2.625 visninger
|
Oprettet:
FølgFølg ikke
18 Svar
Boller i karry Boller i karry
Hejsa
Jeg står i den situation at vores nevø skal passes ude ved os i dag og han har bedt om boller i karry til aftensmad.
Jeg vil så lige høre om der er nogen der ligger inde en med idiot sikker opskrift? Jeg har nemlig prøvet at lave det mange gange men syntes altid det er gået i vasken.
0 synes godt om
mar 2008
Følger: 77 Følgere: 75 Hunde: 9 Emner: 1.503 Svar: 10.034
så jeg lytter lige med her..
tænk jeg kan lave 3 retters menu til 30 mennesker - men jeg kan ikke lave boller i karry
jun 2009
Følger: 22 Følgere: 20 Hunde: 1 Emner: 96 Svar: 1.114
dec 2005
Følger: 25 Følgere: 26 Hunde: 3 Emner: 120 Svar: 566
jun 2005
Følger: 86 Følgere: 90 Hunde: 4 Emner: 1.485 Svar: 20.199
Hvis du kogte bollerne selv kunne du spæde op med vandet derfra, men vil tro en boullionterning også kan gøre det =)
Jeg er vildt dårlig til det med mål ; )
Margarine smeltes, mel røres i indtil det bliver en fast bolle (eller mindre fast, kommer an på hvor meget sovs du vil have og hvor meget magarine du bruger ; ) )
Boullion tilsættes og smørbollen piskes ud til det er en ensartet masse udsen klumper. Mælk tilsættes lidt efter lidt.
Smages til med salt, peber og karry.
jun 2009
Følger: 22 Følgere: 20 Hunde: 1 Emner: 96 Svar: 1.114
Ved at min X-svigermor købte en medisterpølse, klippede hul og maste små klumper ud, som hun formede til boller - det blev rigtig godt... især med en krydret medister
Men jeg gør ligesom til en hver opbagt sovs...
Tager en god klat margarine, smelter uden at brune,
tilsætter karry - og mængden afhænger jo af, om det er mild karry eller madraskarry, og om det kun er voksne, eller om der er små børn. Jeg starte med lidt, f.eks. en tsk fuld, bruner det af og tilsætter lidt salt og peber...
derefter en skefuld mel. Opbager den helt normalt med mælk til den har kogt i en 5-10 min og har den rigtige tykkelse (skal helst være lidt tykkere end alm sovs)
Så smager jeg først til med salt og peber, og hvis sovsen er for mild, så rører jeg lidt karry op med koldt vand til det er så opløst som muligt og rører lidt i af gangen... ved at opløse det i vand, kan man hurtige smage, om den er tilpas krydret...
Og den her virker HVER gang for mig
mar 2008
Følger: 77 Følgere: 75 Hunde: 9 Emner: 1.503 Svar: 10.034
jun 2009
Følger: 22 Følgere: 20 Hunde: 1 Emner: 96 Svar: 1.114
jun 2009
Følger: 22 Følgere: 20 Hunde: 1 Emner: 96 Svar: 1.114
Ja, løg og æbler er godt
Faktisk også uden at blænde... men det vil ungerne i hvert fald ikke have
jun 2005
Følger: 86 Følgere: 90 Hunde: 4 Emner: 1.485 Svar: 20.199
Tænkte bare ikke lige over at skrive det da det kommer mig så naturligt at riste krydderier =)
dec 2005
Følger: 25 Følgere: 26 Hunde: 3 Emner: 120 Svar: 566
jun 2009
Følger: 22 Følgere: 20 Hunde: 1 Emner: 96 Svar: 1.114
Nej det kender jeg godt... men når man er ved at lære sin 14-årige søn at lave mad, så ved man, at ALT skal skæres ud i pap *G*
apr 2008
Følger: 56 Følgere: 52 Hunde: 1 Emner: 601 Svar: 8.315
Jeg bruger hakket kalv & flæsk
kommer det i en skål - blander det med et æg salt, peber, en lille skvat vand, rasp og en skefuld mel! Blander det hele sammen har en stor gryde med kogende vand med lidt salt i - kommer bollerne deri og når de flyder ovenpå er de nok! Så tar man dem fra og gemmer noget af vandet bollerne er lavet i!
Tar en ren gryde - kommer magarine i svitser karry deri kommer mel i - og så vandet fra bollerne ! så smager man til med salt og vi får gerne brocoli til ! Og det er en idiot sikker opskrift !
dec 2008
Følger: 7 Følgere: 6 Hunde: 2 Emner: 260 Svar: 7.929
Jeg havde selv store problemer med at få det til at smage af noget som helst. Jeg har opdaget, at hemmeligheden er, at der skal NOK karry i. Da det er vigtig, som flere også skriver, at karryen bliver svitset med fra starten, er det bare med at fylde på. Skulle den blive for stærk, kan man jo altid fortynde den til sidst eller hælde en sjat fløde i. Mht løg, kan du rive det helt fint og svitse det med sammen med karryen. Det giver altså noget mere smag
Held og lykke med projektet.
jan 2005
Følger: 161 Følgere: 154 Hunde: 3 Emner: 300 Svar: 30.794
dec 2008
Følger: 7 Følgere: 6 Hunde: 2 Emner: 260 Svar: 7.929
Du kan jo også lave snigeren og købe sådan en plasticpølse i Irma. Det vil han sikkert synes er glimrende og du får lavet mad på 2 minutter
dec 2006
Følger: 48 Følgere: 45 Hunde: 2 Emner: 469 Svar: 4.719
dec 2008
Følger: 7 Følgere: 6 Hunde: 2 Emner: 260 Svar: 7.929
Fik din nevø sine boller i karry og hvordan gik det?
dec 2005
Følger: 25 Følgere: 26 Hunde: 3 Emner: 120 Svar: 566
Mange tak alle sammen for jeres svar:)
Boller i karry
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside