Aftensmad, hvad skal vi lave? (alt om madlavning)

Aftensmad, hvad skal vi lave? (alt om madlavning)

Medlemmer: 338
Forside Forum Medlemmer Annoncer Hunde
2.625 visninger | Oprettet:  FølgFølg ikke 18 Svar

Boller i karry Boller i karry

Hejsa

Jeg står i den situation at vores nevø skal passes ude ved os i dag og han har bedt om boller i karry til aftensmad.
Jeg vil så lige høre om der er nogen der ligger inde en med idiot sikker opskrift? Jeg har nemlig prøvet at lave det mange gange men syntes altid det er gået i vasken.


Play video
Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Flooded bathroom. I did a washing machine cycle and a LOT of water poured out of both the general drain and the shower drain. Pls help 1.200 kr.
  • Tjek om vandlås er skruet rigtigt på 500 kr.
  • Tagpap brænding 9.000 kr.
  • Beskære, fjerne ukrudt, klippe hæk i forhave 1.500 kr.
  • Opsætning af gardin i Velux vindue. 1.000 kr.
  • Tilslutning af 2 vaskemaskiner 1.500 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  Boller i karry
  • #1   29. mar 2010 boller i karry er min skammeret..... har det ligesom dig -- det dur aldrig ---

    så jeg lytter lige med her..



    tænk jeg kan lave 3 retters menu til 30 mennesker - men jeg kan ikke lave boller i karry


  • #2   29. mar 2010 Er det opskrift på bollerne eller på sovsen?

  • #3   29. mar 2010 Sovsen for det med bollerne har jeg opgivet det bliver købe kødboller.

  • #4   29. mar 2010 Er det ikke bare en opbagt sovs med karry i?

    Hvis du kogte bollerne selv kunne du spæde op med vandet derfra, men vil tro en boullionterning også kan gøre det =)

    Jeg er vildt dårlig til det med mål ; )

    Margarine smeltes, mel røres i indtil det bliver en fast bolle (eller mindre fast, kommer an på hvor meget sovs du vil have og hvor meget magarine du bruger ; ) )

    Boullion tilsættes og smørbollen piskes ud til det er en ensartet masse udsen klumper. Mælk tilsættes lidt efter lidt.

    Smages til med salt, peber og karry.


  • #5   29. mar 2010 Jeg køber altså også de her middagsboller, og dem er vi ganske udmærket tilfreds med her i huset. Hvis jeg kun har de små "suppe-kødboller", så bruger jeg også dem smiley
    Ved at min X-svigermor købte en medisterpølse, klippede hul og maste små klumper ud, som hun formede til boller - det blev rigtig godt... især med en krydret medister smiley
    Men jeg gør ligesom til en hver opbagt sovs...

    Tager en god klat margarine, smelter uden at brune,
    tilsætter karry - og mængden afhænger jo af, om det er mild karry eller madraskarry, og om det kun er voksne, eller om der er små børn. Jeg starte med lidt, f.eks. en tsk fuld, bruner det af og tilsætter lidt salt og peber...
    derefter en skefuld mel. Opbager den helt normalt med mælk til den har kogt i en 5-10 min og har den rigtige tykkelse (skal helst være lidt tykkere end alm sovs)
    Så smager jeg først til med salt og peber, og hvis sovsen er for mild, så rører jeg lidt karry op med koldt vand til det er så opløst som muligt og rører lidt i af gangen... ved at opløse det i vand, kan man hurtige smage, om den er tilpas krydret...
    Og den her virker HVER gang for mig smiley


  • #6   29. mar 2010 et løg som er hakket og ristet af først også et æble i tern er rigtig godt i sammen med karry - også blænder men lige det hele inden man puttet bollerne i

  • #7   29. mar 2010 Det er faktisk "vigtigt", hvis man kan kalde det det... at karry'en svitses i margarinen, hvis man vil have den rigtige smag af karry... den kommer nemlig først efter svitsningen smiley

  • #8   29. mar 2010 Hundemutter - nu med dkch vaps .
    Ja, løg og æbler er godt smiley
    Faktisk også uden at blænde... men det vil ungerne i hvert fald ikke have smiley


  • #9   29. mar 2010 Charlotte - jeg rister min karry på min krydderipande smiley

    Tænkte bare ikke lige over at skrive det da det kommer mig så naturligt at riste krydderier =)


  • #10   29. mar 2010 Mange tak jeg dropper også løgen og æblerne da vøres nevø ikke kan lide det

  • #11   29. mar 2010 * Nina - Siger mange TAK *
    Nej det kender jeg godt... men når man er ved at lære sin 14-årige søn at lave mad, så ved man, at ALT skal skæres ud i pap *G*


  • #12   29. mar 2010 Jeg har altid fået at vide at mine boller i karry smager super godt og det er endda fra folk der ikke kan lide det !

    Jeg bruger hakket kalv & flæsk

    kommer det i en skål - blander det med et æg salt, peber, en lille skvat vand, rasp og en skefuld mel! Blander det hele sammen har en stor gryde med kogende vand med lidt salt i - kommer bollerne deri og når de flyder ovenpå er de nok! Så tar man dem fra og gemmer noget af vandet bollerne er lavet i!

    Tar en ren gryde - kommer magarine i svitser karry deri kommer mel i - og så vandet fra bollerne ! så smager man til med salt og vi får gerne brocoli til ! Og det er en idiot sikker opskrift !


  • #14   29. mar 2010 Hvis du kan lave frikadeller, kan du også sagtens lave kødboller :). Som Mette og Sandie skriver og så plejer jeg at sørge for, at vandet ikke ligefrem bulderkoger. Det er også en fordel at koge et løg og en gulerod el.lign. med, når du skal bruge vandet til sovsen.

    Jeg havde selv store problemer med at få det til at smage af noget som helst. Jeg har opdaget, at hemmeligheden er, at der skal NOK karry i. Da det er vigtig, som flere også skriver, at karryen bliver svitset med fra starten, er det bare med at fylde på. Skulle den blive for stærk, kan man jo altid fortynde den til sidst eller hælde en sjat fløde i. Mht løg, kan du rive det helt fint og svitse det med sammen med karryen. Det giver altså noget mere smag smiley

    Held og lykke med projektet.


  • #15   29. mar 2010 Jeg elsker boller i karry og kan bare ikke lave sovsen smiley Enten smager den af ingenting eller også er den så stærk at den brænder hele veje ned smiley

  • #16   29. mar 2010 Diana
    Du kan jo også lave snigeren og købe sådan en plasticpølse i Irma. Det vil han sikkert synes er glimrende og du får lavet mad på 2 minutter smiley


  • #17   29. mar 2010 BM

  • #18   30. mar 2010 Diana

    Fik din nevø sine boller i karry og hvordan gik det? smiley


  • #19   30. mar 2010 Ja han fik boller i karry:) Jeg købte de der middagskødboller og lavede så bare soven og det blev bare rigtig godt og han spiste en lige så stor posion som en voksen (han er 4) Så man må sige det var en succses.

    Mange tak alle sammen for jeres svar:)


Kommentér på:
Boller i karry

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce