ikke rigtigt nogen hjælp, men snak.. Der er desværre bare ikke rigtigt noget sted for folk med senfølger i dk (endnu).. Jeg synes dog jeg hørte at de snakker om at der skal fokuseres mere på senfølger.. Men kan da godt være jeg skulle prøve igen hos kræftens bekæmpelse, er jo trods alt noget tid siden sidst, der kan jo være sket en ændring..


 • #9   26. jun 2020 Altså jeg har lige været til undersøgelse for brystkræft (gik heldigvis fri smiley ) og da jeg sad i venteområdet så jeg en artikel netop om følger af kræft(-behandling) og hvad hjælp der er at få. Jeg ved desværre ikke, hvad bladet hed, men det var fra kræftens bekæmpelse, så den må da kunne genfindes. Det var i hvert fald nogen der arbejdede med netop dette, som havde skrevet artiklen, så det findes, også i Danmark.

  Men ja, fokus er jo på at slå kræften... ikke på hvilket liv man skal leve, hvis det lykkes. Det kunne man håbe ændrer sig.


 • #10   27. jun 2020 Michelle, vil prøve at spørge kræftens bekæmpelse smiley Så vidt jeg ved er det eneste sted der fokusere på senfølger på Sjælland et sted, var det ihvertfald da jeg sidst spurgte.. Men jeg svarede på et spørgeskema på et tidspunkt vdr min oplevelse af behandlingen og vdr senfølger og jeg ved (kan ikk huske hvorfra jeg ved det) at der vil komme mere fokus på senfølger, det arbejdes der på.. Netop fordi der ofte er mange senfølger samt mange har jo desværre kræft.. Men det måtte virkelig godt gå lidt hurtigere med at man kunne få noget hjælp! Og jeg er jo ikke alene med det! Fordi altså selvfølgelig handler det først om at blive kræftfri, men man skulle jo også helst kunne ha en okay livskvalitet bagefter og mange lever jo mange år efter kræften.. Godt du gik fri smiley

 • #11   27. jun 2020 Der er uden tvivl en masse forskelligt, som spiller ind. Men jeg vil gerne give et råd omkring det lave stofskifte, som faktisk helt alene kan være årsagen.

  Jeg fik konstateret Hashimotos og var hele møllen igennem. Jeg blev ved med at være træt, have ondt i led og muskler, og jeg tabte også håret (og det der kom tilbage var gråt!).

  Det er muligt, at du er i begyndelsen, af hvad jeg gik igennem for er par år siden.

  Jeg ville virkelig ønske, at nogen havde fortalt mig følgende: DET TAGER TID! Men det skal nok blive ok igen. Jeg havde nogle elendige år - de der Facebook grupper, de skræmmer livet af en. Man er nødt til at give stofskiftesygdomme tid til at stabilisere sig.

  Jeg døjer stadig ned at få vægten helt tilbage. Men humøret er godt og energien er i top. Men det tog tid!

  Mit bedste råd til dig er at sørge for, at dine stofskifteværdier bliver fulgt nøje. Og hvis det er for nedadgående, så giv det tid.

  God bedring!


 • #12   27. jun 2020 Jeg har Hashimotos, og jeg har rigtig mange af de symptomer, du beskriver. Og hos mig har det aldrig "stabiliseret" sig. Dvs. at selvom jeg er velbehandlet, så føler jeg mig som alt andet end det. Jeg håber, at der er nogen, der kan hjælpe dig, for der er desværre langt imellem de læger, der har lidt forstand på stofskifte. Held og lykke.

 • #13   27. jun 2020 Vips vaps, Hmm, troede egentlig jeg kunne forvente ret hurtig bedring når nu jeg er i behandling, så tak for at give mig lidt håb tilbage om at det kan blive bedre smiley Jeg håber også at det vil kunne hjælpe mig med at tabe det jeg tog på under kræft forløbet! Til trods for at jeg næsten ikke spiste noget (spiste virkelig virkelig lidt og nogle dage slet ikke, endda på et tidspunkt spiste jeg ikke i 4dage så jeg blev helt dårlig).. Men de fik jeg at vide var meget normalt især for yngre patienter og dem som får meget meget store mængder binyrebarkhormon.. Jeg fik også måneansigt virkelig meget! Har da på trods af lavt stofskifte tabt Ca 10kg af dem, men jeg tog altså også voldsomt på! Jeg må prøve at væbne mig med tålmodighed og håbe inderligt at det kan hjælpe når stofskiftet bliver som det skal være også snakke med kræftens bekæmpelse igen smiley

  Mht at få det tjekket jævnligt - jeg kunne høre at når vi har fundet den rette dosis så stofskiftet er normalt, så skal det kun tjekkes hvert halve år hos egen læge skrev de fra special lægen på Skejby sygehus.. Er det tit nok? Er ærligt talt ikke tryg ved og sikker på at min læge tager det seriøst, han synes slet ikk at jeg skulle ha medicin til at starte med.. Men jeg kan ikk bare skifte læge fordi der kun er få og dårlige læger åben for tilgang, plus jeg tør ikke da de fleste læger jeg overvejede at få inden jeg endte med ham jeg har nu kun fokuserede på at få mig trappet helt ud af mit stærke smertestillende - men så har jeg simpelthen ikk noget liv da jeg så intet kan pga smerter.. Så det er lidt pest eller kolera.. Tør simpelthen bare ikk skifte når jeg har så mange smerter at jeg næsten ikk kan "nøjes" med det jeg er på nu - hvad gør jeg så hvis det bliver fjernet helt! Puha, det tør jeg slet ikk tænke på!


 • #14   27. jun 2020 Jeg har fra starten af været til kontrol hver 6. måned på sygehuset med stofskiftet og er nu lige overgået til egen læge. Der har aldrig været hyppigere kontroller for mit vedkommende.

  Skiftet mellem sygehus og egen læge kan ved mig ikke blive et dårligere bytte, da jeg på sygehuset havde en polsk læge, som jeg kaldte, "det er fiiiint".

  Det hed hun hos mig, for jeg sad mellem 30 og 45 minutter og ventede på at komme ind, så jeg 2 minutter efter kunne køre ud igen i kørestolen. For når jeg kom ind, sagde hun bare, "det er fiiiint", og så kunne jeg tage hjem igen. Hun var ikke i det mindste interesseret i at vide, hvordan jeg rent faktisk havde det.


 • #15   27. jun 2020 Jeg har også Hashimotos, som er årsagen til det lave stofskifte. Min Anti-tpo lå på 10000. Det er super vigtigt at du får taget det også sammen med frit t3 og frit t4, når du får taget din tsh. Hashimotos er autoimmunt og der er en million symptomer. Hvis ikke du er på fb (gruppen er øvrigt helt fantastisk), så Google stofskiftesupport. Den forening er bedre end stofskifteforeningen.
  Jeg er medicineret (Tirosint) men ligger ikke fast. Jeg får taget blodprøve hver 3. måned. Den ligger under referenceværdierne, men når man er medicineret, så skal tsh helst ligge omkring 1. D-vitamin og B12 skal helst ligge meget højt og ikke bare ok. Får du tilskud?
  Jeg kæmper med min vægt og har prøvet alt. KETO hjælper mig. Det går ikke stærkt men det går og det smager vildt godt. Jeg bruger opskrifterne på mad a ditten. Jeg får selv de ondeste smerter i underlivet, når jeg spiser gluten/for meget sukker og min hovedbund begynder at klø. Jeg tåler ikke parfume mere. Så parfumefri shampoo, creme etc.
  Smertende led er helt normalt og specielt lænd/ryg. Jeg er så også smadret pga mit tidligere arbejde som anlægsgartner. Slidgigt i lænd, hofter, dårligt venstre knæ samt en spondylose. Ja jeg burde vel egentlig aflives...
  Men fødevarevalg gør rigtig meget for mig.
  Som skrevet får jeg Tirosint. Mange får Etyrox eller Eltroxin. Jeg bad om Tirosint, da der er færre tilsætningsstoffer i. Jeg har INGEN bivirkninger haft. De andre giver ikke sjældent bivirkninger/forværre symptomer.
  Nåh ja og så glemmer jeg rigtig meget. Det er ord/navne der smutter.


 • #16   27. jun 2020 Louise, jeg får også tirosint og har ingen bivirkninger.. Jeg ved faktisk ikke helt hvad de har testet for generelt men jeg vil prøve at ringe og spørge! Dog ved jeg at de sagde jeg ikk havde det som du har, det er kommet pga kemoen.. Er lidt træls, fordi de sidste mange gange har jeg bare fået et brev vdr videre behandling - jeg har faktisk en del spørgsmål jo! Synes det er ret dårligt egentlig.. De eneste tre tilskud jeg tager er kalk med d vitamin, magnesium mod voldsomme kramper i ben og hænder, også vitamin piller uden jern (har ALT for meget jern pga jeg har fået så meget blod mens jeg havde leukæmi og det tager LANG tid før det falder til normal igen siger de..) Men altså er det ikke farligt at ta sådan at d vitamin ligger højt? Det er jo et fedtopløseligt vitamin som man helst ik skal ha for meget af.. Kunne da godt være at jeg skulle prøve at ta b12.. Hvorfor skal d vitamin og b12 ligge højt? smiley Jeg havde overvejet at ta et tilskud med blæretang, lucerne og jod fra natur Drogeriet.. Min mor fik at vide det kunne hjælpe på stofskiftet men jeg ved bare ikk helt om jeg tør ta dem nu hvor jeg er startet behandling osv..

 • #17   27. jun 2020 Louise, vil du ikk være super super sød også skrive hvad jeg skal være sikker på er testet og hvad tallene helst skal være på, så har jeg en bedre chance for at finde rundt i det og få spurgt om de rette ting..

