Aftensmad, hvad skal vi lave? (alt om madlavning)

Aftensmad, hvad skal vi lave? (alt om madlavning)

Medlemmer: 338
Forside Forum Medlemmer Annoncer Hunde
Play video
Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Vinduespudsning 1.000 kr.
  • Fjernelse af hvepsebo 1.000 kr.
  • Hænge montanareoler op 2.000 kr.
  • Samle PAX skab 850 kr.
  • Repair of dishwasher 1.000 kr.
  • Samle møbler hænge ting op 1.660 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  couscous.. ?
  • #1   11. jun 2008 Er det ikke en slags tilbehør? som ris og sårn?

  • #2   11. jun 2008 joo, men mere ved jeg heller ikke rigtig..


  • #3   11. jun 2008 Jeg mener det er nogenlunde det samme som bulgur, der er kogt ud til næsten mos og krydret med forskellige ting. Både bulgur og couscous er forkogte hvedekerner, men måske er couscous finer, d.v.s. det kun er selve kimen man bruger. Er ikke helt sikker, men læste noget om det engang.

  • #4   11. jun 2008 Couscous er en nordafrikansk ret, mere specifikt en marokkansk melspise med fårekød. Kan til tider minde om ris pga. den melede smag

    lidt opskrifter : http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/soeg-navn.php?sog=couscous

    og så lige Bulgur

    Bulgur er forkogte hvedekerner, der først er iblødsat, derefter kogt og tørret, efterfulgt af en let formaling for at fjerne de ydre skaldele og til sidst knust. Denne proces gør det let og hurtigt at tilberede bulgur. Bulgur bruges som tilbehør til kødretter, i salater eller vegetarretter

    og lige opskrifter : http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/soeg-navn.php


  • #5   11. jun 2008 hvis det er fordi man har lyst til noget end kartofler og ris og pasta ...så er der jo oz polenta det er nemt og smager skønt.. det er bare groft majs mel man koger med vand og salt. hvis man vil have lige smag i det så kan man feks. komme lidt tomat i... så koger man det til det er helt tyk som fed grød kommer det i en form og stiller koldt ... så skære man bare det i skriver og rister på en pande når man skal bruge det .....

  • #6   11. jun 2008 Cous cous kan LAVES med lammekød, grøntsager - eller andet...

    Men selve grynene hedder nu bare couscous - i hvert fald når jeg køber dem....

    I marokkanske opskrifter er der tit noget med couscous - mindre end bulgur, og rigtig gode til at opsuge væden. hvis man laver en meget tynd sauce!!!


  • #7   11. jun 2008 Hvor pudsigt - det fik vi faktisk til aftensmad. Her i huset får vi det ret tit.

    Couscous er lavet af findelt durumhvede.

    Couscous er ikke en ret i sig selv smiley Jeg synes nu heller ikke at det minder om ris, og det minder bestemt ikke om bulgur - det minder en smule om kartoffelmos, hvis man absolut skal sammenligne det med noget andet - man kan også spise det til alle de retter hvor man normalt spiser kartoffelmos til smiley

    Grund opskriften på couscous er:

    2 dl couuscous, 1 spsk olivenolie, 3 dl vand og salt.

    Man kan tilberede det på flere måder - man kan enten koge det op og lade det småsimre i 5 min, mens man rører i gryden, så det ikke brænder fast, og så hælde ekstra vand ved, hvis det bliver for "tørt".

    Man kan også bare blande couscous'en med det kogende vand, salt og olien, og så lade det stå og trække i 10-15 min, og igen, så spæder man op med mere kogende vand, hvis det bliver for "tørt".

    Man kan blande alverdens krydderurter, krydderier, fintsnittede grøntsager i - det er kun fantasien der sætter grænser.



  • #8   11. jun 2008 LIse;

    Tror det kommer an på hvordan man laver det - når vi får det, skal det ikke være grødet - men tørt, så der kan hænge noget væde ved - bruger nok nærmere halv/halv af couscous og vand, og så plejer vi bare at hælde kogende vand over og lade det trække...

    Hos os får vi noget, der minder meget om bulgur (selvfølgelig bare i mindre stykker) - og elsker begge denne ret:

    1 kylling, delt i 8 stykker

    2 spsk olie til stegning

    1 løg

    3 fed hvidløg

    30 g frisk ingefær

    lidt safran( eller hvis der snydes; en smule gurkemeje)

    1 tsk tørret chili

    4 tsk tørret, stødt koriander

    1 spsk spidskommen

    4 hele nelliker

    3 spsk honning

    Revet skal af 1 citron

    150 g udblødte kikærter (Sæt kikærter til at udbløde i koldt vand dagen før)

    2 stk fennikel, gerne med top

    100 g rosiner

    3 spsk letristede mandler

    3 spsk letristede sesamfrø

    Evt syltede citroner og grønne oliven


    Kog de udblødte kikærter i nyt vand i 20 minutter til de er halvt møre. Hæld vandet fra.
    Fennikeltoppen og stilkene hakkes fint. Skær resten af fenniklen groft ud.
    Riv løg, hvidløg og ingefær. Knus de tørrede krydderier i en morter eller kør dem kort på en kaffekværn. Bland kylling, løg, hvidløg, ingefær og de knuste krydderier.
    Brun kyllingekødet i en gryde i olien. Tilsæt honning, revet citronskal. Kom vand på til det lige dækker kødet, og safran/gurkemeje, og lad kødet simre ca. 30-40 min under låg til lårkødet er næsten mørt. Kom groftskåret fennikel og kikærter ved og kog kødet helt mørt i ca. 10 minutter.
    Vend rosiner, mandler, sesamfrø og den fint snittede fennikeltop i retten. Smag til med sa1t, peber, honning og citronsaft. Drys de fint hakkede fennikelstilke over retten inden servering.

    Får også af og til grøntsagstagine med aubergine, squash, bønner, gulerødder, tomater, peberfrugt, løg,, spidskommen og hele kanelstænger - opskriften har jeg i en bog og orker ikke at skrive den nu, men den er supergod!!!


  • #9   11. jun 2008 og glemte jo lige at sige at vi får couscous til...:-)

  • #10   11. jun 2008 Lige præcis - det kan nemlig tilberedes på mange forskellige måder smiley

    Man kan også have det med i madpakken, det er også rigtig lækkert smiley


  • #11   12. jun 2008 Rie

    Det lyder vildt lækkert, men må lige høre om det smager meget af koriander


  • #12   12. jun 2008 Jaeh, det smager af koriander, men hvis du tænker på smagen af frisk koriander, så er det noget helt andet med det tørrede - synes ikke smagen minder om hinanden fra frø og fra bladene

  • #13   13. jun 2008 Okay så kan jeg godt prøve det, hvis det ikke er samme smag......jeg kan ikke fordrage smagen af frisk koriander, syns det smager at parfume :O)

  • #14   13. jun 2008 Kender flere som også hader frisk koriander, men som spiser frøene - alternativt kan man jo bare udelade korianderen - for der er masser af smag i retten alligevel..

    I-øvrigt- for nemheds skyld, smider vi ofte bare en dåse skyllede, kogte kikærter i, i stedet for selv at udbløde dem!


  • #15   13. jun 2008 Okay tak for tippet, havde osse overvejet at undlade korianderen :O)

Kommentér på:
couscous.. ?

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce