{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
Kommentarer på:  Niqab klædt kvindes oplevelse i supermarked
 • #1   4. dec NEJ, det er ikke ok.

 • #2   4. dec Fuck hvor er det dog pinligt.

 • #3   4. dec altså jeg er all in for man selvfølgelig skal følge loven osv. - men lige her - der kan jeg virkelig ikke se, hvad folk føler sig så chikaneret/provokeret af, og tænk at voksne mennesker kan opføre sig SÅ... ja jeg kan ikke engang finde det passende ord

 • #4   4. dec Jeg bliver simpelthen så forlegen over at se sådan en video.

 • #5   4. dec Man skal ikke følge love, der på ingen måde giver mening, og denne lov om kvinders påklædning, den giver ingen mening.

  Det passende ord er DF. • #6   4. dec Jeg lære aldrig at forstå nogle menneskers behov for at være et røvhul.
  Hvorfor kan man ikke bare konstatere, inden i sig selv, at man synes en burka er en underligt beklædningsgenstand. Og så ellers opføre sig ordentligt og værdigt...?


 • #7   4. dec Anne Julie - præcis. Forstår simpelthen heller ikke behovet for at opføre sig sådan

 • #8   4. dec Jeg kunne ikke se videoen færdig. Det er så tåkrummende pinligt, at voksne mennesker kan finde på, at opføre sig på den måde. Jeg forstår ikke det behov, som nogen mennesker har, for at sige alt hvad de tænker højt. Og jeg forstår slet ikke, at man kan blive så provokeret af et andet menneskes påklædning.

  Jeg går generelt også ind for, at man skal følge loven, også selvom at man grundlæggende er imod den. Men derfra og så til at blande sig på den her måde. Det forstår jeg altså ikke. Jeg går heller ikke over til folk, som ryger en joint på gaden og begynder at skælde dem ud for det eller råber af folk, som går over for rødt.


 • #9   4. dec Det er SÅ forbandet pinligt...

 • #10   4. dec Men selv samme mennnesker, som synes det er fjong at opføre sig sådan og have hovedet langt oppe i hvad andre mennesker går rundt og gør, vil argumentere at man ikke skal melde folk, der kører ulovligt og uansvarligt til politiet, fordi man skal passe sig selv.

  Det er så pinligt.


 • #11   4. dec Nej, det er da på ingen måde i orden. Det er så hovedrystende dumt og pinligt. Og det værste er, at de to mænd nok ikke engang skammer sig • #12   4. dec Normale mennesker ville nok blot have handlet ind.
  Er ikke på Facebook selv.


 • #13   4. dec Jeg ser sommetider Niqab, og en enkelt gang en Burka, i City2 og tænker:

  Ja, det må du jo selv om.

  Jeg ser også G-streng og tramp stamp i City2 og tænker:

  Ja, det må du jo selv om.

  Jeg ser ofte hængerøvsbukser og underbukser og tænker:

  Ja, det må du jo selv om.


 • #14   4. dec #5 …. Selvfølgelig skal man følge love , selvom man ikke synes de giver mening . … sådan er DET bare.

  Der er sikkert mange der har forskellige meninger om hvilke love , der giver mening eller ikke ej, derfor bliver vi nødt til at rette os efter dem alligevel.

  JEG synes f.eks loven om , at man skal have lys på bilen både nat og dag ( selv i højt solskin ) er en åndet lov … men sådan er det jo.

  Når det er sagt , så kan sådan nogen tosser i forretningen ikke tillade sig at genere / chikanere hende , som de gør …. og de burde straffes HÅRDT for det de har gjort .

  PS: …. Og nu er det altså ikke DF , der er alene om at loven er indført... vel ?? …. og JA vi kan alle sammen godt se , at DU ikke stemmer på DF … ( det gør jeg i øvrigt heller ikke ) , men de skal ikke have skyld for ALT .


 • #15   4. dec Nej, det er da overhovedet ikke i orden.
  Man kan jo mene hvad man vil om forbuddet, der rammer niqab- og burkaklædte kvinder - men at opføre sig på den måde er da helt ude i hampen og under al kritik.
  Jeg glæder mig til at se de samme mennesker tage en konfrontation med maskerede tilskuere til en fodboldkamp eller maskerede deltager i en demonstration.


 • #16   4. dec Hold da op, hvor er det tåkrummende pinligt - og uintelligent. Hvad er det der går galt i folks opdragelse, siden de synes den slags er okay?

  Man kan mene hvad man vil om det, men når vi ikke snakker om noget der skader andre - så kan man tænke sit. Folk er bare blev kørt op i skræk over 'dem der', tak til medierne for det da...

  JEG kan ikke se fidusen i at skulle være klædt sådan - men, der er andre "outfits" jeg heller ikke forstår.

  Nu må folk sgu stramme sig an, hvor er det skræmmende, den slags had.


 • Max H
  Max H Tilmeldt:
  dec 2008

  Følgere: 7 Emner: 10 Svar: 3.363
  #17   4. dec John. Normale folk overholder loven. Først er man ligeglad med loven og så tuder man bagefter.

  Har man et problem med det må man melde det til politiet.


 • #18   4. dec #17
  Nu så jeg videoen i en avis, og regner mig selv som næsten normal, og syntes deres opførsel virker truende.
  Personligt hader jeg at købe ind så jeg ville ikke have tid til andet end at bemærke hende og så tænke: der går en sort affaldssæk.
  Jeg er tilhænger af at folk følger lovene men lad nu polisen gøre arbejdet.

  Men er ganske enig med dig Max i øvrigt.


 • #19   4. dec Den slags er jo bare pinlig opførelse. Køre sin vogn ind i en anden vogn. Jamen manden er jo en stakkel.

  Den eneste der agerede korrekt, hvad Brugsmanden der bad hende om at forlade stedet. I vores Brugs vil alle der ikke opfører sig efter gængse regler blive bedt om at forlade stedet.

  Hvis nogen så virkeligt kan have så ondt i røven over en der bryder en regel, kan de da bare ringe til Politiet og melde det. Er de i tvivl om hvordan man anmelder, så har vi specialister herinde.

  Men fedt at høre at der også var en person der blandede sig, og bad ham der blev filmet om at opføre sig ordenligt. Helt af lave er vores lille land da ikke.


 • #20   4. dec godt ord batdog. den er svær at svare på tænker jeg


  Jeg kan ikke lide burka men jeg kan lide det mere end den opførsel der. pinligt


 • #21   4. dec Jeg kan såmænd helt personligt ikke lede hverken burka eller opførslen, men med burka generer hun kun sig selv, mens opførslen specifikt er chikane af alle andre.

  Man skal ikke skade andre eller sætte livet til og ellers kan man gøre hvad man vil - Kardemommeloven


 • Rikke
  Rikke Tilmeldt:
  jan 2015

  Følger: 2 Svar: 51
  #22   4. dec Forfærdelig video...

 • #23   4. dec Udsøgt pinlig og tåbelig opførsel, men jeg KAN ikke lade være med at spekulere over, hvad den burkaklædte kvindes formål var med at filme sin ulovlighed. Hendes reaktion lød en smule instuderet i mine ører - som beregnet til at lave en video med

  Det skal lige med, at jeg faktisk ikke så hele videoen. Det må jeg hellere gøre


 • #24   4. dec Jeg så kun starten, og slukkede efter de første 5-6 gamle, sure mænd. De er jo pinlige! Personligt er jeg bedøvende ligeglad med hvad folk tager på, men nu er der et forbud, og så må politiet tage sig af overtrædelser.

  Dér hvor min film knækker, er dog at kvinden smører rigeligt tykt på (igen, jeg har kun set starten), og blandt andet siger "din voldelige adfærd", til den gamle mand i den blå jakke, som kører sin kurv (WTF ) ind i hendes. Altså, der er faktisk ingen grund til at hun forsøger at tale situationen værre end den er - den kan fint stå alene. Men den kan få mig til at tvivle på om hun vitterligt bare går rundt og passer sig selv. Men igen, jeg kender folk, som helt uden provokation, kunne agere som de tosser i videoen, så muligvis har hun ikke gjort andet end at have den niqab på...


 • #25   4. dec Nu har jeg set videoklippet færdigt - og synes det samme som før

  De to mænd er nogle fjolser, kvinden har et vist skuespiltalent, og der smøres TYKT på - den tårevædede stemme uden antydning af noget, der bare ligner i øjnene er bl.a. - hmmm - pinlig.

  "Min yngste datter på 2 år tager sin hånd op til min kind og siger med barnestemme "mama du skal ikke græde"

  Jamen altså...................


 • #26   4. dec Så godt videoen. Gamle røvhuller. Jeg synes Burkaloven er fin på mange måder, da jeg personligt ikke kan støtte op om niqab, Burka eller islam, ja religion i det hele taget. Men den lov har også bivirkninger.

  At folk går og leger betjente er usmageligt. Jeg kaster mig sgu hellere ikke om anklerne på folk der går over for rød mand, eller køre ind i andre cykellister der ikke har lys på. • #27   4. dec ""Jeg kaster mig sgu hellere ikke om anklerne på folk der går over for rød mand""

  det gør jeg heller ikke, men de kan få en skarp bemærkning med på vejen, hvis der står børn. • #28   4. dec Jeg er enig med Isabelle. Videoen virker søgt, kamera er oppe før der sker noget, selve provokationen er opsøgt. Det kan man høre allerede fra første sætning.
  Altså bare en skide propoganda video. Og så er det ikke noget jeg gider at forarges over.
  Kan kun tilskrive at mændene er nogen dumme R****** som burde have ladet være med at lade sig provokere af hende og reagere derpå.


 • #29   4. dec En lille detalje: Kvinden føler sig truet af mandens voldelige adfærd, INDEN han skubber med sin indkøbskurv til hendes ditto - dvs. hun er i gang med sætningen om dette, inden han skubber. Mærkeligt.

  Hvis nu denne støttegruppe for niqabklædte kvinder først i videoen havde meddelt, at de havde sat sig for at vise, hvad burkakvinderne kunne blive udsat for, havde klippet været et relevant indlæg i debatten om forbuddet. Et instuderet og (i stemmen) krokodilletårevædet klip som dette er det ikke - synes altså jeg


 • #30   4. dec Har set det første af videoen flere gange på Facebook, men jeg kan simpelthen ikke se den færdig.. Det er så pinligt...
  Men altså, lov er lov. Jeg kunne da godt tænke mit, men jeg havde aldrig konfronteret personen, eller i det hele taget gjort noget. Pinligt, pinligt, pinligt.


 • #31   4. dec http://nyheder.tv2.dk/samfund/2018-08-17-en-boede-for-burkaforbud-er-ikke-godt-nok-for-df-de-er-jo-islamister

  Så kan Martin H finde hende her og bede politiet drøne ud for at give hende en bøde, og så er han glad igen.


 • #32   4. dec Jeg har heller ikke set videoen færdig.
  Jeg bliver så pinligt berørt at jeg kun så et øjeblik.


 • #33   4. dec Det første af videoen er det ENESTE, der (i levende billeder) handler om "oplevelsen" i supermarkedet, Snehvide og Zenta. Resten er a la

  "Min yngste datter på 2 år tager sin hånd op til min kind og siger med barnestemme "mama du skal ikke græde"

  (2 års børn PLEJER at have barnestemmer )


 • #34   4. dec Men uanset, hvor meget hun skuespiller, så ændrer det jo ikke på de mænds opførsel.

 • #35   4. dec Og så er det måske også værd at have med at hun måske ikke har fået optaget det hele.
  Så vidt jeg husker så starter video med at hun får manden til at gentage hvad han lige havde sagt.
  At han nøjes med at køre sin kurv ind i hendes kan jo være fordi hun pludselig filmer ham.
  Men som sagt er deres opførsel så helt igennem pinlig at jeg ikke kan få mig selv til at at mere end få sekunder.


 • #36   4. dec Nej, Maj-Britt - og de er nogle grænseoverskridende fjolser, men det synes jeg så også, at niqabkvinden er faktisk.
  Der var engang, hvor mennesker (især de yngre) lavede happenings, der skulle afsløre diverse i samfundet ("Solvognen" fx). De stod VED, at dette var, hvad de havde gang i. Det gør kvinden og hendes støttegruppe(r) ikke - og så mister sådan en som mig altså respekten for projektet.


 • #37   4. dec Et par mænd har sagt "tag lortet af" til kvinden, Zenta. SÅ tænder hun kameraet og får dem til at gentage, hvad de sagde - men videoen starter med hendes "grådkvalte" stemme om, hvor diskrimineret og bange hun blev - OG at hun håbede, at hendes optagelse virkelig ville få folk til at se, hvad der sker - hmmmmm - skræmt kvinde, der lige har været udsat for noget frygteligt - men kan fokusere på, at dette skal have folk til at se...................

 • #38   4. dec Må indrømme at jeg sidder her og er rystende angst og forurolig over at sådanne DF'er kan opføre sig så ubehageligt over for en stakkels uskyldig kvinde, der blot har til formål at kunne handle ind i fred og ro, samt ikke ønsker opmærksomhed i øvrigt

  Og nej selvom filmen måske er konstrueret er det langt fra min ide om ordentlig opførsel, begge veje.


 • #39   4. dec Nu er det jo ikke op til os at vurdere om kvinden blev oprigtig skræmt eller ej.
  Måske hun bare fik nok? Det at hun vælger at filme det, kunne jo tyde på at det er sket før.
  Lige så vel som du kan handle i fred, lige så vel skal kvinden kunne det, uden kommenterer om at hun skal tage det lort af.


 • Max H
  Max H Tilmeldt:
  dec 2008

  Følgere: 7 Emner: 10 Svar: 3.363
  #40   4. dec Tænk at det bliver sådan kørt op. Hvor mange danske kvinder er ikke blevet kaldt det ene og det andet af udlændinge eller det der er værre. Eneste grund er fordi de i deres øjne går udfordrende klædt eller at alle ikke vestlige kvinder er billige.

  Men det skal man ikke råbe op om. Så er man fra DF eller racist. De er jo ikke sådan alle sammen og det kunne ligeså godt være Kurt. Men et par fjolser i et supermarked.

  Så er det pludselig helt galt i Danmark. • #41   4. dec For det ene udelukker nemlig det andet eller?

 • #42   4. dec Jeg synes også det er en pinlig opførsel

  Dog må jeg være ærlig. Jeg bliver utrolig forskrækket når jeg ser folk i det tøj. For mig ligner det de der elefant huer folk har på når de begår røveri/mord, og det er min første tanke når jeg ser dem. Ved ikke hvem der er under det, ville ikke kunne genkende dem hvis de slog mig ned. Og helt ærligt er jeg hunde ræd for hele den der anonymitet.

  Jeg er godt nok opvokset på lille Færøerne hvor folk ikke har de helt store hemmeligheder.
  Ville ønske jeg kunne gøre for det, men alle de år jeg har boet i Danmark er jeg ikke et skridt tættere på at føle mig tryg i nærheden af den beklædning.

  Derved ikke sagt at jeg synes de skal mobbes eller at de skal have skidt behandling. Men jeg havde nok forladt forretningen hvis jeg så en klædt sådan derinde.


 • #43   4. dec ham her i Viborg er også skræmmende... taget af min veninde i niqab hvilket gør det skide sjovt på en syret måde... aner ikke hvad han laver.....

 • #44   4. dec Præcis. Det er skræmmende. En person med noget over hovedet er da pisse skræmmende. Det er et halloween ting, netop fordi vi bliver pisse bange af det.
  Og jeg har så svært ved at forstå at man kan gå halloween klædt hele tiden, og forvente at folk ikke bliver bange?


 • #45   4. dec Jeg kan ikke forstå at hun ikke bare tager den burka af når hun skal ned og handle, så er hun da helt sikker på, ikke at opleve den slags eller at få en bøde. Det er jo bare en beklædningsgenstand ikke?

 • #46   4. dec Jeg ville finde et andet sted at handle, der er så mange steder at vælge imellem.

 • #47   4. dec Der er ihvertfald masser af butikker i mellemøsten, hvor det er helt normalt at gå i sådan en sharia-uniform..

 • #48   4. dec En gang indstuderet propaganda ævl af værste skuffe - kæft, en sølle kvinde og kæft, hun er dårlig til at camouflere sit ærinde .. og folk falder i

  Og nej, jeg er ikke fan af hverken DF (alt for socialistisk efter min smag) eller de personer i det supermarked .. men det der ? Det er alt for tykt. Men godt forsøg på at fremstille dansken som en baconfortærende, racistisk størrelse .. det virker jo, kan man se ...


 • #49   4. dec Og hele lande der er specielt indrettet til den overbevisning der ligger bag, der er da masser af muligheder.

 • #50   4. dec Nu hvor man har så travlt med DF eller skal man sige resterende af det gamle fremskridtsparti.
  Så kan jeg fortælle at min gode mand har da været medlem af partiet, indtil han blev ekskluderet efter en ophedet debat hvor min kære mand kaldte kasseren i Fakse gruppen for racist og nazist.
  Det måtte man ikke, så han blev sat uden for døren.
  HAHAHA


 • #51   4. dec Er tilbøjelig til at give Martine ret, det ligner et fabrikeret stunt, som 2 DF'er hoppede i

 • #52   4. dec Den slags sker hver dag, enten åbenlyst som dette eller som mikroaggressioner, men de fleste af os opdager det ikke, fordi det ikke er rettet mod os. Vi har jo den rigtige farve i fjæset.

 • #53   4. dec John - jeg er egentlig også enig med Martine - men derfor er det sgu alligevel utroligt at de tosser findes

 • #54   4. dec Præcis Batdog.

 • #55   4. dec "Vi har jo den rigtige farve i fjæset."
  Tror du virkelig det er så simpelt?
  Det skulle da overhovedet ikke undre mig, om den kvinde er en dansk konvertit..


 • #56   4. dec Det er præcist så simpelt. Det handler om ting, som gør folk anderledes end normen. Om det så er burka eller ansigtsfarve. Det er præcist så simpelt.

 • #57   4. dec Jeg ved ikke om min farve i fjæset er "rigtig" ?
  Jeg ved bare, at den ikke hjalp, da jeg fik en flaske knust imod mit baghovede, fordi jeg afviste en af dem med mere farve i fjæset, engang på Lurblæseren på Strøget.
  Jeg ved også, at den ikke hjalp - men at min schæferhund derimod gjorde, da jeg blev sparket over benet, da jeg sad på en bænk på Nytorv og forsøgte at passe mig selv.

  Ved ikke, om det havde hjulpet, hvis jeg havde haft en anden farve ?
  Og i begge tilfælde blot fordi jeg ikke havde nogen større interesse i, at interagere med andre end mig selv ...
  Det kunne dansken forstå - de andre .. not so much ...

  Aj den der - den går rigtigt meget begge veje - vi er nok bare ikke så dygtige med et kamera og så selviscenesættende i offerrollen, som "de" er ...


 • #58   4. dec Vi er knaldgode til selviscenesættelse i offerrollen, bare kig på kommentarsporet på nationen. Vi kan nærmest ikke andet.

  Og jeg er ked af, at du har haft sådanne oplevelser. Jeg blev nær voldtaget af en kornfarvehåret mand med -sennavn, da jeg afviste ham som 13-årig, og er blevet forulempet af et halvt dusin andre, der lignede ham, gennem mit liv. Men jeg kan godt kende forskel på anekdoter og evidens. Ikke alle danskere er sådan, og ikke alle fremmedfjæsede er sådan. Og alt andet lige, hvis de har noget til fælles, dem fra dine historier og dem fra mine, så er det, at de var røvhuller. Og mænd. Skal vi evt. snakke om det?


 • #59   4. dec Jeg er ret ligeglad med hvad farve man har på under det. Det er påklædningen jeg er bange for.
  Hvis en kvinde/mand (Uanset hudfarve) kom gående i en elefanthue der dækkede alt andet end øjnene, eller en sådan en beklædning ting de går med, var jeg også blevet bange.
  For at være ærlig er det overhovedet ikke hudfarven jeg tænker over, mere hvorfor man har behov for at være anonym, hvad jeg gør hvis personen overfalder mig og jeg ikke engang ved hvem der er bag.


 • #60   4. dec "Det handler om ting, som gør folk anderledes end normen."


  Det kan godt ske du er så ensporet BATDOG, men det er de fleste fra højrefløjen altså ikke. Sjovt som det tilsyneladende kun er venstrefløjen som går op i folks hudfarver.


 • #61   4. dec Jeg kigger ikke på nationen - jeg tror i virkeligheden, at de fleste mennesker ikke er som herinde - eller som på nationen. Mit indtryk er ihvertfald, at langt de fleste af dem jeg kender og er sammen med, er i stand til at opføre sig anstændigt overfor andre mennesker, uanset hudfarve.

  Dine erfaringer med danskere anderkender jeg til fulde - jeg må blot erkende, at jeg ikke har været så uheldig med lige netop "sen-erne" som du har. Hvorfor kan jeg kun gisne på .. eller lade være ?

  Jeg taler udfra mine erfaringer - jeg taler udfra hvad jeg selv har oplevet, hvilket er uendelig lidt - og hvordan flere af mine på Vesterbro og Nordvest boende kollegaer, yngre piger, kunne berette, når de kom hjem fra en aftenvagt.
  Det kan vi også evt snakke om ?
  Jeg har bare en ide om, at det nok er ligegyldigt - herinde er majoriteten pro "de fremmede" - vi andre er ækle DF´ere .. so what´s the point ?


 • #62   4. dec Det sker i dén grad. Min tidligere bedste venindes forældre er oprindeligt fra Bosnien. Altså er hun født og opvokset i Danmark. Hun gik ikke med burka/niqab (ja, og heller ikke tørklæde) og havde altså ikke brudt nogen lov. Når jeg handlede med hende, oplevede jeg fx, at der blev holdt øje med os, fordi de troede, vi ville stjæle. Det kunne hverken min veninde eller jeg finde på, og jeg oplevede altså ikke det samme, hvis jeg handlede sammen med mine andre veninder. Ekspedienterne i butikker var flabede overfor hende og mig på en måde, jeg ikke havde oplevet før. Spurgte vi efter en vare, vi ikke kunne finde, var svaret for eksempel himlen med øjnene og et "hvis i ikke har fundet det, har i nok ikke kigget godt nok!" Meget langt fra min oplevelse normalt. Jeg oplevede også, at folk på gaden højlydt bagtalte hende, når vi gik gennem byen. Sådan noget som "ja, det er synd tage dem med til landet, sådan nogle kommer jo aldrig til at høre til her". Eller et (måske ikke fjendtligt ment) "hvor er det godt at de viser den slags noget DANSK kultur" på en skoletur til et museum. Det er ækelt, synes jeg.

 • #63   4. dec Jeg tror ikke, at nogen herinde ikke er enig med dig i, at det sker, Emma ?

  Jeg tror bare, at der er rigtigt mange herinde, der ikke er enig i, at det også sker "den anden vej" rundt .. og det er sq et problem - imo ihvertfald.
  Rart at se, at andre ikke bekymrer sig så meget i den retning ...


 • #64   4. dec Jeg voksede op sammen med Sarah, min barndomsveninde gennem hele min opvæskt. Sarah var jøde - som hele resten af hendes familie naturligvis var det .. og jo, de fik sq også på puklen dengang.

  Jeg forstod det ikke dengang - jeg forstår det ikke nu .. det er imo bimlende ligegyldigt med hud-øjen-hår farve og tro .. sålænge folk kan opføre sig nogenlunde normalt og ikke genere andre med vilje. • #65   4. dec Selvfølgelig sker det begge veje. Der findes ubehagelige folk indenfor alle kulturer. Men det var nu en gang ikke lige min veninde, det skete FRA

 • #66   4. dec Nej, og det var heller ikke mine kollegaer, der ragede de unge fyre i skridtet eller på brystet .. men .. og ???

 • #67   4. dec For mig er det mere beklædningen jeg ikke synes om.
  Jeg er allerede fra en anden kultur og et andet land, dog ikke anden farve. Det værste jeg prøver er at når jeg taler Færøsk og så kommer til kassen eller spørger om hjælp, så begynder de på engelsk og peger voldsomt for at illustrere, hvor jeg så ikke kan lade være med at grine for jeg forstår og taler ganske fint Dansk xD
  Har dog været fristet nogle gange og taget "Mig ikke forstå!" i brug da det er utrolig sjovt at fortsætte det de har startet med deres voldsomme armbevægelser og illustrationer.

  Har også mødt og kendt en hel del mennesker i Danmark af anden baggrund og med anden hudfarve, der påstår at Danmark er noget af det mindst racistiske steder de har været, og at de aldrig har tænkt over det.
  F.eks. har min datter også en mega lækker middel farve, og jeg har altid fået "Nøj hvor en lækker mælkechokolade baby!" eller "Hun kommer til at knuse alle hjerter".

  Måske vi bare på Fyn er mere large?


 • #68   4. dec Et eller andet sted ville jeg sgu godt kunne forstå, hvis sådan en som min veninde blev noget fjendtlig overfor danskerne med den "rigtige hudfarve". Hvis det er normalt at blive mødt med sådan en fjendtlighed alle steder, er der ikke rigtig noget at sige til, hvis integration fejler, eller man hellere danner fællesskaber med folk med samme baggrund som en selv end folk, der ligner dem, der har mødt en på sådan en modbydelig måde. Jeg har ret stor respekt for folk, der kan blive mødt af den grad af fjendtlighed gang på gang og stadig være et rart og behageligt menneske. Det må være svært.

 • #69   4. dec "Vi er knaldgode til selviscenesættelse i offerrollen, bare kig på kommentarsporet på nationen. Vi kan nærmest ikke andet."

  Tilgiv et stort fnis, Batdog - sådan set i lyset af DENNE tråd, der handler om nogle stakkels ofre med sorte dragter og

  "Min yngste datter på 2 år tager sin hånd op til min kind og siger med barnestemme "mama du skal ikke græde"


 • #70   4. dec #69

  Hvordan synes du, man skal sætte fokus på problemet, uden at fremstå som et offer? Når man bliver behandlet så grimt, så ER man jo et offer i situationen.

  Hvis det kan få nogen til at tænke sig om, at de læser lidt om, hvordan det påvirker både mor og barn, så er det da perfekt.


 • #71   4. dec Lyder for mig som om at Fyn bare er harmoni hullet i Danmark. For dem jeg kender har aldeles ikke de her erfaringer
  Dog kender jeg ikke nogen der bruger de her beklædninger, og kommer nok heller ikke til det pga. angst for dem.


 • #72   4. dec - og så er det vist også synd for de stakkels muslimske ofre i Malmø, der er NØDT til at jage de svenske jøder ud af byen

 • #73   4. dec "Hvordan synes du, man skal sætte fokus på probleme"

  1. Uanset hvad man synes om "burkaloven" ER den der. Derfor skal man vel egentlig undlade at tildække sig i det offentlige rum?

  2. Hvis man VIL tildække sig og lave protestaktion, skal man melde klart ud om, at det er det, man har gang i.


 • #74   4. dec #72

  Hvordan pokker kan du sammenligne det?

  En mor i ulovligt tøj (ja, det lyder helt til grin, ikke? Modepoliti DK!), der forsøger at handle ind, men bliver behandlet rigtig grimt vs kriminelle, der åbenbart vil jage jøder ud af Malmø. Jo jo. Det er jo nærmest det samme eller noget.


 • #75   4. dec "1. Uanset hvad man synes om "burkaloven" ER den der. Derfor skal man vel egentlig undlade at tildække sig i det offentlige rum? "
  Selvfølgelig skal loven overholdes, når den er der. Men det der foregår er jo en form for selvtægt, hvilket også er ulovligt.

  "2. Hvis man VIL tildække sig og lave protestaktion, skal man melde klart ud om, at det er det, man har gang i. "
  Hvad er det, du mener, der er skjult? Hun tager niqab på, og viser nogle personers reaktion på det i et supermarked. Og det er da virkelig en ækel reaktion.


 • #76   4. dec "Hvordan pokker kan du sammenligne det?"

  Jeg sammenligner ikke. Jeg reagerer bare på det med, at "vi" selviscenesætter os i offerrollen.

  En tildækket (og dermed ulovlig mor iflg. gældende dansk lov - tåbelig eller ej), der har planlagt en happening til brug for et formål, BURDE melde ærligt ud om sit show.


 • #77   4. dec Muslimerne står i dag lidt mere alene om at jage jøderne. De dele af højrefløjen, der tidligere gerne deltog i jødeforfølgelsen, er tilsyneladende ved at være uddøde.

 • #78   4. dec "En mor i ulovligt tøj"

  VED du virkelig ikke hvad det tøj propaganderer for? Radikal islam og sharialovene.
  Det kan jeg sgu godt forstå folk ikke gider se på, og jeg gør heller ikke. Og derfor fik vi loven.
  Folk kan gøre som de vil og gå klædt som de vil - derhjemme.


 • #79   4. dec "Selvfølgelig skal loven overholdes, når den er der. Men det der foregår er jo en form for selvtægt, hvilket også er ulovligt."

  Er det ligefrem selvtægt at tale grimt til andre mennesker?

  "Hvad er det, du mener, der er skjult?"

  At det var planlagt, at kvinden skulle have noget at filme. Replikkerne var planlagt. Hendes forsøg på at lave grådkvalt stemme var planlagt.

  Jeg siger IKKE, at burkakvinder ikke møder ubehagelige grove idiotiske kommentarer. Jeg siger heller ikke, at det er dumt, at disse bliver filmet og lagt ud på nettet. Jeg siger bare, at DETTE klip var planlagt - og kørt dramaturgisk op med "violinspil" og små børns store dråbeformede tårer (med ord) for at få lige præcis den reaktion, HG har leveret


 • #80   4. dec Har også mødt en del mennesker der føler det krænkende for kvinder i europa, da kvinder her netop har kæmpet en virkelig lang og hård kamp for ligestilling og frihed. Og dette kan virke som en krænkelse af deres kamp da det jo virker som om man helt klart er imod dette.

 • #81   4. dec Nemlig, Solva - min 94-årige mor er en af dem.

 • #82   4. dec #77

  Ja, det er godt at vi har muslimerne til at holde de der satans jøder lidt nede .. når nu de andre fremmedhadere er væk


 • #83   4. dec Uanset hvordan man pakker det ind, og prøver at bortforklare det som noget fremprovokeret, er faktum her altså, at der render nogle bøgetosser rundt og opfører sig som på den viste video.

  Det mest relevante spørgsmål er vel om de er sjældne, eller det kunne være noget der sker ofte? Mit gæt, ikke mindst fordi der er nogen som har følt at chancen for at det kan lade sig gøre at fremprovokere situationen, er tilstrækkelig stor til at gøre det, er at det sker ret ofte.

  Hvor ville det være fedt, hvis sådan nogle tosser også havde nosser nok til at gribe ind over for dem der virkelig render rundt og chikanerer andre, uanset hvem de så måtte være...


 • #84   4. dec Stop lidt skal lige lave popcorn og sætte kaffe over

 • Max H
  Max H Tilmeldt:
  dec 2008

  Følgere: 7 Emner: 10 Svar: 3.363
  #85   4. dec Jeg går løs med min hund hvor den skal være i snor. Folk påtaler det og jeg filmer. Se hvor svært det er at være hundeejer. Jeg er et offer og kan folk ikke bare tale pænt til mig.

  Tag dog for f.... ansvar for egne handlinger.


 • #86   4. dec Eller prøv at tage en t shirt med en reklame for Stram Kurs på og gå en tur igennem Vollsmose og se hvad der sker ?
  Sådan er der så meget og det eksempel jeg nævner er meget værre, da der er tale om en helt lovlig handling og resultatet vil meget let være vold.


 • #87   4. dec "En tildækket (og dermed ulovlig mor iflg. gældende dansk lov - tåbelig eller ej)"

  Arh, det er dog kun tøjet, ikke moren, der er ulovlig


 • #88   4. dec "Det kan jeg sgu godt forstå folk ikke gider se på, og jeg gør heller ikke."

  Luk øjnene eller kig væk Der er sgu mange folk, der går klædt på en ikke ligefrem flatterende måde, men der er ingen, der tvinger mig til at kigge


 • #89   4. dec Nu vi er ved sjove anekdoter, så havde vi et møde på job med en udenlandsk familie. Min leder var med, og alle vidste at bølgerne ville gå lidt højt. Faren er skide sur, og råber “du er bare en dum luder”, hvorefter chefen, iskoldt og med et smil, siger “det hedder leder, det staves med et e”


 • #90   4. dec #89

  Klasse !!!


 • #91   4. dec HAHAHAHAHA

  Ej Undskyld, men det er satme sjovt!


 • #92   4. dec A den var sgu god hahaha


 • #93   4. dec Jeg tror ikke dem video er ægte

  Regeringen har ikke givet grøn lys for selvtægt


 • #94   4. dec har nogle herinde lyst til at gå en tur med en kvinde i niqab så sig til. De søger netop dialogen de folk her og man må spørge om alt.

  Jeg har gjort det og det er vildt hvad de oplever. videoen er småting

  da jeg var i midtbyen rev en det af min veninde på åben gade og spyttede hende i ansigtet

  det var før forbuddet. Jeg har også gået med hende med slør hvor det blev revet af, og da hun var så sød at køre mig til sygehuset fordi jeg skulle tjekkes for kræft og sad i venteværelset imens jeg blev undersøgt og fik min dom blev hun chikaneret så voldsomt med sit slør at en sygeplejerske bad den ældre dame forlade rummet og vise lidt hensyn til at vi var på en kræft afdeling.

  hun siger aldrig noget igen. Det er værre med mig. Jeg giver sig klar besked. man kan mene hvad man vil om andres påklædning men man skal ikke rende rundt og skabe sig sådan foran mig.

  en dag i Netto var der en dame der sagde til hende i niqab

  sikke du ser ud

  hvortil jeg svarede

  det kan du sgu da ikke se !  en anden dag sad hun ved siden af mig i bilen, vi holder for rødt og en bil ned nogle unge fyre kører op på siden. Vi ser på dem... og den ene spytter.... direkte på sig selv fordi ruden var rullet ned..

  lool

  men som sagt sig til hvis i vil opleve det. Det er helt vildt. og så i slør.


 • #95   4. dec Da niqab ikke er tilladt, går du vel ikke tur med kvinder i den mondering, Lens?

 • #96   4. dec Men det er jo også utrolig provokerende for folk der netop har kæmpet for at vores kultur ikke skulle sluges ned i den retning.
  Efter kristendommen kom, (da der jo menes at kvinder helt sikkert havde masser af plads og frihed i vikingetiden) da blev kvinder her undertrygte, og skulle gå i specific udklædning da mænd ikke kunne tåle bare ben, bar hals og alt muligt andet.
  Og det er helt klart ikke enkelt det kvinder her har skullet gå igennem for netop at kæmpe imod disse religiøse overbevisninger.
  Hvis i ikke ved hvordan kvinder blev behandlede i Europa før, synes jeg altså helt sikkert i skal sætte jer ind i det.
  Man straffede lystige kvinder helt vildt, da man mente lyst hørte til mænd, så de måtte jo være syge eller besatte af demoner. Her kunne straffen endda blive så slem at man altså fjernede livmoder og det hele, eller sendte dem væk for at få "behandling".
  Hvis en kvinde mistede sin mand, eller gik fra ham, måtte hun intet eje og derfor var der faktisk mange kvinder der endte på gaden og eller døde. (Så en vildt god dokumentar om det for ikke lang tid siden, desværre husker jeg ikke navnet, men det var så øjenåbnende)

  Så det er vel ikke svært at se at folk nu om dage, ikke kan forstå, eller har svært ved at acceptere, at nogen vil have det, som vi havde det i denne periode, som altså i langt de fleste tilfælde ses som ikke særlig positiv tid for kvinder!
  Og for mange er det altså nærmest at demonstrere at man vil tilbage her til. Det er da skræmmende.
  + at de ligner forbrydere, man ved jo ikke om det er en mand, kvinde eller noget om bag. Man kan heller ikke aflæse deres signaler eller udtryk, derfor ved man aldrig hvor man har dem. Det er utrygt og jeg må sige jeg ville gå hvis jeg var i et rum med nogen klædt sådan.


 • #97   4. dec Nu er der en lov i mod det, og så er det op til den enkelte om man vil overholde loven.
  Hvis man ikke vil tyder stemningen på HG på at man i så fald skal melde dem, jfr anden tråd..

  Personligt er jeg ligeglad da jeg jo ikke skal have noget at gøre med dem.


 • #98   4. dec #95

  Som om du aldrig har færdes sammen med en, der gør noget, man ikke lige må

  Hvis det er en højt elsket ven, så gør man det nu nok, om niqab er ulovligt eller ej. Og det er trods alt ikke Lens, der går klædt i ulovligt tøj (igen - det lyder latterligt, ikke?).


 • #99   4. dec ja man burde jo bare prikke hende på skulderen og følge hende ud af landet stille og roligt, ingen grund til at lave et større optrin ud af det.

 • #100   4. dec Problemet er jo helt åbenlyst! Vi har jo slet ikke tal på alle de niqapklædte kvinder der løber rundt i deres forklædning og begår alle mulige forbrydelser...

 • #101   4. dec Kim - Det er ikke specifikke forbrydelser jeg taler om, jeg taler om hvad vi ser når vi ser fuldt tildækkede mennesker, og den frygt det kan skabe.
  Ikke at kunne se folks ansigtsudtryg, eller at kunne identificere dem er meget frygt dannende for mange mennesker.


 • #102   4. dec "Hvis man ikke vil tyder stemningen på HG på at man i så fald skal melde dem, jfr anden tråd.."  "Som om du aldrig har færdes sammen med en, der gør noget, man ikke lige må"

  He he - og sikkert, men jeg har aldrig opfordret mennesker til at følge med for at se, hvad der skete


 • #103   4. dec Frygt og dertil ubehag, Solva. Hovedsageligt ubehag hos mig - og jeg er GLAD for, at jeg ikke bor et sted/i en by, hvor disse formørkede kvinder befinder sig. I min by har Allah det vist OK med at se et kvindeansigt og måskeeeeeeeee nogle kvindehænder

 • #104   4. dec Der er vel iøvrigt en grund til, at man ikke må gå ind på en tank hvis man har hjelm, mørke solbriller eller elefanthue på .. tænker jeg ...

 • #105   4. dec Kvinden i videoen vil sikkert filme og hulke "diskriminering" - når hun en dag går ind på en tankstation eller i en bank i sin niqab og bliver bedt om at gå igen

 • #106   4. dec Ja jeg er en ægte lovbryder uhadada

  jeg anmelder også spritbilister og lastbilchauffør der filmer imens de kører

  men tilgiv mig... I didn't choose the thug life... it chose me


  hahaha


 • #107   4. dec ”He he - og sikkert, men jeg har aldrig opfordret mennesker til at følge med for at se, hvad der skete”

  Du har en pointe

  Meeeen jeg synes nu alligevel ikke, det er OK fx at spytte på nogen, fordi de går i niqab, om niqab er ulovligt eller ej. Og jeg synes, det er helt fint at sætte fokus på problemet.


 • #108   4. dec Jeg synes bestemt heller ikke, at det er OK at spytte på folk i niqab - og sæt endelig fokus på problemet, hvis der er sådan ét. Gør det bare åbent og ærligt i stedet for den DF-måde, som trådens video er lavet på.

 • #109   4. dec Og hvis kun de love man er enig i, skal følges. Mener i så det samme om hundeloven?
  Der er utrolig mange der er uenige i den, så må det vel være ensbetydende med at den ikke skal overholdes hvis alle ikke kan se pointen i den?
  Hvis det er fordi det er kulturelt baseret, vil jeg da også sige at Færinge så burde slagte i deres kældre og måske spise den hval der? Vi har respekt for den kultur vi nu bor i, og vælger at følge de love i det land vi er kommet til.


 • #110   4. dec Man skal opføre sig ordenligt og overholde landets love. Det være sig at lade være med at være tildækket - hvor åndssvag den lov så end er - og det være sig at opføre sig ubehageligt overfor andre mennesker og begå selvtægt ved lovovertrædelser......

  Det er ikke så svært.

  Hvad man GERNE må - vi har en advokat, der dyrker det i stor stil for tiden - er, at forsøge at fremprovokere en situation for at bevise sin pointe. Det er ikke forbudt....

  Det er bare heller ikke særlig sympatisk...


 • Radar
  Radar Tilmeldt:
  aug 2010

  Følgere: 9 Emner: 26 Svar: 2.262
  #111   4. dec Gudfaderbevares for en skabagtig dramaprinsesse . Hvis det er sympati hun angler efter, så for mit vedkommende, er hendes "projekt" (mindst) faldet komplet til jorden.

  Det kan selvfølgelig være, der er gået andet forud i det supermarked, end en sur, gammel mand, der upassende har kommenteret hendes hoved-og ansigtsbeklædning.
  Og det er da ikke pænt at skubbe sin kurv ind i andres med vilje. Men hvis hun havde beskyldt mig for voldelig adfærd , kunne det sgu nok godt drive mig til at daffe til hendes kurv.


 • #112   4. dec #109
  Der er vist kun en debattør her der har den besynderlige holdning. Resten af os mener nok bare at det ikke er OK at "straffe" andres brud på loven ved selv at begå en

  M.h.t. at det skaber frygt, så er det et problem for den der ubegrundet bliver utryg, ikke for den der måtte være årsag til det. Masser af mennesker bliver utrygge ved at se rockere med rygmærker, mænd med grimme tatoveringer, store hunde eller andre mere eller mindre mærkelige ting. Det kan vi altså ikke lovgive os ud af.

  Omkring det med spil for galleriet; Hele loven er jo et stort spil for galleriet. Lovgiverne har jo ikke engang nosser nok til åbent at indrømme hvad det drejer sig om, og prøver at dækkedet ind under at det er et generelt forbud mod tildækning! som sjovt nok aldrig har været et problem før nu, på trods af at de andre ting der fremhæves har været en del af vores hverdag i langt længere tid end de anstødelige klude.


 • #113   5. dec "Lovgiverne har jo ikke engang nosser nok til åbent at indrømme hvad det drejer sig om, og prøver at dækkedet ind under at det er et generelt forbud mod tildækning!"

  Lovgiverne HAR sagt ligeud at det drejer sig om, at radikal islam ingen plads skal have i det offentlige rum. Og jeg er 110% enig.
  Men pga. menneskerettighedskonventionerne er de nødt til at lade forbuddet ramme alle. I form af et generelt maskeringsforbud!

  Ligesom med øen til de udviste.
  Menneskerettighedskonventionerne forbyder os at hegne dem inde, så må de jo ud på en ø i stedet.

  Personligt mener jeg at Danmark selv skal kunne bestemme over hvad vi lovgiver om i Danmark. Så jeg så gerne at vi udtrådte af de konventioner. Så ville det være slut med "symbollovgivning" og man kunne adressere de virkelige problemer, uden det skal gå ud over vores allesammens frihedsrettigeder..


 • #114   5. dec 112: det var godtnok et dårligt argument du fiskede frem der, det er længe siden de indførte særlove mod de hårdeste rocker grupper og masser af steder man ikke må komme hvis man bærer et ganske almindeligt motorcykelklub rygmærke og det er også fint nok, for som du er inde på skaber det utryghed.

 • #115   5. dec Præcis Holly.
  For rockere har ikke beskyttelse af konventionerne.


 • #116   5. dec 112: og man må heller ikke ha’ hund med ind i en butik, hverken store eller små og masser af jobs man ikke kan få hvis man er tatoveret over det hele..man må se i øjnene at hver gang man gør noget har det en konsekvens, hvis man f.eks vil rende rundt i sådan en dragt der så har man valgt det forkerte land at gør det i, da det er forbudt her, det er da så simpelt egentlig.

 • #117   5. dec Menneskerettighedskonventionerne forbyder at man forskelsbehandler på baggrund af race eller religion.
  Derfor et generelt maskeringsforbud Kim..

  De forbyder ikke at man forskelsbehandler rockere i forhold til andre grupper. Eller hunde i forhold til mennesker, Holly.
  Ja de forbyder såmænd ikke engang at man lovgiver om, at folk ikke må have andre på besøg i deres eget privatejede hjem, end den nærmeste familie - såfremt man har solgt hash og har fået stemplet "rygeklub".

  Der er mange eksempler på at man godt tør lovgive specifikt imod bestemte grupper og bestemte problemstillinger.


 • #118   5. dec skik følge eller land fly - er min holdning !

  Religionen har intet med deres påklædning at gøre, det er noget de vælger selv !! Jeg kan simpelhent ikke acceptere, at de skal have lov selv at vælge helt ned i skolealderen og vores danske drenge må ikke selv vælge, at have kasket på i klasseværelset !


 • #119   5. dec host host...fake News... menneskerettighederne gælder altså også rockere folks...

  Ja selv Lil pimp.. undskyld pump er
  selvom det naturligvis kan skræmme mig at høre hans musik....  https://ekstrabladet.dk/flash/udlandkendte/international-rapstjerne-anholdt-i-koebenhavn-dansk-politi-bekraefter/7425455


 • #120   5. dec Rockerloven er jo bare endnu et eksempel på en lovgivning der primært har til formål at give Hr. og Fru Hakkebøf det indtryk at "der bliver gjort noget", så jeg synes at sammenligningen er ganske glimrende.

  At sammenligne med at man ikke må medbringe dyr der kan forurene fødevarer i madbutikker eller private fravalg som ikke har noget med lovgivning at gøre, er jo bare for dumt til at være værd at kommentere på.

  #117
  Ja, der er klart en stigende tendens til at lovgive mod enkeltgrupper, men det gør det jo ikke bedre... at det åbenbart er så "nødvendigt" at få gennemført et forbud mod en hovedbeklædning der aldrig har gjort anden skade end at skabe angstfornemmelser hos xenofobe små mennesker, at man vil inddrage alle mulige andre, og helt uvedkommende påklædningsgenstande, er bare typisk for den latterlige holdning at vi glad og gerne afgiver vores egen frihed for at få ram på de "farlige" fremmede.

  Måske er vores kultur faktisk så svag, at den ikke er værd at bevare, hvis den virkelig falder på sådanne detaljer?


 • #121   5. dec "Måske er vores kultur faktisk så svag, at den ikke er værd at bevare, hvis den virkelig falder på sådanne detaljer?"
  Det var nul problem at beskytte vores egen kultur, hvis vi havde politikere med nosser. Men vi har nogle fodslæbende fjolser der hellere vil slikke udlandet i røven, end at gøre det ordentligt herhjemme.

  "host host...fake News... menneskerettighederne gælder altså også rockere folks... "

  Fake news?
  Rockere er sgu ikke en beskyttet befolkningsgruppe pga. deres race eller religion.


 • #122   5. dec Kim: nu var det jo dig selv der bragte både rockere, hunde og mænd med grimme tatoveringer ind i en debat om en Niqab klædt kvinde i et supermarked ?? Det var i dit ikke særligt intelligente indlæg 112, derfor der bliver snakket om supermarkeder, du burde måske lige læse hvad emnet handler om inden du skriver, ellers havner vi jo netop der hvor dumme spørgsmål giver dumme svar

 • #123   5. dec Og Lens forsøger at dreje debatten over på en rapper ??
  Så nu er der både rappere og hunde og grimme mænd og rockere med indover, jeg opgiver jeg kan ikke lige finde den røde tråd i det andet end det må være et forsøg på at snakke om noget andet ?


 • #124   5. dec #121

  Pointen er, at en kultur der er så fantastisk som vi jo mener vores er, burde kunne overleve på egne meriter, og ikke være nødt til at forlade sig på at vi forbyder andres

  #122
  Følg lidt bedre med. Mit indlæg 112 er et specifikt svar til indlæg 109.


 • #125   5. dec Holly prøv at have lidt humor. Det klæder alle

  ikkesom mener du at rockerne ikke er mennesker så er det op af bakke med de rettigheder ja • #126   5. dec Lens,

  Hvis rockere var beskyttet imod forskelsbehandling, så var der aldrig blevet lavet en rockerlov! Man må ikke lovgive specifikt imod muslimer, det må man gerne imod rockere.


 • #127   5. dec Kim,
  "Pointen er, at en kultur der er så fantastisk som vi jo mener vores er, burde kunne overleve på egne meriter, og ikke være nødt til at forlade sig på at vi forbyder andres"
  Vi forbyder sgu da ikke nogens kultur, men forsøger at dæmme op for radikal islam.
  Og nej jeg gider ikke debattere islam med dig, og slet ikke tidligt om morgenen. Den debat hører heller ikke til i den her tråd, for den er om tildækningsforbuddet.


 • #128   5. dec Hvorfor skal alt muligt andet altid blandes i det?
  Fordi hvad så retfærdig gøre det handlingen.... nej.
  hun er ligeglad med loven... ellers gik hun ikke klædt sådan...
  men det er ordensmagten som der skal håndhæve loven og ikke borgere selv ved selvtægt...
  det er ikke rimeligt det som sker i videoen ( som jeg ikke tror er ægte)
  Men det kunne ha været undgået. Ved at overholde loven.


 • #129   5. dec "Pointen er, at en kultur der er så fantastisk som vi jo mener vores er, burde kunne overleve på egne meriter, og ikke være nødt til at forlade sig på at vi forbyder andres"

  Mener du dermed, at kulturer, der er gået under, har været "laverestående" eller mindre betydningsfulde end de kulturer, der har udraderet dem, Kim?


 • #130   5. dec "men det er ordensmagten som der skal håndhæve loven og ikke borgere selv ved selvtægt..."

  Jeg er helt enig, Mike's - altså bortset fra de steder, hvor jeg ikke er Fx synes jeg, det er helt OK, at menigmand øver selvtægt og snupper nøglerne fra skidefulde Børge, så han ikke kan tage sin bil hjem


 • #131   5. dec #129
  Næ, men de har jo været svagere. Nu skal man måske også skelne mellem kulturer der er blevet udslettet fordi de militært ikke hat kunne hamle op med modstandere, og kulturer der er blevet løbet over ende fordi de simpelthen ikke havde så meget at tilbyde som den der overtog.

  Jeg er faktisk ret overbevist om at vores specifikt danske "kultur" er under langt større pres fra USA end noget indvandrere, muslimer eller ej, kan præstere, men det forbyder vi jo ikke.

  Jeg er i øvrigt også ret overbevist om at vores kultur nu sagtens kan overleve at optage nogle elementer fra andres kulturer, ganske som vi har gjort det op gennem hele vores historie. Danskere er, historisk set, blandt de mest xenofobiske og krigeriske nationer der findes, så alene det skulle give os en god chance, også uden hjælp fra idiotiske lovgivninger.


 • #132   5. dec Isabelle, det er ikke selvtægt at tage nøglen fra fulde Børge, det er nødret, og er for at sikre andre mod skade. Eventuelt kombineret med en civil anholdelse. Begge har hjemmel i lov. Selvtægt er at forsøge at genoprette eller hævne en udført strafbar handling, fx køre ind i siden på Børges bil, og derefter give ham et gok med et baseballbat.

  Resten af debatten er vist stukket af


 • #133   5. dec Tak for lige at gøre mig lidt klogere, A

  Jeg er sådan set enig med dig, Kim


 • #134   5. dec Resten af debatten er som sædvanlig endt i en omgang racisme og fremmedhad.


 • #135   5. dec Vores kultur forandrer sig, og det har den altid gjort. Vores nationalret er stegt flæsk med persillesovs. Stegt flæsk har man spist siden stenalderen mange steder i Europa, det er altså ikke en særlig dansk ting. Da man opfandt retten med stegt flæsk og persillesovs, hentede man desuden inspiration i Frankrig.
  Vores højt elskede jul er også et godt eksempel på en blanding af diverse kulturer. Tidligt var det noget vikingerne fejrede, hvor de holdt drikkegilde ved midvinter. Da Danmark så blev gjort kristent, lod man folket beholde den hedenske tradition, men under dække af, at man fejrede Jesu fødsel. Juletræet er ikke dansk, det er tysk. Nisser har rødder i troen på overnaturlige væsener, men julenissen kom til i romantikken. Julen har ændret sig SÅ meget gennem tiden og er blevet ændret af fremmede kulturer. Betyder det, at vi elsker den mindre? Den ændrer sig også stadig. Fra USA hentet vi inspiration til julepynt. Se bare alle lysene i alverdens farver, der hænger rundt på husene for tiden
  Vores kultur stopper ikke med at forandre sig, blot fordi nogle bange for forandring


 • #136   5. dec "Se bare alle lysene i alverdens farver, der hænger rundt på husene for tiden"

  HÆSLIGT!!!!

  men tak til tyskerne for juletræet


 • #137   5. dec "Vores kultur stopper ikke med at forandre sig, blot fordi nogle bange for forandring"

  Kan du ikke prøve at formidle dette til de mennesker, der bruger "dansker" som et skældsord - altså at deres kultur ikke forsvinder, selv om de viser respekt for det land, de har valgt at bo i?


 • #138   5. dec #136
  Aldeles enig, men mange danskere kan lide det

  #137
  Det kunne jeg bestemt, hvis jeg kendte sådanne mennesker, men det gør jeg altså ikke. Til gengæld kender jeg en del, der føler, deres flæskesteg er truet, hvis gennemsnitshudfarven i DK ikke er gennemsigtig


 • #139   5. dec OK, Emma - sådan nogle mennesker kender jeg ikke. Men JEG kan indimellem føle min flæskesteg truet af veganerne

 • #140   5. dec #139

  Hvorfor dog det? Mere flæskesteg til dig vel?


 • #141   5. dec Jamen hvad hvis de får det FORBUDT en dag og erstattet det med nøddesteg med rødkål og sprød - øhhhhh - nød?

 • #142   5. dec #141

  Jeg tvivler på, det bliver forbudt, medmindre forbuddet er en nødvendighed - og det vil næppe være veganernes skyld


 • #143   5. dec Jeg har fået vegetarisk “julemiddag” (godt nok ikke på juleaften), og den bestod af nøddesteg med stegte svampe, rødkålssalat, hvide kartofler, brune kartofler og svampesauce. Super lækkert - men nej, det var ikke julemad

 • #144   5. dec Jeg synes bare … kort og godt …. at man skal holde sig til de lande , hvor kulturerne harmonerer... og ikke absolut rejse hele verden rundt og slå sig ned lige præcis der , hvor man på forhånd ved , man ikke kan fordrage at være.---> ( kulturelt )

  Og HVIS man alligevel kommer til et land med anden kultur end ens egen … så SKAL man indrette sig efter dette lands kultur, og ikke gøre alt for at lave landets kultur om , til egen fordel.

  Hvad tror I der ville ske , hvis vi her fra DK ,,, eller andre Nordiske lande slog os ned som landmænd i islamiske lande … og begyndte at avle grisebasser … eller rendte rundt på gader og stræder iført tangatrusser/ hot-pants og gennemsigtig bluse ?

  For ikke at tale om , at sætte et flot pyntet Juletræ med lys på … uden for vores indgangsdør ?

  Kulturer vil ALTID støde sammen … indtil vi alle sammen lærer at holde måden vi vil leve på , hjemme i privaten , hvis vi kommer til et fremmed land.

  Det gælder i øvrigt også veganere … frikadelle-spisere / ikke frikadelle-spisere og alt andet forskellige kulturer prøver at trække ned over hovederne på hinanden.


 • #145   5. dec Loven er gældende og så må de få falde ind eller tage konsekvensen, der dog ikke indebær selvtægt, (hvis videoen ikke er konstrueret.)
  Algeriet har forbudt beklædning, der skærmer ansigtet på arbejdspladsen.
  Og det enda et Muslimsk land.


 • #146   5. dec Jeg er mere forbavset over, at nogen latterliggøre tøjets betydning, og hvorfor indgreb kan være nødvendigt.

  Hvis jeg smuttede rundt i en Capirote (KKK dragt) på Nørrebro, ville jeg ud over at få et par på siden af hovedet, med garanti blive arresteret for forstyrrelse af almindelig orden.

  Sjovt nok ville jeg også få samme bøde som den i Niqap.

  At så mange på den yderligtgående venstrefløj, er blevet store forsvarer af Niqap, tror jeg egentligt fordi de ikke rigtigt har forstået hvordan den dragt, har et meget stærkt politisk signal (eller bevidst bare ikke vil).

  Et signal du kan sammenligne direkte med Capiroten. Den blev ved samme lov også gjort forbudt at gå rundt med.

  Jeg tror mere vi er tilbage til det rent blå/rød slåskamp, når jeg oplever nogen stritte imod maskeforbuddet, og komme med mere eller mindre intelligente kommentar om loven.

  Altså hvis DF foreslår noget, så er det bare dumt, og hvis Enhedslisten foreslår noget så tænker den anden fløj pr. automatik det samme.

  Jeg ved det ikke, og det er intet andet end formodning. Men kan det tænkes, at nogen Muslimske danskere er glade for forbuddet, da de nu kunne fortælle mor og far, at de droppede dragten da det ikke er lovligt at gå med?

  Grunden til at jeg skriver Mor og Far, det er fordi, at hvis man følger lidt med, så vil man opleve at der er nogen generationer der er vokset op i DK, som vitterligt slås med deres forældre om retten til at leve deres eget liv.

  For hvis loven bare har hjulpet en kvinde i forhold til dette, så elsker jeg det maskeforbud.


 • #147   5. dec Jeg bryder mig nu hverken om burka eller niqab, men jeg synes ikke, vi skal presse ned over hovedet på nogen, at de absolut skal gå klædt som vi gør. Det er ikke vores ret at lege modepoliti for at genere en bestemt gruppe mest muligt. Det er undertrykkende at tvinge kvinder til at gå i burka eller niqab. Det er også undertrykkende at tvinge dem til ikke at gøre det.

  Tror i virkelig selv, det vil ændre noget for eventuelt undertrykte kvinder, at de tvinges til ikke at gå i burka eller niqab?