 • #18   27. jun 2020 Jod skal du passe virkelig meget på med. Jeg synes du måske skulle melde dig ind i stofskiftesupport (tror det koster 50 kr/året). Det er dét der er så fedt ved deres fb-gruppe. Der sidder SÅ mange mennesker og de er super hjælpsomme og gode til at tolke blodprøver.
  Jeg kan ikke huske hvorfor, men det bliver bare gentaget at de skal ligge højere end hos raske mennesker.
  Jeg tager disse


  profilbillede
 • #19   27. jun 2020 Hvor er der trist, at du skal have det så skidt Pernille smiley

  Jeg fik problemer med stofskiftet sidste år. Føj for pokker. Jeg var SÅ dårlig. Hver en muskel, hver en fiber var så træt. Jeg kunne ikke engang holde ved rattet i en bil, og det var ikke fedt når man kørte i hjemmeplejen. Jeg arbejdede aftenvagt og kunne derved sove lidt længe. Men måtte hen og sove nogle timer inden vagt.
  Det var skrækkeligt. Jeg havde selvfølgelig også rigtig mange andre symptomer.
  Jeg har så dog for højt stofskifte ( graves) , som de har meget svært ved at få reguleret. Sygdommen er stadig alt for aktiv efter 1 år på medicin. Pga det er for højt skal jeg have taget blodprøver hver måned, og bliver reguleret op og ned.
  Nu bliver jeg overdoseret med medicin for at banke det ned og bliver det for lavt, så få medicin for det også.


 • #20   27. jun 2020 når man læser denne tråd går det for alvor op for en at de har ret i detox din hjerne når de siger at mange siger de ikke kan tabe sig pga lavt stofskifte.
  men at de bruger det forkert som årsag fordi det næppe er årsagen og fordi man, når man har det, også har andre symptomer og måske endda taber sig.

  Jeg har ingen erfaring men vil sende jer alle og ts en kæmpe kram. Jeg håber du finder en løsning.


 • #22   27. jun 2020 Der blev detox din hjerne da hældt direkte i affaldsspanden som værende potentielt interessant læsestof...

  Gid læger, der ikke gider at specialisere sig i stofskiftet, ville klappe i omkring det.


 • #23   27. jun 2020 Jeg har ikke læst hele tråden. Og jeg aner overhovedet ikke hvordan det ville fungere ifht dit sygdoms forløb. Men hvad med brug af stimalans med koffein? Kaffe, tabletter, energidrikke.

  Igen, jeg aner ikke en daddel om hvordan man gribber det an. Men det må vel også handle om at få sit system op i gear igen. Får man pulsen op, har det rigtig mange positive effekter både mentalt, hormonelt samt fysiske ændringer i hjerte, lunger, blodkar.

  Søvnen kan/skal måske justeres ned på?


 • #24   27. jun 2020 Johnny, der er måske tale om en form for energitabssyndrom (lavt stofskifte, fibromyalgi) og det betyder at man godt kan tilsætte hurtig energi, men at man samtidig trækker på en overtrukket konto. Det er ikke godt for cellerne, der i værste fald går til.

  Så her handler det om at finde en balance indtil grundtilstanden er optimalt behandlet. Eller leve med det, hvis det ikke kan lade sig gøre.

  Det er komplekst - TS krop har været udsat for ekstrem fysisk stress, det er forventeligt at heling taget lang tid. Og desværre også forventeligt at noget bliver kronisk.

  Men intet kan konkluderes før stofskiftet er helt på plads.


 • #25   27. jun 2020 CH, har du faktisk hørt podcasten Detox din hjerne?
  Morten Elsøe erkender i den grad, at der er folk der har svært ved at tabe sig pga stofskiftesygdomme eller andre årsager.
  I den episode hvor de snakker myter om forbrænding, taler de bl.a. om folk der har en fejlopfattelse af forbrænding/stofsskifte, deraf overskriften "myter om stofskifte"


 • #26   27. jun 2020 Nej, jeg har ikke hørt den og bliver mere og mere overbevist om, at jeg heller ikke skal.

  Hvad mon han ellers roder rundt i uden at have forstand på.


 • #27   27. jun 2020 Staff mor, ja det er virkelig ikk sjovt og jeg er virkelig ked af og træt af at jeg skal døje sådan smiley Men ja, jeg er åbenbart en mandagsmodel..

  Øv hvor er jeg ked af at høre du sådan døjer også og har så mange symptomer fra stofskiftet smiley Håber da virkelig for dig at de kan få det ned og til at ligge ordentligt! Lyder virkelig heller ikke rart!


 • #28   27. jun 2020 Hl, tak for kram smiley

 • #29   27. jun 2020 Krøllekræet, er da virkelig ked af at høre du også døjer sådan smiley Men åh hvor jeg kender det! Jeg har heldigvis accepteret stort set alle skvanker og affundet mig med at sådan er det bare så j forstår 100% hvad du mener! Og ja, det hjælper bestemt med den accept! Og ja, Mille er helt klart også det der holder mig i gang og kørende! Hun er en perfekt hund til en som mig smiley Hun er SÅ god til at få mig i gang uanset hvordan jeg har det smiley Har været igennem møllen med smerteklinik og der er ikk meget mening med det igen da jeg har prøvet MEGET forskellig smertestillende men det her virker bedst men en højere dosis er næppe noget egen læge vil være med til trods smerterne.. Får i forvejen 50mg oxy contin 2 x dagligt, metadon 12,5mg 3 x dagligt også har jeg PN (til når jeg har brug for det) 40mg morfin (fordelt på 10 og 30mg) Max 3 x dagligt og 10mg oxy contin Max 3 x dagligt.. Så det er jo ikk ligefrem små mængder smertestillende.. Men altså det gør at jeg de fleste dage kan de nødvendige ting plus Mille.. Men ja, jeg har stadig ret ondt og jeg er desværre begyndt mere og mere at ha skide ondt i mine skuldre og nakke det sidste års tid plus selvfølgelig lænden hvor min prolaps sidder også ja, hele kroppen pga fibromyalgien smiley Håber da virkelig for dig at de kan hjælpe dig på smerteklinkken og at du får et længere forløb så du kan få noget hjælp smiley

 • #30   27. jun 2020 Ch, min erfaring og min krop fortæller mig at du har FULDSTÆNDIG ret i 24#!

 • #31   27. jun 2020 Har du evt. talt med en psykolog igennem dit forløb? Måske gruppeterapi nu med nogle som har det som dig?

  Min egen mor døde af kræft sidste år. Hun fik kræft da jeg var 8 og døde så da jeg var 29. De sidste 5 år vidste hun hvad vej det gik.
  Selv kæmper jeg med en spiseforstyrrelse og for første gang nogensinde har jeg siden oktober fået behandling ifa gruppeterapi.

  For os begge var/er oplevelsen at det at få talt med nogen (enten en professionel for min mor eller folk der forstår én/er som én selv for mig) har virkelig hjulpet. Det hjælper på ens overskud til livet og på sigt er oplevelsen at man orker mere og faktisk får mere energi.


 • #32   27. jun 2020 A-s, jeg gik kort i en kræft gruppe kort efter forløbet sluttede men der var for få deltagere plus det er ældre mennesker, så der var ikk den forståelse for hvordan det er at være ung og ha SÅ mange begrænsninger og smerter mv.. Men jeg må erkende at jeg ikke føler jeg har brug for at snakke om det på den måde mere, jeg har accepteret min situation og jeg brugte i tiden mens jeg havde kræft til at snakke meget med hjemmeplejens aften sygeplejersker som kom ud til mig hver aften.. Så på den måde fik jeg ligesom også bearbejdet det allerede der smiley Det tror jeg har hjulpet utroligt meget.. Også det at snakke med en der ikke står en nær, så man bedre kan sige de ting som ellers måske kunne gøre dem bange mv feks "jeg er bange for at jeg kommer til at dø".. Det ville jo påvirke en pårørende, men man har klart brug for at komme af med den slags og jeg brugte det meget til at komme af med de negative ting så jeg indeni kunne være positiv.. Det lyder måske skørt men det virkede smiley Jeg kunne sagtens se ideen i at tale med en hvis ikk jeg havde accepteret min situation, men som det er nu er behovet et andet.. Jeg har mere brug for at se om jeg kan gøre noget rent praktisk for at få det bedre.. Men som krøllekræet er inde på, så er det selvfølgelig også super hårdt psykisk at ha så ondt og ha så mange begrænsninger men egentlig er det bare blevet hverdag nu.. Det eneste der påvirker mig er når jeg har ekstra ekstra ondt (har haft en dårlig periode feks) og at jeg inten energi og overskud har og der skal noget andet til.. Desuden tager det virkelig virkelig meget overskud når jeg skal sådan nogle ting som til læge, gruppe samtaler mv.. Det dræner desværre mere end det gavner for mig er min erfaring.. Jeg har det klart bedst når hverdagen er som den plejer med pligter hjemme og Mille bare smiley Men ideen var skam ikke dårlig! Og tusind tak for din omtanke smiley Håber virkelig du kommer "godt igennem" din spiseforstyrrelse! smiley Hvor er det dejligt at du har fundet noget der virker for dig smiley

