{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}

Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Niqab klædt kvindes oplevelse i supermarked
  • #2   4. dec 2018 Fuck hvor er det dog pinligt.

  • #3   4. dec 2018 altså jeg er all in for man selvfølgelig skal følge loven osv. - men lige her - der kan jeg virkelig ikke se, hvad folk føler sig så chikaneret/provokeret af, og tænk at voksne mennesker kan opføre sig SÅ... ja jeg kan ikke engang finde det passende ord

  • #4   4. dec 2018 Jeg bliver simpelthen så forlegen over at se sådan en video.

  • #6   4. dec 2018 Jeg lære aldrig at forstå nogle menneskers behov for at være et røvhul.
    Hvorfor kan man ikke bare konstatere, inden i sig selv, at man synes en burka er en underligt beklædningsgenstand. Og så ellers opføre sig ordentligt og værdigt...?


  • #7   4. dec 2018 Anne Julie - præcis. Forstår simpelthen heller ikke behovet for at opføre sig sådan

  • #8   4. dec 2018 Jeg kunne ikke se videoen færdig. Det er så tåkrummende pinligt, at voksne mennesker kan finde på, at opføre sig på den måde. Jeg forstår ikke det behov, som nogen mennesker har, for at sige alt hvad de tænker højt. Og jeg forstår slet ikke, at man kan blive så provokeret af et andet menneskes påklædning.

    Jeg går generelt også ind for, at man skal følge loven, også selvom at man grundlæggende er imod den. Men derfra og så til at blande sig på den her måde. Det forstår jeg altså ikke. Jeg går heller ikke over til folk, som ryger en joint på gaden og begynder at skælde dem ud for det eller råber af folk, som går over for rødt.


  • #9   4. dec 2018 Det er SÅ forbandet pinligt...

  • #11   4. dec 2018 Nej, det er da på ingen måde i orden. Det er så hovedrystende dumt og pinligt. Og det værste er, at de to mænd nok ikke engang skammer sig smiley



  • #14   4. dec 2018 #5 …. Selvfølgelig skal man følge love , selvom man ikke synes de giver mening . … sådan er DET bare.

    Der er sikkert mange der har forskellige meninger om hvilke love , der giver mening eller ikke ej, derfor bliver vi nødt til at rette os efter dem alligevel.

    JEG synes f.eks loven om , at man skal have lys på bilen både nat og dag ( selv i højt solskin ) er en åndet lov … men sådan er det jo.

    Når det er sagt , så kan sådan nogen tosser i forretningen ikke tillade sig at genere / chikanere hende , som de gør …. og de burde straffes HÅRDT for det de har gjort .

    PS: …. Og nu er det altså ikke DF , der er alene om at loven er indført... vel ?? …. og JA vi kan alle sammen godt se , at DU ikke stemmer på DF … ( det gør jeg i øvrigt heller ikke ) , men de skal ikke have skyld for ALT .


  • #15   4. dec 2018 Nej, det er da overhovedet ikke i orden.
    Man kan jo mene hvad man vil om forbuddet, der rammer niqab- og burkaklædte kvinder - men at opføre sig på den måde er da helt ude i hampen og under al kritik.
    Jeg glæder mig til at se de samme mennesker tage en konfrontation med maskerede tilskuere til en fodboldkamp eller maskerede deltager i en demonstration.


  • Rollo
    Rollo Tilmeldt:
    maj 2011

    Følger: 9 Følgere: 13 Svar: 925
    #16   4. dec 2018 Hold da op, hvor er det tåkrummende pinligt - og uintelligent. Hvad er det der går galt i folks opdragelse, siden de synes den slags er okay?

    Man kan mene hvad man vil om det, men når vi ikke snakker om noget der skader andre - så kan man tænke sit. Folk er bare blev kørt op i skræk over 'dem der', tak til medierne for det da...

    JEG kan ikke se fidusen i at skulle være klædt sådan - men, der er andre "outfits" jeg heller ikke forstår.

    Nu må folk sgu stramme sig an, hvor er det skræmmende, den slags had.


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.321
    #17   4. dec 2018 John. Normale folk overholder loven. Først er man ligeglad med loven og så tuder man bagefter.

    Har man et problem med det må man melde det til politiet.


  • #19   4. dec 2018 Den slags er jo bare pinlig opførelse. Køre sin vogn ind i en anden vogn. Jamen manden er jo en stakkel.

    Den eneste der agerede korrekt, hvad Brugsmanden der bad hende om at forlade stedet. I vores Brugs vil alle der ikke opfører sig efter gængse regler blive bedt om at forlade stedet.

    Hvis nogen så virkeligt kan have så ondt i røven over en der bryder en regel, kan de da bare ringe til Politiet og melde det. Er de i tvivl om hvordan man anmelder, så har vi specialister herinde. smiley

    Men fedt at høre at der også var en person der blandede sig, og bad ham der blev filmet om at opføre sig ordenligt. Helt af lave er vores lille land da ikke. smiley


  • #20   4. dec 2018 godt ord batdog. den er svær at svare på tænker jeg smiley


    Jeg kan ikke lide burka men jeg kan lide det mere end den opførsel der. pinligt


  • Rikke
    Rikke Tilmeldt:
    jan 2015

    Følger: 2 Svar: 49
    #22   4. dec 2018 Forfærdelig video...

  • #24   4. dec 2018 Jeg så kun starten, og slukkede efter de første 5-6 gamle, sure mænd. De er jo pinlige! Personligt er jeg bedøvende ligeglad med hvad folk tager på, men nu er der et forbud, og så må politiet tage sig af overtrædelser.

    Dér hvor min film knækker, er dog at kvinden smører rigeligt tykt på (igen, jeg har kun set starten), og blandt andet siger "din voldelige adfærd", til den gamle mand i den blå jakke, som kører sin kurv (WTF smiley ) ind i hendes. Altså, der er faktisk ingen grund til at hun forsøger at tale situationen værre end den er - den kan fint stå alene. Men den kan få mig til at tvivle på om hun vitterligt bare går rundt og passer sig selv. Men igen, jeg kender folk, som helt uden provokation, kunne agere som de tosser i videoen, så muligvis har hun ikke gjort andet end at have den niqab på...


  • #28   4. dec 2018 Jeg er enig med Isabelle. Videoen virker søgt, kamera er oppe før der sker noget, selve provokationen er opsøgt. Det kan man høre allerede fra første sætning.
    Altså bare en skide propoganda video. Og så er det ikke noget jeg gider at forarges over.
    Kan kun tilskrive at mændene er nogen dumme R****** som burde have ladet være med at lade sig provokere af hende og reagere derpå.


  • #30   4. dec 2018 Har set det første af videoen flere gange på Facebook, men jeg kan simpelthen ikke se den færdig.. Det er så pinligt...
    Men altså, lov er lov. Jeg kunne da godt tænke mit, men jeg havde aldrig konfronteret personen, eller i det hele taget gjort noget. Pinligt, pinligt, pinligt.


  • #32   4. dec 2018 Jeg har heller ikke set videoen færdig.
    Jeg bliver så pinligt berørt at jeg kun så et øjeblik.


  • #35   4. dec 2018 Og så er det måske også værd at have med at hun måske ikke har fået optaget det hele.
    Så vidt jeg husker så starter video med at hun får manden til at gentage hvad han lige havde sagt.
    At han nøjes med at køre sin kurv ind i hendes kan jo være fordi hun pludselig filmer ham.
    Men som sagt er deres opførsel så helt igennem pinlig at jeg ikke kan få mig selv til at at mere end få sekunder.


  • #39   4. dec 2018 Nu er det jo ikke op til os at vurdere om kvinden blev oprigtig skræmt eller ej.
    Måske hun bare fik nok? Det at hun vælger at filme det, kunne jo tyde på at det er sket før.
    Lige så vel som du kan handle i fred, lige så vel skal kvinden kunne det, uden kommenterer om at hun skal tage det lort af.


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.321
    #40   4. dec 2018 Tænk at det bliver sådan kørt op. Hvor mange danske kvinder er ikke blevet kaldt det ene og det andet af udlændinge eller det der er værre. Eneste grund er fordi de i deres øjne går udfordrende klædt eller at alle ikke vestlige kvinder er billige.

    Men det skal man ikke råbe op om. Så er man fra DF eller racist. De er jo ikke sådan alle sammen og det kunne ligeså godt være Kurt. Men et par fjolser i et supermarked.

    Så er det pludselig helt galt i Danmark.



  • #41   4. dec 2018 For det ene udelukker nemlig det andet eller?

  • #42   4. dec 2018 Jeg synes også det er en pinlig opførsel smiley

    Dog må jeg være ærlig. Jeg bliver utrolig forskrækket når jeg ser folk i det tøj. For mig ligner det de der elefant huer folk har på når de begår røveri/mord, og det er min første tanke når jeg ser dem. Ved ikke hvem der er under det, ville ikke kunne genkende dem hvis de slog mig ned. Og helt ærligt er jeg hunde ræd for hele den der anonymitet.

    Jeg er godt nok opvokset på lille Færøerne hvor folk ikke har de helt store hemmeligheder.
    Ville ønske jeg kunne gøre for det, men alle de år jeg har boet i Danmark er jeg ikke et skridt tættere på at føle mig tryg i nærheden af den beklædning.

    Derved ikke sagt at jeg synes de skal mobbes eller at de skal have skidt behandling. Men jeg havde nok forladt forretningen hvis jeg så en klædt sådan derinde.


  • #43   4. dec 2018 ham her i Viborg er også skræmmende... taget af min veninde i niqab hvilket gør det skide sjovt på en syret måde... aner ikke hvad han laver.....

    profilbillede
  • #44   4. dec 2018 Præcis. Det er skræmmende. En person med noget over hovedet er da pisse skræmmende. Det er et halloween ting, netop fordi vi bliver pisse bange af det.
    Og jeg har så svært ved at forstå at man kan gå halloween klædt hele tiden, og forvente at folk ikke bliver bange?


  • #45   4. dec 2018 Jeg kan ikke forstå at hun ikke bare tager den burka af når hun skal ned og handle, så er hun da helt sikker på, ikke at opleve den slags eller at få en bøde. Det er jo bare en beklædningsgenstand ikke?

  • #47   4. dec 2018 Der er ihvertfald masser af butikker i mellemøsten, hvor det er helt normalt at gå i sådan en sharia-uniform..

  • #48   4. dec 2018 En gang indstuderet propaganda ævl af værste skuffe - kæft, en sølle kvinde og kæft, hun er dårlig til at camouflere sit ærinde .. og folk falder i smiley

    Og nej, jeg er ikke fan af hverken DF (alt for socialistisk efter min smag) eller de personer i det supermarked .. men det der ? Det er alt for tykt. Men godt forsøg på at fremstille dansken som en baconfortærende, racistisk størrelse .. det virker jo, kan man se ...


  • #50   4. dec 2018 Nu hvor man har så travlt med DF eller skal man sige resterende af det gamle fremskridtsparti.
    Så kan jeg fortælle at min gode mand har da været medlem af partiet, indtil han blev ekskluderet efter en ophedet debat hvor min kære mand kaldte kasseren i Fakse gruppen for racist og nazist.
    Det måtte man ikke, så han blev sat uden for døren. smiley smiley
    HAHAHA smiley


  • #53   4. dec 2018 John - jeg er egentlig også enig med Martine - men derfor er det sgu alligevel utroligt at de tosser findes smiley

  • #54   4. dec 2018 Præcis Batdog.

  • #55   4. dec 2018 "Vi har jo den rigtige farve i fjæset."
    Tror du virkelig det er så simpelt? smiley
    Det skulle da overhovedet ikke undre mig, om den kvinde er en dansk konvertit..


  • #57   4. dec 2018 Jeg ved ikke om min farve i fjæset er "rigtig" ?
    Jeg ved bare, at den ikke hjalp, da jeg fik en flaske knust imod mit baghovede, fordi jeg afviste en af dem med mere farve i fjæset, engang på Lurblæseren på Strøget.
    Jeg ved også, at den ikke hjalp - men at min schæferhund derimod gjorde, da jeg blev sparket over benet, da jeg sad på en bænk på Nytorv og forsøgte at passe mig selv.

    Ved ikke, om det havde hjulpet, hvis jeg havde haft en anden farve ?
    Og i begge tilfælde blot fordi jeg ikke havde nogen større interesse i, at interagere med andre end mig selv ...
    Det kunne dansken forstå - de andre .. not so much ...

    Aj den der - den går rigtigt meget begge veje - vi er nok bare ikke så dygtige med et kamera og så selviscenesættende i offerrollen, som "de" er ...


  • #59   4. dec 2018 Jeg er ret ligeglad med hvad farve man har på under det. Det er påklædningen jeg er bange for.
    Hvis en kvinde/mand (Uanset hudfarve) kom gående i en elefanthue der dækkede alt andet end øjnene, eller en sådan en beklædning ting de går med, var jeg også blevet bange.
    For at være ærlig er det overhovedet ikke hudfarven jeg tænker over, mere hvorfor man har behov for at være anonym, hvad jeg gør hvis personen overfalder mig og jeg ikke engang ved hvem der er bag.


  • #60   4. dec 2018 "Det handler om ting, som gør folk anderledes end normen."
    smiley

    Det kan godt ske du er så ensporet BATDOG, men det er de fleste fra højrefløjen altså ikke. Sjovt som det tilsyneladende kun er venstrefløjen som går op i folks hudfarver.


  • #61   4. dec 2018 Jeg kigger ikke på nationen - jeg tror i virkeligheden, at de fleste mennesker ikke er som herinde - eller som på nationen. Mit indtryk er ihvertfald, at langt de fleste af dem jeg kender og er sammen med, er i stand til at opføre sig anstændigt overfor andre mennesker, uanset hudfarve.

    Dine erfaringer med danskere anderkender jeg til fulde - jeg må blot erkende, at jeg ikke har været så uheldig med lige netop "sen-erne" som du har. Hvorfor kan jeg kun gisne på .. eller lade være ?

    Jeg taler udfra mine erfaringer - jeg taler udfra hvad jeg selv har oplevet, hvilket er uendelig lidt - og hvordan flere af mine på Vesterbro og Nordvest boende kollegaer, yngre piger, kunne berette, når de kom hjem fra en aftenvagt.
    Det kan vi også evt snakke om ?
    Jeg har bare en ide om, at det nok er ligegyldigt - herinde er majoriteten pro "de fremmede" - vi andre er ækle DF´ere .. so what´s the point ?


  • #63   4. dec 2018 Jeg tror ikke, at nogen herinde ikke er enig med dig i, at det sker, Emma ?

    Jeg tror bare, at der er rigtigt mange herinde, der ikke er enig i, at det også sker "den anden vej" rundt .. og det er sq et problem - imo ihvertfald.
    Rart at se, at andre ikke bekymrer sig så meget i den retning ...


  • #64   4. dec 2018 Jeg voksede op sammen med Sarah, min barndomsveninde gennem hele min opvæskt. Sarah var jøde - som hele resten af hendes familie naturligvis var det .. og jo, de fik sq også på puklen dengang.

    Jeg forstod det ikke dengang - jeg forstår det ikke nu .. det er imo bimlende ligegyldigt med hud-øjen-hår farve og tro .. sålænge folk kan opføre sig nogenlunde normalt og ikke genere andre med vilje.



  • #66   4. dec 2018 Nej, og det var heller ikke mine kollegaer, der ragede de unge fyre i skridtet eller på brystet .. men .. og ???

  • #67   4. dec 2018 For mig er det mere beklædningen jeg ikke synes om.
    Jeg er allerede fra en anden kultur og et andet land, dog ikke anden farve. Det værste jeg prøver er at når jeg taler Færøsk og så kommer til kassen eller spørger om hjælp, så begynder de på engelsk og peger voldsomt for at illustrere, hvor jeg så ikke kan lade være med at grine for jeg forstår og taler ganske fint Dansk xD
    Har dog været fristet nogle gange og taget "Mig ikke forstå!" i brug da det er utrolig sjovt at fortsætte det de har startet med deres voldsomme armbevægelser og illustrationer.

    Har også mødt og kendt en hel del mennesker i Danmark af anden baggrund og med anden hudfarve, der påstår at Danmark er noget af det mindst racistiske steder de har været, og at de aldrig har tænkt over det.
    F.eks. har min datter også en mega lækker middel farve, og jeg har altid fået "Nøj hvor en lækker mælkechokolade baby!" eller "Hun kommer til at knuse alle hjerter".

    Måske vi bare på Fyn er mere large?


  • #71   4. dec 2018 Lyder for mig som om at Fyn bare er harmoni hullet i Danmark. For dem jeg kender har aldeles ikke de her erfaringer smiley
    Dog kender jeg ikke nogen der bruger de her beklædninger, og kommer nok heller ikke til det pga. angst for dem.


  • #77   4. dec 2018 Muslimerne står i dag lidt mere alene om at jage jøderne. De dele af højrefløjen, der tidligere gerne deltog i jødeforfølgelsen, er tilsyneladende ved at være uddøde. smiley

  • #78   4. dec 2018 "En mor i ulovligt tøj"

    VED du virkelig ikke hvad det tøj propaganderer for? Radikal islam og sharialovene.
    Det kan jeg sgu godt forstå folk ikke gider se på, og jeg gør heller ikke. Og derfor fik vi loven.
    Folk kan gøre som de vil og gå klædt som de vil - derhjemme.


  • #80   4. dec 2018 Har også mødt en del mennesker der føler det krænkende for kvinder i europa, da kvinder her netop har kæmpet en virkelig lang og hård kamp for ligestilling og frihed. Og dette kan virke som en krænkelse af deres kamp da det jo virker som om man helt klart er imod dette.

  • #82   4. dec 2018 #77

    Ja, det er godt at vi har muslimerne til at holde de der satans jøder lidt nede .. når nu de andre fremmedhadere er væk smiley


  • #83   4. dec 2018 Uanset hvordan man pakker det ind, og prøver at bortforklare det som noget fremprovokeret, er faktum her altså, at der render nogle bøgetosser rundt og opfører sig som på den viste video.

    Det mest relevante spørgsmål er vel om de er sjældne, eller det kunne være noget der sker ofte? Mit gæt, ikke mindst fordi der er nogen som har følt at chancen for at det kan lade sig gøre at fremprovokere situationen, er tilstrækkelig stor til at gøre det, er at det sker ret ofte.

    Hvor ville det være fedt, hvis sådan nogle tosser også havde nosser nok til at gribe ind over for dem der virkelig render rundt og chikanerer andre, uanset hvem de så måtte være...


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.321
    #85   4. dec 2018 Jeg går løs med min hund hvor den skal være i snor. Folk påtaler det og jeg filmer. Se hvor svært det er at være hundeejer. Jeg er et offer og kan folk ikke bare tale pænt til mig.

    Tag dog for f.... ansvar for egne handlinger.


  • #89   4. dec 2018 Nu vi er ved sjove anekdoter, så havde vi et møde på job med en udenlandsk familie. Min leder var med, og alle vidste at bølgerne ville gå lidt højt. Faren er skide sur, og råber “du er bare en dum luder”, hvorefter chefen, iskoldt og med et smil, siger “det hedder leder, det staves med et e” smiley


  • #90   4. dec 2018 #89

    Klasse !!!


  • #92   4. dec 2018 A den var sgu god hahaha


  • #94   4. dec 2018 har nogle herinde lyst til at gå en tur med en kvinde i niqab så sig til. De søger netop dialogen de folk her og man må spørge om alt.

    Jeg har gjort det og det er vildt hvad de oplever. videoen er småting

    da jeg var i midtbyen rev en det af min veninde på åben gade og spyttede hende i ansigtet

    det var før forbuddet. Jeg har også gået med hende med slør hvor det blev revet af, og da hun var så sød at køre mig til sygehuset fordi jeg skulle tjekkes for kræft og sad i venteværelset imens jeg blev undersøgt og fik min dom blev hun chikaneret så voldsomt med sit slør at en sygeplejerske bad den ældre dame forlade rummet og vise lidt hensyn til at vi var på en kræft afdeling.

    hun siger aldrig noget igen. Det er værre med mig. Jeg giver sig klar besked. man kan mene hvad man vil om andres påklædning men man skal ikke rende rundt og skabe sig sådan foran mig.

    en dag i Netto var der en dame der sagde til hende i niqab

    sikke du ser ud

    hvortil jeg svarede

    det kan du sgu da ikke se !

    smiley

    en anden dag sad hun ved siden af mig i bilen, vi holder for rødt og en bil ned nogle unge fyre kører op på siden. Vi ser på dem... og den ene spytter.... direkte på sig selv fordi ruden var rullet ned..

    lool

    men som sagt sig til hvis i vil opleve det. Det er helt vildt. og så i slør.


  • #96   4. dec 2018 Men det er jo også utrolig provokerende for folk der netop har kæmpet for at vores kultur ikke skulle sluges ned i den retning.
    Efter kristendommen kom, (da der jo menes at kvinder helt sikkert havde masser af plads og frihed i vikingetiden) da blev kvinder her undertrygte, og skulle gå i specific udklædning da mænd ikke kunne tåle bare ben, bar hals og alt muligt andet.
    Og det er helt klart ikke enkelt det kvinder her har skullet gå igennem for netop at kæmpe imod disse religiøse overbevisninger.
    Hvis i ikke ved hvordan kvinder blev behandlede i Europa før, synes jeg altså helt sikkert i skal sætte jer ind i det.
    Man straffede lystige kvinder helt vildt, da man mente lyst hørte til mænd, så de måtte jo være syge eller besatte af demoner. Her kunne straffen endda blive så slem at man altså fjernede livmoder og det hele, eller sendte dem væk for at få "behandling".
    Hvis en kvinde mistede sin mand, eller gik fra ham, måtte hun intet eje og derfor var der faktisk mange kvinder der endte på gaden og eller døde. (Så en vildt god dokumentar om det for ikke lang tid siden, desværre husker jeg ikke navnet, men det var så øjenåbnende)

    Så det er vel ikke svært at se at folk nu om dage, ikke kan forstå, eller har svært ved at acceptere, at nogen vil have det, som vi havde det i denne periode, som altså i langt de fleste tilfælde ses som ikke særlig positiv tid for kvinder!
    Og for mange er det altså nærmest at demonstrere at man vil tilbage her til. Det er da skræmmende.
    + at de ligner forbrydere, man ved jo ikke om det er en mand, kvinde eller noget om bag. Man kan heller ikke aflæse deres signaler eller udtryk, derfor ved man aldrig hvor man har dem. Det er utrygt og jeg må sige jeg ville gå hvis jeg var i et rum med nogen klædt sådan.


  • #100   4. dec 2018 Problemet er jo helt åbenlyst! Vi har jo slet ikke tal på alle de niqapklædte kvinder der løber rundt i deres forklædning og begår alle mulige forbrydelser...