 • #148   5. dec #145
  Det er nu ikke helt korrekt. Der er udstedt et forbud mod tildækning af ansigtet på offentlige arbejdspladser hvor det kan være til gene for arbejdets udførelse.

  Jeg forstår heller ikke rigtig din forbavselse? Brug af Niqap o.l. klude er i høj grad et kulturelt fænomen, ikke et religiøst, selv om mange af de berørte kulturer hiver Allah ind over. Det trick har kristne jo også brugt.


 • #149   5. dec #148

  Hvilket indlæg svarer du på?


 • #150   5. dec Hov! Fede fingre! Det var til #145

 • #152   5. dec Jeg var i Egypten for nogle år siden. Et af de mest kulturrige lande i verden! Vi var på en rundtur, og stoppede ved en moske. Kvinder måtte ikke komme ind i selve bederummet, men måtte kun være i resten af moskeen. Under forudsætning at vi var totalt tildækkede - ingen bare arme, ben og tildækket hår.

  Jeg betakkede mig. Fordi jeg har stor respekt for kulturen i et fremmed land. Selvom jeg synes kulturen er tåbelig. Men jeg respekterer den! Jeg synes det er himmelråbende tosset at kvinder skal dækkes helt til og at mændene har blå mærker i panden af at bede. Men som gæst i deres land, respekterer jeg selvfølgelig deres normer og kultur. Nogle af de lokale (medarbejdere på hotellet) fortalte i øvrigt at de hadede russere, fordi russerne ikke respekterer dem en skid. Fair nok. Så Egyptere hader russere, fordi russere i Egypten ikke respekterer islam.

  Hvorfor er det så at man ikke kan forlange at andre religioner og kulturer, respekterer vores forholdsvis få rammer?


 • #153   5. dec @Emma.
  Ja, jeg tror at det hjælper de piger det er udfordret af deres forældres krav.

  Der foregår nogen rigtigt grimme opgør i Danmark.

  Vidste du foreksempel at nogen muslimske kvinder render rundt med en mønt i BH'en (nej, det er absolut ikke seksuelt)? Ja, det lyder helt sindsygt at nogen skulle gøre det. Men virkligheden er, at det for nogen er tvingende nødvendigt!

  Så jo, en gang i mellem laver et parti af andre grunde end det der lige var deres mening, en lov der hjælper nogen mennesker i en forfærdelig situation.

  Det er jo en anderledes vinkel, men ikke desto mindre virkligheden.

  Hvis jeg tilhørte et yderliggående politisk parti, ville jeg mere argumentere for den side af andres forslag, og bruge det gode andre skaber til at kæmpe for sin sag, i stedet for bare at komme med nedladende kommentar og råbe symbol politik.

  Måske ville det også give flere stemmer i praksis, for det ville på nogen nok virke mere intelligent tror jeg....


 • #154   5. dec A - synes der er stor forskel på at respektere en anden kultur som turist og så skulle bo i en anden kultur

 • Radar
  Radar Tilmeldt:
  aug 2010

  Følgere: 9 Emner: 26 Svar: 2.262
  #155   5. dec En mønt i BH'en?.... Hvorfor det?

 • #156   5. dec #155
  For at forhindre tvangsægteskab da de bliver stoppet i lufthavnen (tror jeg)


 • #157   5. dec #155 …. for … hvis de bliver sendt hjem for at blive tvangsgift … så bliver de stoppet i lufthavnens metaldetektor .

 • #158   5. dec ”Vidste du foreksempel at nogen muslimske kvinder render rundt med en mønt i BH'en (nej, det er absolut ikke seksuelt)? Ja, det lyder helt sindsygt at nogen skulle gøre det. Men virkligheden er, at det for nogen er tvingende nødvendigt!”

  Det er naturligvis sørgeligt, og vi bør helt bestemt gøre noget for at hjælpe disse piger, så de ikke fx ender i tvangsægteskaber. Jeg tror på ingen måde, at et forbud mod burka/niqab hjælper disse piger.
  Det er ærgerligt, der bruges tid og krudt på symbolpolitik fremfor faktisk at hjælpe undertrykte kvinder.


 • #159   5. dec @Radar.
  For nogen danske muslimske kvinder bliver sendt på såkaldte dannelsrejser i mod deres vilje.

  En dannelsesrejse er foreksempel et ophold i Pakistan i et år foreksempel hvor de skal lære at leve "rigtigt".

  Med en mønt i BH'en vil de automatisk blive ført bort til ekstra kontrol (ja, det er der lavet en aftale om nu i lufthavnene), og kan nu uden at mor og far blander sig, kunne fortælle hvad der foregår, og få hjælp af vores myndigheder.

  Hvis forældre er klar til at tvinge deres børn til sådanne rejser, så synes jeg det er meget underligt at tro, at ingen tvang deres børn til at gå i Niqap.

  Eller nu kan jeg sige gjorde, for nu er det jo forbudt.:-)


 • #160   5. dec @Emma.
  Jeg kan forklare dig bagrundene for at jeg tænker som jeg gør. Jeg kan fortælle om hvad jeg har læst at der foregår, og jeg kan sandsynliggøre tingene for dig.

  Dit "jeg tror bare" og "symbol politik" svar, og at du ikke tager stilling til hvad jeg forklarer, viser at jeg hvis er ved at lege Don Quixote.


 • #161   5. dec #160

  Du må respektere, at andre har andre holdninger end du har Du taler udfra dit synspunkt, jeg taler udfra mit. Jeg tror ikke på, det hjælper - det tror du, det gør. Havde du nogen form for evidens for, at det skulle hjælpe, havde du vel vist det frem og oplyst alle


 • #162   5. dec Men lad os da endelig høre, Martin Hvorfor tror du, at et burka/niqab forbud i Danmark vil forhindre, at piger bliver sendt på dannelsesrejse i udlandet?

 • #163   5. dec @Emma.
  Jamen er det ikke hvad jeg gør? Respektere din holdning?

  Jeg argumenter da så godt jeg kan, jeg forklarer og sandsynligører.

  At jeg på et tidspunkt synes at det virker omsonst når der intet kommer retur eller at du vil ikke forstå er vel meget normalt. Derfor min "Don Quixote"

  Det sidste du spørger om har jeg ikke sagt.

  Jeg har brugt eksemplet med dannelsesrejser til at sandsynliggøre at nogen er blevet hjulpet af maskeforbudet.

  Hvis ikke du fangede den, så kan jeg godt forstå din forvirring.


 • #164   5. dec Har du overvejet muligheden, at det kunne få undertrykkende forældre eller ægtemænd til at holde disse piger og kvinder mere hjemme? At det simpelthen vil begrænse deres frihed yderligere? Jeg går ind for, at man tager fat ved roden af problemet og hjælper disse piger og kvinder, fremfor at ulovliggøre burka/niqab, blot så vi andre ikke behøver kigge på det.

 • #165   5. dec Hvis man blot kunne forholde sig til at loven er der.
  Er man i mod den er der snart valg. dog gætter jeg på at ingen vil føre valgkamp med det på programmet. Selv Alternativet.


 • #166   5. dec #165

  Det forholder de fleste i tråden sig vist til Jeg mener bestemt også, man skal følge loven, om man er enig eller ej. At jeg så synes den lov er helt til grin, det er noget andet Forhåbentlig bliver den afskaffet igen.

  Og nej, det er mere populært med en kamp om hvem der kan gøre livet surest for muslimer for at skaffe stemmer...


 • #167   5. dec @Emma.
  Ja, det har jeg da. Naturligvis.

  Det er jo ikke muligt for forældrene, da hvis de er under 18, da skal de komme i skole, ellers ryger de under de sociale myndigheder.

  Er de over 18, så uanset hvad hvis de skal have offentlig forsørgelse af nogen art, så bliver de tvunget i uddannelses forløb eller praktik.

  Forældrene tvang og krav bliver begrænset uanset.


 • #168   5. dec #167

  Jeg er uenig. Der er nogle ting, man ikke kan undgå at deltage i, men jeg tror, det kan begrænse pigernes frihed til at færdes udover disse ting. At piger bliver undertrykt er da et langt dybere problem end hvilket tøj de har på.

  Har du overvejet, at den slags måske kan få flere til at sende deres piger på dannelsesrejse? Jeg ved det ikke, men jeg ser det bestemt som en risiko.


 • #169   5. dec Jeg siger ikke, at man ikke skal gøre noget for at hjælpe undertrykte piger. Jeg er blot ikke en af dem, der tror på, at burka/niqab forbud er en hjælp.

 • #170   5. dec Emma du skriver: Og nej, det er mere populært med en kamp om hvem der kan gøre livet surest for muslimer for at skaffe stemmer...

  Heri er jeg bestemt ikke enig ! Ingen tør tage et ansvar og reelt gøre noget ved det voksende problem, der hersker i DK og problemet er støt stigende Jeg synes at det er iorden, at loven er indført, men den ændrer ikke meget radikalt.

  Jeg er fløjtende ligeglad hvilken religion folk har, men jeg vil ikke på duttes andres menneskers religion eller skulle tage hensyn til den i den grad som en del muslimer forventer. Det er jo kun de fanatiske muslimer, det reelt er et problem for, at leve i fred og fordragelighed her i DK under dansk kultur og love.

  Og så synes jeg simpelhent, at det er utroligt så meget en muslimsk kvinde herinde, der bryder loven skal forsvares.

  Dagligt må danske piger/drenge i alle aldre uden at begå lovbrud, finde sig i langt alvorligere ting fra muslimske drenge bander. Det ER et reelt problem ! Den muslimske kvinde kunne vælge at overholde loven.


 • #171   5. dec @Emma.
  Det kan du meget vel have ret i, at det betyder.

  Men dermed erkender du jo direkte at Niqap er et middel til undertrykkelse, og alligevel synes du ikke at loven har sin berettigelse? Det giver ikke mening Emma.


 • #172   5. dec "A - synes der er stor forskel på at respektere en anden kultur som turist og så skulle bo i en anden kultur"

  Skal det forstås sådan, at hvis man bare besøger et land - er turist, skal man respektere dettes kultur, men hvis man vælger at bosætte sig i et land, behøver man ikke respektere kulturen?


 • #173   5. dec #171

  Nej, jeg mener at tvinge piger til at gå i noget bestemt tøj eller ikke at gå i noget bestemt tøj er undertrykkende. Jeg tvivler på, alle bliver tvunget. Før kunne nogen så blive undertrykt af forældrene - nu bliver andre det så i stedet af den danske stat.


 • #174   5. dec Selvfølgelig skal man respektere kulturen. Man kan sagtens fx respektere at andre holder jul, uden selv at holde jul.

 • #175   5. dec Det er altså ikke undertrykkelse at forbyde visse beklædningsgenstande Jeg opfatter det ihvertfald ikke sådan undertrykkende, at rockere ikke må have rygmærker, bankkunder ikke må være iført elefanthue ol.

 • #176   5. dec #175

  Synes du virkelig selv, det kan sidestilles?


 • #177   5. dec
  Forstår på ingen måde, hvordan loven kan opfattes undertrykkende !

  Hovedbeklædning har altid været uhøfligt at beholde på indendøre efter danske normer ! Hvorfor skulle en muslimsk kvinde have lov til at beholde sin hovedbeklædning på bare fordi hun gerne vil, når danskere ikke må ? Det er sgu da forskelsbehandling så det basker (Efter min mening)

  Der er ingen der tvinger dem til at gå med det tøj danskerene går i ( Som er meget forskelligt !)

  Hvorfor er man racist når man taler imod muslimerne, men muslimerne må kalde os blege (uanset aner) alt hvad deres fantasi lyster ? Jeg vil glæde mig til den dag, hvor jeg hører om en dom til en muslim for racistisk ytring !


 • #178   5. dec #173
  den danske stat er jo os, og flertallet har bestemt, sådan er demokratiet.
  Ganske som alle andre love uanset om man bryder sig om det eller ej.

  Stod det til mig var der lukket for offentlig forsørgelse til folk der gemmer sig bag denne latterlige udklædning som de har medbragt fra deres oprindelige stenaldersamfund.


 • Max H
  Max H Tilmeldt:
  dec 2008

  Følgere: 7 Emner: 10 Svar: 3.363
  #179   5. dec Det her viser det jo meget godt. Det er ikke fordi man er det ene eller det andet. Det er de valg man tager der har konsekvenser.

  Der er masser af mennesker der er af anden kultur der fint kan leve i samfundet. Aldrig nogen problemer. Der er folk der vil sætte livet på spil for at kunne leve i Danmark.

  Så er det ærgerligt talt latterlig at snakke om at man ikke må gå med et telt.


 • #180   5. dec #179
  Ikke tørklæde, men Nicab som kvinden havde iklædt sig.


 • Max H
  Max H Tilmeldt:
  dec 2008

  Følgere: 7 Emner: 10 Svar: 3.363
  #181   5. dec Er rettet.

 • #182   5. dec Vi er frie og fantastiske og alle andre skal gøre tingene på vores måde. Sagde alle kulturer altid. Det kan vi danskere såmænd også sige, og lave love ud fra, også love som begrænser andre menneskers ret til at bestemme hvordan de klæder sig, men lad os nu for helvede være ærlige omkring at vi gør det, i stedet for at gå og ae os selv med hvor enestående vi er.

  I den ene kultur er der love om at kvinder skal være tildækket. I den anden kultur er der love om at kvinder ikke skal være tildækket. Hvad med at man holdt op med at have så p*kketravlt med hvad folk har på? Medmindre de iklæder sig jakker lavet af huden fra flåede babyer eller hatte lavet af nabokranier, rager det os så i virkeligheden?

  (Og nej, jeg er så sandelig bevidst om tildækningens betydning hvad angår kontrol med og undertrykkelse af kvinder, bare hvis nogen vil prøve sig med "uh buh bussemand du aner ikke noget"-argumentationen; gå efter bolden, ikke kasteren)


 • #183   5. dec Hjemmegående, så hvis jeg boede i Egypten måtte jeg gerne, som utildækket kvinde, gå ind i deres moskeer? Have sko på når jeg besøger folk i deres hjem? Gå i lårkort på gaderne?

  Det synes jeg ville være både virkelig underligt og virkelig respektløst.


 • #184   5. dec Amen.
  Er der noget danskerne kan, så er det at pege fingre og tro at den måde vi gør tingene på, det er den eneste rigtige.
  Vi er slet ikke så fine i kanten som vi ellers ihærdigt forsøger at fremstå som og det gør det kun endnu mere pinligt.
  De personer der sidder og klapper i deres små fede hænder over et burkaforbud og forsøget på at få de fastende til at fremstå som til farer for alt og alle, det er de selv samme personer som sidder på deres flade røv og forsvare hashpåvirket kørsel og brug af telefon under kørsel og som ikke står tilbage for at bede andre om at passe sig selv og lade være med at rende og melde hinanden.
  Jeg ved ikke om jeg skal grine, græde eller gå ud og brække mig, men alt i alt handler det her ikke om ret meget andet end det sædvanlige fremmedhad.


 • #185   5. dec #182 …. " I den ene kultur er der love om at kvinder skal være tildækket. I den anden kultur er der love om at kvinder ikke skal være tildækket. Hvad med at man holdt op med at have så p*kketravlt med hvad folk har på "

  jeg tror heller ikke vi Danskere har så … øhh … p*kketravlt med , hvad de har på i deres "egne " lande …. men når de kommer til DK , skal de rette sig efter vores love og ikke blande sig i VORES kultur ….. lige som VI heller ikke skal blande os i deres kultur , når vi kommer til DERES land.

  Hvor svært kan det være ?


 • #186   5. dec John: Du skrev "på arbejdspladserne". Det er vist en noget bredere definition end det der står i artiklen.

 • #187   5. dec nittib du er meget velkommen med dansk gris i min mands hjemland. der bor flere kristne i Karachi alene end danskere i hele dk og der er også muslimer der spiser gris

  Der sælges grisekød i butikkerne ganske som her


 • #188   5. dec #186
  Jeps offentlige arbejdspladser, hvilket dog sender et signal.


 • #189   5. dec hvis kravet om at stå til rådighed for arbejdsmarkedet blev overholdt var burka forbuddet unødvendigt.

  længere er den ikke hos mig. at begynde med alverdens love er udansk


 • #190   5. dec Ideen om at forbuddet mod at bære niqap skulle være en hjælp for undertrykte kvinder, hører vist til i den fantasifulde ende. Bare fordi man fjerner det synlige symbol, har man altså ikke fjernet problemet. Man har bare gjort det vanskeligere at se.

  #177
  Der har nu aldrig (i hvert fald i min levetid) været forbud mod at beholde slør eller hatte på indendøre. Det har bare været anset for at være høfligt.


 • #191   5. dec hvis loven virkelig ville hjælpe kvinderne så fik manden bøden

  ikkesom rockere er altså omfattet af konventionerne


 • #192   5. dec Synes faktisk det er decideret ulækkert når man forsøger at pakke det ind i at man bare ønsker at hjælpe kvinderne.

 • #193   5. dec Enig og straffer ofret

 • #194   5. dec #186
  Det er vist mest en praktisk foranstaltning. Jeg tror da heller ikke at nogen ved deres fulde fem ville protestere mod at man havde den samme lov i DK (hvilket man jo har i den forstand at en dresskode eller endda uniform er helt og aldeles accepteret i forbindelse med forskellige jobs).

  Der har da også været debat om private virksomheders ret til at diktere medarbejdernes ret til at bære tørklæde (ikke Niqap!) her i DK, og jeg mener helt klart at den faldt ud til at virksomhederne selv måtte bestemme.

  Det er jeg helt enig i, men at man ved lov begynder at begrænse vores allesammens muligheder for at få "ram på" de meget få individer der bærer de slemme gevandter, er da dumt på et højere plan.

  Nu er loven jo vedtaget, og der er næppe nogen der gider at gøre ret meget for at få den ændret. De få berørte får sikkert efter noget tid "lov til" at undlade at bruge den af deres imam og de indordner sig. Bortset fra at de selvfølgelig har fået endnu en grund til at tro på at Danskerne ikke vil dem noget godt, og vi andre så stadig begår et lovbrud hvis vi finder det nødvendigt/får lyst til at bære nogle af de andre berørte beklædningsgenstande (eller bare snører hætten tæt til når det er koldt). Hold kæft hvor er det smart...


 • #195   5. dec @Zenta.
  Er det du siger, at argumenter en person for at maskeforbud kan have sin berettigelse, så er det i virklighed en dækken over en foragt overfor muslimer? Eller fremmedhad for den skyld?


 • #196   5. dec Ja det er det jeg siger Martin.
  Når selv samme personer sidder og forsvare kørsel i hashpåvirket tilstand og brug af telefon under kørsel af bil, men øjner enhver change for at gå efter "dem" , endda ved noget så fesent som en skide burka og folk der kører bil under faste.
  Det handler om alt andet end det man forsøger at få det til at se ud som.


 • #197   5. dec Vil selvfølgelig tilføje at man ikke kan skære alle over en kam og at jeg ikke mener de få som faktisk bliver oprigtig udtrygge ved folk der bærer burka eller niqab, men forskellen er der at de personer generelt ikke bryder sig om tildækkede personer og at det derfor ikke er rettet specifikt mod dem med burka eller niqab men derimod tildækkede personer i det hele taget.

 • #198   5. dec Danskerne er generelt ikke racister, og ikke alle er medlem af DF.
  Man har på trods af det ret til at være for eller i mod loven, men man bør respektere den uanset, s