 • #33   27. jun 2020 Krøllekræet, glemte helt at svare på den del med at det er hårdt psykisk.. Men du har da fuldstændig ret, jeg kunne selv ha skrevet dit indlæg ord for ord.. Jeg forstår 110%! Jeg har også tidligere haft hvad min læge sagde var en "fysisk depression" - en depression som kom sig af at når man har stærke kroniske smerter, så dræner det det stof i hjernen der gør dig glad.. Og jeg var så kommet i underskud af det stof.. Men det hjalp med anti depressiv medicin heldigvis smiley Samtidigt gik det ikk godt i mit forhold og pga jeg kun fik 5000kr udbetalt i kontanthjælp så var jeg bange for at hvis/når vi gik fra hinanden så kunne jeg ikk ha råd til at bo alene og mest vigtigt til at ha hundene.. Det påvirkede mig Meget!! Men heldigvis fandt jeg en løsning - min mor hjalp mig igennem de 5år smiley Og jeg kan også tydeligt mærke at når jeg har ondt, bliver jeg sur og gnaven.. Også er jeg mere følsom end nogensinde før.. Iøvrigt, hvis du nogensinde skulle ha lyst til at gå en tur med en der har det på samme måde med hundene så sig til smiley Jeg flyttede til Randers da jeg allerede gik hjemme og havde super ondt og intet kunne, så jeg har aldrig rigtigt haft mulighed for at møde mange mennesker og skabe mange venskaber (har dog ihvertfald 3 ret gode venner) så jeg vil altid meget gerne møde nye mennesker og Mille og jeg elsker at gå lange ture! Og Mille er rigtig sød ved andre hunde smiley Eller hvis du har brug for en ligesindet at snakke med er du altid velkommen smiley Det kan være super rart at ha en ven/bekendt der forstår smiley

 • #34   27. jun 2020 Jeg regner med du er klar over bivirkningerne ved morfin. Jeg har Graves og Hasimotos og har store problemer med at blive medicineret korrekt. Samtidig med har jeg en fejlslagen rygoperation. Jeg har fået store mængder Oxycodon og Oxycontin. Det har hjulpet mig at trappe ned og acceptere smerterne. Jeg får bedre søvn og mere energi. Det er ikke godt men jeg kommer nu i bad hver uge og jeg får også gjort lidt rent. Min 1.prioritet er Basse og det betyder at jeg absolut intet foretager mig socialt . Men planen er at trappe fuldstændig ud af morfin og se hvor meget det gør for min livskvalitet.

 • #35   27. jun 2020 Iben, jeg ved godt at morfin sløver bla ja, men det er ikke derfor jeg ingen energi og overskud har.. Jeg kan tydeligt mærke at jeg bliver sløv jo mere morfin jeg tager, men det er på en HELT anden måde og det oplever jeg ikke rigtigt hvis jeg nøjes med oxy contin og metadon som er det faste.. Tager jeg derimod mit PN medicin så bliver jeg lidt sløv (selvfølgelig varierer graden alt efter hvor meget jeg tager) og kan blive træt hvis jeg er det i forvejen (ihvertfald når jeg tager det om aftenen og hvis jeg i forvejen er træt).. Iøvrigt er oxycodon og oxy contin fuldstændig det samme, indholds stoffet i oxy contin er oxycodon smiley Jeg har da også prøvet at være medicin fri men jeg bliver meget mere træt, uoplagt, sur, gnaven og har endnu endnu mindre energi og overskud fordi mine smerter dræner mig fuldstændig og påvirker mit humør i stor stil og jeg så også sover så elendigt at jeg ikk kan bruge søvnen til noget rigtigt alligevel.. Jeg kan desuden ikke ha noget liv overhovedet eller få gjort de nødvendige ting herhjemme eller gå de ture med Mille hun fortjener og behøver.. Et liv uden smertestillende forværrer blot tingene for mig.. Som det er nu er der ikke meget overskud til det sociale hvis ikk det feks er kombineret med en gåtur så jeg ikke skal hjem og gå med Mille bagefter at ha været social.. Men uden smertestillende så ligger jeg bare i min seng og sover mig så vidt muligt fra mine smerter plus jeg kan være direkte træls overfor mine tætteste pga det påvirker mit humør rigtigt meget plus jeg bliver vred og frustreret over ingenting.. Jeg har også prøvet en mellemvej hvor jeg blot trappede ned men altså det gjorde desværre heller ikk noget godt.. Jeg er virkelig træt af at skulle være så afhængig af mit medicin for at kunne ha et liv hvor jeg også kan holde det ud og få gjort bare lidt af det der SKAL gøres, men ja.. Sådan er det bare og hellere det end at ha en ulidelig hverdag! Men hvor er det da dejligt at du kan få en hverdag til at fungere uden medicinen og måske endda har det bedre selvom du måske ikke kan så meget udover det helt nødvendige og ta dig af vovsen! Jeg ville ønske det var sådan for mig!

 • #36   27. jun 2020 Jeg får morfin i depot, og jeg føler mig slet ikke sløv af medicinen. Overhovedet ikke. Får jeg til gengæld det korttidsvirkende, kan jeg tydelig mærke en sløvende virkning. Så morfin behøver altså ikke nødvendigvis at få skylden for alt.

 • #37   27. jun 2020 Jeg får Oxycodon som depot og Oxycontin som hurtigtvirkende. Jeg har fået det så længe, at der skal store mængder til for, at jeg virkelig får en virkning.
  Oxy virker forstyrrende på søvnen, derfor påvirker det selvfølgelig også ens energi og overskud.
  Jeg får ikke en hverdag til at fungere, jeg kan ikke foretage mig noget som helst uden betydelige smerter. Jeg vælger bare at trappe ud af en medicin der ikke gør noget godt for mig.
  Ydermere er det blevet lettere for mig at komme på toilettet, det er en sidegevinst
 • #38   28. jun 2020 Som Louise skrev længere oppe omkring Stofskiftesupport,
  så er linket her smiley
  https://stofskiftesupport.dk/


 • #39   28. jun 2020 CH du skulle prøve at høre afsnittet før du dømmer dem ude. De ved bestemt hvad de taler om smiley og tråden her bekræfter det. De bygger alt op omkring evidens. med kilder.

  til gengæld er det ret uprofessionelt at dømme noget ude man ikke kender synes jeg.

  hør et par afsnit før du afviser noget


 • #40   28. jun 2020 Jeg bliver SÅ træt af at høre den der, med at man ikke kan tabe sig pga et lavt stofskifte. Og at det er årsagen til ens store overvægt.
  Det er en tam undskyldning for stor overvægt. (Og JA jeg er selv overvægtig)

  Jeg har til dato ikke mødt én eneste voldsomme overvægtig patient eller borger med lavt stofskifte. Ikke én!
  Det er maksimalt 7-9 kg. Ikke 25-30 kg.

  Tilgengæld er det mennesker med tør hud. Med hårtab. Med kognitive dysfunktioner. Og med fysiologiske processer i kroppen, der er træge eller dysfunktionelle.

  Hvorfor blive rman ved med at prøve at bile sig eller og alle mulige andre ind at det er årsagen til at man er meget overvægtig. Hvis det var årsagen til så stor en vægtøgning, så var man kognitivt ikke i stand til at fungere i en debat på HG eller at gå og træne hund osv. Og så så man altså endvidere meget syg ud.
  Det er jo at gøre tyk nar af meget syge mennesker og iøvrigt folkd er æder det råt og én selv, der ikke rykker sig en meter mentalt.

  Jeg er i øvrigt tyk, fordi jeg spiser for usundt og for meget. Og drikker for mange kulhydrater. Og fordi jeg har fravalgt at begrænse mig selv.


 • #41   28. jun 2020 CF det er det de siger I detox din hjerne. at mange mener de har stofskifte problemer, går sukkerkolde, lavt blodsukker osv.... men at de hverken er diagnosticeret eller har en eneste af de andre symptomer der normalt følger med disse diagnoser som er alvorlige og som derfor ikke bør slynges ud til højre og venstre uden sikkerhed fordi det både giver forkerte tilgange men også kan skade de få der rent faktisk har diagnoserne.

  studier viser at ca 2 % af kvinder over 60 år har lavt stofskifte. overvægt er derfor sjældent pga det. og når det er skal der andre ting til.

  diætkulturen slynger begreber rundt til skade


 • #42   28. jun 2020 HL rigitg meget er ordinær insulinresistens. Og det er i og for sig alvorligt nok. Det er et metabolisk problem der ikke skal kimses af. Det øger risikoen for diabtes type 2 og hjerte/karsygsomme. En stille dræber over år.

 • #43   28. jun 2020 der er også noget studie om den del. Jeg vil opfordre til at høre det. man får nye øjne på ting. med evidens.

  især hvis man tror man går sukkerkold mm smiley • #44   28. jun 2020 Selvfølgelig kan man tabe sig, men forbrændingen kan være vildt dårlig og det kan være utroligt svært. Jeg har prøvet i snart 10 år. Mine kolleger har gloet på mig og spurgt om det virkelig er hvad jeg skal have til frokost. Ja desværre. 50 gr magert kød og ellers kun grønt. 2 spsk skyr til morgenmad og til aften almindeligt. Dvs vi spiser enormt meget grønt og aldrig sovs eller andre fede ting. Ja jeg tabte mig ikke trods jeg var anlægsgartner og oksede rundt. Ja jeg spiste jo mere end jeg forbrændte. Det er da logisk. Jeg habde knald i låget hver eneste dag pga sult.
  Det fyldte mere end kløende hovedbund, tør hud, sindssyge menstruationer, glemsomhed, smerter, uregelmæssig hjerterytme osv.
  Nej jeg har aldrig været fed. Men 95 kg til 174 cm er altså ALT for meget. Min tidligere læge ville trods blodprøverne viste lavt stofskifte, ikke acceptere det og sagde at jeg bare skulle tage mig sammen!
  Heldigvis gik han på pension og den nye læge var rystet.
  Jeg er nu på 86 kg og kæmper stadig. Dét der egentlig har hjulpet her, er væk med stivelsen.
  Men alle kan tabe sig. Det kan dog for nogle være en enorm kamp, selvom man ikke spiser usundt/overspiser.


