Aftensmad, hvad skal vi lave? (alt om madlavning)

Aftensmad, hvad skal vi lave? (alt om madlavning)

Medlemmer: 338
Forside Forum Medlemmer Annoncer Hunde
Play video
Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Dishwasher not working 900 kr.
  • Handyman 500 kr.
  • Udskiftning af dørbælg på Samsung EcoBubble vaskemaskine 750 kr.
  • Handyman needed – URGENT (Before 12:00 Today) 1.200 kr.
  • IKEA sofa moduler monteres 800 kr.
  • Stikkontakt 205 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  Opskrift på rugbrød
  • #1   10. feb 2010 her er min ynlings, brødblanding efter smag, vand, hævning, bagning og wupti! et rigtigt godt brød smiley

    men hvis man skal være lidt gammeldags og ingen andre har nogle goe så prøv www.dk-kogebogen.dk


  • #2   10. feb 2010 De opskrifter jeg har prøvet er meget gode. jeg har dog ikke fået prøvet rugbrød. Men det skal jeg også have lavet en dag.

    http://www.aurion.dk/00019/00037/00069/


  • #3   10. feb 2010 Hej Sabine S

    Jeg bager selv vores rugbrød, jeg bruger melblanding fra LIDL, den men solsikkefrø er helt fantastisk. En pose mel 7 dl vand røres sammen og puttes i en rurbrødsform, hæver i ca 3 kvarter, prikkes over hele overfladen med en gaffel, bages 1 time ved 200 grader og du har et fantastisk lækkert og sprødt rugbrød, og så er det billigt, jeg mener en pose mel koster 12kr.

    God fornøjelse


  • #4   10. feb 2010 nettto har os en rimeligt billig blanding som er med solsikkekerner og rigtig go..

  • #5   10. feb 2010 Rigtig rugbrød laves med surdej:

    Surdejen laver man ved at røre 200 g groft rugmel i, Økologisk gær, 1 tsk. salt, 1 tsk. honning, 1 dl økologisk yoghurt eller tykmælk og 2 dl vand sammen. Lad det stå på køkkenbordet i en skål med et viskestykke over i et døgn. Næste dag røres 2 dl rugmel mere i, sammen med nok vand til det bliver en lind dej. Lad den gære endnu et døgn. Så skulle surdejen gerne lugte syrligt, boble som en lavapøl, og være i fin form. Hvis ikke, gentages processen til det lykkes.


    Og så en god opskrift på rugbrød:
    Camilla Plums opskrift på Mogens rugbrød:
    3 dl surdej - se opskriften på surdej her
    ½ l knækkede eller skårne rugkerner
    ½ l rugmel
    7 - 8 dl vand
    ½ l hvedemel
    1 spsk sirup
    1 spsk groft salt
    1 dl hørfrø
    1½ dl solsikkekerner
    Smør til formen og til smøring når brødet er bagt
    Rør grundigt så der ikke er mellommer tilbage. Kom dejen i en smørsmurt eller bagepapirsforet stor rugbrødsform (eller to mindre forme). Hæver ca 12 timer overdækket med fugtigt klæde til overkanten af formen.

    Prik brødene helt til bunds med en tynd pind, min 20 gange, for at skabe lufthuller, som dampen kan slippe ud af, ellers kommer der nemt mellemrum mellem skorpen og brødet.

    Bages i 75 min ved 200 grader. Brødet tages ud og smøres over med en spsk koldt smør pr. brød. Lad det køle af. Brødet kan skæres ud efter ca 4 timer.

    Blødere skorpe kan opnås ved at lægge brødene i plasticpose, når de er næsten kolde. Derved går kondensen ind og blødgør skorpen.

    Det bliver til 2 fine brød, jeg har bagt dem et par gange nu! Jeg plejer at lave dejen en eftermiddag, og sætter brødene til hævning i kæleskab, eller hvis man har en kælder. Så bager jeg dem næste morgen, så er de rigtig gode til frokost den dag. Og så spiser vi resten i løbet af et par dage!


  • #6   10. feb 2010 P.S. For at have surdej til næste gang, tager man bare lige en del af dejen og gemmer i en plastbeholder med låg. Holdbarhed i køleskab ca 14 dage.

  • #7   10. feb 2010 Nemli rigtig Mie ;o)
    Iøvrigt syns jeg brødblandinger blir alt for dyre....

    I går havde jeg dog ikke surdej, men rørte 1/4 pk. gær sammen med vand, rugkerner, salt/sukker og rugmel....lod det bare stå og lumre til idag, hvor jeg blot tilsatte mer rugmel, hørfrø samt hvedemel - hævede fint og smager godt !


  • #8   10. feb 2010 Hvis man ikke har tid til at lave en surdej fra grunden, er det en god ide at lave en fordej med kærnemælk dagen før. Og så kan jeg anbefale at man hælder kogende vand over hele eller knækkede kerner og lader dem trække 1 times tid. Så bliver de blødere.

  • #9   10. feb 2010 Ja, ja Mie...havde da heller ikk lige kærnemælk smiley

  • #10   11. feb 2010 Sus : Det var også bare til en handen gang ;-)) Er sikker på dit brød er blevet super *S*

  • #11   11. feb 2010 åhh jeg elsker at se Camilla plum smiley

  • #12   11. feb 2010 Kan man ikke lave rugbrød uden surdej?

Kommentér på:
Opskrift på rugbrød

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce