{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
6.738 visninger | Oprettet:

Giv hals træning, alternativ? {{forumTopicSubject}}

Vi vil gerne lære vores hund at give hals på kommando, og har derfor prøvet med de klassiske fremgangsmåder, dvs. hidse ham op/frustrere ham indtil han i desperation burde give lyd fra sig, men det er simpelthen ikke muligt. Uanset hvor længe jeg dingler et stykke kød uden for hans rækkevidde, og med ord og håndfagter forsøger at gejle ham op, så hopper han kun efter den, og efter nogen tid går gider han ikke mere og sætter sig til at stirrer på mig, uberørt af hvordan jeg opfører mig, og til sidst går han simpelthen sin vej... Den adfærd er vi jo egentlig glade for, vi har jo selv lært ham at være tålmodig/rolig og lægge bånd på sine frustrationer til eks. agilitytræning når han skal sidde og vente, eller hvis legetøjet bliver lagt på hylen, så brydes mig egentlig ikke om at forsøge at presse ham længere, han reagerer jo i grunden eksemplarisk... Men hvordan i alverden skal jeg så lærer ham det?

Han gør generelt ikke særlig meget, kun et par bjæf når der kommer gæster, så har forsøgt mig med dørklokken, det virkede 3 gange, men var ikke nok til at han fangede pointen, og nu er han nærmest immun over for den lyd. Har også forsøgt at løbe rundt i huset og "råbe" efter en "usynlig" indbrudstyv, men kan kun få ham til at så'n hapse lidt efter vejret, som lige før han skal til at knurre...

Er der nogen der har et bud? Vi kunne selvfølgelig afvente hver gang vi fik gæster, men sker ikke sååå tit, og selvom en af os går ud og kommer tilbage til døren lidt efter, så regner han det lynhurtigt ud...

Håber meget nogle har et forslag. smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Giv hals træning, alternativ?
  • #2   1. jan 2009 Ok mange tak! smiley
    Kan være jeg skal prøve det med at adskille ham og jeg, så ved jeg i hvert fald at han vil pive, og det kan man måske udvikle til et vov... Men er samtidig også nervøs for at jeg får lært ham unoder, eks. at man skal gø/pive for at komme til at være med...
    Synes det er en svær øvelse, fordi man, når man ikke kan fremtvinge et vov i en neutral situation, er tvunget til at forstærke og rose i det tilfælde hvor han selv vælger at gø, men som jo normalt er ved uønsket adfærd. Kommer der eks. en brag uden for, så kommer der et vuf, og hvis jeg roser ham ved det, så tænker han jo det er godt at gø ved fyrværkeri...
    Men håber at hans meget afdæmpede gø-tendens, betyder at vi kan lære ham det er vuffet der betyder noget og ikke situationen det forekommer i, så der ikke ryger flere unoder med end de kan fravendes hurtigt igen. smiley
    Så snart han kan gø skal han jo også lære at stoppe, men det bliver væsentlig meget nemmere... smiley


  • #4   1. jan 2009 Ok, det er rigtig godt at høre, altså at I nu ikke pludselig har en hund der gør hver gang den sidder i bilen, eller uden for døren, for er jo lige netop det man frygter. smiley

  • #6   1. jan 2009 Vi havde også store problemer med at lære vores at gø på kommando, og jeg prøvede også alt det du nævner i dit første indlæg, men det fik ham bare ikke til at gø, fordi han jo havde lært allerede som hvalp, at så længe man gøede og var utålmodig, så fik man altså ikke sin mad. Da han var omkring et halvt år, begyndte han at gø af folk der gik på en sti der ligger lige bag vores have, og vi stillede os hen til døren og fik ham kørt op når der kom nogen forbi og fik ham til at gø på den måde. Vi fik ret hurtigt koblet en kommando på og godbidder når han udførte det. Efterfølgende skulle vi så lære ham, at han ikke skulle gø af alle der gik forbi, og det var overhovedet ikke noget problem.

  • #8   1. jan 2009 Søren E,

    så den kan lære det? Og så man på den måde kan lære den at stoppe.

    Det er vel en meget almindelig ting at lære sin hund.
    Og det kan være praktisk hvis man f.eks føler sig truet. Lad os sige man hører folk uden for døren eller andet der kan gøre en usikker, så kan man bede hunden gi' hals.


  • #9   1. jan 2009 Søren E: Vores hund skulle lære det, fordi vi skal bruge det i træningen når han skal rundere.

  • #11   1. jan 2009 Søren E,

    jeg er slet ikke i tvivl om at gravhunde kan gø!! Ville undre mig over en der ikke gøede!

    Men ofte er det nemmere at lære dem at stoppe, hvis de har lært at gø på kommando. Det er da i hvert fald min opfattelse.


  • #12   1. jan 2009 Søren E: Nu kunne han jo godt gø. Det er jo ikke nogen præstation at lære en hund det *GG* Han skulle bare lære at gø når vi bad ham om det.

  • #14   2. jan 2009 Jeg har ikke læst tråden igennem med de gode råd - men vejen dertil er selvfølgelig at frustrere hunde, som du selv er inde på.

    Man kan evt. også liiiiiiiige køre lidt på hundens nerve - dette kræver dog STOR indføling, for ideen er selvfølgelig ikke at gøre hunden bange, men igen at bevæge sig i det man kan kalde frustrationsområdet ( skal jeg flygte, skal jeg angribe).

    Her kunne man evt. bruge en støvsuger eller en cykelpumpe. Hvad siger hunden f.eks. til at blive drillet lidt med at blive pustet med en cykelpumpe?

    Man kunne også binde hunden af ( husk meget kort line, så den ikke kan kaste sig frem og give sig selv voldsomme ryk!)

    Ien skal man huske på, at der er for- og bagdele ved alle metoder. Hvis afbindingen virker til at frustrere hunden og shape dens halsgivning, er det vigtigt at man hurtigt kommer væk fra selve afbindingen.

    Man kan også frustrere hunden i sin byttedrift. Kører han op på en bold, klud eller andet. I så fald kan man lege "katten efter musen" eller rettere "hunden efter moppen". Når hunden er liiiiiige ved at nå moppen, hæver man den over hovedet på hunden.

    Man kan forstærke hundens ophidselse ved at bruge "hundegrinet" - dvs. en slags stønnen ( sig "Ja" men udtal kun aét, og sig det, som om du sidder på toilettet og presser - sig det mange gange efter hinanden....a-a-a-a med pres på) *SSSS*


  • #15   2. jan 2009 Jeg gjorde det rigtig opædagogisk med Karla, da jeg skulle indlære halsgivningen.

    Jeg brugte hendes utryghed ved børn. Hun har en rimeligt stor utryghedsgrænse når det handler om børn, så når der på mange meters afstand bevægede sig sådan en lille rummand rundt, sad hun foran mig og småbjæffede lidt.

    Jeg klikkede det så på plads og lavede samtidig en stop-kommando, og der gik ikke lang tid før hun forbandt halsgivningen med klik, ros og godbider end med utrygheden ved børn.

    I begyndelsen fandt hun det grænseoverskridende at gø af mig, så hun kiggede ud til siden og gav et bjæf af et eller andet og kiggede så op igen for at få sin belønning, men det kom hun også over med finpudsningen..

    Her hjalp det at spille på lidt frygt, selvom det måske ikke er den mest korrekte måde at gøre det på.


  • #16   2. jan 2009 Mie

    Jeg ville aldrig opfordre en ejer til det, du der har gjort. Det er simpelthen for farligt.

    At spille lidt på en hunds usikkerhed er bestemt en ballanceakt, - som KAN gå galt. Men er det usikkerhed overfor "døde ting ( en støvsuger eller en cykelpumpe), vil skaden ikke være så stor.

    Det kan den langt nemmere risikere, hvis man kører på hundens usikkerhed overfor børn, andre hunde osv.

    Håber, at din hunds usikkerhed overfor børn er arbejdet væk nu?


  • #17   2. jan 2009 Lise, nej det er den ikke..

    Karla er så aldrig i nærheden af mindre børn, hverken hjemme eller ude. Når der er børn i nærheden er hun altid i snor og hun respekterer at de er i nærheden af hende, bare de ikke forsøger at røre ved hende.

    Men hun hverken gør eller knurrer af børn mere, men bryder sig bare ikke om at blive rørt af dem. Der er ingen børn i min omgangskreds og med hendes baggrund er det ikke til at vide hvad der er hændt hende.

    Når jeg siger at hendes usikkerhedsgrænse var rimeligt stor, var det omkring 100 meter. Hun lavede aldrig udfald, men sad roligt og bjæffede. Jeg havde altså kontrol over situationen :o)


  • #18   2. jan 2009 Mie

    Ok - det er jeg da ked af at høre, men det er jo desværre ikke helt ualmindeligt med stor usikkerhed hos Grand Danoisen.

    Jeg ville nu stadig aldrig opfordre andre til at køre på en usikkerhed, som er så stor, at hunden reagerer på objektet for sin usikkerhed på 100 m.´s afstand.

    Så er usikkerheden i mine øjne al, al for stor til at man skal begynde at "lege" med den.



