{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.757 visninger | Oprettet:

Hvad er en hundeskov? {{forumTopicSubject}}

Hvad er en hundeskov?

En hundeskov er et indhegnet eller åben område, hvor din hund må færdes frit og mødes med andre hunde. Når du færdes i en hundeskov, er der visse regler man som hundeejer skal tage hensyn til, så alle kan få en god oplevelse i hundeskoven. Naturstyrelsen regler for deres hundeskove er ikke nødvendigvis gældende for hundeskovene oprettet hos de enkelte kommuner eller de private hundeskovejere. Vær derfor opmærksom på reglerne for hundeskoven, som tit og ofte står beskrevet ved indgangene til hundeskovene.

Som udgangspunkt skal du altid have fuld kontrol over din hund og du skal kunne kalde hunden til dig, hvis den møder andre hunde. Det er dit ansvar at forhindre din hund i at optræde aggressivt overfor andre hunde og mennesker. Hundeskovene er et godt sted at socialisere hunden, forudsætning af det er under kontrollerede forhold. Der findes i visse hundeskove indrettede hvalpegårde/kravlegårde som er beregnet til de mindre hunde racer.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvad er en hundeskov?
  • #4   18. dec 2014 En hundeskov er en skov hvor der gror hunde på træerne ik smiley ej hundeskoven er en fantastisk opfindelse, ville bare ønske at nogen folk lige gad læse det lille skilt ved indgangen, da jeg flere gange har mødt hunde og 5min efter deres ejer med deres mobil tlf oppe ved øret og når de så kommer gående, sænker de ikke engang tlf og kalder på deres hunde. Det jo ikke alle hunde der kan være venner, min vaps er 7 1/2 måned og min kammerats er 17 måneder og ved at blive en rigtig hanhund, så vi gør alt for at undgå ubehagelige oplevelser for vores vovser, da ingen af os ønsker de skal have en ubehagelig oplevelse med andre hunde, men man får altså et chok når der kommer et par hunde drønende, så går nogengange lidt harm derfra, men ellers elsker vi og hundene den fantastiske opfindelse

  • #5   18. dec 2014 En hundeskov er ikke nødvendigvis indhegnet smiley Nogle af de store hundeskove er IKKE indhegnede.
    Og ja, desværre er min oplevelse desværre også at det almindeligste er det som det Maiken beskriver. Jeg har dog på ferieture i Jylland været i store dejlige hundeskove, hvor det fungerede rigtig godt og oplevelsen var rigtig god smiley


  • #7   18. dec 2014 Jeg syntes hundeskov er en god ting. Dog har jeg endnu ikke mødt en der kunne kalde sin hund til sig hvis den så en anden hund men vi kommer der vel også for at hundene skal mødes uden en snor

  • #8   18. dec 2014 Ja der er desværre nogen der tror at hundeskov = her har hundene lov til at løbe løs helt ude af kontrol, og i en hundeskov er alle reglerne ophævede så derfor må hunden åbenbart gerne løbe hen til alle hunde den ser smiley Ja det var vist lidt ironisk, men på et mere alvorligt plan er der jo mange, der har en misforstået opfattelse af, at det netop i hundeskoven er lovligt at hunden fræser rundt og hilser på alle andre uden tilladelse.

  • #10   18. dec 2014 Der er desværre også nogen mennesker der tror at en hundeskov er et sted hvor man læsser sin hund af og kommer tilbage og henter den efter et par timer.... Suk!!

  • #11   18. dec 2014

    Tak til alle for jeres svar


  • #12   18. dec 2014 Corgi: Der kunne man så tillade sig at aflevere hunden på nærmeste internat. Der vil følge ret store bøder med til hundeejeren fra politiet, når ejer afhenter hunden, og sikkert også fra internatet.

    Samme lov som gælder i resten af skoven gælder også i hundeskoven. Så hvis hunden er uden ledsager og dermed ikke under fuld kontrol så falder der en bøde på minimum 2000 kr. så vidt jeg har forstået.

    Vi har også hunde der lufter sig selv i vores skov. Ejerne er i skoven men hundene spæner rundt langt langt væk fra ejerne (skoven er på 3 hektar). Den ene hund er ved at blive et problem og ejeren vil ikke erkende det for hun er der ikke til at se det, så kan ejeren ikke finde ud af at få den under kontrol, eller holde den væk, får det snart konsekvenser for hende.

    Jeg hader at de få der misbruger hundeskovene skal ødelægge det for de mange der nyder at bruge dem på en fornuftig måde :o(


  • #13   18. dec 2014 Sanne: helt enig.

  • #14   18. dec 2014 isabelle så ville jeg gerne møde dig smiley vi har næsten lært roko det. han løber frem og vi råber nej og så stopper han næsten hver gang medmindre den anden kommer løbende lige imod ham smiley

  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.321
    #18   18. dec 2014 Hvad er en hundeskov?. Det vilde vesten.

    Jeg kommer der kun når der ikke er andre.

    Noget andet jeg ikke forstår,er at når man nu bruger penge på at indhegning osv. Hvorfor så ikke hegne et ordentlig område af. De små stykker skov som der gives og som ikke kan bruges til andet,er ikke noget værd. Så kan det være lige meget


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.321
    #20   18. dec 2014 Der er bestemt ikke alle steder at det er sådan. Jeg forstår bare ikke at man bruger penge på noget som ikke er brugbart. Selvfølgelig har det noget med området at gøre,om det er godt.

    Kom forbi en ny hundeskov i dag. Området var en mudret bakke,lidt større en et frimærke. Man kan dårligt lukke 2 hunde løs,uden at de ikke vil kunne holde sig for sig selv. Et sådan sted bliver aldrig for alle. Det bliver for dem der har hunde der skal lege med andre. Vi andre kan så stå udenfor og kigge på


  • #21   19. dec 2014 Max: I vores foretrukne hundeskov har vi 3 hektar og der er 3 indgange. På den måde kan man selv bestemme om man vi møde nogen eller ej. Hovedindgangen er til de hunde der gerne må socialisere under ejernes opsyn.
    De 2 andre kan med fordel benyttes hvis ikke man gider gruppeleg eller leg overhovedet.

    Der er et utal af stisystemer så hvis man vælger ikke at bruge hovedstien langs hegnet, vil man sjældent løbe ind i nogen :o)

    Der er hundeskove herude der er større. Men jeg kan godt lide at vores ligner en rigtig skov og ikke minder om en jævnet mark :o)

    Der må da være mange skove I kan vælge imellem? Vi bor et sted hvor der er MANGE at vælge imellem og i mange afskygninger.


Kommentér på:
Hvad er en hundeskov?

Annonce