 • #45   28. jun 2020 præcist Louise. og fordi der er nogle der har dette problem for alvor skal diætkulturen stoppe med at sige at alle mulige nok har det fordi det er en ting som fortjener opmærksomhed hos de der har.

  Jeg har en veninde der har lavt stofskifte og addison. Hun kæmper for at tabe sig. Det er synd for hun gør virkelig meget og det går bare så langsomt....


 • #46   28. jun 2020 HL det er såre simpelt at hvis man spiser mindre end man forbrænder, så taber man sig.

  Og hvis man ikke taber sig, så spiser man mere end man forbrænder.
  Kost og diæt skal være passende til ens behov.

  Hvis man har så lavt stofskifte, at man ikke kan tabe sig, på en fedt og kulhydrat tilpasset diæt, så er man så syg, at helt basale processer i kroppen ikke fungerer. Men så er man altså også kognitivt så påvirket, at man ikke sidder på HG eller andre steder og kan følge en debat. Det er man simpelthen ikke i stand til.

  Og det er korrekt at det er næste umuligt for en insulinresisten, at tabe sig, på en diæt der har mange kulhydrater. Især dem med højt indeks.
  Men insulinresistente kan sagtens med succes tabe sig på en diæt med vægt på protein, fedt og lavt indeks af kulhydrater. Også kaldet svært optagelige kulhydrater. Men det er noget af rutsjebanetur at overvinde sukkertragen og det svingende blodsukker, mens diæten køres ind. Derfor opgiver 9/10


 • #47   28. jun 2020 kalorieunderskud virker her men jeg har heller ingen sygdomme.

  Min veninde taber sig. Hun tager bare længere tid om det. motivationen er det som hun virkelig skal holde oppe.

  Jeg lyttede med interesse for jeg har altid troet jeg fik lavt blodsukker om eftermiddagen. men jeg har fundet ud af at jeg er træt og tørstig..... Jeg har virkelig været narret af diætkulturen i mange år


 • #48   28. jun 2020 HL det er jo populistisk og der er penge i det.
  Folk har en tendens til at æde alt råt der står i større dameblade.
  Der er jo en grund til at diætister udregner behov lægger kostplaner, specifikt til hver enkelt person. Alder, vægt, højde og aktivitetsniveau er ikke altid nok.


 • #49   28. jun 2020 Ja de tjener penge på de ting.

  og så når det modsiger al evidens

  kildekritik er væk hos mange når det handler om vægt sundhed mm


 • #50   28. jun 2020 HL jeg er helt enig.

 • #51   28. jun 2020 CF, du lyder som om det er noget du arbejder med? Må man spørge i hvilken profession?

 • #52   28. jun 2020 Jeg arbejder på akut medicinsk afd. Der får vi jævnligt patienter ind med meget lavt stofskifte. Både til alm regulering og komplekse endokrinologiske patienter.


 • #54   28. jun 2020 Nej Krøllet det gør jeg faktisk ikke.
  ALLE der indtager mindre end de forbrænder, vil over tid tabe sig. Det er ikke engang kompliceret lægevidenskab. Men jo kroppen kan godt gå i undtagelsestilstand i nogle uger. Men så er den altså nød til at kompensere.

  Alt det der bavl er kun for at holde sammen på egen illustration og fordi sandheden gør for ondt. Hvis man gerne vil blive ved med at leve i den illustration og undgår at udvikle sig, så det jo et valg som så meget andet.

  Du tager ikke på af medicinen! Du tager på fordi medicinen enten giver problemer med at styre appetitten eller binder væske i kroppen. Sidstnævnte er heller ikke 30 kg. Så var du død af lungeødem.
  Mange mennesker tager på, når de begynder at tage antidepressiv medicin eller prednisolon, men det er stadig fordi de spiser mere end de forbrænder. Og fordi de spiser de forkerte ting, når de oplever en øget sult.

  Stop nu den der offerrolle og fralæggelse af ansvar.


 • #55   28. jun 2020 krøllekræet hvis man er som mig, helt normal uden medicin mm, så virker det at være i underskud af kalorier, og det gør det iflg studier for de fleste. størstedelen stikker trods alt ikke ud men er normalen.


  mennesket er generelt dårlige til at tælle kalorier og huske hvad de spiser.

  hvis jeg er i underskud går min krop ikke i beredskab. Jeg har fedt nok den kan tage fra. Det gør den først.

  men alle er ikke ens. men normalen dvs størstedelen er som mig viser diverse studier. Jeg kender naturligvis ikke din situation


 • #56   28. jun 2020 Og hvis kroppen er nød til at forbrænde muskler i stedet for kulhydrater, mens man er voldsomt overvægtig, så er man simpelthen fejlernæret og spiser en helt forkert kost eller har en meget alvorlig underlæggende medicinsk tilstand.

