{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.411 visninger | Oprettet:

Isabelle
Isabelle
Tilmeldt:
14. okt
Følgere: 17 Emner: 5 Svar: 380

Hævn {{forumTopicSubject}}

Forleden så jeg en dokumentarserie på Netflix. Handlingen er, i denne forbindelse, ligegyldig - men serien endte med, at ofrene i serien fik hævn over manden, der havde ødelagt så meget for dem.

Et af ofrene talte om dette, at hævn ikke er så venligt - ikke ønskværdigt - ikke noget ordentlige mennesker går rundt og ønsker. MEN - åh han måtte erkende, at han nød, at nogen havde hævnet bl.a. ham.

Jeg kan sidde være så ufattelig rasende på en kvinde/udlejer af mit tidligere (kortvarige) hjem. Hun har kostet mig så meget både økonomisk og tryghedsmæssigt - og jeg kan tænke på, om jeg ønsker hævn. Noget af mig gør, må jeg blankt erkende.

Hvad tænker I mht. hævn? Har I nogensinde ønsket hævn over nogen?
Har I nogensinde gjort noget for at hævne en uretfærdighed/dårlig behandling eller andet?

PS. Jeg har ikke sådan TÆNKT mig at gøre noget, men jeg håber så inderligt, at karma rammer konen lige i r........... smiley


Kommentarer på:  Hævn
 • #1   21. nov jeg mindes ikke jeg har hævnet ... men antallet af gange jeg har ønsket nogle personer bliver ramt af en slags karma og bliver uretfærdigt behandlet, og får det svært det har jeg ikke tal på, ofte skælder jeg mig selv ud bagefter .. men tankerne er der .. Der er særlig en person jeg er meget bitter på, og ja større menneske er jeg ikke end at det vil fryde mig hvis vedkommende får nogle besværligheder i livet, jeg ønsker bestemt ikke alvorlig sygdom osv, men andre udfordringer ville fryde mig .. jeg ved at økonomiske problemer vil vedkommende aldrig få dette skyldes bl.a noget af det jeg er bitter over ..

  jeg fatter ikke, efter hvad du har fortalt herinde at det lejemål har kunnet ende med at koste dig mange penge i efterbetaling, er sagen slut, er der ingen der er på din side /hjælper ..


 • #2   21. nov Kun hvis det også er hævn at skælde ud ,og fortælle folk præcis hvad man mener om dem. • #3   21. nov Ønske om hævn er vist en helt sund og normal følelse ovenpå sådan en oplevelse Isabelle.
  Jeg tænkte straks på "Hell hath no fury"... smiley

  Heav’n has no Rage, like Love to Hatred turn’d,
  Nor Hell a Fury, like a Woman scorn’d


  Og ja - jeg har de indimellem tænkt, at Karma vist var fratrådt sin stilling, og overvejet om man ikke burde træde ind i stedet...
  Når man gang på gang oplever folk, der lyver, sårer, ruinerer, ydmyger osv., og som så ellers selv blot svanser videre, og man kan iagttage at tingene tydeligvis fortsætter med at gå mægtig fint for.

  Så kan jeg da sagtens få en vis portion glæde ud af at forestille mig brækkede ben, økonomisk ruin og bare generelt sort uheld... smiley

  Men som Hanne så fint skriver, så forsøger jeg at finde min milde, overbærende, tillidsfulde side frem - den der tror på, at karma altid virker - også selvom det nogle gange ikke ser sådan ud smiley


 • Isabelle
  Isabelle Tilmeldt:
  okt 2023

  Følgere: 17 Emner: 5 Svar: 380
  #4   21. nov Ja - giv dem nogle besværligheder i livet, Hanne smiley smiley smiley
  Dog ønsker jeg ikke, at uskyldige - fx børn - bliver ramt af mine dårlige ønsker. Det er lige lidt af et dilemma smiley

  Sagen er ikke sådan helt slut. De sidste tre dage har jeg on and off skrevet på et brev til LLO/forklaret forløbet af mit lejemål og kommenteret den lange liste tidligere udlejer lavede over ting, jeg skulle have ødelagt. Det er en helt absurd liste, hvilket jeg håber, LLO kan se. At jeg (ELLER mine venner smiley ) fx skulle have ødelagt fyret, den dag jeg flyttede ind er bizar.

  Jeg har ikke betalt noget til tidligere udlejer - men hun tilbageholder ca 53.000 kr af mit depositum og kræver derudover omkring 17.000 kr ekstra.

  En del af mig kan ikke lade være med at grine af, hvor sindssygt det er. Fx har jeg gravet et usynligt hul under stuegulvet, så det "gynger" lidt et sted smiley smiley At der er rotter (har set to stk) få meter fra det gyngende sted (dvs under terrassen, der støder op til stuen) kan umuligt have noget med sagen at gøre. Det er MIG, der har gjort det!!!!!

