3.110 visninger
|
Oprettet:
FølgFølg ikke
12 Svar
Opskrift på rugbrød Opskrift på rugbrød
Hej alle.
Jeg kunne godt tænke mig at prøve at bage rugbrød.
Gerne et fantastisk et! (og forholdsvis let.)
Har i nogle gode opskrifter i ærmet??
0 synes godt om
feb 2008
Følger: 14 Følgere: 13 Hunde: 3 Emner: 91 Svar: 851
men hvis man skal være lidt gammeldags og ingen andre har nogle goe så prøv www.dk-kogebogen.dk
okt 2004
Følger: 13 Følgere: 12 Hunde: 4 Emner: 106 Svar: 1.812
http://www.aurion.dk/00019/00037/00069/
feb 2008
Følger: 8 Følgere: 7 Hunde: 2 Emner: 21 Svar: 182
Jeg bager selv vores rugbrød, jeg bruger melblanding fra LIDL, den men solsikkefrø er helt fantastisk. En pose mel 7 dl vand røres sammen og puttes i en rurbrødsform, hæver i ca 3 kvarter, prikkes over hele overfladen med en gaffel, bages 1 time ved 200 grader og du har et fantastisk lækkert og sprødt rugbrød, og så er det billigt, jeg mener en pose mel koster 12kr.
God fornøjelse
feb 2008
Følger: 14 Følgere: 13 Hunde: 3 Emner: 91 Svar: 851
aug 2007
Følger: 28 Følgere: 53 Hunde: 2 Emner: 314 Svar: 16.244
Surdejen laver man ved at røre 200 g groft rugmel i, Økologisk gær, 1 tsk. salt, 1 tsk. honning, 1 dl økologisk yoghurt eller tykmælk og 2 dl vand sammen. Lad det stå på køkkenbordet i en skål med et viskestykke over i et døgn. Næste dag røres 2 dl rugmel mere i, sammen med nok vand til det bliver en lind dej. Lad den gære endnu et døgn. Så skulle surdejen gerne lugte syrligt, boble som en lavapøl, og være i fin form. Hvis ikke, gentages processen til det lykkes.
Og så en god opskrift på rugbrød:
Camilla Plums opskrift på Mogens rugbrød:
3 dl surdej - se opskriften på surdej her
½ l knækkede eller skårne rugkerner
½ l rugmel
7 - 8 dl vand
½ l hvedemel
1 spsk sirup
1 spsk groft salt
1 dl hørfrø
1½ dl solsikkekerner
Smør til formen og til smøring når brødet er bagt
Rør grundigt så der ikke er mellommer tilbage. Kom dejen i en smørsmurt eller bagepapirsforet stor rugbrødsform (eller to mindre forme). Hæver ca 12 timer overdækket med fugtigt klæde til overkanten af formen.
Prik brødene helt til bunds med en tynd pind, min 20 gange, for at skabe lufthuller, som dampen kan slippe ud af, ellers kommer der nemt mellemrum mellem skorpen og brødet.
Bages i 75 min ved 200 grader. Brødet tages ud og smøres over med en spsk koldt smør pr. brød. Lad det køle af. Brødet kan skæres ud efter ca 4 timer.
Blødere skorpe kan opnås ved at lægge brødene i plasticpose, når de er næsten kolde. Derved går kondensen ind og blødgør skorpen.
Det bliver til 2 fine brød, jeg har bagt dem et par gange nu! Jeg plejer at lave dejen en eftermiddag, og sætter brødene til hævning i kæleskab, eller hvis man har en kælder. Så bager jeg dem næste morgen, så er de rigtig gode til frokost den dag. Og så spiser vi resten i løbet af et par dage!
aug 2007
Følger: 28 Følgere: 53 Hunde: 2 Emner: 314 Svar: 16.244
nov 2005
Følger: 82 Følgere: 76 Hunde: 1 Emner: 1.155 Svar: 19.276
Iøvrigt syns jeg brødblandinger blir alt for dyre....
I går havde jeg dog ikke surdej, men rørte 1/4 pk. gær sammen med vand, rugkerner, salt/sukker og rugmel....lod det bare stå og lumre til idag, hvor jeg blot tilsatte mer rugmel, hørfrø samt hvedemel - hævede fint og smager godt !
aug 2007
Følger: 28 Følgere: 53 Hunde: 2 Emner: 314 Svar: 16.244
nov 2005
Følger: 82 Følgere: 76 Hunde: 1 Emner: 1.155 Svar: 19.276
aug 2007
Følger: 28 Følgere: 53 Hunde: 2 Emner: 314 Svar: 16.244
feb 2008
Følger: 14 Følgere: 13 Hunde: 3 Emner: 91 Svar: 851
nov 2006
Følger: 10 Følgere: 8 Hunde: 2 Emner: 209 Svar: 673
Opskrift på rugbrød
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside