3.183 visninger
|
Oprettet:
FølgFølg ikke
15 Svar
couscous.. ? couscous.. ?
Forklar venligst hvad dette er, og hvad det bruges til og evt. opskrifter..
Aner virkelig ikke hvad det er.
0 synes godt om
jan 2005
Følger: 161 Følgere: 154 Hunde: 3 Emner: 300 Svar: 30.794
nov 2006
Følger: 10 Følgere: 8 Hunde: 2 Emner: 209 Svar: 673
aug 2007
Følger: 28 Følgere: 53 Hunde: 2 Emner: 314 Svar: 16.244
aug 2005
Følger: 5 Følgere: 5 Hunde: 4 Emner: 32 Svar: 783
lidt opskrifter : http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/soeg-navn.php?sog=couscous
og så lige Bulgur
Bulgur er forkogte hvedekerner, der først er iblødsat, derefter kogt og tørret, efterfulgt af en let formaling for at fjerne de ydre skaldele og til sidst knust. Denne proces gør det let og hurtigt at tilberede bulgur. Bulgur bruges som tilbehør til kødretter, i salater eller vegetarretter
og lige opskrifter : http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/soeg-navn.php
aug 2005
Følger: 5 Følgere: 5 Hunde: 4 Emner: 32 Svar: 783
apr 2007
Følger: 4 Følgere: 2 Hunde: 1 Emner: 423 Svar: 3.418
Men selve grynene hedder nu bare couscous - i hvert fald når jeg køber dem....
I marokkanske opskrifter er der tit noget med couscous - mindre end bulgur, og rigtig gode til at opsuge væden. hvis man laver en meget tynd sauce!!!
nov 2004
Følger: 6 Følgere: 10 Hunde: 3 Emner: 220 Svar: 1.227
Couscous er lavet af findelt durumhvede.
Couscous er ikke en ret i sig selv
Grund opskriften på couscous er:
2 dl couuscous, 1 spsk olivenolie, 3 dl vand og salt.
Man kan tilberede det på flere måder - man kan enten koge det op og lade det småsimre i 5 min, mens man rører i gryden, så det ikke brænder fast, og så hælde ekstra vand ved, hvis det bliver for "tørt".
Man kan også bare blande couscous'en med det kogende vand, salt og olien, og så lade det stå og trække i 10-15 min, og igen, så spæder man op med mere kogende vand, hvis det bliver for "tørt".
Man kan blande alverdens krydderurter, krydderier, fintsnittede grøntsager i - det er kun fantasien der sætter grænser.
apr 2007
Følger: 4 Følgere: 2 Hunde: 1 Emner: 423 Svar: 3.418
Tror det kommer an på hvordan man laver det - når vi får det, skal det ikke være grødet - men tørt, så der kan hænge noget væde ved - bruger nok nærmere halv/halv af couscous og vand, og så plejer vi bare at hælde kogende vand over og lade det trække...
Hos os får vi noget, der minder meget om bulgur (selvfølgelig bare i mindre stykker) - og elsker begge denne ret:
1 kylling, delt i 8 stykker
2 spsk olie til stegning
1 løg
3 fed hvidløg
30 g frisk ingefær
lidt safran( eller hvis der snydes; en smule gurkemeje)
1 tsk tørret chili
4 tsk tørret, stødt koriander
1 spsk spidskommen
4 hele nelliker
3 spsk honning
Revet skal af 1 citron
150 g udblødte kikærter (Sæt kikærter til at udbløde i koldt vand dagen før)
2 stk fennikel, gerne med top
100 g rosiner
3 spsk letristede mandler
3 spsk letristede sesamfrø
Evt syltede citroner og grønne oliven
Kog de udblødte kikærter i nyt vand i 20 minutter til de er halvt møre. Hæld vandet fra.
Fennikeltoppen og stilkene hakkes fint. Skær resten af fenniklen groft ud.
Riv løg, hvidløg og ingefær. Knus de tørrede krydderier i en morter eller kør dem kort på en kaffekværn. Bland kylling, løg, hvidløg, ingefær og de knuste krydderier.
Brun kyllingekødet i en gryde i olien. Tilsæt honning, revet citronskal. Kom vand på til det lige dækker kødet, og safran/gurkemeje, og lad kødet simre ca. 30-40 min under låg til lårkødet er næsten mørt. Kom groftskåret fennikel og kikærter ved og kog kødet helt mørt i ca. 10 minutter.
Vend rosiner, mandler, sesamfrø og den fint snittede fennikeltop i retten. Smag til med sa1t, peber, honning og citronsaft. Drys de fint hakkede fennikelstilke over retten inden servering.
Får også af og til grøntsagstagine med aubergine, squash, bønner, gulerødder, tomater, peberfrugt, løg,, spidskommen og hele kanelstænger - opskriften har jeg i en bog og orker ikke at skrive den nu, men den er supergod!!!
apr 2007
Følger: 4 Følgere: 2 Hunde: 1 Emner: 423 Svar: 3.418
nov 2004
Følger: 6 Følgere: 10 Hunde: 3 Emner: 220 Svar: 1.227
Man kan også have det med i madpakken, det er også rigtig lækkert
nov 2007
Følger: 76 Følgere: 111 Hunde: 6 Emner: 552 Svar: 4.180
Det lyder vildt lækkert, men må lige høre om det smager meget af koriander
apr 2007
Følger: 4 Følgere: 2 Hunde: 1 Emner: 423 Svar: 3.418
nov 2007
Følger: 76 Følgere: 111 Hunde: 6 Emner: 552 Svar: 4.180
apr 2007
Følger: 4 Følgere: 2 Hunde: 1 Emner: 423 Svar: 3.418
I-øvrigt- for nemheds skyld, smider vi ofte bare en dåse skyllede, kogte kikærter i, i stedet for selv at udbløde dem!
nov 2007
Følger: 76 Følgere: 111 Hunde: 6 Emner: 552 Svar: 4.180
couscous.. ?
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside