Mad i køleskab - Hvor længe? Mad i køleskab - Hvor længe?
Hej HG. Nu vil jeg gerne vide, om det er mig, der er sart, eller om det er mine forældre, der ikke er det
Herhjemme spiser vi til tider rester, for ikke at spilde det mad, vi ikke får spist nogle aftener. Ingen problemer i det, jeg har intet imod rester, så længe de bliver gjort en smule lækre og de ikke har ligget i køleskabet alt for længe.
Når vi får rester, har jeg en tendens til at tænke tilbage på, hvornår vi fik maden, for jeg mister simpelthen appetitten, når jeg selv mener, det er for mange dage side…
SÅ mit spørgsmål er… Hvor længe har i jeres rester fra aftensmaden liggende i køleskabet før i smider dem ud?
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 47.191
Her forleden spiste jeg and på 3. dagen og det er nok den sidste dag, jeg ville indtage noget, tror jeg.
mar 2013
Følger: 3 Følgere: 3 Hunde: 1 Emner: 38 Svar: 522
aug 2008
Følgere: 8 Hunde: 1 Emner: 104 Svar: 5.000
aug 2008
Følger: 32 Følgere: 1466 Hunde: 9 Annoncer: 1 Emner: 30 Svar: 30.006
jul 2007
Følger: 1 Følgere: 22 Hunde: 3 Emner: 92 Svar: 10.935
aug 2008
Følgere: 8 Hunde: 1 Emner: 104 Svar: 5.000
jul 2007
Følger: 1 Følgere: 22 Hunde: 3 Emner: 92 Svar: 10.935
mar 2013
Følger: 3 Følgere: 3 Hunde: 1 Emner: 38 Svar: 522
Men kan se folk er ligeså sarte som mig, 3. dage kan lige gå, men mere, så er det småklamt.
mar 2009
Følger: 67 Følgere: 134 Hunde: 9 Annoncer: 1 Emner: 158 Svar: 12.767
Og husk at frossen mad kun må opvarmes een gang, så ikke noget med at have en rest kødsovs i fryseren, som tages op, varmes og fryses ned igen.
jul 2005
Følger: 61 Følgere: 53 Hunde: 5 Emner: 715 Svar: 10.618
maj 2008
Følger: 3 Følgere: 2 Hunde: 1 Emner: 116 Svar: 1.404
mar 2013
Følger: 3 Følgere: 3 Hunde: 1 Emner: 38 Svar: 522
Selvom noget lugter fint, vil jeg helst ikke spise det, når det er 6 dage gammelt..
aug 2008
Følger: 32 Følgere: 1466 Hunde: 9 Annoncer: 1 Emner: 30 Svar: 30.006
jan 2006
Følger: 19 Følgere: 57 Hunde: 2 Emner: 1.742 Svar: 21.736
Hvorfor pokker fryser i det ikke bare ned
mar 2013
Følger: 3 Følgere: 3 Hunde: 1 Emner: 38 Svar: 522
jul 2011
Følger: 9 Følgere: 30 Hunde: 3 Emner: 243 Svar: 5.803
Skal det gemmes længere ryger det fryseren, allerede mandag.
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 47.191
mar 2013
Følger: 3 Følgere: 3 Hunde: 1 Emner: 38 Svar: 522
jul 2011
Følger: 9 Følgere: 30 Hunde: 3 Emner: 243 Svar: 5.803
sep 2008
Følger: 19 Følgere: 32 Hunde: 4 Annoncer: 5 Emner: 73 Svar: 4.135
sep 2008
Følger: 19 Følgere: 32 Hunde: 4 Annoncer: 5 Emner: 73 Svar: 4.135
mar 2013
Følger: 3 Følgere: 3 Hunde: 1 Emner: 38 Svar: 522
feb 2011
Følger: 3 Følgere: 1 Hunde: 1 Emner: 12 Svar: 156
maj 2007
Følger: 42 Følgere: 145 Hunde: 5 Emner: 1.145 Svar: 38.483
Aj, jeg er ikke sart. Jeg har en rest kødsovs stående i køleskabet. Det fik vi i forgårs. Imorgen eller mandag lugter jeg lige til det og hvis det lugter fint nok, så ryger det i nogle pitabrød til aften
mar 2013
Følger: 3 Følgere: 3 Hunde: 1 Emner: 38 Svar: 522
Mine forældre er meget imod madspild, hvilket jo også er fint, men så vil jeg bare fortrække at resterne tilberedes 1-2 dage efter. Synes ikke rester er ret lækre, hvis de bare kommer direkte på bordet.. Det skal "gentilberedes".