  Jeg håber, at personen, der har gjort dig ondt, Hanne, vil blive ramt af karma - og stukket af både myg og bier hele næste sommer!!!! smiley


 • Isabelle
  Isabelle Tilmeldt:
  okt 2023

  Følgere: 17 Emner: 5 Svar: 380
  #5   21. nov "Men som Hanne så fint skriver, så forsøger jeg at finde min milde, overbærende, tillidsfulde side frem"

  Skriver Hanne det? smiley

  Hmmm. Jeg er ikke mild - men jeg er generelt overbærende og tillidsfuld. Dvs tillidsfuld er jeg ikke mere i samme udstrækning, og det er jeg skisme ked af.
  Da jeg lejede huset i Farum, blev jeg advaret af flere, men jeg stolede på udlejer - var dengang tillidsfuld som udgangspunkt og har faktisk meget sjældent oplevet, at jeg ikke havde grund til at nære tillid til mennesker. Det var FØR, jeg mødte denne kvinde smiley


 • #6   21. nov Åh jo, jeg har ved sjældne lejligheder ønsket hævn over andre - bl andet en ex, som tævede mig .. men jeg tror, at jo hurtigere man "kommer videre" jo bedre får man det.

  Han fyldte jo alt i lang tid efter - og det var han sq ikke værd. • Isabelle
  Isabelle Tilmeldt:
  okt 2023

  Følgere: 17 Emner: 5 Svar: 380
  #7   21. nov Jeg er helt enig, Martine - og derfor har det været vigtigt for mig at få sendt brev om forløbet til LLO - UD af systemet - jeg har gjort, hvad jeg kunne.
  Om jeg får så meget som en krone tilbage af mit depositum er faktisk ikke så vigtigt her og nu. Det er jeg alligevel ikke herre (dame) over.

  De mennesker, der har skadet os på den ene eller den anden måde er - NEJ - ikke værd at have hængende i hovedet. Jeg håber meget, at jeg får min pestilens ud snarest smiley


 • #8   21. nov Nej, sorry - Hanne skriver, at hun skælder sig selv ud over de hævngerrige tanker.. smiley

  Åh hvor jeg altså bare håber, at LLO viser sig at være på fornuftens og den retfærdige karmas side!


 • #9   21. nov jeg kalder min den blå hævner smiley

 • Isabelle
  Isabelle Tilmeldt:
  okt 2023

  Følgere: 17 Emner: 5 Svar: 380
  #10   21. nov Kan jeg så være den røde, John? smiley

 • #11   21. nov Hmm den er svær, for det kommer vel lidt anden på hvad hævn er.
  Jeg har ikke ønsket at skade andre, heller ikke hvis de har skadet mig. Men han der ødelagde en del af min barndom og har sat psykiske ar i mig resten af mit liv, følte jeg da heller ikke ligefrem fortjente en masse godt. Og jeg håbede da at han ville mærke og gå med resten af hans liv at hans familie viste hvor frygteligt et menneske han var. Det er vel også en form for hævn? Eller?
  Men jeg har aldrig følt for at gøre noget direkte mod ham, eller at andre skulle. Mere at han ville pine sig selv med det. Hvilket jeg selvfølgelig ikke aner om han gjorde.

  Men jeg ved jo godt at jeg ikke får det bedre af at andre lider, heller ikke selvom de fik mig til at lide først.

  Jeg vil dog ikke sige at jeg ikke kunne blive hævngerrig, hvis nogle gjorde noget ondt mod mine nærmeste eller hundene, tror jeg at jeg kan ønske mange frygtelige ting for dem. Om jeg ville gøre mere end at ønske? Formentlig ikke, jeg er hverken voldelig eller stærk. Men det var jo også ønsket og ikke akten det handlede om.


 • #12   21. nov Jeg tror at vi alle sommetider vil hævne en eller uretfærdighed som er overgået os, men det er vist de færreste som udfører det.

  Og så er der dem, som får hævngøelser over for nogen selv om de selv har været ud om det. Det synes jeg ikke er retfærdig
  Der tænker jeg på sådan noget som Isabelle oh hendes kinesere.
  Isabelle dett er brand ærgerligt og træls, men du har faktisk selv været om det
  Der var masser af advarselslamper der blinkede.
  Du blev advaret masser af gange af mange forskellige mennesker.
  På trods af advarslerne så flyttede du ind.


 • Isabelle
  Isabelle Tilmeldt:
  okt 2023

  Følgere: 17 Emner: 5 Svar: 380
  #13   21. nov For mig er hævn at ønske noget ikke godt for et andet menneske.

  For mit vedkommende, ønsker jeg ikke noget dårligt for tidligere udlejer. Jeg ønsker bare heller ikke noget godt.
  Hmmmm - jeg ønsker faktisk noget dårligt, når jeg lige mærker EKSTRA efter - ønsker, at det hus, jeg lejede og som hun havde misligeholdt i årevis og forsøgt at tørre manglende vedligeholdelse af på mig, kommer til at koste hende MANGE penge.
  Ja - ups - så primitiv og ukristen er jeg bange for, at jeg er i dette tilfælde.

  "hvis nogle gjorde noget ondt mod mine nærmeste eller hundene, tror jeg at jeg kan ønske mange frygtelige ting for dem."

  At den kvinde tog SÅ meget - økonomisk såvel som psykisk/tryghedsmæssigt - fra mig og dermed min datter, svigersøn og hendes børn, velvidende hvilken situation vi stod i, kommer jeg aldrig til at tilgive hende.


 • Isabelle
  Isabelle Tilmeldt:
  okt 2023

  Følgere: 17 Emner: 5 Svar: 380
  #14   21. nov Har jeg SELV været ude om at blive behandlet sådan, Anni? smiley

  Jeg overhørte advarsler, ja - fordi jeg fx ikke anede, at det var "generel viden" at man ikke kan stole på kinesere. Jeg er med på, at jeg kunne have undgået alt det kaos ved at have ladet være med at flytte ind i huset, men at jeg selv var ude om det, synes jeg ikke er fair at sige.


 • Isabelle
  Isabelle Tilmeldt:
  okt 2023

  Følgere: 17 Emner: 5 Svar: 380
  #15   21. nov "Du blev advaret masser af gange af mange forskellige mennesker."

  "Masser af gange" er måske liiiiiiiiiiige at stramme den lidt smiley


 • Isabelle
  Isabelle Tilmeldt:
  okt 2023

  Følgere: 17 Emner: 5 Svar: 380
  #16   21. nov Men men - selv om jeg selv er ude om det, er det hårdt, og jeg er ked af det og finder det urimeligt, at jeg skal betale omkring 70.000 til den ...........................

 • #17   21. nov Jeg føler med dig og gu er det hårdt
  Men du kunne have undgået det hvis du havde hørt på advarslerne.
  Det er lidt lige som at blive advaret om en hvalpefabrik og så alligevel købe hvalpen der.
  Og så er det ikke kun kinesere som er sådan, der findes også etniske danskere der har det på samme måde


 • #18   21. nov Jeg gider ikke hævn..

  Jeg kan bande nogen langt væk, men at gøre mod dem, hvad de gør mod mig, løser jo ikke noget..


 • Max H
  Max H Tilmeldt:
  dec 2008

  Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.326
  #19   21. nov Af skade bliver man klog sjældent rig.

  Du er blevet uretfærdig behandlet. Tror de fleste ville være indebrændt.

  Håber det løser sig for dig.


 • #20   21. nov Jeg er ikke et synderligt godt menneske, hvis folk sådan rigtig træder på mig. Ikke at jeg futter nogens huse af, men det passer mig glimrende hvis der sker noget skidt for dem- og jeg tilgiver ikke hvis det først er kommer dertil.

 • #21   21. nov #20

  Jeg er heller ikke et godt menneske, men jeg fandt ud af at det bedste for mig var at lægge det fra mig. En ting er, at det skete, men ...

  Vi er ikke herre over vores fortid, men vi bestemmer helt selv, hvor meget den skal fylde i vores fremtid.
  At jeg så ik engang gad at pisse på ham, hvis der gik ild i ham er noget andet. Vil bare ikke bruge tiden på spekulationer på, hvordan jeg får trukket ham hen til den tændte tændstik smiley


 • #22   21. nov Sådan har jeg det også. Det er for mig ikke at tilgive, men at komme videre. For mig er der en forskel. Jeg kommer ikke til at have en relation til den slags mennesker igen. Jeg kan godt komme videre og forliges med hvad der er sket- men personen vil jeg altid foragte.

 • #23   21. nov Var det i Tyskland en mor skød og dræbte en morder i retssalen? Jeg husker ikke detaljerne men han havde dræbt hendes datter

  Hun kom ud nogle år senere efter en ret kort straf og en journalist stoppede hende og spurgte om hun fortrød noget

  Hun så direkte ind i kameraet og svarede:

  'Kun at jeg ikke råbte hans navn så jeg kunne have set han direkte ind i øjnene da jeg skød'

  Det øjeblik tænker jeg altid på når nogen taler om hævn

  Og mig? Jeg havde sgu gjort det samme, og taget min straf med stolthed

  Men bortset fra ting vedrørende direkte skade på min datter er jeg ret ligeglad med de fleste mennesker og hvad de tror de gør mod mig. Jeg er hurtig videre. Har ofte allerede oplevet værre som barn og da jeg brød fri fra det så mistede rigtig meget magten over mig. Det tog ti af mine tyve år i bedring at nå dertil smiley


 • Jeanette O
  Jeanette O Online Tilmeldt:
  jun 2014

  Følgere: 10 Emner: 11 Svar: 2.129
  #24   21. nov Jeg ønsker ikke hævn

  Jeg glemmer aldrig og får aldrig tillid til personen/personerne igen

  Jeg har så heller aldrig oplevet noget fysisk grimt


 • #25   21. nov #23

  Marianne Bachmeier.