  • #101   4. dec 2018 Kim - Det er ikke specifikke forbrydelser jeg taler om, jeg taler om hvad vi ser når vi ser fuldt tildækkede mennesker, og den frygt det kan skabe.
    Ikke at kunne se folks ansigtsudtryg, eller at kunne identificere dem er meget frygt dannende for mange mennesker.


  • #104   4. dec 2018 Der er vel iøvrigt en grund til, at man ikke må gå ind på en tank hvis man har hjelm, mørke solbriller eller elefanthue på .. tænker jeg ...

  • #106   4. dec 2018 Ja jeg er en ægte lovbryder uhadada

    jeg anmelder også spritbilister og lastbilchauffør der filmer imens de kører

    men tilgiv mig... I didn't choose the thug life... it chose me


    hahaha


    profilbillede
  • #109   4. dec 2018 Og hvis kun de love man er enig i, skal følges. Mener i så det samme om hundeloven?
    Der er utrolig mange der er uenige i den, så må det vel være ensbetydende med at den ikke skal overholdes hvis alle ikke kan se pointen i den?
    Hvis det er fordi det er kulturelt baseret, vil jeg da også sige at Færinge så burde slagte i deres kældre og måske spise den hval der? Vi har respekt for den kultur vi nu bor i, og vælger at følge de love i det land vi er kommet til.


  • #110   4. dec 2018 Man skal opføre sig ordenligt og overholde landets love. Det være sig at lade være med at være tildækket - hvor åndssvag den lov så end er - og det være sig at opføre sig ubehageligt overfor andre mennesker og begå selvtægt ved lovovertrædelser......

    Det er ikke så svært.

    Hvad man GERNE må - vi har en advokat, der dyrker det i stor stil for tiden - er, at forsøge at fremprovokere en situation for at bevise sin pointe. Det er ikke forbudt....

    Det er bare heller ikke særlig sympatisk...


  • #112   4. dec 2018 #109
    Der er vist kun en debattør her der har den besynderlige holdning. Resten af os mener nok bare at det ikke er OK at "straffe" andres brud på loven ved selv at begå en smiley

    M.h.t. at det skaber frygt, så er det et problem for den der ubegrundet bliver utryg, ikke for den der måtte være årsag til det. Masser af mennesker bliver utrygge ved at se rockere med rygmærker, mænd med grimme tatoveringer, store hunde eller andre mere eller mindre mærkelige ting. Det kan vi altså ikke lovgive os ud af.

    Omkring det med spil for galleriet; Hele loven er jo et stort spil for galleriet. Lovgiverne har jo ikke engang nosser nok til åbent at indrømme hvad det drejer sig om, og prøver at dækkedet ind under at det er et generelt forbud mod tildækning! som sjovt nok aldrig har været et problem før nu, på trods af at de andre ting der fremhæves har været en del af vores hverdag i langt længere tid end de anstødelige klude.


  • #113   5. dec 2018 "Lovgiverne har jo ikke engang nosser nok til åbent at indrømme hvad det drejer sig om, og prøver at dækkedet ind under at det er et generelt forbud mod tildækning!"

    Lovgiverne HAR sagt ligeud at det drejer sig om, at radikal islam ingen plads skal have i det offentlige rum. Og jeg er 110% enig.
    Men pga. menneskerettighedskonventionerne er de nødt til at lade forbuddet ramme alle. I form af et generelt maskeringsforbud!

    Ligesom med øen til de udviste.
    Menneskerettighedskonventionerne forbyder os at hegne dem inde, så må de jo ud på en ø i stedet.

    Personligt mener jeg at Danmark selv skal kunne bestemme over hvad vi lovgiver om i Danmark. Så jeg så gerne at vi udtrådte af de konventioner. Så ville det være slut med "symbollovgivning" og man kunne adressere de virkelige problemer, uden det skal gå ud over vores allesammens frihedsrettigeder..


  • #115   5. dec 2018 Præcis Holly.
    For rockere har ikke beskyttelse af konventionerne.


  • #117   5. dec 2018 Menneskerettighedskonventionerne forbyder at man forskelsbehandler på baggrund af race eller religion.
    Derfor et generelt maskeringsforbud Kim..

    De forbyder ikke at man forskelsbehandler rockere i forhold til andre grupper. Eller hunde i forhold til mennesker, Holly. smiley
    Ja de forbyder såmænd ikke engang at man lovgiver om, at folk ikke må have andre på besøg i deres eget privatejede hjem, end den nærmeste familie - såfremt man har solgt hash og har fået stemplet "rygeklub".

    Der er mange eksempler på at man godt tør lovgive specifikt imod bestemte grupper og bestemte problemstillinger.


  • #119   5. dec 2018 host host...fake News... menneskerettighederne gælder altså også rockere folks...

    Ja selv Lil pimp.. undskyld pump er
    selvom det naturligvis kan skræmme mig at høre hans musik....

    smiley

    https://ekstrabladet.dk/flash/udlandkendte/international-rapstjerne-anholdt-i-koebenhavn-dansk-politi-bekraefter/7425455


  • #120   5. dec 2018 Rockerloven er jo bare endnu et eksempel på en lovgivning der primært har til formål at give Hr. og Fru Hakkebøf det indtryk at "der bliver gjort noget", så jeg synes at sammenligningen er ganske glimrende.

    At sammenligne med at man ikke må medbringe dyr der kan forurene fødevarer i madbutikker eller private fravalg som ikke har noget med lovgivning at gøre, er jo bare for dumt til at være værd at kommentere på.

    #117
    Ja, der er klart en stigende tendens til at lovgive mod enkeltgrupper, men det gør det jo ikke bedre... at det åbenbart er så "nødvendigt" at få gennemført et forbud mod en hovedbeklædning der aldrig har gjort anden skade end at skabe angstfornemmelser hos xenofobe små mennesker, at man vil inddrage alle mulige andre, og helt uvedkommende påklædningsgenstande, er bare typisk for den latterlige holdning at vi glad og gerne afgiver vores egen frihed for at få ram på de "farlige" fremmede.

    Måske er vores kultur faktisk så svag, at den ikke er værd at bevare, hvis den virkelig falder på sådanne detaljer?


  • #121   5. dec 2018 "Måske er vores kultur faktisk så svag, at den ikke er værd at bevare, hvis den virkelig falder på sådanne detaljer?"
    Det var nul problem at beskytte vores egen kultur, hvis vi havde politikere med nosser. Men vi har nogle fodslæbende fjolser der hellere vil slikke udlandet i røven, end at gøre det ordentligt herhjemme.

    "host host...fake News... menneskerettighederne gælder altså også rockere folks... "

    Fake news?
    Rockere er sgu ikke en beskyttet befolkningsgruppe pga. deres race eller religion.


  • #124   5. dec 2018 #121

    Pointen er, at en kultur der er så fantastisk som vi jo mener vores er, burde kunne overleve på egne meriter, og ikke være nødt til at forlade sig på at vi forbyder andres smiley

    #122
    Følg lidt bedre med. Mit indlæg 112 er et specifikt svar til indlæg 109.


  • #125   5. dec 2018 Holly prøv at have lidt humor. Det klæder alle smiley

    ikkesom mener du at rockerne ikke er mennesker så er det op af bakke med de rettigheder ja



  • #126   5. dec 2018 Lens,

    Hvis rockere var beskyttet imod forskelsbehandling, så var der aldrig blevet lavet en rockerlov! Man må ikke lovgive specifikt imod muslimer, det må man gerne imod rockere.


  • #127   5. dec 2018 Kim,
    "Pointen er, at en kultur der er så fantastisk som vi jo mener vores er, burde kunne overleve på egne meriter, og ikke være nødt til at forlade sig på at vi forbyder andres"
    Vi forbyder sgu da ikke nogens kultur, men forsøger at dæmme op for radikal islam.
    Og nej jeg gider ikke debattere islam med dig, og slet ikke tidligt om morgenen. Den debat hører heller ikke til i den her tråd, for den er om tildækningsforbuddet.


  • #131   5. dec 2018 #129
    Næ, men de har jo været svagere. Nu skal man måske også skelne mellem kulturer der er blevet udslettet fordi de militært ikke hat kunne hamle op med modstandere, og kulturer der er blevet løbet over ende fordi de simpelthen ikke havde så meget at tilbyde som den der overtog.

    Jeg er faktisk ret overbevist om at vores specifikt danske "kultur" er under langt større pres fra USA end noget indvandrere, muslimer eller ej, kan præstere, men det forbyder vi jo ikke.

    Jeg er i øvrigt også ret overbevist om at vores kultur nu sagtens kan overleve at optage nogle elementer fra andres kulturer, ganske som vi har gjort det op gennem hele vores historie. Danskere er, historisk set, blandt de mest xenofobiske og krigeriske nationer der findes, så alene det skulle give os en god chance, også uden hjælp fra idiotiske lovgivninger.


  • #132   5. dec 2018 Isabelle, det er ikke selvtægt at tage nøglen fra fulde Børge, det er nødret, og er for at sikre andre mod skade. Eventuelt kombineret med en civil anholdelse. Begge har hjemmel i lov. Selvtægt er at forsøge at genoprette eller hævne en udført strafbar handling, fx køre ind i siden på Børges bil, og derefter give ham et gok med et baseballbat.

    Resten af debatten er vist stukket af smiley


  • #134   5. dec 2018 Resten af debatten er som sædvanlig endt i en omgang racisme og fremmedhad.


  • #144   5. dec 2018 Jeg synes bare … kort og godt …. at man skal holde sig til de lande , hvor kulturerne harmonerer... og ikke absolut rejse hele verden rundt og slå sig ned lige præcis der , hvor man på forhånd ved , man ikke kan fordrage at være.---> ( kulturelt )

    Og HVIS man alligevel kommer til et land med anden kultur end ens egen … så SKAL man indrette sig efter dette lands kultur, og ikke gøre alt for at lave landets kultur om , til egen fordel.

    Hvad tror I der ville ske , hvis vi her fra DK ,,, eller andre Nordiske lande slog os ned som landmænd i islamiske lande … og begyndte at avle grisebasser … eller rendte rundt på gader og stræder iført tangatrusser/ hot-pants og gennemsigtig bluse ?

    For ikke at tale om , at sætte et flot pyntet Juletræ med lys på … uden for vores indgangsdør ?

    Kulturer vil ALTID støde sammen … indtil vi alle sammen lærer at holde måden vi vil leve på , hjemme i privaten , hvis vi kommer til et fremmed land.

    Det gælder i øvrigt også veganere … frikadelle-spisere / ikke frikadelle-spisere og alt andet forskellige kulturer prøver at trække ned over hovederne på hinanden.


  • #146   5. dec 2018 Jeg er mere forbavset over, at nogen latterliggøre tøjets betydning, og hvorfor indgreb kan være nødvendigt.

    Hvis jeg smuttede rundt i en Capirote (KKK dragt) på Nørrebro, ville jeg ud over at få et par på siden af hovedet, med garanti blive arresteret for forstyrrelse af almindelig orden.

    Sjovt nok ville jeg også få samme bøde som den i Niqap.

    At så mange på den yderligtgående venstrefløj, er blevet store forsvarer af Niqap, tror jeg egentligt fordi de ikke rigtigt har forstået hvordan den dragt, har et meget stærkt politisk signal (eller bevidst bare ikke vil).

    Et signal du kan sammenligne direkte med Capiroten. Den blev ved samme lov også gjort forbudt at gå rundt med.

    Jeg tror mere vi er tilbage til det rent blå/rød slåskamp, når jeg oplever nogen stritte imod maskeforbuddet, og komme med mere eller mindre intelligente kommentar om loven.

