{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.338 visninger | Oprettet:

Gode råd vedr. ørerens. {{forumTopicSubject}}

Jeg har en 5 årig gammel tæve, som desværre har fået konstateret allergi - Derfor skal hendes øre renses 2 gange om ugen.

Hvordan vænner man sin hund til, at skulle have renset sine øre?
Jeg vil jo gerne vende det til, at blive en god oplevelse for hende, istedet for en sur pligt, som det er lige nu.

Hun går desværre bare hun ser pipetten, når man så har fat i hende, lader hun mig gøre det, men det er ikke med hendes gode vilje.
- Det skal siges, at hun får godbid efter.

- Ved godt det ikke er sjovt, og at det kan kilde osv. Men vil så gerne, det bliver vendt til noget godt, istedet for, at det er en træls ting nu.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Gode råd vedr. ørerens.
  • #1   13. jul 2018 Hvordan hænger ørerens sammen med allergi?

  • #2   13. jul 2018 Fordi en hund kan have allergi, hvorved hunden samler svamp/bakterier osv i ørerne.. - Du kan også google det.

    Fiibi har raget det hele til sig, og det er i ørerne det kommer til udtryk. Så skal rense øre på hende gange om ugen resten af hendes levetid. smiley


  • #3   13. jul 2018 Hvorfor ikke finde ud af hvad hun er allergisk overfor?

  • #4   13. jul 2018 Tror du ikke vi forsøger det??
    Og nu er det ikke det jeg spørger ind til?? smiley


  • #5   13. jul 2018 Jeg spørger blot fordi jeg selv har allergi, men ikke kan se hvad ørerens skulle hjælpe på det..

  • #6   13. jul 2018 Nu er det sådan allergi'en vises ved Fiibi, det sætter sig i ørerne på hende.
    Sidst vi var afsted ved dyrlægen, blev der konstateret, Betændelse, svamp og bakterier. Derfor skal jeg rense ørerne på hende..
    - Hvis du læser på google, kan du også se, at allergi kan sætte sig i ørerne på hunden.
    Om det er støvmider, foder (Som jeg ikke tror) eller noget andet er det vi prøver, at finde ud af.. - Nu fungere ørerens dog som det skal, der er ikke noget, at se i hendes øre. Men det skulle jo gerne være en god oplevelse istedet for en sur pligt, som det er i øjeblikket. smiley


  • #7   13. jul 2018 Så længe du roser og gir godbidder og generelt gør hende vant til at blive pillet ved ørene så bliver det nemmere med tiden - sådan var det ihvertfald med Mille både med øjendryp og ørerens smiley

  • #8   13. jul 2018 Normalt har Fiibi ingen problemer med, at blive pillet ved, heller ikke med ørerne, men når Pipetten kommer frem så er hunden væk.. smiley
    - Må forsøge med ekstra godbidder og ros, for vil jo bare Fiibi det bedste. smiley


  • #9   13. jul 2018 Mille flygtede så snart jeg fandt vat frem eller ørerens bøtten men blev efter 14 dage med daglig øredryp ligeglad smiley Ellers så gjorde jeg det at jeg først tog fat i tingene efter jeg havde fået fat i hunden smiley

  • #10   13. jul 2018 Må prøve, at få fat i Fiib inden jeg finder godbidder og pipetten frem. smiley

  • #11   13. jul 2018 Nu kan allergi hos mennesker og hunde så ikke lige sammenlignes.

    Og ja øre og poteproblemer er desværre en af de følger allergi hos hund giver.

    TS der er ikke andet for at træne det meget langsomt .. evt ved brug af klikker. Prøver lige at få Therese til at forklare det .. hun er en ørn til det.


  • #12   13. jul 2018 Vi kan ikke få noget som helst i nærheden af Cofs ører, så vi putter dosis på en handskebeklædt finger og masserer godt i yderøret.

  • #13   13. jul 2018 Min vovs allergi kom også til udtryk ved alvorlige smertefulde ørebetændelser. Det var hovedsymptomet i de første 7 år. Og ørerne er meget meget ømme, under de allergiudbrud.
    Faktisk var det eneste tidspunkt, hvor min vov var ved at bide et menneske/dyrlægen, når han ville pille ved hendes ører, og/eller øjne, når hun havde et allergianfald. Og for hende at hakke ud, så har smerterne været ekstreme.

    Hun ville helst heller ikke have øremedicin i starten. Men hun lærte forholdsvist hurtigt, at smerterne, og ubehaget, jo gik over, når hun fik der der øremedicin, så hun begyndte selv at opsøge mig, når det var tid. Mon ikke også din vaps lærer at forbinde medicinen med lindring?

    Det der virkede bedst var Easotic øredråber. Det er uden sammenligning det bedste på markedet, når det kommer til denne form for allergiudbrud, efter min mening.
    Det tog smerterne og ubehaget i løbet af få minutter, og selve betændelsen i løbet af nogle dage. Det kan dog ikke bruges uhæmmet, da der er antibiotika i, og bakterierne skulle jo ikke gerne blive resistente.

    Ellers brugte vi Medrol PN til at stoppe allergiudbrud, smerter og ubehag forsvandt inden for et kvarters tid, efter indgift (det er symptombehandling, årsagen skal findes og forebygges), og under udredningen for allergener.

    Jeg ville helst ikke ud i at rode for meget med hendes ører i tide og utide, da der kan danne sig en del arvæv i øregangene, efter de her gentagne infektioner, og der vil hele tiden være forkert balance af bakterier i ørerne, hvis man konstant renser dem.

    Så skynd dig, at få din vaps udredt.
    Min hund havde fødevareallergi. Hendes allergi var til at styre nogenlunde, da vi havde fundet frem til hendes allergener. Allergien blev lidt værre med alderen, og immunforsvarsvævet i øjnene dannede arvæv, men det var stadig til at styre, så hendes livskvalitet blev holdt på et værdigt plan.

    Tag vovsen med ind i et lille rum, hvor den ikke kan stikke af. Hunden ind mellem benene, løft øret, og røret (er der indføringsrør på den medicin du får, så det kommer helt ned i øret, hvor det skal virke?) indføres, medicinen gives, øret masseres, og slip hunden, og luk døren til rummet op (vi gjorde det ved havedøren, så hun kunne komme ud, så snart medicinen var givet, luft kombineret med den våde medicin, lindrede også).
    Vær helt rolig, og snak roligt og rosende til vovsen. Det SKAL jo gøres. Og lindringen i sig selv, kan forhåbentligt få din vovse til at acceptere det.
    Vovsen skal ikke blive panisk, så går du for hurtigt frem.


  • #14   13. jul 2018 - Fiibi får ikke antibiotika længere, det gjorde hun da det stod på, med alt betændelse osv.
    Nu får hun ørerrens som jeg synes virker godt, da det også virker desinficerende, så efter jeg begyndte at bruge det 2 gange om ugen, ser jeg slet ikke de voldsomme udbrud mere.
    Det er pipetter, jeg bruger, synes det er rigtig nemt, at bruge og det kommer netop ned i øregangen. (Kan evt tage billede af pipetter senere).

    - Jeg vil forsøge det du har forslået. Og venter med at finde det frem til, når hun er kommet ind i rummet. smiley


  • #15   13. jul 2018 Jeg regner med du går ved en specialist, der ved hvad denne gør smiley

    Forebyggende symptombehandling ... det giver ikke mening for mig. Allergiørebetændelse der forsøges forebygget med ørerens? Men det kan jo være det er noget, der giver mening for en vov med ører som din vaps smiley Og hvis det er allergener i luften de mistænker ... måske det så også giver mening ... Det ved specialisterne forhåbentligt smiley
    For fødevareallergi giver det ikke mening.

    Jeg tror godt jeg ved hvad for pipetter det er. Dem brugte vi også engang imellem smiley

    Jeg havde medicinen liggende fast i det rum vi brugte, så der skulle ikke rodes med en masse smiley


  • #16   13. jul 2018 Altså det dyrlægen mistænker er enten pollen allergi eller hustøvmider - Foderet er usandsynligt. smiley

    - Det giver meget mening her eftersom jeg intet kan se i hendes ører, når jeg giver de 2 gange om ugen. Hun ryster heller ikke på hovedet længere.

    - Hun havde ørebetændelse engang sidste år også, da var det også i forår/sommer perioden. Så foder er det sidste jeg tænker det er. smiley


  • #17   13. jul 2018 Pia .. helt nyt middel .. Cytopoint ... Junior har pollenallergi .. og reagerer kun fra maj til sep med kløe.. ingen problemer med øre eller poter. Pointen er at vi lige nu prøver Cytopoint, som er en indsprøjtning pr måned, og det virker helt fantastisk.

    Ellers undersøg med Atopica.. allergi vaccine .. og ja sørg for at bruge en specialist.Har simpelthen glemt navnet på det medicin, som kom lige før Cytopoint, men som også virker på mange.


  • #18   13. jul 2018 Alle hunde skal have renset ører ca en gang hver måned, så hun har vel prøvet det før?
    Ørerens, negleklip, tandbørstning mv er opgaver der bare skal klares, og det lærer jeg mine hunde fra de er helt små. De synes ikke det er fedt,men accepterer og belønnes selvfølgelig bagefter.


  • #19   13. jul 2018 Malene enig... men hjælper den kommentar virkelig nu??

  • #20   13. jul 2018 Malene - Jeg har ikke haft fiibi fra hvalp af, så jeg har ikke lært hende de ting. Fiibi har ikke fået børstet tænder da jeg købte hende, det er noget jeg har lært hende, negleklip får fiibi ikke, hun slider selv kløerne. Det er kun ulvekløer vi får klippet engang imellem og det foregår hos dyrlægen - Ørerens har hun aldrig fået, før dette, igen det er en sur pligt, men vil vende det til noget godt, så hun acceptere det smiley Jeg vil kun det bedste for Fiibi - Som alle i andre hunde ejere vil med jeres hunde.

  • #21   13. jul 2018 Louise - Må undersøge det nærmere. smiley

  • #22   13. jul 2018 Det er en rigtig god ide at træne frivillig håndtering med shaping, hvor din hund altid har mulighed for at sige fra og gå. Det vil give hunden så meget følelse af kontrol, så den bliver hos dig. Jeg bruger en skammel som passer med at min hun kan hvile hovedet på den, og så går jeg ellers igang med klikker og en masse godbidder.
    Er du på Instagram ? Der har jeg nemlig nogle videoer, både af den færdige øvelse og opstart af øvelsen med en anden hund ?


  • #23   13. jul 2018 Labsen - Må jeg forsøge, også uden at jeg bruger rensen - Nej er ikke på instagram, er kun her og på FB.

  • #24   13. jul 2018 Det er en super god metode hvor din hund hele tiden er ok med situationen. Prøver lige om jeg kan sende video til dig i PB

  • #26   13. jul 2018 team_ester_labrador
    De nyeste videoer er opstart af øvelsen, hvor den ældste video er den færdige øvelse med min egen hund.

    Du må endelig sende mig en besked via Instagram hvis du har spørgsmål smiley Husk det vigtigste er, at hunden altid skal kunne gå/sige fra og så stopper håndteringen.


  • Ansofie K
    Ansofie K Tilmeldt:
    jul 2018

    Følger: 1 Svar: 46
    #28   13. jul 2018 min amerikaner bulldog var det også i ørene og vand i næsen der var hendes måde at vise allergien på, vi hyggede på gulvet med gode godbidder nussen og så rense jeg i et meget langsom tempo, hun kom og lagde sig når jeg ville rense til sidst. vi hyggede og masser af godbidder og nussen ??

  • #29   13. jul 2018 Jeg kan kun støtte op om forslaget med frivillig håndtering, som Labsen kommer med. Det er genialt, men det kræver tålmodighed, og at man ikke overskrider hundens grænser.

    Hvis du går den vej, så ville jeg her i opstartsfasen sørge for, at hun tydeligt kan kende forskel på hvornår I træner håndtering, og hvornår det er alvor, for du er jo nok nødt til at tvinge hende til ørerens nogle gange, førend hun er klar til det ved frivillig håndtering.


  • #30   13. jul 2018 Mine får altså ikke renset ører hver måned, jeg kan slet ikke se ideen i at forstyrre det ret følsomme miljø, der er i ørene.



  • Ansofie K
    Ansofie K Tilmeldt:
    jul 2018

    Følger: 1 Svar: 46
    #31   13. jul 2018 når der allergi, så skal de renses, ellers får de svamp, klø så der går hul og ende i narkose for at få rense øregangen for ikke at påvirke hørelse osv.

  • #32   13. jul 2018 Altså jeg fik afvide af dyrlægen, at hun skal have renset ørene 2 gange om ugen, for netop ikke, at fremprovokere, så der kommer svamp/betændelse osv igen. Det er ville være synd for hunden.

    Men på en rask hund ville jeg ikke give øre rens engang om måneden.


  • #33   14. jul 2018 Ansofie, jeg begynder først at rode med ørene når han viser symptomer. Så tager vi en periode med daglig rens med epi-otic.
    Det er nok de fleste gange.
    En gang om året, faktisk på denne tid, skal han have den store tur.
    Der udvikler det sig så hurtigt og aggressivt at han må renses i bund og få en længerevarende kur.

    Han er så følsom i ørerne at det ville være tosset at forstyrre miljøet i de lange perioder der ingen problemer er.


  • Ansofie K
    Ansofie K Tilmeldt:
    jul 2018

    Følger: 1 Svar: 46
    #35   14. jul 2018 min skulle man holde nede ind til hun fik hendes vaccine. der var sort ildelugtende ørevoks i det ind til hendes vaccine kørte, men hun havde allergi over for korn og husstøvmider. så vi tjekkede øre hver dag, og de blev dryppet hver dag, ellers ende vi ved dyrelægen


  • #36   15. jul 2018 #18 og #19

    Jeg har aldrig nogensinde renset ører på en eneste af mine hunde. Jeg kigger cockernes ører efter ca en gang om ugen - men rense dem? nope...

    Renser I ører på en sund og rask hund?


  • #37   15. jul 2018 Nope, renser ikke ører på en sund og rask hund, medmindre der er noget snask, der skal fjernes. Bakteriebalancen i ørene forstyrres så lidt som muligt.
    Jeg rensede kun ører på min vov, når hun havde ørebetændelse ...


Kommentér på:
Gode råd vedr. ørerens.

Annonce