{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
923 visninger | Oprettet:

Hvalp på tur {{forumTopicSubject}}

Hej Alle,

Jeg oplever her på det sidste, at min hvalp på 12 uger får svære og svære ved at gå med på tur.

Han vil ikke gå med mig. Ting, som han normalt ikke siger noget til, bliver mere farligt. Han reagere ret meget på lyde - bliver lettere skræmt?. Jeg ignorer dette ved ikke at kigge på ham og står så og slapper af ved hans side.

Han er begyndt at sætter sig på sin flade og kigge på mig; jeg går ikke længere. Og vi er kun lige kommet udenfor huset. mhm.

Han får flere godbidder på hver tur, så han får en god oplevelse ud af det - hertil snakker jeg også til ham, roser ham mv.
Snoren er løs og jeg har en fremadrettet, roligt tempo, så jeg viser ham vej. Han får stadig lov til at snuse og opleve en masse - som han selv vælger. Vi går ikke lange ture endnu.

Det område vi bor i er fint stille - med marker omkring, men også en ok gennemkørsel. Han klare sig fint når vi er nede i byen.

Jeg kan bare mærke, at jeg blive frustreret - sikkert fordi jeg ikke forstår ham helt?. Jeg bliver ked af, at han ikke vil følge med. Jeg tænker, at det har noget at gøre med snoren. Han elsker at gå uden snor.

Med snor på vil han helst gå hans egen vej - og hvis jeg viser ham, at jeg har en rute vi skal følge, kan han finde på at sætte sig ned og ikke rokke sig ud af stedet - øv. Jeg prøver med en masse ting: godbidder, snakke, roser, ignorer, hive en smule let - men så ligner han straks en, som bliver mishandlet smiley

Hvad gør jeg forkert? skal han blot vænne sig til det - snoren? Kan jeg træne det på en måde? hjælp smiley

Tit når jeg tager snor/sele frem, går han. Han vil helst ikke have det på. Tænker, at det samtidig også har noget at gøre med tilvænning. Men det piner selvfølgelig lidt en hundeejer, at se sin hund ikke være tilfreds.

Jeg oplever også, at han nogle gange ikke vil ind i huset igen.... mhm........... det undre mig, at han først ikke vil gå tur - og herefter vil han alligevel ikke hjem igen?


Jeg glæder mig meget til at høre fra jer....

Pft.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvalp på tur
  • #1   9. maj 2014 Snor på, og så GÅR du. Så må han følge med.

  • #2   9. maj 2014 Har prøvet... Men så ender det med, at jeg "slæber" ham hen af vejen smiley

  • #4   9. maj 2014 giv ham tid. Han er stadig lille... Hvis han bare vil sidde og se på verden lidt så er det helt fint. Så han i måske lave et par små øvelser når i står der og så bare gå hjem igen.

    Tag ham med steder som fx i skoven, stranden osv. det kan også hjælpe lidt frem for det er på fortove osv. hele tide

    Kender du nogle med en sød ældre hund vil I også kunne gå lidt sammen med den- det kan også hjælpe hvalpen meget.


  • #5   9. maj 2014 Nej, jeg har ikke stillet for store krav til ham.


    Ja okay, tak. Har gjort det nogle gange nu. Vi plejer at gå en tur som normalt kun vil tage 5 min. Nu bruger vi 40 min........... Der er både skov og mark der hvor vi går. Jeg har prøvet at sprede godbidder på græsset/skovbunden så han kunne bruge snuden mere. Vi sitter, dækker på tur - det er han rigtig god til.

    Vi møder typisk mange hunde på turen - så går han helt i spåner og vil lege... Herefter kan jeg have svært ved at få ham til at gå med mig igen. Typisk også hvis der komme cykler, løbende/gående osv. stopper han også op og vil hilse - men ikke alle i verden vil jo hilse. Så det kan blive nogle lange ture nogle gange.. Suk. JEg giver ham virkelig alt den tid han vil have..... Det er først nu han er begyndt på alt det her - ellers har vi ikke rigtig haft de store hvalpe-problemer på tur.

    Når jeg så blot vil gå hjem til ham, fordi han ikke vil følge med, så følger han stadig ikke med. Flere gange har jeg måtte bære ham hjem. (Vi er ikke langt hjemmefra).


  • #6   9. maj 2014 Min havde også sådan en periode efter hun egentlig havde vænnet sig til at gå med mig. Det var usikkerhed og ville helt sikkert bare være blevet værre, hvis jeg havde slæbt hende hen ad fortovet - don't do it! smiley

    Jeg tog hendes yndlingslegetøj med på tur, og når hun blev usikker, legede jeg lidt med hende og kastede legetøj et lille stykke hen ad fortovet, så hun hoppede efter det. På den måde begyndte hun at forbinde gåtur med sjov og spas smiley Hun er idag et år gammel og hun er stadig gladest når vi går hjemad (medmindre turen har været alt for kort), men hun vil gerne ud, så helt forkert er det nok ikke smiley


  • #7   9. maj 2014 Hvad hvis jeg fortæller dig, at jeg har - og gør stadig, det med legetøjet? smiley

  • #9   9. maj 2014 Hvad hvis jeg fortæller dig, at jeg har - og gør stadig, det med legetøjet? smiley

  • #10   9. maj 2014 som sagt din hvalp er stadig lille endnu. Giv ham tid. Det er rigtig fin han vil sidde og se på verden og hunde og mennesker - det lærer han meget af og det er jo trods alt først og fremmest socialisering han har brug for og ikke motion.

    Hvis han ikke er så stor så kan du jo bare bære ham hjem. Eller som sagt så prøv at gå tur sammen med nogle med nogle søde hunde som han kan følges med på en lille tur.


  • #11   9. maj 2014 Har du nogen som helst effekt af det? Bliver hun bare en smule distraheret fra "jeg vil ikke", når du leger med det?
    Er det det absolutte yndlingslegetøj?

    Ellers ville jeg nok bære hende et stykke ud og sætte mig og hygge evt. på en græsplæne, og så når der var "go stemning" forsøge at gå hjem. Og hvis den ikke vil gå hjem, ville jeg bære den hjem igen smiley


  • #13   9. maj 2014 Han kigger på legetøjet og væk igen... Ja, det er hans yndlings.

    Men jeg vil prøve at fortsætte med at hygge omkring ham osv. Lade ham kigge og alt det. Håber, at det blot er en fase og at han ikke er ved at udvikle en eller anden form for angst.. mhm smiley

    Mange tak for jeres feedback.


  • #15   9. maj 2014 BLIV VED! Muffi gjorde præcis det samme, og der gik længe før han ville gå med snor. Vores dyrelæge sagde vi skulle blive ved med at prøve, og vupti, en dag ville han gerne med, og har villet lige siden smiley

Kommentér på:
Hvalp på tur

Annonce