{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
953 visninger | Oprettet:

Passer det på dig ? {{forumTopicSubject}}

http://ekstrabladet.dk/incoming/enebarn-yngst-midterst-eller-aeldst-de-job-passer-bedst-til-dig/6453360

Faldt lige over ovenstående artikel. Og kom til at tænke på om det passer ?

Jeg er den ældste, og kan godt nikke genkendende til det der med at være autoritetstro, ansvarlig og god til at tage beslutninger. Trives perfekt i mit selvstændige job som lokomotivfører. Men overvejede oprindeligt at blive enten socialrådgiver eller fængselsbetjent. Har altid haft en stor trang til at beskytte de "svage".
Har en højere uddannelse end min lillebror. Men min lillebror er hverken rebelsk, risikovillig eller specielt kreativ.

Passer det på dig og dine søskende ?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Passer det på dig ?
  • #1   15. dec 2016 Jeg ved ikke rigtig hvor jeg hører til.

    Mine forældre har hver fået 2 kuld og jeg er yngst i 1. kuld, men har reelt, som skilsmissebarn, lever som enebarn siden jeg var 8.

    Jeg lander erhvervsmæssigt som et ældstebarn - omsorgsbranchen. Er pædagog og har været selvstændig som akupunktør.
    Yngstebarns/enebarnsindflydelsen kan måske anes på den måde, at var jeg ikke blevet syg og førtidspensionist, så ville lidt skriverier nok være fløjet fra min hånd.


  • #2   15. dec 2016 Har lidt svært ved at tro på, at man sådan kan generalisere, bare ud fra hvordan man er indplaceret i søskendeflokken. Men det kunne være lidt sjovt, hvis det var tilfældet smiley

  • #4   15. dec 2016 Tror det er en svær manøvre at indplacere folk med de kaotiske familiemønstre, de fleste har smiley

  • #5   15. dec 2016 CH: Det har du ret i smiley
    I vores familie, som var sådan en helt traditionel kernefamilie, med mor, far og 2 børn. Passer det heller ikke helt, for det var mig, som jo er ældst, der var rebellen, og den mest risikovillige.
    Min lillebror har altid været mere konservativ smiley


  • #6   15. dec 2016 Jan: Passer det, i jeres tilfælde med at din søster er højere uddannet end dig ?

  • #8   15. dec 2016 Jan: Jamen så kan vi jo konstatere at undersøgelsen passer perfekt på dig og din søster smiley

  • #10   15. dec 2016 Jan: havde det været i dag, havde du sikkert fået diagnosen: DAMP-barn, men dengang blev du nok bare kaldt uopdragen ? smiley
    At sidde stille på skolebænken kan godt nok også være noget af en udfordring smiley Selv for mig, der i bund og grund er luddoven smiley


  • #11   15. dec 2016 Jeg bliver altid lidt irriteret over det her, jeg synes det viser hvor "dårlige" forældre er til at opdrage/behandle deres børn som de forskellige individer de er, men i stedet måske ubevidst opdrager dem efter hvornår de kommer til verden?? Fx at når første barn skal være storebror eller søster, så skal man opføre sig som den store og være et godt eksempel, også selvom man måske kun er fire år.

    Jeg er den ældste, og jeg synes en del passer meget godt, men hold op hvor har mine yngre søskende også kunne slippe af sted med langt mere en mig, og det er mere jo yngre de er smiley


  • #13   15. dec 2016 Michelle: en anden ting, som måske også kan gøre en forskel, er kønnet på børnene. Drenge får typisk friere tøjler, end piger ?

  • #14   15. dec 2016 Jan: jeg er mega tålmodig, men stædig som et æsel smiley

  • #15   15. dec 2016 Ja det har du nok ret i.. Nu er vi fire piger i min søskendeflok så jeg har ingen erfaring med brødre;) Men det er jo kendt at det er sådan..

  • #17   15. dec 2016 Michelle: min lillebror fik lov til at gå i byen/på druk, uden diskussioner. Det var godt nok noget anderledes for mit vedkommende smiley På trods af at mine forældre altid prøvede på at behandle os ens, så lykkedes det ikke helt smiley

  • #18   15. dec 2016 Øv hvor uretfærdigt..??:)
    Jeg tænker at der var mere konsekvens da jeg var yngst, og den forsvinder langsomt for hvert barn. Forældre bliver jo også klogere/mere erfarne efterhånden, selvom det ikke føles sådan.

    Alt gik jo efter bogen med mig, da min yngste søster kom til verden som nr. 4 er jeg slet ikke sikker på der var en bog mere??


  • #19   15. dec 2016 Jeg overlevede smiley Til gengæld var min far god til at tage mig med ud på værkstedet og lære mig at lappe cykel, bruge værktøj osv. og min mor var god til at inkludere både min lillebror og mig i madlavning osv. Så helt tossede var de ikke smiley

  • #20   15. dec 2016 Det er jo det gode, man overlever som regel på trods af uretfærdigheder??

  • #21   15. dec 2016 Ja, men man havde jo sin tvivl om hvorvidt man ville overleve, dengang man var teenager, og livet bare altid var hårdt og uretfærdigt smiley smiley

  • #22   15. dec 2016 Nu læste jeg kun lige det med den ældste, eftersom jeg selv er ældst og har 3 søskende.
    Jeg har ingen uddannelse og det har min søster der er to år yngre end mig, heller ikke.
    Så ingen forskel på os der.
    Tilgengæld har vi været i samme firma i 11 år begge to, vi har begge eget hus og bil. Så her passer det ikke, ingen uddannelse og min søster og jeg er lige hvad angår job.

    Tilgengæld tror jeg at begge mine yngste søskende får en uddannelse.
    Jeg ved ikke om det er tiderne eller hvad det er?

    Vi er 13, 16, 27 og 29.


  • #23   15. dec 2016 præcis smiley Og mine søskende synes sikkert at jeg havde det lettest ??

  • #24   15. dec 2016 Til gengæld passer det med den yngste godt.
    Hun er 13 år gammel og har i alle årene været snotforkælet som den efternøler hun er og derved er tøjlerne os mere frie omkring hende.
    Og så er hun nok den mest kreative af os.
    Hun elsker at tegne osv.


  • #25   15. dec 2016 Janni: er der så forskel på jeres personlighed ? Er din søster mere fredsmægler end du, pga at hun er et "mellembarn" ?

  • #26   15. dec 2016 Altså på en måde så har min søster på 27 og jeg, et helt særligt bånd og er meget ens i den måde vi er på, samt utrolig tætte.
    Jeg var feks. den hun var allermest nervøs for at skulle fortælle at hun var gravid. Ikke fordi hun er bange for mig, men fordi hun ser op til mig, hun er tæt med mig, jeg er den ældste og den der beskytter hende og hun ønsker ikke at "skuffe" mig. Sådan lidt sjovt sat op. Håber det giver mening.
    Men på andre områder er vi virkelig forskellige.
    Hun er typen der elsker at der sker noget, jeg er typen der nyder en dag herhjemme med hundene.
    Hun har en længere lunte end mig der hurtigt kan få nok eller blive sur i bestemte situationer, hvor hun er mere den der siger rolig nu eller glatter ud.
    Jeg er også typen der når jeg bliver sur eller irriteret over et eller andet, så er det sådan det er, hvorimod hun sådan prøver at forklare og se tingene fra flere sider af.
    Så ja, på en eller anden måde passer det med "mellemleder" nok på hende.


  • #27   15. dec 2016 Ja, så passer undersøgelsen da på det område, på dig og din yngre søster smiley

  • #28   15. dec 2016 Ja. Et andet område hvor vi er som dag og nat, er vores parhold.
    Jeg er single, hun har mand og barn.
    Og så er jeg typen der klare tingene selv, hvor hun er typen der vil have folk omkring sig. Feks. ved lægen eller andet. Der kan hun stadig i en alder af 27, finde på at bede min mor om at tage med.
    Hun har også, af flere omgange siden vi flyttede hjemmefra, været hjemme hos vores forældre og bo igen, i perioder.
    Hvorimod jeg ikke har boet hjemme i de år der er gået siden jeg flyttede hjemmefra.
    Så på en del områder er vi VIRKELIG forskellige smiley


  • #29   15. dec 2016 På det område er min bror og jeg også meget forskellige. Han er gift og har 3 børn. Jeg bor alene, og har absolut aldrig haft planer om at blive gift og få børn smiley

  • #30   15. dec 2016 Der er lavet en hel masse studier omkring psykologien i en søskendeflok, og hos os passer det spot-on.

  • #33   15. dec 2016 Rebelsk og risikovillig - det er mit mellemnavn smiley

    Men de øvrige beskrivelser af de ældre søskende falder da helt til jorden, når man ser på mine to ældre brødre smiley

    Mine egne unger passer det rimeligt godt på, den ældste er den mest fornuftige, den mellemste falder lidt ud af rammen - hun er autist, men fredsmægler er hun smiley
    Den yngste ligner sin mor i sind, stædig, rebelsk, fanden i voldsk, ideerig, risikovillig og en del grænsesøgende.. smiley


  • #34   15. dec 2016 på min fars side er jeg den yngste og påbmin mors side er jeg mellemste smiley

  • #35   15. dec 2016 Jeg føler mig ikke særlig risikovillig, og jobmæssigt passer jeg slet ikke ind. Men hvis jeg læser under enebarn, så passer det ok.

    Det skal siges, at mine brødre er hhv. 9 og 12 år ældre end mig, så jeg har jo været alene det meste af min barndom.


  • #36   15. dec 2016 Der var fornylig en TV udseendelse om det som sagde det sammen men meget mere uddybende.
    Noget af det kan jeg godt genkende, mens andet slet ikke passer på min søster og jeg.
    Jeg er ældst. Har lang videregående uddannelse, men har egentlig aldrig været en 'bogorm'; jeg fik min uddannelse pga beslutsomhed, flid, pletvis klæbehjerne og et vis talent for tal. Jeg er rigtig god til at skære igennem og tage beslutninger - også for en større gruppe mennesker. Samtidig er jeg meget diplomatisk og kan mægle mellem folk der ikke er helt enige og kan altid finde en løsning når der er gnidninger mellem fx kollegaer. Jeg har altid været kreativ med musik og tegning og jeg kan noget med ord og at skrive. Engang var mit mål at komme til at leve af at spille klaver, men en vis realitetssans tog på et tidspunkt over.
    Der hvor jeg kan have svært ved at greje mig selv er at jeg indeholder to temmelig modsatrettet egenskaber; jeg kan være både rebellen og den der siger 'du får ret og jeg får fred'. Jeg vælger mine kampe med omhu - og det har jeg altid gjort.
    Min lillesøster har længere uddannelse end mig (lang videregående + 4 år) og er den ultimative 'bogorm'. Perfektionist til fingerspidserne. Absolut ikke rebelsk. Istedet er hun tryghedsnarkoman, der har det meget svært ved forandringer eller trusler om forandringer. Samtid har hun megatemperament og ryger let helt i en spids; måske derfor jeg er blevet så god til at mægle smiley Specielt kreativ er hun ikke; hun maler lidt, men det skal altid være så pænt og vellignende ellers duer det slet ikke for hende.
    Min mand er mellemstebarn i en flok på 3. Han er ekstremt fornuftig og gør ikke noget impulsivt og uovervejet. Han er en ægte 'Ole opfinder' og det har han med omhu gjort til en rigtig god levevej. Han er ikke nogen mæglertype og nogen oplagt holdspiller er han ikke; han har prøvet det med at være mellemleder og konstateret at det slet ikke var ham; han er specialisten og nørden.
    Hans storesøster har vist altid givet forældrene hovedbrud; hun har hovedet skruet godt på men har det med at kaste sig ud i nogle ret vilde projekter, som hun ikke kan overskue. Til gengæld så er hun ekstremt omsorgsfuld og sætter altid andre mennesker foran sig selv (hvilket lige pt har kastet hende ud i hendes 'livs eventyr' som hun er ved at slide sig selv helt op på smiley ).
    Min mands lillebror rammer spot-on på alle 'fordomme' om den yngste: Han er rebellen der fik frie tøjler. Og ja, han udfolder sig kreativt som musiker.


  • #37   15. dec 2016 Noget af det passer mig godt på min lillesøster og jeg. Jeg er meget autoritetstro, men min søster er endnu mere. Jeg er klart den mest risikovillige, men hun er mere kreativ. Eller, hun har i hvert fald mere talent ud i det kreative end mig smiley
    Hun har i hvert fald fået lov til langt mere end mig igennem barndommen.
    I forhold til uddannelse kommer det måske til at passe. Jeg går på universitet nu, hun går på gymnasiet, så det er ikke til at sige, hvad hun skal i fremtiden.


  • #38   15. dec 2016 Et stykke henad vejen er jeg ret enig med artiklen, den beskriver jo heller ikke noget nyt, det er jo ofte blevet konstateret at en placering i søskendeflokken har betydning for personlighedsdannelsen og det videre voksne liv.

    Jeg er selv yngst (af to) og vires situation passer nogenlunde, jeg er dog gymnasielærer, hvilket jeg umiddelbart vil mene kræver en del autoritet og lederskab smiley


  • #39   15. dec 2016 Hmm jeg er både den ældste:

    Og jeg er ansvarsfuld i en meget stor grad, men jeg er ikke specielt autoritetstro (det kan skyldes at det er en af min mors -der er lillesøster, store kæphest i livet, hun har opdraget sine piger til aldrig blindt at stole på autoriteter men følge vores eget moralske kompas, og at rebel og idealisme ikke er fyord)

    Jeg skal aldrig være leder -det er simpelthen for kedeligt, for mange tal for lidt fri udfoldelse.
    Men mit job indebærer i den grad at tage ansvarsfuld hånd om andre og jeg er højere uddannet end min søster.

    Og så er jeg også enebarn hos min far:
    Og jeg er ambitiøs og ekstremt selvstændig, jeg bryder mig ikke om ordet eller fænomenet "ordrer"...men har intet mod at tage styring eller beslutninger, hvilket man i mit job også bliver nød til at gøre selvstændigt og her og nu, men jeg kan nu også godt tage imod dem smiley .

    Min søster er fem år yngre og jeg tror også jeg har haft den fremsatte tid til at sidde og fordybe mig i ting.

    Jeg er til gengæld den kreative af os, den der ikke vil leve konformt...min søster har barn, hus, bil osv. og det er måske egentlig ting der aldrig har interesseret mig...det der kernefamilie noget. Min søster har også efter lige at have snust til sygeplejeskeuddannelsen...valgt at uddanne sig i administration.


    Mine forældre har aldrig lagt skjul på at de behandlede os forskelligt...fordi vi ER meget forskellige. Jeg har altid været selvtilstrækkelig, selvstændig og meget bevidst, men samtidig også meget tænksom og alvorlig...og så var jeg den der læste og var kreativ. Jeg har altid haft mange venner, men de har aldrig været i tvivl om at jeg gik mine veje....eller simpelthen bare gik min vej hvis jeg følte for det smiley
    Min søster har været lidt mindre selvstændig og lidt mere påvirkelig af sine omgivelser. Hun var meget aktiv og så er hun typen godt kan lide orden og har et overblik og en organisatorisk evne jeg på ingen måde besidder.

    Men den "forskelsbehandling" har -tror jeg- faktisk også haft den effekt at vi har kunnet udvikle os som de individer vi er, frem for hvornår vi var født i forhold til hinanden.


  • #41   15. dec 2016 Noget passer på mig, og noget passer ikke smiley

    Jeg er skilsmissebarn men har brødre både på min mor og fars side, og jeg er den ældste. Jeg er afsindig autoritetstro, så meget at det ind imellem spænder ben for mig, og min mand og venner ind imellem skriger af grin af mig smiley

    Til gengæld har jeg ingen uddannelse, men det er jo så fordi jeg er syg og ikke kan passe et job eller enn uddannelse . Mine søskende har ingen uddannelser endnu, men jeg er ret sikker på at i hvert fald de 3 overhaler mig, den ene er igang med sin uddannelse, den anden går i 3g og skal videre på uni, og den tredje går i 9 klasse, så han er ligesom ikke nået så langt endnu smiley

    Så har jeg to søskende der ligesom mig også er syge, om de ender med en uddannelse eller ej, det må jeg erkende jeg ikke ved, det kommer an på hvordan deres sygdom udvikler sig tænker jeg.

    Da jeg var yngre drømte jeg sjovt nok også om enten at blive fængselsbetjent og socialrådgiver, men ja det nåede jeg så ligesom ikke inden sygdommen brød ud smiley


  • #42   15. dec 2016 Jeg er hverken kreativ, rebelsk eller risikovillig, så det passer ikke helt smiley

  • #44   15. dec 2016 Vi er 4 piger på 2, 9, 19 og 22. Så jeg vil tillade mig at dele os op i to hold smiley jeg er i øvrigt den ældste.
    Uddannelsesmæssigt kan jeg ikke rigtig sige noget om, eftersom vi ikke er så langt i livet endnu. Men jeg synes det passer nogenlunde på min søster på 19 og mig selv. Jeg har nok altid været lidt mere ansvarsfuld end hun har, og i hvert fald overhovedet ikke risikovillig. Hun er mere typen der lige tager chancen alligevel. Men vil ikke ligefrem kalde hende rebelsk. Så er hun også meget kreativ. Det er jeg ikke så meget.


  • #45   15. dec 2016 Jeg er ældst og noget af det passer fint. Men jeg ved nu ikke, om jeg ville egne mig som leder for andre. Jeg kan sagtens være leder for mig selv, og derfor vil jeg også være selvstændig.

  • #47   16. dec 2016 Mjaaa.... jeg er enebarn og arbejder delvist selvstændigt. Og ja, jeg skriver. Har kun et par små udgivelser på bagen indtil videre, men det kommer forhåbentligt. smiley

  • #48   16. dec 2016 Jeg er den yngste af 3. Jeg er klart den rebelske i familien smiley Kreativ, ja sådan nogenlunde. Men ikke mere end mine søskende...
    Jeg har altid drømt om at blive jægerpilot!!! smiley Så det er lidt sjovt, at pilot er nævnt, som job... Er dog ved at læse til dyrlæge, da jeg ikke lever op til kravene som jægerpilot smiley

    Så ja, den passer vist meget godt på mig smiley


Kommentér på:
Passer det på dig ?

Annonce