  Sjovt at man kan huske hende - for “alle” forældre siger jo altid … “ hvis nogen gjorde mit barn noget, så ville jeg …”

  Realiteten er jo bare at, nej, det ville du ikke - hvis det var sådan det hang sammen, ville Marianne Bachmeier være en af mange - og ikke husket af en eneste.


 • #26   21. nov Men hvorfor er det egentligt så prisværdigt det der med at vende den anden kind til?
  Hver gang pårørende til dræbte eller på anden måde mishandlede, står frem med en form for overskudsagtig udtalelse om at tilgive, så roses de for det.
  Hvor kommer det fra? Hvad er der galt i at ønske gerningsmanden alle ulykker i verden?


 • #27   21. nov God pointe Martine

  Jeg undrer mig personligt over at vi ikke ser det oftere men det er nok fordi jeg tilhører den ene procent så

  Jeg ville ikke have noget at miste. Det har de nok


 • #28   21. nov #27

  Måske en del af grunden er, at de har flere børn ?

  Eller også, at det bare er en virkelig stor grænse, der skal overskrides og det er nok alligevel kun de færreste der er klar til det.


 • #29   21. nov Ja jeg er ikke et godt menneske, for jeg har hævnet mig i den grad.
  En venindes søster købte min gamle hest for 20.000 kr på afbetaling. Hun skulle også købe sadlen for 5.000 kr oveni og der skulle afbetales med 5000 kr hver 3. Måned når børnepengene gik ind.
  Hun snød mig og ville ikke komme med det sidste afdrag. En lang historie kort, vi hentede hesten, gemte ham af vejen godt og grundigt. Jeg anmeldte mig selv for selvtægt til politiet, min mor fik 6 dage i Horserød fordi hun “havde solgt ham” og vi indgik forlig på at betale 150 kr om måneden. De prøvede et par gange at hive mig i retten men jeg var på sygedagpenge og havde ikke flere penge end det. Så var det godt at min mors veninde var kæreste med en højtstående HAer, han samlede et par gutter og tog ned og besøgte kællingen. Så hørte vi aldrig mere. Kællingen fik de 20.000 kr og hver en krone af dem, men det tog over 10 år. Hun fik så ikke en krone mere end dem hun skulle have.

  Og gamle Bimse døde herhjemme mæt af dage 26 år gammel for over 10 år siden smiley


 • Isabelle
  Isabelle Tilmeldt:
  okt 2023

  Følgere: 17 Emner: 5 Svar: 380
  #30   21. nov "Det er lidt lige som at blive advaret om en hvalpefabrik og så alligevel købe hvalpen der."

  DET er jeg så temmelig uenig i. Jeg har skadet mig selv og kun mig selv ved at overhøre advarsler.
  Jeg manglede akut et sted at bo. Hvem mangler akut en hvalp?
  Men men - jeg skal nok slippe det. I dag er jeg "bare" lidt påvirket - mest glad for at få skrevet det brev og kommenteret på den absurde liste.

  "Men hvorfor er det egentligt så prisværdigt det der med at vende den anden kind til?"

  Det kan jeg også undre mig over jævnligt, Linda - men jeg tilgiver sgu også helst - eller glemmer idioterne. Der har heldigvis været ganske få i mit liv, og pt er der TO mennesker, jeg ikke føler for at tilgive overhovedet. Den ene er nævnt her i tråden smiley • #31   21. nov Kællingen der er så også den eneste jeg har overvejet at tage 16 år i skyggen for. Den måde min gamle hest havde det da vi hentede ham, var mit værste mareridt.
  Og jeg havde sgu nok taget livet af hende hvis jeg havde set hende den dag.


 • Isabelle
  Isabelle Tilmeldt:
  okt 2023

  Følgere: 17 Emner: 5 Svar: 380
  #32   21. nov "Og så er det ikke kun kinesere som er sådan, der findes også etniske danskere der har det på samme måde"

  Det er jeg helt med på. Heldigvis har jeg aldrig mødt nogle smiley


 • Isabelle
  Isabelle Tilmeldt:
  okt 2023

  Følgere: 17 Emner: 5 Svar: 380
  #33   21. nov At behandle vores dyr og børn ondt er nok det værste, man kan byde mange af os, Cookie - i forhold til den slags er mit økonomiske tab jo ingenting.

 • Isabelle
  Isabelle Tilmeldt:
  okt 2023

  Følgere: 17 Emner: 5 Svar: 380
  #34   21. nov Jeg kan i ØVRIGT også tænke, at hvis jeg nu havde fået et dejligt og trygt sted at bo i Farum (min by) i stedet for det afskyelige sted, havde det været svært at flytte igen, da min datter og svigersøn blev syge. Så havde jeg ikke været bare 12 minutter fra dem, hvilket jeg er MEGET glad for at have været og være smiley
  Synes I, jeg skal sende et takkekort til møgkællingen? smiley


 • #35   21. nov Enig Isabelle. Det er satme mange penge du har ude og hænge pga den gimpe, men det er, trods alt, kun penge.
  Men det var jo det der startede det for mig også. Vi tog ned og så ham, og der stod han totalt slukket, drivvådt stinkende dækken i 10 graders kulde og var syg. Han røg på KU Life og stod der 5-6 uger da han var ormebefængt, havde parasitter under huden, han var en skygge af sig selv og havde nogle alvorlige “tics” som gjorde han kastede sig baglæns. Hun havde købt en hest der gik la4 4 uger inden salg.
  Så det fryder mig at hun ikke har fået en skid ud af de 20.000 kr. men kors hvor ville jeg stadig gerne have lagt mine klamme hænder på hende.
  Hun kom også på forsiden af Ekstrabladet


 • #36   21. nov Stakkels hest - godt I hentede ham smiley

 • Isabelle
  Isabelle Tilmeldt:
  okt 2023

  Følgere: 17 Emner: 5 Svar: 380
  #37   21. nov Åh, jeg tror også, jeg havde følt for at være voldelig i den situation, Cookie smiley
  Jeg har det jo fx sådan, at hver gang jeg møder et menneske med en bulldog, der hiver efter vejret, har jeg lyst til at tvinge vedkommende til at trække vejret gennem et sugerør i minimum et døgn - indtil de enten får opereret deres hund eller aflivet den. Opdrættere af degenererede hunde med fx vejrtrækningsproblemer skal tvinges til sugerøret i et par måneder eller ti smiley smiley smiley
  Hævngerrig? Nej nej - konsekvenspædagogisk smiley


 • #38   21. nov #37

  Troede kun det var mig, der tænkte sådan smiley


 • Isabelle
  Isabelle Tilmeldt:
  okt 2023

  Følgere: 17 Emner: 5 Svar: 380
  #39   21. nov Du tog fejl, Martine smiley

 • #40   21. nov 37 enig!! Kan slet ikke ha avl på freaks. Jeg sidestiller det med anden dyremishandling hvor man mere eller mindre bevidst, gør dyr ondt.

 • #41   21. nov Isabelle jeg tror ikke at jeg er helt enig. At ønske noget dårligt for nogle, eller bare simpelthen ikke ønske noget godt, er for mig ikke hævn. Måske et ønske om hævn, men ikke direkte hævn. Hævn er hvis der rent faktisk aktivt sker noget dårligt for dem.
  Jeg føler f.eks. Ikke at jeg har fået hævn over den mand jeg nævnte før, selvom jeg heller aldrig i de knap 20 år der er gået har ønsket noget som helst godt for ham, og nok nærmere har ønsket ham død og borte. Ikke for hans skyld, men for min. Og det gav mig faktisk ro den dag han døde. Ikke pga måden han kom herfra på, han var gammel så uden at vide noget om det, tror jeg det var stille og roligt, men simpelthen fordi jeg ikke længere risikere at møde ham på gaden. Jeg ved at jeg aldrig mere skal se hans ansigt igen, og dét hjalp mig til at lægge det helt bag mig. Så meget som man nu kan med den slags.

  Der er jo milevid forskel på om du tænker gid hendes hus brænder, til at hendes hus faktisk brænder.

  At ingen af delene så er specielt sunde for din heling og at komme videre med dit liv er en anden sag smiley

  Lens jeg kan godt huske hende du snakker om, og fuld forståelse herfra. Var det det rigtige at gøre i et retssamfund? Overhovedet ikke. Men var det fuldt forståeligt set med menneskelige øjne? Helt bestemt. Jeg mindes også at hendes straf afspejlede det.


 • Isabelle
  Isabelle Tilmeldt:
  okt 2023

  Følgere: 17 Emner: 5 Svar: 380
  #42   21. nov Lige præcis, Linda. Det er planlagt dyremishandling smiley

 • Isabelle
  Isabelle Tilmeldt:
  okt 2023

  Følgere: 17 Emner: 5 Svar: 380
  #43   21. nov Noget af mig vil gerne tilbage til "min by", Solvej - men jeg har det stadig dårligt ved tanken om at risikere at møde denne kvinde, og jeg er indeni rasende over, at hun stadig fylder.
  Det må jeg gøre noget ved - når jeg lige finder ud af, hvad jeg skal gøre smiley

  PS. Min datter og familie flytter, så der ikke vil være den store forskel på at bo her i Hornbæk eller at bo i Farum. Derfor mine tanker om at flytte.


 • #44   21. nov Isabelle jeg håber at du finder en måde at lægge det bag dig. Nogle gange er det kun tid der kan hjælpe smiley nogle har glæde af at snakke med nogle om det, psykolog og lign. Men jeg oplever egentligt at når jeg bare har fået luft for det, så kan for meget snak også bare blive ved med at rive det op igen. Så det er vigtigt at mærke efter med sig selv hvad man har brug for, for at komme videre.

 • Isabelle
  Isabelle Tilmeldt:
  okt 2023

  Følgere: 17 Emner: 5 Svar: 380
  #45   21. nov Meget rigtigt, Solvej. Lige nu tænker jeg, at jeg er godt på vej - med mit brev til LLO. Jeg har opsummeret og SÅ må jeg slippe det, håber jeg.

 • #46   21. nov Det var skrækkelig synd for ham. Jeg havde ikke penge til at have både ham og min plag der var 10 år yngre. Så han blev solgt af nød og kun fordi jeg var veninde med søsteren.
  Det tog mig 1/2 år at få ham på ret køl, og han blev så flyttet til et roligt sted sammen med min plag. De røg så hjem og stå her da vi købte hus i 2007, og han døde i 2012. Han var kongen over dem alle og berygtet i vestskoven bla for sit til tider sindssyge temperamen og mod. Men 1 år af hans liv var forfærdeligt. Min Varmblodsplag gik med ham fra dag 1 og til han kom herfra. Varmbloden endte som løvemad året efter 17 år gammel efter at have været ridehest i max et år og foldbums resten af tiden.

  Man kan behandle mig skidt, men fucker man med mine dyr, så fucker jeg igen.


 • Max H
  Max H Tilmeldt:
  dec 2008

  Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.326
  #47   21. nov Vende den anden kind til,tilgivelse,barmhjertighed..

  1000års kristendom har sat sine spor. Tror der var andre måder at tænke på da vi var hedninge.


 • #48   21. nov At jeg ikke gider hævne mig er for mig ikke det samme som tilgivelse

 • #49   22. nov Tror ikke jeg har ville hævne mig. Men ville prøve at få personen til at forstå hvorfor jeg blev sur/ked og håbe på en undskyldning. At indse at man havde handlet forkert

 • #50   22. nov Vende den anden kind til - er jo den direkte modsætning til "øje for øje". Og "øje for øje"-indstillingen er årsag til mange af de største, længstvarende konflikter i verden med et utal af tabte liv til følge.
  Så selvom man altid skal/kan/må markere sine grænser, sige fra osv., så er verdensfreden trods alt nok afhængig af, at de fleste af os vælger "vend den anden kind til" smiley


 • Isabelle
  Isabelle Tilmeldt:
  okt 2023

  Følgere: 17 Emner: 5 Svar: 380
  #51   22. nov "Tror ikke jeg har ville hævne mig. Men ville prøve at få personen til at forstå hvorfor jeg blev sur/ked og håbe på en undskyldning. At indse at man havde handlet forkert"

  Den slags fungerer, hvis du deler værdier med det menneske, der har gjort dig ondt.
  At tale sandt er en værdi, ikke alle kulturer prioriterer højt. At have handlet forkert er subjektivt. Jeg tror fx, at min tidligere udlejer mener, at hun har handlet helt rigtigt - uanset løgnene.

  Hvis du eller jeg lyver, Pernille, VED vi, at vi gør noget grundlæggende forkert - uanset hvem, vi lyver overfor. Sådan er det ikke i alle kulturer. I islam er det fx OK at lyve overfor en vantro - iflg. Naser Khader - der er muslim.
  Jeg ved ikke, om det er OK at lyve i den kinesiske kultur. men jeg glemmer fx aldrig den dag, det hus jeg havde lejet skulle gennemgås. Jeg havde min exmand med. Udlejer havde sin mand (meeeeeget fredelig og sød fyr, der holdt sig i baggrunden) og en veninde med.
  Veninden hviskede på et tidspunkt til mig: "You are right" smiley


 • #52   22. nov Jeg render ikke rundt og er hævngerrig. Og gider ikke bruge mit liv på at rende rundt og tænke på at nogen har gjort mig uret/ondt og ønske at noget ondt skulle ramme dem. Det vil ikke gøre mit liv bedre. Jeg lægger det til side og kommer videre. Min mand og jeg har faktisk reddet en rigtig dum skiderik fra at drukne selvom vi kunne have valgt at lade som ingenting og have ladet ham ligge; ingen ville nogensinde have fundet ud af at han kunne have været blevet reddet. 'Two wrongs doesn't make a right' og ingen af os ville have kunnet leve med at vi havde ladet ham ligge og dermed drukne.
  Vi ligger heller ikke søvnløse over at vi er i risiko for en totalekspropriation pga et tåbeligt vejprojekt der egentlig føles som en kæmpe uret fordi vi faktisk havde gjort vores forarbejde og havde undersøgt om der var nogen planer af den slags inden vi købte ejendommen og investerede mange millioner i den. Bliver vi eksproprierede må vi tage den derfra. Og guderne må vide hvornår nogle politikere får taget den beslutning.


