{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.634 visninger | Oprettet:

Børn sælges/købes {{forumTopicSubject}}

https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/danskere-leder-efter-nyfoedte-paa-nettet-det-er-dybt-chokeret/6939514

Må indrømme at jeg er forarget over at folk, via nettet, handler spædbørn illegalt
Én ting er at det foregår i udlandet, det har man jo hørt om før, men at det åbenbart også foregår i DK, hvor der som regel er ret godt styr på papirarbejdet, det overrasker og forarger mig.

Det er meget muligt, at børnene får et bedre liv her i DK, men man kan godt have sin tvivl, da der jo så ikke er nogen som helst kontrol med hvem der får (køber) barnet.

Hvad mener du, skal der åbnes op for muligheden for at “adoptioner” kan klares privat, uden indblanding fra myndighederne ?Kommentarer på:  Børn sælges/købes
 • #1   30. nov 2017 Jeg undre mig over at det kan lade sig gøre. Altså der må da blive stillet spørgsmål når barnet skal have et CPR-nummer, og forældrene til barnet ikke er de biologiske forældre....?

 • #2   30. nov 2017 Anne Julie, jeg læste at de havde løjet sig til at barnet var født i Holland under et besøg og havde derved fået fødselspapirer og dem brugte de så i dk til at få dansk cpr nr.

 • #3   30. nov 2017 Ja, lige præcis !
  Såvidt jeg husker, har det pågældende par fået lavet nogle papirer på barnet i Holland, som de så brugte på at få lavet danske papirer ?
  Utroligt at det kan lade sig gøre ?


 • #4   30. nov 2017 Skræmmende!

  Jeg tror faktisk at med den udvikling der er, så vil jeg ikke leve til jeg bliver 70!

  Vi respekterer ikke hinanden længere.
  På de sociale medier bliver man dagligt bombarderet med mobning, pornografi, og trusler. Folk TÆNKER ikke længere, man lukker øjnene!
  Folk gør grin med dyr der bliver mishandlet, de gør nar af tykke mennesker, eller handikappede, det hele er blot en farce!

  Jeg tror at når vi hele tiden ser billeder af sultne børn, mishandlede dyr osv så bliver man på en måde immun over for det?

  Vores velfærdssamfund krakelerer!

  Og mennesker idag gør hvad der passer dem fordi alle mener at reglerne kun gælder alle de andre. Tragisk!

  At "eje" et andet menneske på den måde er forbudt! hvad bliver det næste ikke? • #5   30. nov 2017 Rotterne: Enig !! Jeg kan slet ikke forstå hvordan man kan finde på at købe et barn ???

 • #6   30. nov 2017 Jeg forstår godt lidt dem, der forsøger at gå andre veje for at adoptere. Det er efterhånden en hel videnskab at blive godkendt som adoptivforældre, og mange fravælges på helt skøre ting. Jeg kender et par, som blev sorteret fra, fordi hun har for lavt stofskifte og derfor er lidt overvægtig.

 • #7   30. nov 2017 Jo jeg kan godt forstå man gerne vil købe et barn igennem en organisation som faktisk REDDER børn. Altså ligesom man betaler for en hund hos Dyreværnet

  Men at gå ud på det private marked, og købe et barn som om det var en stol...


 • #8   30. nov 2017 Har intet problem med at folk skal betale for at adoptere, og det er også ok med mig, hvis man f.eks kan betale en rugemor, eller en mor der bortadopterer sit barn. Men for mig er det bare ekstremt vigtigt at det går igennem de rette kanaler.
  Kan godt forstå at folk kan blive desperate, for der stilles store krav til adpotanterne, forstår bare ikke at man er villig til at tage chancen på det sorte marked ? Man aner jo ikke om det barn, som man køber, er sygt, stjålet eller ? Og dem der sælger barnet, aner ikke om barnet bliver solgt til en pædofil


 • #9   30. nov 2017 Med meget lidt søgen på "dark web" kan man finde diverse markeder hvor man med bitcoins kan købe alt mellem himmel og jord.... Efter at skimme hurtigt fandt jeg både dokumentfalskere og salg af kvinder og den slags... Under services på dream market... Det sgu uhyggelig du... Mon ikke man kan få sig en valgfri farvet baby via den vej med alle papirer og stamtavle i orden? Medierne holder det lidt tys, men slavehandlen i verden er helt ekstremt høj for tiden...

 • #11   30. nov 2017 Det “herlige” internet har en ekstrem skummel bagside Ingen tvivl om at det er blevet lettere at lave den slags lyssky handler
  Skræmmende og frygteligt !


 • #12   30. nov 2017 Selvfølgelig bør det gå af de rette kanaler, jeg mener bare, at kravene til adoptivforældrene efterhånden er urimelig store, og jeg forstår godt dem, der så bliver desperate. Og nej, det er ikke ok. Men hvad skal de gøre, når de så brændende ønsker dem et barn og myndighederne siger, næh du, du må ikke. • Max H
  Max H Tilmeldt:
  dec 2008

  Følgere: 7 Emner: 10 Svar: 3.318
  #13   30. nov 2017 Men hvorfor ikke akseptere naturens gang. Det er jo ikke ligefrem mennesker der er mangel på.

 • #14   30. nov 2017 Hvorfor lade så mange børn vokse op uden forældre, når der sidder så mange, der gerne vil?

 • #15   30. nov 2017 Kan sagtens forstå at man bliver skuffet, hvis ikke myndighederne vil godkende én til at adoptere.
  Jeg forstår bare ikke at man er villig til at gå så langt, som at købe et barn, på det sorte marked, for at blive forældre ?
  Der findes jo masser af andre muligheder for at have børn i sit liv, uden at adoptere. Man kan involvere sig i forskellige fritidsaktiviteter, blive dagplejemor, tilbyde folk at passe børn osv. Ved godt, at det ikke er det samme, som at have sit eget barn, men nogen gange er man bare nødt til at acceptere, at man ikke kan få alt, hvad man ønsker sig her i tilværelsen.


 • #16   30. nov 2017 Min veninde har fra naturens hånd ikke nogen kvindelige kønshormoner. Så hun har måtte have dem tilført fra helt ung. Hun har heller aldrig haft ægløsning, da hun aldrig har haft æg, der kunne løsnes. Men det betyder så ikke, at hun ikke ønskede sig børn. De fik lavet kunstig befrugtning, og de fik en dreng. Men da resten af æggene skulle sættes op, da var de gået til. Så drengen er enebarn, da man ikke bare lige kan få nye æg pga. reglerne. Og de blev kasseret som adoptivforældre.

  De satte huset i stand, de blev gift, hun gik på slankekur ja de gjorde rigtig meget for at blive godkendt. Men næh nej de var ikke "gode nok". Surt show så ifølge dig Max. Men endnu mere surt show for det barn, der kunne have fået en god og tryg opvækst.


 • #17   30. nov 2017 Jeg tror seriøst ikke, at man kan sætte sig ind i det, hvis ikke man selv har stået i situationen.

 • #18   30. nov 2017 Jeg kan sagtens forstå at det må være frustrerende, hvis man virkeligt gerne vil have børn.
  Jeg forstår bare ikke, når man er villig til at betale for et barn, på det sorte marked, uden nogle former for garanti/sikkerhed.

  Hvis ikke man kan få børn, må man jo prøve på at få det bedste ud af livet alligevel.


 • #19   30. nov 2017 Jeg har set kollegaer, der er brudt fuldstændig sammen, fordi de ikke lykkedes at blive gravide med kunstig befrugtning. Næh det er meget svært at sætte sig ind i, men jeg føler med dem.

 • #20   30. nov 2017 Det er nu ikke så svært at sætte sig ind i (synes jeg). Det er aldrig rart at få frataget et valg her i livet. Men nogen gange så er livet bare hårdt. Det gælder for os alle, at vi ikke altid kan få det, som vi vil have det.
  Jeg har veninde der blev steriliseret som ung, fordi hendes diabetes gav seriøse helbredsproblemer, og en graviditet ville være for farlig for hende.
  Vi kender alle mennesker, der af den ene, eller anden grund, ikke fik muligheden for at få børn. Men det er heldigvis ikke enden på livet, selvom det var det, som man ønskede sig allerhøjst her i livet.

  Det berettiger bare stadig ikke, at man bryder alle love og regler, for at købe sig til et barn.


 • #21   30. nov 2017 Hold da op, 5500 kr for et barn, det er jo billigere end en hund - også en polsk hund.

  Jeg synes at det er frygtelig at man køber babyer, men det er nok hellere ikke et nyt fænomen. Jeg tror at det er noget man har gjort i mange år.

  Men på den anden side, så synes jeg at man skal se lidt nærmere på adoptionsreglerne og lave nogle ændringer.
  Som Susanne skriver, så er nogle af reglerne jo mere eller mindre hul i hovedet.

  For nu at blive ved Susannes eksempel med overvægt, så kan man ikke adoptere når man er overvægtig.
  Men som overvægtig kan jeg godt få en kunstig befrugtning, endda med tilskud fra starten.
  Det hænger jo ikke sammen.


 • #22   1. dec 2017 Det er en fuldstændigt vanvittig pris. Kan slet ikke forstå at man kan købe et spædbarn for så lidt

  Er enig i at man skal have rimelige krav til mulige adoptivforældre. Omvendt, så skal kravene heller ikke være for løse, da man jo skal vægte barnets tarv højest.
  Er enig i, at hvis den eneste grund til ikke at godkende et par til adoption, var kvindens overvægt, så er det fuldstændigt vanvittigt.


 • #23   1. dec 2017 Jeg ved slet ikke hvad jeg skal synes om den omtalte sag
  Jeg fortalte kuba om den, og han sagde : stakkels kvinde, hun er sikkert i fængsel nu, hun har været fattig og så uheldig at blive gravid.
  På en måde var det godt at barnet blev solgt og endte i Danmark, ellers havde det endt på et polsk børnehjem med udsigt til at sidde der og vente på at nogen ville adoptere ham
  Og igen, hvem kan sælge sit lille barn?
  Adoption loven er alt for hård!

  (kuba, Fidel Castro, er en af mine ansatte fra Polen)


 • #24   1. dec 2017 Om 10 dage fylder jeg 32, og siden jeg var 22 år har jeg brændende ønsket mig et barn, men har endnu ikke haft held, trods jeg har været i fast forhold de sidste 9½ år.
  Jeg er medlem af en barnløse gruppe på Facebook, og når jeg læser nogle af deres opslag, forstår jeg faktisk godt at nogle kan blive så desperate, at de tyr til så drastiske handlinger. Ikke at det på nogen måde er i orden, men jeg kan sætte mig i deres sted.

  Jeg synes at adoption er blevet ekstremt kompleks, og som arbejdsmarkedet ser ud for tiden, og har set ud i lang tid, er det for mangekomplet urealistisk at blive godkendt til adoption. Det er de mindste skavanker man skal have, før man får et no go, og i mine øjne virker det totalt stupid, at du gerne selv må sætte et barn til verden, med en lidelse der kan være arvelig eller skadelig under graviditeten, men som ingen effekt har på dig som forælder, men ikke må vælge graviditeten og generne fra, og så adoptere et barn der søger nye forælder. Istedet sidder der SÅ mange børn på børnehjem og i midlertidige familieplejer.

  Og så er der den med rugemødre. Vi har en veninde der gladeligt ville agere rugemor for os...der er bare lige dén ting, at det må hun ikke. Og selv hvis vi tog til udlandet og fik det ordnet, ville barnet være hendes, da loven siger at vedkommende der føder barnet er mor, med mindre barnet er lovligt bortadopteret. Mænd, derimod, må sælge deres sæd og tjene på det. Dobbelt standard much?


