{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.820 visninger | Oprettet:

hund med hjertefejl {{forumTopicSubject}}

Hej alle sammen, som nogle nok ved fik Bob i sidste uge konstateret en hjertefejl og i går fandt vi ud af hvad fejlen var. han skal medicineres nok resten af hans liv, og skal op til vurdering om et år til hjete operation.
det han fejler har et fancy navn, men er mere simpelt en forsnævring i venstre side af hjertet, i den muskel der pumper blodet op og videre til højre halvdel.( det er muligt jeg har byttet om på siderne af hjertet, har lige ladet hans bog ligge, men det står mere præcist deri, i tilfælde af jeg har byttet om på hjerte halvdelene) det er en medfødt fejl smiley
dyrlægen er meget positiv da hunde med den fejl normalt er små og kan ikke følge med de andre, mht. leg og udvikling, sådan har Bob det heldigvis ikke!
han er stadigvæk den største af alle hvalpene og er en dejlig aktiv hund, lige som en hvalp skal være!
fejlen er kun blevet opdaget fordi mislyden er meget fremtrædende, dog siger dyrlægen man aldrig kan vurdere problemet us fra lyden.
så han skal scannes og vejes igen om 6 mdr og først sættes op i medicin og om 1 år skal han så scannes igen og vurderes til hjerteoperation.
det er dog ikke sikkert han kan blive godkendt hvis det fortsætter med at se ud som det gør nu, da det åbenbart skal være en slemmere grad før man operere.
dyrlægen mener han trives godt og bestemt ikke selv er klar over han er syg, så det er jo vildt dejligt! han siger også han nok ikke kommer til at vinde en agility konkurrence, men han indtil videre ikke virker påvirket af hans fejl.
han er selvfølgelig født sådan så han har aldrig mærket andet, og det er ikke noget der hverken genere eller gør ondt, det eneste det kan gøre er når han bliver ældre, bliver han nok lidt hurtigere træt.
dog vil jeg gerne høre om der er andre med hunde som har hjertefejl?
og hvad i gør for at give hunden det optimalt? altså løb og agility kommer han nok aldrig til, men vil trods alt gerne sikre mig han stadigvæk bliver aktiveret og motioneret til en grænse hvor han kan følge med.
hvilke forholds regeler tager i andre? og er der noget specielt foder jeg burde overveje til ham, når han ikke længere skal have hvalpe foder?
jamen andres erfaring er varmt taget imod!


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  hund med hjertefejl
  • #1   11. nov 2016 Hvor gammel er Bob og hvilken race? Har du kontaktet opdrætter?

    Personligt ville jeg nok overveje at levere hunden tilbage når det er opdaget så tidligt.

    Af ting du kan lave med ham, så er Rally lydighed oplagt.


  • #2   11. nov 2016 9 uger, 10 uger på tirsdag han er dansk/svensk gårdhund smiley
    um haha, jeg er selv opdrætter af ham smiley
    bare glem mit spørgsmål googlede lige smiley det ser faktisk ud til at være en rigtig god mulighed! det ser forholdsvis roligt ud og ligner noget han ville kunne holde til! smiley
    der er dog også nogle der har dem hoppende rundt på ting og over ting, er ikke klar over i hvilket omfang han ville kunne holde til det endnu, men det finder jeg jo ud af uanset hvad smiley det er trods alt ikke noget der påvirker ham nu og hvis det fortsætter sådan er det intet problem smiley


  • #3   11. nov 2016 Det eneste hunden skal hoppe i rally lydighed er over nogle spring engang imellem max 4 på en bane(ikke i begynder klassen) og man bestemmer selv hvor høj/lav ens hund skal springe ellers foregår det hele stille og roligt med alle fire poter i jorden, så ved ikke hvad det er du har set.

