{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
882 visninger | Oprettet:

hvilken hund passer os? {{forumTopicSubject}}

ja jeg er gået igang med at kigge efter hvilken race som vil passe ind i vores hverdag. Lige pt har vi 2 amstaff, og sådan en hund bliver det ikke igen, først fordi de er ulovlige at tage med til norge hvor min kæreste kommer fra og vi engang i mellem tager på ferie. Den skal være lille, ikke meget større en fx en sbt.. Den skal være børne venlig da vi har en datter, nem at træne da vi ikke har masser tid til at træne den.. Og så skal den kunne med andre hunde, da der er en del andre hunde i familien. Lidt om os, vi er et ungt par på 24 og 25 år, vi bor i et række hus med have, og elsker at gå lange ture med vores hunde, og ville elske at komme til hunde træf. Jeg arbejder ca 8 timer om dagen, og min kæreste går i skole, han er væk også ca 8 timer om dagen.. Vi bor sammen med min sviger far, så den er ikke alene de 8 timer vi er væk.. Og en sidste ting, det skal helst være en kort håret hund.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  hvilken hund passer os?
  • #1   1. sep 2008 hov, og så må den helst ikke gø meget, det ligger jo til nogen små racer at stå og gø ved hver lille lyd.. Og det gør vores ene hund nu, så tror vores nabo ville begynde at klage hvis vi anskaffede os en mere der gør.

  • #2   1. sep 2008 Jeg vil selvfølgelig sige Whippet.

    Utrolig nem hund på alle punkter:-)


  • #3   1. sep 2008 lis, den har jeg haft kig på, syntes for det første at den er utrolig smuk, og virker til at være en skøn hund det jeg har læst om den.. Men kender ikke nogen personligt og hvis du gider skrive lidt om hverdagen med sådan en ville det være dejligt.

  • #4   1. sep 2008 altså jeg har selv lidt tænkt på enten en fransk, en sbt, en dansk svensk, og så er min kæreste helt forelsket i en beagel, jeg ved ikke hvorfor men den har jeg bare en idé om ikke er super nem at træne med? Det skal lige siges, at selvfølelig vil vi træne med hunden, og har da også lidt tid hver dag, det må bare ikke være en krævende race som har brug for flere timers træning og motion om dagen, for det kan vi ikke give den..

  • #5   1. sep 2008 Beagel er en MEGET aktiv hund :o)

    Men mit bud vil også være en fransk.


  • #6   1. sep 2008 Vi har selv whippet. 2 stk. Og vi kender flere med whippets. Og den største fordel jeg ser ved racen, er at den har utrolig nemt ved at tilpasse sig.

    En whippet har det godt med familien. Ligger gerne i sofaen eller på skødet. Også meget gerne ovenpå en anden hund;-)
    Kender ingen whippet med alene-problemer. Generelt en meget rolig hund.
    De kræver faktisk ingen pels-pleje. De kræver heller ikke mange timers motion eller underholdning.
    Kender flere der siger en whippet helst sover 23½ time i døgnet.... Det er så overdrevent. Men de har det fint med forholdsvis lidt motion.

    Vi har have åbent ud til store marker, så det er nemt her jo.
    Men vi er ude at gå tur 2 gange dagligt. En lille tur om morgenen. ½ times tid. og igen om aftenen noget længere tur.
    Regner det eller vi bare ikke gider, er hundene ligeglade med at vi springer turen over.

    Det er ikke vagtsomme hunde. De løber da til døren, hvis nogen kommer. Men de gør ikke, og de vil lukke alle ind, der gider kæle med dem:-)


  • #7   1. sep 2008 Min veninde har en whippet og den lyder meget som Lise TM har beskrevet dem.

  • #8   1. sep 2008 hey, undskyld jeg lige var væk skulle lige aflevere min datter i vuggestue, kanen det lyder jo som en helt perfekt hund til os, vi ville gå med den ja ca en halv time om morgenen, og så når vi kom hjem ville den komme ud og løbe fri med andre hunde, og så kom den ud på en lille aften tur, og ellers ville den kunne komme i haven alt hvad den vil.. Så skal jeg bare overtale kæresten til vi skal kigge efter en lille whippet

  • #9   1. sep 2008 ja en beagel tror jeg heller ikke ville passe ind i vores hverdag, tror min kæreste faldt for den fordi han kender en sød en.. Han tager ikke helt højte for at den er oprindelig jagt hund..

  • #10   1. sep 2008 En beagle er jagthund med stooort J, og har masser af krudt i måsen......
    De DS´er JEG kender har været meget "larmende".....

    Jeg ville gå efter en fransk buller, hvis jeg var jer.
    Sån en hyggehund. Dog kan de også være energi-bundter, men det er ikke værre end hvad man selv vænner hunden til tror jeg.
    Som udgangspunkt er en grand danois, som vi har en meget roligt og ikke-meget-motions-krævende race, men det kan du sagtens gøre den til, hvis det er det du vil.

    Og derfor mener jeg at hunden ofte blir, hvad man selv gør den til ;o)
    ....så længe man ikke ligefrem køber en feks border collie og forventer at den skal være sofahund 22 timer i døgnet...dén går nok ikke!!! ;o)

    Ang det med at den skal kunne med andre hunde.
    Det er mere et spørgsmål om socialisering og tilvænning end race-valg ;o)


  • #11   1. sep 2008 Nu er det ikke lige til at se hvor du kommer fra, men I må meget gerne møde mine hunde, hvis det er...

    Ellers kan i jo besøge en udstilling. Synes whippet-ejere er gode til at fortælle om deres hunde. Også på udstillinger:-)


  • #12   1. sep 2008 Oscar - daddy cool ;o )

    Ang. det du skriver om at kunne med andre hunde.... Jeg er ikke helt enig.
    Vores hunde er socialiseret/opdraget på samme måde, men Dixie KAN bare ikke med andre hunde. Anton vil meget gerne lege/slås, mens whipperne faktisk er bedøvende ligeglade med andre hunde...

    Så race har det OGSÅ noget med at gøre:-)


  • #13   1. sep 2008 I skal da have en Boston Terrier ;O)

    www.gammelbygaarden.dk


  • #14   1. sep 2008 Lise tm: Jeg vil til dels gi dig ret.
    Nogle hunde lærer ALDRIG at acceptere andre hunde, om det så er den mest "tolerante" race, men som udgangspunkt kan jeg ikke lige nævne en race, der som race-træk specifikt IKKE kan med andre hunde.
    Det er mere dér jeg vil hen.. ;o)


  • #15   1. sep 2008 Oscar - daddy cool ;o )

    Nej, kan jeg egentlig heller ikke. Men nogen racer har sværere ved at lære at acceptere andre...
    Men til dels enig i, at det kommer an på opdragelse:-)


  • #16   1. sep 2008 vores tæver har vi gjort alt hvad vi kunne for de kunne enes med andre hunde, men det kan de ikke i dag, så tror at der er racer som det ligger mere til en andre, også derfor det er et af vores "krav" at det skal den kunne.. Vi vil gerne have en lille hund fordi vi skal kunne have den med på camping og bil ferie, og der syntes jeg det er synd at putte en fx en gd ind i bilen på lidt plads.. Lise hvor kommer du fra? Vi bor i kbh, så det kunne da være sjovt at hilse på dine hunde hvis du ikke bor for langt væk.. De franske kender jeg lidt til, dog er vi lidt bange for vejrtræknings problemer med dem, og vi har også fået fortalt af vores dyrlæge at de ofte har en eller anden form for allergi. Hunden skal være med tavle så på den måde kan man kigge lidt på sygdomme osv. Og vi vil gerne kunne prøve og udstille, for hyggen.. Vi har overhoved ingen planer om hvalpe så hvordan den vil klare sig er underordnet, så længe det er en sund hund.. Vi har også kigget lidt på en boston, syntes de ser fantastiske ud, men vil gerne møde nogen så vi kan se hvordan de er..

  • #17   1. sep 2008 Mamma M P

    Vi bor ved Ålborg.... Så der er lige lidt langt;-)

    Mht. arvelige sygdomme, er der faktisk ikke noget ved Whippet. Hvis det er Whippet, I vil vælge, vil jeg anbefale jer at undersøge for chryptorchisme.
    Altså hvis det skal være en han er det jo vigtigst;-)
    Men det er det eneste, jeg kan komme i tanke om, der ligger meget hos racen.


  • #18   1. sep 2008 og lige mht. at rejse....
    Igen har den meget nemt ved at tilpasse sig, så er egentlig ligeglad med om det er et slot eller en papkasse, den skal bo i.
    Kender et par med 7 whippets. De er på camping flere gange om året med hele hundeflokken. Intet problem:-)


  • #19   1. sep 2008 lise, ja det er desværre lidt langt væk, ihh nu har du gjort jeg er helt vild med at møde sådan en lækker vaps, må tage ud på en udstilling en dag når der er nogen i nærheden.

  • #20   1. sep 2008 (link fjernet)

    Du kan prøve at kontakte en kennel. Tage på besøg, møde hundene og få en snak.
    Det skader ikke i hvert fald:-)


  • #21   1. sep 2008 Du er meget velkommen til at komme og hilse på vores vapser - men der er jo lidt langt til Lolland.
    Men prøv at kontakte Julie M som har Boston Terrier Emma - jeg er sikker på at I kan få lov at hilsen på hendes vaps


  • #22   1. sep 2008 lise og dorte

    mange tak for jeres hjælp,

    jeg vil prøve at kigge lidt efter en mynde kennel, og dorte, det kan være vi gerne vil komme og hilse en dag, vi køre ofte ture og så er et smut til lolland da en god tur smiley

    ellers prøver jeg at skrive til julie m.

    der er dog et godt stykke tid før vi skal have ny hund, jeg vil hellere bare være i god tid, og skrive mig op til hvalp fra det helt rigtige sted en at stå og pludselig skulle vente et års tid fordi vi ikke har undersøgt tingene ordenligt inden vi valgte race.



  • #23   1. sep 2008 Min første indskydelse er whippet..
    Super dejlig nem og rolig hund.. blid og kærlig.. En anelse reserveret overfor fremmede, nem kort pels, kræver ikke meget motion, men elsker at løbe stærkt i 5-10 minutter om dagen... gør næsten aldrig... elsker at slænge sig på noget blødt....
    nem at opdrage til at fungere i en familie... Men det bliver hårdt arbejde hvis du vil til konkurrencer i lydighed med en whippet


  • #24   1. sep 2008 Hvad med Boston Terrier eller Lagotto Romagnolo??

  • #25   1. sep 2008 engelsk bulldog

  • #26   1. sep 2008 Bostonterrieren kan du se på klubbens udstilling i Gørlev (ved Slagelse) 11-12 oktober. Jeg kender dem ikke selv som andet end en lile hund der ser sød ud.

    Jeg vilklart foreslå dig at tge på en af myndeklubbens udstillinger for at se whippet. Der er næsten altid en rigtig god stemning på deres udstilinger. Faktisk sidder jeg selv og får lyst til at få whippet. Det er en af de nemmeste mynder at træne med.


  • #27   1. sep 2008 Jeg vil også sige whippet. Kender flere der har dem sammen med andre hunde og der kommer også en her i huset - nul problemer - og så er de så at sige aldrig syge samt meget let at træne.

  • #28   1. sep 2008 Hvad med de 2 hunde du har ? det blir jo svært at finde en hund der ikke må gø og ikke kræver for meget og den skal være nem at træne, Så en beagel skal det så nok ikke være og du skal da nok ikke tænke i jagthunderacer eller terrier alle hunde kræver tid undtagen tøjhunde eller en meget lille selskabshund

Kommentér på:
hvilken hund passer os?

Annonce