 • #25   1. dec 2017 Selvfølgelig er det ikke ok at købe babyer på det sorte marked. Men på den anden side kan jeg godt forstå familien. De kan ikke selv få børn og vil få umådeligt svært ved at adoptere (vel nok nærmest umuligt) fordi konen har - vidst nok - borderline. Så når de brændende har ønsket sig et barn, har det her måske set ud til at være eneste mulighed i deres øjne. Dét brændende ønske og ulykkeligheden over at være ufrivillig barnløs - og så virkede det som muligheden for dem.

  Men nej selvfølgelig er det IKKE ok. Det er dog måske et lille wake up call til adoptionsbureauerne om ikke at dømme psykisk sygdom SÅ hårdt! En diagnose skal jo ikke udelukke folk fra at kunne adoptere. Det er SÅ forskelligt hvor påvirket folk er af deres sygdom, så selvfølgelig bør man have mulighed for at adoptere trods en diagnose, såfremt man bliver vurderet egnet


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 5 Emner: 24 Svar: 2.498
  #26   1. dec 2017 Jeg må indrømme at jeg ikke er specielt forarget.

  Og jeg havde muligvis gjort som parret. Man skal huske at alle lovlige muligheder var udtømt; de kunne ikke blive gravide (heller ikke med hjælp) og de fik nej til at adoptere. De var desperate for at få et barn og jeg forstår dem egentlig godt.

  Drengen har det godt og netop derfor er deres straffe også blevet så lave.

  Jeg synes det skulle være lovligt at have en rugemor - jeg kan slet ikke se at hvis en kvinde aftaler at føde et barn til et barnløst par (det kunne også være et homoseksuelt par som ofte kan have svært ved at adoptere), at så må hun ikke ifølge loven.

  Man skal også huske at der er flere adoptivforældre end adoptionsbørn, og der er meget strenge krav til adoptanter så man kan ikke "bare" adoptere hvis ikke man kan få børn.

  Og ja så kan man selvfølgelig sige at så må man lade være med at få børn, men mener vi helt ærligt at det er bedre for drengen her at vokse op med en enlig mor i Polen der ikke kan tage sig af ham frem for en familie i Danmark der i følge alle vurderinger har givet ham et sundt og godt liv.


 • #27   1. dec 2017 "Hun mener, at systemet er med til at sikre, at et adoptivbarn havner i de rigtige kærlige hænder. Det er nemlig en kompleks sag at starte en adoptiv-familie, og netop det fungerende system er med til at danne de absolutte bedste rammer for sådan en."

  Det er det fungerende system så desværre ikke. Det har der jo været flere sager om, og personligt kender jeg til en dybt dysfunktionel familie, der fik lov at adoptere for en del år siden.

  Det er absolut ikke OK at købe et barn. Jeg har forståelse for menneskers desperation efter at blive forældre, men det er en ubehagelig måde at blive det på.


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 5 Emner: 24 Svar: 2.498
  #28   1. dec 2017 Jer der mener at det er forkert at købe et barn, hvad hvis rugemødre blev lovlige? Så køber man jo lovligt et barn?

 • #29   1. dec 2017 Karelermutti - det er nu ikke ulovligt at være eller benytte rugemor i DK. Rugemor må bare ikke få penge for det og skal være villig til at bruge egne æg (man m nemlig ikke få hjælp til at blive gravid med en andens barn). Alternativ tager man til udlandet og får sat æg op.
  Når barnet så bliver født er det noget bøvlet. Rugemor er juridisk mor til barnet. Hun kan så overdrage fuld forældremyndighed til biologisk får og efter nogen måneder kan hun tillade at biologisk fars samlever/ægtefælle adopterer barnet, og så vil det langt om længe være deres barn også juridisk.
  Så man kan god lovligt benytte en rugemor, men lovgivningen er ikke ligefrem lavet for at gøre det nemt.


 • #30   1. dec 2017 Ida - det er lovligt og nej man køber ikke et barnet, man lejer en livmoder... som rugemor så ikke engang må få penge for.

 • #31   1. dec 2017 Karelermutti, det er da ikke bare mænd der må sælge deres sæd og tjene penge på det, du må så sandelig også gerne donere dine æg OG få penge for det

  Men ja som Michelle skriver, så kan din veninde godt være rugemor såfremt hun vil bruge sine egne æg og så er processen lidt bøvlet - men det kan lade sig gøre. Læs evt bloggen fyrstenogfruen.dk

  Deres første barn er født af hendes søster og dermed er søsterens æg selvfølgelig brugt. Den biologiske far fik fuld forældremyndighed og efter en periode fik hans kone lov til at adoptere datten så hun nu juridisk set 100% er deres fællesbarn og ikke søsterens


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 5 Emner: 24 Svar: 2.498
  #32   1. dec 2017 Med den logik, kan man vel også bare sige at parret der købte fra kvinden i Polen lejede hendes livmoder. Hun fik penge, det gør rugemødre også (i udlandet).

 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 5 Emner: 24 Svar: 2.498
  #33   1. dec 2017 Ja der er en mulighed for rugemødre, men der er dælme mange restriktioner.

  I Danmark er det både forbudt at bære børn for andre mod betaling og at betale andre for at være rugemor. (Børnelovens § 31)

  Det er desuden forbudt for danske læger at medvirke til at befrugte en rugemor med æg fra en anden kvinde, der efter aftale skal være barnets sociale mor. (Lov om kunstig befrugtning, § 13).

  Samtidig er det ulovligt for tredjepart at formidle kontakt mellem rugemødre og barnløse par. (§§ 33 og 34 i Adoptionsloven)

  Alt dette betyder i praksis, at det næsten er umuligt at finde og bruge en rugemor i Danmark, medmindre en veninde eller et familiemedlem melder sig frivilligt. I Danmark er det nemlig lovligt at benytte en rugemor, hvis hun bruger egne æg og er villig til at bortadoptere barnet uden at få penge for det.


  ( https://www.etik.dk/rugem%C3%B8dre/10-vigtige-ting-vide-om-rugem%C3%B8dre)


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 5 Emner: 24 Svar: 2.498
  #35   1. dec 2017 Ingen har mig bekendt lidt overlast i denne sag. Tværtimod. Den unge polske kvinde har fået vished om at hendes barn vokser op i en tryg familie og har undgået at blive mor for et barn hun ikke kan tage vare på, familien har fået deres ønskebarn og barnet har fået en god familie og en tryg opvækst.

  Det kan jeg personligt ikke forarges over. Jeg kan derimod forarges over at det der er sket kun kan foregå ulovligt.

  Det er ikke alle der har en veninde der er villig til at bruge egne æg og være gravid og føde et barn til en bekendt uden økonomisk kompensation. Jeg vil faktisk tro at det er de færreste...


 • #36   1. dec 2017 Ida - jeg synes dælme der er forskel på at handle om et barn, der allerede er født og som man reelt ikke ved noget om (ER det moren til barnet man møder, er det frivilligt hun giver det fra sig osv) og hvor man slet og ret køber et barn og så på at lave en aftale om, at en kvinde bærer et barn for en anden, hvor man kan sikre at det foregår frivilligt og under ordnede forhold (i hvert fald hvis man gjorde det herhjemme og ikke betalte for en Rugemor i f.eks. Indien e.l.).
  Det jeg savner herhjemme Er, at man som rugemor må kompenseres for f.eks. tabt arbejdsfortjeneste o.l. og at man må ikke er tvunget til at bruge egne æg, hvis man vil være rugemor, samt at det blev nemmere at slippe af med barnet når det er født.
  Jeg undersøgte reglerne fordi min kusine ikke kan få børn selv pga kræft, men som reglerne et, ville jeg ikke turde kaste mig ud i det projekt. Og det er sgu da trist at loven gør det så svært at hjælpe, selv når der er tale om nære venner eller familie


 • #37   1. dec 2017 Jeg forstår dem godt, og jeg kan heller ikke se det forkerte i lige denne sag.

  Jeg kunne måske frygte at alt for mange fattige kvinder med vilje blev gravide for så at sælge baby, hvis det blev lovligt at sælge direkte.

  Jeg har alle dage undret mig over at så mange børn er på børnehjem rundt om i den store verden, ofte ganske forfærdelige børnehjem, når der er masser af familier, der vil, ikke bare give en halv formue for dem, men også give den et trygt og godt hjem.


 • #38   1. dec 2017 @24: Du rammer hovedet på sømmet med noget af problematikken, som gør at jeg faktisk også godt kan forstå den desperation som kan drive forældre derud.
  Jeg har et nært familiemedlem. Vedkommende fik som ung en højest uventet blodprop. Det viste sig at hun har en arvelig defekt der gør at hun har en forhøjet risiko for blodpropper. Men med kost, motion og behandling kan den risiko minimeres så den ikke er højere end for befolkningen som helhed. Dog er det farligt for hende at blive gravid og barnet risikere selvfølgelig at blive bærer af defekten (ikke syg, da hendes mand ikke har defekten og sen er simpel recessiv). De har fået nej til adoption pga hendes 'defekt'. Der er jo en forhøjet risiko for at barnet bliver moderløs. Tja bum bum; den er så nok ikke højere end for alle mulige andre som fx mig der kører med i det store stock car race på Køge bugt hver morgen og eftermiddag.
  De ønskede sig brændende børn og fik for nogle år siden nr 1. Det var en ret kompliceret graviditet og han blev født 2 mdr for tidligt. Nu er hun gravid med nr 2 og det samme gentager sig. Jeg forstår ikke at hun vil gå igennem det igen, men som hun siger så er det deres eneste mulighed for at få barn nr 2 (som også bliver den sidste).
  Man kan godt være kynisk og sige at de da bare må acceptere naturens gang og lade være med at få børn. For en som mig, der aldrig decideret har ønsket mig børn er det let nok, men hvis man virkelig brænder efter et barn, så må det være temmelig svært og man må få en voldsom følelse af at blive vraget når man så ikke engang kan få lov at adoptere et barn der er uønsket af sine biologiske forældre.


 • #39   1. dec 2017 Ida - det er jo netop det at det er ulovligt der er problemet her. Når det sker udenom de officielle kanaler et det intet tjek af familien. Nu skal barnet då vokse op med forældre i fængsel eller hvordan?
  Og biomor kan ikke sikre sig, at det faktisk ER et godt og trygt hjem baby sælges til.
  At et polsk barn kommer til DK har jeg ingen problemer med what so ever. At man handler børn på det sorte marked har jeg i høj grad problemer med.
  Til gengæld så jeg da gerne lovændringer til noget mere rimeligt.


 • #40   1. dec 2017 Fik de lov til at beholde barnet ?

 • #41   1. dec 2017 Ja parret har fået lov til at beholde barnet. De har fået en betinget dom og noget samfundstjeneste. Men barnet har det godt og er 3 år gammel i dag

 • #43   1. dec 2017 Sofia, var det ikke med henblik på misbrug, eller husker jeg forkert?

 • #46   1. dec 2017 Han fik 6 års fængsel for flere pædofile forhold. Og nej han købte aldrig et barn, det var "kun" (og heldigvis!) en plan. Så de domme kan jo på ingen måder sammenlignes. Og jeg tror i dén grad også (og håber) at det tages i betragtning om man køber en baby fordi man brændende ønsker sig at være forældre og kan tage vare på barnet vs at købe et barn til misbrug føj altså. Det bør straffes MEGET meget hårdere end førstnævnte!

 • #47   1. dec 2017 Arh, Sofia, at købe et spædbarn til sex og udlejning er næppe det samme som at købe et spædbarn til en god og tryg opvækst.

 • #50   1. dec 2017 Det var så ikke, hvad dommer mente.

  Det par har fået en meget mild straf.


 • #51   1. dec 2017 Ah Sofia, der bør i den grad tages hensyn til om barnet er købt med henblik på en god og tryg opvækst eller med henblik på misbrug. Nu dømmes der jo heldigvis ikke bare ud fra ét forhold.

 • #54   1. dec 2017 Men så er der jo lige det, at nu har dette par fået en utrolig mild straf og har fået lov til at beholde barnet.

  Vil det ikke være med til at opfordre andre til at lave det samme ? For med så godt som ingen en straf, kan det jo godt betale sig. • #55   1. dec 2017 Sofia A

  Det er ikke sikkert, jeg har som domsmand, oplevet at dommerne ikke ville høre andre lignende sager. Men dette var også en pædofili sag, og da han læste sagerne op var det simpelthen for meget, sagen var i så grov en karakter.


 • #57   1. dec 2017 Nej jeg mener bestemt ikke der skal åbnes op for privat adoption!
  Det er dybt uetisk at sætte sig ind i en flyver og finde en fattig mor der vil sælge sit barn Der er ingen form for kontrol med hvor barnet ender og hvordan det vil få det dér.

  Jeg er tilgengæld helt med på at der skal flere igennem der rent faktisk adopterer, i forhold til hvor mange der søger. Det giver ingen mening at have super stramme krav (i nogle tilfælde urimelige krav) når det sidder så meget som ET barn for meget rundt på de fattige børnehjem


 • J0hN.
  J0hN. Online Tilmeldt:
  aug 2010

  Følgere: 120 Hunde: 3 Emner: 12 Svar: 4.311
  #58   1. dec 2017 Det er dybt umoralsks.
  Som jeg har forstået det har de desuden taget røven på den biologiske mor.
  Prisen hun fik var langt under det lovede.
  Barnet burde leveres tilbage.


 • Max H
  Max H Tilmeldt:
  dec 2008

  Følgere: 7 Emner: 10 Svar: 3.318
  #59   1. dec 2017 Så man kan ikke se problemet i menneskehandel?. Skræmmende. Der er da fuldstændig ligegyldigt hvor desperat man er og andre undskyldninger.

  Alene den her handling viser da at det er godt at de er valgt fra. Helt ligeglade med loven og andre mennesker bare de selv får deres ønske opfyldt.


 • #60   1. dec 2017 Jeg synes det er hamrende problematisk og strengt umoralsk.

  Ja, det er hårdt at være ufrivillig barnløs og svært at blive godkendt til adoption. Det kan være man skal kigge på det. Men de regler er der af en årsag, og barnløshed er ikke automatisk kvalificerende til forældreskab.

  Men et barn er ikke en vare. Det er et barn. Moren har ikke sendt sit barn afsted i en tryg vished om at barnet får et godt liv. Moren har sendt sit barn afsted fordi hun ikke har haft råd til livet med det og måske endda ikke ville have det, men hun bor i et katolsk med en idiotstreng lovgivning om abort, hvor hun end ikke hvis barnet var resultat af en voldtægt eller hvis det var sygt, kunne få lov til at abortere.

  Det var en desperat handling af et desperat menneske. Og det blev udnyttet af et ægtepar. Det er hamrende umoralsk.

  Så må man kigge på lovgivningen om adoption.


 • J0hN.
  J0hN. Online Tilmeldt:
  aug 2010

  Følgere: 120 Hunde: 3 Emner: 12 Svar: 4.311
  #61   1. dec 2017 Problemet ligger vist ikke i loven, men hos en dommer der har omgået loven set i min optik.
  Menneskehandel er forbudt.
  Hvem siger forøvrigt at forbryderne er kvalificeret i at have børn.
  Er de psykisk stabile ?
  Har de den nødvendige ballast?
  Ser ikke ud til at de er økonomisk velfunderede.


 • #62   1. dec 2017 Er fuldstændig på linie med Batdog indlæg.

  Og at det her ægtepar mener at de kan købe sig fri af den sorg de har som barnløs, siger i mine øjne en hel del omkring hvorfor de ikke kunne godkendes til adoption.

  Jeg synes det er fint at adoptionsreglerne er så snævre som de er. Et barn der er født i en sårbar situation har på ingen måde brug for at blive adopteret til endnu en sårbar situation, og her må barnets tarv veje meget tungere end følelserne hos det barnløse par.


 • #63   1. dec 2017 jeg kan nu godt forstå der er voksne der drives derud for at få et brændende ønske om at blive forældre derud, at det så er trist og ikke ok det er sådan er en anden sag ...

  har sværere ved at forstå der er nogen der tør sælge deres børn på den måde, netop fordi man ikke aner hvad de bliver solgt til ...

  jeg synes nu også man har hørt om tossede grunde til afslag på adoption, så mener også at loven som den er nu trænger til et service tjek ....


 • #64   1. dec 2017 Jeg så simpelthen rødt, da jeg læste det.
  Jeg hverken kan eller vil acceptere, at man kan KØBE et barn. Det tager en krig for de par/enlige, som skrives op til adoptioner via anerkendte OG godkendte bureauer.

  At folk så vil så være så desperate/nederdrægtige, at de vil betale sig udenom godkendte veje fordi de ikke blev godkendt den rigtige vej - det tænder mig helt af.

  Der er en god grund til de ikke bliver godkendt. Læste bl.a. at den kvindelige del i et par var psykisk syg, og hvis det har været bureauets grund til at afvise, jamen så er det KUN pga de tænker på barnets ve og vel.

  Jeg vil vove den påstand, at køb af spædbørn af barnløse er i samme boldgade som trafficking! Handel med mennesker SKAL aldrig være tilladt.
  Jeg har intet tilovers for de personer, der gør det.


 • #65   1. dec 2017 Touché, jeg fik ikke specificeret det helt. Men jo, rugemødre er lovligt, såfremt at vi bruger rugemoderens egne æg, og at hun ikke modtager betaling. Sidstnævnte er vi enige om, men problematikken ligger i, at det skal være egne æg. Så derfor er det ikke en mulighed for os, desværre.
  Og det er dét jeg synes virker komplet hul i hovedet. Om det er egne æg eller mit kan da vel være lige meget? Jeg kan slet ikke se det uetiske i det. Tvært imod kan jeg se problematikken i, at det skal være egne æg. Særligt når vi snakker familie eller nære venner.


 • #66   1. dec 2017 Og ang. dét med at købe et barn. I teorien køber du jo også et barn når du adoptere. Faktisk betaler du voldsomt mange penge for at få lov at adoptere. For en del år siden var det 75.000 kr. - Idag ved jeg ikke, men mener det er steget markant.

 • #67   1. dec 2017 Karelermutti: Du betaler jo ikke den biologiske mor en sum penge for hendes barn ved en adoption. Du betaler derimod nogle omkostninger, som går til at kunne opretholde bureauer, børnehjem mv. I mine øjne slet ikke i nærheden af at være det samme som at købe et barn.

 • #68   1. dec 2017 Karelermutti - du kan uden de store problemer få sat dine æg op i udlandet (mener faktisk det er muligt i England, men hæng mig ikke op på det). Men når barnet fødes, skal man jo så stadig igennem bøvlet herhjemme med at barnet er rugemorens indtil den dag adoptionen er gået igennem (og det kan ikke ske umiddelbart efter fødslen). Jeg synes det er hjernedødt, at man herhjemme SKAL bruge egne æg - men lige DEN del er forholdsvist nem at slippe udenom. Men det er naturligvis noget, der skal spares sammen til, for gratis er det jo ikke at få det gjort i udlandet.

  I øvrigt helt enig med Labsen, at der dælme er forskel på adoptionsudgifter og så at gå ud og købe et barn...
  Men jeg synes nu alligevel udgifterne til adoption er løbet lidt løbsk. Det samme er kravene til de, der må adoptere. Der SKAL så absolut være krav - ja ja, hvem som helst, der kan blive gravid, kan jo få et barn uanset arvelige lidelser, psykiske sygdomme osv. Men det skal vel forhåbentligt ikke være målestokken, når vi faktisk HAR muligheden for at vælge decideret uegnede forældre fra, og det er da tvingende nødvendigt at vi gør det.
  MEN man hører altså jævnligt om ret tåbelige krav til adoptivforældre. Og også at processen tager håbløst lang tid. Det giver da ingen mening, at vi har masser af gode hjem til rådighed (også hjem der kan leve op til de nuværende krav på ansøgningstidspunktet), masser af børn der mangler gode hjem, men at de gode hjem så ender med ikke at kunne adoptere, fordi processen tog så lang tid, at de ikke længere lever op til kravet om alder. Det er da en situation, hvor alle taber.

  At man kan blive så desperat, at man går ud og køber børn på den måde, det er beskrevet her er jeg til gengæld helt uforstående overfor. Jeg kan SAGTENS følge, at man kan have et meget stærkt ønske om børn, og at det gør ondt, hvis det ønske ikke kan opfyldes... men at man begynder at handle med mennesker, der ryger min forståelse altså.
  - hvad med istedet at komme ind i kampen om mere rimelige vilkår for adoption istedet?


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 5 Emner: 24 Svar: 2.498
  #69   1. dec 2017 jeg synes dælme der er forskel på at handle om et barn, der allerede er født og som man reelt ikke ved noget om

  Barnet var ikke født, da parret fik kontakt til moderen.


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 5 Emner: 24 Svar: 2.498
  #71   1. dec 2017 #57 Det er dybt uetisk at sætte sig ind i en flyver og finde en fattig mor der vil sælge sit barn

  Er det bedre at de begge vokser op i fattigdom? Måske i et land hvor enlige mødre har ingen chancer for uddannelse og job?

  Jeg er tilgengæld helt med på at der skal flere igennem der rent faktisk adopterer, i forhold til hvor mange der søger. Det giver ingen mening at have super stramme krav (i nogle tilfælde urimelige krav) når det sidder så meget som ET barn for meget rundt på de fattige børnehjem


  Der er ikke "overskud" af børn. Størstedelen af dem der sidder på børnehjem er ikke til adoption. Hvorfor tror du der er venteliste på at adoptere? Antallet af adoptioner falder verden over. Det er jo også derfor at der stilles så høje krav til adoptionsforældre.


 • #72   1. dec 2017 Det er som at videreføre kolonialismen ved at lade folk udnytte andre menneskers (i andre lande) fattigdom til at kunne købe et barn. Er man bekymret for børn, der fødes og lever i fattigdom? Så gør noget for at ændre dét.


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 5 Emner: 24 Svar: 2.498
  #73   1. dec 2017 Hvem siger forøvrigt at forbryderne er kvalificeret i at have børn.
  Er de psykisk stabile ?
  Har de den nødvendige ballast?
  Ser ikke ud til at de er økonomisk velfunderede.


  Barnet har det godt. Myndighederne har vurderet at det har haft en god opvækst og er et sundt og raskt barn - også mentalt. Det var bl.a. derfor at straffen til parret blev så lav.


 • #74   1. dec 2017 Ida og Figo. Det barnløse par har da ingen forudsætninger for at vurdere hvorfor den biologiske moder ønskede at sælge sit barn.
  De ønskede at købe hendes barn. Det kan i mine øjne på ingen måde sidestilles som en god gerning, men derimod som en kynisk og beregnende måde at få det man brændende ønsker sig.


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 5 Emner: 24 Svar: 2.498
  #75   1. dec 2017 jeg synes nu også man har hørt om tossede grunde til afslag på adoption, så mener også at loven som den er nu trænger til et service tjek ....

  Nu er det jo ikke kun vores lov der dikterer hvem der skal adoptere, landende hvor børnene kommer fra har også noget at skulle have sagt. Hvis der er grupper af mennesker de ikke ønsker adopterer flytter de dem nederst på ventelisten og der kan de så stå indtil de bliver for gamle til at adoptere.

  Jeg husker da der blev åbnet op for at homoseksuelle kunne adoptere fra udlandet. Det kunne de bare ikke i praksis fordi de lande der tillod homoseksuelle at adoptere foretrak heteroseksuelle og derfor blev de homoseksuelle par hele tiden rykket ned på venteliste, og da de lande ikke havde overskud af børn, så kom man til at vente forgæves.


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 5 Emner: 24 Svar: 2.498
  #76   1. dec 2017 Der er en god grund til de ikke bliver godkendt. Læste bl.a. at den kvindelige del i et par var psykisk syg, og hvis det har været bureauets grund til at afvise, jamen så er det KUN pga de tænker på barnets ve og vel.

  Så personer med borderline er ikke egnede som forældre?


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 5 Emner: 24 Svar: 2.498
  #77   1. dec 2017 Det barnløse par har da ingen forudsætninger for at vurdere hvorfor den biologiske moder ønskede at sælge sit barn

  Men det ved man ved adoptioner?

  Jeg siger ikke at det de har gjort er ok, jeg vil bare ikke sidde og hagle personer ned, når jeg ikke kender hele historien. Ingen af os ved hvor grundigt et arbejde den polske kvinde har gjort for at finde et godt hjem til sit barn. Hun kan have brugt flere måneder på at snakke med forskellige folk, men i al forargelsen lyder det som om hun i en pludselig indskydelse har sat sit nyfødte barn til salg på facebook.

  Noget tyder på at hun valgte en rigtig familie eftersom barnet har det godt idag...

  Jeg synes det er en kæmpe gråzone. Hvem siger at kvinder i den fattige del af verden hellere vil indlevere deres barn på børnehjem til adoption i stedet for selv at være en del af processen? I Masho-sagen så man hvordan nogle børn blev bortadopteret mod forældrenes vilje - ikke ligefrem noget der giver befolkningen tillid til at få myndighedernes hjælp med at adoptere.

  I denne sag har man et resultat der tilsyneladende er win-win-win, så efter min mening burde man da undersøge om man kan lære af denne sag og indføre legale muligheder for at privatadoptere.

  For selvfølgelig skal der ikke være babyudsalg på det sorte marked.


 • #78   1. dec 2017 Du skriver at sagen tilsyneladende er win win for alle parter. Jeg har ikke stødt på noget i pressen omkring hvordan den biologiske moder har det med hele sagen ?

 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 5 Emner: 24 Svar: 2.498
  #79   1. dec 2017 Nej netop der er også derfor jeg skriver ""tilsyneladende"" vi har ikke hørt at kvinden selv er gået til politiet eller skulle have fortrudt, men at polsk politi har efterforsket sagen og at kvinden har tilstået overfor dem.

 • #80   1. dec 2017 Hun er jo sandsynligvis ikke gået til politiet fordi det ville føre til en fængselsstraf. Det kan man da ikke bruge til en fløjtende fis, endsige bevis på at hun er glad, tryg og indforstået med barnets skæbne.

 • #81   1. dec 2017 "Er det bedre at de begge vokser op i fattigdom? Måske i et land hvor enlige mødre har ingen chancer for uddannelse og job?"

  Det er jo ikke alternativet. Alternativet var at moderen havde givet barnet til et adoptionsbureau og ladet dem finde en god familie på den helt almindelige lovlige måde.


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 5 Emner: 24 Svar: 2.498
  #82   1. dec 2017 Jeg har aldrig påstået at hun er glad og tryg, men der er heller ingen beviser på det modsatte som forargelsesoptoget åbenbart tager for givet.

  Nej man er sgu nok ikke i den fedeste situation når man vælger at sælge sit barn, men hvordan ville verden for dem begge se ud hvis hun valgte at beholde barnet?

  Hvad med kvinder i de fattige lande der afleverer deres børn til børnehjem og adoption? De har det formentlig heller ikke godt...


 • #83   1. dec 2017 Nej, det har de nok ikke, men i det mindste er der nogle organer som sørger for at deres børn får det godt.- så godt som de kan sørge for. Det er der ikke, når der sælges direkte ved døren.

  Men derudover synes jeg da, at du totalt ignorerer det faktum, at der er utroligt mange andre måder at hjælpe den slags børn (og forældre) på, og at det ægteparret har gang i er direkte udnyttelse af et andet menneskes fattigdom. Altså, kolonialisme.

  Hvis man vil hjælpe fattige og hjælpe barnløse, kan vi kigge på lovene og vilkårene. Afhjælp fattigdom, ændr adoptionskravene. Men det kan sgu da aldrig være okay at handle med andre mennesker. Som der har været sagt før, alene det at de synes det er okay at gøre som de gør fordi de fik afslag tyder på, at der var en god nok årsag til at de fik afslag.


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 5 Emner: 24 Svar: 2.498
  #84   1. dec 2017 Nej selvfølgelig er det ikke ok at handle med mennesker, men i den konkrete sag har jeg svært ved at hidse mig op.

  Jeg kan ikke se at det er mere kolonialisme at et par køber et barn af en fattig desperat kvinde end når man adopterer et barn født af en fattig desperat kvinde. Oveni købet gennem adoptionsbureau, som i visse tilfælde lyver for de fattige kvinder og deres familier. Det er da mindst lige så meget kolonialisme.

  Og ja der er andre måder at hjælpe den slags kvinder og børn på - det er bl.a. derfor at antallet af internationale adoptioner falder. Fordi velstanden stiger i de fattige lande og der er bedre muligheder for at hjælpe børnene i deres egne lande.

  Men uanset hvor meget vi hjælper vil der formentlig altid være uønskede børn og gode forældre villige til at tage sig af dem.

  Jeg kunne godt forestille mig at ty til ulovligheder hvis jeg var desperat efter et barn, så stakkels det barn der i så fald ville få mig forfærdelige forælder.


 • #85   1. dec 2017 Børnehjem og adoptionsbureauer er ikke perfekte løsninger nej. Men det er markant bedre end menneskehandel!

  Der er nogle love og regulativer og krav, så man på en eller anden måde kan sikre, at børnene ender hen i bedre hjem, end dem de ikke kunne beholde, så at de ikke bliver tabere bare fordi de kommer fra fattige kår.

  Der må da sgu for pokker være nogle andre kriterier for hvem der kan sikre et barns tarv, end "de havde penge nok til at kunne vælge mellem et barn på det sorte marked eller et par Gucci-sko".

  Jeg er rystet over at man kan synes at pengepungen er ok som det eneste kriterie.


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 5 Emner: 24 Svar: 2.498
  #86   1. dec 2017 Ej der er jo ingen der har sagt at pengepungen skal være det eneste kriterie! Men man kunne jo se på hvordan privat adoption fungerer i de lande der tilbyder det, og evt. se på om der kunne være en mulighed at udvikle til fordel for alle.

  Der er åbenbart et kæmpe marked for babyhandel i Polen har jeg læst i flere artikler idag, gad vide hvorfor alle de kvinder går uden om de officielle kanaler? Er det fordi de alle er en flok griske damer der kun tænker på at få penge for deres afkom eller kunne der også andre grunde....?


 • #88   1. dec 2017 Barnet var ikke født, da parret fik kontakt til moderen.

  Nej, men da barnet blev lavet, var det altså ikke med en bevidst hensigt om at give (ikke sælge) det til en person/et par - kvinden er så uheldig at bo i et land, der dels ikke tillader abort og dels ikke har et ret godt socialt sikkerhedsnet, og dermed er hun strandet i en temmelig uheldig situation for alle parter. I en desperat situation vælger hun så at sælge sit barn... det kan da aldrig nogensinde blive ok, at det bare er fint fint at sætte sit barn til salg.

  Jeg ville som sådan ikke have indvendinger imod privat adoption, hvis ikke det involverer handel med børn...

  Og helt ærligt kan jeg ikke undskylde menneskehandle med "de ville bare SÅ gerne have et barn" og det er helt uforståeligt for mig, at du kan.
  Ja, i dette ene tilfælde fik barnet tilsyneladende et godt liv - men tænk nu lidt udover den ENE sag, når nu det åbenbart er en næsten gængs måde at få et barn på... Tror du virkeligt, at det kun er gode danske familier, der stiller sig i kø til købet af en baby?

  Ang. borderline og at få børn - jeg synes faktisk det er en rimelig grænse at sætte... Ikke at der ikke findes nogen med borderline der samtidig kan være gode forældre, men et af problemerne ved borderline er jo netop ofte manglende evne til at behovsudsætte og sætte andres behov før egne foruden ofte humørsvingninger og tendens til vredesudbrud/aggression helt ude af proportioner. Ikke umiddelbart sundt for et barn at vokse op i... der er en grund til, at man i psykiatrien ganske ofte ser at flere generationer af samme familie går der.
  Sorry, hvis det træder nogen over tæerne. Jeg er ikke sådan pr. definition imod at folk med psykiske lidelser får børn. Men alt efter lidelse er det sgu ikke så skidt endda, hvis børn fravælges (eller fravælges for en af naturen)... så behøver man altså ikke sende børn der allerede har haft en skidt start afsted dertil.


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 5 Emner: 24 Svar: 2.498
  #89   1. dec 2017 Og helt ærligt kan jeg ikke undskylde menneskehandle med "de ville bare SÅ gerne have et barn" og det er helt uforståeligt for mig, at du kan.

  Hvor undskylder jeg det? Jeg siger tværtimod at det ikke er ok, men at jeg forstår dem. Der er forskel på at undskylde og forstå deres motivation.

  Og nej selvfølgelig tror jeg ikke at det kun er gode mennesker der køber børn, og derfor skal man jo netop se på hvordan man beskytter børnene hvis man gjorde privat-adoption muligt.

  Jesus det er trælst at debattere med folk der lægger ord i munden på en.


 • #90   2. dec 2017 Èn ting der ofte kan undre mig, i forbindelse med adoption af børn er, at man hører at det ofte er svært at finde folk der vil adoptere ældre børn. Hvorimod folk stiller sig i kø, for at modtage spædbørn.
  Kan sagtens forstå, at man helst vil have et mindre barn, uden alt for mange lig i lasten, men omvendt, så har jeg sgu svært ved at forstå, hvordan man kan sige nej til et 7 årigt barn, der desperat mangler et godt hjem, når nu man så brændende ønsker sig et barn ????

  Og så må jeg også indrømme, at jeg undrer mig over, at parret her har fået lov til at beholde barnet ??? Det sender da i den grad et uheldigt signal om, at det er helt ok at tage til et “fattigt” land, og købe sig et barn

  Aner ikke hvor stramme kravene er, for at få lov til at adoptere et barn, måsk skal der blødes op og slækkes på nogle krav ? Omvendt, så er man jo nødt til at sætte en del krav, for netop at sikre sig at folk kan tage vare på et barn.


 • #92   2. dec 2017 Ikke at der på nogen måde skal sammenlignes, men når en hund adopteres mod et gebyr til forening, så gives der ofte en protest, det ER nemlig et køb, blot med et finere ord.

  Når et barn adopteres, og der betales et beløb til en forening, så ER det en adoption, ikke et køb. • #93   2. dec 2017 Maj-Britt: Ja, det er lidt pudsigt

 • Radar
  Radar Tilmeldt:
  aug 2010

  Følgere: 9 Emner: 24 Svar: 2.152
  #94   2. dec 2017 # 90 " Og så må jeg også indrømme, at jeg undrer mig over, at parret her har fået lov til at beholde barnet ??? "

  Jamen hvad skulle man da ellers gøre?
  Kan nok være at parret, der har købt barnet, er sluppet mildest talt billigt, men det skal jo ikke gå ud over barnet. Eftersom barnet trives godt, hvor det er, er man IMO nødt til at vægte barnets tarv, og dermed bære over med forældrenes tvivlsomme moral. Og så må man efterfølgende gøre, hvad der er muligt for at forhindre gentagelse af den type handler.

  Og det der med ikke at ønske at adoptere store børn. Tjo, det tror jeg godt, jeg forstår - det må være en meget større og sværere opgave end at adoptere et spædbarn. Men hvor er det dog hjerteskærende, når store børn, der ved hvad der foregår, bliver valgt fra.
  For et par år siden så jeg en dokumentar (det gør jeg tit ;-)) fra USA, hvor børn og teenagere gudhjælpemig skulle gå en slags charme-catwalk for potentielle forældre .
  De børn, der blev valgt, blev desværre ofte sendt retur igen, fordi de var for problematiske.


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 5 Emner: 24 Svar: 2.498
  #95   2. dec 2017 Hvis man tænker på barnets tarv, så kan det vel ikke undre at det fik lov at blive hos det h*n kender som mor og far.

 • Radar
  Radar Tilmeldt:
  aug 2010

  Følgere: 9 Emner: 24 Svar: 2.152
  #96   2. dec 2017 # 85 Præcis.


  ... fandt lige et klip fra den dokumentar, jeg nævnte før i forbindelse med adoption af store børn.
  https://www.dr.dk/nyheder/udland/video-kasserede-adoptivboern-i-usa-overbeviser-potentielle-foraeldre-ved-modeshow#!/


 • Max H
  Max H Tilmeldt:
  dec 2008

  Følgere: 7 Emner: 10 Svar: 3.318
  #97   2. dec 2017 Hvad skal vi så med love og regler. Selvfølgelig skal barnet fjernes og forældrene have en straf. Det er helt uhørt hvad de udsætter det stakkels barn for. Egoisme og intet andet. • Radar
  Radar Tilmeldt:
  aug 2010

  Følgere: 9 Emner: 24 Svar: 2.152
  #98   2. dec 2017 Max - Hvad er det, de udsætter barnet for?
  (jeg ved ikke andet, end det der er skrevet her i tråden, og så vidt jeg kan læse, skulle barnet have det godt).


 • Max H
  Max H Tilmeldt:
  dec 2008

  Følgere: 7 Emner: 10 Svar: 3.318
  #99   2. dec 2017 Det er jo ren menneskehandel. Så er det frit for alle at tage sagen i egen hånd. Det er da ganske alvorligt og burde straffes hårdt. Tidligere blev de ikke fundet egnet. Så burde de vil heller ikke nu.

  Hvordan tror du det påvirker barnet at finde ud af at det blev solgt for et beskedent beløb.


 • #101   3. dec 2017 Det påvirker vel barnet på samme måde som det påvirker børn, der er efterladt på børnehjem, på trappesten, for så at blive adopteret til Danmark for et beløb til en forening. • #102   3. dec 2017 "Hvad skal vi så med love og regler. Selvfølgelig skal barnet fjernes og forældrene have en straf."
  Vil dette være det bedste for barnet?

  Jeg kan sagtens se, at det virker helt forkert, at forældrene kan få lov til at slippe næsten ustraffet for menneskehandel, men barnets tarv må, i mine øjne, veje højest i denne situation - og det er ikke til barnets bedste at blive fjernet fra familien, det har det godt hos - uanset hvor forkert de har handlet.


 • J0hN.
  J0hN. Online Tilmeldt:
  aug 2010

  Følgere: 120 Hunde: 3 Emner: 12 Svar: 4.311
  #103   3. dec 2017 Skulle man måske stjæle en fed BMW og håbe på at få lov at beholde den hvis man passer den med vask og støvsugning.

 • #104   3. dec 2017 For BMW'en bliver ked af det, hvis den bliver fjernet fra dig
  Jeg ER altså glad for, at vi ikke har et fuldstændig rigidt retssystem


 • J0hN.
  J0hN. Online Tilmeldt:
  aug 2010

  Følgere: 120 Hunde: 3 Emner: 12 Svar: 4.311
  #105   3. dec 2017 Næste gang rejser hr og fru pædofilis til Polen og henter et barn, nu der er åbent for slavehandel.
  Føj for en dom.

  Mor og far hvem er mine rigtige forældre ?
  Ved vi ikke vi købte dig for 5K.


 • Max H
  Max H Tilmeldt:
  dec 2008

  Følgere: 7 Emner: 10 Svar: 3.318
  #106   3. dec 2017 Isabelle. Hvor mange fædre/mødre sidder ikke i fængsel?. Så må de vil også skulle slippe for straf af hensyn til deres børn.

  De er blevet opdaget og de burde have en hård straf. I stedet sender man det signal at kriminalitet betaler sig. • #107   3. dec 2017 ""Mor og far hvem er mine rigtige forældre ?
  Ved vi ikke vi købte dig for 5K. ""

  Det ved vi ikke, vi betalte 125.000 til en adoptionsforening for dig.

  ( og her og fru pædofilis kan såmænd også få et barn helt legalt)


 • #108   3. dec 2017 VILDT at sammenligne et barn med en bil

 • #109   3. dec 2017 "Isabelle. Hvor mange fædre/mødre sidder ikke i fængsel?. Så må de vil også skulle slippe for straf af hensyn til deres børn."

  Det ved jeg ikke, Max. Men de, der gør, sidder der, fordi de har skadet deres børn.

  Jeg kan SAGTENS se dilemmaet. Kan du, Max og du, John ikke?


 • J0hN.
  J0hN. Online Tilmeldt:
  aug 2010

  Følgere: 120 Hunde: 3 Emner: 12 Svar: 4.311
  #110   3. dec 2017 Bil, barn, hund er lige fedt.
  Loven skal holdes og forbrydere straffes, og man skal ikke have lov til at beholde det tilranede.
  Kan sagtens se dilemmaet men det skal ikke kunne betale sig at være kriminel.


 • #111   3. dec 2017 De er blevet straffet, og ved at fjerne det tilranede straffer man et barn på 3 år.

  Når nu man tænker lidt dybere over det og hiver sin empati op, så skal dette naturligvis ikke gå ud over barnet.

  Så barnet bliver ved sin far og mor.


 • #112   3. dec 2017 Det er et BARN, det handler om, John. Hvad mener du er bedst for det barn? Er det fuldstændig ligegyldigt i din optik?


 • #113   3. dec 2017 #110

  Det er det dælme ikke! Selvfølgelig skal der ikke tages hensyn til en bil - den er jo en TING!


 • J0hN.
  J0hN. Online Tilmeldt:
  aug 2010

  Følgere: 120 Hunde: 3 Emner: 12 Svar: 4.311
  #114   3. dec 2017 #112
  Min empati er såmænd også med de mange 3 årige der bliver fjernet hvert år fra Danske forældre.
  Ingen forskel der.


 • #115   3. dec 2017 Barnet vil blive straffet - for hvis skyld?
  Eller: Skal det sendes tilbage til Polen?
  Skal den polske biologiske mor tvinges til at tage barnet?
  Eller skal det på børnehjem og siden i plejefamilie eller adoptionsfamilie? Skal ANDRE have "det tilranede"? Er vi ude i noget hæleri hér?


 • #116   3. dec 2017 "Min empati er såmænd også med de mange 3 årige der bliver fjernet hvert år fra Danske forældre."

  Der bliver ikke fjernet børn, der har det godt hos deres forældre.


 • J0hN.
  J0hN. Online Tilmeldt:
  aug 2010

  Følgere: 120 Hunde: 3 Emner: 12 Svar: 4.311
  #117   3. dec 2017 #116
  Okay


 • #118   3. dec 2017 j0hN-p
  Børn bør ikke smides på børnehjem hvis det kan undgås. Jeg har boet på en miniinstitution fra jeg var 8 til jeg var 18 år, og det har udelukkende været fordi mine forældre IKKE kunne tage sig af mig. Idag kan jeg se hvor heldig jeg har været, men, men selvom jeg idag kan se at mine første 8 leveår med mine forældre var et helvede, ønskede jeg så inderligt at komme hjem til dem igen som barn. Og sådan var det med rigtig mange af de børn jeg boede med. Og det var endda kun en miniinstitution, som minder mest af alt om en kombination af børnehjem og familiepleje - 8 børn, 8 voksne en leder og en maddame, så noget mindre end et almindeligt børnehjem.

  Jeg synes bestemt børnene skal vægtes højest i denne situation, og ja, så må forældrene slippe med en mild straf. Havde de fået hårdere ville det være banet der blev straffet, netop fordi de jo har vist sig at være en god familie.


 • Max H
  Max H Tilmeldt:
  dec 2008

  Følgere: 7 Emner: 10 Svar: 3.318
  #119   3. dec 2017 Isabelle. De er vil i fængsel fordi de har lavet noget ulovligt. Det skader børnene men det bliver man altså ikke straffri af. Derfor er det da også meget underligt at det her par gør.

  De har jo sadt barnet i en meget ulykkelig situation. Deres handlinger viser at det var en rigtig beslutning at de ikke blev funder egnet i første omgang.


 • #120   3. dec 2017 Ja, Max, de har sat barnet i en ulykkelig situation. Men den danske stat må nu gøre sit til, at den ulykkelige situation holdes på et minimum.
  Hvad synes du, der skal ske med barnet?


 • #121   3. dec 2017 Betinget straf er ikke i fængsel, og der gives bunker af betingede straffe til dem, der har lavet noget ulovligt.

  Det har da vist at den første beslutning var forkert, parret her er gode forældre, og barnet er heldig, det slipper for en barndom ved en mor, der ikke kan tage var på det.


 • J0hN.
  J0hN. Online Tilmeldt:
  aug 2010

  Følgere: 120 Hunde: 3 Emner: 12 Svar: 4.311
  #122   3. dec 2017 #121
  Ved man at barnet vokser op hos "gode" forældre ?
  De er åbenbart ikke godkendt til adoption.

  Og ja jeg mener at barnet skal fjernes for at undgå lignende sager.

  Husk det er et debatforum og svar der ikke lige passer ind i sit eget kram er lige så validt alligevel da vi er forskellige


 • #123   3. dec 2017 "De er åbenbart ikke godkendt til adoption."

  De opgav at forsøge at blive det, da moren har en borderlinediagnose.

  "Og ja jeg mener at barnet skal fjernes for at undgå lignende sager."

  Der må være andre måder - fx et grundigt tjek af udenlandske "fødselspapirer" fremover. • #124   3. dec 2017 J0hN-p
  Ved du hvor lidt der skal til for IKKE at blive godkendt til adoption? Den mindste diagnose eller skavank, et job de finder "dårligt", en lille ting i den ene persons baggrund osv osv...Disse ting gør ikke nødvendigvis en person til en dårlig eller uegnet forælder. Moderen her har en borderline diagnose, og dermed ville det højest sandsynligt være et spildt forsøg fra start.
  Et barn der ikke har haft en god opvækst, går som regel igennem et helvede og får en traumatiserende opvækst ved at blive fjernet. Et barn der har det godt hjemme og så bliver fjernet, vil jeg slet ikke tænke på.
  At skære ting ud i pap for voksne mennesker, ved at straffe et barn, kan bare ikke være den rette løsning. Disse regler er der jo netop for børnenes skyld.


 • #125   3. dec 2017 Desuden så har flere politikerne allerede gjort opmærksom på, at de vil have skærpet reglerne på området. Det kunne jo så blive et vink med en vognstang, men nu er det jo ikke just noget man hører sker jævnligt, og ved, at selv ufrivillige barnløse tager afstand fra denne handling, hvilket jeg ser som positivt.

 • #126   3. dec 2017 Isabelle. Hvor mange fædre/mødre sidder ikke i fængsel?. Så må de vil også skulle slippe for straf af hensyn til deres børn."

  Det ved jeg ikke, Max. Men de, der gør, sidder der, fordi de har skadet deres børn.


  Mig bekendt, så er det kun en brøkdel af dem, som sidder i fængsel, som har skadet deres børn.
  Mange sidder der på grund af dokumentfalsk (hvilket disse forældre jo også har begået), tyveri vold og meget andet.
  Mange af dem so sidder i fængsel har også børn, og de er ikke fritaget for straf eller nedsat straf fordi de har børn.
  Hvorfor skal dette forældrepar ikke i fængsel lige så vel som alle andre som laver noget kriminelt ?
  Den her dom opfordrer jo ligefrem til menneskehandel, for hvis et par kan slippe af sted med både at begå dokumentfalsk og menneskehandel uden nævneværdig straf, så skal det samme gælde for alle andre som begår samme forbrydelse.

  Jeg synes så hellere ikke om, at barnet skal straffes, det er jo ganske uskyldig, har det godt hvor det er og elsker sin nye mor og far.
  Men derfor er der stadig blevet begået både dokumentfalsk plus menneskehandel og det skal straffes på lige fod med andre.
  Lad dem beholde barnet, men de skal da ins og afsone en straf lige som alle andre. Så må mor og far jo afsone efter hinanden.


 • #127   3. dec 2017 Ved du hvor lidt der skal til for IKKE at blive godkendt til adoption? Den mindste diagnose eller skavank, et job de finder "dårligt", en lille ting i den ene persons baggrund osv osv...Disse ting gør ikke nødvendigvis en person til en dårlig eller uegnet forælder

  Og det berettiger så folk til at overtræde loven med både dokumentfalsk og menneskehandel ???

  I stedet for at begå kriminalitet, så burde man arbejde på at få ændret loven.


 • #128   3. dec 2017 Jeg læste vist lige noget, der ikke stod - om det med forældre og fængsel. Dvs. jeg tænkte på forældre, der er fængslet p.gr.af noget, de har gjort mod deres børn og ikke på forældre, der var/er fængslet af alle mulige andre årsager.
  Tænke tænke tænke Barnet skal ikke fjernes, men forældrene skal straffes på lige fod med alle andre, der laver dokumentfalsk og menneskehandel - men de skal (som du skriver, Anni) ikke afsone samtidig af hensyn til barnet.


 • #129   3. dec 2017 Synes godt nok der er en mærkværdig morale her.
  Hvis det drejer sig om listehunde, så bliver der råbt op, at uanset hvad, så skal loven følges, og det er kun hunde.

  Men drejer det sig om både dokumentfalsk og menneskehandel, er det helt ok, så finder man på alverdens undskyldninger for at disse mennesker ikke skal straffes......................


 • #130   3. dec 2017 Et godt eksempel på menneskehandel anno 2017 udført af vores egne overmennesker. https://www.altinget.dk/artikel/kommuner-tjener-penge-naar-arbejdsloese-flytter-vaek

 • #131   3. dec 2017 #116

  Til gengæld fjernes der børn, der har det godt hos deres plejeforældre


 • Radar
  Radar Tilmeldt:
  aug 2010

  Følgere: 9 Emner: 24 Svar: 2.152
  #132   3. dec 2017 # 99 "Det er jo ren menneskehandel. Så er det frit for alle at tage sagen i egen hånd. Det er da ganske alvorligt og burde straffes hårdt. Tidligere blev de ikke fundet egnet. Så burde de vil heller ikke nu. "

  Skulle det være et svar på mit spørgsmål om, hvad det er, de udsætter barnet for?

  Og dit spørgsmål: "Hvordan tror du det påvirker barnet at finde ud af at det blev solgt for et beskedent beløb?" tillader jeg mig at svare på ved at stille dig et par spørgsmål:

  Tror du det vil gøre den store forskel for barnet, om det er blevet købt for 5500 eller 55.000kr?
  Og tror du, at h*n vil blive mere traumatiseret af engang at finde ud af, at h*n er blevet købt for 5500 kr, end h*n vil blive ved at blive fjernet fra de mennesker h*n kender som sine forældre? (Vi taler om et 3- årigt barn!)


 • Radar
  Radar Tilmeldt:
  aug 2010

  Følgere: 9 Emner: 24 Svar: 2.152
  #133   3. dec 2017 # 129 "Hvis det drejer sig om listehunde, så bliver der råbt op, at uanset hvad, så skal loven følges, og det er kun hunde."

  Jeg vil bare lige sige, at JEG IKKE råber op om, at loven skal følges, når listehunde kommer i knibe.


 • #134   3. dec 2017 Anni
  Og det berettiger så folk til at overtræde loven med både dokumentfalsk og menneskehandel ???

  Det var til John's kommentar:
  Ved man at barnet vokser op hos "gode" forældre ?
  De er åbenbart ikke godkendt til adoption.


  ...og ikke for at undskylde deres gerning.


 • #135   3. dec 2017 Selvfølgelig skal man først og fremmest se på barnets tarv. Spørgsmålet er så bare om det er i barnets bedste interesse at blive hos et par, der tilsyneladende ikke har nogle moralske skrupler ved at købe et barn for 5.500 kr af en fattig, Polsk mor. Og som også har lavet dokumentfalsk, for at få barnet registreret ?
  Desuden har “moderen” åbenbart også diagnosen, Borderline. Hvor slemt er hun ramt ? Én ting er at barnet trives nu, man hvad sker der når barnet bliver ældre og mere krævende, magter de så stadig opgaven ?
  Jeg håber, hvis barnet får lov til at blive hos parret, at der bliver holdt særdeles godt øje med dem !!

  Men jeg må indrømme, at det sender et ekstremt dårligt signal til alle andre barnløse. Hvor man nærmest blåstempler at du kan tage til Østeuropa og købe et billigt barn.
  Er ikke i tvivl om at en forfalsket fødselsattest sikkert kan fremskaffes lettere, end et billigt spædbarn
  Og for mig er der en KÆMPE stor forskel på om man har betalt en mindre formue i gebyr, for at adoptere et barn helt lovligt, fremfor et mindre beløb for at købe et barn af én eller anden tilfældig fattig kvinde, hvor ingen er checket for noget som helst.


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 5 Emner: 24 Svar: 2.498
  #136   3. dec 2017 Hvorfra ved vi at det er en tilfældig fattig kvinde?

  Hun er vel ikke mere tilfældig for adoptivforældrene end mødrene til de børn der adopteres fra børnehjem?

  Hvorfor antager man at parret fra den ene dag til den anden vupti har købt et barn fra en kvinde de lige har mødt på internettet?

  Det kunne jo tænkes at den polske kvinde har været lidt mere grundig end som så...

  Ingen af os ved hvad der er sket i processen.


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 5 Emner: 24 Svar: 2.498
  #137   3. dec 2017 Og så ER parret altså blevet straffet. Deres straf er blevet mild fordi barnet netop har det godt og har fået en tryg og god opvækst.

  Så nej nu kan alle og enhver ikke bare tage ned og købe børn til alle mulige formål og slippe for straf.


 • #138   3. dec 2017 Og så ER parret altså blevet straffet. Deres straf er blevet mild fordi barnet netop har det godt og har fået en tryg og god opvækst

  Det er en lidt sær logik ?
  Så skal alle andre kriminelle der har børn, som har det godt jo også have mildere straf.

  Og hvorfor skal de straffes meget mindre end andre, som har begået dokumentfalsk og menneske handel ?

  Og selvfølgelig kan alle andre nu også tage til fattige østlande og købe sig et barn.
  Sådan en mild dom som de har fået afskrækker jo ikke, tværtimod, så er det jo nærmest en opfordring.


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 5 Emner: 24 Svar: 2.498
  #139   3. dec 2017 Der er formidlende omstændigheder i mange sager, men det skal naturligvis relatere sig den pågældende forbrydelse.

 • Max H
  Max H Tilmeldt:
  dec 2008

  Følgere: 7 Emner: 10 Svar: 3.318
  #140   3. dec 2017 Og du mener ikke den her forbrydelse er i den grove ende?. Straffen er jo latterlig. Tænk at man nu kan handle med børn over nettet. Bare barnet får det godt er der ingen problemer.

  Hvem gider så bruge tid og formue på at følge de regler der er. Hvem skal holde øje med hvem der køber og om de er egnet. Det er godt nok en glidebane.

  Radar. Hvis du ikke forstår hvad de har udsat barnet for kan jeg ikke hjælpe dig. Der var jo ingen garanti for at de kunne beholde barnet hvis de blev opdaget. Et stakkels barn der risikere at blive kastebold kan aldrig forsvares.


 • #141   3. dec 2017 Ida: Problemet med den her sag er netop, at ingen ved om det er en tilfældig polsk, fattig kvinde, der har solgt sit barn ? Eller om barnet er stjålet fra en kvinde der altid havde ønsket sig et barn ? Eller om den polske kvinde, og parret har gjort forarbejdet yderst grundigt ?
  Ingen ved det, men der er da ingen tvivl om, at den her milde straf åbner op for helt nye muligheder for at danske barnløse kan købe sig til Østeuropæiske babyer, uden at frygte for en særlig hård straf.
  Hvis jeg var nybagt mor i Polen, ville jeg godt nok ikke turde at vende ryggen til mit barn særligt længe ad gangen, for den her sag kan hurtigt inspirere andre skruppelløse mennesker


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 5 Emner: 24 Svar: 2.498
  #142   4. dec 2017 Ann-Marie og de ting du nævner kan ikke forekomme når der er organisationer involveret? Især når man tænker på de skandalesager der har været hos de udenlandske adoptionsbureauer.

  Nej der er netop ingen af os der ved hvordan det det er gået til men der virker til at der er en generel konsensus om at det danske par er et par psykopater der er rejst til Polen og har fundet den første og den bedste kvinde og tvunget hende til at indlevere sit barn for en beskeden sum.

  Jeg synes bare denne sag viser at privat adoption (under ordnede forhold, hvor adoptivmor har mulighed for grundigt baggrundstjek af mulige forældre) måske kan være en god mulighed for kvinder der ikke vil indlevere deres barn til en uvis skæbne på et børnehjem.


 • #143   4. dec 2017 Selvfølgelig kan der forgå lyssky ting, selvom adoptionerne foregår via en organisation (det har der desværre været eksempler på). Men jeg mener klart at risikoen formindskes, hvis ikke forældrene, til de børn der skal bortadopteres, bliver tilbudt penge.
  I det øjeblik at fattige mennesker eller kriminelle, kan se en mulighed for at tjene penge på at sælge børn, er der alt for stor sandsynlighed for at det vil resultere i nogle rigtigt grimme sager. Et eller andet sted, risikerer man vel også, at kvinder vil gøre det til en levevej, at føde og sælge deres børn til rige udlændinge, og det er ikke en udvikling jeg ønsker.


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 5 Emner: 24 Svar: 2.498
  #144   4. dec 2017 Men der er jo allerede et sort marked for babyhandel. Det du skriver foregår jo allerede.

  Med lovliggørelse af privat adoption/mulighed for rugemødre giver man kvinderne ordnede og lovlige forhold.


 • #145   4. dec 2017 Men det her er ikke privat adoption, det er menneskehandel.

  Og bare fordi de havde råd til at tage en køretur og betale en lille sjat penge er det ingen garant for deres egnethed som børneforældre. Og deres handlinger er da godt nok heller ikke fordrende.

  Altså jeg forstår simpelthen ikke at forbrydelsen skal rebrandes på den måde, det er stadig menneskehandel og det er uhyggeligt hvor mange der er villige til at se igennem fingre med det fordi det er synd for dem at de ikke blev godkendt til adoption og reglerne er så hårde.


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 5 Emner: 24 Svar: 2.498
  #146   4. dec 2017 Hvem siger det er privat adoption??

  Hvis det er mig der henvises til så gider jeg snart ikke deltage i debatten hvis folk ikke gider læse hvad man skriver.

  Jeg har netop skrevet at menneskehandel er forkert men at den konkrete sag burde give anledning til at se på muligheden for privat adoption.


 • #147   4. dec 2017 Men det er ikke menneskehandel at betale x antal mange 1000 kroner til en adoptionsforening og så hente et barn/ få udleveret et barn. • J0hN.
  J0hN. Online Tilmeldt:
  aug 2010

  Følgere: 120 Hunde: 3 Emner: 12 Svar: 4.311
  #148   4. dec 2017 Forskellen er at man skal godkendes, og at der stilles krav.


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 5 Emner: 24 Svar: 2.498
  #149   4. dec 2017 Nej Maj-Britt at give pengene til en nogle gange korrupt (personlig erfaring), er lovligt.

  Men at give pengene til kvinderne er ulovligt.


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 5 Emner: 24 Svar: 2.498
  #150   4. dec 2017 John og det kunne man sagtens indføre ved private adoptioner.

 • #151   4. dec 2017 Jo jo, lad os da endelig gøre det omvendt, så man i stedet for at betale omkostningerne til et adoptionsforening, så betaler man til moren.

  Sikke en fest der bliver blandt kriminelle menneskehandlere.
  Jeg vil endda vove at påstå at der så bliver oprettet rigtige babyfabrikker.
  Men det ville jo være helt i orden, bare barnet får det godt.................


 • #152   4. dec 2017 http://www.d-i-a.dk/adoptionsprocessen/for-adoption/#3

  Her er priserne for et barn gennem den lovlige adoption.


 • #153   4. dec 2017 Jeg tænker at det, for mig, beviser at det er mennesker der er impulsstyret og ikke forholder sig helt til den virkelige verden, ret typisk borderline, jeg tænker at det viser hvorfor de ikke blev godkendt i første omgang.


 • #154   4. dec 2017 De har begge Borderline?? • #155   4. dec 2017 Det næste spørgsmål er også, hvilken rollemodel vil de være for barnet ?
  I mine øjne vil de ikke være gode eksempler for barnet.
  Når deres moral er så dårlig, at de ikke engang viger tilbage for at begå dokumentfalsk OG menneskehandel, så er der vist ikke ret meget som kan holde sådanne mennesker tilbage..............


 • #156   4. dec 2017 De agerer begge uansvarligt og impulsstyret, hvad den uden diagnosen har af undskyldning, ved jeg ikke.

 • #157   4. dec 2017 For når de har købt barnet via mor istedet for via DIA, så vil de oplære barnet i den kriminelle verden?? • #158   4. dec 2017 Maya, et brændende ønske om et barn måske?? • J0hN.
  J0hN. Online Tilmeldt:
  aug 2010

  Følgere: 120 Hunde: 3 Emner: 12 Svar: 4.311
  #159   4. dec 2017 Syntes nu at det mest er retten der har handlet uansvarligt i denne sag.

 • #160   4. dec 2017 Nu så jeg lige denne om det par:

  ""Men manden havde dårlig sædkvalitet, og kvindens æg gik til grunde, da lægerne søgte at sprøjte sædceller direkte ind i et af hendes æg.""

  Man har åbenbart fundet hende/ dem gode nok til den metode, men ikke til adoption?? for man kan vel ikke bare gå til lægen og bede om den behandling??


 • #161   4. dec 2017 Man har åbenbart fundet hende/ dem gode nok til den metode, men ikke til adoption?? for man kan vel ikke bare gå til lægen og bede om den behandling?

  Alle og enhver kan blive kunstig befrugtet uden at de skal godkendes.

  Og når hendes egne æg ikke holdt, så kunne hun jo få donoræg.
  Men det var selvfølgelig billigere at købe et barn til 5500 kr i et fattigt østland.


 • #162   4. dec 2017 Joo, men:

  https://www.netdoktor.dk/fertilitet/behandling/regler.htm

  ""Forældreegnethed

  Lovgivningen pålægger de læger, der forestår behandlingen at være opmærksomme på, om der er begrundet tvivl om kvindens/parrets omsorgsevne i forhold til det kommende barn, begrundet i misbrugsproblemer, mentale faktorer eller andre forhold i hjemmet, der kan rejse en anbringelsesproblematik. Hvis lægen vurderer, at der er tvivl om en enlig kvindes eller et pars evne til at drage omsorg for et barn efter fødslen, skal lægen med den enlige kvindes eller parrets samtykke indsende oplysninger til statsforvaltningen med anmodning om, at statsforvaltningen træffer afgørelse om, hvorvidt der kan iværksættes behandling med kunstig befrugtning. Statsforvaltningen indhenter derpå med parrets samtykke - supplerende oplysninger fra hospitaler, egen læge, sociale myndigheder, misbrugscentre m.v.""

  Det kunne man så ikke helt, så lægerne har åbenbart set hende og ham som velegnede forældre. Hvilket de så har bevist de også er. • #163   4. dec 2017 Det må man så godt i rigtig mange andre lande, også som dansker.
  Mener også at Polen er et af de lande andre danskere tager til for at blive kunstig befrugtet.
  Men det koster jo noget mere end 5500 kr.
  Og hvorfor bøvle med både en graviditet, befrugtning, samt at lægge mange tusinde kroner, når man kan få det hele fix og færdig for 5500 kr.


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 5 Emner: 24 Svar: 2.498
  #164   4. dec 2017 Anni, der findes allerede tusindvis af børn der bliver ofre for menneskehandel i forbindelse med ulovlige adoptioner. Det er et kæmpe sort marked. Netop fordi der er "mangel" på børn hos de lovlige adoptionsbureauer.

  Ved at lovliggøre det, kunne man sikre sig at mødrene kan baggrundstjekke forældre og have en advokat til hjælp for at sikre sig at deres rettigheder ikke bliver overtrådt.

  Ja der vil være skruppelløse bagmænd, men dem kan man forhåbentlig dæmme op for.


 • #165   4. dec 2017 Naturligvis har de da været i Polen for at blive kunstigt befrugtet, for de danske læger havde da opdaget den Borderline diagnose, de begynder vel ved egen læge for så at blive sendt videre.

  Der er mange gode forklaringer på deres store forbrydelse.

  Og jeg er uegnet som forælder, for det de har gjort får ikke mit pis i kog. Jeg kan følge dem, og jeg kunne have fundet på det samme, min baggrund ville så være at frikøbe børn fra dårlige børnehjem, men et køb / adoption er same-same.


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 5 Emner: 24 Svar: 2.498
  #166   4. dec 2017 Og hvorfor bøvle med både en graviditet, befrugtning, samt at lægge mange tusinde kroner, når man kan få det hele fix og færdig for 5500 kr.

  Nu prøvede parret i otte år at blive naturlige gravide, men ja inderst inde håbede de da sikkert at det ikke ville lykkedes, så de i stedet kunne købe et barn ulovligt og risikere at barnet blev taget fra dem igen.


 • #167   4. dec 2017 Naturligvis har de da været i Polen for at blive kunstigt befrugtet,

  Hvor ved du det fra ??

  I Polen koster en kunstig befrugtning med egne æg 4000 euro plus ekstra omkostninger, med donoræg er det nok lidt dyrere.
  Så det er da en pæn besparelse når man kan købe et fix og færdig barn for små 700 euro


 • #168   4. dec 2017 Jeg laver bare et gæt, for de har åbenbart forsøgt i mange år, og hvis det har været med hjælp fra danske læger, så siger loven jo at de skal reagere, hvis parret ikke er egnede som forældre.

  Og da hun har en diagnose, der gør hun ikke kan adoptere, så kan danske læger vel næppe hjælpe hende til et barn eller hvad?

  Så må de nødvendigvis have taget til udlandet, ikke?

  For vi er vel ikke ude i at DANSKE læger hjælper uegnede forældrepar til at få et barn?? • #169   4. dec 2017 Nu prøvede parret i otte år at blive naturlige gravide, men ja inderst inde håbede de da sikkert at det ikke ville lykkedes, så de i stedet kunne købe et barn ulovligt og risikere at barnet blev taget fra dem igen.

  Hvor ved du fra at parret har prøvet med donoræg ?


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 5 Emner: 24 Svar: 2.498
  #170   4. dec 2017 Anni, jeg har ikke sagt noget om donoræg, jeg ved blot at parret har udtalt at de forsøgte i otte år at blive gravide.

  Manden havde dårlig sædkvalitet og kvinden æg der gik til grunde. Og eftersom det i Danmark ikke er lovligt at anvende både donoræg og donorsæd i fertilitetsbehandling, ja så har de jo ikke haft de bedste muligheder for at lykkedes.


 • #171   4. dec 2017 Manden havde dårlig sædkvalitet og kvinden æg der gik til grunde. Og eftersom det i Danmark ikke er lovligt at anvende både donoræg og donorsæd i fertilitetsbehandling, ja så har de jo ikke haft de bedste muligheder for at lykkedes.

  Nej, men det er fuldt lovligt at køre til Polen og blive befrugtet med donoræg, så den undskyldning med at det ikke er lovlig i Danmak er ligesom ikke rigtig gangbar.
  Mange andre danskere som brændende ønsker sig et barn kører blandt andet til Polen for at få en kunstig befrugtning med enten egne eller donoræg.

  Men jeg kan godt se, at det er betydeligt billigere at begive sig ud i menneskehandel.

 • J0hN.
  J0hN. Online Tilmeldt:
  aug 2010

  Følgere: 120 Hunde: 3 Emner: 12 Svar: 4.311
  #172   4. dec 2017 Det er et spørgsmål om moral, og ved da at en del del, også herinde har et uldent forhold til det at overholde landets love.
  Fred være med det.
  Må så i det mindste håbe at barnet får en tryg opvækst trods alt.


 • #173   4. dec 2017 Om det er adoption til en blød formue eller om det er køb direkte fra mor, så er og bliver det handel med et barn, så er det et køb.

  Den sag er ikke længere.

  Udover, hvad vi kan læse os til, så aner vi ikke, hvad det par har prøvet for at få det barn, og ja, de har gjort noget ulovligt, og de blev opdaget, men heldigvis har vi et godt retssystem herhjemme, så dommen blev mild, og naturligvis kan de beholde deres barn, der trives og har det godt.

  Og ikke en kæft behøver fortælle det barn at det er adopteret, at det er købt for færre penge end via en adoptionsforening.

  Jeg har klart et uldent forhold til landets love, for rigtig mange af dem er totalt tåbelige.

 • #174   4. dec 2017 Det er tydeligvis et spørgsmål om hvor meget man ønsker sig noget, der afgør hvor ulovligt og strafbart det skal være.

  Jeg har ønsket mig en Toyota Hilux siden jeg var 11. Brændende. Jeg vil fluks tage ud og anskaffe mig den som hælervare, måske bare stjæle den selv, fordi jeg vil elske den så højt og give den et godt hjem, og Toyta har selv så mange af dem. Og jeg har jo fået kørekort af myndighederne, så om jeg køber en bil selv eller stjæler den er jo ét fedt, humlen er jo, at jeg virkeligt virkeligt virkeligt ønsker mig den.

  Men hov! Debatten handler jo om et menneskebarn og ikke en ting! Ja, præcist, og om noget burde argumenterne og lovene være strammere når det gælder børn, ikke mere lemfældige,


 • #175   4. dec 2017 Det gør du da bare, og så tager du den straf, samfundet giver dig, når og hvis du bliver snuppet.

  Jeg overtræder en del love, og nappes jeg, så betaler jeg prisen.

  Dette par ønskede sig brændende et barn, de fik det, ulovligt, blev taget og tager nu straffen. • #176   4. dec 2017 Jer der argumentere for at dette ikke er så slemt og nogle skriver ovenikøbet at I selv kunne finde på det samme. Hvor er jeres moral henne i forhold til, at her er der blevet handlet med et lille barn ? Hvordan kan det på nogen måde være ok ? Og hvordan kan det blive mere ok, fordi der er brodne kar med nogle adoptioner ?

  Undskyld mig, hvis jeg træder nogle over tæerne, men selvfølgelig skal mennesker med psykiske lidelser som feks borderline ikke kunne adoptere et barn. Det kan hverken forudsiges hvordan barnet udvikler sig med den bagage det har med. Og man ved ikke hvordan en psykisk lidelse evt kan udvikle med tiden. Så i mine øjne er det en brandfarlig cocktail, hvor barnet bliver den store taber.

  Straffen til det omtalte par er alt alt for mild. Jeg kan desværre bare ikke set ud fra barnets tarv, se hvordan det skulle kunne være gjort anderledes uden at skade barnet.


 • Max H
  Max H Tilmeldt:
  dec 2008

  Følgere: 7 Emner: 10 Svar: 3.318
  #177   4. dec 2017 Og det er jo det der er helt galt. Straften for at købe en stjålen designer lampe er større en at købe et barn på det sorte marked.

 • J0hN.
  J0hN. Online Tilmeldt:
  aug 2010

  Følgere: 120 Hunde: 3 Emner: 12 Svar: 4.311
  #178   4. dec 2017 Barnet skal sendes hjem og dommeren fratages sin bestalling, hvis ellers landets love skal overholdes.

 • #179   4. dec 2017 AL adoption er handel med et barn.

  Et forsigtigt gæt fra min side er at der går en del velfungerende børn rundt med Borderline forældre..adopteret, købt, avlet selv.

  Vuggestue, børnehave, skole, familie, alle er med til at holde øje med børnene i dagens Dannmark, så skulle dette barn på 3 år med tiden udvikle en eller anden diagnose ( og det har snart alle børn vel?) så skal det nok blive spottet og taget hånd om.

  Danmark er heldig i at John IKKE skulle dømme i denne sag • #180   4. dec 2017 Men John har vi ikke som samfund et ansvar over for dette barn ? Det synes jeg og jeg synes bestemt ikke at sende et barn tilbage til et land som det slet ikke har noget tilhørsforhold til, er ok.

  Men det er et super svært dilemma, for gøres der det bedste for barnet, belønnes parret for deres kriminelle handling. Jeg kan ikke se den ultimative løsning.


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 5 Emner: 24 Svar: 2.498
  #181   4. dec 2017 Hvor er jeres moral henne i forhold til, at her er der blevet handlet med et lille barn ? Hvordan kan det på nogen måde være ok ? Og hvordan kan det blive mere ok, fordi der er brodne kar med nogle adoptioner ?

  Jeg mener ikke at menneskehandel er ok. Jeg har dog svært ved at se hvorfor det at adoptere gennem en organisation er helt fjong og det at eliminere mellemmanden er dybt amoralsk. Og nej jeg siger ikke at det er det der er sket her for det der er sket er naturligvis menneskehandel, men jeg mener at man bør se på muligheden for at eliminere mellemmanden men selvfølgelig se på hvordan man kan gøre det og samtidig sikre at kvinderne ikke kommer i klemme. På samme måde som jeg mener at man godt kan tillade prostitution OG kriminalisere trafficking med kvinder.

  Jeg tænker; hvad er forskellen for barnet? Får barnet en bedre opvækst fordi det er formidlet gennem en organisation? Alle undersøgelser viser at adoptivbørn døjer med flere psykiske lidelser end resten af befolkningen fordi de oplever svigt og adskillelse i deres barndom. Dette barn har det tilsyneladende helt fint ifølge en psykolog, og nej det ved vi naturligvis ikke om han bliver ved med at have, men det er da interessant.

  I sidste ende handler det jo om hvad der er bedst for børnene og der mener jeg bare at jeg ikke tror at de kommer til at lide overlast hvis vi ser på muligheden for privat adoption.


 • #182   4. dec 2017 Det er jeg simpelthen ikke enig i Mai-Britt. Ved en adoption udveksles der ikke penge imellem forældre og adoptanter. Forældre får ingen penge for at aflevere et barn til adoption. Ergo er der ikke foregået en handel.

  Din lethed omkring det at være barn med diagnose eller være barn af forældre med diagnose kan jeg på ingen måde være enig i heller. Jeg tror hvis du spørger hvilket som helst menneske med en psykisk lidelse, så er det ikke bare noget der lige tages hånd om og lever alle lykkeligt til deres dages ende.


 • #183   4. dec 2017 Det er givet ikke nemt at være barn med diagnose, men det behøver ikke være en ulykke at være barn af forældre med en diagnose.

  I min verden er en adoption en handel med et barn, der er penge i spillet.


 • #184   4. dec 2017 Men min straf bør reduceres direkte i tråd med hvor højt jeg elsker Hilux'en. Tydeligvis. Jeg ser på den konto frem til en nat i arresten og en livstid af Toytota-kærlighed.

 • #185   4. dec 2017 Ida og Figo: Du skriver at du ikke kan gå ind for menneskehandel, men samtidig skriver du længere oppe i tråden, at du kunne ty til ulovligheder hvis du var desperat efter et barn.
  Hvordan kan du moralsk stå inde for det ?
  Og så kan adoption da være nok så dårligt sat op, fyldt med brodne kar etc etc. Men lige præcis overstående, hvordan kan man moralsk sige det er ok ??


 • #186   4. dec 2017 Og ikke en kæft behøver fortælle det barn at det er adopteret, at det er købt for færre penge end via en adoptionsforening.

  Nej, det har du ret i. Hele Danmark ved det jo, så barnet skal nok få at vide, at moren har solgt det for at få et par håndører......og stakkels barn den dag det får det at vide.

  men heldigvis har vi et godt retssystem herhjemme, så dommen blev mild,

  Gad vide om du ville sige det samme, hvis en af dine børn blev overfaldet og banket til ukendelighed og overfaldsmanden kun fik en betinget dom på en måned


 • #187   4. dec 2017 Adoption er ikke handel når de penge går til administration (bl.a. den del hvor man screener adoptivforældre) og drift af børnehjem. Nej, systemet er langt fra ideelt, og ja der er med garanti også korruption, men det er sgu da intet argument for at åbne op for menneskehandel!

  Hvis man ønsker sig nogen at have sex med nok, er det så også i orden at købe sig en af de kvinder, der handles med til prostitution? Hun får jo et bedre liv end hvor hun kom fra, og Onkel Ove ønsker sig hende så brændende. Han skal nok passe godt på hende. Og selv hvis hun ender med at holde af den gamle knark, gør det hele menneskehandel-aspektet ok? Virkeligt?


 • #188   4. dec 2017

  Hvis man ønsker sig nogen at have sex med nok, er det så også i orden at købe sig en af de kvinder, der handles med til prostitution? Hun får jo et bedre liv end hvor hun kom fra, og Onkel Ove ønsker sig hende så brændende. Han skal nok passe godt på hende. Og selv hvis hun ender med at holde af den gamle knark, gør det hele menneskehandel-aspektet ok? Virkeligt?

  SÅ rigtig beskrevet - Kunne ikke være mere enig!!


 • #189   4. dec 2017 Hvorfor gå til en prostitueret ? Hvorfor ikke bare voldtage den første den bedste ?
  Vedkommende ønskede sig jo så brændende sex, så vedkommende skal kun have en betinget dom på et par uger.............


 • Max H
  Max H Tilmeldt:
  dec 2008

  Følgere: 7 Emner: 10 Svar: 3.318
  #190   4. dec 2017 Og folk der ønsker sig en af de forbudte hunderacer?. Den henter man da bare. Når man så bliver opdaget kan de se hunden har det godt og man tager hensyn. • #191   4. dec 2017 # 190

  Max, der tager du fejl, hundeloven SKAL jo overholdes uanset hvad. Det har vi jo læst rigtig mange gange.
  Menneskehandel er åbenbart ikke så slem som at overtræde hundeloven.


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 5 Emner: 24 Svar: 2.498
  #192   4. dec 2017 Hvis jeg har en bekendt, som ønsker at hjælpe mig med at få et barn og hun får et af mine æg og sætter op, og jeg giver hende en økonomisk kompensation, så ville jeg ingen moralske skrupler have. Hvis nogle mener det gør mig til en psykopatforælder der aldrig bør få børn så fred være med det.

  Og så bliver debatten altså for langt ude når man sammenligner et sundt og raskt barn der har en god opvækst med det liv traffickede kvinder, der er solgt til sex har.


 • #193   4. dec 2017 Man sammenligner et barn, der er blevet solgt for usle penge og med forfalskede papirer. Det er faktisk fuldstændigt sammenligneligt.

  Hvad der ikke er sammenligneligt er dét og så hvad du gør med dine æg, som ikke er et barn, det burde du have råderet over helt selv. Sælg dem, behold dem, give dem væk, steg dem på panden med bacon. Who cares.


 • #194   4. dec 2017 Og debatten skred i svinget ved #184.

  Hvad har mine unger med det her at gøre??

  Det var ellers spændende at debattere holdninger omkring adoption/ køb af børn.


 • #195   4. dec 2017 Jeg kan godt se, hvordan adoption kan ses som en handel. Man giver jo penge for barnet. Når det så er sagt, synes jeg det er STOR forskel på, om det er moren, der får pengene eller om pengene går til administration. Kan man forestille sig, at førstnævnte ville blive til produktion af børn, hvor desperate kvinder sætter børn i verden for at sælge dem?

 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 5 Emner: 24 Svar: 2.498
  #197   4. dec 2017 Nu spørger jeg så jer der er imod tanken om privat adoption, hvad med de lande der nu har lovlig privat adoption? Tænker I at der er en masse skruppelløse babyfabrikker i de lande?

 • #198   4. dec 2017 Jeg har ikke set, at der er nogen, som er imod privat adoption.
  Det er jeg hellere ikke, men også ved privat adoption skal der foretages en vurdering af adoptions forældrene.
  Det skulle da nødig være sådan, at gud og hvermand bare kan adoptere et barn.

  Men der er altså en kæmpe stor forskel på private adoptioner og menneskehandel.

  Det der er foregået her, er ikke en privat adoption.
  Det som er foregået her er menneskehandel, hvilket er ulovligt, og forhåbentligt bliver ved med at være det.


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 5 Emner: 24 Svar: 2.498
  #199   4. dec 2017 Nå jeg ser ellers flere Anni.

 • J0hN.
  J0hN. Online Tilmeldt:
  aug 2010

  Følgere: 120 Hunde: 3 Emner: 12 Svar: 4.311
  #200   4. dec 2017 Jeg ser flere der mener at lovene skal overholdes, og så ser jeg en del der mener at det kan man da blot skide på

 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 5 Emner: 24 Svar: 2.498
  #201   4. dec 2017 Og jeg ser en masse der ikke mener at det at læse folks indlæg ikke er nødvendigt for at have en debat.

  Så nu vinger jeg denne debat af, jeg skal ud og shoppe babyer - der er to for ens pris hele december.


 • #202   4. dec 2017 Jeg tror ikke at privat adoption uden en form for offentlig kontrol, godkendelse mv vil virke. Jeg tror derimod det vil være en glidebane udi mere handel med babyer/børn/æg
  Jeg synes det vil være meget bedre at arbejde med det adoptionssystem vi allerede har.


 • #203   7. dec 2017 Jeg har som sådan intet mod privat adoption, hvis ellers man kunne sikre sig med 100 % sikkerhed, at børnene der bliver bortadopteret, IKKE stammer fra en babyfabrik.

  Hvis først folk kan tjene penge på at sælge deres børn, så åbner det op for nogle rigtigt grumme indtjeningsmuligheder, både for kvinder, men også for kriminelle bagmænd. Og det ville bekymre mig.
  For i princippet kunne jeg sagtens leve med, at en ung mor, der ikke kan tage vare på sit barn, kunne bortadoptere sit nyfødte barn, mod at hun fik en pæn portion penge, der kunne bruges til en uddannelse eller lign.
  Men vi kan bare ikke sikre os ordentligt mod at en privat adoptionsorganisation, ikke bare ender op i at være en babyfabrik. Jeg mener at vi for enhver pris skal undgå at folk for betaling for deres børn. Det skal ikke kunne udnyttes som en levevej-


Kommentér på:
Børn sælges/købes