  • #19   2. jan 2009 Hej alle, tak for de mange indlæg! smiley

    Søren: Ja som andre siger, så er det i trænings øjemed at han skal lære at give hals... smiley

    Lise: Tak for meget udførlige og detaljerede råd. ;P I sær den med støvsugeren ville nok have virket, hvis ikke det var fordi at vi var så heldige at han fangede pointen i går, et par timer efter jeg havde forladt indlægget. smiley

    I tilfælde af at andre kan bruge det, så kan jeg da lige beskrive her hvordan... smiley

    Ved fyrværkeri kan han som sagt godt bjæffe lidt, han er ikke rigtig bange, nærmere sur på det, skælder ud, så tænkte det ikke kunne gå helt gal at udnytte disse tilfælde til træning, og skulle vi mod al forventning ikke kunne vende ham fra at gø af det, så er det trods alt kun en kort periode om året. smiley
    Nå, men da naboerne pludselig skulle have ryddet deres lager af krudt, udnyttede vi chancen, jeg sprang op af stolen og løb ud i gangen med ham i hælene, og hver gang han bjæffede belønnede jeg, hvis han holdt pause var han i forvejen stresset så meget op, at han var nem at provokerer til et nyt bjæf, så på en tirrende måde hvæsede jeg "giv hals" mens jeg generede ham lidt med mine armbevægelser, og først pev/knurrede han bare, men til sidst kom der bjæf, og det gentog vi selvfølgelig nogle gange. Så senere på aften kom der bare et enkelt knald, men var nok til at jeg kunne tricke ham og storme ud i gangen med samme fremgangsmåde. Senere behøvedes der ikke være noget fyrværkeri, for at jeg bare kunne løbe ud i gangen og gejle ham op, og der efter begyndte jeg også at løbe andre steder hen i huset og gøre det samme, og nu skal jeg bare lige løbe en meter eller to og give kommandoen med håndfagter, så kommer der sgu vov ud af det! smiley

    Så fedt, var ellers lige ved at tro det var en umulig opgave! smiley

    Nu skal han bare lære at give mere end et bjæf af gangen, og selvfølgelig at stoppe igen, men er sikker på det ikke er noget problem. Bliver sgu overrasket over hvor klog den hund er nogle gange. smiley




  • #20   2. jan 2009 Ann-Mai

    Ha, ha - smadder godt gået!

    Ja, den med toilettet er liiiiiiige en anelse detaljeret *GG*


  • #21   2. jan 2009 Lise, Karla er grækeren...

    Svea er Grand Danois'en og hun er den mest nervefaste hund jeg kender :o)
    Jeg har lært på den hårde måde (Karla) at købe hund hvor avlsarbejdet er i orden...


  • #22   2. jan 2009 Lise: Ja tak, det var skønt at få succes! smiley
    Vi har ikke trænet så meget på det sidste, havde helt glemt hvilket sus det giver når man får gjort det rigtigt og hunden opfatter det, han vokser jo også selv lige 5 cm. smiley

    Og vi vil hellere end gerne have de mere ucharmerende detaljer som understreger pointen bedst, når det er dem der er brug for, så må vi bare lade være med at være sippede! smiley *GG* Og har aldrig hørt om det med hundegrinet, så var mægtig interessant lige at læse. smiley


  • #23   2. jan 2009 Mia

    Ok - my mistake. Jeg gik pr. automatik ud fra, at det var din Grand Danois pga. dit profilbillede.

    Og vil da også sige, at de grækere, jeg har mødt, alle som en har været meget velsocialiserede og nervefaste - til forskel fra Grand Danoisen.



  • #24   2. jan 2009 Lise, jamen du havde da også 50 % chance for at gætte rigtigt ;o)

    Karla har aldrig været velfungerende, hun er alt for usikker. Hun var meget meget angst da jeg fik hende, og det er da blevet bedre - meget bedre, men at forvente normale reaktionsmønstre hos hende, kan man ikke.. Men hun fungerer i den hverdag hun har, og det er det vigtigste.

    Jeg kan ikke rigtig udtale mig om de GD'ere du har mødt, men alle som én i Sveas kuld er hunde med hovedet skruet ordentligt på.. Det er da trist at din opfattelse af GD'erne er som den er.. Heldigvis er der mange der kender GD'en for det den virkelig er, en nysgerrig, modig, glad og majestætisk race :o)


  • #26   2. jan 2009 Mie

    Det er da for mig fuldstændig underordnet, om du har brugt den ene eller anden hunds store usikkerhed overfor børn til at lære den halsgivning.

    Og som sagt, så stemmer den adfærd, du beskriver hos Karla, bedre overens med Grand Danoisen end med de græske hunde, da det er langt hyppigere at jeg møder usikre Grand Danois end græske gadehunde. Modig er ikke et ord, som jeg forbinder med den store dansker. Nærmere en blid kæmpe, når de er bedst. Majetisk ja - men det er jo deres udseende med det knejsende hoved, som får dem til at se sådan ud. Men selvfølgelig findes der da også masser af gode GD´er - det er ikke en race, som er DOMINERET af usikkerhed, men NÅR der er problemer med dem, er det som regel usikkerhed.

    Jeg tror, at forklaringen muligvis ligger i, at de græske gadehunde har lært at klare lidt af hvert OG at der sker en ret effektiv bedømmelse af, hvilke hunde, som er adoptions-egnede.

    Jeg har mødt én enkelt græsk gadehund, som ikke i mine øjne var adoptions-egnet, men det var også fra en alternativ græsk-hunde-forening end den, man normalt støder på.



  • #27   2. jan 2009 Lise, jamen det er da fint at det er DIG underordnet hvilken hund jeg taler om.. Men det ville da være dejligt at du ville svare på mine indlæg uden at gætte dig til hvilken hund det er jeg skriver om - og det endda når jeg nævner kræet med navn...

    Og det især når du tydeligvis udtaler dig om en race med sterotype udtalelser om dens usikkerhed og så derefter udtaler at racen ikke er domineret af usikkerhed!

    JEG bragte ikke race på banen - det gjorde du.

    Desuden finder jeg det mærkværdigt at du kan konkludere noget som helst på grækerne som helhed i forhold til den mangfoldige gruppe af hunde, der bærer den betegnelse..
    Nu har jeg mødt min gode del af grækere til diverse arrangementer og at kendetegne flertallet som nervefaste er efter min mening at skyde langt over målet.

    Men det var jo heller ikke hensigten med det det du skrev, fornemmer jeg.. Det var jo GD'en du fremhævede........


  • #28   2. jan 2009 Hold da op, hvor du tager på vej. Slap dog af, Mie.

    Du må MEGET undskylde, at jeg ikke kan navnene på dine hunde udenad - herregud. Det lugter lidt ( meget) af, at du ikke kan tage, at jeg synes, at det ikke er en god ide at køre på en hunds store usikkerhed i forholdet til børn.

    Stereotype udtalelser? Jeg har netop uddybet mine udtalelser :
    "Men selvfølgelig findes der da også masser af gode GD´er - det er ikke en race, som er DOMINERET af usikkerhed, men NÅR der er problemer med dem, er det som regel usikkerhed."

    Du kan vælge at sidde der og spille tøsefornærmet, - eller lade være.


    Søren

    Jeg har haft hundeskole og arbejdet med adfærdsbehandling siden begyndelsen af 90´erne.

    Min ex havde 3 Grand Danois, som jeg selvklart lærte at kende på nært hold. Vi snakker stadig sammen, og han har pt 2 nu, som han har overtaget fra andre hjem.

    Min veninde har tigerstribet GD´s.

    Så jeg ved ikke, hvor meget erfaring man skal have i dine øjne, før man har lov til at have en mening om tingene?





  • #29   2. jan 2009 Lise, det kunne egentlig ikke interessere mig mindre at du ikke finder det en god idé at jeg valgte den fremgangsmåde at indlære halsgivningen med Karla.. Jeg kender nuancerne i hvordan det foregik, det er det vigtigste.

    Jeg skrev ikke indlægget for at få en vurderind af min metode. Blot at informere om at det sådan set virkede her som indledende måde at få et bjæf ud af halsen på vovse.

    Det betyder egentlig også mindre for mig om du kan navnene på mine hunde udenad, men det er da ærgeligt at du vælger at gætte dig til at mit indlæg omhandler GD'en, når det ikke tager mere end et klik ind i profilen for at se hvilken hund, der hedder hvad.
    Men med dit kendskab til nervøse GD'ere er det måske så ikke så mærkeligt at du laver den kobling? Men godt at det lige var min nervefaste én af slagsen der blev forvekslet ;o)

    Og Lise, jeg hidser mig ikke op. Jeg besvarer blot dit indlæg. Lige som du besvarer mit. Du behøver ikke bede mig slappe af..


  • #30   2. jan 2009 Mie

    Hidser du dig ikke op? OK - så siger vi det.

    Det er skam heller ikke for din skyld, at jeg kommenterer din måde at indlære halsgivning på - det var for andres, som evt. læser med her *s*


  • #31   2. jan 2009 Lise, den havde jeg fanget...

    Det var også ganske farligt. Altid noget at det ikke var 'puds' jeg indlærte (ironi, hvis nogle skulle være det mindste i tvivl).


Kommentér på:
Giv hals træning, alternativ?

Annonce