    Altså hvis DF foreslår noget, så er det bare dumt, og hvis Enhedslisten foreslår noget så tænker den anden fløj pr. automatik det samme.

    Jeg ved det ikke, og det er intet andet end formodning. Men kan det tænkes, at nogen Muslimske danskere er glade for forbuddet, da de nu kunne fortælle mor og far, at de droppede dragten da det ikke er lovligt at gå med?

    Grunden til at jeg skriver Mor og Far, det er fordi, at hvis man følger lidt med, så vil man opleve at der er nogen generationer der er vokset op i DK, som vitterligt slås med deres forældre om retten til at leve deres eget liv.

    For hvis loven bare har hjulpet en kvinde i forhold til dette, så elsker jeg det maskeforbud. smiley


  • #148   5. dec 2018 #145
    Det er nu ikke helt korrekt. Der er udstedt et forbud mod tildækning af ansigtet på offentlige arbejdspladser hvor det kan være til gene for arbejdets udførelse.

    Jeg forstår heller ikke rigtig din forbavselse? Brug af Niqap o.l. klude er i høj grad et kulturelt fænomen, ikke et religiøst, selv om mange af de berørte kulturer hiver Allah ind over. Det trick har kristne jo også brugt.


  • #150   5. dec 2018 Hov! Fede fingre! Det var til #145 smiley

  • #152   5. dec 2018 Jeg var i Egypten for nogle år siden. Et af de mest kulturrige lande i verden! Vi var på en rundtur, og stoppede ved en moske. Kvinder måtte ikke komme ind i selve bederummet, men måtte kun være i resten af moskeen. Under forudsætning at vi var totalt tildækkede - ingen bare arme, ben og tildækket hår.

    Jeg betakkede mig. Fordi jeg har stor respekt for kulturen i et fremmed land. Selvom jeg synes kulturen er tåbelig. Men jeg respekterer den! Jeg synes det er himmelråbende tosset at kvinder skal dækkes helt til og at mændene har blå mærker i panden af at bede. Men som gæst i deres land, respekterer jeg selvfølgelig deres normer og kultur. Nogle af de lokale (medarbejdere på hotellet) fortalte i øvrigt at de hadede russere, fordi russerne ikke respekterer dem en skid. Fair nok. Så Egyptere hader russere, fordi russere i Egypten ikke respekterer islam.

    Hvorfor er det så at man ikke kan forlange at andre religioner og kulturer, respekterer vores forholdsvis få rammer?


  • #153   5. dec 2018 @Emma.
    Ja, jeg tror at det hjælper de piger det er udfordret af deres forældres krav.

    Der foregår nogen rigtigt grimme opgør i Danmark.

    Vidste du foreksempel at nogen muslimske kvinder render rundt med en mønt i BH'en (nej, det er absolut ikke seksuelt)? Ja, det lyder helt sindsygt at nogen skulle gøre det. Men virkligheden er, at det for nogen er tvingende nødvendigt!

    Så jo, en gang i mellem laver et parti af andre grunde end det der lige var deres mening, en lov der hjælper nogen mennesker i en forfærdelig situation.

    Det er jo en anderledes vinkel, men ikke desto mindre virkligheden.

    Hvis jeg tilhørte et yderliggående politisk parti, ville jeg mere argumentere for den side af andres forslag, og bruge det gode andre skaber til at kæmpe for sin sag, i stedet for bare at komme med nedladende kommentar og råbe symbol politik.

    Måske ville det også give flere stemmer i praksis, for det ville på nogen nok virke mere intelligent tror jeg.... smiley


  • #154   5. dec 2018 A - synes der er stor forskel på at respektere en anden kultur som turist og så skulle bo i en anden kultur

  • #157   5. dec 2018 #155 …. for … hvis de bliver sendt hjem for at blive tvangsgift … så bliver de stoppet i lufthavnens metaldetektor .

  • #159   5. dec 2018 @Radar.
    For nogen danske muslimske kvinder bliver sendt på såkaldte dannelsrejser i mod deres vilje.

    En dannelsesrejse er foreksempel et ophold i Pakistan i et år foreksempel hvor de skal lære at leve "rigtigt".

    Med en mønt i BH'en vil de automatisk blive ført bort til ekstra kontrol (ja, det er der lavet en aftale om nu i lufthavnene), og kan nu uden at mor og far blander sig, kunne fortælle hvad der foregår, og få hjælp af vores myndigheder.

    Hvis forældre er klar til at tvinge deres børn til sådanne rejser, så synes jeg det er meget underligt at tro, at ingen tvang deres børn til at gå i Niqap.

    Eller nu kan jeg sige gjorde, for nu er det jo forbudt.:-)


  • #160   5. dec 2018 @Emma.
    Jeg kan forklare dig bagrundene for at jeg tænker som jeg gør. Jeg kan fortælle om hvad jeg har læst at der foregår, og jeg kan sandsynliggøre tingene for dig.

    Dit "jeg tror bare" og "symbol politik" svar, og at du ikke tager stilling til hvad jeg forklarer, viser at jeg hvis er ved at lege Don Quixote. smiley


  • #163   5. dec 2018 @Emma.
    Jamen er det ikke hvad jeg gør? Respektere din holdning?

    Jeg argumenter da så godt jeg kan, jeg forklarer og sandsynligører.

    At jeg på et tidspunkt synes at det virker omsonst når der intet kommer retur eller at du vil ikke forstå er vel meget normalt. Derfor min "Don Quixote" smiley

    Det sidste du spørger om har jeg ikke sagt.

    Jeg har brugt eksemplet med dannelsesrejser til at sandsynliggøre at nogen er blevet hjulpet af maskeforbudet.

    Hvis ikke du fangede den, så kan jeg godt forstå din forvirring.


  • #167   5. dec 2018 @Emma.
    Ja, det har jeg da. Naturligvis.

    Det er jo ikke muligt for forældrene, da hvis de er under 18, da skal de komme i skole, ellers ryger de under de sociale myndigheder.

    Er de over 18, så uanset hvad hvis de skal have offentlig forsørgelse af nogen art, så bliver de tvunget i uddannelses forløb eller praktik.

    Forældrene tvang og krav bliver begrænset uanset. smiley


  • #171   5. dec 2018 @Emma.
    Det kan du meget vel have ret i, at det betyder.

    Men dermed erkender du jo direkte at Niqap er et middel til undertrykkelse, og alligevel synes du ikke at loven har sin berettigelse? Det giver ikke mening Emma.


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.321
    #179   5. dec 2018 Det her viser det jo meget godt. Det er ikke fordi man er det ene eller det andet. Det er de valg man tager der har konsekvenser.

    Der er masser af mennesker der er af anden kultur der fint kan leve i samfundet. Aldrig nogen problemer. Der er folk der vil sætte livet på spil for at kunne leve i Danmark.

    Så er det ærgerligt talt latterlig at snakke om at man ikke må gå med et telt.


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.321
    #181   5. dec 2018 Er rettet.

  • #183   5. dec 2018 Hjemmegående, så hvis jeg boede i Egypten måtte jeg gerne, som utildækket kvinde, gå ind i deres moskeer? Have sko på når jeg besøger folk i deres hjem? Gå i lårkort på gaderne?

    Det synes jeg ville være både virkelig underligt og virkelig respektløst.


  • #184   5. dec 2018 Amen.
    Er der noget danskerne kan, så er det at pege fingre og tro at den måde vi gør tingene på, det er den eneste rigtige.
    Vi er slet ikke så fine i kanten som vi ellers ihærdigt forsøger at fremstå som og det gør det kun endnu mere pinligt.
    De personer der sidder og klapper i deres små fede hænder over et burkaforbud og forsøget på at få de fastende til at fremstå som til farer for alt og alle, det er de selv samme personer som sidder på deres flade røv og forsvare hashpåvirket kørsel og brug af telefon under kørsel og som ikke står tilbage for at bede andre om at passe sig selv og lade være med at rende og melde hinanden.
    Jeg ved ikke om jeg skal grine, græde eller gå ud og brække mig, men alt i alt handler det her ikke om ret meget andet end det sædvanlige fremmedhad.


  • #185   5. dec 2018 #182 …. " I den ene kultur er der love om at kvinder skal være tildækket. I den anden kultur er der love om at kvinder ikke skal være tildækket. Hvad med at man holdt op med at have så p*kketravlt med hvad folk har på "

    jeg tror heller ikke vi Danskere har så … øhh … p*kketravlt smiley med , hvad de har på i deres "egne " lande …. men når de kommer til DK , skal de rette sig efter vores love og ikke blande sig i VORES kultur ….. lige som VI heller ikke skal blande os i deres kultur , når vi kommer til DERES land.

    Hvor svært kan det være ?


  • #186   5. dec 2018 John: Du skrev "på arbejdspladserne". Det er vist en noget bredere definition end det der står i artiklen.

  • #187   5. dec 2018 nittib du er meget velkommen med dansk gris i min mands hjemland. der bor flere kristne i Karachi alene end danskere i hele dk og der er også muslimer der spiser gris smiley

    Der sælges grisekød i butikkerne ganske som her


  • #189   5. dec 2018 hvis kravet om at stå til rådighed for arbejdsmarkedet blev overholdt var burka forbuddet unødvendigt.

    længere er den ikke hos mig. at begynde med alverdens love er udansk


  • #190   5. dec 2018 Ideen om at forbuddet mod at bære niqap skulle være en hjælp for undertrykte kvinder, hører vist til i den fantasifulde ende. Bare fordi man fjerner det synlige symbol, har man altså ikke fjernet problemet. Man har bare gjort det vanskeligere at se.

    #177
    Der har nu aldrig (i hvert fald i min levetid) været forbud mod at beholde slør eller hatte på indendøre. Det har bare været anset for at være høfligt.


  • #191   5. dec 2018 hvis loven virkelig ville hjælpe kvinderne så fik manden bøden

    ikkesom rockere er altså omfattet af konventionerne smiley


  • #192   5. dec 2018 Synes faktisk det er decideret ulækkert når man forsøger at pakke det ind i at man bare ønsker at hjælpe kvinderne.

  • #193   5. dec 2018 Enig og straffer ofret

  • #194   5. dec 2018 #186
    Det er vist mest en praktisk foranstaltning. Jeg tror da heller ikke at nogen ved deres fulde fem ville protestere mod at man havde den samme lov i DK (hvilket man jo har i den forstand at en dresskode eller endda uniform er helt og aldeles accepteret i forbindelse med forskellige jobs).

    Der har da også været debat om private virksomheders ret til at diktere medarbejdernes ret til at bære tørklæde (ikke Niqap!) her i DK, og jeg mener helt klart at den faldt ud til at virksomhederne selv måtte bestemme.

    Det er jeg helt enig i, men at man ved lov begynder at begrænse vores allesammens muligheder for at få "ram på" de meget få individer der bærer de slemme gevandter, er da dumt på et højere plan.

    Nu er loven jo vedtaget, og der er næppe nogen der gider at gøre ret meget for at få den ændret. De få berørte får sikkert efter noget tid "lov til" at undlade at bruge den af deres imam og de indordner sig. Bortset fra at de selvfølgelig har fået endnu en grund til at tro på at Danskerne ikke vil dem noget godt, og vi andre så stadig begår et lovbrud hvis vi finder det nødvendigt/får lyst til at bære nogle af de andre berørte beklædningsgenstande (eller bare snører hætten tæt til når det er koldt). Hold kæft hvor er det smart...


  • #195   5. dec 2018 @Zenta.
    Er det du siger, at argumenter en person for at maskeforbud kan have sin berettigelse, så er det i virklighed en dækken over en foragt overfor muslimer? Eller fremmedhad for den skyld?


  • #196   5. dec 2018 Ja det er det jeg siger Martin.
    Når selv samme personer sidder og forsvare kørsel i hashpåvirket tilstand og brug af telefon under kørsel af bil, men øjner enhver change for at gå efter "dem" , endda ved noget så fesent som en skide burka og folk der kører bil under faste.
    Det handler om alt andet end det man forsøger at få det til at se ud som.


  • #197   5. dec 2018 Vil selvfølgelig tilføje at man ikke kan skære alle over en kam og at jeg ikke mener de få som faktisk bliver oprigtig udtrygge ved folk der bærer burka eller niqab, men forskellen er der at de personer generelt ikke bryder sig om tildækkede personer og at det derfor ikke er rettet specifikt mod dem med burka eller niqab men derimod tildækkede personer i det hele taget.

  • #200   5. dec 2018 Har jeg forsvaret at man taler i telefon eller kører i hashpåvirket tilstand? Begge dele er da ulovligt.

    Jeg tror Zenta, at nogen gange er jeg lidt for nuanceret i mine holdninger, til at nogen enkelte lige kan følge med, eller jeg formulerer mig bare lidt for tungt til at de enkelte kan.

    Jeg er hverken tilhænger af, at man taler i håndholdt mobil, kører i påvirket tilstand eller endsige bare med lavt blodsukker.

    Jeg er heller ikke fremmedhadsk på nogen som helst måde. Min tætteste medarbejer igennem 5 år af min karriere var en ung libanesisk muslimsk kvinde, hvis bryllup jeg var med til (tal om få et kulturchok).

    Mange af mine holdninger stammer faktisk fra de uendeligt mange debatter vi havde sammen om netop kultur og det at. være muslim i DK. For når man går dagligt sammen i mange timer, kan man jo ikke undgå at påvirke hinanden. Plus, det er nok helt galt i din fordom, så kan man jo rigtigt godt lide hinanden, for ellers kunne man jo ikke holde det ud i så mange år.

    Politisk ligger jeg endda på hvad der traditionelt vil betragtes som den røde fløj. smiley

    Jeg er dog ikke fanatiker på nogen som helst måde, og forsøger at se nuanceret på tingene. Jeg hader ikke folk der stemmer på DF, da jeg så skulle hade 1/3 af de mennesker jeg omgåes.

    Derfor vil du opleve, at jeg ikke pr automatik bare er for eller i mod x emne, baseret på hvad politikerne siger. Jeg er ikke partiblind som jeg opfatter en del mennesker er.

    Derfor vil du nok blive forbavset ret tit, når jeg argumenter.

    Jeg kan godt forstå, at med din i (min opfattelse), meget ensporede måde at tænke over emner på, ikke bryder dig om min måde, og derfor nok aldrig helt forstår mig.

    Fremmedhadsk, racist eller hvad du nu putter på af ord, er dog det sidste jeg er. smiley


  • #201   5. dec 2018 Jeg er ellers helt ok med med forbuddet. Jeg er bange for folk der går klædt sådan præcis som jeg er for folk i elefanthue og andre tildæknoøinger og mener faktisk de var omfattet af den maskeringslov vi allerede havde.

    Og overraskende nok går jeg ikke ind for folk der kører påvirkede og de andre latterlige eksempler du lige pålagde mig og en masse andre Janni.

    Jeg synes det er lidt skræmmende hvor hadsk nogle danskere er blevet overfor deres eget land, kultur og andre danskere.

    Jeg tror faktisk efterhånden på dem som tror at Danmark ender med at blive islamisk fordi det virker til der er en stigning i danskere der vil sælge deres eget land fordi det er så synd for muslimerne


  • #202   5. dec 2018 Martin, prøv at læse indlæg nummer to.
    Jeg mener selvfølgelig ikke dem der er oprigtigt udtrygge ved tildækkede folk. Forskellen for mig ligger i at dem der er oprigtig utrygge, de er ikke kun utrygge ved dem i burka eller niqab, de er også utrygge ved alle andre tildækkede folk.


  • #204   5. dec 2018 Og dig Anya, læs indlæg nummer to, det er faktisk ikke så svært.

  • #205   5. dec 2018 #198
    Enig, vi er langt fra alle racister, men vi er til gengæld meget skeptiske over for alle der ikke er som os selv, og især hvis disse anderledes mennesker ikke automatisk falder på halen over vores selvfølgelige overlegenhed på alle punkter.

    Vores reaktion er generelt typisk passiv/aggressiv på en måde der sjældent kan slås direkte ned på, men som alligevel ekskluderer alle der skiller sig ud. Bare tanken om at de fremmede der kommer her, skulle have noget at byde ind med, som kunne være til gavn for os i længden, er åbenbart nok til at give mange af os koldsved.

    Mit helt ukvalificerede gæt er, at det er vores nationale mindreværdskompleks der er på spil. Når alt kommer til alt, er vi som nation blandt de allermest aggressive, og har historisk set været en erobringsnation som uhæmmet har forsøgt at underlægge os vores nabolande, og så er det ikke så godt for selvfølelsen at være blevet banket så godt og grundigt på plads som vi er blevet. Det er ikke befordrende for yderligere ideer om at andre og måske i vores øjne mere "primitive" kulturer også kunne være værd at medtage i vores egen?


  • #207   5. dec 2018 Der har du skrevet "Fuck det pinligt" ? Hvad skal jeg få ud af det?

  • #209   5. dec 2018 Martin, hvis ikke tråden er slettet, så prøv at læse tråden fra den anden dag omkring hvorvidt man bør melde en lastbilchauffør der kører og filmer imens og sender videoer til folk.
    Prøv at se folks svar kontra folks svar i denne tråd.
    Og nej, det er ikke et enestående eksempel, vi så det også i debatten med fastende muslimer under ramadanen feks.


  • #210   5. dec 2018 Jo 197, sorry.

  • #211   5. dec 2018 Præcis Emma!!

  • #212   5. dec 2018 Pas hun skrev indlæg to xD Det tog jeg som nummer 2.

    Og til dit spørgsmål. Jeg har aldrig sagt de to ting er det samme, men JEG personligt har den oplevelse. Der er en stigning i danskere der mener at muslimer skal have lov til nærmest hvad som helst og kan tale alle problemerne ned eller væk.

    Nu bor jeg på Fyn og her har vi Vollsmose og har alligevel mødt en del der mener der ingen problemer er derude, til trods for jeg og alle dem jeg kender herovre som begår sig i de egne ser noget helt andet. Jeg kender familier der er flyttet derfra fordi selv politiet ikke er trygge ved at være derinde.
    - Men det kan være man skal opleve tingene før man tror på der er problemer.


  • #213   5. dec 2018 Okay det overså jeg ellers hæftede jeg mig ikke lige ved det. Beklager.

  • #214   5. dec 2018 Det er helt i orden, jeg burde også have tilføjet det i det første indlæg i stedet for bagefter smiley

  • #215   5. dec 2018 #212

    "Der er en stigning i danskere der mener at muslimer skal have lov til nærmest hvad som helst og kan tale alle problemerne ned eller væk."

    Det kræver vist at man er ret selektiv i sine kilder til oplysning. Den generelle trend er da, at flere og flere partier går med på bølgen der vil gøre livet surt for muslimer. Det kan du være sikker på at de kun gør hvis der er stemmer i det smiley


  • #218   5. dec 2018 Janni - Det går nok smiley Nogle gange kan ting gå lidt stærkt begge veje jo xD

    Kim - Jeg talte ikke om partier, men om mennesker jeg har mødt i mit liv.


  • #219   5. dec 2018 Åh ja ..
    Spørg du bare skraldemanden om det smiley smiley
    *Dukker mig*


  • #221   5. dec 2018 Præcis Emma og når vi nu SÅ gerne vil fremstå bedre end alle andre, så burde vi altså holde os for gode til den opførsel.

  • #222   5. dec 2018 Emma, enig i 220, men på præcis samme måde har ALLE DFere altså ikke ansvar i at nogle er idioter og sådan kan man jo så sige om nærmest alt.

    Man er stadig nødt til at erkende der er problemer og det er der altså en del røde vælgere der ikke vil. Ligesom der er en del der burde erkende de er med til at forværre problemerne/optrappe konflikterne.


  • #225   5. dec 2018 Jeg tænker - at hvis jeg er turist i Egypten og gerne vil se moskeer kan jeg sagtens dække mig til - flyttede jeg derned, så ville jeg ikke gå tilkdækket altid - men jeg ville jo så heller ikke komme i moskeer for andet end turisme, da jeg ikke er troende. Men jeg ville vel godt kunne bo side om side med folk alligevel

  • #226   5. dec 2018 har ikke lige så meget tid til at svare og følge med - men lader bare Emma snakke for mig tror jeg smiley

  • #229   5. dec 2018 Canmax - Jeg er så enig. Jeg synes også det her racist kort er noget vrøvl. Jeg har en datter med en fra Brasilien. Og jeg kunne ikke drømme om at se min datters far eller min datter som noget andet end fantastiske mennesker.
    Hudfarve, hårfarve, øjenfarve, buksefarve, jeg er 100% ligeglad. Det er værdier som jeg er endten for eller imod.
    Samme, jeg ville heller ikke kunne være venner med en der tævede sin hund, fordi vores holdninger ligger så langt fra hinandens at jeg ikke ville kunne være i rum med personen.

    Der er uffattelig stor forskel på at synes at en hudfarve er forkert, og at synes en religiøs overbevisning er forkert.
    Alle har ret til at have en mening omkring religion, så længe man ikke bryder loven.


  • #232   5. dec 2018 #230
    Nu var jeg der tilfældigvis også. Det er rigtigt at der ikke var et decideret had til fremmedarbejderne dengang, men de blev langtfra betragtet som ligeværdige, og selvom der helt klart blev lavet tiltag til at indlemme dem i fællesskabet, kan jeg godt forstå hvis de takkede nej. Det er ikke specielt befordrende at blive talt til som om at man er sådan lidt dum i det, og den underforståede "kontrakt" der gik ud på at de jobs de skulle tage, var dem ingen andre ønskede, og den kultur de kom med var noget som selvfølgelig havde en vis kuriøs værdi, men naturligvis ikke kunne tages alvorligt.

    At vi samtidig indsmurte dem i samme overbeskyttende økonomiske omsorg som vi tilbød vores egne landsmænd, kan man vel diskutere fejlen ved, og de efterfølgende fejlslåede tiltag taler for sig selv, men det hænger jo nok sammen med at de har haft samme karakter som aktuelle burkalov, bare med omvendt fortegn. I stedet for at stille nogle håndfaste krav SAMTIDIG med at arbejdsgiverne tog det ansvar at tilbyde dem jobs på samme vilkår som etniske danskere, valgte vi altså at forsørge dem og dermed fratage ethvert incitament til at arbejde sig ud af deres situation.

    Det er ikke deres skyld, og faktisk heller ikke vores egen. Det er bare en fejltagelse vi må leve med, og prøve at komme ud over.


  • #234   5. dec 2018 Vi har kun mødt racisme en gang og det var til vores datter.... vildt nok syg i roen at sige sådan til et lille barn men jeg oplever det som mere i medierne og hos politikerne end i virkeligheden....

    min veninde siger at jo større by jo flere reaktioner på gaden på hendes slør


  • #235   5. dec 2018 Du er heldig.
    Mine ekskollegaer mødte x flere om ugen racisme fra dem med en anden farve i fjæset .. så du er da ret godt hjulpet, vil jeg mene smiley


  • #236   5. dec 2018 Jeg mødte det heller ikke da jeg var den eneste med min hudfarve i et andet land... ja jeg er heldig eller også er det noget andet. Det må racister kunne svare på selv... Vi andre kan jo kun gætte hvordan de tænker

  • #237   5. dec 2018 .. eller også er det noget andet...

    Mja .. måske at dansken trods alt har en eller anden form for stopklods, som en del af de utilpassede unge mænd med anden etnisk herkomst, ikke er i besiddelse af .. blot en tanke ..


  • #240   5. dec 2018 Hvis man vil hjælpe kvinder ud af undertrykkelse, så gør man det ikke ved at forbyde et symbol på undertrykkelsen, man gør det ved at sætte dem i stand til at bryde ud af det selv.
    Man viser dem et alternativ for at skabe et behov, der kommer indefra og som er et valg de SELV træffer.
    Man hjælper dem med at søge vejledning, hjælper dem med netværk, hjælper dem med information om, hvad alternativet indebærer.

    Når man forbyder en klædedragt som kvinderne selv - netop grundet undertrykkelsens effektivitet - ønsker at bære, så er det eneste man skaber, modstand.

    Og jeg er ganske enig med andre her i tråden.
    Det er fuldstændig så undertrykkende at forbyde en beklædningsgenstand som at påbyde den.

    Og der skal altså ikke meget omtanke til at regne ud, at det at fjerne et symbol ikke fjerner problemet.
    I det her tilfælde sker det stik modsatte - tryk avler modtryk og i værste fald bliver problemet gemt af vejen så vi intet kan gøre for disse kvinder.....

    Men men - pointen her er, at det man ønsker fra politisk side i denne forbindelse ikke er at forhindre undertrykkelse af kvinder, men at gøre det mere surt for muslimer at være i DK så de enten rejser eller slet ikke tager hertil....

    Det ville være skønt, hvis man i det mindste bekendte kulør i stedet for at pakke det ind i falsk omsorg for mennesker, man er pisseligeglade med og hellere så hælen en tåen på...


  • #242   5. dec 2018 Jeg kan blive helt mundlam over det usammenhængende og urelevante ævl, visse debattører har bidraget med siden jeg kiggede sidst.

    Jeg tror bare jeg lader Pat Condell tale for mig, for det pis her gider jeg slet ikke deltage videre i.
    Videoen starter selv på 4:32 og så indtil 5:05
    Resten af videoen er også mine holdninger ramt klokkerent på sømmet.

    Og nej, jeg er på ingen måde racist, det er 100% sikkert.
    Jeg er heller ikke bange for "fremmede" - jeg har INTET ondt at sige om NOGEN anden indvandrergruppe, end de utallige voldelige og utilpassede og krænkede muslimer. Dem er jeg træt af og i særdeleshed deres latterlige religions pis og deres offerrolle.
    Praktiser jeres lort derhjemme, eller fis ned hvor den slags religiøse kultur hører til.

    https://youtu.be/nhjvoJatKOY?t=272

    (klap-klap!)


  • #247   5. dec 2018 Isabelle der husker du forkert. Jeg havde ikke en eneste dårlig oplevelse i landet med racisme. Jeg fik konfronteret så mange af mine egne fordomme dog og det var ind imellem virkelig ubehageligt for mig på det indre plan for jeg troede jeg var mere fri for den slags men aldrig den anden vej.

    Det må være det jeg har fortalt om. Det var en stor indre rejse for mig på mange måder og jeg fik lært den der følelse af at være anderledes pga den måde jeg så ud. men det stammede indefra.

    Det er svært at beskrive...

    Det eneste ubehagelige jeg oplevede på det ydre var at blive behandlet bedre pga min hudfarve... den rolle dom hvid overmenneske brød jeg mig ikke om at få sat på mig.

    men det anser jeg ikke for racisme.... Hvad kalder man det? Jeg kom foran i køer, politiet tilbød mig vagter og var sleske og almindelige folk bukkede og skrabte mens andre bar mine ting.... Det var kun pga jeg var hvid. og virkelig virkelig ubehageligt....

    heldigvis var der også en masse som bare mødte mig som menneske. de var flest

    men racisme mødte jeg slet ikke.

    gæstfrihed helt vildt og nysgerrighed. Jeg fik det tur skidt på et indre plan fx af at sidde mellem virkelig fattige og de tilbød mig al deres mad, te osv fordi det gør man i Asien. og det er uhøfligt at takke nej.

    men jeg vidste at disse folk intet ejede og så vartede de mig op. den slags indre oplevelser gjorde en masse ved mig som menneske

    et eksempel var og så da Vi var gift på rådhuset og ham borgmesteren holdt en højlydt tale om hvor dejligt det var at jeg som hvid dansker havde valgt at besøge dem og deres kultur og land og endda en mand derfra. der var virkelig ubehageligt for der stof 100 omkring os som jeg ikke kendte. og min mand var reduceret til ingenting.... for han var ikke hvid

    så joh jeg følte ubehag men ikke pga racisme.... med mindre det er racisme? Jeg vil tro et andet ord dækker bedre men jeg kan ikke finde det pt... måske en anden kan...?


  • #248   5. dec 2018 stavefejl er gratis smiley

  • #249   5. dec 2018 CH sagde det.

  • #250   5. dec 2018 Der sidder en kvinde i bussen med et kæmpe blåt øje.
    Hun har fået et par på hovedet af hendes mand..

    Ikke om jeg vil sætte mig ved siden af hende, når hun har sådan et udtryk for kvindevold siddende midt i ansigtet....

    Det undrer mig såre, at man tænker at afstandstagen fra undertrykte kvinder på nogen måde gør dem mindre undertrykte?
    Man kunne også gøre det modsatte - sætte sig hen ved siden af hende og tale med hende.
    Jeg er ret sikker på at det er mere fordrende for integration end det andet....


  • #251   5. dec 2018 Lige en hurtig tilføjelse til det her jeg skrev:

    "Og nej, jeg er på ingen måde racist, det er 100% sikkert.
    Jeg er heller ikke bange for "fremmede" - jeg har INTET ondt at sige om NOGEN anden indvandrergruppe, end de utallige voldelige og utilpassede og krænkede muslimer. Dem er jeg træt af og i særdeleshed deres latterlige religions pis og deres offerrolle.
    Praktiser jeres lort derhjemme, eller fis ned hvor den slags religiøse kultur hører til."


    -Og sådan kan jeg altså godt mene, selvom jeg mener noget helt andet i helt andre emner!


  • #252   5. dec 2018 CH - men de kunne vel også nøjes med et tørklæde hvis de vil socialisere med andre.

    Jeg synes det er en så dårlig sammenligning du laver. Jeg ville hjertens gerne tale med hende med blå mærker, men ikke på vilkår om jeg ville ved siden af en jeg ikke kan se hvem er andet end et par øjne.


  • #253   5. dec 2018 Hvis kvinden mente hun kunne nøjes med tørklæde gjorde hun jo nok det - jeg tror ikke ligefrem nogen nyder at blive udskammet og spyttet på.....

    Undertrykkelse, you know - ikke frivillighed....


  • #255   5. dec 2018 Hovedparten af kvinder, der bærer de klædedragter føler sandsynligvis selv, at de har valgt at have dem på.
    Det betyder ikke, at det ikke er et resultat af undertrykkelse, men blot at det ligger så latent i kulturen, at det ikke er særlig bevidst og at det ikke for dem selv føles som undertrykkelse.
    Helt som det sker for os i vores kultur bare med nogle helt andre ting.

    Hvis man møder mennesker med nysgerrighed og venlighed i stedet for afstandstagen og fordømmelse, så når man som regel en kende længere end med det modsatte.

    Man sender et signal om, at det her gider danskerne ikke at være med til.... Naaah... Man sender et signal om at det mennesker gider man ikke....
    Og dermed gør man det stik modsatte af, hvad man siger, man ønsker....
    Indtil vi forandrer på den approach kan vi kun forvente at det hele bliver værre og værre - og afstanden til disse mennesker større og større.

    Ønsker man ikke det, så skal der nok noget andet til end det, vi har gang i lige nu.....


  • #257   5. dec 2018 Lovgivningen har intet at gøre med undertrykkelse.
    Lovgivningen har med to ting at gøre.
    Score stemmer og at få muslimer til at skride...

    Det er ret enkelt.


  • #259   5. dec 2018 Vi er SÅ langt fra at kunne give de piger (ikke kvinder) modet til at kunne søge hjælp. I samtlige af vores tvangsanbringelser på baggrund af forestående tvangsægteskab, har vi fået underretningerne fra skoleveninders forældre, lærere som mistænker at noget er i gære eller lign. En enkelt har vi fået fra en pige der fyldte 18 en måned senere, hvor hun og hendes yngre søstre (den yngste på 12 år) skulle giftes med gamle, syriske mænd.

    I langt de fleste af denne type sager, drejer det sig om mennesker der er i integrationsperioden (3/5 år efter indrejse). De piger VED ikke at vi i Danmark ikke kan, må og skal gifte os med klamme, gamle mænd mod vores vilje.

    Jeg tror at det er svært for folk at forstå hvor forskellig “deres” verden er fra vores. Det er basale ting - at man som forældre har ansvar for sine børn (både drenge og piger), at alle børn skal gå i skole, at man som nydansker skal lære dansk, at man skal tænde og slukke for varmen, at man få en pose penge én gang om måneden som skal række til hele måneden osv.

    Jeg vil så i øvrigt gerne tilføje, at jeg i mine snart 40 år har mødt og kendt rigtig mange tyrkiske familier - de fleste mennesker som er kommet hertil som fremmedarbejdere, og som siden har slået sig ned og fået familier. Det samme med asiatere. Jeg kan faktisk ikke komme i tanke om én eneste, som ikke er pæredansk, som ikke har accepteret den kultur de lever i og som ikke opfører sig ordentligt og anstændigt. De har måske nok en anden farve og nogle spøjse navne, men de har formået at blive inkluderet på alle tænkelig måder. Og de er beviset på at det faktisk kan lade sig gøre.

    Selvfølgelig skal flygtninge have lidt mere hjælp på mange parametre, men imo er det totalt at skyde ved siden af ved at blive ved med at kræve mere plads, mere rum, mere, mere, mere for at de skal kunne falde til. Det har virket glimrende med tyrkerne og asiaterne - ud og få arbejde, børnene i skole og så gang i ligusterhækken. Og jeg tror sgu faktisk ikke at de ville bytte og tage tilbage til deres oprindelseslande.


  • #260   5. dec 2018 Men de kunne vel også nøjes med et tørklæde hvis de vil socialisere med andre...

    Men man kunne da også lige tage sig sammen og sige stop hvis man er udsat for partnervold...

    Men man kunne da også gå væk, hvis man er udsat for psykisk tortur...

    Men man kunne vel også mødes med andre selvom man har depression, hvis man vil have venner...


    Nej, man kan ikke "nøjes med" eller "bare gøre noget andet", når der er langt større og stærkere kræfter på spil. Når man reelt ikke altid har et valg.
    Derfor nogle eksempler, som måske er lettere at forholde sig til - fordi det er en kende naivt at tro, at det bare handler om at træffe et let og frivilligt valg; at man har alle ressourcer til rådighed og det blot handler om, at man ikke vil...


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.321
    #261   5. dec 2018 Se hvor stor respekt der er omkring vietnamesisk bådflygtninge. Hårdtarbejdende folk der har fungeret i samfundet. Har været taknemmelig for den mulighed de har fået.

