{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.246 visninger | Oprettet:

Hjælp til hanhund :( {{forumTopicSubject}}

Jeg har en hund (Diego), som har nogle "adfærds-problemer". Han er elendig at gå tur med, fordi han trækker som ind i helvede, og han kan slet ikke fokusere på mig, når vi er ude. Han er MEGET travlt med at snuse til ALT og tisse på ALT! Han er ekstremt uopmærksom på mig, når han er ude at gå (i snor). Når han går løs, kan jeg altid kalde ham til mig, men jeg har stadig svært ved at fastholde hans fokus. Han er fuldkommen ligeglad med godbidder, når vi er ude. Hvis der er noget der hedder ADHD hos hunde, er jeg ikke i tvivl om at han har dét.

Når min tæve er i løbetid, er der intet at gøre! Jeg kan ikke få øjenkontakt med ham, han lystrer OVERHOVEDET IKKE, og han er KUN opmærksom på tæven. Han piber, savler og ryster hvis han ikke er i nærheden af hende og som sagt, kan jeg ikke få ham til at udføre en eneste kommando - hverken med godbidder (hvilket han i forvejen er ligeglad med), eller legetøj.

Mit spørgsmål til jer, er; Vil det hjælpe at få ham kastreret?
Kan det evt. hjælpe, hvis han får lov at springe på en tæve og ligesom "komme af med trykket"?

Andre muligheder?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hjælp til hanhund :(
  • #1   4. jun 2012 Det værste vil være at lade han parre en tæve... Det vil hansansynligvis kun blive endnu værre af.

    Mit bedste bud er at starte til hundetræning..
    Hvor gammel er hunden ?


  • #2   4. jun 2012 Jeg har forsøgt mig med en kemisk kastration, hvilket ikke gav nogle resultater. Jeg træner ham konstant i at gå pænt og jeg har kunne mærke fremskridt, men nu er det som om, at det er gået i stå og ikke vil blive bedre (selvom vi stadig træner). Han trækker stadig (dog ikke som før) og han tænker KUN på at markere sig og snuse. Det er svært for både ham og jeg, at nyde gå-turen, da han har så skide travlt hele tiden.
    Når jeg siger "på plads" kommer han på plads, men går så fremad igen og igen og igen.... Hvis jeg stopper op med ham, og beder ham om at komme tilbage på plads, begynder han at pibe eller trække vejret meget højlydt for at vise sin utrilfredshed.


  • #3   4. jun 2012 Han er 2 år og har aldrig rigtig været til hundetræning. Jeg har dog selv trænet ham meget fra han var lille og han er godt socialiseret osv. Han er enormt lydig og lærenem - det er derfor, at det er så frustrerende at han ikke vil gå pænt, når han nu mestrer alt andet så godt!

  • #4   4. jun 2012 Jeg er bare bange for at kastrere ham, da jeg ikke vil have "en anden hund". Jeg har set og hørt om mange hunde, som ikke er den samme efter en kastration. Han har en meget unik personlighed, og jeg ønsker ikke at tage den fra ham, ved at kastrere ham. Har i nogle erfaringer med kastrater? Ændrer de sig til "intet-hund" eller er de stadig den samme (dog roligere)?

  • #5   4. jun 2012 Jeg ville træne ham i det på gåturene. Det tror jeg ikke forsvinder ved en kastrering.

    Men med hensyn til tæven, så ville jeg MÅSKE overveje det, fordi han reagerer så voldsomt på det, men evt. måske tænke på at få tæven steriliseret. Det har ikke samme psykiske bivirkninger for tæven, som det kan have for hanhunden, så vidt jeg har forstået.

    Vaks har været nogenlunde på samme måde på gåture. Så hyper, man kan slet ikke komme i kontakt med ham, og han kan slet ikke styre sig.
    - Dét skal trænes. Kontaktøvelser, vente til hunden slapper af osvosv.
    Hvis hunden modtager godbidder i hverdagen derhjemme (ikke lige med tæven i løb), men så ikke gør det udenfor, så er det et tegn på, at den ikke slapper af. I hvert fald i de fleste tilfælde. Tag til noget træning eller undersøg, hvordan du kan træne ham selv.
    Det ville nok hjælpe meget.


  • #6   4. jun 2012 Har du prøvet at lade ham rende løs (hvis det er muligt) inden en gåtur? En træt hund er bare nemmere at få til at gå pænt end en hund med r*ven fuld af energi. Ang det at snuse og tisse hele tiden. Det skal der vel også være plads til. En gåtur med en hanhund kan godt tage lang tid. Sådan er det bare. Ihvert fald for mig. Her får Charlie lov til at snuse i den tid det nu tager for ham. Og lette ben når han mener at det er nødvendigt.

  • #7   4. jun 2012 Alexandoria: Jeg træner ham i forvejen, hver gang vi går tur. I Starten gav det store fremskridt, men nu er det som om, at vi ikke kommer videre. Hans fokus er stadig meget svært at fastholde fordi der lige pludselig kommer en duft i vejen - og så er han smuttet. Han får ikke godbidder når vi går tur, da det simpelthen ikke interesserer ham. Han går videre lige så snart, at han ser det er en godbid, medmindre han får den lige med det samme (hvilket han ikke gør, da han først skal være rolig og være fokuseret på mig).

    Margit N: Det hjælper en del, hvis han har været ude at løbe/lege (hans tempo er bedre, men hans "obsession" med dufte er det samme). Men det er ikke ved hver gå-tur at jeg har mulighed for at lade ham krudte af inden.
    Han må snuse og tisse alt hvad han har lyst til - men ikke i hans tempo, da jeg simpelthen ikke kan følge med og jeg bliver sindsygt stresset!
    Dét jeg vil have ham til er, at lade være med at trække når han fanger en duft og i stedet vente på mig og holde mit tempo. Jeg stopper op med ham, hver gang han snuser og for min skyld kan han stå der 10 min, inden vi går videre. Problemet er igen, at når vi gå videre så FLYVER han afsted og trækker.

    Kort fortalt, skal han følge mit tempo når vi går - ikke hans!


  • #8   4. jun 2012 Hvad bruger i som godbidder?
    Kan han lide godbidder hjemme?


  • #9   4. jun 2012 Derhjemme vil han gerne have godbidder og han vil gøre hvad som helst for dem smiley Vi bruger alm. godbidder?! Nogle vi har købt i Maxi Zoo. Han viser stor interesse for dem herhjemme - men ikke på tur!

  • #10   4. jun 2012 Prøv med nogle endnu lækre godbidder når i er ude og gå.
    Pølser, frikadelle.. alt mulig lækkert! :o)


  • #11   4. jun 2012 At bruge legetøj som forstærker virker ofte langt mere effektivt end godbidder gør.

    Det intensiverer kontakten og får hunden til at blive langt mere obs på sin ejer....


  • #12   4. jun 2012 Nelle - Hvad ang. trækkeriet har jeg før anbeafalet denne metode:

    http://hundegalleri.dk/for_messageDetail.aspx?msg_ID=478851

    Jeg vil dog som CH nævner skifte godbiden ud med lejetøj når han ikke er interesseret i dette.

    Hvad ang. tæven så ville jeg nok neutralisere en af dem eller sende hanhunden på ferie imens tæven er i løbetid.


  • #13   4. jun 2012 Hvis han kan hjemme, så burde han også kunne ude.
    For hvis han ikke kan det, så er han ikke afslappet ^^ Havde præcis samme tanke med min egen hund. Han gad ikke godbidder ude.
    Indtil jeg fandt ud af at læse ham noget bedre og jeg lærte derved at stoppe ham, før han blev så opkørt, at man ikke kan komme i kontakt med ham.


  • #14   4. jun 2012 Og ja, hvis han er glad for legetøj, så kan du sagtens bruge det istedet for.

  • #15   5. jun 2012 Jeg har forsøgt med legetøj. Jeg har én gang oplevet stor succes med dette, men normalt er han KUN interesseret i at snuse. Han vil gerne have legetøjet, men det skal være indenfor de første 2-3 sek. ellers mister han tålmodigheden og snuser videre. Han er slet ikke rolig på noget tidspunkt under gå-turen og hvis jeg prøver at stoppe op med ham og vente til han er rolig, begynder han at trippe og pibe. Allerede inden vi går ud af døren starter hans "panik". Han flyver rundt og piber af utålmodighed.
    Derhjemme har han ikke noget han skal nå (når vi træner), så derfor er der meget mere fokus der. Hvorimod når han er ude har han skide travlt, og er slet ikke interesseret i mig, godbidder eller legetøj.

    Jeg har overvejet at kastrere ham, men jeg er meget bange for hvordan han ændrer sig. Jeg ønsker ikke at tage hans personlighed fra ham, da den er så unik! Men samtidig ønsker jeg heller ikke at vi skal blive "uvenner" hver gang vi går tur smiley

    Jeg vil prøve at henvende mig til en professionel hundetræner og få nogle gode råd der eller evt. sende ham i træning smiley


Kommentér på:
Hjælp til hanhund :(

Annonce