Træ bordplade Træ bordplade
Hej folkens..
Hvad er jeres erfaring med træbordplader i køkkenet?
Vi står og skal til at købe ny lejlighed, som skal total renoveres. Og vi kan simpelthen ikke bestemme os for bordpladen i køkkenet :o)
Ingen tvivl om at træbordpladen (Eg) er super lækkert, men det skal også vedligeholdes. Det vil jeg/vi gerne gøre, men er det noget man bliver træt af i længden? Eller er man så glad for sin lækre bordplade at man gerne gør det?
Alternativet er en laminat plade.. Men når man først har forelsket sig en en Ege træ plade så virker laminat koldt og tarvelig ved siden af, synes vi.
Del ud af jeres erfaringer!!
På forhånd tak :O)
jul 2007
Følger: 20 Følgere: 25 Hunde: 3 Emner: 283 Svar: 5.237
Man kan få så mange flotte laminat bordplader idag og var det nu, med min erfaring, ville jeg til enhver tid vælge laminat.
Jeg er ikke typen der rejser mig for at gå ud og tørre bord af, hvergang ungerne har været i køkkenet.....
dec 2006
Følger: 5 Følgere: 4 Hunde: 1 Emner: 39 Svar: 486
Den lejlighed vi er ved at købe, er en vi vil komme til at bo i 5-10 år agtig. Vi har ingen børn nu, men når de engang kommer så regner vi med at flytte derfra når de skal starte i børnehave agtig. Så vil vi ud i et hus med mere plads. Så vi har det sådan lidt - skal vi have en træ plade så skal det være inden børn! (Eller efter de er flyttet ;o))
Hvad gør at du er træt af jeres eg, hvis jeg må spørger lidt mere ind til det?
aug 2008
Følgere: 8 Hunde: 1 Emner: 104 Svar: 5.000
Vi har komposit nu. Jeg synes selv det er rigtig flot og så er det meget praktisk og ikke sart overhovedet, kan faktisk ikke forestille mig at skulle have andet i fremtiden.
Vi har også haft laminat og man kan få mange flotte plader med laminat, så det ville jeg faktisk foretrække over træ, men igen... det kommer jo an på hvordan ens køkkenvaner er.
apr 2009
Følger: 2 Følgere: 3 Hunde: 1 Emner: 54 Svar: 501
dec 2006
Følger: 5 Følgere: 4 Hunde: 1 Emner: 39 Svar: 486
M. I - Vi har faktisk slet ikke kigget på sten pladerne, da vi fik afvide de var en del dyre end træpladerne, og træpladen presser i forvejen vores budget.
Rikke - Jeg har det PRÆCIS som dig. Jeg kan se på lang afstand at de er laminat, ligegyldig hvilket design det er og det tiltaler mig bare ikke. Det lidt ærgerligt, for det er bare så meget billigere - og ja, mere praktisk. Når du siger der er mange andre alternativer, hvad tænker du så? Vi regner med at købe ved Kvik og de har mest laminat, kompakt laminat, træ og sten..
Rikke - Fedt at høre ;o) Hvor lang tid har i haft den? Tror også vi ender med træ.. Vi snakkede med min kærestes kammerat igår som er kok = meget i køkkenet, og han havde træ nu, og ville klart vælge det igen.
okt 2010
Følger: 4 Følgere: 3 Hunde: 2 Emner: 138 Svar: 2.087
Nu har jeg for nogle år siden arbejdet med at lave netop køkkenbordplader i massiv træ, så spørg bare løs.
Kan anbefale - varmt - meget hårde trætyper, der godt nok osse er meget dyrere end f.eks mahogni, valnød, eg, bøg, ask.
Bubinga, jatoba, merbau og Wengé. Flotte, dyre træsorter, men de er pengene værd.
Giv olie, slib det ned i træet med meget meget fin pudsesvamp - spørg i trælast - og bagefter polér når det har trukket og det overskydende olie er "tørret" af.
Det bliver hammerflot, tager vel ca 20 af gøre, olien skal have ca 1 time til at trække ind - afhængig af hvor "tørstig" bordpladen er - og så resten af arbejdet tager ca 30 min. Men tro mig, det holder ihvertfald 6 mdr og er bare flot.
dec 2006
Følger: 5 Følgere: 4 Hunde: 1 Emner: 39 Svar: 486
De sidste du nævne kender jeg slet ikke.. Det lyder dog som noget, der ligger over vores budget? ;o)
okt 2010
Følger: 4 Følgere: 3 Hunde: 2 Emner: 138 Svar: 2.087
Eg bordplade KAN være pæn, personligt er det ikke lige mig, der kan du få hvidolieret, alm olieret og "rå" eg.
Den er osse ret hård og på samme måde vedligeholde - pånær hvidolieret. Køb helst ikke lakeret, da de ikke kan behandles på ovennævnte metode, som faktisk gør at træet holder måske længere og bliver bare så meget pænere.
Og så kommer det i den grad an på hvilket firma, I køber pladen hos, altså Kvik, Designa osv... Prisforskel = kvalitetsforskel.
Jo dyrere en plade er, jo pænere/bedre er den faktisk.
dec 2006
Følger: 5 Følgere: 4 Hunde: 1 Emner: 39 Svar: 486
okt 2010
Følger: 4 Følgere: 3 Hunde: 2 Emner: 138 Svar: 2.087
kan selvfølgelig ikke garantere, at det er fra min gamle arbejdsplads, at pladen kommer, men når det er ved Kvik, I køber, så er det en stor sandsynlighed.
En egeplade er selvfølgelig billigere end de andre, men de andre træsorter er bare det flottere - efter min mening. Wengé er faktisk helt sort, virkelig flot, bubinga og jatoba er "røde", meget meget flotte.
Og ja, I skal helt klart gå efter alm olieret bordplade. Det er nemmere at vedligeholde.
Men en billigere løsning vil være finerbordplade. De koster ca 1/5 af massiv bordplade. Og er man uheldig at tabe en kniv og den går lige ned i træet, så vil man altid selv kunne se den revne, eller hvis der er et eller andet, man taber og det giver et grimt mærke i træet. Det er meget meget svært at "hæve" igen, men det kan lade sig gøre, hvis ikke skrammen er for dyb.
Men ja, køb en alm. olieret bordplade. De er meget nemmere at vedligeholde end hvidolieret. Desuden er hvidolieret osse dyrere og mere en modeting.
Håber det hjælper lidt på beslutningsprocessen
dec 2006
Følger: 5 Følgere: 4 Hunde: 1 Emner: 39 Svar: 486
Har lige googlet de træsorte du nævne, men de falder ikke lige i vores smag. De bliver for røde til os. Egen tiltaler os da den er lys, med en varm farve. Men det jo en smags sag.
Jeg tør slet ikke nævne finerbordplade for min kæreste..... ;o)
Men mange tak for du tager dig tid til at hjælpe
okt 2010
Følger: 4 Følgere: 3 Hunde: 2 Emner: 138 Svar: 2.087
Ikke at jeg har forstand på dette her overhovedet, men jeg tænker lidt, at en kogeplade måske bliver varm på undersiden osse??? Men så burde der have været reklamationer over den slags noget før og jeg har aldrig hørt noget.
Og held og lykke med den nye bordplade
dec 2006
Følger: 5 Følgere: 4 Hunde: 1 Emner: 39 Svar: 486
Hmm.. Når jeg sige kogeplade mener jeg induktion.. Om den bliver varm under ved jeg ikke.. Min kære kæreste har styr på de "tekniske detaljer"
okt 2010
Følger: 4 Følgere: 3 Hunde: 2 Emner: 138 Svar: 2.087
Og godt valg af vask, må jeg sige.
Held og lykke med det hele...
Træ bordplade