Aftensmad, hvad skal vi lave? (alt om madlavning)

Aftensmad, hvad skal vi lave? (alt om madlavning)

Medlemmer: 338
Forside Forum Medlemmer Annoncer Hunde
1.034 visninger | Oprettet:  FølgFølg ikke 32 Svar

lidt hjælp til ændring af opskrifter lidt hjælp til ændring af opskrifter

Ja jeg sidder her og finder opskrifter på en masse mad, jeg kan lave..

I denne er der rødvin, hvad kan man bruge istedet, da jeg ikke kan lide vin:

http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifts-service/ugemadplan/visopskrift_ugemadplan.php?id=126

Og her.. hvad kan jeg bruge istedet for kokosmælk?

http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifts-service/ugemadplan/visopskrift_ugemadplan.php?id=73

Og hvad istedet for ost?

http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifts-service/ugemadplan/visopskrift_ugemadplan.php?id=8

Og hvad her istedet for grønne bønner?

http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifts-service/ugemadplan/visopskrift_ugemadplan.php?id=87

Kan man bare undlade maccaroni i denne? Måske putte lidt grønsager i, istedet?

http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifts-service/ugemadplan/visopskrift_ugemadplan.php?id=170

istedet for ananas?

http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifts-service/ugemadplan/visopskrift_ugemadplan.php?id=194

Istedet for bønner her?

http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifts-service/ugemadplan/visopskrift_ugemadplan.php?id=231



 
Belugahval forskrækker lille dreng
Belugahval forskrækker lille dreng
Slå lyden til
00:00
/
00:37
LIVE

Belugahval forskrækker lille dreng

NOW PLAYING

Drone fanger hidtil uset adfærd hos de sky arktiske narhvaler

NOW PLAYING

Redder reveunge i net

NOW PLAYING

Alligator sneg sig ind i hus

NOW PLAYING

Hval forfølger kajak

NOW PLAYING

Redder babyelefant fra dyb brønd

NOW PLAYING

Dette Vidste Du Måske Ikke Om Elefanter

NOW PLAYING

Disse fem lande har flest hunde som kæledyr

NOW PLAYING

Her Er De 5 Sødeste Dyr I Verden

NOW PLAYING

Fem Facts Om Hunde

NOW PLAYING

Verdens fem farligste dyr

NOW PLAYING

Det skal du overveje før du anskaffer hunde

NOW PLAYING
Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Sætte 2 lamper op 500 kr.
  • Fallen dryer blocking entrance into bathroom 2.000 kr.
  • Reparation af sage espessomaskine 1.000 kr.
  • Flydespartel 1.500 kr.
  • Montering af låge på intregreret opvaskemaskine / Siemens 1.540 kr.
  • Ukrudt fjernes 1.200 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  lidt hjælp til ændring af opskrifter
  • #1   25. feb 2009 Nå ja.. jeg vil meget gerne have flere gode ideer:-)




  • #2   25. feb 2009 Tjekker dem lige igennem og kommer med forslag smiley men den med ananas, der kan ananasen sagtens undværes helt smiley

  • #3   25. feb 2009 ***LLLLLLLLLLLLOOOOLLLLLL* hvad med bare at smøre en rugbrød !!!!

  • #4   25. feb 2009 Den med rødvin må jeg blive dig svar skyldig på smiley Vand måske? Det giver nok bare ikke den samme smag, så venter selv spændt på en som kan svare smiley
    Istedet for kokosmælk ku man evt. bruge cremefine 7 %? smiley
    Istedet for ost ku du bruge en meget light ost, eller revet løg med diverse krydderier, ELLER lidt light ostesovs smiley
    Istedet for grønne bønner ku du evt. bruge aubergine i tern, det er knap så sprødt, men stadig godt smiley
    Istedet for marcaroni kandu evt. bruge fuldkornspasta, det er lidt sundere smiley Men ja, grøntsager kan også erstatte det!! smiley
    Den sidste med bønnerne er ellers guf, kidney-bønner smager godt, men igen, her kunne fuldkornspasta bruges og ekstra grøn, rød og gul peber.., og/eller gulerødder, pastinak osv smiley

    Håber det kunne hjælpe en smule, og så venter jeg spændt på andre forslag smiley



  • #5   25. feb 2009 Lille Jeanette...

    Her i huset kan ingen af os lide rødvin, men retter med rødvin smager jo ikke af vin søde ven =)

    Kræsenpind uden lige!



  • #6   25. feb 2009 Brug bouillon i stedet for rødvin. Eller en god fond. Man kan få noget fond på flaske - touch of taste - det smager rigtigt godt...

    Fløde/madlavningsfløde i stedet for kokosmælk

    Bechamelsauce i stedet for ost - det gratinerer også godt!

    Squash i stedet for grønne bønner

    Tror sagtens man kan undvære macaronien i opskriften på indbagt pizza - bare sørg for at de grøntsager du smider i, ikke er for "våde", for så bliver dejen blød og smattet - ville stege noget peberfrugt og friske champignon (til de er tørstegt)

    Det med ananasen kan jeg slet ikke forholde mig til, for det smager bare så godt i mad:-)

    I stedet for kidneybønner kan man anvende kikærter, cannelinibønner, butter beans eller andet - men det kommer jo an på om det er konsistensen af skidtet du ikke kan lide, for så skal du ikke bruge andre bønner... Kikærter har en noget andet konsistens. (de fåes i øvrigt også på dåse, så de er nemme at gå til...





  • #7   25. feb 2009 Kokosmælk -> fløde

    Revet ost -> rasp (det er for at gøre det gyldent og sprødt i toppen jo)

    Grønne bønner -> hvad kan du lide af grønt? Alt kan jo bruges.. Gulerødder, squash, bladselleri osv osv

    Ananas -> brug hvad du ellers kan lide af grønt, broccoli feks..

    Bønner - hvad med coscos (staves?) eller linser?








  • #8   25. feb 2009 ikke kokos, men "kuskus"

  • #9   25. feb 2009 Må give Nina ret... Varm mad med rødvin smager ikke af vin, og så er alkoholen desuden fordampet, hvis det er DET man ikke kan tåle/lide...



  • #10   25. feb 2009 Aj rugbrød er for kedeligt.. Det gider jeg ikke spise.. Og aftensmad skal altså være varmt!!!

  • #11   25. feb 2009 Tror altså ikke det ville være lækkert at smide couscous eller linser i gryden i stedet for bønner - det koger ud og bliver til grød i stedet for... - Men det ville smage godt til...:_)

  • #12   25. feb 2009 Øhm, jeg har smagt rødvindssovs og FØJ for pokker sir jeg bare!!!!

    Hmm kan lide det "almindelige" grønne man putter i salat: agurk, salat, tomater, løg, forårsløg, champignon, peberfrugter, majs, ærter, gulerødder, squash, (rå) hvid- og rødkål, kinakål... hmm kan ikke huske mere lige nu *GG*

    Jeg er bare ikke så glad for tilberedte grønsager *rødme* Elsker rå ananas, men synes ikke det hører til i mad..

    Og kan ikke lide nogen former for ost, derfor er bechamelsovs osv udelukket *S* Men kunne vel godt bruge cremefine


  • #13   25. feb 2009 har vist aldrig smagt couscous.. Har smagt en bulgur salat en gang.. hmmmm ja..

  • #14   25. feb 2009 øllebrød så måske

  • #15   25. feb 2009 mjah men sgunte hver dag da

    Det kan godt være jeg er kræsen, men de ting, jeg kan lide, elsker jeg så også


  • #16   25. feb 2009 den 1. brug en god bouiliion og eller øl!

    2. fløde

    3. lidt rasp

    4. lidt ekstra rød og grøn peber evt.

    5 - ja kom noget grønt du kan lide


  • #17   25. feb 2009 6. drop ananasen

    7 drop dog bønnerne!


  • #18   25. feb 2009 Boullion så.. kan ikke lide øl *S*

    Tak allesammen:-)

    Jeg har lige sendt links til en masse opskrifter, ind på job, så jeg kan printe dem ud.. SÅ skal jeg dælme lave madplan.. Selvfølgelig har jeg også nogle andre madretter, som jeg ikke har på skrift.. Så der burde være til længe:-)

    Og da jeg kan varme mad på jobbet, så er det fedt med gryderetter osv, der kan varmes dagen efter:-)


  • #19   25. feb 2009 hehe læste kun de andres forslag bagefter - der er nogle lighedspunkter kan jeg se!

    Og øl kan jeg ikke drikke - men hold op det giver en restuarentagtigsauce skulle jeg hilse og sige!


  • #20   25. feb 2009 Adrk *GG*

  • #21   25. feb 2009 prøv et med lidt øl første gang - som noget af bouillionen - du vil blive overrasket over den gode smag! (resten kan evt fryses)

  • #22   25. feb 2009 Hmmm

  • #23   25. feb 2009 i den med rødvinen kan man jo bare komme noget mere tomat i

  • #24   25. feb 2009 Uuuuh... jeg ELSKER tomat:-)

  • #25   25. feb 2009 Når jeg laver bechamel er det bare at smelte noget smør i en gryde, noget mel og så ellers mælk i gryden ganske langsomt til det tykner - som opbagt sovs - og så ellers krydret med noget muskat og salt.... Det har vel intet med ost at gøre??? eller minder det om ost eller hvad???


  • #26   25. feb 2009 Jeanette..

    Jeg laver en "bechamelsovs" herhjemme uden ost... Ja ved godt det lyder skørt, men det er jo heller ikke en rigitg en...
    Men jeg laver en almindelig hvid opbagt sovs kommer massere af salt og peber i, og river muskat nød ned i også, så undlader jeg bare at komme osten i, og det smager fantastisk... Den bruger jeg altid til mousakka og lasagne herhjemme og alle kan lide den...


  • #27   25. feb 2009 Jamen altså....

    En bechamelsauce indeholder IKKE ost... En MORNAYsauce indeholder ost - det er sådan set bare en tyndere bechamelsauce tilsat ost... I ordets oprindelige betydning har det aldrig set skyggen af ost - at nogle folk så kalder deres ostesauce for bechamel er forkert!!! Og jeg er pms´et så tag lige og giv mig ret!

    smiley


  • #28   25. feb 2009 den Eksotisk Mørbradgryde er jo ikke særlig Eksotisk uden den kokosmælk -gg- så når du nu godt kan lide tomat så kom tomat i ...

    og den næste er det jo bare ost der er drysset over så der kommer man bare raps over og måske lige smør så det ikke bliver alt for tør...

    og jeg ville personlig aldrig komme bønner i en Paprikagryde selvom jeg godt kan lide bønner ...men brug ærter

    i den Indbagt pizza ville jeg da lige rive nogen gulerødder groft og bruge som fyld..

    ananas er noget der skal spises frisk ikke alt det der varme ananas det er sgu synd -gg- så kom majs eller ærter i måske eller bare undlad at komme andet i ....

    og så de Kidney bønner...de er nok i retten for at give fylde og de mætter jo ganske godt og er billige men hvis man ikke kan lide dem ja så kan man jo ikke det ..... igen ærter .de mætter godt nok ikke så meget men de smager jo godt -gs-




  • #29   26. feb 2009 Åh gud, Jeanette! Jeg tror sgu lige jeg har fundet min ligemand, i dig! :-)Jeg er SÅ kræsen så det irriterer mig!

  • #30   26. feb 2009 Uha det var en masse brugbare råd..

    Jeg troede bechamelsovs var med ost, men så lærte jeg da også lidt i dag.

    Stampe: dejligt at se, at du er enig med mig i det med ananas hehe.. Og tusind tak til dig også for en masse gode tip. De bliver lige noteret i eftermiddag, når jeg er kommet hjem med de udskrevne opskrifter:-)

    Chevie: ja jeg er meget kræsen og når man skal spare er det ikke sjovt, men sårn er det jo bare *S* Så må man få en masse tip, til hvad man kan putte i ellers *GG*

    Jeg ELSKER kartofler, tomater, hvidløg og bacon, så det får jeg meget af *GG*


  • #31   26. feb 2009 nej bechamel sauce er sådan set bare en hvid sauce med lidt muskat i.

    og ja ananas er bare ikke noget jeg kan have hvis det er varmt eller ja det skulle da måske lige være hvis det er flamberet men hvor tit får man lige det -gg-

    og selv om man er kræsen er der jo masser man kan spise -lol- ej jeg kan slet ikke sætte mig ind i at være kræsen altså lige ud over de varme ananas -gg- tror faktisk jeg kan spise alt og er jo blevet tvunget til at skulle smage på meget......



  • #32   26. feb 2009 Jeg er også enige med jer i at varme ananaa skal ikke i en gryderet - men friske - MUMS

    Er faktisk ikke så god til varm frugt i kødretter overhoved - altså jeg kan for det meste godt få det ned - men det er ikke lige noget jeg nyder!

    Til gengæld er det godt i kager og desserter;O)


Kommentér på:
lidt hjælp til ændring af opskrifter

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce