2.544 visninger
|
Oprettet:
Gammeldages oksesteg. {{forumTopicSubject}}
Jeg har en grum plan om at lave gammeldags oksesteg i morgen, så jeg vil rigtig gerne have tips til hvordan jeg laver en lækker mør steg.
Jeg har fået det flere gange hvor kødet har været enormt tørt, og det er altså ikke ret lækkert.
På forhånd tak.
aug 2013
Følgere: 2 Hunde: 1 Emner: 7 Svar: 179
nov 2012
Følger: 94 Følgere: 214 Hunde: 4 Emner: 289 Svar: 8.282
vores plejer at blive så mør at den falder fra hinanden når man skære i den
maj 2007
Følger: 25 Følgere: 1230 Hunde: 7 Emner: 91 Svar: 2.792
maj 2007
Følger: 5 Følgere: 36 Hunde: 4 Emner: 421 Svar: 13.111
maj 2007
Følger: 5 Følgere: 36 Hunde: 4 Emner: 421 Svar: 13.111
maj 2007
Følger: 5 Følgere: 36 Hunde: 4 Emner: 421 Svar: 13.111
dec 2012
Følgere: 21 Emner: 49 Svar: 3.654
Når stegen er brunet spædes der op med ca 3-4 dl vand, ikke mere, der fyldes op med gulerødder, persillerøder m.m i små stykker og der skruges ned så det kun simrer svagt et tætsluttende låg og lad det passe sig selv i 3-4 timer, så tages kødet op og der tilsættes fløde og det hele koges ind, piskes grundigt igennem og mums der er sovs til
dec 2012
Følgere: 21 Emner: 49 Svar: 3.654
aug 2008
Følgere: 8 Hunde: 1 Emner: 104 Svar: 4.973
PS. Jeg bruger også salt og lader den simre i bouillon, som jo også er salt.
aug 2011
Følger: 17 Følgere: 26 Hunde: 1 Emner: 50 Svar: 4.465
Den der med saltet...fis! Ingen salt...ingen smag. Her krydres kødet med salt og peber og brunes godt af i smør. Tag kødet op og brun 3 løg i kvarte. Læg kødet tilbage i gryden og hæld vand på. Ca 1/3 dækket. Der kan altid tilsættes mere undervejs. Lad det hele simre i 2-3 timer alt efter størrelse. Husk at vende kødet undervejs og brug en gryde der passer i størrelsen
maj 2007
Følger: 5 Følgere: 36 Hunde: 4 Emner: 421 Svar: 13.111
aug 2008
Følger: 31 Følgere: 1466 Hunde: 9 Annoncer: 2 Emner: 30 Svar: 30.210
dec 2008
Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.220
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 46.983
Tiden er det væsentlige. Stegningen skal Være over så lang tid det kræver at nedbryde bindevæv og kollagen. Med disse smagfulde kødtyper varer det noget længere end en til to timer.
Så giv det tid. Det er løsningen.
maj 2007
Følger: 5 Følgere: 36 Hunde: 4 Emner: 421 Svar: 13.111
feb 2013
Følger: 9 Følgere: 26 Hunde: 3 Emner: 89 Svar: 7.767
uhmmmm bliver helt sulten nu.
jan 2007
Følger: 18 Følgere: 14 Hunde: 3 Emner: 85 Svar: 1.952
aug 2011
Følger: 17 Følgere: 26 Hunde: 1 Emner: 50 Svar: 4.465
Men smag og behag
dec 2008
Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.220
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 46.983
dec 2008
Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.220
Jeg har efter flere dårlige erfaringer valgt at betale lidt mere og købe hos en slagter. Her er det mørt hver eneste gang. Er ikke meget ved at bruge x antal timer for at skære i et stykke senet og sej stykke kød der er lige til at smide ud. Så hellere betale lidt mere for kvalitet
maj 2007
Følger: 5 Følgere: 36 Hunde: 4 Emner: 421 Svar: 13.111
maj 2007
Følger: 5 Følgere: 36 Hunde: 4 Emner: 421 Svar: 13.111
aug 2011
Følger: 17 Følgere: 26 Hunde: 1 Emner: 50 Svar: 4.465
Pia - tykkam og tyksteg er ikke det samme...kammen er skåret af nakken og stegen er skåret der hvor ryggen møder låret
aug 2008
Følger: 31 Følgere: 1466 Hunde: 9 Annoncer: 2 Emner: 30 Svar: 30.210
aug 2011
Følger: 17 Følgere: 26 Hunde: 1 Emner: 50 Svar: 4.465
maj 2007
Følger: 5 Følgere: 36 Hunde: 4 Emner: 421 Svar: 13.111
aug 2011
Følger: 17 Følgere: 26 Hunde: 1 Emner: 50 Svar: 4.465
maj 2007
Følger: 5 Følgere: 36 Hunde: 4 Emner: 421 Svar: 13.111
feb 2013
Følger: 9 Følgere: 26 Hunde: 3 Emner: 89 Svar: 7.767
Gammeldages oksesteg.