    Ja, når du selv har opdrættet ham, kan du jo ikke så godt levere ham tilbage smiley


  • #5   11. nov 2016 måske mit youtube skiftede over i agility? smiley men det lyder bare perfekt, har kontaktet en forening der har et hold der starter til januar, lidt sent, men vi er startet på klikker træning herhjemme så tiden kan bruges produktivt imens smiley
    nej haha, det er ikke så nemt bare at aflevere ham tilbage! smiley

    nej, det er det ikke, og forkortede levetid snakkede dyrlægen heller ikke om, han mener Bob uden tivil ville kunne få et langt almindeligt liv (ud over den chance for hurtigere udmattelse) så længe han er på medicin, og hvis han om et år er "syg nok" kan han blive indstillet til operation som kan helbrede ham helt smiley

    sidder lige med sundheds bogen fremme nu så jeg kan skrive hvad sygdommen hedder, men dyrlægen har frygtelige kragetær så er ikke helt sikker på hvad der står, haha smiley
    efter noget tydning! pulmonal stensose , lider han af smiley


  • #8   11. nov 2016 haha, jo beklager john! to sekunder smiley
    så har jeg prøvet! ved ikke hvor meget det hjalp, er på mobilen så det er svært at se smiley


  • #9   11. nov 2016 ja det er det smiley
    og det er kun i mild grad så Bob mærker intet til det nu smiley
    men det betyder ikke han har brug for at blive presset derud hvor han pludseligt kan mærke det! alt skal tages i hans tempo og bliver han træt, så stopper vi til han kan igen, da det ikke gavner at tvinge ham til at være mere aktiv end han kan smiley


  • #10   11. nov 2016 Skal han blive hos dig?
    En eventuel køber skal naturligvis sættes ind i sagen og alle hunde i linjen skal tages ud af avl. Alt andet er uforsvarligt.


  • #11   11. nov 2016 ja selvfølgelig, man kan ikke forvente en ny familie at skulle betale for en hund der muligvis skal opereres for 25-30.000 kr om et år, det ville være uforsvarligt!
    nu er der ikke nogle af hvalpene der er solgt til avls brug så det er ikke umildbart et problem, dog er hans hjertefejl ikke genetisk? så kan ikke lige se hvorfor du mener det er uforsvarligt? det er ikke noget der går i arv eller ligger i hundens gener? ikke at nogle af dem skal avles på for det skal de bestemt ikke. de mangler nemlig genetisk tand 205 og tand 105, så dette ville gå i arv, hvilket i sig selv gør det forkert at vidergive de gener!


  • #13   11. nov 2016 som det ser ud nu er det en mild grad, også derfor han bliver scannet igen når han er 6 mdr og 1 år, så vi kan følge med og se hvordan det udvikler sig smiley ville da elske hvis det gik i sig selv igen! og han er jo heldigvis meget rask og stortrivende taget i betragtning af hvad doktor dyr normalt ser hos hunde med samme fejl, så jeg ser lyst på fremtiden!! han er jo en god aktiv og dejlig lydig hund smiley så glæder mig til januar!!

  • #15   11. nov 2016 haha skal nok lige pøve igen senere smiley så du også kan være med smiley

  • #17   11. nov 2016 haha så alle kan være med! smiley smiley

  • #20   11. nov 2016 altså dyrlægen sagde til mig, det ikke var genetisk da jeg spurgte, så defaf kommer mit usagn, da det trods alt er en specialist inden for området? han fortalte de typsik så fejlen hos mindre hunde og at der selvfølgelig var forskellige grader af hvor svær sydommen er, og det var lidt som med mennesker en fejl der altså bare sommetider opstår.

    hannerne bliver alle kastareret af nye ejere når de er kønsmodne og tæverne er dog ikke pålagt neutralisering, dog må jeg da indrømme jeg stoler på mine købere, har brugt længe på at finde de rette hjem, så kunne virkelig ikke forstille mig de pludseligt bruger hundende i avl når andet er aftalt. vi har også skrevet en fin kontrakt så går da virkelig ud fra vores aftale holder! indtil videre er købere i hvert fald rigtig søde og utrolig gode til deres nye familie medlemmer!

    og forstår ikke helt hvis det er genetisk hvorfor må hunde der har det så bruges i avl i dkk og boxerklubben? det er da ubeskriveligt underligt og ubetænktsomt!
    og i artiklen du har linket til står der SAS er genetisk men der står ikke noget under PS? eller er det mig der læser forkert? smiley

    årh det er jeg meget ked af at høre, men godt han havde 2 gode år!! heldigvis er bobs fejl blevet opdaget tidligt så håber på alt det bedste for ham! hans medicin gør ham lidt svimmel til at starte med, men det skulle være meget normalt og så opføre han sig ellers som han plejer


  • #22   11. nov 2016 kan godt se der er uenighed omkring hvorvidt det er genetisk eller ej, så håber da de forsker mere inden for området, specielt for boxerracens skyld, for det ser da ud til at være et problem !

    det er altid hårdt! men hold da op det lyde også til at have været slemt, så i tog helt sikkert den bedste beslutning! smiley

    jeg håber bobs bliver ved med at være så mild som den er! for så kan han bare få sin medicin og så skal det hele nok gå, vi tager det i hans tempo med regulere scanninger af hjertet så vi kan følge med, og hvis det skal gøre resten af hans liv, så fred være med det! hvis vi er heldige kan han jo muligvis få en operation og det ville jo ikke være helt tosset, dog er det lidt træls han skal være "syg nok" for at få den, ellers havde jeg ikke med et sekundes tøven fået det gjort når han var gammel nok!


  • #24   11. nov 2016 det er selvfølgelig rigtigt! heldigvis skal hvalperne ikke bruges i avl så det bliver i hvert fald ikke dem der føre det videre, dog ved jeg ikke hvor det kommer fra for både mor og far blev tjekket i hoved og bag før de blev parrede for at sikre det bedste resultat, så ved ikke hvor bob har det fra, selvfølgelig kan det ligge generationer bagud og derved ikke være synligt hos forældre og så på den måde ligge skjult og så har store bob bare været uheldig og blive ramt, igen heldigvis er det mildt så han går en lys fremtid i møde ! er dog meget nervøs når han skal kastareres! da jeg har hørt dårligt om narkose hos hunde der har hjertefejl smiley

    men igen hvis der er nogle der har erfaring med hund der lider af det samme, mht. bedste foder og bedste måde at give ham det optimalt på, så er jeg meget modtagelig! han er nemlig en utroligt god hund og vil gerne han får de bedste vilkår taget i betragtning af hans defekt! smiley


  • #25   11. nov 2016 her har vi et billede af den smukke mand der ligger og gør sig til smiley

    profilbillede
  • #27   11. nov 2016 Dejligt at han er frisk smiley hvor ser han sød ud smiley men hvorfor vil du kasterere ham?

  • #28   11. nov 2016 han er også bare en lækker basse smiley mine andre han-hunde er kastareret, hmm altså har vel i princippet ikke en grund, men han skal ikke bruges i avl og jamen, tror bare det er en fortrukken ting? der må jeg faktisk være dig svar skyldig, har bare altid set kastaration som en ting man gør når hunden alligevel ikke skal bruges i avl eller ligende, og tænker først at kemisk kastarere ham så jeg kan se hvilke effekt det har på ham og så derefter få deg gjort rigtigt hvis han ikke bliver en anderledes hund smiley

  • #30   11. nov 2016 de er sunde og raske og nye ejere er informeret om bobs fejl samt deres egne fejl og mangler (hele kuldet mangler tand 105 og 205) så har bedt dem alle kontakte mig hvis der blivet den mindste tvivl om noget, så er ikke bekymret for de fejler noget, men selvfølgelig tager jeg ansvar hvis en af dem pludseligt skulle blive syge med whatever, for det er trods alt mine hvalpe! smiley
    og jeg har gjort mit for at sikre det blev et sundt kuld med sundheds testede forældre, samt andre teste for at sikre både mor og far ikke havde diverse skavanker der kunne gå ud over hvalpene, at der så desværre stadigvæk er en der er blevet syg, er jo hvad der kan ske og uanset hvad så er hvalpene mit ansvar i sidste ende så hvis de pludseligt bliver syge med noget der kan påvises at komme hjemmefra så har jeg også helt 100% tænkt mig at stå til ansvar, for det er mine små basser smiley


  • #32   11. nov 2016 det er selvfølgelig rigtigt, men desværre har jeg ikke stamtavle på hverken coco eller hvalpene så tog alle de forholds regler jeg kunne da hun skulle parres, selv når hun bliver indmønstret ville jeg ikke have mulighed for at teste bedsteforældre, selvom jeg ville elske den mulighed!! så har bestemt gjor det så godt jeg kunne og er personligt rigtig ked at bob har den fejl som han har også derfor han uden tvivl ikke kommer ud til en familie, da det er et stort ansvar at have en syg hund! så selvfølgelig tager jeg ansvar hvis andre pludseligt bliver syge, men efter både samtale og tjek hos doktor dyr vurderede dyrlægen det kun var bob den var gal med og at de andre er ligeså sunde som de skal være smiley

  • #34   11. nov 2016 Hvordan kan du være sikker på, at dine hvalpe ikke bruges til avl?

    Du har tidligere skrevet, at du ikke har fået tæven for at bruge den til avl, men som familiehund.
    Pludselig avlede du på din familiehund.

    Når ikke engang du selv kunne nøjes med at have hunden som familiehund, så kan dine hvalpekøbere gøre det samme som dig.
    Nemlig avle på deres familiehund.

    Og hvorfor avler du på hunde med tandfejl?

    Du påstod da ellers at det ikke er nødvendig at kende hundenes baggrund og afstamning for at lave sunde hvalpe, og at forældredyrene var tjekket for alt.
    Men tandfejlen er du så sprunget let og elegant over.

    Nu har du så selv modbevist, at dine påstande ikke holder, du har sat et helt kuld hvalpe i verden med arvelige fejl. Og der er en rigtig stor chance for at dine hvalpe med genetiske fejl fortsætter i avlen.
    Sådan noget kan blive en skrue uden ende


  • #35   11. nov 2016 Hvordan kan du være sikker på, at dine hvalpe ikke bruges til avl?
    igen jeg har brugt meget længe på at finde mine købere og hannerne bliver kastareret, så nej jeg kan ikke være 100% sikker på mine tæver ikke vil blive brugt til avl, men dog stoler jeg på mine hundekøbere da jeg har brugt meget tid på både at lærer dem at kende og blevet enige om hvad der er okay og ikke okay.

    Du har tidligere skrevet, at du ikke har fået tæven for at bruge den til avl, men som familiehund.
    Pludselig avlede du på din familiehund.
    det er sjovt for det her har jeg svaret på en gang før, jeg har ikke købt coco selv, og i cocos købskontrakt er der blevet tilladt at få hvalpe på hende, så at jeg vælger at få hvalpe er ikke en pludselig "HOV FOR SØREN jeg skal sq have hvalpe"

    hvorfor avler du på hunde med tandfejl?
    Tandfejlen er sprunget en generation over, så hverken coco eller far mangler tand 105 og tand 205 smiley dog vides det fra dyrlægens side at det er en gen-fejl der bliver nedarvet, vi kunne uden tvivl ikke vide at hvalpene ville mangle de tænder, heldigvis er det ikke tænder de bruger så det er ikke fordi det skader og chancen er der for de vokser ud når de skifter tandsæt. dog vides det ikke med sikkerhed

    og som jeg skrev tidligere jeg ville ELSKE at have haft muligheden for at teste generationer tilbage, men så heldig har jeg desværre ikke været

    at påstå jeg overlagt har avlet på en hund med tandfejl er i den grove ende, for det har jeg bestemt ikke.

    Anni jeg synes ikke det er i orden du angriber mig, for du angriber tydeligvis bare for at angribe.
    Enhver der køber hund kan vælge at avle på sin tæve, uanset om de har tavle eller ej, der er det lidt et sats om man har fundet ansvarlige nok købere og det tror jeg, jeg har, det ene er et gammelt ægtepar som begge er pensioneret, som bare ønsker sig to puttetrolde de kan gå og passe på og elske (de har fået kiki og fifi) og Nala er kommet til en familie med tre børn og to elskværdige forældre, har snakket med begge parter omkring avl og jeg stoler bestemt på når de siger der ikke skal avles på hundene.


  • #36   11. nov 2016 Hvor er det ærgerligt med Bob, og at de alle har tandfejl. Det er jo desværre risikoen man løber ved tavleløs avl. Men den debat har vi vidst haft før. Jeg er dog lidt nysgerrig - du skriver at du vil have Coco indmønstret. Planlægger du flere kuld på hende? Med bagtanke på tandfejlene og hjertefejl ville det så ikke være mere oplagt at finde en tæve med tavlen iorden hvis du gerne vil være opdrætter af racen?

  • #37   11. nov 2016 ja det er rigtigt ærgeligt! og det er fuldstændig rigtigt, fordi man ikke har baggrunden med kan det desværre ske, og det er jeg selv meget ked af! da vi havde taget alle forbehold for at få både hende og far tjekket så vi lige netop kunne undgå fejl. heldigvis fik vi nogle rigtig dejlige hvalpe som ud over bob og tandfejlen ikke lider af noget og HELDIGVIS er tandfejlen ikke værre end den er!
    Indmønstringen er ikke med hensigt på senere avl, ikke efter denne omgang, lige præcis fordi der både er tandfejlen, bobs hjerte og så at coco simpelthen ikke spiser nok under sin graviditet så hendes krop skal ikke på nogen måde belastes sådan igen! så indmønstringen er mere for min egen skyld og for udstillings formål, da jeg rigtig gerne vil udstille hende fordi hun er en smuk og dejlig hund.
    Og helt 100% det er langt mere oplagt at finde en tæve med tavle og tingene i orden, det bliver dog ikke nu eller i den nærmere fremtid da vi har nok hunde herhjemme, men på et tidspunkt helt 100% der vil jeg finde en dejlig tæve og bidrage med gode tavle hvalpe til dsg racen, Da det er en skøn skøn race smiley


  • #39   12. nov 2016 hvor er de søde smiley bob har også hjertet på rette sted og er en intelligent lille satan, han er sjov og nem at træne med smiley er meget forelsket !

  • #41   12. nov 2016 haha det må du gerne! det er dejlige hunde smiley
    nurh, mogens har også underbid, han har fået pardentose fordi han ikke kan tygge ordenligt og så ligner det hans tænder er kastet ind i munden smiley så rart de andre tænder vokser pænt ud!!
    bob og de andres tandstilling vil ikke være påvirket af de to manglende tænder, ville have vedhæftet et billede, men der er ting der er sjovere end mig lig nu haha smiley


  • #43   12. nov 2016 åååårh hvor er de søde! ?? hvad skal jeg bemærke ud over hans nuttedehed? smiley

  • #45   12. nov 2016 ja altså han er ikke så lille haha smiley

  • #47   12. nov 2016 hahahaha smiley hvor gammel er "den lille" ? smiley


  • #49   12. nov 2016 hold da op han vokser da godt så smiley

  • #51   12. nov 2016 jeg tager dir ord for ret, jeg har ingen forstand på schæfere og har faktisk først lige lært der er udstillings og brugslinje smiley men han er godtnok så søød!

  • #56   12. nov 2016 Med de poter behøver han ikke at have snesko på smiley smiley

Kommentér på:
hund med hjertefejl

Annonce