    Man hører stor set aldrig om problemer. Respekten har de ikke gjort krav på,men gjort sig fortjent til.


  • #264   5. dec 2018 Jamen, det er jo for deres egen skyld, at vi forlanger, at de smider tørklædet.

  • #265   5. dec 2018 https://jyllands-posten.dk/debat/blogs/jalehtavakoli/ECE11048977/muslimer-splitter-familier-ad/

    Der er mange spændende muslimske debattører på vej, en af dem er ovenstående, bliver spændende hvordan hendes karriere vil udvikle sig. Hun dælme sine holdninger, hvis man gider at læse hendes blogs.

    Hun er absolut ikke en af de klassiske “jeg er et offer indvandrer”. smiley


  • #267   5. dec 2018 jeg går ikke med slør. Jeg har aldrig fået et svar på hvor det står. der står Jeg skal dække min skønhed men så plejer Jeg bare at sige se dog mit hår mand/kvinde.... så jeg går i fred uden hahaha



  • #268   5. dec 2018 Mig og min mor gik forbi en mand for noget tid siden, vi talte Færøsk mellem os, så ser manden på os og siger "Ja, i er ornlige mennesker, ikke som de her forbannede danskere vi bor med." mig og min mor syntes det er noget af det mest morsomme vi har oplevet.

  • #269   9. dec 2018 Jeg synes, det er i orden med det burka og niqab forbud - det er måske symbolpolitik ja, men jeg synes, at det er et godt signal at sende - at her i landet accepterer vi ikke den form for undertrykkelse af kvinder - for det ER undertrykkelse, og denreligion og den kutur er så langt fra det jeg står for.
    Det kan godt være, at der ikke er mange niqab klædte kvinder nu, men vi skal heller ikke have flere i fremtiden.

    Når det så er sagt, så er de ældres mænd opførsel selvfølgelig slet ikke i orden, man behandler hinanden ordentlig, og man benytter sig ikke af selvtægt - er man utilfreds, så må man jo melde det til politiet.

    Om kvinden græder krokodille tårer aner jeg ikke, den diskussion vil jeg ikke gå ind i.


  • #270   9. dec 2018 #270
    Vi er statter så undertrykkelse af kvinder (hvis det virkelig erdet der sker), med undertrykkelse af retten til at dyrke sin religion og retten til selv at vælge sin påklædning. Det er da rigtig smart... eller noget...


  • #271   9. dec 2018 De kan da godt dyrke deres religion derhjemme, de skal bare tage dragten af når de går ud. Vi har jo ikke forbudt islam.

  • #272   9. dec 2018 Lad os prøve at gøre det forbudt at bære et kors om halsen, og se hvad der sker... smiley

  • #274   9. dec 2018 Hvorfor i alverden skulle vi det? Korset dækker jo ikke ansigtet.. smiley
    Og propaganderer ikke sharialove og radikal islam.


  • #275   9. dec 2018 Det er et kristent land MED RELIGIONSFRIHED. Dermed skulle der være plads til at alle her ret til at dyrke deres religion uden andre begrænsninger end at det ikke må skade andre.
    Her vælger jeg selvfølgelig at overse de små mennesker der bliver bange for en hovedbeklædning.


  • #276   9. dec 2018 Kim, vi har ikke forbudt islam...

  • #277   9. dec 2018 Selvom grundlovens §67 påbyder os at gøre det.

    Grundlovens §67 lyder: "Borgerne har ret til at forene sig i samfund for at dyrke Gud på den måde, der stemmer med deres overbevisning, dog at intet læres eller foretages, som strider mod sædeligheden eller den offentlige orden."

    Der er altså ikke fuld religionsfrihed i Danmark. Trossamfund, der belærer om ting, der strider imod a) dansk sædvane og b) vores demokratiske samfundsorden, er ikke lovlige

    Husker du udsendelserne på Tv2 "Moskeer bag sløret"?


  • #280   9. dec 2018 #279

    Men noget nemmere at forholde sig til, end at skulle til at sætte sig ind i, hvad grunden i virkeligheden kunne være til nogle mennesker ulyst imod de sortklædte kvinder smiley


  • #281   9. dec 2018 #279 Arrogant? måske, måske endda sandsynligt!

    Smålig? hvordan når du frem til det? Jeg agerer ikke på nogen måde på min holdnig og forsøger at forhindre nogen i at føle sådan, jeg synes bare at det er ret latterligt at føle sig truet af en kvinde med et telt over sig.


  • #282   9. dec 2018 Men er det det, folk gør ? Føler sig truet ?

    Nu gider jeg ikke læse hele tråden igennem, og jeg er klar over, at HG (gudskelov) ikke er hele DK, men jeg mindes altså kun en, der beskrev at hun var utryg ved synet af en person i niqab .. do correct me if I´m wrong ...



  • #283   9. dec 2018 Det er undertrykkelse.
    Jeg kender flere muslimer, og jeg accepterer deres religion, jeg har heller ikke noget imod, at de bærer tørklæde.
    De kvinder der går tildækket bestemmer ikke selv, det er deres religion og kultur der dikterer dem, at sådan skal de gå klædt, det har ikke noget med frihed at gøre, de kan ikke bryde ud af det - det skal vi hjælpe dem med, ved at forbyde tildækning.

    Jeg har talt med en tidligere meget troende muslims kvinde, hun har sagt, at vi ikke skal blive ved med at give efter igen og igen for muslimers krav om særbehandling, vi skal ikke tillade bederum, vi skal ikke tillade tildækning, vi skal ikke tillade at give efter, når de ikke vil give håndtryk - for når vi har givet efter, så kommer der noget mere de vil have vi indretter os efter.
    Hun er flygtet fra islam og den undertrykkelse hun var i, hun flygtede fra en voldelig muslimk mand, nu er hun dansk gift og går klædt almindeligt uden tørklæde.

    Jeg kender en anden muslimsk kvinde, hun siger islam er så undertrykkende for kvinder, det var islam hun flygtede fra i Iran. Alle hendes børn er dansk gift, de holder traditionerne i live både fra den kristne og den muslimske kultur, så de har mange højtider at fejre, men det er kulturen og ikke religionen de dyrker.
    Da et af hendes børnebørn blev konfirmeret her i foråret var hun med i kirke, og hun var så glad for den oplevelse, hun sagde: "Vi sad og sang de blideste og smukkeste salmer om kærlighed og tilgivele, præsten talte om medmenneskelighed og kærlighed, det var så fredfyldt. Havde det været i en moske, så havde imamen tordnet ud med had og fordømmelse for dem der tænker anderledes end dem selv"

    Jeg tror på de muslimske kvinder jeg kender og taler med, de har været flygtet fra rædsler (den ene iraner den anden kurder), de har lagt islam bag sig, for de ved hvad fanatisme kan gøre ved folk, de ved hvor undertrykkende islam og den kultur der følger med er overfor kvinder.
    Disse to kvinder er højtuddannede, de er ude på arbejdsmarkedet, de oplever, hvad dansk kultur og mentalitet er, og de suger til sig og lærer - og kan se, hvordan man også kan leve - jeg tror det er vejen frem. Jo flere muslimske kvinder vi får uddannet, jo mere forstår de, at livet kan leves anderledes uden undtrykkelse. Man kan godt dyrke sin religion kristendom/jødedom/islam uden at man skal styre og bestemme over andre, og uden at man nedgør andre, fordi de tror på noget andet end man selv gør.

    Lad os tillade et tørklæde omkring håret, lad os tillade et kors i en halskæde - det er jo ikke det som undertrykkelse handler om - det er alt det andet, som især findes i de meget religiøse muslimske samfund, og i nogle kristne samfund også, der tør især kvinder ikke at bryde ud, der bliver de undertrykt og styret.


  • #285   9. dec 2018 #282
    Jeg refererer til grunde der er blevet givet udtryk for i medierne generelt, ikke mindst af de politikere der står bag loven. Om de har ret i deres antagelser på befolkningens vegne, skal jeg ikke kloge mig på.

    #284
    Men man må stadig gå klædt som en klovn.

    #283
    Som jeg har skrevet før, fjerner man ikke nogen undertrykkelse ved at fjerne et synligt symbol. Man gør det bare vanskeligere at se den.


  • #286   9. dec 2018 #285

    Sorry - troede du refererede til tråden.


  • #287   9. dec 2018 Helt OK! Der er snart brug for et index, hvis man skal følge med her smiley

  • #289   9. dec 2018 Jeg besøgte en gang en moské hvor jeg blev påtalt ikke at dække mig. Jeg bad om at se hvor det står. så stoppede de. De var kvinder og man skal ikke lukke øjnene for den kontrol muslimer møder andre muslimer med.

    da jeg kørte tog jeg vejen omkring moskeen som ligger på en omtalt adresse i Århus. der stod de samme kvinder og røg imens de træk op i deres niqab....

    et stykke stof gør ikke forskellen. I islam taler man om hijab i hjerte, tanke og handling. Hvad angår påklædning er der en dress gode som bedst kan beskrives som anstændigt ... for begge køn

    det ville hjælpe gevaldigt på islam verden over hvis folk læste bøgerne selv, for der er mere end en og de skal holdes op mod hinanden og den tid de er skrevet i kontra nutid. og så tolkede selv i stedet for at lade nogle tossede mænd gøre det for dem



  • #292   9. dec 2018 #291
    Enten må man give alle folk lov til at bære religiøse symboler, eller også må man forbyde det for alle, hvis man skal bryste sig med at behandle alle lige.

    Men det er selvfølgelig helt irrelevant her, for det er jo slet ikke det det drejer sig om! Det er jo bare fordi det er farligt at have folk gående rundt, som man ikke kan se ansigtet på! Eller noget...


  • #294   9. dec 2018 har efterhånden læst flere artikler fra muslimske kvinder hvori der gang på gang understreges, Niqab er ikke dikteret af religion, mere af en kultur defineret af mænd der har behov for at have styr på kvinderne for at føle de er store mænd med magt ...

    an kan sagtens være en god troende og hvile i sin tro uden at vise sig med diverse symboler som nogle mener signalerer at man skulle være en "bedre" troende end de der ikke viser det i det offentlige ... tro sidder i hjernen og hjertet, ikke i symboler ...

    det er meget muligt at mange kvinder i dag tildækker sig frivilligt og uden de er kontrollerede af fædre, brødre, mænd og andre kvinder i deres kultur, men for mig er den hele tildækning mere et udtryk for en kvindeundertrykkende kultur end den nogensinde bliver et udtryk for religion ...

    når jeg ser en kvinde i niqab, så tænker jeg faktisk ikke først muslim, eller fremmed ... jeg tænker stakkels kvinde ...


  • #295   9. dec 2018 Det er også helt rigtigt, at niqap og islam ikke nødvendigvis hører sammen, men jeg tror nu nok at det bliver svært at finde en niqapbærer som ikke er muslim. Det gør vel heller ikke den store forskel? At undertrykke folks ret til at bære et kulturelt symbol er da lige så dårligt.

    Omskæring af piger er jo ikke blevet forbudt af religiøse grunde, det er forbudt fordi det er et åbenlyst fysisk overgreb, som har alvorlige konsekvenser. Det har man ikke rigtig kunne påvise ved drenge, og derfor er det (endnu) tilladt.


  • #296   9. dec 2018 niqab giver nogle helt åbenlyse identifikations problemer ... desuden ser jeg den stadig som en ting der er udtænkt af mænd til kontrol af kvinder, og selvom der er lykkedes at hjernevaske nogle kvinder til at tro på det er det rigtige, så kommer jeg aldrig til at finde respekt for heltildækningen ...

    Har næsten lige læst "Dødevaskeren" af Sara Omar ... føj for den lede, og det der i den beskrives om social kontrol med kvinder, det er hvad niqab signalerer for MIG ... måske det er anderledes for andre ..


  • #297   9. dec 2018 Der kommer aldrig et forbud mod omskæring af drengebørn. Dertil lefles der for meget for det jødiske samfund. Ca. samme situation som ved slagtemetoderne.

  • #298   9. dec 2018 enig Søren, og det er trist ...

  • #299   9. dec 2018 dødevaskeren skal man huske ikke er et udtryk for hvordan alle muslimske mænd tænker. Jeg tror der er store problemer ude i verden at tage fat på.

    Isabelle de fleste i de lande hvor det er rigtig slemt kan ikke læse selv. man kunne med fordel starte der.


  • #301   9. dec 2018 #296" ... HAnne, jeg er meget enig!

  • #303   9. dec 2018 ¨@ Lens ... nej det er jeg med på, der er jo også flest IKKE heltildækkede kvinder ... men en del af de mænd der beskrives i Dødevaskeren er jo klart også dem der vil pålægge deres kvinder Niqab .... en af den slags mænds holdninger der får magt er en for meget ...

  • #305   9. dec 2018 "det ville hjælpe gevaldigt på islam verden over hvis folk læste bøgerne selv"

    Det ville garanteret også hjælpe, hvis folk lod være med at tro, at de er nødt til at gøre, hvad nogle mennesker fandt på og skrev ned for en hulens masse år siden


    Spot F on !!!

    Kæft, det er så trættende at man hele tiden skal høre at hvis vi nu bare ville sætte os lidt ind i den muslimske verden, så ....

    Mindes ikke, at jeg har hørt lignende opfordringer til at sætte sig ind i andre trosretninger .. jeg kan iøvrigt ikke på stående fod nævne hvilken trosretning kinesere primært har .. det har sjovt nok aldrig været så vigtigt i forbindelse med, at de kom til Danmark ...


  • #307   9. dec 2018 en af den slags mænds holdninger der får magt er en for meget ...

    ENIG!



  • #308   9. dec 2018 Kæft, det er så trættende at man hele tiden skal høre at hvis vi nu bare ville sætte os lidt ind i den muslimske verden, så ....

    Der misforstår i mig. Med folk mener jeg muslimerne selv. De fleste læser ikke deres egne bøger, tolker selv eller er kritiske og holder tingene op mod nutiden vs historien - som man skal.

    Jeg kunne aldrig drømme om at bede andre om det. Men er man muslim, så kunne det klæde mange, at de satte sig lidt i tingene

    Fx står der i Koranen at man skal følge et lands kultur og skikke, hvis man besøger det. Hov! Sikke en masse det ville løse vupti, hvis flere muslimer havde læst det hva?

    Osv osv

    der er utallige eksempler.

    Nej tak til særregler. Religion er en privat ting. Et tilvalg.


  • #309   9. dec 2018 #289
    "I islam taler man om hijab i hjerte, tanke og handling."
    Har du ikke skrevet forkert?
    Det er da "Jihad i hjerte, tanke og handling".


  • #310   9. dec 2018 Nope

    hijab

    man taler om den lille og store Jihad. den store og svære er den kamp man vinder på daglig basis over sig selv. den lille er den ingen eller enorm få kan udføre fordi den kræver total fravær af ego.... hvilket ingen terrorist nogensinde har evnet...

    Igen havde det været en fordel for de der angriber uskyldige at læse lidt. når man slår ihjel tager man alles skyld på sig iflg Islam. og er det samtidig gjort med det mindste ego og uden man selv er direkte truet så.... Ja hils dernede smiley

    endelig skal den lille Jihad ses i historisk perspektiv. og der er ingen trusler i dag som den gang omkring Mekka hvor teksterne stammer fra ergo ville det igen hjælpe hvis muslimer studerede deres egne bøger. hvilket er obligatorisk men gøres for lidt

    men det kan analfabeter ikke og det lukrerer nogle på for at få magt.

    og imens sidder der en anden gruppe muslimer og udråber alle muslimer til ofre. Jeg et enorm træt af begge grupper


  • #311   9. dec 2018 Det er godt med dig Lens.

  • #313   9. dec 2018 ikkesom hvad er forkert i det jeg skrev?

    smiley

    det hedder hijab

    Jihad er der en stor og en lille af. og det er noget andet end hijab


  • #314   9. dec 2018 Jeg er stødt på udtrykket at man som muslim skal have Jihad i hjerte, tanke og handling, mere end en gang.
    Og det giver også god mening når man ved hvad jihad betyder i islam.

    Jeg er aldrig stødt på at man skal have "Hijab i hjerte, tanke og handling".
    Hvordan har man overhovedet en hijab i sine handlinger?


  • #315   9. dec 2018 okay men så er dine kilder forkerte for det hedder hijab hvilket også er det ord mange bruger om slør. Det betyder mere noget ala det skjulte.

    Der er også Hijab i øje og intention.

    Det handler om den måde man opfører sig, går, drikker, spiser, tænker, handler, behandler.... Hijab er mere end påklædning - det dækker begge køn og det handler også om etik og moral. Hertil er en række regler om at være renlig fx, drikke og spise pænt osv...

    Jihad er som sagt noget andet. og der taler islam om en stor og en lille og den store er sejren over en selv og derfor den sværeste. Den store Jihad er den spirituelle kamp. Jihad betyder noget i retning af at stræbe eller anstrenge sig

    Hvis jeg fx tager slør på så har jeg måske hijab i påklædningen, men derfor kan jeg jo godt opføre mig som en nar... Derfor er hijab mere end et stykke stof, og det kan debatteres hvad der er vigtigst for en muslim. Især fordi der ikke står "Dæk dit hår med et slør" i Koranen.

    Hijab ordet findes 8 gange i Koranen, og ikke et sted står det i forbindelse med kvinders påklædning. Den kan man jo tygge på, hvis man vil. Jeg tyggede og læste dette:

    “Sig til de troende mænd, at de skal sænke deres blik og vogte deres ærbarhed; det vil gøre dem renere. Og Allah er velvidende om alt, hvad de gør.”
    – Koranen 24:30


    “Og sig til de troende kvinder, at de skal sænke deres blik og vogte deres ærbarhed; at de ikke skal fremvise deres skønhed og smykker, undtagen hvad der er åbenbart af det. At de skal dække deres bryst og ikke fremvise deres skønhed, undtagen for deres ægtefæller, fædre, deres ægtefælles fædre, deres sønner …”
    – Koranen 24:31

    Derfor bærer jeg ikke slør. Smykker går jeg sjældent med - desværre, mit hår er ikke skønt men hø, og jeg har ikke bare bryster. Det er egentlig såre simpelt for mig. Det står der ikke noget om i den bog jeg følger. Det kan godt være en gammel mand et sted i Saudi Arabien synes jeg skal, men det er jeg ret ligeglad med smiley


  • #316   9. dec 2018 https://www.islam.dk/torklaedet/

    Udover de seks krav til ydre tildækning indebærer “hijab” også moralsk god opførsel, holdning, indstilling og intention af individet. Hvis en person opfylder de seks krav til påklædningen, har vedkommende opfyldt en del af kravene til hijab. Hijab af påklædningen skal følges af hijab af øjet, hijab af hjertet, hijab af tankerne og hijab af intentionen. Det indebærer også den måde, en person går, taler og opfører sig på etc.


    Der står så også nogle pænt freaky ting på den side smiley


  • #318   9. dec 2018 Hvis muslimer uddannede sig, som de skal iflg deres tro, så havde de ikke brug for sådan en skør side.... Der er SÅ mange skøre tolkninger rundt omkring så man græmmes....Den slags idioti må være lavet af mænd med meget små tissemænd...




  • #322   9. dec 2018 Trådstarter er ikke medlem af nogle trossamfund smiley Ej heller troende

  • #327   9. dec 2018 Jeg er egentlig ligeglad med hvilken religion folk har, bare de som mennesker har værdier, som jeg kan stå inde for.

    Da jeg var i Egypten for mange år siden, synes jeg at de lokale var meget ubehagelige. De gloede hæmningsløst, ok, jeg kom som blond turist. En taxachauffør sad og rykkede sig i pikken, imens han gloede på mig i bakspejlet smiley Når man sagde nej til at købe deres skrammel, var der faktisk nogle af dem der havde lært dansk, og derfor kunne råbe, gebrokkent godt nok, “dumme danske luder” efter mig.

    Jeg tænkte at det var egypterne der var nogle røvhuller.

    Så var jeg i Thailand for 3. gang. Denne gang var vi i 12 dage på en ø der primært er muslimsk. Og jeg må bare erkende at jeg ikke er vild med muslimer. Jeg bryder mig ikke om den måde de behandler dyr. Jeg bryder mig ikke om den måde de ser de “vantro”. Og jeg bryder mig ikke om den måde de kuer kvinder. Og det har ikke noget at gøre med at de er thai’er. Jeg elsker thai’er, og elsker deres glæde, deres smil og hjælpsomhed. Men jeg er altså ikke vild med thailandske muslimer.

    Det gør mig ikke til racist. Det gør mig bare til én der ikke bryder sig om de muslimske værdier, og som kan konstatere at jeg ikke skal opsøge sådanne steder fremover.

    Måske er det en del af grunden til at jeg stritter så meget på niqab og det, den udtrykker. Det giver mig myrekryb, og jeg synes det er virkelig ubehageligt at kvinder bliver “holdt” på den måde.

    Det er i øvrigt muligt at der er flere religioner der giver mig myrekryb, men jeg har bare ikke sådan stiftet nærmere bekendtskab med andre end kristendommen, katolikker og buddhister - så vidt jeg ved smiley


  • #329   9. dec 2018 Var de to slagtemetoder ikke meget ens, før muslimer accepterede bedøvelse før kniv?

  • #332   9. dec 2018 Jeg kan faktisk huske, at dengang jeg var barn lå der de her "barakker" inde ved Hans Knudsens plads .. vi kørte forbi dem på vores vej fra Østerbro til Virum, når vi havde hentet min mors kæreste, som jobbede på Østerbro.
    Jeg kan huske, at jeg syntes det var et "farligt sted" - men hey, jeg var fra det "fine nordsjælland" og syntes Kbh var ufedt smiley

    Jeg tror seriøst ikke, at de blev behandlet fantastisk dengang .. jeg tror der var megen skepsis bundet til deres tilstedeværelse. Men jeg kunne tage fejl smiley


  • #334   9. dec 2018 Okay - som sagt var jeg ikke så gammel dengang og kan bare huske de der "farlige" barakker smiley

  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.321
    #335   9. dec 2018 Slagte metode tror jeg nu mere er af økonomiske grunde. Det er jo ikke for sjov,at man går så vidt, som at man betaler for at kunne bruge mærket.

    Det burde være dybt bekymrende. Hvem er klar over hvad de penge går til. Men selvfølgelig. Det er lettere at give jøderne skylden.


  • #336   10. dec 2018 Jeg ved godt, at store dele af højrefløjen falder på halen over alt, hvad der kommer fra det jødiske samfund, lige her er der imidlertid ikke nogen, som giver jøderne skyld for noget.
    Men hvad fanden - en stråmand fra eller til fra den kant smiley


  • #337   10. dec 2018 a bom # 327 ... jeg har det nøjagtigt ligesådan ...

Kommentér på:
Niqab klædt kvindes oplevelse i supermarked

Annonce