  Det har altid intet at gøre med almindelige overvægtige mennesker og vægttab at gøre.


 • #57   28. jun 2020 Ja, jeg kan godt tabe mig, men så går jeg rundt og er sulten 24/7. Og nej jeg spiser altså ikke store portioner til dagligt i forvejen. Når jeg spiser, så jeg lige kan holde sulten for døren, så tager jeg lige så stille på. Jeg har valgt, at jeg hellere vil føle mig mæt og leve kortere end at sulte hele mit liv. Jeg har trods alt også en masse andre skavanker, som jeg aldrig slipper af med.

 • #58   28. jun 2020 Min ældste datter med lavt stofskifte. Hun glemmer sågar at tage sin medicin i perioder, og det bliver det ikke bedre af. Dette vægttab kom ved kostomlægning til lchf.


  profilbillede
 • #59   28. jun 2020 Jeg spiser selv efter det og man er IKKE sulten smiley

 • #60   28. jun 2020 Det er skisme flot.

  Hvad er det hun følger?


 • #61   28. jun 2020 åh... lav kulhydrat høj fedt

  jeg er med smiley

  Ja det virker for mange.


 • #62   28. jun 2020 #58 ... ???? Jeg håber da virkelig billede 2 er photoshoppet .. smiley ... på billede 1 ser jeg en sund og rask pige ( måske minus et par enkelte kilo eller 3 ) smiley

 • #63   28. jun 2020 Jeg synes ikke hun er tyk heller smiley jeg skal fx smide 40 kg mere. Det er skisme noget andet end det der lol

  men vigtigst at man er tilfreds og sund.

  sund før tynd.


 • #64   28. jun 2020 Det er vidst ikke nogle der har den talje og de brystet, uden lidt snyd smiley

 • #65   28. jun 2020 Sjovt så skrev hun nøjagtigt til mig, at folk nok ville skrive det var fotoshop. Men nej. Hun spiste efter lchf og trænende. Hun spiser det ikke så striks mere, men hun havde det fysisk så godt i den periode

 • #66   28. jun 2020 Da jeg selv spiste mere striks efter det, tabte jeg 15 kilo uden problemer smiley

 • #67   28. jun 2020 Jeg bruger KETO (same/same) og brugers oftest madbandittens opskrifter. De er SÅ velsmagende og man får fedt nok, så man kan holde sulten fra døren. Jeg taber mig også. Men det går langsomt.

  Vores yngste søn på 9 år, har fået oxcarbazepin i 2 år. Han har taget vildt meget på. Det sidder på mave og ansigtet. Han spiser det han altid har spist. Det er der ikke lavet noget om på.


 • #68   28. jun 2020 Jeg følger ikke nogen særlig vej... Jeg spiser som jeg plejer. Jeg har fået regnet mit behov ud. Det kan man gratis her i sundhedscentret.

  Jeg skal have 2000 kalorier for at bevare min vægt. Det tal falder så løbende med mit vægttab. og så spiser jeg hver dag mindst 500 kalorier under. mindst fordi nogle dage spiser jeg 700 kalorier, andre 1500 men genenmsnitligt ca 1000 kalorier.

  Jeg et ikke sulten og jeg kan slet ikke mere forstå jeg kunne spise sådan som jeg gjorde før.

  Jeg drikker også en del vand. bare fordi jeg har aldrig drukket andet end kaffe faktisk... Det tog alt min trang til søde sager at få mig selv hydreret.

  Jeg har spist 2 måltider i dag og en stor soft ice smiley men jeg har kun fået 600 kalorier. så i dag får jeg ca 800 efter aftensmad.

  når jeg ved jeg spiser en is så spiser jeg så det passer. så jeg hele tiden er i underskud.

  Jeg er spændt på om det er nok men det ser det ud til. Den første halvanden måned har jeg smidt 5 kg og 44 cm i alt, 14 i talje alene. Jeg måler mig og vejer mig sjældent fordi min egen vægt er ubrugelig. Den kan ikke måle de forskellige ting men kun et tal.

  Det virker for mig.

  helt simpelt.

  men jeg ved godt at kroppe ikke er ens.


 • #69   30. jun 2020 Hej.
  Jeg har selv været igennem et kemo forløb på 6 måneder tilbage i 2016 hvor jeg fik kemo piller og kemo igennem drup også, og jeg kan godt genkende til det med tætheden som jeg stadig døjer lidt med. Det der har hjulpet mig at jeg begyndte at motionere spise sundt med massere af grøntsager vejret kost. Og så starter jeg dagen med en spinat smothies med blåbår banan og appelsin, det gir altså et godt skud energi.
  Samtidig spiser jeg fiskepiller og så min vitamin pille.
  Det fungere for mig, og har faktisk aldrig haft så meget energi som jeg har nu. smiley
Kommentér på:
Intet overskud og energi

x