 • Isabelle
  Isabelle Tilmeldt:
  okt 2023

  Følgere: 17 Emner: 5 Svar: 380
  #53   22. nov Jeg "render heller ikke rundt" og er hævngerrig - men lige i disse dage, fylder det onde, den kvinde gjorde mig og min familie, en del. Det gjorde det ikke for en uge siden - og det gør det formodentlig og forhåbentlig heller ikke i næste uge smiley

  I øvrigt hjælper det altid at være to om at dele det svære. Jeg må finde mig en mand - når jeg får tid smiley


 • Isabelle
  Isabelle Tilmeldt:
  okt 2023

  Følgere: 17 Emner: 5 Svar: 380
  #54   22. nov "Vende den anden kind til - er jo den direkte modsætning til "øje for øje"

  Det Nye Testamente kontra Det Gamle Testamente smiley


 • #55   22. nov Øv Mette, det gør mig ondt for jer med totalekspropriationen, det er ellers sådan en der kan ødelægge ens nattesøvn og gode humør. Jeg synes, at det værste ved sådan noget er, at det kan trække ud i årevis, hvor man ikke ved om man er købt eller solgt.

  Jeg krydser alt hvad krydses kan, og håber det bedste for jer.


 • Isabelle
  Isabelle Tilmeldt:
  okt 2023

  Følgere: 17 Emner: 5 Svar: 380
  #56   22. nov Tak, Anni - for lige at huske mig på ikke bare at være så selvcentreret smiley

  Føj for en situation, Mette. Jeg håber meget, at I kan blive på jeres ejendom - eller i det mindste få fuld kompensation, hvis I bliver tvunget til at flytte.


 • #57   22. nov Der er også nogle af vores naboer der har det virkelig skidt med det. Men altså sådan noget kan trække ud i evigheder så vi har snakket om det og besluttet at lægge det til side og sige 'den bro krydser vi når vi kommer dertil'. Vi elsker det sted og håber selvfølgelig aldrig at en ekspropriation sker. Men skulle det ske så tager vi det som en chance for at prøve noget nyt. Det er jo ikke fordi vi ikke har prøvet at flytte før. Det er selvfølgelig mere besværligt at flytte et helt lille landbrug, men ikke udladsiggørligt og der er jo massere af andre virkelig skønne pletter rundt omkring i Danmark. Vi vil hellere bruge krudtet på at få hele vores investering igen, hvis det skulle ske, end at ligge søvnløs over det nu. Men mit indtryk er at man skal have nogle lidt specielle mentale egenskaber for at være i stand til at tackle det som os???

 • Indica
  Indica Online Tilmeldt:
  apr 2023

  Følger: 5 Følgere: 65 Emner: 23 Svar: 271
  #58   22. nov Jeg kom sådan til at tænke på den her tråd da jeg så Operation X nu her - fy for pokker. Jeg bliver 100% hævngærrig når jeg ser mennesker behandle dyr på den måde. De skulle satme have samme tur de mennesker - fy for den lede.

  Jeg er faktisk kun hævngærrig når det gælder dyre- og børnemishandling. Dem der vælger at mishandle dyr og børn, de fortjener kun smerte. Og jeg ønsker dem en lang og smerte fuld død!


 • Isabelle
  Isabelle Tilmeldt:
  okt 2023

  Følgere: 17 Emner: 5 Svar: 380
  #59   22. nov Jeg har fået en mail fra en kvinde i LLO (med et kinesisk navn - åh nej smiley smiley ). Hun beder mig om "beskrivelse af min henvendelse" - altså - øhhh - beskrive det fire sider lange brev?
  Jeg kan ikke lade være med at fnise lidt - "Kære LLO. Her er et brev, der handler om .............................." eller hvad? smiley
  Jeg må hellere ringe til damen i morgen smiley


 • #60   22. nov @Indica .. det er forfærdeligt, læste godt i sidste uge at AH havde tabt sagen mod TV2 og udsendelen kunne vises ... tror ikke jeg skal se den

 • Indica
  Indica Online Tilmeldt:
  apr 2023

  Følger: 5 Følgere: 65 Emner: 23 Svar: 271
  #61   22. nov Og nu blev jeg så lige nødt til at se Indefra med Anders Agger hos Andreas Helgstrand.

  Hanne, jeg vil vove at påstå at du godt kan se udsendelserne - i hvert fald den første, så kan du jo vurdere derefter om du vil se del 2.


 • #62   22. nov Jeg har altid haft det stramt med Helgstrand.
  Jeg synes alle dage hans heste har båret præg af at være trænet via Rollkur ( der er noget med måden de bære sig på, eller snarer ikke bære sig). Og så er det jo ikke første gang man høre om hårdhændede metoder fra den kant. • MC
  MC Tilmeldt:
  dec 2010

  Følger: 1 Svar: 17
  #63   22. nov Anne Julie, jeg synes desværre det virker som en stor del af sporten er lidt ude på et sidespor, og ikke bare Helgstrand. Men jeg er ellers enig med dig smiley

 • #65   22. nov Det har sporten været i årevis. Der blev jo lavet en dokumentar for mange år siden hvor bla Tina Lund blamerede sig ( hun er i øvrigt et kapitel for sig... )

 • MC
  MC Tilmeldt:
  dec 2010

  Følger: 1 Svar: 17
  #66   22. nov Anne Julie, jeg kender faktisk ikke så meget til Tina Lund, men jeg har godt hørt en masse skræk historier om hende. Jeg begår mig mest i islænder sporten, men har en del venner særligt i dressuren. Og det er godt nok ikke sjove ting jeg hører. Ikke fordi islænder sporten skal spille alt for hellig heller.

