2.751 visninger | Oprettet:  FølgFølg ikke 55 Svar

Hvordan får I madpenge til at vare hele måneden? Hvordan får I madpenge til at vare hele måneden?

Ja, jeg har et evigt problem. Mine madpenge rækker ikke til hele måneden. Mit rådighedsbeløb er på 1600kr, og der er kun mig.
Jeg vil virkelig gerne have lavet om på denne negative cirkel, for den stresser mig, og nu gider jeg ikke det samme gamle pjat.

Så, får I pengene til at række hele måneden, og er der noget specielt I gør for at det lykkes, eller er I bare gode til at spare? smiley


Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Løsne 10 skruer 800 kr.
  • Vandtilførsel 500 kr.
  • Svejsning af en aluminium stol.En af de “brædder”man sidder på er gået i stykker i svejsningen 500 kr.
  • Stormsikring Pavillon 1.400 kr.
  • Hjælp til elstik 500 kr.
  • Vinduespudsning 600 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  Hvordan får I madpenge til at vare hele måneden?
  • #1   27. jan 2013 Lave madplan og købe alt ind i starten af måneden kun friske grønsager og mælkeprodukter købes lidt af gangen:)

  • #4   27. jan 2013 Ja, har tit tænkt på at lave madplan. Det har bare været lidt svært at få det lavet, når man ikke er vandt til det synes jeg.
    Jeg har to marsvin der kræver frisk salat lidt oftere end mig selv, så skal have fundet ud af en metode der også, så der ikke ryger alle de impulskøb med smiley


  • #5   27. jan 2013 He he nej, jeg ryger ikke. Jeg har desværre bare nogle ting jeg er nødt til at betale af på pga. nogle lidt dumme valg i fortiden. Men man ligger som man har redt, og jeg har valgt at sætte rådighedsbeløbet derned for at kunne betale lidt ekstra, så jeg kan komme hurtigere af med det skidt smiley

  • #6   27. jan 2013 M Selv: Ja, det har du ret i. Men jeg vil også gerne have mit helbred igen. Jeg lider af stress som bl.a. er kommet pga. uro i det økonomiske, og jeg tror på, at det ikke bliver bedre før jeg lære, en gang for alle, at få struktureret mine penge.
    Altså hele mit rådighedsbeløb er 2100 hvor af de 1600 kun går til mig på mad. Resten er fordelt på marsvin og lidt hygge i ny og næ.


  • #7   27. jan 2013 Vi handler stort ind i starten af måneden hvor vi fylder fryseren. Kød, rugbrød, pålæg alle de ting der kan fryses ned køber vi. Så er det kun frugt og mælk og sådanne ting vi er nød til at købe løbende. Når du er alene er det også en god ide at lave mad så der er til flere dage fx kødsauce kan spises med kartofler første dag og dagen efter med pasta. Eller du kan vælge hvis du laver lasagne så frys det resterende ned i passende portioner så har du nem aftensmad en andfn gang smiley

  • #8   27. jan 2013 Det er bl.a. også en af grundene til hvorfor jeg har fravalgt at have hund efter at den kære gamle måtte til himmels. En gang skal jeg bestemt have hund igen, men der skal først skabes plads i økonomien til det. Derfor har jeg marsvin nu (de er ikke nær så dyre i drift), for kan bestemt ikke undvære at have dyr i mit liv. smiley

  • #9   27. jan 2013 Vi er godt nok 2, men har et madbudget på 3000, så det er vel næsten det samme. Jeg laver madplan og sørge for at det vi får et billigt at købe ind og at varerne kan bruges til andet den uge, så det ikke bare ligger og bliver dårligt. Eksempelvis kartofler. Så får vi noget med kartofler et par gange den uge så jeg er sikker på at det bliver brugt. Der udover får vi suppe en dag i ugen og hver anden uge får vi risengrød. Vi er på SU og de 3000 skal også række til padpakken, så jeg er efterhånden ved at være god til at holde udgifterne til mad nede, vha. madplanen. Kød bliver købt stort ind på tilbud og så portionsopdeler jeg og skriver på posen hvad dag det skal bruges og så kommer det i fryseren. Når kødet er handlet ind kan jeg cirka handle ind for 3-400 kr. i ugen til 2 personer. Jeg handler i netto smiley .. Så på en god måned har vi faktisk penge til overs smiley

  • #10   27. jan 2013 Åh ja, der udover laver jeg nogle gange dobbelt portioner så halvdelen kan fryses, eller spises dagen efter smiley

  • #11   27. jan 2013 Vi er en familie på 3, og vi spiser for 3000 kr pr måned. Det er endda inklusive små husholdningsting, bleer mv.
    Vi holder budgettet lavt ved at gøre følgende:
    Storkøb på tilbud
    Slagterpakker på tilbud
    Madplan med indkøb hver søndag
    Laver mad til flere dage (her spares både råvarer og strøm)
    Ugentlig grøddag/pandekagedag

    Jeg tror hundene spiser for mere end vi gør smiley


  • #12   27. jan 2013 Madplan, madplan, madplan. Og så handl i discount butik.

    Vi kunne leve for 400 kr pr uge to mand, når vi virkelig gjorde os umage.
    Og det var endda da vi ingen fryser havde.


  • #13   27. jan 2013 Vi er to, lever for ca. 2000 kr. om måneden.

    Det er noget med at købe på tilbud altid. Ikke være for kræsen med gentagelser af hvad vi har spist, og holde os væk fra "de gode bøffer".
    Få mad til at strække så lang tid som muligt. Altså lave retter, der kan bruges i flere dage.

    Det er også nyttigt at dele pengene op. Det giver et større overblik, men holder ikke altid.


  • #14   27. jan 2013 Jeg har 1000kr/md til mad - det er ikke nemt at få til at række, men det er blevet meget lettere efter at jeg deler det op i uger. Tag kun de penge med som du kan bruge når du handler - så kommer du ikke til at købe noget unødvendigt...

  • #15   27. jan 2013 He he tak M selv. Det er pænt af dig at tilbyde smiley Jeg har faktisk aldrig prøvet at smage kanin før, så jeg ved ikke om jeg kan lide det smiley

  • #16   27. jan 2013 Det er lige præcis en god ide at bruge kontanter til det.

    Hvis man, når man handler, hele tiden går og lægger sammen så man er hamrende bevidst om, hvor meget man har købt for, så er det lettere at overholde budgettet.

    Og så tager det en masse opmærksomhed fra oseriet - og man kan koncentrere sig om at købe de ting, der er nødvendige.


  • #17   27. jan 2013 Jeg har været heldig engang at smage krondyr og rådyr. Nøøøøj det smagte godt! Kan det passe at vildt har mere smag end de andre normale slagtedyr?

  • #18   27. jan 2013 Hmm, kan se på alle jeres svar at jeg vidst er nødt til at i gang med den madplan smiley Og dele mine penge op. Det havde jeg egentlig gjort, men har ikke haft nok selv disciplin endnu. smiley Det må blive det nye mål smiley

  • #19   27. jan 2013 Hold da op. Det lyder fornemt M smiley Jeg kan godt lide kylling, så tror godt jeg ville kunne lide kanin også.

  • #20   27. jan 2013 Må vidst hellere lave en ny tråd med ideer til retter, for det er der jeg går i stå med madplanen smiley hehe

  • #21   27. jan 2013 Ja, ikke Bilka, Brugsen, Kvickly og den type forretninger, det er skidt. Også i forhold til fristelserne.
    Aldi og Lidl kan nogle gange nogle ting smiley

    Og i forhold til retterne - en kylling, eksempelvis, købt frisk til omkring 40 kr. kan jo strækkes 3-4 dage for en enkelt person....

    DET er jo billigt!


  • #22   27. jan 2013 Bilka har jeg opgivet for længst. Min fryser er ikke stor nok til deres størrelse tilbud. Jeg er så heldig, at bo i et område hvor vi har en Rema1000, fakta, netto, aldi og Kvickly smiley Så mulighederne er mange smiley

  • #26   27. jan 2013 M, man gør jo det, man skal, ikke sandt smiley

    Vi kom lige til at sidde her og drømme om morgenbrød og wienerbasser *GGG*

    Det er udelukket på det smalle budget, men så meget desto lækrere er det så, når man får det.

    Og vi har da også lidt godter i fryseren, som vi gemmer på til særlige lejligheder - og hold da KÆFT, det bliver nydt, når det så endelig er.

    Meeeen smiley
    Det er nu sjovere ikke at spinke og spare, trods alt...;)


  • #27   27. jan 2013 Hvordan har I selvdisciplin nok til kun at købe det på listen? Det er der jeg tit lader mig friste, og ikke er god nok til at holde mig selv i skak.

  • #28   27. jan 2013 M selv: Ååh bagemaskine. Det er en god ide smiley Kunne være skønt med friskbagt brød i sær i weekenderne smiley

  • #29   27. jan 2013 Anne, det giver sig selv - har man ikke pengene med, så kan man jo ikke købe alt muligt.. smiley

    Problemet er, at du måske i din bevidsthed er klar over, at der er lidt mere at gøre med end du står med i hånden smiley


  • #30   27. jan 2013 Hvis du har en abc i nærheden, så kan det anbefales. Jeg handler for én uge af gangen til 4 personer. Bruger ca.500 om ugen, og jeg synes vi lever helt fint... Køb altid det billige pålæg, mælk osv. Kartofler, ris og spaghetti er basisvarer, og så supplerer vi med årstidens grønsager, og det kød de nu har den uge. Giver af princip ikke mere end 20 kr for en pakke kød; køber dog som regel én "luksusmiddag" om ugen smiley
    Bag selv boller og kage...
    Tærte er lækkert og du kan putte alt muligt i...


  • #31   27. jan 2013 Camilla, hvor meget kød er der i den pakke til 20 kr?

    Hvis ikke det er datomærket, så er der ikke ret meget kød man kan få til den pris, hvis vi snakker pakninger over 300 gram.


  • #32   27. jan 2013 Hold da op. Ja den slags priser er vi ikke begavet med i mit område. Vi kan få medister til en tyver og en sjælden gang i mellem hakket svinekød. Men det er så også det.

  • #33   27. jan 2013 Jeg råber med i madplan koret. Jeg skal faktisk til at have lavet næste uges madplan, så snart jeg får sat PC'en fra mig smiley

    Vi køre som sagt madplan og handler så én gang om ugen, i Rema 1000 og når vi en sjælden gang i mellem skal have noget vi ikke kan få der, så smutter vi i Føtex.
    Jeg går ikke på tilbudsjagt efter kød, men er jeg alligevel i Bilka eller lign. når de har store pakker oksekød eller kylling eller lign. på tilbud, køber jeg det selvfølgelig med hjem til fryseren, men ellers køber vi også kød (og fisk en gang om ugen) i Rema, fra uge til uge.

    Jeg planlægger ugen så de ting vi køber bliver brugt og der bliver kun lavet det mad vi skal have, hvilket vil sige én (ok stor) portion til hver (men tit til to dage), så der bliver meget, meget sjældent rester som risikere ikke at blive brugt.

    Når vi handler madvare og anden husholdning i Rema en gang om ugen til to personer (og en kat), kommer vi som regel af med et sted mellem 300-600kr. for en uges indkøb og vi køber en del frugt og grønt og altid brune ris og fuldkornspasta, som jo ikke er det billigste.


  • #35   27. jan 2013 Der er nu også en ABC på Fyn, i Glamsbjerg smiley


  • #36   27. jan 2013 Husk ikke ensidigt fokus på aftensmaden - resten af døgnet koster også penge, specielt, når budgettet også indbefatter rengøringsartikler, toiletpapir og lignende.

    Jeg vil anbefale at tænke frokost ind i aftensmaden.

    Desværre er min personlige oplevelse, at der på sådan et budget ikke er penge til en varieret kost - altså både kød og grønt i det omfang, det er sundest. Der skal træffes nogle valg.


  • #37   27. jan 2013 Jeg er benhård når jeg har min indkøbsliste i hånden smiley Og ind til de lavede om i Rema for et par uger siden smiley Lavede jeg listen efter hvor tingen lå i butikken, altså først frugt og grønt, brød og morgenmad, kød og pålæg osv., så jeg kunne gå en fuldstændig fast rute efter min indkøbsseddel, som så også gør at jeg ikke ligger mærke til noget som helst andet end det jeg skal have LOL

    Det er lidt mere besværligt nu hvor de har lavet om i butikken og jeg endnu ikke er helt fortrolig med hvor de har gjort af alting, men det kommer nok -og jeg er nu stadigvæk også ret hård nu, til kun at gå efter min liste, selvom jeg i øjeblikket ser lidt flere ting, nu hvor jeg går og leder efter det jeg skal have smiley


  • #38   27. jan 2013 Allergisk overfor snobber og storhedsvanvid: Tusind tak for den måde du har skrevet det på. Det giver god mening smiley Min svaghed hvad angår penge er, at jeg tit får købt de fristelser frem for det jeg skal og det skal jeg simpelthen til at holde op med. Jeg har så heller aldrig haft en seddel med på indkøb, så det skal jeg også have indført fra nu af smiley

  • #39   27. jan 2013 *CH*: Det har du ret i. Jeg har også den udfordring at jeg er i gang med at tabe mig. Mangler 15 kilo endnu, så vil gerne spise sundt på samme tid også. Men jeg spiser som regel kalkun og kylling for at få det magre kød. Det er desværre ikke så tit, at det er på tilbud smiley

  • #40   27. jan 2013 Christina:
    Ja som regel sodavand, kage osv, men også generelt hvis jeg ser ting på tilbud har jeg en eller anden tosset ide om, at det skal jeg have.


  • #41   27. jan 2013 Christina: Ja, jeg er begyndt at blive bedre til at købe f.eks. sodavand på tilbud, og da jeg er i gang med at skære ned på indtaget af sodavand er det også en god øvelse i sig selv smiley
    Kan se på hele tråden at meget af det handler om struktur, hvilket jeg ikke har haft meget af gennem tiden, men som jeg virkelig prøver på at få indført nu her smiley



  • #43   27. jan 2013 Ulla M: Det lyder faktisk også rigtig lækkert smiley Elsker supper smiley

    Christina: Gud ja, har da helt glemt saftevandet. Den vogn må jeg på igen, indtil jeg kan lade sodavandet slippe noget mere smiley Hvis du ved hvad jeg mener? smiley


  • #44   27. jan 2013 Til sommer Anne, så kog saftvand selv smiley UDEN at tilsætte sukker - det er bare lidt sundere 8-)

    Men ellers (hvis du har smartphone e.l.) så finde app'en etilbudsavis. Der kan du søge på diverse varer og finde det billigste lige nu og her smiley Det er dejlig smart smiley


  • #45   27. jan 2013 her skal jeg også passe på pengene vi er 2 voksne og 2 børn. vi har 2800 til mad pr måned.
    laver madplan for en måned. skriver ned hvad der skal bruges hver uge. og det der kan købes til en måned af gangen som eks ris pasta pulversovs.glaskartofler mm.
    så laver jeg uge indkøbsseddel for de ting der ikke kan holde sig handler mandag og torsdag eks.
    og så går jeg tit efter vare der er sat ned pga dato.
    da jeg var alene inden jeg fik børn kunne jeg leve for 200kr pr uge uden at sulte..


  • #46   27. jan 2013 Trine J: Hold da op. Hvordan levede du for 200kr da du var alene uden at sulte?? smiley

  • #47   27. jan 2013 Smart med tilbuds-app og bagemaskine, I har mange gode idéer smiley

    Der var en periode hvor jeg lavede mit pålæg selv, det sparer man dælme mange kr på.


  • #48   27. jan 2013 jeg spiste normalt jo altså gg ej et stykke brød til morgen med pålæg og til frokst en rugbrød med pålæg til aften alm mad spaghetti osv. men eks 500g hakket okse holdt i 3-4 dage og havde 3 pakker pålæg af en slags smiley
    i dag er jeg nok den der spiser mindst i huset gg. men spiser 4-5 gange om dagen nu men mest gulerødder og æbler. ungerne skal have madpakke med og frugtpose hver dag det er nok den dyreste post jeg pt har i madbudgettet. men igen 500g hakket kød holder 2 dage her


  • #49   27. jan 2013 Mine mad penge er kun 700 kr til mad og det rækker. Handler kun en gang om ugen og køber kun det som jeg skal bruge. Hvilke butikker handler du i ?? Hvis jeg handler i de store supermarkedet kommer jeg let af med 150 mere end nødvendigt. Men er god til at fryse ned hvis der mad tilbage.

  • #52   27. jan 2013 Ansofie K: Jeg handler i Fakta, Netto, Rema1000 og Kvickly. Aldi en sjælden gang i mellem. Kvickly har nogle gange nogle vilde tilbud, så der tager jeg forbi i ny og næ, i sær hvis jeg gerne vil have lidt økologisk pålæg. Det har de ofte på tilbud.
    Får du 700kr til at række i en hel måned??


  • #53   27. jan 2013 Så har jeg fået lavet næste uges madpla og handlet ind til den smiley Den hedder:

    Mandag: Tacotærte og salat
    Tirsdag: Rester fra mandag
    Onsdag: Fiskefrikadeller, brune ris & kogt grønt og råkost og caberetsauce
    Torsdag: Knorr's Chicken curry med kogt grønt og råkost
    Fredag: Rester fra torsdag
    Lørdag: Andre planer
    Søndag: Kyllingbryst med pikantost & Bacon med pasta og tomatsovs

    Oksekød til Tacotærte, kyllinginderfilet til Chicken curry og fiskefrikadeller har jeg i fryseren. Og Chicken Curry købte jeg et par pakker af til 15kr. stk. i Tyskland den anden dag.
    Tilgengæld købte jeg så 500g. hk. svinekød til 20kr. og Gråsten Ketchup og Remolade 800g. til 15kr. stykket, selvom de ikke stod på min liste smiley Når jeg ser ting, som vi normaltvis bruger, på tilbud, så køber jeg dem, selvom de ikke er på listen, men at jeg har fået øje på ikke mindre end to tilbud i butikken på ting der ikke stod på indkøbslisten, det er nærmest en senstation LOL

    I alt kom vi for næste uges indkøb, morgenmad, frokost aftensmad og husholdning, af med 365,- i Rema 1000


  • #54   27. jan 2013 Anne H: Iiih din madplan lyder lækker og sund på samme tid smiley Hvordan laver man Tacotærte?

  • #55   27. jan 2013 Følger lige med her smiley

  • #56   27. jan 2013 Tacotærte:

    Bund:

    4 dl. hvedemel (jeg bruger som regel halv grahamsmel)
    ½ tsk salt
    2 tsk. bagepulver
    ½ dl. flydende margarine
    1½ dl. minimælk

    Fyld:

    400 g. hakket oksekød
    1 løg
    1 rød peberfrugt
    1 grøn peberfrugt
    1 pose tacokrydderi
    1 dl. vand

    Garnering:

    2 dl. creme fraiche 9%
    2 spsk. letmayonnaise
    1 knivspids peber
    1 dl. revet ost
    4 tomater.

    Tænd ovnen på 200 grader. Bland ingredienserne til tærtebunden og rul den tyndt ud. Læg den i et smurt tærtefad og forbag den 10-15 minutter. Hak løg og skær peberfrugt i små tern. Svits hakkekød og løg.Tilsæt tacokrydderi, peberfrugt og vand og lad det småkoge i 10 minutter. Læg fyldet i tærtebunden. Bland cremefraiche, mayonnaise og peber og fordel blandingen over tærten. Skær tomater i skiver og fordel ovenpå. Drys med ost og bag i ovnen i ca. 20 minutter.

    Jeg bruger kun én peberfrugt da jeg ikke er så vild med peberfrugt og så bliver den hakket sammen med løget i foodprocessoren så går det smiley Og så bruger jeg heller ikke tomater, da jeg ikke bryder mig om tomater.


  • #57   27. jan 2013 Anne H: Tusind tak for den opskrift smiley Den skal prøves i næste uge smiley

  • #58   27. jan 2013 her er vi to personer og vi lever "økonomisk, ikke økologisk" som Jon ynder at sige, hver uge skrives liste efter tilbud i A.B.C. i lokalavisen så handles der ind alt til husholdningen ogå rengøringsmidler vaskep. og hygiejneting til os selv....også hundemad.500 kr. om ugen og det overholdes fint uden at vi synes lider nød......f.eks. køber vi peberfrugter, ost og tomater på tilbud, det er alt for dyrt normalt.;)

  • #59   27. jan 2013 Velbekom Anne P, det er en HG klassiker smiley LOL

  • #60   27. jan 2013 vi har dem i en madkasse, rullet sammen i 4 bundter, en tusse til hver uge smiley
    det fungerer...


  • #61   27. jan 2013 Hold da op, hvor er jeg imponeret over jer der er så gode til at få pengene til at række.. Vi er to mennesker, og jeg tror vi bruger omkring 4000 kr. om måneden på mad og husholdningsting. Der er så også en steg og et par røde bøffer i indimellem. Og et enkelt bagerbesøg eller to.
    Jeg handler desværre for meget selv, så der bliver nok brugt lidt for mange penge på alt muligt ligegyldigt gejl, og pengene kunne sagtens bruges et andet sted.

    Som folk siger er madplan klart det bedste, man kan gøre. Handl ind en gang om ugen og læs tilbudsaviserne om lørdagen, så kan du nogenlunde planlægge din uge fornuftigt.
    Måske jeg også selv skulle begynde på det. Vi gjorde det en overgang, og sparede også en masse penge.


  • #62   27. jan 2013 Maria, prøv at forestil dig du skulle have din økonomi lagt om og kun har EN folkepension at leve for om måneden....du får en masse opsparing i banken....og hvis det så går galt har du lært at spare.......det er vores realistiske hverdag......

  • #64   27. jan 2013 Det usunde handler om hurtige kulhydrater fra hveden. Men det er jo helt ligegyldigt, hvis man også spiser brød og pasta...



  • #65   27. jan 2013 Vi bruger 4000 på alt inkls mad til 4 hunde, 2 katte, 5 marsvin og 2 pippere. I det er der også toiletpapir, shampoo osv.

Kommentér på:
Hvordan får I madpenge til at vare hele måneden?

Annonce