Mette - Laver da også mad én gang om ugen
- men laver for det meste noget, hvor jeg kan tage resterne med i skole dagen efter. Det er super lækkert med en pastaret eller risret der.
okt 2013
Følger: 3 Følgere: 2 Hunde: 2 Emner: 45 Svar: 308
Der kan sagtens leve bakterier i maden efter en uge som man ikke kan se, lugte eller smage
jun 2013
Svar: 478
hold da fast.....hvordan var det nu lige i gamle dage, hvor rygning og marinering og saltlage var eneste konserveringsmetode der fandtes? Nåh ja.... det holdt sig, til der ikke var mere...
Hm. Jeg er så absolut ikke sart, og jeg sætter ikke antal dage på. Jeg lugter til tingene/mærker på tingene/kigger på tingene, og er der ikke noget der peger i retning af at det ikke burde spises, ja så bliver det spist.
Hvis det har lagt længe, får det bare en ordentlig varmebehandling, så er man på den sikre side.
dec 2012
Følger: 27 Følgere: 20 Hunde: 8 Emner: 42 Svar: 301
Men hold da op, fra sidste søndag, så havde jeg ikke rørt det
mar 2013
Følger: 3 Følgere: 3 Hunde: 1 Emner: 38 Svar: 522
aug 2008
Følger: 37 Følgere: 36 Hunde: 3 Emner: 66 Svar: 10.350
Mad fra sidste søndag - ej, så havde jeg hellere sultet.
jul 2007
Følger: 1 Følgere: 22 Hunde: 3 Emner: 92 Svar: 10.935
Så skrabede man støvet og de døde fluer af....og så var der serveret....... FØJ siger jeg bare.
Men på tykmælken kunne man trods alt se de døde fluer........ men på uge-gammelt mad i køleren..... kan man IKKE se alle de krapyler-mustifytter-grumme-baktusser , der gemmer sig indeni ...... FØJ...FØJ.... siger jeg bare............ Velbekommen .
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 47.191
Men man må så gerne dække den over så den er flue- og støvfri...
okt 2006
Følger: 59 Følgere: 48 Hunde: 7 Emner: 335 Svar: 13.904
Som regl fryser jeg det på andendagen hvis det ikke bliver spist der..
mar 2013
Følger: 3 Følgere: 3 Hunde: 1 Emner: 38 Svar: 522
nov 2007
Følger: 76 Følgere: 111 Hunde: 6 Emner: 552 Svar: 4.180
Vi planlægger gerne til 3 - 4 dage ad gangen og laver også gerne til 2 dage i et måltid.
Jeg fryser rester ind eller spiser dem inden for max 4 dage. Er der kun en lille rest til overs, vi intet kan få ud af, sauce osv. får hundene det
jul 2007
Følger: 20 Følgere: 25 Hunde: 3 Emner: 283 Svar: 5.237
Her bliver det gemt 1 dag, max. 2 dage, men så kommer det an på hvad det er.....
okt 2010
Følger: 10 Følgere: 10 Hunde: 1 Emner: 102 Svar: 972
Hvis man bor i en familie og spiser og lever efter et mønster, så bliver man mere vandt til bakterierne.
Vi spiser tingene herhjemme når jeg mener de stadig kan spises. Og det kommer ikke an på dage men på hvordan det lugter, ser ud, smager.
Men hvis en der er vandt til at kun spise mad på 1.2 dagen så kan man godt forstille sig vedkommende ville få lidt dårlig mave af at spise her. Fordi han simpelthen ikke er vant til de bakterier der er herhjemme.
Hertil vil jeg lige bekræfte at mine gæster altid får 100 % frisk mad. Men VI selv, kan godt spise rester på 3-4 dagen, fordi jeg pakker forsvarligt.
Og mht artiklen: mit syltetøj står i køleskabet i månedsvis. Mælk drikker vi ind til det bliver surt, og derefter laver jeg pandekager på den sure mælk. Pålæg; jeg lugter til det, kigger på det smager på det. Så smager det som det skal, så spiser vi det. Og sådan er det hele vejen igennem. Jeg har hele mit barndom været sulten. Det er måske grunden til at jeg ikke vil smide mad ud. Ved godt hvordan det er at sulte.
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 47.191
Det handler også om de giftstoffer, som bakterier efterlader sig.
Det er sund fornuft at gemme mad og bruge sine rester - synes egentlig det er uansvarligt at gøre andet.
Men det kan gøres på flere måder - blandt andet i en fryser, hvis der går flere dage inden man kan spise det.
Man bliver ikke vaccineret mod patologiske bakterier ved at spise fordærvet mad.
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 47.191
aug 2008
Følger: 37 Følgere: 36 Hunde: 3 Emner: 66 Svar: 10.350
jun 2013
Svar: 478
aug 2008
Følger: 37 Følgere: 36 Hunde: 3 Emner: 66 Svar: 10.350
Citat: "Mikroorganismer kaldes patogene, hvis de kan gøre mennesker syge. Dette sker, hvis mikroorganismerne findes i tilstrækkelig mængde i maden eller hvis de har dannet giftstof (toksin). Man kan ofte hverken se, lugte eller smage, hvis der er patogene mikroorganismer i maden."
okt 2010
Følger: 17 Følgere: 48 Hunde: 10 Emner: 78 Svar: 7.993
Tykmælk smager herligt og jeg er så heldig at have en stak gamle tykmælksskåle med låg, så kommer der hverken støv eller gamle fluer i
mar 2011
Følger: 2 Følgere: 2 Emner: 32 Svar: 1.373
Det er også et spørgsmål om at emballere resterne ordentligt og holde temperaturen nede i køleskabet.
Brød, der er blevet tørt, bliver som nybagt, hvis det fugtes med lidt vand og kommer i mikrobølgeovnen.
Og spagetti smager for øvrigt lækkert dagen efter, når man steger den på panden med løg og krydderier. Ellers kan den varmes i mikroen med en lille klat smør.
Havregrød er også som nylavet, hvis den varmes i mikroen.
Det, jeg ikke selv spiser, får fuglene, kattene og hundene.
Hunde tager for øvrigt ikke skade af kød, der har fået en "tanke".
Deres fordøjelsessystem er gearet til det, og i naturen spiser de også ådsler.
Både dyrene og jeg har "strudsemaver".
PS: Vi får altså andet end pasta og havregrød
sep 2008
Følger: 19 Følgere: 32 Hunde: 4 Annoncer: 5 Emner: 73 Svar: 4.135
jun 2010
Følger: 7 Følgere: 6 Hunde: 2 Emner: 11 Svar: 77
nov 2007
Følger: 76 Følgere: 111 Hunde: 6 Emner: 552 Svar: 4.180
F.eks. kan havregrød bruges i brød, det kan kogte grønsager og kartofler også.
aug 2012
Følger: 29 Følgere: 27 Hunde: 3 Emner: 86 Svar: 3.856
http://www.boghandleren.dk/rig-paa-rester/c-25/p-239031/#!240230
Mad i køleskab - Hvor længe?