 • #67   23. nov Jeg tror det er et generelt problem - ihvertfald i den del af hestesporten, hvor der er mange penge involveret. Jeg kunne da godt tænke mig, hvis Operation X fulgte op med tilsvarende udsendelser fra trav/galop-sporten fx...

 • #68   23. nov Jeps, helt enig.

 • MC
  MC Tilmeldt:
  dec 2010

  Følger: 1 Svar: 17
  #69   23. nov Karina, helt enig!

 • #70   23. nov Vi skal passe på med hvad vi ønsker - tænk hvis nogen kastede sig over hundesport smiley Der er virkelig mange trælse metoder, som praktiseres både i det åbne og i det skjulte.

 • #71   23. nov Anne, men hvis der foregår noget, der ikke tåler dagens lys, så var det måske også meget godt, hvis der blev fokus på det.

 • #72   23. nov Ja, men det er der nok mange der ikke er enige i. For så brugte de næppe de metoder smiley

 • #73   23. nov Anne, og det har du så helt ret i.

 • #74   23. nov I piller da godt nok ved min opfattelse af hundesport/træning .. jeg troede man var i den slags selvfølgelig af flere årsager, men primært af glæde for og beundring af dyret og det man i samarbejde kan opnå, underforstået ved positiv træning ... hvorfor arbejder man med dyr hvis man bare vil opnå det man selv vil selv med undertrykkelse og pinsel af ens samarbejdspartner .. det er sgu ulækkert

 • #75   23. nov Hanne, men spørgsmålet er, om folk selv mener, de træner med pinsel og undertrykkelse. Det tvivler jeg da stærkt på.
  Men tankegangen: "den skal bare lystre fordi, jeg siger det" og ikke så meget refleksion over, om hunden også synes, det er sjovt, findes vel stadig. Jeg håber, det mere er undtagelsen end normen.


 • #76   23. nov ja det har du ret i, men hvis dyret får sår, mærker, forsøger at trække sig hårdt væk osv så er man da signal-døv hvis ikke man så ved det er fordi det man gør er forbundet med ubehag ...

 • #77   23. nov Hanne, jeg ved ikke, om hunde trænes, så de får mærker og ar, men du har da helt ret, at hvis ens hund giver udtryk for at være bange for en, så burde virkelig være et wake up call.

 • #78   24. nov Der foregår virkelig meget ikke særlig 'pæn' hundetræning rundt omkring stadigvæk. Ser det fx i den lokale jagtforening; her er udnskyldningen at det jo er jagthunde og sådan nogle skal bare lystre også selvom de ikke har lyst. Man kan sikkert også stadig møde særdeles gammeldags træning noge steder i DcH. Selvom det ikke er det der er normen og DcHs officielle metoder mere. Men der er folk der har været med siden 'ruder konge var knægt' og det kan være virkelig svært at bryde gamle indgroede vaner.

 • #79   24. nov @77: Der er jo nogen der ser da at hunden virker bange for dem som et tegn på at den har respekt for dem.

 • #80   24. nov der er virkelig mange idioter der forveksler angst med respekt ...

  nogle gange har vi skrevet om bøger og film med mishandling af dyr ... jeg er ved at læse en krimi hvor hovedpersonen ser en mand slå sin hund med snoren ... han går resolut hen til manden og siger denne skal stoppe, manden siger det skal han ikke blande sig i, hvorefter hovedpersonen tager snoren og slår manden med den .. SKØNT ... lidt hævn for hunden smiley


 • #81   24. nov Indrømmet, der er folk, der tror respekt er det samme som angst. Det er nok op af bakke at få dem til ændre indstilling.

 • #82   24. nov Jagten på point og mesterskaber trumfer for mange etikken. Og så skidt med at dyret lige skal have strøm, pig, et spark eller lign. Og ja, det er nok primært i den ældre ende af hundeførerne, at de metoder finder sted. Og så hos dem der bare rigtig gerne vil lynhurtigt frem til målet smiley • #83   28. nov Jeg har gået og funderet over dét med hævn, og jeg tror SÅ meget på karma. Og i mit stille sind glædes jeg en smule, når der sker dårlige ting for dårlige mennesker.

  Og jeg véd jo godt at det er uklædeligt og forfærdeligt, men det er jo ikke MIG der får dårlige ting til at ske. Og så må man godt lidt, ikke? smiley

  Og nej, jeg kan ikke forklare hvorfor der sker forfærdelige ting for gode mennesker. Måske rammer karma bare ved siden af nogle gange smiley


 • #84   28. nov siger man ikke "Karma is a bitch" ... den slags er jo ofte utilregnelige .. men jeg er fuldstændig enig, at onde/dårlige mennesker også rammes kan jeg såmænd også fryde mig over ...

Kommentér på:
Hævn

Annonce